Цитат(Shade @ 15/04/2020, 16:26) <{POST_SNAPBACK}>
Това за Новия ред звучи вълнуващо. Би трябвало да е както преди стотина години. Започване с нови униформи, символи, лозунги, нарочване на лошия враг.
Би ли продължил с предсказанията?
Би ли продължил с предсказанията?
Няма предсказания.
Огледай се. Пусни си новините... Имаме си символа на врага - вируса. Имаме си и лозунги, в диапазона: Ще се справим заедно!, Не на страха!, Опази живота!, Спазвай дистанция!, Останѝ вкъщи! и т. н. Имаме си КПП-та около градовете. Имаме си блокади над селища. Всичко си е класика, знаеш на какво. Новият ред вече си е факт.
Всъщност, ако трябва да сме точни, този ред никога не си е ходил. Имаше лицемерие, някаква имитация на нещо друго, в някои аспекти близко до демокрация тук и там, в цивилизования свят, с някои реални свободи и права, така е. Но зад всичко това същият този ред си го имаше, в полусенките на задкулисието. Примери много. Мога да посоча лъжите и измамите, с които почнаха войната срещу Ирак. Помниш, нали. Как и Буш, и Олбрайт, и пуделът на Буш Тони Блеър измамиха целия свят, за да се почне безумието в Близкия Изток, което роди пък другото чудовище - Ислямска държава. Днес тези лъжи са документално доказани, но какво от това? Някой да понесе отговорност, дори политическа? Ми не. Та, същият този ред си го имаше и преди, сега просто ни го налагат по-открито, откровено, и видно е как много се услажда на управленския елит, определено. Особено пък на нашия, родния. Направо ще се изпразнят от кеф, на тези брифинги, да ме прощавате за израза, ама си е факт. За нещо друго да се говори по медиите? За останалите проблеми, тревоги на хората, за реалните проблеми? Ми не. Някой и дума да обелва вече за децата с увреждания, за прословутата ревизия на прехода и приватизацията, и т. н., и т. н. Особено пък за гладуващите по домовете си и бедстващи хорица, необхванати от никакви мерки. Никой нищо. Сякаш всички са милионери като политиците и бизнес касичките им и са били длъжни да имат парѝ да си живеят безметежно с месеци, че и с години така! На новите безработни колко са им обезщетенията, знаеш ли? 180 лв, и малко нагоре, на месец! С тези парѝ колко време може да живее човек, особено ако има семейство, деца... На кого му пука! Обещават се огромни средства отвсякъде, а реално най-уязвимите са обречени на глад, мизерия, а някои и на по-страшно. Някой с по-слаби нерви би използвал по-силна дума за това - геноцид. Аз ще се въздържа засега, понеже всичко това е само едно начало, на този нов ред, за който говорим. Предстоят и по-други неща, по премахване на още права, свободи, налагане на превантивни ограничения и забрани и в бъдеще, с мотив превенция, тотален и пълен контрол, от нов тип, чрез технологиите, тоталното наблюдение над всички и навсякъде, предстои в по-далечното бъдеще и биологичното чипиране, и т. н., и т. н. Това какво ще е, ако не нов световен ред? Най-меко казано.
Така че, да поживеем, и ще видим.