Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Кризата с мигрантите и бъдещото на ЕС:
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Привет!
Доста се мълчи по темата, у нас. И въобще. А не само според мен този въпрос е много по-важен и съдбоносен дори от заплахата от корона вируса.
Направо по него: Смятате ли, че тези хора, които властите в Турция карат с автобуси и въоръжават с полицейски гранати трябва да бъдат пуснати в Европа?
От една страна не само Меркел смята, че ЕС има нужда от млада и свежа кръв, като работници и генетичен материал. От друга тези мигранти, в голямата си част не са точно бежанци от войната в Сирия, както се твърдеше. Има от Афганистан, Пакистан, Ирак, Сомалия, Либия, от къде ли не. И, най-важното - всички до един са мюсюлмани. Впрочем, Иран затвори границата си с Турция. Само отбелязвам.
Моето мнение, без да ангажирам никого с него: Още от началото на кампанията с тия бежанци идеята е на Стария континент да бъде вкаран максимален брой ислямска армия. Така мисля. Ако гледате внимателно репортажите от събитията в буферната зона на гръцко-турската граница, преобладаващата част от тези хора са млади, здрави и силни мъже, направо във войнишка възраст, както се изрази преди малко един анализатор по БНР. Не е изключено част от тях да са откровени ислямски фундаменталисти и терористи. А жените и децата са само обоз, който Ердоган използва като оръжие в атаката си към Брюксел. Някои не вярваха, че той ще изпълни тази закана, но, ето, факт, изпълни я. И сега?
Аз имам и друг въпрос: След като на 100% тези хора са мюсюлмани, защо не ги насочат на юг, към Египет, С. Арабия, Иран, Оман, Йордания, Бахрейн, ОАЕ, и т. н., емирати не по-малко богати от повечето европейски държави. И са ислямски. Там е най-нормалното място тези бежанци да бъдат приети, настанени, и разселени. В своите собствени етнически, верски и дори битове ареали. Защо всички ги тикат към Европа?! За мен лично отговорът на този въпрос, дори извън сферата на конспирациите, е елементарен: Има явно сили, които желаят Европа да бъде ислямизирана, да бъде разбит християнския ѝ религиозен фундамент, и да бъде съсипана като най-проспериращата общност в глобален план. Споделяте ли това виждане?
Ето малко инфо, от едно интервю по БНР днес:
https://bnr.bg/horizont/post/101236266/boiko-noev
На практика Турция воюва не от вчера със Сирия. Сега чрез живия щит на тези уж бежанци реално воюва и с Гърция. Докъде могат да ескалират нещата в тази посока? Ердоган е неуправляем изглежда, видя се преди време, че дори американците трудно се разбират с него. Доколкото знам утре ще ходи в Москва да разговаря с Путин. Трудно ми е да повярвам, че разговор между тия двамата може да доведе до нещо добро, едва ли за региона и България. Поне досегашният опит показва обратното. А изглежда има глобални властови структури, които имат интерес от подобно развитие, от ескалация, война, напрежение, несигурност, а виждаме и пандемии. Какво очаква ЕС, с този неуправляем диктатор на юг от нас? Според мен нищо добро. Поне в обозримото бъдеще светът изглежда ще бъде все по-несигурно място, въпреки някои доскоро оптимистични очаквания. Или: Като имаме кинти, всичко ще о кей, ще се оправим, няма страшно? Дали?
evanka
Европа живее с Ердоган от поне 15 години и му знае номерата.
ЕС няма да приеме нови маси мигранти, защото се страхува от крайната десница толкова колкото и от излямизма.
Преди да ислямизират Европа, някои среди биха били доволни и на гражданска война.
В съседните на Сирия страни вече има милиони мигранти, вкл и в Египет и навсякъде. Те в общи линии са си добре и в Турция, а много от тях се върнаха в Сирия. Тези, които напират през Гърция са други народности.
Накрая пак ще стане това, което каже Путин, така че Ердоган отново ще се приравни със земята, чакайки да не го преизберат на следващите избори.
lati1960
Цитат(evanka @ 04/03/2020, 18:10) <{POST_SNAPBACK}>
Европа живее с Ердоган от поне 15 години и му знае номерата.
ЕС няма да приеме нови маси мигранти, защото се страхува от крайната десница толкова колкото и от излямизма.
Преди да ислямизират Европа, някои среди биха били доволни и на гражданска война.
В съседните на Сирия страни вече има милиони мигранти, вкл и в Египет и навсякъде. Те в общи линии са си добре и в Турция, а много от тях се върнаха в Сирия. Тези, които напират през Гърция са други народности.
Накрая пак ще стане това, което каже Путин, така че Ердоган отново ще се приравни със земята, чакайки да не го преизберат на следващите избори.

Само лично мнение: Според мен всички подценяват Ердоган. Отделно че е откровен популист и диктатор, той е много обигран политик и държавник, който освен всичко играе на поне три нива, и то повече от успешно. Поне засега. Прави се на приятел на Путин, купува оръжие от Русия. Преди това обаче свалиха турците руски изтребител! Уж Турция е член на НАТО, но напада реално натовска страна като Гърция, отделно едни забравени събития около Кипър и в Либия, заради петрола. Приятел е и с Тръмп, финансовите потоци към Турция от американски банкерски лобита и кръгове не секват, въпреки някои видими търкания с Вашингтон. Брюксел също дава своята финансова лепта, точно заради бежанския проблем. Продължава войната във и със Сирия, въоръжавайки бунтовници там, за да парира кюрдския проблем. Някакъв уж преврат имаше срещу него, организиран както се твърдеше от базиран в САЩ ходжа фундаменталист, Гюлен, което Ердоган използва много умело да смаже буквално всяка реална опозиция и съпротива вътре в страната си. Като се замисля, не виждам нито един негов погрешен ход до сега. Говоря от гледна точка на турските интереси, които той много умело защитава, лавирайки перфектно в сложната глобална ситуация. Разбира се, тези интереси са в абсолютен разрез с европейските, от които част е и България. У мен поне възниква друг интересен въпрос в този смисъл: Защо САЩ не предприемат нищо реално срещу на пръв поглед безумните действия на Турция в региона и на юг? Нещо повече, янките изтеглиха услужливо своите войски от зоната, в която в момента турската армия оперира в Северна Сирия. Уж санкции щяха да му налагат от Вашнигтон, ама не би. А нали Америка е най-големият съюзник на Европа? Може би някога, преди, но не сега, и едва ли за в бъдеще. Светът се променя, и то толкова скоростно, че някои въобще си нямат на идея какво става. Според мен поне ситуацията много наподобява тази преди двете световни войни, ако вярваме на историята. Всеки срещу всеки, никой няма доверие на никого, и накрая... Бум! Само да напомня, че тази глобална ситуация тръгна и се разви в тази посока след избирането на Доналд Тръмп за президент. Изводите нататък всеки да си ги прави сам. Нещо лошо витае във въздуха. И не е само корона вируса.
evanka
Ако САЩ предприемат нещо с/у турските действия в Сирия, това означава да застанат на страната на Путин и Асад. Няма как да стане. САЩ и ЕС търпят всички откачални в близкия изток -от Ердоган до Саудитските принцове единствено защото като "съюзници" са по-лесно контролируеми. По-добре да са в нашия лагер, отколкото врагове, защото тогава стават още по-опасни.
Ердоган се прави на голям политик, но ако ЕС му направи едни икономически санкции, бързо ще влезе в час.
Той няма икономически и военни аргументи нито срещу ЕС, нито срещу Путин.
Ще поджавка обичайната пропаганда и ще се завърти на 180 градуса както прави обикновено.
Тарабас
Голямата част от населението в Европа не празнува и се си спомня с умиление за някое свое минало или мечтано робство. И не възпитава децата си да мрази хора. Темата която повдигаш и чисто локален, православно-съветски проблем.
wal
Чужденците влизат в ЕС единствено и само по законния начин със съответните визи.За останалите си има гранична полиция и в краен случай жандармерия.
Оказва се ,че само малка част от въпросните мигранти са от Сирия.Останалите са от Африка ,Афганистан и Пакистан.
lati1960
Цитат(evanka @ 04/03/2020, 20:02) <{POST_SNAPBACK}>
Ако САЩ предприемат нещо с/у турските действия в Сирия, това означава да застанат на страната на Путин и Асад. Няма как да стане. САЩ и ЕС търпят всички откачални в близкия изток -от Ердоган до Саудитските принцове единствено защото като "съюзници" са по-лесно контролируеми. По-добре да са в нашия лагер, отколкото врагове, защото тогава стават още по-опасни.
Ердоган се прави на голям политик, но ако ЕС му направи едни икономически санкции, бързо ще влезе в час.
Той няма икономически и военни аргументи нито срещу ЕС, нито срещу Путин.
Ще поджавка обичайната пропаганда и ще се завърти на 180 градуса както прави обикновено.

Така е.
Но защо тогава ЕС не налага санкции на Турция? Какво чакат? Да се спазарят пак с тоя? О, той ще им вземе отново милиардите, и след време отново същото, и докога?
Според мен Брюкселските плутократи тотално са изгубили представа за истинската реалност въобще, също за потенциалната заплаха за самата Европа заради поголовното изсипване на мюсюлмани на Стария континент. Тия в Брюксел толкова са опиянени от властта, толкова мислят и смятат само в парѝ, парѝ, и парѝ, че това ще им изяде главата един ден, в буквалния смисъл. Ако не на тях, на техните деца и поколения. Лошото е, че в тази каруца така да се каже, е и България вече.
Както слушам и гледам новините от България, някои хора почнаха да се усещат вече, накъде отиват нещата. Не че ще стане изведнъж. Но, ако продължава така, Европа ще осъмне в обозримото бъдеще окупирана от Исляма, залята с тероризъм и в гражданска война. Не, не плаша никого. Това вече се задава, колкото и да не вярват някои. Засега терора е спорадичен и некоординиран, но още малко да надделеят тези "бежанци", и тогава ще видят всички за какво иде реч. Нима никой не вижда, че Европа е като едно оядено, дебело, тромаво и беззащитно момче, което всеки световен хулиган може да набие! Нямаме армия. Нямаме служби за сигурност. Разграден двор. Досега се е разчитало на Щатите, но кликата зад Тръмп изостави на практика Европа сама на себе си, тоест на произвола на безумец като Ердоган! Всякакви енджиота и платени клакьори години наред ни лъжеха нагло, че Ердоган само си бръщолеви, но няма да посмее да пусне мигрантите на север. Е, къде са тия мастити капацитети сега? Покриха се като мишоци. За всичко ги лъжат българите, за всичко. Великият военен министър Каракачанов се репчи, че щял да прати 400 военни да ни опазят границата, ако се наложи. Можете ли да си представите? 400 военни!!! Този добре ли е? Гърците едва удържат положението с цяла армия, тоя с 400 парцаливи войничета щял да ни опази! Същият, който взе огромни комисионни по сделката с изтребителите. Ето докъде докараха страната ни тези: Български държавник пак да ходи да целува ръката на султана! Това да ви връща назад в историята? Нямам думи просто. Жал ми е за Родината. Погубиха я.
D-rA
Малко офф топик - извинявай, не нарушаваш правилата на форума. Но моля съкрати си мислите до някаква читаема конкретика.Прекалено разводнително пишеш - това е лично мнение мое, не е забележка. Ако искаш съобрази се... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(Тарабас @ 04/03/2020, 20:27) <{POST_SNAPBACK}>
Голямата част от населението в Европа не празнува и се си спомня с умиление за някое свое минало или мечтано робство. И не възпитава децата си да мрази хора. Темата която повдигаш и чисто локален, православно-съветски проблем.

Ако говориш за християнството, добре те разбирам.
Можеш спокойно да резнеш пищова, да сложиш фес или чалма, и да чакаш братята "бежанци" да дойдат да слагат бомби, да колят пак с ятагани и да изнасилват сестра ти или жена ти, а най-вероятно дъщеря ти. /Нищо лично, това ще стане, като си толкова сляп./ Или може би си мюсюлманин? Или турчеещ се ром /но не питието ром/? Може би с тиха надежда ги чакаш тия да станат повече? Знаеш защо, нали. animatedwink.gif Ех, ти!
Темата, която повдигам, е чисто глобален проблем на война между религиите, преди всичко. Освен за ресурси, власт и контрол. Тъпизмите за православно-съветските проблеми са допотопно клише, на което никой разумен човек вече не вярва. Вижда се, че вече не можете да парирате истината за всичко с тези клишета. Те показват точно тотален робски манталитет, от който някои така и не успяхте да се освободите. Представям си, ако утре палачинката пак се завърти, как същите рупори на капитализма и демокрацията отново дружно в хор ще клеймите локалния протестантско-американски проблем и ще възхвалявате поредния голем брат и бащица. Жалка картинка!
lati1960
Цитат(wal @ 04/03/2020, 20:54) <{POST_SNAPBACK}>
Чужденците влизат в ЕС единствено и само по законния начин със съответните визи.За останалите си има гранична полиция и в краен случай жандармерия.
Оказва се ,че само малка част от въпросните мигранти са от Сирия.Останалите са от Африка ,Афганистан и Пакистан.

Именно. Не са бежанци от войната в Сирия.
Тогава не си ли задаваш въпроса защо турците точно тези ги карат с автобуси до границата, въоръжават ги с полицейски арсенал и опитват да ги изпратят през Гърция /засега само през Гърция/ към богатата Европа? Това е мюсюлманска армия, бе хора! Колко години трябва да минат, колко атентати в Европа да станат, че да го разберете? Това си е чисто и просто ислямска войска! Това е терорът, който идва в Европа, за да я съсипе. Слепи ли сте някои?!
lati1960
Цитат(D-rA @ 04/03/2020, 21:55) <{POST_SNAPBACK}>
Малко офф топик - извинявай, не нарушаваш правилата на форума. Но моля съкрати си мислите до някаква читаема конкретика.Прекалено разводнително пишеш - това е лично мнение мое, не е забележка. Ако искаш съобрази се... sunbathing.gif

Ще се съобразя, няма проблеми.
Емоциите идват от факта, че за толкова години някои хора още не разбраха защо тези "бежанци" ги вкарват най-вече в Европа.
Ако само аз го виждах това, то нямаше да има ислямски тероризъм в Европа. Значи?
Нищо против истинските бежанци от войните, в случая от Сирия. Но всички разбрахме, че не става дума за такива, почти няма сирийци в онази тълпа там пред гръцката граница, която хвърля турски полицейски гранати по гръцките граничари. Това вече е война!
За мен лично, като мнение: Освен опита чрез тези хора Ердоган да изнудва Брюксел за парѝ и по неговата война в Сирия, това си е чиста проба опит на Стария континент да бъде вкарана ислямска армия. Който мисли иначе, като дойде следващият терористичен акт в Европа, да иде да обяснява на близките на жертвите.
D-rA
Склонен съм да се съглася с теб, предвид това че още преди 89' та ми разказваха за карта на България, с нарисуван през южната и половина ятаган, чийто връх влиза в Адриатика. Тогава го отдадох на "преименуването" на турското население у нас, и желанието за мъст... Но може да е друго, по-сериозно, в светлината на всичко което се развива и случва.
Но нека да не бъдем прекалени песимисти - човешките племена винаги са жадували за надмощие.
И не е религията според мен, а алчността която бута хората във всякакви изтъпления - и едните и другите се кланят на Бог, а кой как го назовава не прави алчността им по-различна... sunbathing.gif

biggeorge
Проблемът с мигрантите ще се реши в момента, в който започнат да ги връщат в държавите, от които са дошли. w00tbrows.gif
Качват ги по самолетите и ги връщат обратно в Сирия, Либия, Иран, Афганистан, Пакистан, африканските държави и т.н.
Никой няма да даде хиляди долари на трафикантите, а после да го върнат обратно.
Гарантирам, че мигрантският поток ще изчезне незабавно. wink.gif
В крайна сметка се оказа, че Европейския съюз е една ялова огранизация.
При мирни времена да си част от Европейския съюз е много добре, но във времена на кризи ЕС е неспособен да взема решения.
Много жалка работа! sad.gif
Тарабас
Темата което повдигаш не е глобална, а е локален проблем на хора, които са излизали от града си, само за да си налеят бензин, щото най-близката бензиностанция е извън града. Или не са си излизали никога по-далеко от собствената глава, където и да живеят.
biggeorge
Задавам следните въпроси:
Защо мигрантите идват в Европа?
С каква цел искат да отидат в Германия и Франция?
За да извършват терористични актове ли? dry.gif
Или за да източват социалните системи на държавите?
За да се занимават с наркотрафик, проституция, кражби, измами, убийства и т.н.? angry.gif
Или за да станат част от сивата икономика?

Ако някой иска да дойде в ЕС, за да работи и учи може да го направи легално през граничните пунктове и летища, а не през оградите и граничарите като тълпа вандали. wacko.gif
Как мигрантите очакват да ги приемат добре в ЕС при положение, че замерват гръцките полицаи с камъни?
Ако отида на гости на някого и от вратата започна да го замервам с камъни няма да ме посрещнат много добре, не мислите ли?
animatedwink.gif
evanka
Европа не налага санкции на Турция, защото "пускане на мигранти" не е престъпление. Не е като да се прави атомна бомба, примерно.
Евро интелектуалците са щедри, отворени към други култури и за тях идването на мигранти не е проблем, а дори задължение на богатите. Но въпросните интелектуалци обикновено са далеч от проблемите, които те създават- живеят в богати квартали, не срещат мигранти, мизерия и престъпления... после са потресени защо "простия" народ гласува за фашисти...
Добре стана, че Тръмп заряза Европа, на всички отдавна им е писнало на васалщината към САЩ.
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 04/03/2020, 21:48) <{POST_SNAPBACK}>
Великият военен министър Каракачанов се репчи, че щял да прати 400 военни да ни опазят границата, ако се наложи. Можете ли да си представите? 400 военни!!! Този добре ли е? Гърците едва удържат положението с цяла армия, тоя с 400 парцаливи войничета щял да ни опази!

Не зная какви са ти военните познания, но 400 души това са 4 роти (ако знаеш какво представлява военната единица "рота"). Четири роти професионална (каквато е българската) войска, добре екипирана и тренирана са напълно достатъчни, за да прикрият турско-българската граница

Ако това е, например, френският чуждестранен легион и две роти са достатъчни!

Цитат(lati1960 @ 04/03/2020, 21:48) <{POST_SNAPBACK}>
Ето докъде докараха страната ни тези: Български държавник пак да ходи да целува ръката на султана! Това да ви връща назад в историята? Нямам думи просто. Жал ми е за Родината. Погубиха я.

А ако някой ще погуби България, това си такива като теб. Но съм абсолютно уверен, че способността ви да вредите (както се опитвате) e пренебрежимо малка !
lati1960
Цитат(D-rA @ 04/03/2020, 22:31) <{POST_SNAPBACK}>
Склонен съм да се съглася с теб, предвид това че още преди 89' та ми разказваха за карта на България, с нарисуван през южната и половина ятаган, чийто връх влиза в Адриатика. Тогава го отдадох на "преименуването" на турското население у нас, и желанието за мъст... Но може да е друго, по-сериозно, в светлината на всичко което се развива и случва.
Но нека да не бъдем прекалени песимисти - човешките племена винаги са жадували за надмощие.
И не е религията според мен, а алчността която бута хората във всякакви изтъпления - и едните и другите се кланят на Бог, а кой как го назовава не прави алчността им по-различна... sunbathing.gif

good.gif

Съгласен съм за религиите. Но аз ги използвах като нарицателно в негативен план, тоест, че са използвани именно от алчни, жестоки и безкрупулни хора натоварени с власт, които контролират своите общества и държави именно на верски принцип и ги надъхват чрез религиите срещу други народи, раси, етноси и групи. Показателен пример е Ислямът днес, чрез фундаменталния си агресивен сектор, който е използван от различни среди и сили именно за тероризъм. Ердоган е класически пример. Преди векове светското християнство част от властта на Държавата е вършело същото, знаем за Инквизицията, кладите, кръстоносните походи и т. н. Днес в Близкия изток противостоенето между евреи и палестинци, иранци и евреи също е преди всичко по криворазбрани религиозни противоречия. Накратко: Елитът навсякъде използва всички религии като част от институционалността на светската власт, за да разделя, противопоставя и насъсква хората и народите, за да ги контролира, манипулира и заблуждава. Управления пък като тези на Русия, Турция, САЩ и Китай се възползват от всичко това, за да налагат своя контрол върху ресурси, природни богатства, технологии, оръжия, а стремежът на същите към еднолично господство и глобално лидерство пречи на световната общност да постигне устойчив мир и сигурност и в световен мащаб, и в региони с трайни огнища на войни и напрежение. Примерът с Близкия изток отново се налага, понеже конфликтът там е изцяло на религиозна основа, дори по статута на Йерусалим, и не само. Ако отпадне тази вражда, и чисто религиозните цели на елитите и управленията на двете страни, то мирът там е напълно постижим. Но това няма да стане, защото целите на двете страни взаимно се изключват. И, тъй като САЩ чрез огромното и супер богато еврейско лоби в Америка контролират и закрилят Израел, то решенията им в тази връзка са едностранчиви, вкл. по последното мирно предложение на Тръмп, които решения също няма как да постигнат желания резултат. Разбира се, в тази игра, на глобалната политика и власт, религиите са само повод и средство, което се използва от елитите и управленията по постигане целите им - за още власт, по-глобална, еднолична, за ресурси, контрол, парѝ, и т. н. По същия начин са използвани и тези хиляди мигранти от третия свят, като средство по постигане целите на кукловоди стоящи зад държавници като Ердоган, Путин, дори Тръмп, както беше преди с Буш-младши, с Камерън, Олбрайт, Клинтън, Саркози, и т. н. Като съсипаха набързо Либия и убиха Кадафи, същите отвориха огромна дупка от юг към Европа по потока мигранти от Африка на север, които преди Кадафи не пускаше. Не случайно Италия е огнище на корона вируса, през нея преминава същият този мигрантски поток от юг. Дори осъдиха Салвини, понеже не пускаше корабите с мигранти да акостират. Днес научаваме, че от Комитета по миграцията към ООН били посъветвали самите мигранти в Турция да тръгнат през Гърция към Европа! Ето: https://www.trt.net.tr/bulgarian/sviat/2020...grtsiia-1370617 Вашингтон пък подпомага Турция в същия смисъл, военно, с оръжия: https://www.trt.net.tr/bulgarian/turtsiia/2...pripasi-1371351 Понякога имам чувството, че целият свят се е юрнал да ги вкара в Европа всички бежанци и мигранти от целия свят. Това е някаква лудост! По това нещата излизат извън контрол и придобиват ужасяващи мащаби. И, ако не бъдат скоро парирани по някакъв начин, Европа не я чакат добри дни, така мисля. Това наистина си е варварско нашествие, от вражеска ислямска армия. Тези хора трябва да бъдат върнати в родните си места, да развиват с труд своите общества, а не да търчат на готово да съсипват чуждото, градено с векове усилия. Но едва ли на някой му пука какво мисля аз. Дано де греша, но това безумие ще продължи, и нищо чудно да предстои нова терористична вълна на Стария континент.
lati1960
Цитат(evanka @ 05/03/2020, 00:04) <{POST_SNAPBACK}>
Европа не налага санкции на Турция, защото "пускане на мигранти" не е престъпление. Не е като да се прави атомна бомба, примерно.
Евро интелектуалците са щедри, отворени към други култури и за тях идването на мигранти не е проблем, а дори задължение на богатите. Но въпросните интелектуалци обикновено са далеч от проблемите, които те създават- живеят в богати квартали, не срещат мигранти, мизерия и престъпления... после са потресени защо "простия" народ гласува за фашисти...
Добре стана, че Тръмп заряза Европа, на всички отдавна им е писнало на васалщината към САЩ.

Тук вече се съгласявам с теб. Именно в това е проблемът. Както вече казах, според мен европейският не само интелектуален, а преди всичко управленски елит е изгубил реална представа за новите тенденции в глобалния свят, в който подобни отворени общества като ЕС са обречени рано или късно на упадък и нашествие на външни врагове, които ще го съсипят. Което и наблюдаваме. Неолиберализмът изживя времето си, светът вече навлиза в нова фаза на глобално развитие, в която подобни открити и беззащитни общности са обречени. Най-кратко казано. Ако беше иначе, Тръмп нямаше да е президент, щеше да е Хилъри Клинтън, Британия още щеше да си е в ЕС, а Ердоган нямаше да може да си прави каквото си иска. Но, уви. Времената се менят. Мисля, че единствено европейските лидери не си дават сметка за това. Че глобалният свят ще продължи да е взаимно обвързан, но като сбор от независими и капсулирани в себе си ултра агресивни общности, държави и блокове, каквито са САЩ, Британия, НАТО, Китай, Израел, Емиратите, самата Турция, Иран, Русия и т. н. Ако Европа не осъзнае тези нови тенденции в глобалното развитие, и продължи да настоява да е отворено и немилитаризирано открито за всички общество, изброените ще я използват само като донор и пазар, а накрая ще я съсипят. Част от което е и кризата с тези мигранти. Макрон намекна преди време за нещо в тази посока, но не мисля, че някой му обърна сериозно внимание. Плутократите в Брюксел живеят с илюзията, че всичко може да се купи ако не с парѝ, то с много парѝ, но това не винаги важи в глобалните международни отношения. Според мен е грешка подобно отворено общество в съвременния хищнически корпоративен, финансово спекулативен и ултра агресивен военолюбив свят, какъвто налага администрацията на самия Тръмп от началото на мандата му, и, ако европейците като цяло не си дадат сметка какво трябва да сторят, рано или късно ЕС ще плати жестока цена за това. На първо време тази мигрантска вълна трябва тотално да бъде спряна. Но не виждаме как. Няма единна европолитика по това. Италия при Салвини опита да наложи някои мерки, веднага му спретнаха процес, свалиха го от власт, и потока си продължи нагоре към сърцето на стара Европа. Сега ООН заплашва Гърция да не спира със сила това нашествие. А как да го стори без сила? Пълно малоумие! Накрая европейците да вземем да поканим всички гладни, боси, голи, бедни, безработни и болни от целия свят да дойдат тук, да им дадем домовете, страните си, пък ние да идем другаде. Къде ли? no.gif Мъск още не е готов с марсианската одисея, иначе е вариант. Явно е, че има сили и кукловоди, и външни и вътрешни от самата Европа, които дирижират и насърчават тези процеси, с миграцията, и не само. И САЩ, и Русия, и Китай искат една отслабена, разединена и беззащитна отворена Европа. И я получават, като я парализират и чрез кризата с тези "бежанци". И с безумията на Ердоган. И с тези на Путин. Че и на Тръмп, чрез натиска за ново търговско споразумание... А самите европейци не разбират, че добрите им дни изтичат, ако се продължи по досегашния тачин.
lati1960
Цитат(Тарабас @ 04/03/2020, 22:56) <{POST_SNAPBACK}>
Темата което повдигаш не е глобална, а е локален проблем на хора, които са излизали от града си, само за да си налеят бензин, щото най-близката бензиностанция е извън града. Или не са си излизали никога по-далеко от собствената глава, където и да живеят.

Добре, приятелю. Няма да споря. След като за теб е така, така да бъде.
Но нали се сещаш, че не е нормално всички бедни, гладни, болни, безработни, агресивни, че и всички млади от целия свят да ги натъпчем в тая пуста Европа, щото била добро и хубаво място. Не става така. Имат си държави, имат си региони, да се трудят там, както сме го правили европейците от векове, за да постигнем това, което сме сега. Не е нормално всички да търчат там, където е добре. Защо тогава не ги вземат в Щатите? А Тръмп напира огради да гради по границите!
Както и да е. Казах, че няма да споря, и няма. Бъди здрав! И между другото, понякога светът в собствените ни глави е много по-истински от този извън тях, но предмет на друг разговор, да не те натоварвам все пак, не ти мисля лошото. Повечко капацитет се иска за подобен разговор, ако ме разбираш. dry.gif
lati1960
Цитат(biggeorge @ 04/03/2020, 23:00) <{POST_SNAPBACK}>
Задавам следните въпроси:
Защо мигрантите идват в Европа?
С каква цел искат да отидат в Германия и Франция?
За да извършват терористични актове ли? dry.gif
Или за да източват социалните системи на държавите?
За да се занимават с наркотрафик, проституция, кражби, измами, убийства и т.н.? angry.gif
Или за да станат част от сивата икономика?

Ако някой иска да дойде в ЕС, за да работи и учи може да го направи легално през граничните пунктове и летища, а не през оградите и граничарите като тълпа вандали. wacko.gif
Как мигрантите очакват да ги приемат добре в ЕС при положение, че замерват гръцките полицаи с камъни?
Ако отида на гости на някого и от вратата започна да го замервам с камъни няма да ме посрещнат много добре, не мислите ли?
animatedwink.gif

Отговорите на всички ти въпроси са ясни, и са положителни. Проблемът е, че нищо крайно не се предприема, за да се спре реално това нашествие в Европа. Дадох пример вече със Салвини, който преди време докато беше в управлението в Италия даде нареждане да не се допускат до брега плавателни съдове с мигранти. Веднага го свалиха от власт, дори го осъдиха за нарицание! Тоест, някаква друга, скрита власт сякаш каза на политиците в Европа: Не правете така! Не спирайте мигрантите! А според мен това вече си е война. Чиста проба. Навлизане чрез мигрантски поток в Европа на чужда и агресивна армия, ислямска. Терористична. Естествено, далеч съм от мисълта, че всички тези бежанци са терористи. Не, разбира се. Но между тях се привмъкват на Стария континент и бойци на Идил, Идиш, или както там им казват, на ислямския фундаментализъм. И, честно да си кажа, всичко това което наблюдаваме, на мен ми прилича на план отвън в Европа да се вкара директно Ислямска Държава. Може бомбастично сега да звучи за някои, но съм убеден, че след време, не знам колко, в самата Европа ще има огнища на тази терористична организация, зад която впрочем се прокрадна схема за подкрепа от служби на Запада, да не ги споменавам, знаят се. Така че, играта е прекалено сложна и голяма, а крайният потърпевш от цялата работа ще е ЕС, със сигурност. Освен ако не променѝ кардинално своята политика по този въпрос, което не виждам засега да се случва. По-скоро ще се иде на вариант държави като Гърция, България, Италия и някои други по южния фланг да бъдат превърнати в огромни бежански лагери, както впрочем вече е самата Гърция. Дори наскоро имаше бунтове по островите, заради същото. Ето:
https://www.actualno.com/balkani/gyrcija-oc...ws_1436584.html
https://www.actualno.com/balkani/otnovo-pro...ws_1437528.html
lati1960
Цитат(biggeorge @ 04/03/2020, 22:51) <{POST_SNAPBACK}>
Проблемът с мигрантите ще се реши в момента, в който започнат да ги връщат в държавите, от които са дошли. w00tbrows.gif
Качват ги по самолетите и ги връщат обратно в Сирия, Либия, Иран, Афганистан, Пакистан, африканските държави и т.н.
Никой няма да даде хиляди долари на трафикантите, а после да го върнат обратно.
Гарантирам, че мигрантският поток ще изчезне незабавно. wink.gif
В крайна сметка се оказа, че Европейския съюз е една ялова огранизация.
При мирни времена да си част от Европейския съюз е много добре, но във времена на кризи ЕС е неспособен да взема решения.
Много жалка работа! sad.gif

Много вярна констатация. Точно така е. За съжаление.
И точно тази безхаберна и дори безгрижна политика по този въпрос ще съсипе Стария континент.
За мен другият важен въпрос е: Съзнателно и целенасочено ли се прави това, или точно от безхаберие и неосъзнаване реалностите днес в глобалния свят?
То е все едно да си заможен и добре осигурен, богат човек, но да си отвориш вратите на дома си за всеки, че и прозорците, и с отворени обятия да се усмихваш на всички канейки ги вътре. Разбира се, че веднага ще се появят бандитите, крадците, че и убийците, които ще те оберат до шушка! Че и може да те убият, просто за кеф. Пълна тъпня! Това е политиката на ЕС по мигрантския въпрос. Извинявам се за израза, но си е точен.
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 05/03/2020, 18:01) <{POST_SNAPBACK}>
Не зная какви са ти военните познания, но 400 души това са 4 роти (ако знаеш какво представлява военната единица "рота"). Четири роти професионална (каквато е българската) войска, добре екипирана и тренирана са напълно достатъчни, за да прикрият турско-българската граница

Ако това е, например, френският чуждестранен легион и две роти са достатъчни!

А ако някой ще погуби България, това си такива като теб. Но съм абсолютно уверен, че способността ви да вредите (както се опитвате) e пренебрежимо малка !

Тогава спи спокойно. Очаква те прекрасно бъдеще, особено ако примерно живееш в Гърция в момента, защо не. Че и където и да е в Европа. Само се оглеждай за мургави чужденци със стърчащи жички под дрехите, щото... Бум! И няма даже да разбереш, че действително моята роля и мерак да вредя в този смисъл са пренебрежимо малки, съгласявам се. Ако пък не живееш в Европа, твоето си е тотално лицемерие. Не че те упреквам, не ми е работа.
Що касае военните ми познания, поне съм служил в Армията, за разлика от лигавите днешни младежи. Така че поназнайвам това-онова. И много бих искал да видя как колкото и добре и модерно да са въоръжени 400 военни, ще спрат тълпа от над 20-25 000 агресивни млади, здрави мъже предимно, снабдени много предвидливо от турските сили с газови гранати и друго специално снаряжение. Да, много бих искал да видя това. Но, не си го пожелавам. Именно защото обичам Родината си, за разлика от други, които под една или друга форма прокарват чужди интереси в нея, за да ѝ вредят. Но няма да споря с теб. Дано поне за България това сега се размине. Но ще е временно. Защото никой не казва на каква цена Борисов го постигна при Ердоган същото, засега да ни се размине. Сигурно са изпафкали по една пура и са си похортували по приятелски. Така ще е да е. Така е, приятелю. Аз ям доматите с коловете, че и ми харесва. Ти си умникът.
Онуфри
Цитат(ЕксГорски @ 05/03/2020, 18:01) <{POST_SNAPBACK}>
...

Способността им да вредят е малка, но пък са много … за съжаление!

wal
За каквото и да си говорим накрая става дума за пари.На Ердоган трябва да му се плати и той го каза в прав текст.
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 05/03/2020, 20:02) <{POST_SNAPBACK}>
ако примерно живееш в Гърция в момента, защо не. Че и където и да е в Европа. Ако пък не живееш в Европа,

Чукча писател (на чаршафи), чукча не читател (на 4 реда) w00tbrows.gif
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 05/03/2020, 20:02) <{POST_SNAPBACK}>
Защото никой не казва на каква цена Борисов го постигна при Ердоган същото, засега да ни се размине.

Значи все пак е постигнал нещо!
Това се нарича "дипломация".
Може би да му се признае поне едно нещо, а?
lati1960
Цитат(wal @ 05/03/2020, 22:40) <{POST_SNAPBACK}>
За каквото и да си говорим накрая става дума за пари.На Ердоган трябва да му се плати и той го каза в прав текст.

Това е неоспорим факт. Но, ако можем да погледнем малко по-глобално на нещата, ще видим други неща, в полусенките на политическите игри за надмощие в друг план, включващ и това с мигрантите. Ще прибегна отново до схемата на конспирациите, за да се обоснова, отново само като лично мнение. Според мен по-мащабно погледнато нещата стоят по друг начин, който включва най-вече службите за сигурност на т. нар. велики сили, САЩ, Британия, Франция, Русия, също и Турция в мозайката, да не забравим и още един много важен играч - Израел. Говоря за ЦРУ, МОСАД, МИ, ФСБ, Френските служби, турските, и т. н. Играта всъщност е елементарна в основата си, а целта ѝ е да изнесе постепенно чрез нахлуване на мигрантите на Стария континент ислямския фундаментализъм и тероризъм малко извън и по-далеч от родното му гнездо в Близкия изток. Накратко: Да се изнесе Ислямска държава далече от Израел към Европа, за да се занимава там с основната си дейност тероризма, и така в по-дългосрочен план да се гарантира сигурността и безопасността на еврейската държава, а оттам и интересите на Америка в региона. Същи тези на Турция, на Русия също. Тоест, всички тези играят срещу... Европа. Първо беше окупиран Афганистан. После ударен и съсипан Ирак, които станаха развъдник на ислямския тероризъм и групировки. После Сирия беше вкарана в режим на дълга гражданска война, която продължава. За да тръгнат по-масово мигрантите на север. Беше съсипана и Либия, и така се отвори още един коридор от юг за минаване директно на африкански "бежанци" към Европа през Италия. През Сирия и Турция ги насочват към Гърция, оттук на север към Европа. Това си е война! Срещу Стария континент. Нашествие, на вражеска армия, в сърцето на Европа! Но с други, непознати до днес средства и методи. Не мога да кажа "мирни", понеже виждаме какво става в Гърция в момента. Ако съм прав в тези съждения, в по-дългосрочен план Европа действително ще стане територия на Исляма и конкретно на крайното му фундаментално и терористично крило, на Идил, Даеш, Ислямска държава, както щете го наричайте. Но ще стане. Това е идеята, това е целта на всичко, което се случва по въпроса. Аз съм сигурен, че е така, но не мога да го докажа. Само теория, хипотеза. Едва ли ще съм жив, когато реално ще се случи, така че... да му мислят по-младите европейци. Ако европейските политици са умни и далновидни, би трябвало да видят тази опасност, и да вземат съответните мерки. Което не виждаме да става, обратното. Не изключвам възможността не малка част от тях да не го правят от глупост, а по други причини. Така или иначе, Европа като цяло не отива на добре, ако това продължава. А то продължава.
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 06/03/2020, 11:02) <{POST_SNAPBACK}>
Накратко: Да се изнесе Ислямска държава далече от Израел към Европа, за да се занимава там с основната си дейност тероризма, и така в по-дългосрочен план да се гарантира сигурността и безопасността на еврейската държава, а оттам и интересите на Америка в региона.

Еййй, не се научи да пишеш кратко, а мотаеш ли, мотаеш!
Кажи си го ясно : всички злини в този свят идват от евреите и от американския империализъм, който всъщност пак е ... еврейски!!! clap2.gif
Питето
Има криза, ама с математиката, историята, икономиката и статистиката. Сериозно, кризите с емигрантите, пазарите, пенсиите, стандартите на живот, калпавите политици... са последици от кризата на средностатистическия човек с ученето на математика (и другите изброени) и прилагането ИМ в живота си. Аха, чисто математически, в дългосрочен план се развиват тези, дето имат от три деца нагоре. Ако си между едно и две значи си се абонирал за кофти старини (щото пенсионните, здравните и куп още системи са разходопокривни, и си искат нарастващ брой новопостъпили, та да има от къде да вземат, че да разходопокриват) и си отворил вратата за имигранти. Отделно простотията че "щом съм се родил в тази държава, значи ми се полага...". Нищо не ти се полага по рождение, само ти се ОСИГУРЯВАТ ВЪЗМОЖНОСТИ. Полага ти се само ако си допринесъл нещо на обществото, та то да ти даде нещо насреща. От там и прецакването на обществата през криворазбраната социалност. Е, тези в момента точно заради това вървят хиляди километри, щото знаят, че накрая ще се възползват от криворазбраната социалност.
lati1960
Цитат(Питето @ 06/03/2020, 18:34) <{POST_SNAPBACK}>
Има криза, ама с математиката, историята, икономиката и статистиката. Сериозно, кризите с емигрантите, пазарите, пенсиите, стандартите на живот, калпавите политици... са последици от кризата на средностатистическия човек с ученето на математика (и другите изброени) и прилагането ИМ в живота си. Аха, чисто математически, в дългосрочен план се развиват тези, дето имат от три деца нагоре. Ако си между едно и две значи си се абонирал за кофти старини (щото пенсионните, здравните и куп още системи са разходопокривни, и си искат нарастващ брой новопостъпили, та да има от къде да вземат, че да разходопокриват) и си отворил вратата за имигранти. Отделно простотията че "щом съм се родил в тази държава, значи ми се полага...". Нищо не ти се полага по рождение, само ти се ОСИГУРЯВАТ ВЪЗМОЖНОСТИ. Полага ти се само ако си допринесъл нещо на обществото, та то да ти даде нещо насреща. От там и прецакването на обществата през криворазбраната социалност. Е, тези в момента точно заради това вървят хиляди километри, щото знаят, че накрая ще се възползват от криворазбраната социалност.

Не отричам тези истини. И тези причини за кризата, с мигрантите. Те са факт. И мотив за самите мигранти, безспорно.
Но има и други причини и мотиви за същото, глобално погледнато. Част от тях писах по-горе на Вал, да не се повтарям.
Разбира се, това си е само мое лично мнение и само хипотеза, теория. Възможно погрешна. Но си заслужава човек да се замисли. Щото един пъзел може да се нареди само по един единствен начин, като поставиш всички парченца точно на местата им. Според мен всички глобални играчи играят срещу ЕС, срещу Европа, и то направо открито вече - говоря за САЩ, Русия, Китай, Британия, Турция... За всички тях ЕС е не само икономическа и търговска заплаха. Освен донор и пазар. Оставен сам на себе си да се развива нормално, ЕС ще се превърне скоро в най-мощният глобален фактор на планетата. Заедно с Китай. Особено ако създаде своя армия, общи служби за сигурност, и т. н. Което въпросните играчи няма как да позволят. Службите и армиите на същите предприемат съответните мерки това да бъде предотвратено. Китай пък виждаме какво го сполетя, дали случайно, дали не, не мога да кажа. Явно е, че нещата се подреждат пак за глобалното статукво, имам предвид пак Русия, САЩ, Британия, защо не и Турция, макар Ердоган да е само маша на първите. Да не забравяме и факта, че Германия е още окупирана държава. От тази гледна точка за нея Втората световна война още не е свършила. Реално, под юрисдикцията на НАТО окупирана е и цяла Европа, военно. Отсреща е другата военна заплаха, от Москва. От юг трета, от Турция. Британия предвидливо се оттегли, за да не търпи последиците от това, което предстои за ЕС в дългосрочен план. А това, което предстои, според мен е тотално ислямизиране на Стария континент. И превръщането му в зона на ислямския фундаментализъм и тероризъм, на т. нар. Ислямска държава, или както ще я назовават след време. Ако проследиш внимателно чисто географски местообиталището на въпросното зловредно терористично образувание, ще установиш, че то тръгва доста на юг, в окупирани зони на това, което някога е било Ирак, после се премества на север към Сирия, а чрез потока мюсюлмански мигранти през Турция сега се влива в Европа. Не че всички тези хора са терористи, не. Но сред тях са и терористите, и фундаменталистите на крайния Ислям, бойците на Идил и Даеш. И чрез потока мигранти последните също ще влязат в ЕС. Въпрос на време е тази бомба със закъснител да избухне, и то именно в сърцето на Европа. И не че не е имало терор досега. Но истинският такъв, мащабният, с овладяване на територии, градове, инфраструктура, това предстои, неизбежно е. Ако не се вземат естествено мерки. А виждаме как неправителствени организации продължават да насърчават миграцията, дори осигуряват кораби, логистика, храна на самите "бежанци". Дори ООН се грижи усърдно да не би някой по-твърдо да ги отблъсне обратно и да ги откаже от намеренията им да идат на север. Това наистина е някаква лудост. Не е нормално. А най-големият проблем е безотговорността на политиците в Брюксел. Те вървят след събитията и реално не правят нищо това безумие да спре. А и не могат. ЕС няма нито армия, нито съответните организирани служби, които да предотвратят трафика на хора и това буквално нахлуване на вражеска армия в Европа. Така че по-лошото за европейците тепърва предстои, дано да греша, много се надявам.
lati1960
Цитат(Питето @ 06/03/2020, 18:34) <{POST_SNAPBACK}>

А за начина по който може да бъде унищожена една добре организирана държава или общност ще те посъветвам да си припомниш историята по рухването на древната Римска империя под натиска на варварските нашествия. Схемата е идентична. Първо са ги използвали варварите за роби, за гладиатори, за работна ръка и войници, после обаче те надделяват, стават някои дори императори, и накрая съсипват цялата империя! Същото ще се случи и с ЕС, ако Брюксел не предприеме сериозни мерки и не предотврати нахлуването на ислямските мигранти в Европа. Неизбежно е. И мисля, без да е персонално към никого, че някои хора просто не дооценяват ситуацията и не си дават сметка какво всъщност става. И най-вече какво ще последва в обозримото бъдеще, за самата Европа.
wal
Аз пък ще прибегна до помощта на Иван Стамболов-Сула.

Европейците се учим бързо от грешките и провалите си.Гърците сега са по-радикални при посрещането на неканени гости, Меркел не смее да кани никого.
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 06/03/2020, 20:07) <{POST_SNAPBACK}>
дано да греша, много се надявам.

Пак шикалкавиш !
Напротив, напротив, надяваш се не, ами твърдо си вярваш, че "пророчествата" ти ще се сбъднат на 100% - за нещастието на Европа, България и ... цялото човечество.
Нормално за един ... християнин : Apocalypse Now prashchai grigorii.gif
agrippa
Цитат
Смятат може би, че щом някой ги е поканил в Европа, (ЕС), то никой няма право да ги спира, още по-малко – гърците. Така изглежда. Или са много отчаяни.
Напират за Западна Европа заради по-добрия живот там, сравнено с местата откъдето идват. Интересно, не се ли сещат да заобиколят през България? Или там никой не ги спира и обгазява? Или оградата е по-яка. Пълно мълчание – няма данни, както и за вируса. Дет са вика: ноу нюз – гуд нюз.

А всичките тия ексцесии произтичат от сбърканата емигрантска и бежанска политика на ЕС. Както и международна политика, пораждаща вълни от емигранти.
agrippa
Цитат
„Страхувам се, че най-лошото не е дошло, трябва да се спре със заселването на мигранти в населени места. Да ги настаняват по безлюдните острови, да им спрат всички помощи и така ще ги принудят да се върнат в родината им. Не става ние гърците да гладуваме, а пък да храним чужденците”, заяви Кириакос Велопулос, лидер на Greek Solution.

Ето едно мнение на гръцки жител. Аз също отдавна мисля, че примерно нелегалните емигранти в Канада трябва да ги заселват в лагери по северните острови и територии. Та да им мине мерака и да се върнат откъдето дошли. Обаче политиците са на друго мнение, щото имат някакви интереси. Икономически, а също и политически: тия мигранти им стават верни и благодарни избиратели след време. Отделен е въпроса, че влязат ли веднъж в страната, циркулират както си искат и трудно се събират на определените места.
agrippa
Новото преселение на народите
Един добър анализ и предсказание по въпроса.
Питето
Приличен анализ, ама пропуска нещо дребно, от историческо развитие на империите. При империите и държавите е същото като с конете — на никой не му пука за зъбите на подарения кон, ама ако трябва да плати 5лв за него веднага му отваря устата да проверява.
Всички империи се развиват докато гражданите и поданиците сами си изработват (с труд или с военнна служба и съответния риск) получените блага, и го закъсват когато започнат да раздават блага на непродуктивните люде в територията просто ей така — щото са в територията или щото са се родили в съответното място или за да не правят пакости. Когато почне да се бърка "изработвам" с "получавам на готово", тогава идва нанагорнището... Най-прост пример: всеки навършил 18години има право да гласува. Ама това е получено на готово право (просто трябва да доживееш до 18тата си година), реално обществото ти дава нещо срещу нищо. Виж, ако за да гласуваш трябва да имаш и платени здравни+пенсионни осигуровки за последните 4-5години, то вече ще е "изработено" (заслужено) право да гласуваш, щото ще си дал на обществото нещо и... те е грижа за това общество в дългосрочен план, щото ще очакваш от него здравно и пенсионно осигуряване след време... Ей от там идва и това, дето част от гласоподавателите гласуват за който им даде кебапче или 50лв без да им пука какво ще разсипе съответния политик в обществото. Безплатното и незаслуженото получаване на благинки разсипват обществата.

lati1960
Цитат(wal @ 07/03/2020, 17:33) <{POST_SNAPBACK}>
Аз пък ще прибегна до помощта на Иван Стамболов-Сула.

Европейците се учим бързо от грешките и провалите си.Гърците сега са по-радикални при посрещането на неканени гости, Меркел не смее да кани никого.

Има положителна промяна в това отношение, факт. Дано да устискат, не само гърците. Както следя новините, пак ще му уйдисат на изнудвача Ердоган, ще му бройкат веднага едни 500 милиона евро, на първа ръка. Нататък не се знае, едни милиарди, до следващия рекет. И то на фона на задълбочаващото се социално разслоение в самия ЕС, и драстично нарастваща бедност в много по-широки слоеве от досегашните. Явно икономическите, финансови и бизнес интереси са по-силни от инстинкта за самосъхранение на европейските плутократи. Всеки полицай занимаващ се със случаи на рекет и изнудване ще ви каже, че докато се поддавате на натиска на изнудвача, той никога няма да спре, дори напротив, ще има все по-нарастващи претенции и искания. Аз лично не мисля, че това е правилният подход по случая - ЕС да се откупва от този самозабравил се диктатор, и то временно. Така проблемът не само няма да се решѝ, но ще се задълбочи и ескалира отново. Лошото е, че САЩ застават по това открито на страната на Ердоган, а не на Европа. Светът наистина навлиза в много опасен режим на глобално надиграване и противостоене, а ЕС не е готов за това. Чрез раздаване на парѝ на всички и навсякъде нищо добро няма да стане. А от 2015-та досега в Европа е влязла една поне 2 милионна ислямска армия, може и да са повече, защото нелегалните не ги лови статистиката. Така че, белята вече е факт, бомбата вече е тук, въпросът е кога пак ще гръмне. А и не мисля, че нелегалният поток мигранти през Италия, Гърция, Испания и къде ли не ще секне. Освен всичко, това си е голям печеливш бизнес, златна ниша, която продължава да пълни Стария континент с вражеска войска. Класическата схема по рухването на древната Римска империя ще застигне и съвременна Европа, рано или късно. Това сега е само етап. Според мен процесът вече е необратим, точно защото политиците в Брюксел и в отделните европейски страни не си дават сметка за реалната заплаха. Тук вече не става дума само за инцидентен тероризъм. Това е война! На цивилизации. Религиозна при това, в същината си. Освен всичко, не виждам европейският управленски елит да е запознат с основните принципи и цели на Исляма. А трябва. Най-кратко, основната цел записана в Корана е Световен ислямски шериат, а които се противят на това, трябва да бъдат избити до крак! Не мисля, че реално някой е подготвен за това, което предстои в Европа в обозримото бъдеще. Политическата и религиозна коректност, и укриването на важна информация по въпроса няма да доведе до нищо добро. Страните от Вишеградската четворка, плюс Австрия опитват да бият тревога, но в ЕС няма единна позиция и политика то мигрантския въпрос. По най-важния. Което ще доведе Съюза до катастрофа.
lati1960
Цитат(Питето @ 09/03/2020, 09:35) <{POST_SNAPBACK}>
Приличен анализ, ама пропуска нещо дребно, от историческо развитие на империите. При империите и държавите е същото като с конете — на никой не му пука за зъбите на подарения кон, ама ако трябва да плати 5лв за него веднага му отваря устата да проверява.
Всички империи се развиват докато гражданите и поданиците сами си изработват (с труд или с военнна служба и съответния риск) получените блага, и го закъсват когато започнат да раздават блага на непродуктивните люде в територията просто ей така — щото са в територията или щото са се родили в съответното място или за да не правят пакости. Когато почне да се бърка "изработвам" с "получавам на готово", тогава идва нанагорнището... Най-прост пример: всеки навършил 18години има право да гласува. Ама това е получено на готово право (просто трябва да доживееш до 18тата си година), реално обществото ти дава нещо срещу нищо. Виж, ако за да гласуваш трябва да имаш и платени здравни+пенсионни осигуровки за последните 4-5години, то вече ще е "изработено" (заслужено) право да гласуваш, щото ще си дал на обществото нещо и... те е грижа за това общество в дългосрочен план, щото ще очакваш от него здравно и пенсионно осигуряване след време... Ей от там идва и това, дето част от гласоподавателите гласуват за който им даде кебапче или 50лв без да им пука какво ще разсипе съответния политик в обществото. Безплатното и незаслуженото получаване на благинки разсипват обществата.

А би ли обяснил с какво право куцо и сакато от третия свят иде тука в Европата да ползва социалната ѝ система и всички останали екстри, по които няма никаква заслуга?! Ей така, наготово. Като толкова държиш всяко право да е изработено и заслужено, смяташ ли, че горното е редно? Щото повечето от тези, дето нахлуха в Европа, не дойдоха да работят тук, а да вършат други неща - част са терористи, фанатици, друга каналджии, прекарват и продават дрога, трети сводничат, четвърти се занимават с грабежи, с какви ли не престъпни схеми. Много малка част са коректните и трудолюбиви от същите, които работят, осигуряват се, плащат си данъците и се социализират. Има и такива, не отричам, но повечето са вече трето-четвърто поколение от дошли преди доста време, не от новите.
lati1960
Цитат(agrippa @ 09/03/2020, 04:14) <{POST_SNAPBACK}>
Новото преселение на народите
Един добър анализ и предсказание по въпроса.

Да, добър анализ. Предсказанието също е интересно. За нов вид цивилизация. Няма лошо. Само че за Европа тя се очертава с бурки, фереджета, джамии, шериат и ислямска теокрация или Ислямска Държава, който както ще да го каже, едно и също е. Само че аз не желая да живея в такъв тип цивилизация, в ислямски Халифат. А не виждам никой от държавниците в Европа, с малки изключения, да прави нещо сериозно да предотврати това. Само временни половинчати мерки, които да отложат проблема. И когато същите го осъзнаят, предполагам ще бъде късно. Европа почва да се буди от неолибералния сън, видя вражеска армия на границата си, но се оказа, че... царят е гол.
И сега?
Питето
Ми куцото и сакатото от третия свят идва да прави същото което самите европейци правят. Социализма и комунизма не са измислени в Ориента. Нито пък социалните помощи срещу нищоправене са ориенталско изобретение, нито пък в Ориента има трето поколение безработни на социални помощи... Рибата е вмирисана от към главата, точно по правилата. Тези дето прииждат са само мераклии да правят(получават) същото, а не че самите те идвайки принуждават европейците да им дават и позволяват. Както е казал един по-умен от мен, "Империите се разпадат самички и отвътре. Една империя може да я надвиеш и унищожиш, може да я направиш васал, но не можеш да я разпаднеш." animatedwink.gif
D-rA
Цитат(Питето @ 09/03/2020, 21:19) <{POST_SNAPBACK}>
Една империя може да я надвиеш и унищожиш, може да я направиш васал, но не можеш да я разпаднеш." animatedwink.gif

Като сте подхванали империите - коя е най-значимата случка в императорството на Клавдий?
Жокер...Месалина sunbathing.gif

ЕксГорски
Цитат(D-rA @ 09/03/2020, 22:58) <{POST_SNAPBACK}>
Като сте подхванали империите - коя е най-значимата случка в императорството на Клавдий?
Жокер...Месалина sunbathing.gif

Възпей, о, музо ти делата ,
възпей гърдите и краката
и подвизите най-достойни,
и сладострастия безбройни,
възпей ти тази Месалина,
най-първа в нашата Родина
Shade
Цитат(lati1960 @ 09/03/2020, 09:41) <{POST_SNAPBACK}>
Да, добър анализ. Предсказанието също е интересно. За нов вид цивилизация. Няма лошо. Само че за Европа тя се очертава с бурки, фереджета, джамии, шериат и ислямска теокрация или Ислямска Държава, който както ще да го каже, едно и също е. Само че аз не желая да живея в такъв тип цивилизация, в ислямски Халифат. А не виждам никой от държавниците в Европа, с малки изключения, да прави нещо сериозно да предотврати това. Само временни половинчати мерки, които да отложат проблема. И когато същите го осъзнаят, предполагам ще бъде късно. Европа почва да се буди от неолибералния сън, видя вражеска армия на границата си, но се оказа, че... царят е гол.
И сега?

Интензификацията на изстъпленията в една политическа система са сигнал за началото на края й.
Ренесансът в християнска Европа започва на фона на дивашки изстъпления от категорията горене на клада, дране на кожа на живо и т.н. Все в името на Бога.
Съотетно ислямът като по-млад с 600 години от християнството сега навлиза в тази фаза.
lati1960
Цитат(Shade @ 10/03/2020, 03:32) <{POST_SNAPBACK}>
Интензификацията на изстъпленията в една политическа система са сигнал за началото на края й.
Ренесансът в християнска Европа започва на фона на дивашки изстъпления от категорията горене на клада, дране на кожа на живо и т.н. Все в името на Бога.
Съотетно ислямът като по-млад с 600 години от християнството сега навлиза в тази фаза.

То така, ама няма да живеем с теб няколко века, че да чакаме Ислямът да преболедува духовните болести на светското християнство. Така че, алтернативата си е същата - джихад, халифат и шериат. За бъдещето на Европа говоря. На който не му харесва, да си търси друг континент. Жалко за младите поколения европейци. Парадоксът е, че тъкмо най-младите днес на Стария континент приемат най-несериозно и безотговорно опасността, която навлиза в ЕС чрез тази мюсюлманска армия. Покрай технологичните джаджи и екстри някои хора са изгубили реална представа за живота, колко суров и жесток понякога може да бъде. Особено когато лековато се подцени дадена ситуация или опасност. Растат прекрасни млади хора в Европа, образовани, информирани, мотивирани... Проблемът е, че смятат всичко да им се полага по право и че светът и животът са им длъжни. Голяма грешка. Не ми се ще да видя отрезвяването, когато дойде бедата. А тя ще дойде. То е като в театъра, когато на сцената има закачена пушка, в някое от действията тя непременно ще гръмне. Това е война! А в момента Европа пуска троянски кон в сърцето си. И то при положение, че е тотално обезоръжена.
lati1960
Цитат(Питето @ 09/03/2020, 21:19) <{POST_SNAPBACK}>
Ми куцото и сакатото от третия свят идва да прави същото което самите европейци правят. Социализма и комунизма не са измислени в Ориента. Нито пък социалните помощи срещу нищоправене са ориенталско изобретение, нито пък в Ориента има трето поколение безработни на социални помощи... Рибата е вмирисана от към главата, точно по правилата. Тези дето прииждат са само мераклии да правят(получават) същото, а не че самите те идвайки принуждават европейците да им дават и позволяват. Както е казал един по-умен от мен, "Империите се разпадат самички и отвътре. Една империя може да я надвиеш и унищожиш, може да я направиш васал, но не можеш да я разпаднеш." animatedwink.gif

За социалната система няма да споря. И двете крайности са неуместни. Прав си, че не бива да се раздават ей така на калпак, и то до безконечност. Но пък от друга страна трябва да има някаква социална защита за тези, които активно търсят работа, но в дадени периоди са без такава, случва се. Отделно инвалидите, децата с увреждане, и т. н. Иначе се връщаме в дивашкия капитализъм, насърчаващ престъпни уклони, намерения и действия, по принципа на джунглата. А хората претендираме да сме нещо повече от животни. Нали така?
По темата: Империите се разпадат, когато достигнат своя епогей и няма какво повече да усвояват - като територии, население, ресурси, и т. н. По това се съгласявам. Но, има и външни фактори, които влияят на този процес и понякога го ускоряват. Такъв именно е т. нар. бежанска криза в Европа от 2015 г насам, която смея да твърдя, като лично мнение, е целенасочено активирана и много прецизно насочвана единствено и само към Стария континент, и то от точно определени сили и глобални елити на власт. И от определени държави, които днес се изживяват именно като имперски. Назовах ги вече, ще ги повторя: САЩ, Русия, Британия, Турция. Последната е само в миманса на тази игра, но с много значителна роля, както виждаме. А естествената стръв, на която кълве Ердоган, са илюзиите му за султанат, за роля в глобалното надиграване, и разбира се пари и власт. Всъщност къде го стяга чепикът? Просто е: Той натиска ЕС да превежда уговорените по споразумението с Турция по мигрантския въпрос парѝ в държавния бюджет на Турция, докато Брюксел много прозорливо превежда поетапно договорените средства само по програми свързани с обгрижването на бежанците. Така и трябва. Само че, така султан Ердоган не може да ги краде, като ги присвои от бюджета "законно", както става у нас, и като нашия премиер да ги раздава от прозореца на джипа. Това му е проблемът, главният. Парите. Защото, войните също струват милиарди, и то много милиарди. А Турция реално е пред фалит, с огромен дефицит и стагнираща икономика. С огромни външни задъжения. Кампанията на Анкара в Сирия тече вече почти 9 години, пък кранчето от петрола на Идил вече секна, руснаците прочистиха Сирия от терористите. /Синовете на Ердоган се занимаваха години наред именно с това нещо, с петрола идващ от Сирия през Идил./ Остана анклава точно на север в Рака, затуй Ердоган драпа със зъби и нокти да го запази. Ако Асад с помощта на руснаците изгони Ислямска държава и от това последно убежище в Сирия, то къде ще иде Даеш? Ми в Турция, естествено. И оттам чрез мигрантския поток ще се прелее в Европа. Точно това е целта на елитарните сили в сянка, на кукловодите, които чрез службите на упоменатите държави вече години дирижират, контролират и насочват тези процеси. Които въобще не са стихийни и случайни, както на мнозина се струва. Всичко е много добре планирано, подготвено и отработено. Самата Ислямска държава като идеолози, водачи и стратези е под контрола на същите служби. Това вече не подлежи на никакво съмнение, видя се явно през годините още от ерата на митичния Бин Ладен, та до днес. Именно в този смисъл твърдя, че голямата жертва и губещ в тази игра ще е точно ЕС, Европа. Никоя от изброените държави като глобални играчи няма интерес от силна, независима и развиваща се естествено Европа. И това не е от днес. Същите сили и елити предизвикаха, провокираха и спечелиха двете световни войни на миналия век, пак за сметка главно на разрушена и съсипана Европа. Дежа вю, предстои същото, само че по пълзящия процес на бавно сварената жаба, именно чрез постепенното вкарване в Стария континент на милиони и милиони мюсюлмани, част от които радикално настроени фанатици и терористи. Това е ислямска армия. Това е война! Нов вид такава, хибридна, но реална. И "жабата", в случая ЕС, в момента не усеща как бавно, но сигурно се сварява.
iridium
Анализът е много точен.

Това е деи'ствително ядрото и целта на таси …*криза*.

Това не е никаква криза , а целенасочен коварен план за ислямизиране на великолепна Европа :
люлката на цивилизазията, на искуството, на красивата музика, на науката, на медицинaта.

Дори и едно бебе разбира, че става дума за умишлено наводнение на Европа с ислямски фанатици и населения със средновековни варварски традиции и *култури* .
Бих само добавила, че Европа си тегли окончателния куршyM обръщаи'ки гръб на Руссия;
не че имам ква да е симпатия към Руссия и Путин, но Русия си е един естествен съюзник на Европа, с аналогичхна култура и съвместима религия.
Как Европа не разбира, че Турция е неин естествен враг, злонамерено настрoен към неи'ната култура, религия и великолепие.
Авее, няMам думи...
iridium
The Strange Death of Europe: Immigration, Identity, Islam

Aвтор : Douglas Murray

Ако имате възможност да си добавите тази книга или поне да хвърлите поглед над резюмето и...всичко е обяснено.
В книжарските магазини в Европа е практически забранена (+ много малко търговци смеят да я предложат), но може да се купи по интернет (изращат я от от Щатите).

https://www.amazon.fr/Strange-Death-Europe-...y/dp/1472942248
Тарабас
Интересно е да се наблюдава, как през 21 век хора, които живеят е части от Европа, в които асфалтирани улици, канализация и течаща вода са лукс, предричат края на Европа от към западната му страна. Интересно и доста шизофренично.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.