Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Биологични оръжия
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Питето
Страха ти струва толкова. Маската си струва 15стотинки, останалото до 2лв е паричната стойност на страха ти.
Shade
Цитат(Karmic wheel73 @ 28/02/2020, 01:04) <{POST_SNAPBACK}>
Относно корона вируса Тръмп намирисва,та смърди.

Ами да, наистина намирисва. Тръмп се посира от страх пред негативното влияние на корона вируса върху рейтинга му. Точно преди изборите. И се опитва да забрани всякакви публикации по разпространението на вируса без одобрението на Белия дом.
biggeorge
Имаш право. rolleyes.gif
Страхът е голяма работа.
Той кара хората да правят какви ли не глупости.
Вчера видях хора с маски.
И за какво са им?
Маските няма да ги спасят от корона вируса или от грипа, или от каквото и да е заболяване. dry.gif
Сега всички чакаме кога ще открият пациент с корона вирус в България, за да започне масовата паника.
А паниката е лош съветник. sad.gif
wal
Цитат
Днес установих, че 1 медицинска маска струва 2 лева. dry.gif

Стойноста на стоката не зависи от тези, които заявяват цената.Зависи от тези, които решат да я купят.
lati1960
Цитат(wal @ 28/02/2020, 22:55) <{POST_SNAPBACK}>
С нетърпение чакам да разбера как и в вкоя щатска лаборатория е произведен корона вируса и как е имплантиран в Китай!! laugh.gif laugh.gif

Ето хипотетичен филмиран пример как става тая работа:

Outbreak Зараза, филм, Година: 1995
Държава: САЩ
Жанр: Екшън, Драма, Трилър
Режисьор: Волфганг Петерсен
Участват: Дъстин Хофман, Морган Фрийман, Кевин Спейси, Рене Русо, Куба Гудинг-мл., Доналд Съдърланд, Патрик Демпси
Времетраене: 127 мин.
IMDB Рейтинг: 6.5 /10 , http://www.imdb.com/title/tt0114069/

Да, да, знам. Холивудски бози. Съгласен. Интересното обаче е, че почти всичко в тия бози след време става... реално. Мога да ти дам много примери, но ще се въздържа, не е за темата. Приятно гледане, ако не си го гледал още, не е зле.
lati1960
Цитат(Shade @ 29/02/2020, 04:54) <{POST_SNAPBACK}>
Ами да, наистина намирисва. Тръмп се посира от страх пред негативното влияние на корона вируса върху рейтинга му. Точно преди изборите. И се опитва да забрани всякакви публикации по разпространението на вируса без одобрението на Белия дом.

Трябва да го командироват Тръмп по това у нас, да попие малко от родния опит на нашият велик вожд, от когото се боят дори зловредни пандемии и непобедими вируси! a4dff7b7.gif
Питето
Аха, по-добри били китайците, щото обърнаха 100 годишна индустрия с краката нагоре (ДВГ срещу адекватен ЕЛ.Двигател+адекватна батерия), а ракетите им се приземяват самички и така правят разходката до космоса евтина... и замислят една глобална интернет мрежа, пък американците си ограничават интернета и... Китайците са добри само в евтиния труд, ама напоследък и там взеха да се дънят (изнасят шивашките дейности в африканско), отделно че и взеха да искат месо към ориза (средна класа вместо селяни и пролетариат) та Партията тепърва ще бере ядове... animatedwink.gif
Питето
Къв късмет, кви пет лева? Вирусите обикалят света и нищо няма да ги спре. История и статистика от всички времена и социални строеве го показват. Стените не са спрели нито чумата, нито варварите... от което цивилизацията е излязла по-силна и по-здрава. Тези дето са били защитени (обществата по островите и по други континенти) от вируси и варвари се затриха къде от вирусите, къде от религии или щото не са били натренирани да са варвароустойчиви.
Примерно, хората масово пазаруват немски коли и немска техника, щото у немско един казал: „Това, което не ме убива, ме прави по-силен”, а не щото у немско са живели само кротко и мирно, изолирани далече от войни и болести и основно мото им е: "Наведена глава, сабя не я сече." animatedwink.gif
Alexfield
Ти наистина си плямпаш без изобщо да мислиш.
Цитат
За да бъде предотвратена вероятността от разпространение на смъртоносния вирус, мъжът е бил отведен в изолационна зона, където е бил застрелян.

Източник
Та толкова по въпроса за приликите и разликите в диктаторските режими на България и Северна Корея.
biggeorge
Казах, че затварянето на границите е правилна стратегия за предотвратяване на разпространението на корона вируса по света.
Не съм казал, че одобрявам екзекуцията на потенциално болни от корона вирус.
Но като се има предвид източника на тази новина (Канал 3) не вярвам на публикацията.
Най-вероятно е фалшива новина. wink.gif

П.п.: Сега намерих оригиналната новина.
North Korean Man 'Shot Dead' After Being Suspected With Coronavirus
North Korean official reportedly executed for breaking coronavirus quarantine
Застреляли са човека, защото е искал да напусне карантината си, а не защото е потенциално заразен с корона вирус.
Но заглавието на новината е написано подвеждащо и това е умишлено.
И пак не е сигурно, че новината е истинска.
Все пак новината идва от САЩ, а не от Северна Корея. a4dff7b7.gif
Shade
Цитат(lati1960 @ 29/02/2020, 11:06) <{POST_SNAPBACK}>
Трябва да го командироват Тръмп по това у нас, да попие малко от родния опит на нашият велик вожд, от когото се боят дори зловредни пандемии и непобедими вируси! a4dff7b7.gif

Великият ти вожд не представлява интерес за Тръмп, който се прекалня, доверява и обяснява в любов само на утвърдени диктатори като Путин, Ким Чен Ун, Ердоган, Орбан.
Питето
...а трябва, щото Тръмп го импийчват, а ББ импийчва... ако поиска. Че и вече е изкарал повече време на власт, отколкото Тръмп може въобще да изкара, при това няколко пъти си хвърля оставката, а народа пак го назначава...

Винаги има какво и от кого да се научи, ма за постоянното учене си трябва определен характер (или поне критична маса акъл за наблюдения и вадене на изводи).
ЕксГорски
Цитат(Питето @ 01/03/2020, 10:18) <{POST_SNAPBACK}>
.или поне критична маса акъл .

А тази "критична маса" Тръмп я няма, така ли?! 292.gif misli.gif
Shade
Цитат(Питето @ 29/02/2020, 23:18) <{POST_SNAPBACK}>
...а трябва, щото Тръмп го импийчват, а ББ импийчва... ако поиска. Че и вече е изкарал повече време на власт, отколкото Тръмп може въобще да изкара, при това няколко пъти си хвърля оставката, а народа пак го назначава...

Винаги има какво и от кого да се научи, ма за постоянното учене си трябва определен характер (или поне критична маса акъл за наблюдения и вадене на изводи).

Смяташ, че Тръмп има какво да научи от ББ? Дали?
Тръмп практически е ликвидирал разделението на властите.
Превърнал е изпълнителната власт в личен бизнес, коли и беси, както се казва. Освен това редовно организира съвещания, на които изисква персонални клетви за лоялност от подчинените си и държи да получава възторжено одобрение и възхищение от страна на всеки един от тях в стила на Ким Чен Ур: "Dear Leader....".
Съдебната власт е поверил на предан главен прокурор, работещ като личен адвокат, и назначаване на верни последователи за съдии във Върховния съд.
За овладяване на законодателната власт се е осигурил с притежание на компромати за корумпираните лидери на Републиканската партия и заплахи за "набиване на кол" главите на непослушни сенатори, плюс преследване на семействата им. С други думи експлоатира добре желанието им за власт.
И най-вече умело манипулира първосигналните импулси на тълпата. Както е известно, мозъкът на 90% от населението на която и да е нация по света не е по-развит от мозъка на кокошката, която знае само, че като види зърно, трябва да го клъвне. За тълпата е трудно да осъзнае, че подемите и спадовете на икономиката са цикличен процес, така че лесно се убеждава в нечий личен принос за настоящото състояние. Единствено спадът на борсата като резултат от корона вируса помрачава блаженството на императора.
Питето
Ми на мен така ми прилича. Някак си не му виждам решенията в дългосрочен план да са адекватни щото вкарва много пара в свирката а не в цилиндъра, ма може и да бъркам. Така де, знам ли накъде и как ще се врътне световната икономика...
Shade
Цитат(Питето @ 01/03/2020, 09:25) <{POST_SNAPBACK}>
Ми на мен така ми прилича. Някак си не му виждам решенията в дългосрочен план да са адекватни щото вкарва много пара в свирката а не в цилиндъра, ма може и да бъркам. Така де, знам ли накъде и как ще се врътне световната икономика...

Дългосрочен план? Целта му е да развърже ръцете на свръхбогатите с идеята "който държи икономиката, той диктува политката", позната у нас с поговорката "който плаща, той поръчва музиката". За сметка на (крилата фраза от древноримския римския сенат): "Да го духат бедните".
Американската икономика в момента е балон, който се надува с "изкуствено дишане" и е въпрос на време да пукне. Няма много варианти по въпроса накъде това ще врътне световната икономика...
lati1960
Цитат(Питето @ 29/02/2020, 21:30) <{POST_SNAPBACK}>
Аха, по-добри били китайците, щото обърнаха 100 годишна индустрия с краката нагоре (ДВГ срещу адекватен ЕЛ.Двигател+адекватна батерия), а ракетите им се приземяват самички и така правят разходката до космоса евтина... и замислят една глобална интернет мрежа, пък американците си ограничават интернета и... Китайците са добри само в евтиния труд, ама напоследък и там взеха да се дънят (изнасят шивашките дейности в африканско), отделно че и взеха да искат месо към ориза (средна класа вместо селяни и пролетариат) та Партията тепърва ще бере ядове... animatedwink.gif

Малко е старичко инфото, но едва наскоро го открих, ето:

Няма да го коментирам. Дали е така, дали не е, един Господ знае. Но с цялата тая работа с тоя вирус нещо не е както трябва.
Целенасочено или не, постигна се точно глобална истерия, паника и страх. Отделно конфликта между Турция и Сирия, плюс Русия на юг от нас. Отделно новата бежанска криза, с нов опит на хиляди мюсюлмани да атакуват Европа от юг. Засега само през Гърция. Днес г-н Борисов се консултира с началниците от Брюксел, утре ще се среща с Ердоган. Докога ли последният ще е гарант южната ни граница да е спокойна? И на каква цена го прави? Никой не ни казва. Вероятно Ердоган много обича България, или поне нашият премиер. Голяма дружба, да не повярваш. Гръцки военни и полицаи, подпомагани от германски командоси в момента стрелят с водни оръдия и газови гранати по многохилядна тълпа атакуваща границата на южната ни съседка! Много неща се струпаха накуп, така ми се струва. И все лоши. Ще спра дотук, за да не отивам отново в сферата на конспирациите. Всеки да си прави сам изводите.
Питето
Как не съм се сетил, че точно в САЩ богатите са яко ограничени и само плащат данъци, а бедните поръчват музиката за тяхна сметка... Иначе надуването на очакванията в икономиката (изразено в пари, вложени в акции заради предвиждания за поскъпването им) си се спуква периодично та не е като да е чудо невиждано или пък света да не го е преживявал поне нЕколко пъти. Та моето виждане е, че Тръмп има какво да учи, ако иска да се задържи във властта дългосрочно.
Shade
Цитат(Питето @ 01/03/2020, 12:18) <{POST_SNAPBACK}>
Как не съм се сетил, че точно в САЩ богатите са яко ограничени и само плащат данъци, а бедните поръчват музиката за тяхна сметка... Иначе надуването на очакванията в икономиката (изразено в пари, вложени в акции заради предвиждания за поскъпването им) си се спуква периодично та не е като да е чудо невиждано или пък света да не го е преживявал поне нЕколко пъти. Та моето виждане е, че Тръмп има какво да учи, ако иска да се задържи във властта дългосрочно.

Не знам какво не си се сетил, но през последните четири години най-богатите получиха възможност за огромни данъчни облегчения. Например Amazon при астрономичния си годишен оборот е платил $0 (нула) за миналата година. Компенсирането на бюджета става за сметка на средната класа, въпреки шумно рекламираните данъчни отбивки, и с финансови трикове, които само надуват балона. Тръмп опита дори да посегне на медицинските осигуровки, но там не успя. Целта му е да се задържи още 4 години. Вероятно ще успее, защото при настоящото статукво се оказва неспираем. След 4 години - я камилата, я камиларя...
biggeorge
Според вас дали вече има корона вирус в България? rolleyes.gif
Управляващите мълчат като пукали и не смеят нищо да кажат по въпроса.
И медиите преместиха корона вируса назад в емисиите.
Във всички съседни държави и в целия свят има корона вирус, само в България няма.
Странна работа! 292.gif
Не им е чиста работата на управляващите.
Лъжат ни нещо ... dry.gif
wal
Цитат
Управляващите мълчат като пукали и не смеят нищо да кажат по въпроса.

Каква връзка имат управляващите с информацията за наличие на корона вируса у нас само ти можеш да кажеш!!Във всяка емисия по радиа и телевизии съобщават точно това.Да не би управляващите да са собственици на всички медии у нас?!?!
Знам ,притесняваш се ,че само в България го няма пустият му вирус.Знам ,че като дойде ще бъдат виновни управляващите, а до тогава.......!!
lati1960
Цитат(Питето @ 01/03/2020, 22:18) <{POST_SNAPBACK}>

Доколкото се разпростират скромните ми познания, богатите са ограничени с големи данъци само в Скандинавието и около там, до Дания, Холандия, може би и в други все още демократични европейски общества. По същата причина те са и най-богатите и проспериращите, защото чрез високи данъци над супер богатите се преразпределя по-рентабилно обществения ресурс. Имам предвид, че вместо богатите да трупат едни многомилиардни сметки замразени по банките, от които няма никаква полза, с тези средства борави Държавата, влагайки ги в инфраструктура, иновации, социални мрежи и буфери, образование, здравеопазване, и т. н. От което има полза цялото общество, вкл. и богатите. Разбира се, това е възможно единствено в реално демократично общество, където Държавата не е проядена до дъно от корупция и отровен, откровен бандитизъм. У нас това няма да сработи, съгласен съм. Дори всички парѝ да се вземат от богатите в България, те няма да идат за общественото развитие, а ще се присвоят от други бандити и мутри, които ще заменят първите. Още от същото. Неспирният кръговрат на мафията и ченгеджийницата у нас. Защото е факт, че в България няма никаква демокрация. Всичко е само параван. За да продължи грабежа.
lati1960
Цитат(wal @ 02/03/2020, 09:39) <{POST_SNAPBACK}>
Каква връзка имат управляващите с информацията за наличие на корона вируса у нас само ти можеш да кажеш!!Във всяка емисия по радиа и телевизии съобщават точно това.Да не би управляващите да са собственици на всички медии у нас?!?!
Знам ,притесняваш се ,че само в България го няма пустият му вирус.Знам ,че като дойде ще бъдат виновни управляващите, а до тогава.......!!

"Да не би управляващите да са собственици на всички медии у нас?!?!"

Собственици са. Поне това е факт. Чрез подставени лица, разбира се, а и чрез някои откровени мутри и номенклатурни кадри от прехода директно, знаеш ги - Пеевски, Прокопиев, и т. н. Направѝ си справка и кои са собствениците на всички по-големи медии у нас извън двете обществени.
Прочети също препоръките на Еврокомисията за медийната среда у нас:
https://www.economic.bg/bg/news/10/evrokomi...-balgariya.html
Това се опитвам да обясня от известно време тук - че в България няма независими власти и институции, което е фундаментът на реалната Демокрация. Всичко у нас е само параван, зад който продължава все същото - пладнешки грабеж. Разбира се, вече напълно "узаконен" именно от самия институционален параван, той затуй и съществува у нас. За да узаконява грабежа. По същата причина властта у нас се е юрнала през глава към Чакалнята и Еврозоната, за да узакони окончателно награбеното. И да си я кара все така, по мутренски. Но вече под шапката на Брюксел, вътре в системата на ЕС. Което за мен си е поредният признак, че Евросъюзът няма да изкара още дълго в този си вид. Особено като имаме предвид и случващото се на юг от нас. Но друга тема.
Питето
Глупости на търкалета — Северна Корея. Ако това дето пишеш беше вярно, тези щяха да са водещата държава в света, ама са само водещ пример до какво води комунистическата диктатура.
Питето
Разбира се че средната класа и бедните ще плащат данъците, та нали те се възползват от държавата най-много. Богатите и свръх богатите, те, тези кинти нито могат да ги изядат, нито да ги изпият, нито да си ги вземат в гроба, та им остава само една възможност — да ги инвестират някъде, та да ги спасят от инфлацията и соц.политиците. С данъци или без, тези трябва някъде да си вложат парите, при това вложението да е гарантирано, да е по-голямо от инфлацията, да може да ги контролират все пак... и от там отрицателните лихви при японците и швейцарците, от там милиардите наливани във незнайните фирмички дето се опитват да измислят нещо или да направят колите с батерии, а ракетите многократни... въпреки риска и скъпите опити и провали на новите технологии... Та държавите щът-нещът са схванали, че данъци се събират от населението, щото то после иска здравеопазване, образование, ред и сигурност, и пенсии, а богатите могат да правят само работни места но и да ги местят в други държави... и е хубаво да им осигуриш условия (дори и да си затвори очите заради нулата данъци) да отварят работни места за тези, дето си плащат данъците... 2+2
ЕксГорски
Както вече няколко пъти пиша тук : Бог да пази бедните, ако богатите обеднеят!
Питето
А, всичко си е точно с вируса. На по-тъпите им пробутват каквото си искат, къде с политически, къде с чисто финасово-грабителски цели. И те, вярват че вирусите имат етикет за произход, обработка, вносител и дистрибутор, та онези от тАлАвизора знаят от къде идват, щото са чели етикета... Повече вярвам на това дето го разправят в бръснарницата на Окам — у китайско пак са правели разни глупости и някой е изтървал нещо.
Питето
Нещо такова, щото системата на обществото е "скачени съдове".
Питето
Ха-аха, и на нета ли са собственици и ти го спират и филтрират? Аз пък помня, когато управляващите наистина бяха собственици на цялата държава барабар с хората (и си ги държаха заключени с изходни визи и кльонове) как се опитаха да скрият за една авария с много радиация и не успяха въпреки че бяха върховните собственици и никой не писа нищо за аварията, ама "крепостните" все пак научиха за нея, при това по онова време нямаха най-бързия масов интернет. animatedwink.gif
Shade
Цитат(Питето @ 02/03/2020, 05:56) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се че средната класа и бедните ще плащат данъците, та нали те се възползват от държавата най-много. Богатите и свръх богатите, те, тези кинти нито могат да ги изядат, нито да ги изпият, нито да си ги вземат в гроба, та им остава само една възможност — да ги инвестират някъде, та да ги спасят от инфлацията и соц.политиците. С данъци или без, тези трябва някъде да си вложат парите, при това вложението да е гарантирано, да е по-голямо от инфлацията, да може да ги контролират все пак... и от там отрицателните лихви при японците и швейцарците, от там милиардите наливани във незнайните фирмички дето се опитват да измислят нещо или да направят колите с батерии, а ракетите многократни... въпреки риска и скъпите опити и провали на новите технологии... Та държавите щът-нещът са схванали, че данъци се събират от населението, щото то после иска здравеопазване, образование, ред и сигурност, и пенсии, а богатите могат да правят само работни места но и да ги местят в други държави... и е хубаво да им осигуриш условия (дори и да си затвори очите заради нулата данъци) да отварят работни места за тези, дето си плащат данъците... 2+2

Говориш за принципни положения, по които никой не спори, в самоцелен смешен опит да докажеш, че Тръмп трябвало да се учи от ББ.
Но пропускаш да забележиш, че тук става въпрос за нещо съвсем конкретно. Именно с полулистки изцепки, близки до твоята аргументация, Тръмп освободи почти 100%-во магнатите от плащане на данъци. С големи приказки как те уж щели да реинвестират спестените пари в разширяване на бизнеса и откриване на нови работни места. На практика, обаче, се оказва, че освободените стотици милиони се пренасочват от благодарните магнати само и единствено в предизборната кампания на Тръмп. Освен това Тръмп дава безапелационен личен пример как да се прикриват данъчни декларации, нещо несъвместимо с Конституцията в позицията, в която се намира. Всичко това са неща, от които ББ би могъл да се поучи.
Хайде, сега, сподели някой селски тарикатлък, който Тръмп би могъл да научи от ББ, с което да ни убедиш, че светът не виждал по-голям мошеник от ББ.
lati1960
Цитат(Питето @ 02/03/2020, 15:49) <{POST_SNAPBACK}>
Глупости на търкалета — Северна Корея. Ако това дето пишеш беше вярно, тези щяха да са водещата държава в света, ама са само водещ пример до какво води комунистическата диктатура.

blink.gif

Нещо се обърка май. Не съм писал нищо за Северна Корея.
Да не би да сбърка писаното за някой друг?
Аз само казах, че обществата, които имат реална демокрация и облагат най-високо богатите, са най-проспериращите и добре живеещите. И дадох някои такива за пример.
lati1960
Цитат(Питето @ 02/03/2020, 16:07) <{POST_SNAPBACK}>
А, всичко си е точно с вируса. На по-тъпите им пробутват каквото си искат, къде с политически, къде с чисто финасово-грабителски цели. И те, вярват че вирусите имат етикет за произход, обработка, вносител и дистрибутор, та онези от тАлАвизора знаят от къде идват, щото са чели етикета... Повече вярвам на това дето го разправят в бръснарницата на Окам — у китайско пак са правели разни глупости и някой е изтървал нещо.

Всичко е възможно.
Засега правим само хипотези, и предположения.
То дори да можеш да кажеш каква е истината, вече никой няма да ти повярва. Тя ще потъне в цялата тая говорилня отвсякъде, която разми всички граници между логично и абсурдно, реално и измислено. Все пак има някои противоречия по темата за този вирус, които са притеснителни. Аргументите на човека от горното видео изглеждат разумни и логични, поне за мен. Други такива коментирах с Еванка по-горе, можеш да прочетеш. Днес примерно е минал вторият тест на футболистите на "Лудогорец", които бяха преди няколко дни в Милано. Тестът е отрицателен. Добре. Обаче нали твърдяха мастити капацитети, че нямало как да се хване наличие на вируса в приемник, който още няма признаци и в такава начална фаза? Сега пък се оказа, че за футболистите от Разград това било възможно. Кое е вярното? blink.gif Не може и двете. Ако пък първото не е вярно, значи ни лъжат, че у нас няма заразени. Щото пуснаха ей така една сюрия нашенци по първата вълна на паника от Италия да се приберат в България по домовете, без да ги тестват и без да ги поставят в някакъв карантинен режим. Освен в домашен, но това е пълен нон сенс. За мен властите, поне тези у нас, се оплитат във все повече лъжи по въпроса, и не само по него. Днес пък обявиха висока степен на тревога по друг вирус, грипен от тип Б, ето инфо:
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabo...ronavirusa.html
Моето предположени е, без да плаша никого, просто хипотеза, че ще "пришият" ако има заболели от корона вируса у нас към болните от грип тип Б, и така ще скрият истината от обществото. Причината? Тя е заради нагнетените много други проблеми около страната ни напоследък, виждаме какво става на юг, с мигрантите пред Гърция, по заплахите на Ердоган към Брюксел, и т. н. Явно управляващите у нас решиха, че още една причина за паника в България ще дойде в повече, от гледна точка запазване на статуквото по управлението им, поне докато нещата отшумят. Тоест, отново по Живковски да се снишим, докато бурята отмине. Дали са сметнали всичко, предстои да видим.
lati1960
Цитат(Питето @ 02/03/2020, 16:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ха-аха, и на нета ли са собственици и ти го спират и филтрират? Аз пък помня, когато управляващите наистина бяха собственици на цялата държава барабар с хората (и си ги държаха заключени с изходни визи и кльонове) как се опитаха да скрият за една авария с много радиация и не успяха въпреки че бяха върховните собственици и никой не писа нищо за аварията, ама "крепостните" все пак научиха за нея, при това по онова време нямаха най-бързия масов интернет. animatedwink.gif

Истината за нета излезе по оная работа с личните данни във Фейсбук, ако помниш. Участието на господин Зукърбърг в избирането на Доналд Тръмп за президент не е доказано, но хипотетично реално. По сходен начин стоят нещата и с референдума в Британия по брекзит, с оная фирма "Кембридж Аналитикъл", и т. н. Така че и нета не е точно това, което изглежда. Засега има още някаква относителна свобода в нет пространството, но вече има и първите опити тя да бъде ограничена, дори у нас. С вечния аргумент по сигурността и безопасността. Ето инфо:
https://www.computerworld.bg/zakonodatelstv..._informacionna/
Предполагам усилията в тая посока ще продължат и дори ескалират. А що се отнася до медиите у нас, такива са фактите - всички по-големи и обществено значими в частния сектор са собственост на олигархичните кръгове свързани с властта, а някои директно с реални политици. Не само господин Пеевски е прекрасен пример за същото. Ако се разровиш и проследиш собствеността на тези медии, ще стигнеш именно до политически кръгове и лица. Разбира се, първо трябва да минеш през офшорки, свързани фирми и подставени лица, но не непременно. Имената, които дадох, са публични. Примерно да добавя към горните и Домусчиев, Доган, и т. н. А връзките им с реалната власт са доказани. Ето малко инфо и по това:
https://alterinformation.wordpress.com/2013...3/809401040422/
https://toest.bg/za-mediite-i-tehnite-sobstvenitsi/
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika..._medii_na_gerb/
https://www.mediapool.bg/nai-golemiyat-prob...news255072.html
Питето
Та кой ти пречел да си проверяваш информацията и източните в нета, и те бил принуждавал да ползваш само определени източници без проверка, политиците от България или глупостта?
Питето
Ма точно за С.Корея си писал — държавата държи и разполага с абсолютно всички финансови средства до степен дори да няма богати, ама нещо не виждам да са водещи в коя да е област освен в диктатурата...
Ей ти и друг пример, в който държава подобна на С.Корея спира да държи средствата и печалбите на хората и оставя богатите да скатават данъци (в чужбина) и как изведнъж цялата инфраструктура взема че се променя — Китай.
lati1960
Цитат(Питето @ 02/03/2020, 20:25) <{POST_SNAPBACK}>
Та кой ти пречел да си проверяваш информацията и източните в нета, и те бил принуждавал да ползваш само определени източници без проверка, политиците от България или глупостта?

Засега никой. Но не ставаше дума за това, а как се използва въобще нета, за политически примерно целѝ. Дадох такива по избирането на Тръмп, по брекзит, има също по хибридната война между САЩ и Русия, по търговската между САЩ и Китай, по която е темата, по засега тихата война между САЩ и Иран, и с Венецуела... Интернет като оръжие, за това говорех. Но друга тема. За медиите у нас и техните собственици ти дадох достатъчно инфо, което не само показва, но с имена и факти доказва кои са собствениците, направѝ си труда да прочетеш.
biggeorge
Цитат(wal @ 02/03/2020, 09:39) <{POST_SNAPBACK}>
Каква връзка имат управляващите с информацията за наличие на корона вируса у нас само ти можеш да кажеш!!

Управляващите укриват информация за наличието на корона вируса у нас.
Това е връзката.
Медиите са собственост на олигарси близки до управляващите.
Те никога няма да съобщят новина, която не е одобрена предварително от управляващите.
Управляващите са диктаторски мислещи хора, затова няма да кажат истината на хората.
D-rA
Цитат(biggeorge @ 02/03/2020, 20:42) <{POST_SNAPBACK}>
Управляващите укриват информация за наличието на корона вируса у нас.
Това е връзката.
Медиите са собственост на олигарси близки до управляващите.
Те никога няма да съобщят новина, която не е одобрена предварително от управляващите.
Управляващите са диктаторски мислещи хора, затова няма да кажат истината на хората.

Нали се сещаш че не сме преди 89'та... и глупостите които пишеш само могат да предизвикат паника в наивници които те четат sunbathing.gif
biggeorge
Не пиша глупости, а се съмнявам в официалната информация, която властите ни предоставят.
Не вярвам на управляващите и си мисля, че крият нещо от нас.
А ти им вярваш сляпо, което е много жалко.
Уж си образован човек, а виж колко си заблуден.
Станал си жертва на пропагандата.
Горкия! sad.gif
D-rA
Цитат(biggeorge @ 02/03/2020, 22:04) <{POST_SNAPBACK}>
Не пиша глупости, а се съмнявам в официалната информация, която властите ни предоставят.
Не вярвам на управляващите и си мисля, че крият нещо от нас.
А ти им вярваш сляпо, което е много жалко.
Уж си образован човек, а виж колко си заблуден.
Станал си жертва на пропагандата.
Горкия! sad.gif

Спести си оправдателни глупости + sunbathing.gif ПП. Съмнявай се в каквото си искаш - но когато изразяваш твърдения, подкрепи ги с доказателства navikvane.gif ПП2. Нали не мислиш че журналисти акредитирани към различни световни медии черпят инфо от бг преса? w00tbrows.gif
Питето
Оплете се яко. Кво общо между китайския вирус, Венецуела и дали си способен да си провериш информацията в свободния интернет? За първите две се сещам че напоследък липсва тоалетната хартия, ма за третото...
Питето
Каква им е файдата да крият, и дали ще е по-голяма от щетите, когато скритото излезе? Мен ако питаш, с удоволствие всичкото политици ще се подредят пред камерите още при първия случай на коронавирус у нашенско. Що ли, ми щото едните ще се бият в гърдите колко са подготвени и как всичко е под контрол, а другите ще обясняват как първите са се издънили и са виновни за... там за каквото се сетиш... Отделно че цялата фармацевтична, хранителна и почистваща индустрии очакват якото захлебване дето ще дойде от "грипа пристигна у нас".
Дай сега да видим файдата от криенето в краткострочен план, щото няма как да е дългосрочно, щото всички имаме телефони с камера и роднини... animatedwink.gif
wal
Цитат

Само дето информациите не ни ги предоставят властите ,а медиите.Кои медии Жоре са управлявани от власта в България?!
biggeorge
Цитат(wal @ 02/03/2020, 23:05) <{POST_SNAPBACK}>
Само дето информациите не ни ги предоставят властите ,а медиите.

Информацията за развитието на епидемията от корона вирус се предоставя от Националния оперативен щаб, който работи за управляващите. dry.gif
Медиите са само рупор на властта.
Цитат(wal @ 02/03/2020, 23:05) <{POST_SNAPBACK}>
Кои медии Жоре са управлявани от власта в България?!

Почти всички медии са под контрола на властимащите.
Останали са само няколко електронни вестника и сайтове, които управляващите от ГРОБ не могат да контролират.
Примерно Бивол, Дневник, 24rodopi, Traffic News.
Големите телевизии и радиостанции са под контрола на управляващата клика. angry.gif
biggeorge
Имате телефони с камери, но няма как да се изследвате за корона вирус независимо и извън контрола на управляващите.
Аз не вярвам на управлявщите.
Подозирам, че лъжат, за да не създават паника. dry.gif
biggeorge
Когато изразявам личното си мнение нямам нужда от доказателства.
Журналистите акредитирани към различни световни медии черпят информация от пресцентровете на институциите в България, както правят и всички останали медии.
Разликата между българските и чуждестранните медии е, че българските медии имат български собственици, които са свързани с управляващите в България.
Затова българските медии са под контрола на управляващите националисти.
D-rA
Цитат(biggeorge @ 03/03/2020, 00:06) <{POST_SNAPBACK}>
Информацията за развитието на епидемията от корона вирус се предоставя от Националния оперативен щаб, който работи за управляващите.

Да и всички лаборанти са глухонеми и не могат да пишат...специално назначени от властта за случая... sunbathing.gif
biggeorge
Има медицинската професионална тайна, нали знаеш?
Ти уж си лекар, пък това май не си го чувал. a4dff7b7.gif
Лаборантите нямат право да разкриват резултатите от изследванията.
Освен това в ситуация на епидемия резултатите от изследванията са държавна тайна.
Нали затова назначиха военен за ръководител на Националния оперативен щаб - Генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.
Вероятно с негова помощ Каракачан Красимиров укрива от обществеността резултатите от изследванията на пациентите. wink.gif
D-rA
Цитат(biggeorge @ 03/03/2020, 00:34) <{POST_SNAPBACK}>
Има медицинската професионална тайна, нали знаеш?
Ти уж си лекар, пък това май не си го чувал. a4dff7b7.gif
Лаборантите нямат право да разкриват резултатите от изследванията.
Освен това в ситуация на епидемия резултатите от изследванията са държавна тайна.
Нали затова назначиха военен за ръководител на Националния оперативен щаб - Генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.
Вероятно с негова помощ Каракачан Красимиров укрива от обществеността резултатите от изследванията на пациентите. wink.gif

Ти си отдавна в този форум и не си разбрал че нямам нищо общо с медицината, а и с другите варианти на професии титулувани с докторска титла.Порови се в архива и ще намериш - няколко пъти съм го писал...
Ахаа значи ти си над държавните тайни и ни осведомяваш - т.е. ти имаш скрита информация получена незаконно и я използваш спекулирайки с нея... тц тц тцц... sunbathing.gif
biggeorge
А аз от 12 години си мисля, че си лекар. malii.gif w00t.gif sochi.gif
Аз нямам достъп до държавни тайни.
Но мога да предполагам какво крият управляващите от нас. misli.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.