Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Биологични оръжия
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 25/02/2020, 19:11) <{POST_SNAPBACK}>
Повече доверие ли ще ми имате, ако ви кажа, че пиша примерно от "Уолстрийт" в Ню Йорк?

Не, понеже ще излъжеш - знаем от къде пишеш!
Такъв трол отдавна (или въобще?) тук не е имало!
Онуфри
Цитат(ЕксГорски @ 25/02/2020, 19:09) <{POST_SNAPBACK}>
...Такъв трол отдавна (или въобще?) тук не е имало!

Няма лошо.

Всеки сам избира как да заработи мизерните копейки!

animatedwink.gif
biggeorge
Цитат(ЕксГорски @ 25/02/2020, 19:09) <{POST_SNAPBACK}>
Такъв трол отдавна (или въобще?) тук не е имало!

Има, има - Онуфри. a4dff7b7.gif
D-rA
Цитат(biggeorge @ 25/02/2020, 21:42) <{POST_SNAPBACK}>
Има, има - Онуфри. a4dff7b7.gif

=== Ако продължавате да се фиксирате като тролове, ще ви поставя в карантина тип "коронавирус" - 2 седмици sunbathing.gif
biggeorge
Ако Китай бяха затворили границите си още преди месец и половина нямаше да има никакво разпространение на корона вируса по света.
Вместо това тръгнаха да евакуират европейците обратно по страните им.
Чудно ли е, че сега корона вируса плъзна из Европа?!?
Сега всички българи в Италия искат да се приберат в България.
Е, няма нужда!
Да си стоят там, а не да носят корона вируса в България. dry.gif
biggeorge
Няма смисъл да си правиш тест, след като нямаш симптоми и не е ясно дали си болен. malii.gif
Цитат
Според СЗО инкубационният период варира между 2 и 10 дни, като последните данни показват, че той може да бъде удължен и до 21 дни.

Източник: Коронавирус – въпроси и отговори
biggeorge
Цитат(lati1960 @ 25/02/2020, 18:54) <{POST_SNAPBACK}>
Тогава как въобще може да се открие този вирус на първоначален етап от заразяване?

Не може да се открие, затова всички, които са се върнали от Италия и Китай трябва сами да се подложат на 14-дневна карантина.
За тези 2 седмици, ако са заразени ще проявят симптоми, ще може да им се направи тест и да се лекуват.
Симптомите на корона вируса са грипоподобни.
Лечението на болните от корона вирус е като при лечение на грип и всяка друга вирусна инфекция.
Няма място за паника, каквато създавта медиите в България.
Тази вечер гледах предаването "Още от деня" по БНТ и там водещата се опитваше да създава паника.
Слава богу, проф. Кантарджиев успя да успокои нещата.
Мерките на държавата срещу коронавируса
evanka
Цитат(lati1960 @ 25/02/2020, 17:30) <{POST_SNAPBACK}>
А България до кои е по-близо?
Явно си по-навътре в нещата по това, би ли ми дообяснила ето тази работа:

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prof....imptomi-2213443

Нещо не разбрах. Значи не е нужно да се изследват потенциални вирусоносители, ако нямат признаци на заболяването? Дотук правилно ли се ориентирам?
Даже доколкото чух от новините у нас, връщащи се от Милано без признаци на заболяването са пожелали доброволно да се подложат на тест и изследване, което им е било отказано от българските здравни власти, с гореупоменатите мотиви, от инфото. Казали им, че могат да го сторят сами срещу 200 лв.! Значи безплатно не може, срещу заплащане може. /Сега се сещам за писаното от д-р А, как някои тарикати ще направят яки парѝ от тая работа!/. Само че ето кое не разбрах: Как ще бъде предотвратена евентуална пандемия и у нас, ако не се изследват всички, които пристигат в България от огнища на болестта? Без значение дали имат признаци или не. Как? Ми нали и аз профана осъзнавам, че някои без признаци може да са вирусоносители, и като ги пуснат ей така в страната ни без да ги изследват, за инкубационния период те ще заразят мало и голямо, с което са били в контакт! На пълно безхаберие ми мяза това. Някакво безумие. Аз ли съм много тъп, или някои се опитват да ни изкарат такива?

Българските власти разсъждават рационално -фаталистично. Ясно е че епидемията няма да отмине България, каквото и да се прави. Положението е отървано още през декември. В Италия като контролират всички идващи от заразени райони как са изпуснали няколко носители на вируса? Ами защото контролират само температурата. Ако вземеш парацетамол 2 часа преди това термичните камери не те засичат. Никой по света не прави тестове на всички в самолета освен ако не идват от Ухан. Милано още не е в тази категория.

biggeorge
Сравнението със СПИН се прави, защото излязоха информации, че за лечение на корона вирус се използват ретровирусни лекарства, които се използвта и за лечение на СПИН.
Само че корона вируса и ХИВ са различни вируси и имат различни функции и предназначение.
Общото е, че са вируси и се лекуват по подобен начин.
Целта на лекарствата е да ограничат последиците от вирусите, а лечението трябва да подпомогне имунната система сама да се справи с тях.
95 % от хората не могат д анаправят разлика между вирусна и бактериална инфекция.
Бактериите са клетки, на които не им е мястото в организма на човека.
Вирусите са хиляди пъти по-малки от клетките, проникват вътре в тях, променят РНК, за да накарат клетките да произвеждат още вируси и да разпространяват инфекцията.
В крайна сметка вирусите увреждат клетките и те умират.
evanka
Цитат(lati1960 @ 25/02/2020, 17:36) <{POST_SNAPBACK}>
Абе доста поназнайваш. Аз и толкова не знам, признавам си.
Не разбрах защо още не могат да фиксират карантинния срок и инкубационния период след който се изявяват симптомите /ако правилно се изразявам, нямам претенции да използвам точната медицинска терминология, по упоменатите причини./? Явно нещо различава този конкретно вирус и тази пандемия от досегашните чисто грипни поне. Какво точно, не ми е ясно. Може би ти имаш идея. Щото виждаме, че светът буквално почва до лудва по тая работа, а дали с право или не, не е моя работа да преценявам. Досега поне, дори със СПИН-а не е имало такава масова паника и параноя, поне аз не помня. И мислиш ли, че това ще се отрази на световната икономика, не че въпросът не е риторичен? Какви ще са последствията за Китай да кажем, и въобще за онзи регион, в който е съсредоточена доста крупна и важна част от световното производство?

Мисля, че с този вирус извадихме късмет, защото можеше да е още по-смъртоносен.
Ако все още не могат да фиксират инкубационния период, то е защото всеки случай е различен. Някои хора дори не разбират, че носят вируса.
Аз мисля, че паниката е преувеличена. Никой не прави на проблем стотиците хиляди, които умират от грип всяка година.

Разбира се, че се отразява на световната икономика, на туризма... Просто хората, които няма да си похарчат парите тази година, ще ги похарчат догодина.
biggeorge
Цитат(lati1960 @ 25/02/2020, 18:36) <{POST_SNAPBACK}>
И мислиш ли, че това ще се отрази на световната икономика, не че въпросът не е риторичен? Какви ще са последствията за Китай да кажем, и въобще за онзи регион, в който е съсредоточена доста крупна и важна част от световното производство?

Китайците се върнаха на работа. wink.gif
Това, че има корона вирус не им пречи да си работят.
Корона вирусът не се пренася чрез стоките, които Китай произвежда.
Тази криза даже ще стимулира световната икономика.
След корона вируса Китай ще излезе още по-силен и обединен.
biggeorge
Цитат(evanka @ 24/02/2020, 17:32) <{POST_SNAPBACK}>
Светът е силно зависим от Китай и много производства спират защото нямат суровини.

Моля те, дай ми линк към тази новина/информация. rolleyes.gif
Shade
Цитат(lati1960 @ 25/02/2020, 08:11) <{POST_SNAPBACK}>
Какво променя това? Защо винаги се атакува личността на този, чиито аргументи не се приемат и чието мнение не се харесва?

Е, не бива да се чувстваш поласкан. Просто направих асоциация с Печорин на Лермонтов като представител на т.нар. "лишние люди".
lati1960
Цитат(evanka @ 25/02/2020, 22:38) <{POST_SNAPBACK}>
Мисля, че с този вирус извадихме късмет, защото можеше да е още по-смъртоносен.
Ако все още не могат да фиксират инкубационния период, то е защото всеки случай е различен. Някои хора дори не разбират, че носят вируса.
Аз мисля, че паниката е преувеличена. Никой не прави на проблем стотиците хиляди, които умират от грип всяка година.

Разбира се, че се отразява на световната икономика, на туризма... Просто хората, които няма да си похарчат парите тази година, ще ги похарчат догодина.

А не е ли проблем трудното му откриване на вируса в първоначална фаза? На което се дължи вероятно и масовото му и светкавично разпространение.
Така погледнато, в латентна форма, може да просъществува още много дълго време. И да обхване на практика всички.
lati1960
Цитат(biggeorge @ 26/02/2020, 01:16) <{POST_SNAPBACK}>
Китайците се върнаха на работа. wink.gif
Това, че има корона вирус не им пречи да си работят.
Корона вирусът не се пренася чрез стоките, които Китай произвежда.
Тази криза даже ще стимулира световната икономика.
След корона вируса Китай ще излезе още по-силен и обединен.

Не знам. Не че се съмнявам в способностите на азиатците да се мобилизират и сплотяват. Въпросът е какво ще решат умните глави оттатък голямото море, във Вашингтон. Вече дадох източник тук, президънт Тръмп май още е в Индия и договаря големи сделки със съседите на китайчетата. Да не би да местят бизнеса там? Имам предвид инвестиции, производства, оръжейни сделки, такива работи. Китай стана прекалено силен и обединен, за да е по вкуса и амбициите на САЩ за световна хегемония и лидерство.
lati1960
Цитат(biggeorge @ 25/02/2020, 22:30) <{POST_SNAPBACK}>
Сравнението със СПИН се прави, защото излязоха информации, че за лечение на корона вирус се използват ретровирусни лекарства, които се използвта и за лечение на СПИН.
Само че корона вируса и ХИВ са различни вируси и имат различни функции и предназначение.
Общото е, че са вируси и се лекуват по подобен начин.
Целта на лекарствата е да ограничат последиците от вирусите, а лечението трябва да подпомогне имунната система сама да се справи с тях.
95 % от хората не могат д анаправят разлика между вирусна и бактериална инфекция.
Бактериите са клетки, на които не им е мястото в организма на човека.
Вирусите са хиляди пъти по-малки от клетките, проникват вътре в тях, променят РНК, за да накарат клетките да произвеждат още вируси и да разпространяват инфекцията.
В крайна сметка вирусите увреждат клетките и те умират.

Благодаря за разяснението. Беше поучително, поне за мен. Само че виждаме как учените до този момент не могат да се справят успешно с париране на самия вирус в човешкия организъм, и май разчитат именно на това - самата имунна система на приемника да се пребори с него подпомогната от съответното медикаментозно подпомагане. Правилно ли съм разбрал? Тоест, повечето от излекуваните го дължат на силната си имунна система, а не на самото лечение. Щото реално такова няма, засега. Не и по обезвреждането на самия вирус. Простичко казано, не че не се прави нужното, но в безсилието си всички чакаме тая работа да отшуми от само себе си, като всеки друг грип. А колкото починат, починат, какво да се прави, това е положението. Отделно паниката, параноята, и тарикатите които ще спечелят от цялата работа.
lati1960
Цитат(biggeorge @ 25/02/2020, 22:16) <{POST_SNAPBACK}>
Не може да се открие, затова всички, които са се върнали от Италия и Китай трябва сами да се подложат на 14-дневна карантина.
За тези 2 седмици, ако са заразени ще проявят симптоми, ще може да им се направи тест и да се лекуват.
Симптомите на корона вируса са грипоподобни.
Лечението на болните от корона вирус е като при лечение на грип и всяка друга вирусна инфекция.
Няма място за паника, каквато създавта медиите в България.
Тази вечер гледах предаването "Още от деня" по БНТ и там водещата се опитваше да създава паника.
Слава богу, проф. Кантарджиев успя да успокои нещата.
Мерките на държавата срещу коронавируса

Дано да е така.
Но, един вирусоносител да изпуснат, и цяла България ще пламне. Малка страна сме, а почти половината народ се изнесе в София.
Дано не стане де, дано!
lati1960
Цитат(evanka @ 25/02/2020, 22:26) <{POST_SNAPBACK}>
Българските власти разсъждават рационално -фаталистично. Ясно е че епидемията няма да отмине България, каквото и да се прави. Положението е отървано още през декември. В Италия като контролират всички идващи от заразени райони как са изпуснали няколко носители на вируса? Ами защото контролират само температурата. Ако вземеш парацетамол 2 часа преди това термичните камери не те засичат. Никой по света не прави тестове на всички в самолета освен ако не идват от Ухан. Милано още не е в тази категория.

Дано поне това се размине на страната ни. България и без друго е в режим на поредната национална катастрофа, или почти. Поне от демографска гледна точка, а оттам и всякаква. Не е готова и за такова бедствие, няма ресурс, нито капацитет, каквото и да говорят политиците. На тях и без друго никой не вярва. И с право.
lati1960
Цитат(biggeorge @ 25/02/2020, 22:02) <{POST_SNAPBACK}>
Ако Китай бяха затворили границите си още преди месец и половина нямаше да има никакво разпространение на корона вируса по света.
Вместо това тръгнаха да евакуират европейците обратно по страните им.
Чудно ли е, че сега корона вируса плъзна из Европа?!?
Сега всички българи в Италия искат да се приберат в България.
Е, няма нужда!
Да си стоят там, а не да носят корона вируса в България. dry.gif

Е, да де, ама се прибраха. И сега?
lati1960
Цитат(biggeorge @ 25/02/2020, 22:11) <{POST_SNAPBACK}>
Няма смисъл да си правиш тест, след като нямаш симптоми и не е ясно дали си болен. malii.gif

Източник: Коронавирус – въпроси и отговори

Веселка Бончева от МЗО днес призна, че не всички прибиращи се у нас от страни с болни от този вирус се проверяват. Става дума за тези без симптоматика. Което ме шокира.
Другото, което ме изуми, че дори тези, които ги проверяват, не ги изолират за периода на карантина, ами ги пускат "за домашно наблюдение", както се изразяват от българските власти, или ги съветват да си вземели 14 дневни отпуски, за да се самонаблюдават дали са вирусоносители. Разбираш ли? Всички без признаци били под домашна карантина! Че те дори да искаха да разпространят този вирус, не биха намерили по-добър начин.
Това е някакво безумие! Едновременно безхаберие, безотговорност, подценяване на ситуацията, и както винаги снишаване по български с надеждата бурята да премине от само себе си. Нямам думи вече, какво повече да кажа?
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 26/02/2020, 11:54) <{POST_SNAPBACK}>
България и без друго е в режим на поредната национална катастрофа, или почти.

На теб изобщо ясно ли ти е какво е "национална катастрофа"?! bangin.gif
Или просто така си хвърляме понятия само понеже добре НИ звучат! navikvane.gif
evanka
Цитат(lati1960 @ 26/02/2020, 09:37) <{POST_SNAPBACK}>
А не е ли проблем трудното му откриване на вируса в първоначална фаза? На което се дължи вероятно и масовото му и светкавично разпространение.
Така погледнато, в латентна форма, може да просъществува още много дълго време. И да обхване на практика всички.

Да, дългата латентна форма е проблем. Както и това, че много хора нямат симптоми и пренасят вируса.
Навремето САРС беше спрян, благодарение на това, че хората ставаха заразни чак когато се появят симптомите - остра дихателна недостатъчност.
Единствената ни надежда е да не мутира и да не стане по-смъртоносен.
Чух лекари да казват, че дори и да го изкара един човек не е сигурно, че е имунизиран трайно.
Което ме навежда на въпроса какъв е смисъла да правят ваксина?
evanka
Цитат(lati1960 @ 26/02/2020, 09:54) <{POST_SNAPBACK}>
Дано поне това се размине на страната ни. България и без друго е в режим на поредната национална катастрофа, или почти. Поне от демографска гледна точка, а оттам и всякаква. Не е готова и за такова бедствие, няма ресурс, нито капацитет, каквото и да говорят политиците. На тях и без друго никой не вярва. И с право.

Да, България не е готова. Ако в един средно голям град 30 човека получат едновременно усложнения, се съмнявам, че ще се намерят толкова места в реанимацията на градската болница.
От друга страна, освен София, другите градове са слабо населени и хората не се гъчкат в транспорт, примерно.
Половината заразени до момента са се заразили в болници.
lati1960
Цитат(evanka @ 26/02/2020, 17:20) <{POST_SNAPBACK}>
Да, дългата латентна форма е проблем. Както и това, че много хора нямат симптоми и пренасят вируса.
Навремето САРС беше спрян, благодарение на това, че хората ставаха заразни чак когато се появят симптомите - остра дихателна недостатъчност.
Единствената ни надежда е да не мутира и да не стане по-смъртоносен.
Чух лекари да казват, че дори и да го изкара един човек не е сигурно, че е имунизиран трайно.
Което ме навежда на въпроса какъв е смисъла да правят ваксина?

Значи се преувеличават възможностите на науката, поне в тази област. И се отива към варианта вирусът да обиколи света така да се каже, да умори които ще умори, и накрая пандемията да заглъхне от само себе си като всеки друг грипен вирус? Днес някъв доктор по нашите медии ни успокои, че и този не бил нищо особено, само трябвало да си мием ръцете със сапун, да си проветряваме стаята и да носим маски или шал. Гаси, аз пък не знаех, че така ще се предпазя! malii.gif Благодаря, Докторе!
Дали въобще ни представят цялата истина за самия вирус и това заболяване, ето какво прочетох по въпроса:
https://www.vesti.bg/bulgaria/istinata-za-k...-opasen-6106201
Това ли било? Нищо работа, просто поредният грип?
И дали у нас ще кажат истината, ако открият заразени? Понеже слушам и в момента онлайн за първи случаи в Македония, Гърция, навсякъде около нас, само в България нямало досега. Ние българите сигурно сме имунизирани срещу всякакви вируси, ние сме супермени. a4dff7b7.gif Не, не е смешно.
evanka
Цитат(lati1960 @ 26/02/2020, 17:23) <{POST_SNAPBACK}>
Значи се преувеличават възможностите на науката, поне в тази област. И се отива към варианта вирусът да обиколи света така да се каже, да умори които ще умори, и накрая пандемията да заглъхне от само себе си като всеки друг грипен вирус? Днес някъв доктор по нашите медии ни успокои, че и този не бил нищо особено, само трябвало да си мием ръцете със сапун, да си проветряваме стаята и да носим маски или шал. Гаси, аз пък не знаех, че така ще се предпазя! malii.gif Благодаря, Докторе!
Дали въобще ни представят цялата истина за самия вирус и това заболяване, ето какво прочетох по въпроса:
https://www.vesti.bg/bulgaria/istinata-za-k...-opasen-6106201
Това ли било? Нищо работа, просто поредният грип?
И дали у нас ще кажат истината, ако открият заразени? Понеже слушам и в момента онлайн за първи случаи в Македония, Гърция, навсякъде около нас, само в България нямало досега. Ние българите сигурно сме имунизирани срещу всякакви вируси, ние сме супермени. a4dff7b7.gif Не, не е смешно.

Докато вируса беше предимно в Китай, го описваха като много опасен.
Като плъзна по света и стигна Европа, започнаха да го наричат безобиден.
Ако не създава имунитет ми се струва малко вероятно да отшуми от само себе си.
Онуфри
Цитат(lati1960 @ 26/02/2020, 13:06) <{POST_SNAPBACK}>
…. Нямам думи вече, какво повече да кажа?

Това е добра новина!

prashchai grigorii.gif
Онуфри
Цитат(ЕксГорски @ 26/02/2020, 13:33) <{POST_SNAPBACK}>
На теб изобщо ясно ли ти е какво е "национална катастрофа"?! bangin.gif
Или просто така си хвърляме понятия само понеже добре НИ звучат! navikvane.gif

Ами … в опорките така пише!

п.п. Нали затова са опорки - трябва да се изпълняват!

animatedwink.gif
wal
Ето ти я и инструкцията за безопасност.Нема да се пУашиш!! wavetowel2.gif
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 26/02/2020, 05:06) <{POST_SNAPBACK}>
Е, не бива да се чувстваш поласкан. Просто направих асоциация с Печорин на Лермонтов като представител на т.нар. "лишние люди".

Ееее, не прекалявай : искаш нашият latii да знае и кой е Печорин, и кой е Лермонтов, и кои са Герои нашего времени - за него това е прекалено

Той едва знае кой е Mайкъл Мур и това вече не е малко !
lati1960
Цитат(wal @ 26/02/2020, 22:54) <{POST_SNAPBACK}>
Ето ти я и инструкцията за безопасност.Нема да се пУашиш!! wavetowel2.gif

Благодаря, братко Стена! Как ли не съм се сетил за тия работи? Сигурно трябваше и аз да уча шест години медицина и още толкоз специализация, за да знам, че трябва да си мия редовно ръцете, да си проветрявам стаята и да стоя далече от заразени хора. Направо невероятно! Как поне родната наука и власт громи лошото чудовище, което се задава. А иначе ето нещо сериозно от днес по темата:
https://www.vesti.bg/sviat/v-sasht-syzdadoh...avirusa-6106273
И още нещо:
https://news.bg/disasters/beliyat-dom-hvarl...ronavirusa.html
"САЩ конролират корона вируса", каза онзи ден Доналд Тръмп.
Ама разбира се, мистър президънт, естествено, че САЩ контролират корона вируса. От самото начало. Аз лично никога не съм се съмнявал. Ето, дори и ваксина спретнахте за нула време, и добри парички ще изкарате, няма лошо. Ще спасите света, от тая чума. Браво на вас!
По друг повод мой приятел казваше нещо, за което се сетих по този: След като още има такива, които ядат доматите с коловете, винаги ще има тарикати, които да им продават и колове с доматите! no.gif
lati1960
Цитат(evanka @ 26/02/2020, 20:50) <{POST_SNAPBACK}>
Докато вируса беше предимно в Китай, го описваха като много опасен.
Като плъзна по света и стигна Европа, започнаха да го наричат безобиден.
Ако не създава имунитет ми се струва малко вероятно да отшуми от само себе си.

Споко, вече сме спасени. Ето:
Защо ли не съм изненадан, от това къде и кои "откриха" ваксината. И то толкова светкавично, че човек почва да се пита - ваксината ли първо откриха, или вируса? animatedwink.gif
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 27/02/2020, 17:03) <{POST_SNAPBACK}>
Ама разбира се, мистър президънт, естествено, че САЩ контролират корона вируса. От самото начало. Аз лично никога не съм се съмнявал. Ето, дори и ваксина спретнахте за нула време, и добри парички ще изкарате, няма лошо. Ще спасите света, от тая чума. Браво на вас!

Ах тия американски империалисти. Ах тези американци!!!
А руснаците, естествено, са изобщо непричом и жертви на ... пропогандата - империалистическата
Смях, смях
Питето
Ми имат акъл, имат изгода (пари, акции и други балгинки дето се полагат на умните, можещите и високотехнологичните) нормално е да спретнат ваксината първи. Така де, конкуренцията трябва да се изпревари, та да обереш каймака. Логично. Виж, ако нейде из африканско бяха открили ваксина първи, тогава щях да се съмнявам сериозно, че са подставени лица и има врътка някаква.
biggeorge
МЗ препоръчва мерки, за да намалим риска от заразяване с коронавирус
Това са същите препоръки, които се дават и при всяка друга епидемия. malii.gif
Много са неадекватни.
Ако в началото на януари Китай бяха затворили границите си и бяха отказали да пуснат гражданите на чужди държави да се приберат по родните си места нямаше да има разпространение на корона вируса.
Ясно е, че след 3-4 месеца епидемията ще затихне от само себе си и от мерките, които Китай предприема.
А сега корона вируса плъзна по целия свят и вече няма спиране.
Каквито и препоръки да дава Министерство на здравеопазването, те са безвъзвратно закъснели. dry.gif
D-rA
Цитат(biggeorge @ 27/02/2020, 22:36) <{POST_SNAPBACK}>
Каквито и препоръки да дава Министерство на здравеопазването, те са безвъзвратно закъснели. dry.gif

В качество на специалист ли го пишеш, или ... sunbathing.gif
biggeorge
Пиша го в качеството си на потърпевш.
Не ми е приятно да съм болен, още по-малко от корона вирус.
Ако бяха затворили границите, както направи Северна Корея, нямаше да има опасност от зараза. huh.gif
Тръгнал Борис Бойков да праща правителствения самолет да прибира потенциапно болни от Франция.
Е, нямаше нужда! angry.gif
Ако зависеше от мен щях да затворя границите и пиле да не може да прехвръкне.
Хайде да видим как ще влезе корона вирус в България!?! dry.gif
Ти си доктор, разбираш ги тия работи.
Ясно ти е как се предават болести насам-натам. korabche.gif
D-rA
Цитат(biggeorge @ 28/02/2020, 00:05) <{POST_SNAPBACK}>
Пиша го в качеството си на потърпевш.

От какво си потърпевш? sunbathing.gif
ПП. Мерките на Тръмп не са достатъчни - вече има 60 заболели в САЩ - виж моя препечатка от CNN от преди няколко часа има и превод.
В същото време - 36 проби (17 в националната референтна лаборатория и 19 във ВМА са отрицателни) sunbathing.gif
evanka
Цитат(lati1960 @ 27/02/2020, 16:13) <{POST_SNAPBACK}>
Споко, вече сме спасени. Ето:
Защо ли не съм изненадан, от това къде и кои "откриха" ваксината. И то толкова светкавично, че човек почва да се пита - ваксината ли първо откриха, или вируса? animatedwink.gif

Аз ти отговорих преди няколко дни, че в днешно време е много лесно да се направи ваксина, особено за познати типове вируси.
Ако след 5 дни, китайците или европейците направят своя ваксина няма да опрат до американската.
Karmic wheel73
Относно корона вируса Тръмп намирисва,та смърди.
Тръмп не можа да преглътне че ябълката се срина до 3-4 място в класациите.
Айфоните реално ги правят в Китай частите.
А да не говорим Китай колко дръпнаха в технологиите напоследък.
Хуавей изпревари и ябълката,че и Самсунг дори вече.
Аз лично съм си фен на Моторола.
Преди дни обаче купих на жена ми нов телефон.
Имаше Хуавей п 20 про.
Ясно е че занапред Хуавей не е добре да купува човек.
Затова логично се орентирах към друга тяхна марка.
Xiaomi.
Redmi 8 note pro.
Това и взех на жена ми.
6/128 гб.Плюс още 128 гб карта.
С 4 камери е,64 пиксела е основната.4500 ма ч.батерия.
Аз лично съм с Моторола уан вижън 4/128.
И пак слот за външна карта.48 пиксела камера.
Привърженик съм на чистия андроид.
Като гледам какви телефони правят китайците за до 500-600 лв..ама никога няма да си купя айфон.
Никога не съм и имал,няма и да имам.
Накупих си три андоид бокса за телевизия ,китайски.
Вършат ми чудесна работа.
Телевизии от цял свят.
Аз за телефон никога няма да дам 2000 лв.
Ето от това го беше страх Тръмп.
Затова и днес има корона вирус .
Понеже хората все повече карат Хюндай,Киа,японски коли и ползват китайски и корейски телефони.
Така че ако не е от ядене на кучета или маймуни вируса,то той е заради Тръмп.
Китайците правят вече всичко по-добре и по-евтино от краварите.
lati1960
Ето едно малко старо инфо, но е в същия смисъл:
https://www.investor.bg/analizi/9/a/koronav...emiiata-297390/
Ето и нещо малко по-ново:
https://nova.bg/news/view/2020/02/25/279148...%B0%D1%82%D0%B0
Глобални капацитети в областта на световната икономика и финансовите пазари вече вещаят заради пандемията срив на световната икономика, подобен и дори по-драстичен от този през 2008-ма г. Дали ще е така, не смея да гадая. Но засега нещата не вървят на добре. Чрез конспирация или не, светът е вкаран в някакъв нов и непознат досега режим на параноя, страх, недоверие, блокаж и съмнения. Във всички сфери. Кой, кои печелят най-много от това, нека всеки прецени сам.
lati1960
Цитат(evanka @ 28/02/2020, 09:34) <{POST_SNAPBACK}>
Аз ти отговорих преди няколко дни, че в днешно време е много лесно да се направи ваксина, особено за познати типове вируси.
Ако след 5 дни, китайците или европейците направят своя ваксина няма да опрат до американската.

Понеже си добронамерена, коректна и доста си наясно с нещата по темата, да ми обясниш нещо:
Ти или друг ми писа тук, а и онзи д-р Кантарджиев ли беше от инфото ни убеждаваше, че няма смисъл да се правят тестове и изследване на потенциални носители на вируса, ако няма признаци и симптоми на заболяването. Нали така? Тоест, че няма как да бъде открит в такава начална фаза. Правилно ли е дотук?
А това тогава какво е:
https://standartnews.com/sport/vsichki-ot-l...ano-415881.html
Ето част от инфото, по което е въпросът ми: "Вече е ясно, че при завръщането си в България всички от делегацията на отбора ще бъдат подложени на тестове във ВМА. Копирано от standartnews.com"
Аз продължавам да не разбирам. blink.gif След като за обикновените граждани връщащи се дори от огнища на заразата, като тези от Италия примерно, нямало смисъл да ги изследват, ако нямат симптоми, то защо ще изследват скъпо платените футболисти и делегацията на ФК "Лудогорец" без да имат симптоматика, били само ден-два в Италия, под пълна карантина!, и то ще ги изследват ВЕДНАГА след връщането им от Милано, тоест днес?! Хайде някой да ми го обясни това. Много моля. След като не можело да се хване корона вируса в начална фаза, защо ще изследват тези от "Лудогорец"? Нали било безсмислено, нищо не можело да се открие. Тогава, защо? Сигурно съм много тъп, съжалявам. Ето, признавам си. crying.gif
Karmic wheel73
Как кой и кои печелят?
Чичо Сам,Тръмп и краварите.
Иначе кой ще им купува ябълките,Крайслерите където струват майка си и баща си частите и подобни коли или технически производства.
Питето
Това дето един може да спечели само ако друг загуби е... принципа на крадците и комунистите. Реално, от една световна заразна болест, всички губят. Ако някой е под карантина, то той не произвежда, нито пък има пари да купува, та нито може да му продадеш нещо та да спечелиш, нито може да купиш нещо от него... Икономиката представлява преразпределяне на създадена стойност, от което печелят всички, а ако няма създадена стойност, то всички губят. Ябълки, Крайслери... врели-некипели.
evanka
Цитат(lati1960 @ 28/02/2020, 11:25) <{POST_SNAPBACK}>
Понеже си добронамерена, коректна и доста си наясно с нещата по темата, да ми обясниш нещо:
Ти или друг ми писа тук, а и онзи д-р Кантарджиев ли беше от инфото ни убеждаваше, че няма смисъл да се правят тестове и изследване на потенциални носители на вируса, ако няма признаци и симптоми на заболяването. Нали така? Тоест, че няма как да бъде открит в такава начална фаза. Правилно ли е дотук?
А това тогава какво е:
https://standartnews.com/sport/vsichki-ot-l...ano-415881.html
Ето част от инфото, по което е въпросът ми: "Вече е ясно, че при завръщането си в България всички от делегацията на отбора ще бъдат подложени на тестове във ВМА. Копирано от standartnews.com"
Аз продължавам да не разбирам. blink.gif След като за обикновените граждани връщащи се дори от огнища на заразата, като тези от Италия примерно, нямало смисъл да ги изследват, ако нямат симптоми, то защо ще изследват скъпо платените футболисти и делегацията на ФК "Лудогорец" без да имат симптоматика, били само ден-два в Италия, под пълна карантина!, и то ще ги изследват ВЕДНАГА след връщането им от Милано, тоест днес?! Хайде някой да ми го обясни това. Много моля. След като не можело да се хване корона вируса в начална фаза, защо ще изследват тези от "Лудогорец"? Нали било безсмислено, нищо не можело да се открие. Тогава, защо? Сигурно съм много тъп, съжалявам. Ето, признавам си. crying.gif

В проблема с тестовете подозирам, че има и икономичен момент, понеже са скъпи, сложни, лабораториите са далече... Затова предпочитат да се ограничат само при хора със симптоми.
Това, че изследват футболисти няма никакъв смисъл, според мен. Може би отбора си е платил за тестовете.

На всички е ясно, че епидемията е изпусната. Предполагам идеята не е да бъде спряна, а разточена във времето за да не задръсти болниците, които са с ограничени места. Затова правят тестове само на симптомните, те са спешни. Другите ще ги тестват като получат симптоми.
Във Франция една болница затвори реанимацията, след като персонала излезе в карантина понеже лекували една седмица пациент, който почина от корона вирус, а те мислили, че е грип, защото човека не бил ходил никъде, нито се срещал с китайци. Нещо такова може да се случи навсякъде по света, вкл и в България. Но българина е фаталист - каквото е писано- това.
Alexfield
Жорко, как добре даваш за пример таз чудесна държава Северна Корея. Ама май не ти хрумва да емигрираш там? Защо така?
Питето
lati1960
Цитат(evanka @ 28/02/2020, 17:23) <{POST_SNAPBACK}>
В проблема с тестовете подозирам, че има и икономичен момент, понеже са скъпи, сложни, лабораториите са далече... Затова предпочитат да се ограничат само при хора със симптоми.
Това, че изследват футболисти няма никакъв смисъл, според мен. Може би отбора си е платил за тестовете.

На всички е ясно, че епидемията е изпусната. Предполагам идеята не е да бъде спряна, а разточена във времето за да не задръсти болниците, които са с ограничени места. Затова правят тестове само на симптомните, те са спешни. Другите ще ги тестват като получат симптоми.
Във Франция една болница затвори реанимацията, след като персонала излезе в карантина понеже лекували една седмица пациент, който почина от корона вирус, а те мислили, че е грип, защото човека не бил ходил никъде, нито се срещал с китайци. Нещо такова може да се случи навсякъде по света, вкл и в България. Но българина е фаталист - каквото е писано- това.

О кей, това го разбирам. Но аз говорех за друго, за едно тотално противоречие и разминаване. Отново:
Когато Италия пламна и десетки, дори стотици наши сънародници почнаха да се прибират оттам, някои от тях пожелаха още на летището у нас да им се направи тест. Понеже никой от тях е нямал симптоми, беше им отказано с аргумента, че без проявления на заразата и в такава начална фаза тестовете не могат да установят наличие на вируса. Обясниха им, че който желае тест, трябва да се бръкне за 200 лв. Така ли беше? /Дадох източник, с оня мастит Кантарджиев!/ Днес обаче ни се съобщава, че цялата делегация на ФК "Лудогорец" с футболистите накуп е била тествана ден след завръщането си от Милано, и не е установено наличие на корона вируса при тях. Ето:
https://www.facebook.com/pfcludogorets1945/...847439225388419
Сега, аз че съм си тъп, тъп съм си, не споря. Обаче, тука и най-големият тъпанар ще се усети, че едно от двете твърдения няма как да е вярно:
1. Невъзможно е тестовете да установят наличие на корона вирус в начална фаза при отсъствие на симптоми.
2. Тестовете на ФК "Лудогорец" направени ден след връщането им от Милано, и то за кратък еднодневен престой за срещата, при крути мерки за безопасност, тези тестове са отрицателни.
Ама чакайте малко! Нали на такъв етап няма как да се знае това? Как така за футболистите се разбра още на първия ден! Че нямат вируса? blink.gif
А преди това десетки дошли от гнездото на заразата в Италия просто бяха пуснати по родните си места "за домашно наблюдение", и то без дори да бъдат изолирани поне за минимален карантинен период! malii.gif То че сме прости българите, сме прости, ама чак пък толкоз! Или както каза господин Борисов на едно събрание: "Вие сте прости, и аз съм прост, затова се разбираме." Да, господин премиер, и аз съм прост, сигурно повече от Вас. Но, все пак не разбирам. Горното. И няма кой да ми го обясни. А на фона на целия този театър на абсурда, днес премиерът ни успокои, че у нас няма вирусоносители и болни от тази зараза. Навсякъде има, само у нас - не. Ами браво, ние сигурно сме природно имунизирани, заради шльоковицата ли, не знам, все заради нещо. Ама сме бетон! А може би господин Борисов лови микробите на вируса още във въздуха, за да ни предпази. Затуй сме защитени, българите. Бравос! Ей такъв народ нема! А пък такъв премиер - никъде!
А аз, най-простият от всички, няма да ви досаждам повече по въпроса. Нека се молим тази лудост наистина да мине скоро, а дано... Мога все пак да предположа нещо - че България ще остане единствената страна в света, която корона вирусът ще отмине. Е, ще починат там некви от "нормален" респираторен грип, както ще го класифицират, ще си ги заровят хорицата, и керванът наш ще си върви. Така е, шоуто трябва да продължи. Виновни са умрелите. Поне у нас е така, знаете.
biggeorge
Давам конкретен пример с адекватните мерки предприети от Северна Корея в борбата с корона вируса.
Не съм казал, че управлението в Северна Корея е много добро. dry.gif
Сигурно знаеш, че там има комунистическа диктатура.
Но то и в България има комунистическа диктатура, само че нашите комунисти от партия ГРОБ не предприеха адекватни мерки. angry.gif
biggeorge
Днес установих, че 1 медицинска маска струва 2 лева. dry.gif
Голяма спекула.
Ден година храни.
Покрай корона вируса едни хора ще спе`елят едни милиарди ... angry.gif
А тези маски са напълно безполезни след 2 часа носене или ако някой ти се изкашля в лицето.
wal
Цитат
Относно корона вируса Тръмп намирисва,та смърди.
Тръмп не можа да преглътне че ябълката се срина до 3-4 място в класациите.

С нетърпение чакам да разбера как и в вкоя щатска лаборатория е произведен корона вируса и как е имплантиран в Китай!! laugh.gif laugh.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.