Този комунистически вирус , рано или късно ще си замине ......мисълта ми е как ви промени, какво ще се промени след него, ще промените ли нещо в живота си , в мисленето . Как едно таково малко нещо променя едно такова голямо нещо...... като човека.
Една малка бактерия е съсипала римската империята .... пренасяна от плъхове и бълхи.
Юстиниан I......също се заразява . Той успява да оцелее, но само за да види как загива неговата империя.
Бактерията Yersinia pestis....... викат и чума, тя промени доста неща в света ( не искам да отделям време на ....пострадалите от нея ).....и наистина ги промени, няма начин и този днешен вирус да не промени днешното време, мен , теб.... та как ще се променят нещата ?
P.S......Бактерията Yersinia pestis...... е далечен роднина ( 6 век н.е. )....на днешната червена номенклатура , но това е друга тема....

Само хипотетично /но не апокалиптично/:
Какво значи след вируса? Някой прави ли си още илюзии, че всичко ще е си е както преди? Аз, не.
Новина от последните часове: Президент Тръмп обяви, че спира вноските на САЩ в Световната здравна организация!
https://novini.bg/sviat/us/593228Още някои факти, пък вие кажете:
1. От сега се говори от съответните органи, от Щаба, от Правителството, от учените, че е голяма вероятността извънредното положение да бъде удължено и след 13 май.
2. Учени от БАН и мастити вирусолози твърдят, че е възможно да има втора вълна на корона пандемията в началото или средата на лятото. Включително у нас, дори при най-строго спазвана карантина!
3. Същите, и от световен калибър се произнасят, че освен втора вълна, не изключват нов удар на вируса през есента, че и догодина!
Та в този смисъл пак да попитам: Какво значи "след вируса", и кога ще е това "след"?
Щото така като гледам, май няма да е скоро. Ако въобще има "след". Не че няма да паднат някога някои от мерките, по карантината. Но, много и ще останат. Плюс нови, като превенция по очаквани нови вълнѝ, пандемии, зарази и кризи.
Трябва да се учим да живеем в сегашните условия, ако искаме да оцелеем, най-малкото. Който се надява и очаква въпросното "след вируса", може жестоко да бъде излъган. Според мен няма да има "след". Светът вече е друг. Не утре, днес вече не е същият. И така ще си остане. Ще се отнемат още свободи, права, придобивки - демократични, социални, всякакви. Задава се нов ред в света, и той вече е факт. Ако някой още не го е разбрал: Честита ви нова Ера! И, добре дошли в Матрицата!