В проблема с тестовете подозирам, че има и икономичен момент, понеже са скъпи, сложни, лабораториите са далече... Затова предпочитат да се ограничат само при хора със симптоми.
Това, че изследват футболисти няма никакъв смисъл, според мен. Може би отбора си е платил за тестовете.
На всички е ясно, че епидемията е изпусната. Предполагам идеята не е да бъде спряна, а разточена във времето за да не задръсти болниците, които са с ограничени места. Затова правят тестове само на симптомните, те са спешни. Другите ще ги тестват като получат симптоми.
Във Франция една болница затвори реанимацията, след като персонала излезе в карантина понеже лекували една седмица пациент, който почина от корона вирус, а те мислили, че е грип, защото човека не бил ходил никъде, нито се срещал с китайци. Нещо такова може да се случи навсякъде по света, вкл и в България. Но българина е фаталист - каквото е писано- това.
О кей, това го разбирам. Но аз говорех за друго, за едно тотално противоречие и разминаване. Отново:
Когато Италия пламна и десетки, дори стотици наши сънародници почнаха да се прибират оттам, някои от тях пожелаха още на летището у нас да им се направи тест. Понеже никой от тях е нямал симптоми, беше им отказано с аргумента, че без проявления на заразата и в такава начална фаза тестовете не могат да установят наличие на вируса. Обясниха им, че който желае тест, трябва да се бръкне за 200 лв. Така ли беше? /Дадох източник, с оня мастит Кантарджиев!/ Днес обаче ни се съобщава, че цялата делегация на ФК "Лудогорец" с футболистите накуп е била тествана ден след завръщането си от Милано, и не е установено наличие на корона вируса при тях. Ето:
https://www.facebook.com/pfcludogorets1945/...847439225388419Сега, аз че съм си тъп, тъп съм си, не споря. Обаче, тука и най-големият тъпанар ще се усети, че едно от двете твърдения няма как да е вярно:
1. Невъзможно е тестовете да установят наличие на корона вирус в начална фаза при отсъствие на симптоми.
2. Тестовете на ФК "Лудогорец" направени ден след връщането им от Милано, и то за кратък еднодневен престой за срещата, при крути мерки за безопасност, тези тестове са отрицателни.
Ама чакайте малко! Нали на такъв етап няма как да се знае това? Как така за футболистите се разбра още на първия ден! Че нямат вируса?
А преди това десетки дошли от гнездото на заразата в Италия просто бяха пуснати по родните си места "за домашно наблюдение", и то без дори да бъдат изолирани поне за минимален карантинен период!

То че сме прости българите, сме прости, ама чак пък толкоз! Или както каза господин Борисов на едно събрание: "Вие сте прости, и аз съм прост, затова се разбираме." Да, господин премиер, и аз съм прост, сигурно повече от Вас. Но, все пак не разбирам. Горното. И няма кой да ми го обясни. А на фона на целия този театър на абсурда, днес премиерът ни успокои, че у нас няма вирусоносители и болни от тази зараза. Навсякъде има, само у нас - не. Ами браво, ние сигурно сме природно имунизирани, заради шльоковицата ли, не знам, все заради нещо. Ама сме бетон! А може би господин Борисов лови микробите на вируса още във въздуха, за да ни предпази. Затуй сме защитени, българите. Бравос! Ей такъв народ нема! А пък такъв премиер - никъде!
А аз, най-простият от всички, няма да ви досаждам повече по въпроса. Нека се молим тази лудост наистина да мине скоро, а дано... Мога все пак да предположа нещо - че България ще остане единствената страна в света, която корона вирусът ще отмине. Е, ще починат там некви от "нормален" респираторен грип, както ще го класифицират, ще си ги заровят хорицата, и керванът наш ще си върви. Така е, шоуто трябва да продължи. Виновни са умрелите. Поне у нас е така, знаете.