Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Биологични оръжия
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Привет!
Да, знам. Не е разумно да виждам конспирации във всичко. Признавам. Не е добър подход. Нито идеята е да всявам паника и да тревожа хората Но, понякога не е зле да се отхвърли тази версия, за да се доближим до истината и фактите. В случая искам да обсъдим една примерна хипотеза по произхода и същината на т. нар. корона вирус и неговата роля в търговските глобални войни напоследък. За някои вероятно няма такава връзка, и може да са прави. Все пак ще дам някои аргументи по противното, пък вие кажете. Но първо, за да съм коректен, ето инфо за самия вирус, малко остаряло, но не открих по-ново, ако някой има, да го даде:
https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0...0%BE/a-52108330
Каква е конспиративната теория? Наблягам на конспиративна, за да е ясно, че е само теоретична хипотеза, възможно напълно погрешна, дори според мен. И, за да я отхвърлим окончателно, за да няма спекулации и страх, да поразсъждаваме заедно по нея. Всички знаем за търговската война между САЩ и Китай, която е тлеела винаги, но администрацията на Тръмп я активира до степен, че наистина си стана буквално такава. Имаше заплахи и от двете страни, за санкции, нови мита, цени, рестрикции, и т. н. В крайна сметка уж постигнаха някакво временно примирие и споразумение, но аз лично не останах с впечатлението, че Тръмп е доволен. Ето източник:
https://www.investor.bg/sasht/337/a/trymp-z...-sdelka-293517/
Първо да кажа, че мозъчният тръст, който управлява Америка, не е от случайни хора. Самият Тръмп може понякога да се прави на палячо, но всичко си е много сериозно. Във Вашингтон прекрасно са разбрали, че силовият подход в глобалния свят няма много привърженици. Примерът с изолацията на Русия е показателен. Не че и САЩ не го използват при нужда, но са наясно, че който иска да контролира глобално нещата, вече не е добро решение да размахва ядрен арсенал. Накратко, който спечели търговската глобална война и контрол над световната икономика, търговия, бизнес и финанси, той ще е в позицията да решава нещата и в бъдеще. Обаче, както вървяха нещата, в скоро време Америка със сигурност щеше да бъде изместена от Китай в тази битка, търговската. Че дори и финансовата, понеже Пекин притежава голяма част и от американските дългови книжа. Опитвам се да кажа, че един изкуствено създаден смъртоносен вирус вкаран отвън в Китай може да реши проблемите на Америка в този план. Китай отрича да има големи икономически щети по икономиката му, но това не е точно така. В дългосрочен план тепърва ще понася удари, ако пандемията не бъде овладяна. А тя все още ескалира. Пример: Ако сте голям инвеститор целящ да построи в Китай нов завод и производство, вече ще се замислите дали точно там му е мястото. А не малка част от китайската икономика се крепи именно на подобни инвеститори, знаем. Ако някои се оттеглят, а други не отидат, какво правим? Заради вируса Китай все повече ще се изолира, а покрай него и други държави, в които има смъртни случаи. Вчера регистрираха два и в Италия! А ако пламне и Европа? Китай изолиран, Русия по други причини, Европа и тя, ако се случи... И кой печели от всичко? В криминалистиката има принцип, че за да откриеш бързо убиеца, трябва първо да разбереш мотивите му. Кой има интерес китайската икономика да влезе в стагнация? Европа едва ли, тя е обвързана доста с Китай. Търговската война е между САЩ и Китай. Значи е ясно кой печели. Разбира се, наблягам отново - това е само една абсурдна хипотеза, която едва ли е вярна, но поне хипотетично обяснява едни евентуални мотиви по горното. Не че и аз вярвам в нея, но не малко хора вярват. Който желае, да опита да ги убеди в противното.
biggeorge
Много е странно, че корона вируса се появи точно сега и точно в Китай.
Само че не разбирам каква е целта на една подобна зараза?
Най-малкото световното разпространение на болестта ще доведе до смърт на хора и в страната причинила заразата.
Няма смисъл от подобно нападение с биологично оръжие, защото то лесно може да изезе от контрол.
И как заразата с корона вирус ще повлияе на търговските преговори между САЩ и Китай?
Между другото теорията, че корона вируса е биологично оръжие се дискутира и в самия Китай.
Онзи ден ми направи впечатление реакцията на украинците срещу поставените под карантина техни сънародници.
Украинците излязоха да бият хора с пръти и потрошиха автобуси, с които бяха превозвани прибралите се от Китай.
В кризисна ситуация трябва да се прилагат интелигентни мерки, а не да се действа по законите на джунглата.
С това си поведение украинците само доказват, че Украйна няма място в ЕС и НАТО. dry.gif
За съжаление в България също се живее по законите на джунглата.
Живеем по законите на джунглата
lati1960
Цитат(biggeorge @ 23/02/2020, 10:47) <{POST_SNAPBACK}>
Много е странно, че корона вируса се появи точно сега и точно в Китай.
Само че не разбирам каква е целта на една подобна зараза?
Най-малкото световното разпространение на болестта ще доведе до смърт на хора и в страната причинила заразата.
Няма смисъл от подобно нападение с биологично оръжие, защото то лесно може да изезе от контрол.
И как заразата с корона вирус ще повлияе на търговските преговори между САЩ и Китай?
Между другото теорията, че корона вируса е биологично оръжие се дискутира и в самия Китай.
Онзи ден ми направи впечатление реакцията на украинците срещу поставените под карантина техни сънародници.
Украинците излязоха да бият хора с пръти и потрошиха автобуси, с които бяха превозвани прибралите се от Китай.
В кризисна ситуация трябва да се прилагат интелигентни мерки, а не да се действа по законите на джунглата.
С това си поведение украинците само доказват, че Украйна няма място в ЕС и НАТО. dry.gif
За съжаление в България също се живее по законите на джунглата.
Живеем по законите на джунглата

Пак само хипотетично: Евентуалната умишлена цел на заразата е в дългосрочен план чрез изолация и стагнация да се спре възхода на китайската икономика. От което печелят най-вече Щатите. Така ще си останат и в бъдеще най-голямата такава, в глобален план. Иначе, ако нещата бяха продължили както досега, Китай рано или късно щеше да измести Америка поне от икономическото и търговско лидерство. Ето ти мотив.
Да, прав си по ето това: "Най-малкото световното разпространение на болестта ще доведе до смърт на хора и в страната причинила заразата." Но колко болни има в САЩ? И дори да има в бъдеще, едва ли ще са от управляващите във Вашингтон, които взимат решенията. Впрочем, с вируса на СПИН беше същото. Мастити учени предполагаха в началото, че бил дошъл от някакви маймуни, шимпанзета, такива глупости. После се оказа друго. И накрая всичко затихна. И не знам високопоставен държавник в Америка да е починал от СПИН, примерно. Сега също се вкарват в обръщение предполагаеми теории за произхода на самия корона вирус в Китай - че бил от консумация на прилепи, после на мишки, коали, на какво ли не... Но едва ли това е истината. Щото китайците ядат подобни гадости от векове, защо чак сега се случи, и защо тръгна само от едно единствено място? Последното е много важно. Понеже прилепи, мишки, насекоми и влечуги се ядат не само в този град Ухан в провинция Хубей, но защо само там пламна заразата? Едва ли ще получим логично обяснение по това. Но, ако предположим, пак казвам, само като предположение, че вирусът има изкуствен произход и е вкаран там отвън, нещата имат донякъде логично обяснение. Също е важно да се знае, че ако вирусът е изкуствено създаден, тези, които са го създали, имат за своя кръг от съмишленици и съответната ваксина, със сигурност. Но, това са само спекулации.
Всъщност, без значение кое е вярното, за Китай ще последва именно това, което предполагаме - стагнация и икономически спад, с няколко думи - край на китайското икономическо чудо. И поражение в търговската война с Америка. Тръмп да беше се молил за нещо подобно, надали по-добро щеше да измисли, за да парира амбициите на Пекин поне за търговско и икономическо превъзходство. Край на това, според мен.

Ето последните данни по развитието на епидемията: Над 2 400 починали в континентален Китай. Над 77 000 са болните там. Има и лоша новина за България, засега непотвърдена като връзка със заболяването, но, ето: https://www.bnr.bg/post/101231769/kitaiski-...ochina-v-bansko
ЕксГорски
"Каква е конспиративната теория? Наблягам на конспиративна, за да е ясно, че е само теоретична хипотеза, възможно напълно погрешна, дори според мен."

"Всички знаем за търговската война между САЩ и Китай
И кой печели от всичко? Търговската война е между САЩ и Китай. Значи е ясно кой печели"

"Разбира се, наблягам отново - това е само една абсурдна хипотеза, която едва ли е вярна,"

"(Евентуалната) умишлена цел на заразата е в дългосрочен план чрез изолация и стагнация да се спре възхода на китайската икономика. От което печелят най-вече Щатите. Така ще си останат и в бъдеще най-голямата такава, в глобален план."

Е, това е истински трол не като някои любители - Тотална, по всички фронтове, атака срещо САЩ 245.gif

Браво Артисте - Свалям ти шапка hat.gif
Тарабас
Един глобален проблем на човеците винаги е била вярата, че те са в основата на живота и около тех сичко се върти. Икономиката, слънцето, вирусите, космоса. Една ешерихия коли извадена от гъза на произволен индивид е толкова важна за природата и космоса, колкото гъзът в който тя се крие, както и неговия собственик. Корона вирусите не са производни на човека, а те съществуват много преди той да се е появил. Нема китаец, руснак, американец или странджа сакарец, който да има прист в целата таа анална флора и фауна.

Конкретната тема не бих коментирал конкретно. Тва би било обида както за Е. колите, корона вирусите така и за гъзовете и носовете в които те обичат да хабитират.
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 23/02/2020, 14:49) <{POST_SNAPBACK}>
"Каква е конспиративната теория? Наблягам на конспиративна, за да е ясно, че е само теоретична хипотеза, възможно напълно погрешна, дори според мен."

"Всички знаем за търговската война между САЩ и Китай
И кой печели от всичко? Търговската война е между САЩ и Китай. Значи е ясно кой печели"

"Разбира се, наблягам отново - това е само една абсурдна хипотеза, която едва ли е вярна,"

"(Евентуалната) умишлена цел на заразата е в дългосрочен план чрез изолация и стагнация да се спре възхода на китайската икономика. От което печелят най-вече Щатите. Така ще си останат и в бъдеще най-голямата такава, в глобален план."

Е, това е истински трол не като някои любители - Тотална, по всички фронтове, атака срещо САЩ 245.gif

Да бе, атака срещу САЩ. Че кой съм аз да атакувам САЩ?
Просто предложих да поразсъждаваме по въпроса, това е.
Чисто логически нещата с този вирус се напасват именно на конспиративната хипотеза. Но не винаги първосигналната логика е вярната.
За да си по-спокоен, ще го кажа направо: Лично аз въобще не вярвам, че има конспирация и с този вирус. Казвам и с този, понеже знаем за други преди него, горе-долу пандемията протичаше по сходен начин. Разликата е, че сега учените не могат бързо да реагират по откриването на масова ваксина, за да се спре заразата. Това е. Когато това стане, всичко ще отшуми като с предните пандемии. Но, проблемите за Китай ще си останат. Вече нищо няма да е същото. Всеки инвеститор ще си има едно наум, когато се колебае къде да инвестира и прави бизнес, завод и т. н. - дали в Китай, или на друго място. Страхът ще остане, вероятно на подсъзнателно ниво, но ще остане. Да не се правя на пророк, не ми е работа, но личното ми мнение е, че след този случай китайската икономика ще забоксува и ще тръгне надолу. Покрай връзките на ЕС с нея ще има щети и за европейската, със сигурност. Тези дни в този смисъл се изказаха финансовият министър на Франция, външният на Германия, опасения има и в Брюксел. Дано нещата бъдат овладени бързо, но, ако не стане така, светът ни вече няма да е същият. Реално никой не печели. Но, конкретно от евентуален дългосрочен срив на китайската икономика и частични загуби на европейската печели корпоративното лоби в Америка, факт. Което стои в голямата си част зад Тръмп. Това е фактът, дори без никакви конспирации. Ако нещо бъркам, поправѝ ме. Не съм тук, за да се правя на всезнайко.
lati1960
Цитат(Тарабас @ 23/02/2020, 15:13) <{POST_SNAPBACK}>
Един глобален проблем на човеците винаги е била вярата, че те са в основата на живота и около тех сичко се върти. Икономиката, слънцето, вирусите, космоса. Една ешерихия коли извадена от гъза на произволен индивид е толкова важна за природата и космоса, колкото гъзът в който тя се крие, както и неговия собственик. Корона вирусите не са производни на човека, а те съществуват много преди той да се е появил. Нема китаец, руснак, американец или странджа сакарец, който да има прист в целата таа анална флора и фауна.

Конкретната тема не бих коментирал конкретно. Тва би било обида както за Е. колите, корона вирусите така и за гъзовете и носовете в които те обичат да хабитират.

Така де, обаче както прочетох от данните на учените, повечето корона вируси са безобидни или поне не са смъртоносни. Извинявам се за профанския въпрос, но как така изведнъж този стана вирус-убиец?
Тарабас
Така както всеки вирус, примерно грипния, може да стане смъртоносен. Онко болни, диабетици, трансплантирани, на диализа, след радиация или хемотерапив, белодробно болни, такива с автоимунни болести и на имунна супресия, туберкулоза, алкохолици и т.н.
Затова как и защо вирусите мутират справка с учебника по биология за 8и клас.
lati1960
Цитат(Тарабас @ 23/02/2020, 19:00) <{POST_SNAPBACK}>
Така както всеки вирус, примерно грипния, може да стане смъртоносен. Онко болни, диабетици, трансплантирани, на диализа, след радиация или хемотерапив, белодробно болни, такива с автоимунни болести и на имунна супресия, туберкулоза, алкохолици и т.н.
Затова как и защо вирусите мутират справка с учебника по биология за 8и клас.

Добре, разбрах.
Явно не съм залягал много в часовете по биология. Взимам си бележка.
Още един въпрос, ако позволиш: Ако приемем, както в началото имаше предположения, че причинителят на тази пандемия тръгва от някакъв пазар в Ухан за месо, от разни там екзотични животинки, с които се хранят китайците, то защо само там ескалира това? Подобни "деликатеси" консумират в цял Китай, доколкото знам. Нормално би било да има поне няколко огнища. Но няма.
Онуфри
Цитат(ЕксГорски @ 23/02/2020, 14:49) <{POST_SNAPBACK}>

То пък един артист!

п.п. С … таковата да го сочиш!!!

w00tbrows.gif
Тарабас
Цитат(lati1960 @ 23/02/2020, 18:19) <{POST_SNAPBACK}>
Добре, разбрах.
Още един въпрос, ако позволиш: Ако приемем, както в началото имаше предположения, че причинителят на тази пандемия тръгва от някакъв пазар в Ухан за месо, от разни там екзотични животинки, с които се хранят китайците, то защо само там ескалира това? Подобни "деликатеси" консумират в цял Китай, доколкото знам. Нормално би било да има поне няколко огнища. Но няма.

Напротив. Има. Върни се, да речем 15 години в миналото и се сети за последните няколко епидемии. Само един пример стига, за другите ще те помоля сам да потърсиш.

SARS
Онуфри
Цитат(lati1960 @ 23/02/2020, 19:19) <{POST_SNAPBACK}>
Добре, разбрах.
Още един въпрос, ако позволиш: Ако приемем, ...,

Ам … то приемането не е като истината!!!

п.п. Имаш право да приемаш … каквото си искаш!

prashchai grigorii.gif
Питето
Ква изолация на китайската икономика бе, каква стагнация. Карантината им прави спънки, ама иначе точно една изолация на Китай би помогнала да му дръпне икономиката напред. Отделно, че световната икономика е като скачени съдове и няма как да изпразниш един от съдовете, без това да се отрази на нивото на другите съдове. Обяснявам като за ученик. Ако в Китай не произвеждат, то в САЩ няма да купят непроизведеното, или по друг начин, ако в китайско не потребяват бензин, дизел и нефт за пластмаса, то всички петролопроизводители усещат как приближават едни гладни моменти... Отделно, че САЩ се оправят чудесно с икономически оръжия в търговската война и не им трябва биологично оръжие,което никой не може да контролира — т.е. ще обиколи света.
Пишман конспиративни теории на килогарм. punk.gif
wal
Появили се някаква нова болест тя пристига с конспиративната си теория.От времето на появата на СПИН-а нищо ново ,САЩ ги развъждат и разпространяват тези болести ,защото са лоши, империалисти и друго к,вот се сетиш.Разнообразете го малко този сюжет!
lati1960
Цитат(wal @ 23/02/2020, 20:11) <{POST_SNAPBACK}>
Появили се някаква нова болест тя пристига с конспиративната си теория.От времето на появата на СПИН-а нищо ново ,САЩ ги развъждат и разпространяват тези болести ,защото са лоши, империалисти и друго к,вот се сетиш.Разнообразете го малко този сюжет!

Това опитвам, да го разнообразим. Като включим и Китай в пъзела.
Пак само хипотетично, дори не искам да мисля, че е вярно, надявам се, но: Ако предположим, че заради търговското, икономическо и всякакво друго глобално противопоставяне тези два мастодонта - САЩ и Китай, включат в него и биологични оръжия, какво би следвало за света в обозримото бъдеще? Все пак болни мозъци може да има във всяко управление, навсякъде. Да не връщаме лентата чак до Хитлер, Сталин, Мао, Чен Ир и подобни, само преди година мисля беше последното обгазяване с химични оръжия в Сирия! За парѝ и власт ние хората сме способни на какво ли не. И през ум не ми минава да твърдя, че нещо такова би било политика на официалната власт във Вашингтон, абсурд. Но навсякъде има разни служби, подведомствени организации, паравоенни, секретни такива, дори вече частни армии... Защо не и такива лаборатории? Вече всичко се купува и продава. Да не измествам темата, но можеш дори да наемеш фирма, която да ти спечели изборите, навсякъде по света, срещу съответното заплащане. Помним онези "Кембридж" какви бяха, защо да не може нещо подобно и в сферата на биотехнологиите и разработките, вкл. с военно и подобно предназначение. Защо не? Напоследък светът буквално пощурява, и аз не изключвам всякакви възможни варианти, не само по въпроса. А най-удивителното е, че светът полудява заради имане, не заради нямане, което е уникално. Май някои хора и среди изгубиха представа колко крехко нещо е живота, и колко лесно може да си иде.
Алчността човешка няма граници, както и манията за абсолютна власт. Защо всъщност е тази търговска война между Америка и Китай? Кой да командва световния парад? А дали е възможен еднополюсен свят още? Могат много лесно да се разберат, защото интересите им са взаимни. Но така се изключва възможността единият да диктува на другия, да го контролира и да печели повече. Колко власт и пари са нужни на един човек или на група от хора, за да кажат: "Стига! Достатъчно, не е нужно повече." Та ние сме смъртни същества, за Бога! Какво ще отнесем от този свят?!
lati1960
Цитат(Питето @ 23/02/2020, 19:48) <{POST_SNAPBACK}>
Ква изолация на китайската икономика бе, каква стагнация. Карантината им прави спънки, ама иначе точно една изолация на Китай би помогнала да му дръпне икономиката напред. Отделно, че световната икономика е като скачени съдове и няма как да изпразниш един от съдовете, без това да се отрази на нивото на другите съдове. Обяснявам като за ученик. Ако в Китай не произвеждат, то в САЩ няма да купят непроизведеното, или по друг начин, ако в китайско не потребяват бензин, дизел и нефт за пластмаса, то всички петролопроизводители усещат как приближават едни гладни моменти... Отделно, че САЩ се оправят чудесно с икономически оръжия в търговската война и не им трябва биологично оръжие,което никой не може да контролира — т.е. ще обиколи света.
Пишман конспиративни теории на килогарм. punk.gif

Дано да е така.
Това и аз писах на Вал по-долу. Че и двете страни имат интерес да се разберат. Но нещо не се получава.
Отделно няма гаранция, че в управленията и на двете страни всички са толкова трезво мислещи, колкото ни се иска.
Не мога да вляза в главата на Тръмп или мозъчния тръст зад него, нито в тази на китайските лидери, и не ми е работа. Но и в двете посоки има доста обезпокоителни признаци. Дано всичко е само театър, както ни убеждават някои, много се надявам.
lati1960
Цитат(Тарабас @ 23/02/2020, 19:26) <{POST_SNAPBACK}>
Напротив. Има. Върни се, да речем 15 години в миналото и се сети за последните няколко епидемии. Само един пример стига, за другите ще те помоля сам да потърсиш.

SARS

Порових се малко. Направи ми впечатление, че всички тези пандемии са именно в същия регион, в югоизточна Азия. Където е съсредоточена не малка част от световното производство. Вероятно има обяснение - заради ниската култура на хигиена, защото се хранят с какви ли не гадости, заради масова бедност, пренаселеност... Не знам. Нямам логично обяснение. Само предположения.
Тарабас
Има хора, като им се присере, първо си стягат раница със суха храна на из път и вестник, щото кенефа е много далеч. И като пристигнат и като клекнат, се питат, защо е така. И винаги някой друг отнася вината. Правителството, турците, САЩ, илюминатите, свободните зидари, темплиерите, кмета, жена му и т.н.
А още древните римляни са имали канализация, а не са били на второ място по интелигентност.
Некой иска да ни затрие, щото много пречим.
D-rA
Цитат(Тарабас @ 23/02/2020, 22:11) <{POST_SNAPBACK}>
Има хора, като им се присере, първо си стягат раница със суха храна на из път и вестник, щото кенефа е много далеч.

Я кажи, защо само в американските филми тази тема често присъства - в т.ч. запушени тоалетни и т.н. Не че е лошо - в комедиен план, но май не се среща в други кинематографии... sunbathing.gif
D-rA
Цитат(wal @ 23/02/2020, 20:11) <{POST_SNAPBACK}>
Появили се някаква нова болест тя пристига с конспиративната си теория.

Всяка болест прави от някои милионери. Знаеш ли колко сценаристи в момента разтропват сивото си вещество с конспиративни сглобки...Няма да се учудя ако следващия Оскар е за филм в тази посока sunbathing.gif
Тарабас
За живота писах, за киното не знам. В киното се сещам за трейнспотинг, но там темата беше друга.
ЕксГорски
Артисте, преиграваш: 5fb3a466.gif

"И през ум не ми минава w00tbrows.gif да твърдя, че нещо такова би било политика на официалната власт във Вашингтон, абсурд. "

"Първо да кажа, че мозъчният тръст, който управлява Америка, не е от случайни хора. Самият Тръмп може понякога да се прави на палячо, но всичко си е много сериозно"

biggeorge
Голяма част от епидемиите възникват от контактите на хора с животни. rolleyes.gif
Епидемиите възникват в Югоизточна Азия, Екваториална Африка, Централна Америка и т.н., където контакта между хората и животните е най-близък.
Не съм чувал за епидемия, която да е възникнала в полярните области.
Примерно епидемията от ХИВ е възникнала в района на днешните столици Бразавил (Република Конго) и Киншаса (Демократична република Конго).
Преди 25-30 години съм чувал глупости как хората правили секс с маймуни и така се заразили със СПИН.
Всъщност истината за заразата със ХИВ е много по-проста - през 30-те години на 20 век ловци са уловили маймуни болни от ХИВ.
В последствие убивайки маймуните и изяждайки ги, ловците някак си са се заразили - дали чрез лошо готвене и поглъщане на кърваво месо или чрез порязване при обработката на месото.
Резултатът е, че хората в района са се заразили с ХИВ от маймуните, който е мутирал и се е адаптирал към хората.
До 60-те години на 20 век разпространението на ХИВ сред хората е бавно и е от човек на човек.
Но сексулната революция през 60-те години, безразборния секс без презерватив, хипи движението и т.н. водят до масовото разпространение на ХИВ сред хората.
За откриването на инфекцията са нужни 15 години.
През 1983 г. Люк Монтание открива вируса на СПИН.
Много дълго време ХИВ е свърван с проституиращи, гейове и наркомани.
Помня какви глупсоти се говореха за СПИН в началото на 90-те.
Сега има ефективна терапия и заразените с ХИВ са на практика неразличими от здравите хора.
Помня заразата със SARS/ТОРС (тежък остър респираторен синдром) от 2002-2003 г.
Severe acute respiratory syndrome
Помня епидемията от птичия грип от 2003-2004 г.
Птичи грип
Помня и епидемията от свинския грип от 2009 г.
Грипна епидемия 2009, щам H1N1
Разликата между предишните епидемии и сегашната зараза с корона вируса е в управляващите в България и по света.
Преди години нямаше тази пропаганда, омраза и манипулации. dry.gif
Сегашните управляващи изкривяват ситуацията, насаждат омраза и лъжи, правят пропаганда по медиите и плашат хората с корисни цели.
Всеки се опитва да "улови риба в мътната вода" и да спечели нещо от създалата се ситуация.
Дали са пари, или е власт, но всеки иска да получи дивиденти от епидемията с корона вируса.
Най-неприятното е, че се насажда омраза срещу Китай и азиатците като цяло.
Това е неприемливо.
Днес са китайците и азиатците, а утре ще сме ние, европейците, после ще са африканците, след това латиноамериканците.
Трябва да сме благодарни на властите в Китай, че предприеха адекватни мерки. grin.gif
biggeorge
Не вярвам, че епидемията от корона вирус ще попречи на китайската икономика да се развива.
Точно обратното.
Сега производството на медицински материали в Китай е нараснало.
Търсенето определя предлагането. wink.gif
biggeorge
Цитат(Тарабас @ 23/02/2020, 22:11) <{POST_SNAPBACK}>
Некой иска да ни затрие, щото много пречим.

България е в центъра на плоската Земя. wink.gif
Карбовски: Втори план - Конспиративен проект (1 част)
Карбовски: Втори план - Конспиративен проект (2 част)
Затова илюминатите искат да ни затрият. w00tbrows.gif
Кой съфорумец беше плоскоземец? misli.gif
lati1960
Цитат(biggeorge @ 24/02/2020, 02:00) <{POST_SNAPBACK}>

Със сигурност не съм аз. a4dff7b7.gif
evanka
Рецесия в Китай означава рецесия в цял свят, включително и в Америка.
Никой не печели нищо от това. Както е тръгнало, вируса ще обиколи целия свят.

Вероятно не си виждал азиатски пазари и какво има по тях, както и сергиите им за фаст фууд - без абсолютно никакви дори минимални санитарни норми. Не само в Китай, в цяла Азия е така. Заразата би могла да плъзне от къде да е другаде в Азия.

evanka
Цитат(biggeorge @ 24/02/2020, 00:10) <{POST_SNAPBACK}>
Не вярвам, че епидемията от корона вирус ще попречи на китайската икономика да се развива.
Точно обратното.
Сега производството на медицински материали в Китай е нараснало.
Търсенето определя предлагането. wink.gif

Китай така или иначе произвежда 80% от суровините за лекарствата на целия свят. Останалите 20% са от Индия.
Ако имаш близки с хронични болести, запасете се. animatedwink.gif
И не само лекарствата. Светът е силно зависим от Китай и много производства спират защото нямат суровини.
Това не може да се компенсира дори от десеткратното увеличение на производството на предпазни маски.
lati1960
Цитат(evanka @ 24/02/2020, 17:26) <{POST_SNAPBACK}>
Рецесия в Китай означава рецесия в цял свят, включително и в Америка.
Никой не печели нищо от това. Както е тръгнало, вируса ще обиколи целия свят.

Вероятно не си виждал азиатски пазари и какво има по тях, както и сергиите им за фаст фууд - без абсолютно никакви дори минимални санитарни норми. Не само в Китай, в цяла Азия е така. Заразата би могла да плъзне от къде да е другаде в Азия.

Точно това май става. Днес чух, че няма внос на медицински маски и лазерни термометри от Китай, понеже китайците са забранили износа им заради пандемията там. Досега лично аз не си давах сметка колко много производства са изнесени в Китай, и въобще в региона на югоизточна Азия. И колко сме зависими в този смисъл. В краткосрочен план ще пострадат всички, така е. Но в дългосрочен бързо адаптивни икономики като американската ще усвоят производства, с които Китай вече няма да може да борави, поради упоменатите причини. Тоест, ще започне обратния процес - връщане на производства в САЩ от Китай, и въобще от региона. Е, това е само предположение, теория. Не казвам, че точно това ще стане. Но поне засега класическият карантинен период при подобни епидемии от 14 дни отдавна е прехвърлен, а учените още не са открили ваксина и лекарство. Не ми се ще да си помисля, че всички чакат това нещо просто да отшуми от само себе си!
lati1960
Цитат(biggeorge @ 24/02/2020, 02:00) <{POST_SNAPBACK}>

Като се замислих по-сериозно, ако човекът от предаването на Карбовски, дето твърди Земята да е плоска, е прав /да предположим само/, та, ако е така, то всички ние сме в нещо като експеримент като този от филма "Лабиринтът", не знам дали си го гледал. Накратко за какво става дума в лентата - едни хора без памет за минало са затворени заедно в една ограничена територия, в която трябва да пребивават и оцеляват самоорганизирайки се въпреки сложните отношения помежду им. А целта на експеримента е да се разбере кой или кои от тях като профил ще успеят да превъзмогнат страха и незнанието си и ще успеят да излязат от този капан. Нещо такова беше. Впрочем, то същото може да се каже за нас хората и при положение, че земята е кълбо. Не виждам разликата. Така или иначе сме затворници тук.
lati1960
Китайците правят каквото могат. И не само те. Но все ми се струва, че власти като нашите просто се надяват това да ни заобиколи /дано/ или просто да отшуми от само себе си. Само че карантинният период вече доста се проточи, много след първоначално определения. Моето впечатление е, че към този вирус отношението е като към такъв от класическите грипни, е, малко по-тежък, но такъв. Но дали е така? Моите познания по материята не стигат да дам отговор на това. Дано да е просто грипен само, но картината е доста по-сериозна, видно е. И друг път е имало подобни пандемии, така е. Но не помня такава масова психоза, като сегашната. Светът така или иначе вече няма да е същият - с тези маски, марли, термо скенери... Странно е, като се замислим, но най-големите кошмари от холивудските фентъзи и хорър бози сякаш стават реалност пред очите ни. Никак не е добре.
lati1960
Цитат(D-rA @ 23/02/2020, 22:21) <{POST_SNAPBACK}>
Всяка болест прави от някои милионери. Знаеш ли колко сценаристи в момента разтропват сивото си вещество с конспиративни сглобки...Няма да се учудя ако следващия Оскар е за филм в тази посока sunbathing.gif

good.gif

Да се бяхме сетили овреме да правим и ние бизнес с медицински маски и лазерни термометри, сега и ние щяхме да сме милионери.
Питето
Истинската стока е страховете на хората, а не маските или термометрите. Намери си ниша, дето успокоява някоя част от страховете и ще станеш милионер... Примерно 14 дена карантина си е доста време прекарано у дома, а това значи скука, много свободно време, проблем с доставката на стоки до вратата, паника и яко изкупуване на хранителни стоки, и куп още странични ефекти от страховете... или иначе казано куп още възможности за захлебване (хайде да не го докараме чак до милионери) през нискотехнологични стоки и услуги.
Баси, то дори политиците може да си оправят/сринат рейтингите покрай една такава карантина у нЕкой град нейде из държавата. Премерно кмета на Долно уйно осигурява запас и схема на безопасна доставка на детски храни за всичките деца, дето живеят в Долно уйно и минава по къщите да го обясни и разясни. Сега, дали вируса ще дойде или не до селото е без значение, щото семействата с деца ще знаят, че "този осигури резервна храна за децата и старците" и на следващите избори... нали.
lati1960
Цитат(Питето @ 24/02/2020, 19:21) <{POST_SNAPBACK}>
Истинската стока е страховете на хората, а не маските или термометрите. Намери си ниша, дето успокоява някоя част от страховете и ще станеш милионер... Примерно 14 дена карантина си е доста време прекарано у дома, а това значи скука, много свободно време, проблем с доставката на стоки до вратата, паника и яко изкупуване на хранителни стоки, и куп още странични ефекти от страховете... или иначе казано куп още възможности за захлебване (хайде да не го докараме чак до милионери) през нискотехнологични стоки и услуги.
Баси, то дори политиците може да си оправят/сринат рейтингите покрай една такава карантина у нЕкой град нейде из държавата. Премерно кмета на Долно уйно осигурява запас и схема на безопасна доставка на детски храни за всичките деца, дето живеят в Долно уйно и минава по къщите да го обясни и разясни. Сега, дали вируса ще дойде или не до селото е без значение, щото семействата с деца ще знаят, че "този осигури резервна храна за децата и старците" и на следващите избори... нали.

Така е. Само дето в Долно уйно май вече няма деца. Е, ще правим бизнес със старците. То из провинцията пенсионерите са най-платежоспособният контингент, дотам я докарахме. Иначе е така - шубето е най-големият страх. Проблемът е, че този карантинен период доста се проточи, а още не се вижда на хоризонта нито ваксина, нито лек. Според мен ни баламосват, надявайки се всичко да отшуми от само себе си. Но, ако не стане? Впрочем, ето още нещо по темата, по търговската война между САЩ и Китай - май ще местим катуна в Индия:
https://www.mediapool.bg/donald-tramp-prist...news303859.html
Питето
Може да извадиш българина от България, но няма как да извадиш мрънкането от българина...
biggeorge
Няма да предполагам, че Земята е плоска.
Това просто не е вярно. dry.gif
biggeorge
Давам ти линк към статията във Вести.бг:
Близо 200 случая на повторно заразяване с коронавируса
В нея пише:
Цитат
До този момент 23 290 души в цял свят са били излекувани от заболяването. Лечението, както при повечето вирусни инфекции е антисимптоматично. Т.е дават се медикаменти срещу симптомите като температура и кашлица или антибиотици, когато има усложнения и това продължава, докато имунната система на болния не се пребори с вируса.

Лечението на корона вируса е като при грипа. huh.gif
Лекарите чакат имунната система на пациента сама да се пребори с вируса, а се лекуват последствията от заболяването.
По-притеснителното е, че част от преболедувалите корона вируса не придобиват имунитет.
Остава неясно дали другите оздравели имат имунитет.
В статията пише също и за някакво лекарство, което китайските власти дават на болните:
Цитат
По-рано през февруари в Китай бе пуснато лекарство, което властите официално обявиха за потенциално ефективно в борбата с коронавируса. То е известно като Favipiravir или Avigan.

А дали лекарството действа, един Бог знае. 292.gif
Също така има информация и за ваксина, която китайските специалисти са разработили:
Цитат
Посланикът на Китай в Русия обяви, че ваксина вече е разработена от китайските учени, но предстоят клинични тестове.

В началото на епидемията казаха, че разработването на ваксина ще отнеме 18 месеца. WTF.gif
Или китайците са много бързи, или ваксината е била разработена предварително.
Странното е, че няма нито един заразен в страните от Южна Америка, Индия, Монголия и т.н.
Coronavirus Map: Tracking the Spread of the Outbreak
Ограничаването на разпространеието ще се случи след като се вземат адекватни мерки.
За съжаление Европейския съюз е неспособен да реагира в кризисни ситуации.
Пример за това са икономическата криза от 2008 г., бежанската криза от 2015 г. войните в Сирия, Либия, западноафриканските страни и т.н.
Паниката около корона вируса я създават медиите.
Може би ако затворят няколко пропагандни проправителствени медии останалите ще се кротнат.
Разбира се, това няма се случи.
От една страна корона вирусът даде възможност на управляващите в България успешно да симулират, че работят, а от друа страна журналистите ще си счупят краката да тичат да ги отразяват. dry.gif
Така и за едните, и за другите има работа.
Корона вирусът ще ги храни поне 1 година.
lati1960
Разбирам. И в общи линии споделям твоята гледна точка по проблема.
Не съм специалист в областта, които знаят повече да ме поправят, ако греша, но има нещо различно и притеснително в този т. нар. корона вирус. От една страна наподобява класическите грипни, но от друга има и някои обезпокоителни разлики. Примерно той много бързо отстлабва самата имунна система на болния, и, доколкото ми стана ясно, повечето починали са от съпътстващи заболявания като пневмонии и други придобити или унаследени, а не от самия вирус. Карантинният му период е неопределено дълъг, дори засега не е уточнен. Може и да бъркам, сигурно, но на мен като профан в сферата този вирус много ми напомня на онзи от СПИН. Не атакуваше ли и оня точно имунната система? Не беше ли същият принципът - атака на организма, разбита имунна система, и приемникът умира дори от най-малката инфекция или друго незначително заболяване? От това, което дотук наблюдаваме, тази асоциация се налага от само себе си, поне за мен. Със сигурност нещата са различни, но има и сходства.
Що се отнася до политическата класа, какво да ти кажа. Виждам, че си наясно с нещата. В последните години ролята на същата се ограничи изключително във финансовата област и данъчната сфера, най-общо казано. Тоест, инструментариумът и полето на действие на властта не само у нас се сведе до събиране и разпределяне на едни парѝ, а всички останали отговорности на самата власт бяха оставени на заден план или направо изоставени. А самото общество оставено на самотек, всеки да се оправя както може. Е, има някаква имитация на държавност, но пак само в интерес на същите, за които говорим. Примерно като решат да ограбят или смажат някого, използвайки държавни институции като прокуратура, полиция, съд, служби... И само събират някакви данъци, крадат част от парите, останалите разпределят по веригата чрез свои приближени, и до долу, до самите хора не достига почти нищо, трохи. Най-опростено го представям. Отговорностите и задълженията на властта по обгрижване и развитие на обществото, заради които съществува, са буквално изоставени. Поне в нео либералния модел не съществуват. И, като се случи нещо подобно на тази пандемия, всички почват да кършат ръце, да се тръшкат и гледат към Държавата. Само че, нея вече почти я няма. Сори. Е, някакви остатъци, ако трябва да сме коректни. Както каза вчера един анализатор: "Изхвърлихме Държавата през прозореца, а сега като имаме нужда от нея, я чакаме сама да влезе през вратата." Няма как да стане. Само парѝ и далавери са им в главите на управляващите, не само у нас. А по-големият проблем е, че същото е и при по-голяма част от самите общества, тотално развратени от обсебващата консуматорска лудост. И вече няма връщане назад. Докъде ще стигне това безумие, не ми се иска да мисля.
lati1960
Цитат(biggeorge @ 25/02/2020, 05:19) <{POST_SNAPBACK}>

И при двата варианта сме затворници тук, на планетата.
Опитай да си представиш света ни като голям глобален Затвор. Не е трудно.
Затворът си има шеф, да кажем в момента е Тръмп. Също подуправители на отделните сектори и килии /държавите/, лидерите на отделните страни. Има си и надзиратели - военните, полицията, службите. Продоволствен сектор също - икономиката, индустрията, селското стопанство, бизнеса. Има наказателни органи - съд, прокуратура, следствие. Има и пропагандна поправителна програма по обработка умовете и съзнанието на наказаните - медии, образование, наука. Допуснати са и малко забавления, за да не мислят осъдените за бунт и съпротива - като спорт, музика, изкуство, и др. развлекателни програми. Също трудово поправителна такава, чрез която осъдените работят за администрацията на Затвора, но те самите не могат никога да станат част от нея, именно защото са наказани. Всеки отделен затворник има собствена килийка /дом/, в която му е предоставена илюзорна свобода, с която повечето не знаят какво да правят, освен да опитат да забравят истината за положението си, като се напушат, напият, надрусат или съберат заедно да правят същото. Средството, чрез което осъдителната присъда се възпроизвежда периодично и засега нескончаемо, същите смятат за голямо удоволствие, а то всъщност само удължава до живот и завинаги присъдата и страданията им. Това средство са нарекли "секс". Като повечето осъдени се заблуждават, че около него се върти света. Каква грешка! Техният свят - да, на осъдените. А кои точно са осъдените, всеки може да се огледа, да види и прецени. Затворът е голям. Поне от гледната точка на осъдените.
evanka
Цитат(biggeorge @ 25/02/2020, 04:25) <{POST_SNAPBACK}>
В началото на епидемията казаха, че разработването на ваксина ще отнеме 18 месеца. WTF.gif
Или китайците са много бързи, или ваксината е била разработена предварително.
Странното е, че няма нито един заразен в страните от Южна Америка, Индия, Монголия и т.н.

Разработването на ваксина с днешните технологии отнема няколко седмици.
Но тестовете на ваксината, първо при животни, после при хора и всички протоколи, сертификати и т,н,... отнемат 18 месеца.
Та това, което бави ваксината и лекарствата по принцип са тестовете.

В Индия вероятно има много случаи, в Африка -също, защото китайците са там икономически, но просто не се казват. Африканците нямат тестове, нямат и намерение да харчат пари за тях.
В Индия толкова хора мрат от инфекции, върви разбери кое точно е корона, грип ...На никой не му пука.
evanka
Цитат(lati1960 @ 25/02/2020, 08:47) <{POST_SNAPBACK}>
От една страна наподобява класическите грипни, но от друга има и някои обезпокоителни разлики. Примерно той много бързо отстлабва самата имунна система на болния, и, доколкото ми стана ясно, повечето починали са от съпътстващи заболявания като пневмонии и други придобити или унаследени, а не от самия вирус. Карантинният му период е неопределено дълъг, дори засега не е уточнен. Може и да бъркам, сигурно, но на мен като профан в сферата този вирус много ми напомня на онзи от СПИН. Не атакуваше ли и оня точно имунната система? Не беше ли същият принципът - атака на организма, разбита имунна система, и приемникът умира дори от най-малката инфекция или друго незначително заболяване? От това, което дотук наблюдаваме, тази асоциация се налага от само себе си, поне за мен. Със сигурност нещата са различни, но има и сходства.

Вируси като грипния и короната не отслабват имунната система, а ѝ отвличат вниманието.
Има два начина да се умре от тези вируси - 1, вторична инфекция, защото имунната с-ма се хвърля в/у вирусите, бактериите вземат връх и предизвикват пневмонии и енцефалити. 2-ри начин - имунната с-ма отговаря толкова силно на вируса, та интоксикира вътрешните органи и затлачва дробовете с течност и удавя болния.
95% от хората отговарят адекватно на вируси като грипния и ковид-19. Останалите 5% правят едно от горните усложнения.
Спина е съвсем друго нещо. Той "атакува" определен вид имунни клетки, затова и ваксина е трудно да се направи.
И аз не съм специалист, от обща култура знам само толкова.
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 25/02/2020, 11:05) <{POST_SNAPBACK}>
Затворът си има шеф, да кажем в момента е Тръмп. Също подуправители на отделните сектори и килии /държавите/, лидерите на отделните страни. Има си и надзиратели - военните, полицията, службите. Продоволствен сектор също - икономиката, индустрията, селското стопанство, бизнеса. Има наказателни органи - съд, прокуратура, следствие. Има и пропагандна поправителна програма по обработка умовете и съзнанието на наказаните

Чудя се как се осмеляваш да пишеш при този ужас, който описваш?!
Сега разбирам, защо не казваш откъде пишеш - за да не те хванат и накажат!

Ти си герой - истински герой на нашето време! hat.gif tan.gif
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 25/02/2020, 05:36) <{POST_SNAPBACK}>
Ти си герой - истински герой на нашето време! hat.gif tan.gif

Лишний человек? wink.gif
lati1960
Цитат(Shade @ 25/02/2020, 16:17) <{POST_SNAPBACK}>
Лишний человек? wink.gif

В нелегалност съм, нов горянин от новия партизански отряд "Чадвдар". bg.gif
a4dff7b7.gif
А вече сериозно. Повече доверие ли ще ми имате, ако ви кажа, че пиша примерно от "Уолстрийт" в Ню Йорк?
Какво променя това? Защо винаги се атакува личността на този, чиито аргументи не се приемат и чието мнение не се харесва?
lati1960
Цитат(biggeorge @ 25/02/2020, 05:19) <{POST_SNAPBACK}>

Абе да ти кажа, до вчера и аз бях абсолютно сигурен. Без майтап. Но след като прочетох някои неща по въпроса, включително и източниците дадени от теб... Ми нещо взе да ме гложде, признавам. Ето нов източник по въпроса:
https://www.vesti.bg/tehnologii/nov-analiz-...zemiata-6106186
Нещо много се оплетоха нещата, по тая работа. То не бяха вселенски взривове, първични експлозии, преди милиарди години, после станаха милиони, сега ги свеждат само до 5 милиона, специално за произхода на Земята... Не знам, човек. Понамирисва тая работа. Далеч съм от това да стана привърженик на застъпниците за плоската Земя, но и другата теза нещо все повече куца. Така както е тръгнало, след време ще "открият", че не милиони, а няколко хиляди години стоят като начало на планетата ни, защо не 6 000, примерно? А на толкова е тя според... Библията! Накрая ще се прокрадне идеята за интелигентно творчество по този процес, по формиране на Земята и живота на нея, а оттам крачката до креационизма е... никаква. И защо още днес да не признаят, че планетата ни не се е самосформирала спонтанно, но си е направо сътворена, от интелигентен разум, без значение кой как ще го нарича? Но, друга тема, просто под линия. Бъди здрав!
lati1960
Цитат(evanka @ 25/02/2020, 14:49) <{POST_SNAPBACK}>
Разработването на ваксина с днешните технологии отнема няколко седмици.
Но тестовете на ваксината, първо при животни, после при хора и всички протоколи, сертификати и т,н,... отнемат 18 месеца.
Та това, което бави ваксината и лекарствата по принцип са тестовете.

В Индия вероятно има много случаи, в Африка -също, защото китайците са там икономически, но просто не се казват. Африканците нямат тестове, нямат и намерение да харчат пари за тях.
В Индия толкова хора мрат от инфекции, върви разбери кое точно е корона, грип ...На никой не му пука.

А България до кои е по-близо?
Явно си по-навътре в нещата по това, би ли ми дообяснила ето тази работа:

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prof....imptomi-2213443

Нещо не разбрах. Значи не е нужно да се изследват потенциални вирусоносители, ако нямат признаци на заболяването? Дотук правилно ли се ориентирам?
Даже доколкото чух от новините у нас, връщащи се от Милано без признаци на заболяването са пожелали доброволно да се подложат на тест и изследване, което им е било отказано от българските здравни власти, с гореупоменатите мотиви, от инфото. Казали им, че могат да го сторят сами срещу 200 лв.! Значи безплатно не може, срещу заплащане може. /Сега се сещам за писаното от д-р А, как някои тарикати ще направят яки парѝ от тая работа!/. Само че ето кое не разбрах: Как ще бъде предотвратена евентуална пандемия и у нас, ако не се изследват всички, които пристигат в България от огнища на болестта? Без значение дали имат признаци или не. Как? Ми нали и аз профана осъзнавам, че някои без признаци може да са вирусоносители, и като ги пуснат ей така в страната ни без да ги изследват, за инкубационния период те ще заразят мало и голямо, с което са били в контакт! На пълно безхаберие ми мяза това. Някакво безумие. Аз ли съм много тъп, или някои се опитват да ни изкарат такива?
lati1960
Цитат(evanka @ 25/02/2020, 15:14) <{POST_SNAPBACK}>
Вируси като грипния и короната не отслабват имунната система, а ѝ отвличат вниманието.
Има два начина да се умре от тези вируси - 1, вторична инфекция, защото имунната с-ма се хвърля в/у вирусите, бактериите вземат връх и предизвикват пневмонии и енцефалити. 2-ри начин - имунната с-ма отговаря толкова силно на вируса, та интоксикира вътрешните органи и затлачва дробовете с течност и удавя болния.
95% от хората отговарят адекватно на вируси като грипния и ковид-19. Останалите 5% правят едно от горните усложнения.
Спина е съвсем друго нещо. Той "атакува" определен вид имунни клетки, затова и ваксина е трудно да се направи.
И аз не съм специалист, от обща култура знам само толкова.

Абе доста поназнайваш. Аз и толкова не знам, признавам си.
Не разбрах защо още не могат да фиксират карантинния срок и инкубационния период след който се изявяват симптомите /ако правилно се изразявам, нямам претенции да използвам точната медицинска терминология, по упоменатите причини./? Явно нещо различава този конкретно вирус и тази пандемия от досегашните чисто грипни поне. Какво точно, не ми е ясно. Може би ти имаш идея. Щото виждаме, че светът буквално почва до лудва по тая работа, а дали с право или не, не е моя работа да преценявам. Досега поне, дори със СПИН-а не е имало такава масова паника и параноя, поне аз не помня. И мислиш ли, че това ще се отрази на световната икономика, не че въпросът не е риторичен? Какви ще са последствията за Китай да кажем, и въобще за онзи регион, в който е съсредоточена доста крупна и важна част от световното производство?
Питето
Елементарно бе Уотсън, ако нямаш симптоми, то и теста няма да ти открие нищо (явно има някакъв праг, под който няма как да работи) и си е хабене на пари и време. Е, за да няма истерясали кукувци, всеки може да си загуби едни 200лв за тест, който изначално нищо няма да покаже... animatedwink.gif
lati1960
Цитат(Питето @ 24/02/2020, 23:56) <{POST_SNAPBACK}>
Може да извадиш българина от България, но няма как да извадиш мрънкането от българина...

Мрънкането няма да помогне, ако заради безхаберие или алчност, ти кажѝ, вкарат в страната ни въпросния вирус, заради такива "авторитети":

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prof....imptomi-2213443

Цял късмет ще е, ако не пламне и България, заради такива капацитети.
lati1960
Цитат(Питето @ 25/02/2020, 18:42) <{POST_SNAPBACK}>
Елементарно бе Уотсън, ако нямаш симптоми, то и теста няма да ти открие нищо (явно има някакъв праг, под който няма как да работи) и си е хабене на пари и време. Е, за да няма истерясали кукувци, всеки може да си загуби едни 200лв за тест, който изначално нищо няма да покаже... animatedwink.gif

Добре, разбрах. Тогава как въобще може да се открие този вирус на първоначален етап от заразяване? Май никак. Тогава защо се твърди, че е като класическите грипни? Явно самите учени са още далеч от това да знаят с какво точно си имат работа. Иначе какъв е проблемът да го разпознаят вируса в самото начало? Или?
И, разумните хора и власти в нормалните все още държави изолират за известен период под карантина ВСИЧКИ, които идват от региони дори близки до инфектираните. Дори тези без симптоми. Доколкото разбрах, у нас това май се претупва и пренебрегва. Дано да греша.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.