Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Кризата с мигрантите и бъдещото на ЕС:
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
evanka
Цитат(lati1960 @ 31/10/2020, 20:55) <{POST_SNAPBACK}>
Ето до какво доведе наплива на мигранти в Европа:

https://www.vesti.bg/sviat/teror-vyv-franci...shtenik-6117023

https://fakti.bg/world/524557-desetki-mlade...arkva-vav-viena

https://news.bg/world/turtsi-porugaha-tsarkva-vav-viena.html

Засега това са само инциденти. Отделни терористични актове. Но какво ще стане, когато радикалните ислямисти станат повече в Европа? А мнозинство? Защото джамиите вече са повече от църквите и синагогите взети заедно!
Това е война! Расова, религиозна. Ако някой още не го е разбрал, време е.
За мен лично е интересно поведението на френския президент Макрон, който изигра ролята на подстрекател, за да се активират пак мюсюлманските фундаменталисти. Дразнейки ги с карикатурите с Мохамед, уж защитавайки свободата на словото. Само че то, свободното слово, също си има граници. Една от които е да не накърняваш религиозните чувства на другите, на различните. Пак ще ида в сферата на конспирациите, но си мисля, само като мнение, че Макрон и такива като него подстрекаващи тези процеси, вкл. с тоталната миграция към Стария континент, примерно и г-жа Меркел, са добре поставени и режисирани лица, за да се постигне именно този ефект - по наводняването на Европа с мюсюлмани, и в перспектива съсипване на по същество християнската Европейска цивилизация. Защото точно това ще стане, в обозримото бъдеще. Не вярвате? Стойте, и гледайте!

Във Франция има една голяма прослойка от интелектуалци социалисти, които от 20г спъват всякакви опити за ограничаване на радикалния ислямизъм. Някои от тези лидери -социалисти дори живеят с мюсюлманки и при всеки опит да се затвори ислямистка джамия или да се въведе закон за ограничаване на свободите на ислямистки идеолози, крещят, че обществото било ислямофобско и т.н. Та тези интелектуалци - титани на философската мисъл, удобно настанени в шикозни скъпи квартали, блокират всякакви дебати по темата и френското общество и законодателство буксуват от 20г. Аз от тук нататък виждам само крайната десница на власт.
Положението не е по-розово и другаде. В една ФБ група една българка разказа, как един съсед турчин на родителите ѝ в България им казал "Чакаме само заповед и ще ви изколим всички". Та те чакат да превземат континента.
Cayen
Изводът: ето до какво в крайна сметка води забраната за употреба на алкохол. wink.gif
Майтапа настрана, това не е религия, това е смъртоносна идеология.
Не им е виновен ни Макрон, ни Макроница.
Shade
Цитат(Cayen @ 01/11/2020, 09:03) <{POST_SNAPBACK}>
Изводът: ето до какво в крайна сметка води забраната за употреба на алкохол. wink.gif

Тук може да цитираш Ботев:
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте...
lati1960
Цитат(Тарабас @ 01/11/2020, 09:16) <{POST_SNAPBACK}>
Говориш против ислямистите като ислямист, талибан.

Напротив, в темата за свободата на словото говоря против провокациите на Макрон, който предизвика нова ескалация на тероризма не само във Франция. Не аз, мастит спец в областта обясни, че свободата на словото свършва там, където почва накърняване на лични и религиозни чувства и човешко достойнство. С което президент Макрон явно не мисли да се съобразява. А може би поведението му е поръчка, не знам. Каквото беше на Меркел, когато покани мигрантите в Европа.
Това глобално погледнато. Иначе персонално, личната ми позиция е следната: Не харесвам Исляма, и не го крия. Според мен и моята вяра Ислямът е измама и заблуда, имитация на истинската религия още от Авраам. Но. Каквото и да мисля, каквото и да правя, никога няма да си позволя да накърня верските и религиозни чувства не само на мюсюлманите, но на която и да било друга вяра и религия. Конкретно по случая - против тези карикатури съм. Те са провокация, видно е. А кой, кои целят чрез тях да предизвикват терор в Европа... хайде, ти кажѝ?
lati1960
Цитат(evanka @ 01/11/2020, 18:34) <{POST_SNAPBACK}>
Във Франция има една голяма прослойка от интелектуалци социалисти, които от 20г спъват всякакви опити за ограничаване на радикалния ислямизъм. Някои от тези лидери -социалисти дори живеят с мюсюлманки и при всеки опит да се затвори ислямистка джамия или да се въведе закон за ограничаване на свободите на ислямистки идеолози, крещят, че обществото било ислямофобско и т.н. Та тези интелектуалци - титани на философската мисъл, удобно настанени в шикозни скъпи квартали, блокират всякакви дебати по темата и френското общество и законодателство буксуват от 20г. Аз от тук нататък виждам само крайната десница на власт.
Положението не е по-розово и другаде. В една ФБ група една българка разказа, как един съсед турчин на родителите ѝ в България им казал "Чакаме само заповед и ще ви изколим всички". Та те чакат да превземат континента.

"Та те чакат да превземат континента."

Натам отиват нещата. Времето и обстоятелствата работят за това.
За мен главният въпрос по това е: Не виждат ли европейските лидери опасността, или преследват други цели?
lati1960
Цитат(Cayen @ 01/11/2020, 19:03) <{POST_SNAPBACK}>

Да, Макрон в случая е само провокаторът, фитилът, който подпали бомбата.
Иначе аз още в първата тема по това бях писал, че в Европа се вкарва съвсем целенасочено мюсюлманска армия. Армия! Тоест, светът е в състояние на война. Специално Европа, и то религиозна.
lati1960
Цитат(Shade @ 01/11/2020, 19:24) <{POST_SNAPBACK}>
Тук може да цитираш Ботев:
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте...

В крайна сметка кои са глупците?
Евро лидерите, които насърчават процеса на миграция?
Или нормалните хора, за които са последиците?
Щото терористите атакуват беззащитните нормални граждани, защо не удрят по елита? Интересен въпрос.
evanka
Цитат(lati1960 @ 01/11/2020, 19:34) <{POST_SNAPBACK}>
"Та те чакат да превземат континента."

Натам отиват нещата. Времето и обстоятелствата работят за това.
За мен главният въпрос по това е: Не виждат ли европейските лидери опасността, или преследват други цели?

Виждат я много добре. Но от лидерите не зависи нищо. Законите се гласуват в парламенти, в които рядко десни и крайнодесни имат мнозинство. А ако все пак някой закон мине, то има сенат и други крайни инстанции, които могат да решат, че закона противоречи на Конституцията или човешките права...
Единственото, което могат да правят е да чакат някой да извърши престъпление и да го арестуват. Т.е. приемат да има жертви съвсем съзнателно.
А далечното бъдеще, в което исляма ще завземе Европа, не е проблем за сегашните лидери. Те не гледат по-далеч от мандата си. Това ще е проблем на други поколения политици. Те да му мислят.
Dani
Цитат(lati1960 @ 01/11/2020, 20:45) <{POST_SNAPBACK}>
В крайна сметка кои са глупците?
Евро лидерите, които насърчават процеса на миграция?
Или нормалните хора, за които са последиците?
Щото терористите атакуват беззащитните нормални граждани, защо не удрят по елита? Интересен въпрос.

И защо удрят във Франция, а не да речем в коя да е друга европейска страна, случайно ли е, че точно Франция е избрана или не е случайно!? misli.gif Има ли така да се каже спонтанен тероризъм или тероризмът винаги си е нагласен така, че да отговаря на някакви стратегически цели!? Може би евро лидерите разбират, че не миграните са проблема, защото и с мигранти и без мигранти, ако определени кръгове решат да организират терористичен акт, те ще си го организират и там, където няма дори и един мигрант. rolleyes.gif
Бай Ганьо
Вижте прикачените файлове

Te за това. Боклуци.
lati1960
Цитат(evanka @ 02/11/2020, 11:28) <{POST_SNAPBACK}>
Виждат я много добре. Но от лидерите не зависи нищо. Законите се гласуват в парламенти, в които рядко десни и крайнодесни имат мнозинство. А ако все пак някой закон мине, то има сенат и други крайни инстанции, които могат да решат, че закона противоречи на Конституцията или човешките права...
Единственото, което могат да правят е да чакат някой да извърши престъпление и да го арестуват. Т.е. приемат да има жертви съвсем съзнателно.
А далечното бъдеще, в което исляма ще завземе Европа, не е проблем за сегашните лидери. Те не гледат по-далеч от мандата си. Това ще е проблем на други поколения политици. Те да му мислят.

Сигурно пак ще бъда заподозряв в теории на конспирацията, но, ако предположим, че зад официалните лидери в Европа, така да го кажем, стоят други сили и кукловоди, примерно във Вашингтон, защо да не го кажем направо, през ЦРУ, чийто агент се оказа май г-жа Меркел, а явно не само тя? Тогава какво? Ми тогава нещата си идват по местата, и всичко е ясно. Америка уж иска да се оттегли военно от Европа, но май не. Струпва сили от запад на изток, от Германия примерно към Полша и Прибалтика, към Румъния, разширя бази дори в България, но пък не ѝ се ще Евро съюзът да е истински свободен, щото тогава се виждат ясно антиамерикански настроения. От другата страна на изток е врагът, Русия. И, какво правим. След като вече не ни щат, тогава по-добре да ги съсипем, отколкото да са в съюз с врага, тоест с Русия. И речено, сторено. В другата плоскост са интересите общи на САЩ и Израел, по т. нар. тероризъм. А това всъщност е Иран. Каква е връзката? За да се отклони от Израел и Америка ислямският фундаметнализъм и тероризъм, службите хитро го насочват, с огромни финансови ресурси естествено, те ги имат, към Стария континент. За да се сблъскат Ислям и официалното Християнство, в Европа. Кой печели от това? Всички, освен европейците. САЩ остават "покровители" на Европа. Русия злорадо си отдъхва заради проблемите на запад от Москва. Израел ликува, терорът се измества на северозапад, към омразаната за тях Европа, която ги е гонила и тормозила с векове. В Техеран също са доволни, ударът срещу тях засега се отлага. А цялата сметка по това се плаща от Европа, вкл. по обгрижването на мюсюлманската армия, която нахлува в сърцето ѝ! По-голямо безумие от това не мога да си представя дори. Да пуснеш врага в дома си, да го храниш и обгрижваш, и накрая той да те съсипе и изгони! Е, хайде сега някой да ми каже, че няма конспирация и заговор. Ми има.
lati1960
Цитат(Dani @ 02/11/2020, 14:00) <{POST_SNAPBACK}>
И защо удрят във Франция, а не да речем в коя да е друга европейска страна, случайно ли е, че точно Франция е избрана или не е случайно!? misli.gif Има ли така да се каже спонтанен тероризъм или тероризмът винаги си е нагласен така, че да отговаря на някакви стратегически цели!? Може би евро лидерите разбират, че не миграните са проблема, защото и с мигранти и без мигранти, ако определени кръгове решат да организират терористичен акт, те ще си го организират и там, където няма дори и един мигрант. rolleyes.gif

Защото има заговор, за съсипването на Европа.
И от изток, и от запад. Кои спечелиха Втората световна? Кои са окупаторите на Европа?
Нима днес нещо се е променило? Ми не е. Европа трябва да е слаба, за да плаща всички сметки.
И, като почна да се надига, шат на главата Исляма, и иди се оправяй. Вулгарно казано.
Ще го кажа директно, пък който ще да го разбира: Европа ще бъде съсипана от Америка и Русия. Това е. И двете сили имат интерес нашият континент да не е силен и свободен. И не е. Под ботуша на Америка каква свобода? Под ботуша на Москва също! Та ние още сме окупирани бе, хора. Огледайте се. Навсякъде американски бази и руски газ. Какво ни е свободното?!
Shade
Цитат(lati1960 @ 02/11/2020, 10:43) <{POST_SNAPBACK}>
Под ботуша на Америка каква свобода? Под ботуша на Москва също! Та ние още сме окупирани бе, хора. Огледайте се. Навсякъде американски бази и руски газ. Какво ни е свободното?!

Свободен си да отидеш там, където няма окупация. Като ти е тясно в Европа, има Африка, Азия, Австралия, Канада, Южна Америка.
Избери си направление и се задействай по въпроса. Под ботуша на Москва я нямаше тази свобода.
Dani
Цитат(Бай Ганьо @ 02/11/2020, 18:43) <{POST_SNAPBACK}>
Вижте прикачените файлове

Te за това. Боклуци.

Не одобрявам по никакъв начин рязането на глави и насилието като цяло и в същото време смятам, че карикатури като тази са проява на откровена простотия. sad.gif
Dani
Цитат(lati1960 @ 02/11/2020, 20:43) <{POST_SNAPBACK}>
Защото има заговор, за съсипването на Европа.
И от изток, и от запад. Кои спечелиха Втората световна? Кои са окупаторите на Европа?
Нима днес нещо се е променило? Ми не е. Европа трябва да е слаба, за да плаща всички сметки.
И, като почна да се надига, шат на главата Исляма, и иди се оправяй. Вулгарно казано.
Ще го кажа директно, пък който ще да го разбира: Европа ще бъде съсипана от Америка и Русия. Това е. И двете сили имат интерес нашият континент да не е силен и свободен. И не е. Под ботуша на Америка каква свобода? Под ботуша на Москва също! Та ние още сме окупирани бе, хора. Огледайте се. Навсякъде американски бази и руски газ. Какво ни е свободното?!

Не смятам, че главата на исляма беше шатната, за да бъде Европа слаба. Всъщност Европа в преобладаващото си мнозинство, действа както винаги най-адекватно. Не се вайкай за Европа, тя със сигурност ще се справи с мигрантския поток и освен всичко друго, си трупа добра карма. animatedwink.gif
iridium
Не знам дали може да се квалифицира като заговор, с точен план и алгоритъм;
просто жалката комбинация на политиците ни, тяхната жалка и долна комбинация между глупост и раболепие пред исляма.
Те са прокажени от жаждата да привлекат електорат - каквато и да е паплач, но да имаT гласове.

Политиците ни са покварени от левичарско-ислямски нагласи и истерична защита на мюсюлманите, каквито и да са обстоятелствата. Те-политиците ни- заплашват собствените си съграждани с наказания ако някои си позволи да разобличи съшността на исLяMa и намеренията на мюсюлманите.

Има, разбирасе, и трезви и добронамерени към сънародниците си политици, които се изпъват срещу безобразията на мюсюлманите и срещу масовата безконтролна завоевателна 'имиграция, но...тези политици са класирани от актуалните им колеги в категорията на илслаимофоби, расисти, националисти; и разбирасе... фашисти.
lati1960
Цитат(Shade @ 03/11/2020, 04:00) <{POST_SNAPBACK}>
Свободен си да отидеш там, където няма окупация. Като ти е тясно в Европа, има Африка, Азия, Австралия, Канада, Южна Америка.
Избери си направление и се задействай по въпроса. Под ботуша на Москва я нямаше тази свобода.

Ботушът на диктатурата си е ботуш без значение чий е кракът в него, ако ме разбираш.
За съжаление вече почти не останаха места и държави по света, в които той да не е стъпил и смачкал изначалната човешка свобода. С оправданията и лозунгите за демокрация, права и свободи, и бла-бла, дрън-дрън... Само като мнение, но според мен и зад Москва, и зад Вашингтон, и Лондон, Брюксел, Токио, Пекин, стои една и съща глобална Сила и власт, която умело ни разиграва театъра на разделението и противопоставянето, за да ни настройва и насъсква едни срещу други, за да сме слаби и невежи, и така да ни ограбва.
lati1960
Цитат(Dani @ 03/11/2020, 08:28) <{POST_SNAPBACK}>
Не смятам, че главата на исляма беше шатната, за да бъде Европа слаба. Всъщност Европа в преобладаващото си мнозинство, действа както винаги най-адекватно. Не се вайкай за Европа, тя със сигурност ще се справи с мигрантския поток и освен всичко друго, си трупа добра карма. animatedwink.gif

Може би не се изразих ясно. Главата на Исляма не е шатната, а манипулирана и насочвана умело от службите на т. нар. Велики сили, за да бъде отклонен удара от САЩ и Израел към Европа най-вече. И то съвсем целенасочено. С американски и еврейски парѝ от самото начало се финансира почти целия мигрантски поток към Стария континент. Отделно локация, сателитно насочване, телефони, контакти, провизии, и т. н. А какво предстои в сърцето на стара Европа най-вече, можем да съдим по последните събития, днес примерно от Австрия:
https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0...0%BC/a-55482500
Питам се какво ще стане, когато демографския профил на Европа бъде променен в полза на външните нашественици? Какво ли, наистина?
evanka
Цитат(Dani @ 02/11/2020, 13:00) <{POST_SNAPBACK}>

Има и спонтанен тероризъм като вчера в Австрия.
Франция е със специален статут понеже налага безкомпромисно лаичност, за разлика например от европейските монархии, за които е нормално да оставят хората да си живеят религията и на публични места. От друга страна, Франция е разположила войски в т.нар. САХЕЛ -Сахара между Сенегал и Египет, които се бият с терористични групировки като Боку Харам и други с идеята да ги ограничат за да не плъзнат из цяла Африка и после в Европа. Наскоро към тях се присъединиха Англия и Германия. Има и американци в Нигерия, но малко неофициално.
Няма държава в света, която да е в пълна безопасност от ислямски тероризъм. Достатъчно е да им се даде малък повод или някой бандюга, бегло чувал за ислям, реши да се самоубие в името на някой си Аллах, просто защото не е намерил по-интересен смисъл на живота си.
Питето
Твоето спасение е в Амазонската джунгла. Там има племена, дето си живеят както са си живели преди 2-3000 години, та там матричарите още не са стигнали и там е свободата... Всъщност има още нЕколко подобни места по света, където има свобода, ама надали ще отидеш там доброволно, Ако да го даваш свободолюбив.
evanka
Цитат(lati1960 @ 03/11/2020, 19:05) <{POST_SNAPBACK}>
Питам се какво ще стане, когато демографския профил на Европа бъде променен в полза на външните нашественици? Какво ли, наистина?

Доста време трябва за да ни превземат, защото те засега са само 10-тина процента.
В най-добрия за тях случай, биха могли да отцепят територии, в които да живеят според шериата и постепенно да разширяват тези територии. Но видяхме че не им се получи дори в Сирия и Ирак, където 90% от населението е мюсюлманско. В Европа пък съвсем няма да им се получи.
evanka
Цитат(lati1960 @ 02/11/2020, 19:32) <{POST_SNAPBACK}>
Сигурно пак ще бъда заподозряв в теории на конспирацията, но, ако предположим, че зад официалните лидери в Европа, така да го кажем, стоят други сили и кукловоди, примерно във Вашингтон, защо да не го кажем направо, през ЦРУ, чийто агент се оказа май г-жа Меркел, а явно не само тя? Тогава какво? Ми тогава нещата си идват по местата, и всичко е ясно. Америка уж иска да се оттегли военно от Европа, но май не. Струпва сили от запад на изток, от Германия примерно към Полша и Прибалтика, към Румъния, разширя бази дори в България, но пък не ѝ се ще Евро съюзът да е истински свободен, щото тогава се виждат ясно антиамерикански настроения. От другата страна на изток е врагът, Русия. И, какво правим. След като вече не ни щат, тогава по-добре да ги съсипем, отколкото да са в съюз с врага, тоест с Русия. И речено, сторено. В другата плоскост са интересите общи на САЩ и Израел, по т. нар. тероризъм. А това всъщност е Иран. Каква е връзката? За да се отклони от Израел и Америка ислямският фундаметнализъм и тероризъм, службите хитро го насочват, с огромни финансови ресурси естествено, те ги имат, към Стария континент. За да се сблъскат Ислям и официалното Християнство, в Европа. Кой печели от това? Всички, освен европейците. САЩ остават "покровители" на Европа. Русия злорадо си отдъхва заради проблемите на запад от Москва. Израел ликува, терорът се измества на северозапад, към омразаната за тях Европа, която ги е гонила и тормозила с векове. В Техеран също са доволни, ударът срещу тях засега се отлага. А цялата сметка по това се плаща от Европа, вкл. по обгрижването на мюсюлманската армия, която нахлува в сърцето ѝ! По-голямо безумие от това не мога да си представя дори. Да пуснеш врага в дома си, да го храниш и обгрижваш, и накрая той да те съсипе и изгони! Е, хайде сега някой да ми каже, че няма конспирация и заговор. Ми има.

Ами може би имаш право. От друга страна, помниш ли, че Тръмп отказа да плаща за сигурността на останалите, вкл и на Европа, след което ЕС започна да мисли по въпроса за собствена обща армия.
Иначе задкулисни кукловоди могат да бъдат и типове като Мърдок или Сорос..., гонещи лични интереси в зависимост на къде тръгват нещата - към мир или война.
agrippa
Цитат(lati1960 @ 05/03/2020, 10:54) <{POST_SNAPBACK}>
Европа не я чакат добри дни, така мисля. Това наистина си е варварско нашествие, от вражеска ислямска армия. Тези хора трябва да бъдат върнати в родните си места, да развиват с труд своите общества, а не да търчат на готово да съсипват чуждото, градено с векове усилия. Но едва ли на някой му пука какво мисля аз. Дано де греша, но това безумие ще продължи, и нищо чудно да предстои нова терористична вълна на Стария континент.
Така е, положението е вече изпуснато. Как например Франция да се бори с радикалния ислям, когато имат най-голямата мюсюлманска общност в Европа. Наблюдаваме залеза на Европа.
Питето
В тази посока, тебе що не вземат да те върнат в родното ти място, да с труд да изградиш еквивалента на това, дето е около тебе в момента? И това при условие, че вече си живял в "по-хубавото" и знаеш кое как изглежда и как работи. Ха сега същото изграждане да се получи, ама да го изгради някой от северозападнала България, дето не е мърдал по-далече от окръжния град.
То първото е невъзможно, камо ли второто. Аре и малко исторически факти: Ренесанса идва едва след като се завръщат кръстоносците от кръстоносните походи. Те донасят "по-хубавото" щото са били при него и са го видели и опитали на живо, и секе-секе го изграждат по родните си места. Промените идват отвъртре след пряк досег и опитване, а не отвън и насила.
Dani
Цитат(lati1960 @ 03/11/2020, 20:05) <{POST_SNAPBACK}>
Може би не се изразих ясно. Главата на Исляма не е шатната, а манипулирана и насочвана умело от службите на т. нар. Велики сили, за да бъде отклонен удара от САЩ и Израел към Европа най-вече. +

Ами да, има нещо такова, защото САЩ, Англия и Франция сътвориха ситуацията в Близкия Изток, а сега Европа им оправя бакиите, но аз мисля, че Европа само ще спечели от всичко това, не трябва да се мисли повърхностно, който прави добро, а несъмнено да се помага на хора, които бягат от война е добро, в крайна сметка получава добро. Що се отнася до терористичните актове, те сто процента в преобладаващата си част са режисирани, с ясна цел и насочени натам, накъдето на организаторите им им е изгодно, всичко е политика и печелене на определени икономически изгоди. Защо няма терористични актове в бившите социалистически страни, ми щото не им е изгодно - все към Франция, Англия и сега Австрия се целят. rolleyes.gif
Dani
Цитат(evanka @ 03/11/2020, 21:22) <{POST_SNAPBACK}>
Има и спонтанен тероризъм като вчера в Австрия.

Съмнявам се, някой все финансира тези терористични актове, надали би вложил средствата си ей така за тоя дето духа. Идеали, национализъм, привързаност към религията и т.н. в днешно време това са думи, зад които се крие предимно меркантилен интерес, въпреки че е възможно някои от мигрантите да изпитват гняв към онези, които са разрушили мирното им съществуване, но едва ли биха си сложили главата в торбата самостоятелно, по-вероятно е да са в организирани групи, които пак са ръководени не от висши идеали, а в крайна сметка от някакъв политически, икономически и т.н. интерес, винаги във всяка обществена активност /в това число в терористичните актове/ се крие някаква изгода. rolleyes.gif

lati1960
Цитат(Питето @ 03/11/2020, 21:40) <{POST_SNAPBACK}>
Твоето спасение е в Амазонската джунгла. Там има племена, дето си живеят както са си живели преди 2-3000 години, та там матричарите още не са стигнали и там е свободата... Всъщност има още нЕколко подобни места по света, където има свобода, ама надали ще отидеш там доброволно, Ако да го даваш свободолюбив.

Истинската Свобода е състояние на духа, приятелю. Но ти явно още не си го разбрал, дано все някога. Така че в този смисъл можеш да бъдеш свободен където и да се намираш, дори затворен. Ще разбереш ли това? Моята такава, която ми е дарена Отгоре, човеци не могат да ми я отнемат, без значение къде се намирам или живея. Докарал съм нещата дотам, че завися изключително минимално от Системата на матричарите. Макар да ползвам срещу тях собствените им оръжия. Проблеми с Матрицата ще имат тези, които са изцяло зависимо от нея, чрез заемите, банките, бизнеса, работата, властта, здравето, и т. н. Когато си зависим от Системата /Държавата/ и структурите в нея, институции, и т. н., ти приемаш безпрекословно всичките ѝ заробващи условия. И ставаш част от нея, част от Матрицата. Илюзията за свобода съществува и вътре в нея, но тя е измамна. Ти вече си биоробот, който обслужва Матрицата, не си истински свободен Човек.
lati1960
Цитат(evanka @ 03/11/2020, 21:42) <{POST_SNAPBACK}>
Доста време трябва за да ни превземат, защото те засега са само 10-тина процента.
В най-добрия за тях случай, биха могли да отцепят територии, в които да живеят според шериата и постепенно да разширяват тези територии. Но видяхме че не им се получи дори в Сирия и Ирак, където 90% от населението е мюсюлманско. В Европа пък съвсем няма да им се получи.

Донякъде им се е получило, и то под натиск отвън, имам предвид Косово, Прищина, Босна и Херцеговина също, защо не и част от Албания... Това са все територии на Исляма почти в сърцето на Европа, отвоювани за Шериата с оръжията и бомбите на Америка най-вече. Което е интересен извод. Щото и в Сирия братята янки правеха всичко възможно до последно да спасяват бойците на Идил от напора на руснаците и армията на Асад. От което следва логичният въпрос: Защо им е на тези във Вашингтон в Европа да има територии бази на крайния Ислям? Само да напомня по това, че убиецът от вчера в Австрия е ислюмски екстремист не откъде да е, а от... братска Северна Македония! Която вече е член на НАТО и напира да става такъв и на ЕС. Още един троянски ислямски "кон" в двора на Съюза! От всичко което аз така навързвам нещата, чисто логически - че САЩ и Израел правят всичко възможно с многото си парѝ, власт и влияние да изместят ислямския тероризъм от Близкия изток в Европа. И, като гледам, доста добре им се получава. Е, още са дълече от желаното, по това си права, но, в "правилната" порока отиват нещата, факт.
lati1960
Цитат(Dani @ 04/11/2020, 12:33) <{POST_SNAPBACK}>
Ами да, има нещо такова, защото САЩ, Англия и Франция сътвориха ситуацията в Близкия Изток, а сега Европа им оправя бакиите, но аз мисля, че Европа само ще спечели от всичко това, не трябва да се мисли повърхностно, който прави добро, а несъмнено да се помага на хора, които бягат от война е добро, в крайна сметка получава добро. Що се отнася до терористичните актове, те сто процента в преобладаващата си част са режисирани, с ясна цел и насочени натам, накъдето на организаторите им им е изгодно, всичко е политика и печелене на определени икономически изгоди. Защо няма терористични актове в бившите социалистически страни, ми щото не им е изгодно - все към Франция, Англия и сега Австрия се целят. rolleyes.gif

Правилно разсъждаваш. Но има и изключения, знаем за акта в Сарафово у нас, скоро имаше развитие в съда.
По-горе вече писах, идеята на упоменатите т. нар. велики сили е да изместят основната терористична мощ от Близкия изток към Стара Европа, за да отслабват и ако могат да съсипят Евросъюза, което донякъде им се получава. Защото така се активират крайно десни и дори позабравени фашистки движения, даже в държави като Германия, Австрия, Франция също, Нидерландия, Швеция... навсякъде. Засега всичко е в начален етап, но, ако така продължи, след около десетина години нещата ще са различни, ще ескалират. Иначе съм съгласен с хуманитарната страна на проблема, че трябва да се помага да хора в нужда, на бежанци, от войни, глад, и т. н. Само че ситуацията не е такава. Които идват в Европа, са предимно млади, здрави и крайни мюсюлмански фанатици, от Афганистан, Ирак, от северна Африка, и т. н. Това е армия, не са бедстващи хора в нужда! Поне повечето. Историята с рухването на древен Рим се повтаря, само че в съвременен вариант. Рано или късно краят на империята ще е същият, аз не се съмнявам. Просто ще отнеме още вреве.
Питето
Ми като ти можеш духом да си свободен навсякъде, какво ревеш че имало матричари, че имало световна конспирация, че парите незнамквосиконтролирани, ми нали вЕрваш достатъчно за да си свободен... или ползваш мрънкането за отнета свобода, за да вкараш недоволните в твоята матрица, дето си бил свободен духом ма само ако вЕрваш в правилната Приказка... А да, аз се чувствам свободен тук и в момента, щото знанието освен сила дава и свобода.
lati1960
Цитат(Питето @ 04/11/2020, 21:58) <{POST_SNAPBACK}>
Ми като ти можеш духом да си свободен навсякъде, какво ревеш че имало матричари, че имало световна конспирация, че парите незнамквосиконтролирани, ми нали вЕрваш достатъчно за да си свободен... или ползваш мрънкането за отнета свобода, за да вкараш недоволните в твоята матрица, дето си бил свободен духом ма само ако вЕрваш в правилната Приказка... А да, аз се чувствам свободен тук и в момента, щото знанието освен сила дава и свобода.

Под последното се подписвам и аз, че "знанието освен сила дава и свобода". Но сигурен ли си, че притежаваш правилното знание?
Иначе нито мрънкам, нито напирам да "вкарам недоволните в моята матрица". Аз нямам матрица. Нито Този, в Когото съм повярвал. Същият казва, че е дошъл да освободи затворените, не само физически.
Питето
2+2=4 та знанието е едно, и се определя по фактите, дето са като онова в началото — всеки може да си ги провери сам, а не да се менят сопред наклона на онзи дето ги пише. И от мен да знаеш, който ти говори за правилно и неправилно знание (сякаш може един факт да е неправилен), значи те лъже.
lati1960
Цитат(Питето @ 05/11/2020, 20:59) <{POST_SNAPBACK}>
2+2=4 та знанието е едно, и се определя по фактите, дето са като онова в началото — всеки може да си ги провери сам, а не да се менят сопред наклона на онзи дето ги пише. И от мен да знаеш, който ти говори за правилно и неправилно знание (сякаш може един факт да е неправилен), значи те лъже.

Добре. Това е вярно. Съгласявам се. И, какво?
Не разбрах за какво всъщност спорим с теб конкретно, в тази тема?
Би ли ми припомнил...
Питето
Няма спор, само контрирам и посочвам реалните неща, щото постоянно пробутваш твои си вярвания и усукваш или направо отсвирваш факти за да ти паснат на вярванията. Последното ти, дето "сигурен ли си, че притежаваш правилното знание", ми фактите са си факти и са си едни и същи (2+2=4), и няма такова животно като правилно 2+2=4 и неправилно 2+2=4, а ако 2+2= нещо различно от 4, то нещото е неправилно, а не знанието че 2+2=4 не е правилно.
lati1960
Цитат(iridium @ 03/11/2020, 14:52) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам дали може да се квалифицира като заговор, с точен план и алгоритъм;
просто жалката комбинация на политиците ни, тяхната жалка и долна комбинация между глупост и раболепие пред исляма.
Те са прокажени от жаждата да привлекат електорат - каквато и да е паплач, но да имаT гласове.

Политиците ни са покварени от левичарско-ислямски нагласи и истерична защита на мюсюлманите, каквито и да са обстоятелствата. Те-политиците ни- заплашват собствените си съграждани с наказания ако някои си позволи да разобличи съшността на исLяMa и намеренията на мюсюлманите.

Има, разбирасе, и трезви и добронамерени към сънародниците си политици, които се изпъват срещу безобразията на мюсюлманите и срещу масовата безконтролна завоевателна 'имиграция, но...тези политици са класирани от актуалните им колеги в категорията на илслаимофоби, расисти, националисти; и разбирасе... фашисти.

Съгласен. Но, дали наистина всичко зависи от политиците и официалната власт? Да, на светло уж те взимат решенията, обаче... на по уиски и пура, пред камината, в клубовете затворени, масонски, и др.... Знаем, че самите политици много зависят от икономически и финансови интереси, корпоративни, глобални, от огромни парѝ и една друга власт, зад Уолстрийт, банкерството, тръстовете... Дали политиците навсякъде виждат по-далеко от носа на собствения си интерес и електорат, както казваш? Аз лично, скромно погледнато, не виждам днес политик и държавник в света, който да има ясна и дългосрочна визия за поне близкото бъдеще, да не говорим за далечното. С интерес очаквам скорошните изявления на новия президент на Америка Байдън, в горния смисъл. Каква ще е да кажем политиката му в Близкия Изток, където е най-сложно? Обама опита да балансира там, но разсърди Израел. Тръмп пък открито взе страната на еврейската държава, призна Йерусалим за столица само на Израел, но не посмя да удари военно Иран. От политиката там всъщност зависи каква и колко голяма ще е миграцията към Европа. Почти всички бежанци са от региона, плюс икономически от Африка. Аз лично очаквам твърда политика на Байдън спрямо Брюксел, поне по отношение Северен Поток 2, конкретно към Германия, причината е бизнеса на сина му в Украйна по газовата мрежа там. Ако блокира Северен поток 2, ще осигури контрол на газа към Европа през Украйна, това е идеята. Ако не успее... не знам. Давам просто пример. Така че близкото бъдеще ще покаже дали има заговор и точен план. Според мен има. Но може и да греша. Ще видим накъде ще тръгнат нещата в Америка, и пак ще говорим. good.gif
lati1960
Цитат(evanka @ 03/11/2020, 21:57) <{POST_SNAPBACK}>
Ами може би имаш право. От друга страна, помниш ли, че Тръмп отказа да плаща за сигурността на останалите, вкл и на Европа, след което ЕС започна да мисли по въпроса за собствена обща армия.
Иначе задкулисни кукловоди могат да бъдат и типове като Мърдок или Сорос..., гонещи лични интереси в зависимост на къде тръгват нещата - към мир или война.

Така е. Всъщност, ако се замислим по-сериозно, ще установим, че всички глобални играчи нямат интерес от силна и независима Европа.
САЩ. Ако се изтеглят военно и ЕС има своя армия, Щатите рискуват затопляне между Русия и Брюксел, не само заради газта. А търговските отношения? Знаем споровете по новия двустранен търговски договор, и не само. Също за вредните емисии, Тръмп изкара Америка от споразумението... и т. н.
Русия. Силна и независима Европа ще е още един голям опонент на Москва, и не само търговски. Повечето от европейските страни, най-вече на изток, по разбираеми причини са антируски настроени. Реално сега Брюксел следва американската външна политика към Русия, с малки изключения. Но без опеката на Вашингтон... не се знае. Може и затопляне, може и... дори война! В Полша и Украйна да кажем настроенията са крайни... и не само там. Дори у нас уж интелигентни политици като бившия президент Плевнелиев имаха истерично на моменти поведение спрямо Москва.
Китай. Тук нещата опират само до бизнес и търговия. Засега всичко е нормално, но. Ако Европа стане по-независима и силна военно, политически, а оттам и икономически, условията по двустранните отношения вече ще са други. Ще се случи това, което Тръмп опита с Китай, нови мита, по-високо облагане на китайските стоки, връщане на цели отрасли и производства обратно от Китай, и т. н.
Освен всичко, Брюксел плаща голяма част от сметката по обгрижване на мигрантите, в лагерите, също помощта за Палестина, хуманитарните такива също навсякъде, в Африка... Дебалансирано е положението в този смисъл. Тръмп оттегли САЩ от много подобни програми, да видим Байдън какво ще предприеме. Ако ЕС насочи и този ресурс навътре към себе си... в обозримото бъдеще ще е първа икономическа сила в света, без съмнение. Знаем за амбициозния план на Фон дер Лайен в енергийния сектор. Ако и това сработи, Старият континент ще е много напред пред останалите. Това е различна визия за бъдещето, за модерното такова. Но дали в Москва и Вашингтон мислят същото? Русия се изтегли военно от Европа, но ѝ влияе чрез енергийните източници. САЩ дислоцират военни сили от запад на изток и опитват да правят нещо като стратегически обръч от Прибалтика до Турция, през България също. Аз лично не очаквам Америка да се откаже от военното си, политическо, икономическо и финансово влияние над Европа. Не и доброволно. Но да изчакаме де видим какво Байдън ще предприеме, и пак ще говорим.
lati1960
Цитат(Питето @ 06/11/2020, 21:29) <{POST_SNAPBACK}>
Няма спор, само контрирам и посочвам реалните неща, щото постоянно пробутваш твои си вярвания и усукваш или направо отсвирваш факти за да ти паснат на вярванията. Последното ти, дето "сигурен ли си, че притежаваш правилното знание", ми фактите са си факти и са си едни и същи (2+2=4), и няма такова животно като правилно 2+2=4 и неправилно 2+2=4, а ако 2+2= нещо различно от 4, то нещото е неправилно, а не знанието че 2+2=4 не е правилно.

И с това се съгласявам. Но, би ли посочил някой от тези факти, които съм бил "отсвирвал". Благодаря.
Питето
За четвърти път: ти пишеш за "правилно знание", което означава, че според тебе има и "неправилно" знание, което значи че има неправилни факти, щото знанието почива върху факти. Другите ти "правилни/неправилни знания" всеки може да ги види из темите. Къде историята ти куца, къде знанията около парите, къде статистиката. Еле пък като се отприщиш на тема "свобода, равенство, матричари и световни заговори" там дори факти не ти трябват. Из форума си си го изписал, пък който му сечете да ти намери коментарите — факти, дето всеки може да си ги провери сам, без моя намеса.
lati1960
Цитат(Питето @ 07/11/2020, 23:15) <{POST_SNAPBACK}>
За четвърти път: ти пишеш за "правилно знание", което означава, че според тебе има и "неправилно" знание, което значи че има неправилни факти, щото знанието почива върху факти. Другите ти "правилни/неправилни знания" всеки може да ги види из темите. Къде историята ти куца, къде знанията около парите, къде статистиката. Еле пък като се отприщиш на тема "свобода, равенство, матричари и световни заговори" там дори факти не ти трябват. Из форума си си го изписал, пък който му сечете да ти намери коментарите — факти, дето всеки може да си ги провери сам, без моя намеса.

Много общо, някак си. Хайде дай поне един такъв прословут ФАКТ, който съм изопачил и преиначил с моите прословути теории на конспирациите. Поне един.
Благодаря.
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 08/11/2020, 20:16) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде дай поне един такъв прословут ФАКТ, който съм изопачил и преиначил

Нагъл или ... ?! misli.gif
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 08/11/2020, 19:45) <{POST_SNAPBACK}>
Нагъл или ... ?! misli.gif

В никакъв случай нагъл. Всичко друго.
Затова да уточним. По фактите се опитвам да давам независими източници, и то от по-широк диапазон новинарски сайтове, може да се провери назад в темите. Нямам предпочитания, не избирам, където е новината, това давам. И. Оттук-нататък следват моите коментари. Да, вярно е, те са напълно субективни, като мнение. Не съм го крил никога. Ако не харесват на някого, негов проблем. Не съм твърдял, че знам истината от последна инстанция. Не се и опитвам да съм на всяко гърне мерудия, вижда се. Дозирам си съобщенията, за да не обидя и засегна някого. Ако пък не съм желан, не нахалствам. Пак уточнявам - само един тук да каже, че не ме иска, и се махам! Знам, че конкретно на теб не съм ти любимец, затова - само кажѝ, че не ме искаш тук, и няма да пиша. Проблем ли ти е?
lati1960
Ето нещо интересно по темата, свързано с пророчествата на Нострадамус, касаещи бъдещето на Европа:

https://www.edna.bg/media/foto/predskazanii...a-2021-8426?p=8

Обърнете внимание на част 3 от инфото, в която се твърди, че скоро Ислямът ще контролира и управлява Европа. Именно заради миграционната вълна от години, която наводни Стария континент с арабска и мюсюлманска армия. Това е война! Винаги съм го знаел, винаги съм го твърдял. И ще бъде спечелена в Европа от Исляма, това предстои. Неизбежно е. А кой, кои и защо го провокираха, насърчиха и контролираха, обяснил съм в някои от горните си постове. Основните глобални играчи, които имат интерес Европа да е съсипана и харизана на Исляма, са САЩ, Британия, Русия, Турция и Израел. Ето ви го "заговора". Ето ви го съюзът иззад кулисите. Истината е, че на практика всички играят срещу Евросъюза, факт. Всички глобални "чакали" са се нахъсали срещу голямата европейска "мръвка". Но, понеже и глобалната политика е едно голямо лицемерие, първо ще подхвърлят ЕС на мюсюлманските хиени, за да оглозгат до кокал най-угоеното земно "животно". Дано добре са си направили сметката, понеже се задават доста интересни и неочаквани за някои глобални събития. Когато смяташ без Кръчмаря...
Бай Ганьо
Дреме ми за Европата.
Свят голям.
Все ще се намери място за един-двама повече.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 13/11/2020, 10:00) <{POST_SNAPBACK}>
Дреме ми за Европата.
Свят голям.

Обаче за Тръмп и Мангъров ти дреме, нали? Те и ти заедно ставате тримата най-изявени пишман-експерти, гръмко обявили без доказателства, че коронавирусът е празна заплаха и нищо повече от измама, която всеки момент ще слезе от сцената.
Дано темпът на епидемията не тръгне експоненциално нагоре и при теб, та в един момент да се чудиш къде да си намериш място... smile.gif
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 13/11/2020, 20:00) <{POST_SNAPBACK}>
Дреме ми за Европата.
Свят голям.

В личен план, да, така е. Но, в глобален... Нещата са сложни.
Ако Ислямът завземе окончателно Европа, ще се наруши балансът между глобалните сили, който крепи световния мир, засега. Вижда се покрай настоящите избори в Америка, че там назрява постепенно граждански конфликт, който все някога ще избухне, в нова Гражданска война. Британия се оттегли, от ЕС. Франция, като ядрена сила, се опитва да гради нова визия, засега неуспешно. Самата тя е натъпкана до горе с мигранти, коренно демографски променена. Британия също, с министри вече пакистанци, индийци, и т. н. Турция постепенно се срива икономически и финансово. Русия е блокирана тотално от пандемията, и от конфликтите в "задния ѝ двор", в Беларус, Украйна, Нагорни Карабах, между Армения и Азърбейджан... Израел си изигра добре картите дотук, постигна относително спокойствие, но, не се е справил с най-големия си враг още, с Иран. Нещата се отложиха, Тръмп не посмя да атакува военно Техеран, през главата на Путин и Ердоган. Дали Байдън ще посмее? Предстои да видим. Освен всичко, ако Европа се срине, вкл. финансово, това ще означава глобална криза, която ще помете целия свят. Почти всички големи сметки в такъв мащаб се плащат от Брюксел и Вашингтон. Тръмп оттегли Америка от доста такива, ЕС засега запазва равновасието, глобалното. Ако стане жертва на ислямския фундаментализъм, цялата глобална система ще се сгромоляса. Талибаните не градят цивилизация, те рушат, грабят, избиват, палят, след тях пожар и разрушение. Ислямска държава е черна дупка поглъщаща всичко добро и сееща само зло. Кой има полза нейна жертва да е Европа?
Бай Ганьо
Цитат(lati1960 @ 14/11/2020, 19:58) <{POST_SNAPBACK}>
В личен план, да, така е. Но, в глобален...

За глобалния план да му мислят глобалистите.
Нали не смяташ, че аз бих променил световния ред!
Хора, живейте си живота, кратък е.
Бай Ганьо
Времето ще докаже кой бил крив и кой прав.
Има статистики.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 14/11/2020, 10:16) <{POST_SNAPBACK}>
Времето ще докаже кой бил крив и кой прав.
Има статистики.

Искрено ти пожелавам в крайна сметка да се окажеш прав. Поне веднъж да си прав при всички дискусии тук в продължение на годините и статистиките да го потвърдят.
Иначе до момента не си показвал нищо друго, освен отстояване на произволни вярвания, подкрепени с нула доказателства (ако някога някъде си представил неизсмукано от пръстите и потвърдено от действителността смислено доказателство, можеш да го посочиш).
Реалността при мен вече е над 200 000 нови случая на корнавирус дневно. Болниците са препълнени, моргите са задръстени, има недостиг на хладилни камиони за трупове и погребалните фирми отказват услуги поради липса на капацитет.
Освен това над 130 агенти на специалните служби, които пазеха Тръмп от народната любов по време на предизборните му ралита, междувременно се оказаха заразени с ковид. Не е трудно да се прецени пропорцията на зараза измежду хилядите поддръжници на Тръмп, които се блъскаха без предпазни мерки като сардели по ралитата, за да слушат и се радват на глупостите и лъжите му.
Бай Ганьо
Това камиони с трупове, морги пълни, копаене на гробове, полеви болници и т.н. стахотии вече целият свят го видя. По телевизията. Дет викаше оня циганин след като си счупи телевизора: Къде е короната ся!
Както казах вече, ще поживеем, ще видим.
А това, че все повече се заразявали е напълно естествено. Но нали не слушате Мангъров. От де ще го знаете.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 14/11/2020, 11:15) <{POST_SNAPBACK}>
Това камиони с трупове, морги пълни, копаене на гробове, полеви болници и т.н. стахотии вече целият свят го видя. По телевизията. Дет викаше оня циганин след като си счупи телевизора: Къде е короната ся!
Както казах вече, ще поживеем, ще видим.
А това, че все повече се заразявали е напълно естествено. Но нали не слушате Мангъров. От де ще го знаете.

Един дявол знае къде по телевизията си видял камиони с трупове, пълни морги и копаене на гробове. Честно признавам, нищо такова не съм виждал да показват там.
Проблемът на Мангъров е, че вярва (просто си вярва) в стаден имунитет и че като преболедували 60% от населението, епидемията щяла да затихне от само себе си. Работата е там, че стаден имунитет срещу ковид има само в сънищата на профани като Тръмп, Мангъров и такива като теб. На практика се оказва, че естественият имунитет срещу ковид съществува за кратко време. След което е възможно ново заразяване.
Е, обявиха успешното създаване на почти надеждна ваксина срещу ковид, но масовото ѝ приложение се очаква да започне не по-рано от април следващата година. Да видим как ще се развие ситуацията дотогава...
А това, че тук не слушали Мангъров, не е проблем. Доста са онези като теб, които с радост и отворени усти слушат Тръмп, попиват всяка дума и вярват на лъжите му.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.