Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Живота след вируса........
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Цитат(Shade @ 15/04/2020, 16:26) <{POST_SNAPBACK}>
Това за Новия ред звучи вълнуващо. Би трябвало да е както преди стотина години. Започване с нови униформи, символи, лозунги, нарочване на лошия враг.
Би ли продължил с предсказанията?

Няма предсказания. grin.gif
Огледай се. Пусни си новините... Имаме си символа на врага - вируса. Имаме си и лозунги, в диапазона: Ще се справим заедно!, Не на страха!, Опази живота!, Спазвай дистанция!, Останѝ вкъщи! и т. н. Имаме си КПП-та около градовете. Имаме си блокади над селища. Всичко си е класика, знаеш на какво. Новият ред вече си е факт.
Всъщност, ако трябва да сме точни, този ред никога не си е ходил. Имаше лицемерие, някаква имитация на нещо друго, в някои аспекти близко до демокрация тук и там, в цивилизования свят, с някои реални свободи и права, така е. Но зад всичко това същият този ред си го имаше, в полусенките на задкулисието. Примери много. Мога да посоча лъжите и измамите, с които почнаха войната срещу Ирак. Помниш, нали. Как и Буш, и Олбрайт, и пуделът на Буш Тони Блеър измамиха целия свят, за да се почне безумието в Близкия Изток, което роди пък другото чудовище - Ислямска държава. Днес тези лъжи са документално доказани, но какво от това? Някой да понесе отговорност, дори политическа? Ми не. Та, същият този ред си го имаше и преди, сега просто ни го налагат по-открито, откровено, и видно е как много се услажда на управленския елит, определено. Особено пък на нашия, родния. Направо ще се изпразнят от кеф, на тези брифинги, да ме прощавате за израза, ама си е факт. За нещо друго да се говори по медиите? За останалите проблеми, тревоги на хората, за реалните проблеми? Ми не. Някой и дума да обелва вече за децата с увреждания, за прословутата ревизия на прехода и приватизацията, и т. н., и т. н. Особено пък за гладуващите по домовете си и бедстващи хорица, необхванати от никакви мерки. Никой нищо. Сякаш всички са милионери като политиците и бизнес касичките им и са били длъжни да имат парѝ да си живеят безметежно с месеци, че и с години така! На новите безработни колко са им обезщетенията, знаеш ли? 180 лв, и малко нагоре, на месец! С тези парѝ колко време може да живее човек, особено ако има семейство, деца... На кого му пука! Обещават се огромни средства отвсякъде, а реално най-уязвимите са обречени на глад, мизерия, а някои и на по-страшно. Някой с по-слаби нерви би използвал по-силна дума за това - геноцид. Аз ще се въздържа засега, понеже всичко това е само едно начало, на този нов ред, за който говорим. Предстоят и по-други неща, по премахване на още права, свободи, налагане на превантивни ограничения и забрани и в бъдеще, с мотив превенция, тотален и пълен контрол, от нов тип, чрез технологиите, тоталното наблюдение над всички и навсякъде, предстои в по-далечното бъдеще и биологичното чипиране, и т. н., и т. н. Това какво ще е, ако не нов световен ред? Най-меко казано.
Така че, да поживеем, и ще видим.
Тарабас
Има и позитивни страни в кризата. Нирвежките джендъри спряха са изнасят влакове с български деца. Дано и след пандемията да остане това положение.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 15/04/2020, 17:57) <{POST_SNAPBACK}>
Естествено, че ще бъде удължен срокът минимум до 13.06.2020 година, но това е прекалено оптимистичен срок.... Току-що чувам, че в Китай са одобрили тестването на ваксина.
https://www.mediapool.bg/kitai-odobri-testv...news306169.html

От случилото се досега лично аз смятам, че поне във връзка с вируса на китайчетата не може да им се има много доверие.
Каквото и да стане, не мисля, че светът ни ще се върне към безметежието отпреди пандемията. Няма начин. Дори напротив, според мен предстоят още по-стриктни меко казано ограничения на свободи, права и придобивки в цивилизования свят, тоест режимът на тиха диктатура заради вируса /засега/ и извънредното положение заради него ще се запази, под една или друга форма. Ще се въведат постепенно и други ограничения, с оправдание предотвратяване бъдещи такива кризи, тотален контрол, видео наблюдение навсякъде, чипиране един ден... Не крия, че за мен лично основният проблем на обществата навсякъде е супер елитът, паразитиращ върху гърба на работещите реално хора, и, за да отклони вниманието на последните от себе си, този елит периодично или измисля, или създава реални "врагове", за да запази статута си на божественост и недосегаемост. Ако ме разбираш. Измислени такива по времето на студената война знаем кои бяха, и за двете страни. После дойде редът на Ал Кайда и митичния Бен Ладен. Т. нар. световен тероризъм. След това Ислямска държава, Идил... До скоро беше Путин, също Иран /не че не са проблем/, и за капак се появи вируса призрак, коронованият. Докато хората не осъзнаят, че са манипулирани и лъгани тотално в този смисъл, тези постановки периодично ще продължават. Ограниченията срещу свободата на словото пък не позволяват на никого в ситуация на такъв режим да се казват открито фактите и истината. По този начин управляващите стават недосегаеми и без никакъв контрол реално. Могат да нарочат всеки неудобен за враг, и да се саморазправят с него както си искат. Отделно безконтролното харчене на обществени средства и дълговото заробване на държавите и хората. Това какво е? Ти кажѝ.
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 15/04/2020, 10:59) <{POST_SNAPBACK}>
Ще се отнемат още свободи, права, придобивки - демократични, социални, всякакви. Задава се нов ред в света, и той вече е факт. Ако някой още не го е разбрал: Честита ви нова Ера! И, добре дошли в Матрицата!

Стиви, ти все пророкуваш и пророкуваш - мъгливо и отвлечено. А аз вече трети път те моля да ми изясниш основите на идеите ти. И така бъди добър моля те, без да ме препращаш към Книгата - в нея аз не успявам да се ориантирам
Та:
Кзваш : "кукловодите, които ни го натресоха това" (псевдо? вируса).
1) Кои са "кукловодите" ?
Казваш : "докато не дойде друга директива отгоре, отвън"
2) Къде е това "отгоре, отвън" ?
Казваш : "които ни спретнаха цялото това шоу"".
3) Кои ни спретнаха "това шоу" ?

Моля те, изясни ми - объркан съм! 292.gif no.gif
Mukaveev
Цитат(Тарабас @ 15/04/2020, 18:37) <{POST_SNAPBACK}>
Има и позитивни страни в кризата. Нирвежките джендъри спряха са изнасят влакове с български деца. Дано и след пандемията да остане това положение.

Опасно племе...... ще викат Одиииинн, Одииин...... до припадък, докато пак им тръгнат влаковете....
На норвежки джендър и на комунист вяра да нямаш.....
Mukaveev
Йеремия 48:44

44 Който избегне от страха, ще падне в ямата,
а който излезе от ямата, ще се хване в примката;
защото ще докарам върху него – да!, върху Моав –
годината на наказанието им, казва Господ.

...... така се сетих сега за Йеремия.... и годината на наказанието.
Липсва ми религиозния канал.....
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 15/04/2020, 18:49) <{POST_SNAPBACK}>
От случилото се досега лично аз смятам, че поне във връзка с вируса на китайчетата не може да им се има много доверие.
Каквото и да стане, не мисля, че светът ни ще се върне към безметежието отпреди пандемията. Няма начин. Дори напротив, според мен предстоят още по-стриктни меко казано ограничения на свободи, права и придобивки в цивилизования свят, тоест режимът на тиха диктатура заради вируса /засега/ и извънредното положение заради него ще се запази, под една или друга форма. Ще се въведат постепенно и други ограничения, с оправдание предотвратяване бъдещи такива кризи, тотален контрол, видео наблюдение навсякъде, чипиране един ден... Не крия, че за мен лично основният проблем на обществата навсякъде е супер елитът, паразитиращ върху гърба на работещите реално хора, и, за да отклони вниманието на последните от себе си, този елит периодично или измисля, или създава реални "врагове", за да запази статута си на божественост и недосегаемост. Ако ме разбираш. Измислени такива по времето на студената война знаем кои бяха, и за двете страни. После дойде редът на Ал Кайда и митичния Бен Ладен. Т. нар. световен тероризъм. След това Ислямска държава, Идил... До скоро беше Путин, също Иран /не че не са проблем/, и за капак се появи вируса призрак, коронованият. Докато хората не осъзнаят, че са манипулирани и лъгани тотално в този смисъл, тези постановки периодично ще продължават. Ограниченията срещу свободата на словото пък не позволяват на никого в ситуация на такъв режим да се казват открито фактите и истината. По този начин управляващите стават недосегаеми и без никакъв контрол реално. Могат да нарочат всеки неудобен за враг, и да се саморазправят с него както си искат. Отделно безконтролното харчене на обществени средства и дълговото заробване на държавите и хората. Това какво е? Ти кажѝ.

Защо си мислиш, че в Китай няма да могат да направят ваксина?
Хич не ми дреме за тия дето ги изброи, като почнем от студената война, която отдавна е минала и стигнем до Путин, тъпите украинци и Иран, но ми дреме дали аз или някой от близките ми ще пострадаме от този вирус. Дреме ми и за икономиката на страната. Така че сравнение в този случай е неуместно.
Гледай 7/8 и Евроком, ако искаш факти.
Аз не знам някой някога успешно да е контролирал правителството в харченето на средства, така че нищо ново под слънцето.
viara
Цитат(lati1960 @ 15/04/2020, 18:49) <{POST_SNAPBACK}>
Ограниченията срещу свободата на словото пък не позволяват на никого в ситуация на такъв режим да се казват открито фактите и истината. По този начин управляващите стават недосегаеми и без никакъв контрол реално. Могат да нарочат всеки неудобен за враг, и да се саморазправят с него както си искат. Отделно безконтролното харчене на обществени средства и дълговото заробване на държавите и хората. Това какво е? Ти кажѝ.

Това от сега ли е? Не мисля.
Що просто не се разбере, че един вирус е причината за всичко?
Какво се случва? Ето из новините.
След като Тръмп казва, че няма да финансира СЗО, поради това, че Китай са обявили
с четири дни закъснение епидемия.
Китай отговаря, че те са имали цели два месеца, за да се подготвят.
/не смятам, че новините за вируса са фалшиви, дори тези публикации потвърждават обратното/.
САЩ се опитва да използва положението и да вреди на Китай отново, но май няма да може щото според Моралес - Китай печели третата светована:
https://news.bg/world/morales-kitay-spechel...HWk-8c22qhsHv0U

Та нещата си вървят точно според пророчествата за южния цар и северния, но на някои не им се вярва все още и друго проповядват.

А за Китай се знаело неофициално, че жертвите са милиони от 11 милионен грах Ухан, 5 милиона "не ги знаят къде са" уж били заминали в други градове, но не се знаело, при тази диктатура... Изводът е, че могат да бъдат там откъдето диктатурата не може да ги прибере, в отвъдния свят. По телефонните апарати са направили статистика.

Много се опитват да отхвърлят биологичната война и да вярват, че е само икономическа война, но и двете съществуват в момента, и би било хубаво да не се залъгваме, че вирус няма.
Човек, заразен споделя: Тъкмо си мислиш, че всичко е минало и пак те нападне, връща се след ден, два. По изследвания с антитела. Лекарите го успокоили, че симптомите ще отшумят, щото има антитела...
Друг споделя: като трактор ...
Трети споделя за свой близък: две седмици в кома след което се върнал към живота ...

Според мен преди да се отхвърля нещо на вяра, би било хубаво да се провери, изследва, проучи.
В страна във военно положение/война/ задължават всички лекари да не споменават вирус, а просто друстранна пневмония ... за да не се всява паника .../има публикация/
Лъжа на лъжата ли или какво?!? За какво да променят една измислица, ако е измислица и за какво да лъжат?

Не е планирано това или плановете са отдавна развалени. Това което се случва в момента не е планирано, разбирам.
Да може да се използва в много планове предишни, но не е планирано. Затова всички се държат неадекватно.
Отделно имаш в предвид Бил Гейтс и ваксините, чипирането.
Виж какво се случва. Зашеметяващ обрат на събитията, генералният хирург Джером Адамс обясни в интервю по радиото на живо XM, че работната група на коронавируса ефективно е изхвърлила модела на Бил Гейтс / ЦКЗ / СЗО и сега работи с реалните данни.
fort-russ.com/2020/04/major-plans-to-re-open-u-s-surgeon-general-adams-dumps-gates-predictive-contagion-model/?__cf_chl_jschl_tk__=4dfb4cdbf05454300d56e16dfcf5777cbbda366e-1586979247-0-AeydB4oARlFuuFH_gIv8RtP3-eLyh274xEm_YZ36kEjwKfRYBzSwmzbfzJUVnat2MHLxUk-EXmvRO3U4DoEj4Ipcdwrr0IaX88_sppAptZdq2DVmuV0y-ZXYOt-hxJW_epqznDORO1uV3SPevHGUltLv0RrOkJqFb52vlZzweJHadHLiE2mT8ry5eRGdcZ6uv8sGTjYO3f2
eMiN98Q5FnSffuTIbDSSDXG926ol_DpfyM_auq3TnuQS8CZLJgDxLiAwSeSoc0QsXg6U6MZ0HwaI3Asi
6
D_Wp0LNs0QhPyiWKQNDBUbi3a3XN3uscyV2-_7IsCzXvXshkByPKVZekqFHk1jShnwIvC5J3AGrFx7afyxrR_57QbZz4n7rhe8wvtDTS_toW_oqw9Sio
wWPBeLM

Мисълта ми е ако гледаш предубедено на нещата, няма да видиш истината.
А предубеденото гледане е убеждение от преди, че еди какво си ще се случи... Да ама може и да не се случи.
Слава Севрюкова предсказва от 2025 до 2030 години развитие на истинската наука...
С което съм съгласна, вярвам го.
За да дойде твоя антихрист описан, няма как да стане без развитие на науката ако не си разбрал ...
Та има време, ще почакаш. Не бързай толкова. Тъкмо ще си прегледаш писанията в новата светлина. animatedwink.gif
Shade
Много логорея си избълвал, файда никаква. Никой няма да се задълбочи в тези чаршафи. Желаеш ли да те прочетат и осмислят написаното от теб, опитай да бъдеш кратък, ясен и по същество. Е, разбира се, ако си чешиш клавиатурата за собствено удовлетворение - тогава няма лошо, продължавай си с ферманите.

Епидемията ще мине, ще замине и ще се забрави. Точно като е минала и заминала далеч по-страшната вирусна пандемия отпреди 100 г. Когато с vita hominis се прощават някъде между 50 и 100 милиона души (не са отчетени точно, тъй като по онова време не са разполагали с днешните средства за информация).
Тарабас
Ами не съм съгласен. В бедните страни не се тества, затова цифрите са други.
D-rA
Цитат(Тарабас @ 16/04/2020, 10:45) <{POST_SNAPBACK}>

Това са резултати от преди минута - тестват си хората, и имат скромни случаи
Вижте прикачените файлове
lati1960
Цитат(Mukaveev @ 15/04/2020, 22:29) <{POST_SNAPBACK}>
Йеремия 48:44

44 Който избегне от страха, ще падне в ямата,
а който излезе от ямата, ще се хване в примката;
защото ще докарам върху него – да!, върху Моав –
годината на наказанието им, казва Господ.

...... така се сетих сега за Йеремия.... и годината на наказанието.
Липсва ми религиозния канал.....

А кои са Моав днес?
Само като мнение, може и погрешно, но ето какво ми хрумва по същото:
Кои днес са най-ощетените от кризата, и мерките, по вируса?
1. Това най-вече са хората, които се трудят в реалния сектор, част от които останаха без работа. Вече дадоха източник и тук, как на ден между 4-6 000 такива у нас се регистрират в бюрата по труда.
2. Това са социално най-уязвимите, да го кажем направо - най-бедните, по една или друга причина в това състояние /не говоря за тези, които не искат да работят!/, или както са наречени в писанията - сиромасите. Били те инвалиди, безработни, останали без никакви средства точно в тази ситуация.
3. Това са част от най-инициативните и дейни хора от средна ръка, тези от средния и дребен бизнес, кой с магазинче, с желазария, фитнес салон, фризьорски такъв, сергийка, и т. н., и т. н., които бяха затворени и загубиха приходите си, засега безсрочно.
Има и още в този диапазон, но мисля разбираш за какво говоря.
А кои са най-печеливши от случващото се?
1. Естествено, на първо място това са политиците. И обръча от фирми около тях. Които ще ни набутат като общество с нови дългове /засега са 10 милиарда, ще има и още вероятно/, ще присвоят голяма част от тези средства, чрез механизмите на властта и Държавата, напълно "законно", естествено... наясно си как става.
2. Бизнесът свързан с Държавата и Властта. Ясно защо.
3. Банките. Пак ясно защо.
4. Престъпния свят. Той карантина и почивка няма.
И т. н., и т. н., и тук да не изброявам всички.
Та, мисълта ми е, че ако случващото се покрай вируса е наказание Отгоре за някого, то се оказва, че потърпевши и наказани са кои: Най-трудолюбивите, най-инициативните, които спазват правилата и законите, етични, морални, светски, всякакви... също и най-бедните и слаби хорица, които имат нужда от помощ и подкрепа от обществото, но не ги получават, дори сега.
А ще оцелеят покрай това "наказание" кои: Тези, които лъжат, крадат, престъпниците, и които държат финансовия и едрия бизнес сектор, покрай властта, да не забравим и нея, управляващите.
Хайде сега някой да ми обясни дали това е справедливо? Дали е от Господ? Категорично - не! Нито според писаното в стария завет, където Йехова казва, че приоритет са му именно сирачето, вдовицата, сиромаха, трудолюбивия, надничаря, роба и този, който навреме плаща на последните. Още по-малко според Исус Христос, Който най-кратко обобщава: "Елате при Мен, отрудени и обременени, и Аз ще ви утеша."! Така че не вярвай на прокобяващи божие наказание чрез този вирус, той си е чисто човешко дело, поне това, което се случва покрай него. Истинските божии наказания предстоят, в бъдещето, и ще са точно за тези, които сега са най-печеливши покрай случващото се. Така е поне според Библията, ако говорим за нея. Иначе, мнения много.
Бъди здрав!
lati1960
Цитат(viara @ 15/04/2020, 22:40) <{POST_SNAPBACK}>
Това от сега ли е? Не мисля.
Що просто не се разбере, че един вирус е причината за всичко?
Какво се случва? Ето из новините.
След като Тръмп казва, че няма да финансира СЗО, поради това, че Китай са обявили
с четири дни закъснение епидемия.
Китай отговаря, че те са имали цели два месеца, за да се подготвят.
/не смятам, че новините за вируса са фалшиви, дори тези публикации потвърждават обратното/.
САЩ се опитва да използва положението и да вреди на Китай отново, но май няма да може щото според Моралес - Китай печели третата светована:
https://news.bg/world/morales-kitay-spechel...HWk-8c22qhsHv0U

Та нещата си вървят точно според пророчествата за южния цар и северния, но на някои не им се вярва все още и друго проповядват.

А за Китай се знаело неофициално, че жертвите са милиони от 11 милионен грах Ухан, 5 милиона "не ги знаят къде са" уж били заминали в други градове, но не се знаело, при тази диктатура... Изводът е, че могат да бъдат там откъдето диктатурата не може да ги прибере, в отвъдния свят. По телефонните апарати са направили статистика.

Много се опитват да отхвърлят биологичната война и да вярват, че е само икономическа война, но и двете съществуват в момента, и би било хубаво да не се залъгваме, че вирус няма.
Човек, заразен споделя: Тъкмо си мислиш, че всичко е минало и пак те нападне, връща се след ден, два. По изследвания с антитела. Лекарите го успокоили, че симптомите ще отшумят, щото има антитела...
Друг споделя: като трактор ...
Трети споделя за свой близък: две седмици в кома след което се върнал към живота ...

Според мен преди да се отхвърля нещо на вяра, би било хубаво да се провери, изследва, проучи.
В страна във военно положение/война/ задължават всички лекари да не споменават вирус, а просто друстранна пневмония ... за да не се всява паника .../има публикация/
Лъжа на лъжата ли или какво?!? За какво да променят една измислица, ако е измислица и за какво да лъжат?

Не е планирано това или плановете са отдавна развалени. Това което се случва в момента не е планирано, разбирам.
Да може да се използва в много планове предишни, но не е планирано. Затова всички се държат неадекватно.
Отделно имаш в предвид Бил Гейтс и ваксините, чипирането.
Виж какво се случва. Зашеметяващ обрат на събитията, генералният хирург Джером Адамс обясни в интервю по радиото на живо XM, че работната група на коронавируса ефективно е изхвърлила модела на Бил Гейтс / ЦКЗ / СЗО и сега работи с реалните данни.
fort-russ.com/2020/04/major-plans-to-re-open-u-s-surgeon-general-adams-dumps-gates-predictive-contagion-model/?__cf_chl_jschl_tk__=4dfb4cdbf05454300d56e16dfcf5777cbbda366e-1586979247-0-AeydB4oARlFuuFH_gIv8RtP3-eLyh274xEm_YZ36kEjwKfRYBzSwmzbfzJUVnat2MHLxUk-EXmvRO3U4DoEj4Ipcdwrr0IaX88_sppAptZdq2DVmuV0y-ZXYOt-hxJW_epqznDORO1uV3SPevHGUltLv0RrOkJqFb52vlZzweJHadHLiE2mT8ry5eRGdcZ6uv8sGTjYO3f2
eMiN98Q5FnSffuTIbDSSDXG926ol_DpfyM_auq3TnuQS8CZLJgDxLiAwSeSoc0QsXg6U6MZ0HwaI3Asi
6
D_Wp0LNs0QhPyiWKQNDBUbi3a3XN3uscyV2-_7IsCzXvXshkByPKVZekqFHk1jShnwIvC5J3AGrFx7afyxrR_57QbZz4n7rhe8wvtDTS_toW_oqw9Sio
wWPBeLM

Мисълта ми е ако гледаш предубедено на нещата, няма да видиш истината.
А предубеденото гледане е убеждение от преди, че еди какво си ще се случи... Да ама може и да не се случи.
Слава Севрюкова предсказва от 2025 до 2030 години развитие на истинската наука...
С което съм съгласна, вярвам го.
За да дойде твоя антихрист описан, няма как да стане без развитие на науката ако не си разбрал ...
Та има време, ще почакаш. Не бързай толкова. Тъкмо ще си прегледаш писанията в новата светлина. animatedwink.gif

Права си, за науката, и Антихриста. /Но не е за тук, по това пиши в другия раздел/
Иначе по останалото - за биологичната война, тук говорихме преди около два месеца, има и приключена тема по същото.
Не че не си права и по това, но вече не е новина. Мисля ясно е вече за всички, че това "след вируса" е много относително.
Дори да има "след", ще дойде нещо друго, нова постановка ще ни натресат, кукловодите. Чрез банките, дълговите инструменти, държавността, новите технологии и медиите, вече всички сме им в ръцете. Могат да ни спретнат каквото си искат. И ето, правят го!
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 15/04/2020, 22:31) <{POST_SNAPBACK}>
Защо си мислиш, че в Китай няма да могат да направят ваксина?
Хич не ми дреме за тия дето ги изброи, като почнем от студената война, която отдавна е минала и стигнем до Путин, тъпите украинци и Иран, но ми дреме дали аз или някой от близките ми ще пострадаме от този вирус. Дреме ми и за икономиката на страната. Така че сравнение в този случай е неуместно.
Гледай 7/8 и Евроком, ако искаш факти.
Аз не знам някой някога успешно да е контролирал правителството в харченето на средства, така че нищо ново под слънцето.

С цялото ми уважение, аз пък съм на обратното мнение. Не ме притеснява самия вирус, ако въобще го има, то е божа работа дали ще го пипна, или той мене, и какво ще стане. Спазвам мерките, разбира се. Засега съм добре, дори прекрасно здравословно, слава Богу. Според мен истинският проблем е това, което се разиграва покрай самия вирус - и с икономиката, и с държавността, с карантината, с всичко. Вирусът, случаен, реален или не, пуснат или спонтанно появил се, е само поводът, за да ни стегнат още повече примката. И да ни доят още повече, тези от елита. До умопомрачаване. Да паразитират на гърба на тези, които се трудим. Това е най-големият проблем, според мен, и аз не виждам скоро да се задава някакво решение. Освен ако Онзи Горе не реши друго. Дано! Щото и Неговото търпение не е безкрайно - да гледа цялото това нечестие, лицемерие, лъжи и грабеж. Но да видим. Засега поне печелят властващите и кохортата около тях, банките, корпорациите, големите играчи и елита. Които вече направо се гаврят с нас. Докога, един Господ знае, аз не се наемам да прогнозирам. Поне за следващите месеци не се вижда нищо позитивно, за обикновените хора.
lati1960
Цитат(Shade @ 16/04/2020, 03:42) <{POST_SNAPBACK}>
Много логорея си избълвал, файда никаква. Никой няма да се задълбочи в тези чаршафи. Желаеш ли да те прочетат и осмислят написаното от теб, опитай да бъдеш кратък, ясен и по същество. Е, разбира се, ако си чешиш клавиатурата за собствено удовлетворение - тогава няма лошо, продължавай си с ферманите.

Епидемията ще мине, ще замине и ще се забрави. Точно като е минала и заминала далеч по-страшната вирусна пандемия отпреди 100 г. Когато с vita hominis се прощават някъде между 50 и 100 милиона души (не са отчетени точно, тъй като по онова време не са разполагали с днешните средства за информация).

Уважавам правото ти да имаш собствено мнение. Също и изборът ти да не ме четеш.
Засега са ни оставили поне тази свобода, на мнение. Не че не опитаха, и това да забранят, със закон. Рано или късно ще го сторят.
Щом искаш кратко, ето: Според мен не епидемията е проблем, тя наистина ще мине, е, когато кажат управниците. animatedwink.gif Истинският проблем е налагането на тиха диктатура покрай епидемията, която диктатура няма да отпадне дори след пандемията, даже ще се засили, под различни форми, споменал съм някои от тях - тотален контрол, ново дългово заробване, тотално повсеместно наблюдение, сателитно, през телефони, компютри, смартфони, всякак и за всички, биологично чипиране, и т. н., и т. н. Тоест, сюреалистичните утопии за тоталната Матрица ще станат реалност и факт, в обозримото бъдеще. Това е, което ме притеснява, а не епидемията.
Е, дано и това не ти е прекалено дълго, надявам се. Поздрави!
lati1960
Цитат(Тарабас @ 15/04/2020, 15:38) <{POST_SNAPBACK}>
Нещо за 5G, за прискането с отрови и вируси от самолети имаш ли в репертоара?

Още през януари хората казаха ясно. Ще трае около 2 години. Целта на мерките е, да се разболеем поетапно, всички. Ще има затягане и отпускане, според темпа на заразяване.

И да, ще се отнемат свободи.

О кей, съгласен.
Като пишеш нещо разумно, няма как да не го приема.
Не да се правя на пророк, но и според мен натам отиват нещата - още месеци, до една-две години ще трае тая работа, поне с тоя вирус, коронования. Говоря за мерките, не за самата пандемия. А после какво ще ни спретнат, един Господ знае. Накратко - точно тиха диктатура ни натресоха, заради вируса уж, и се очертава да е безсрочна. Мечтата за всяка власт! Берекет версим, викат братята турци. Направо дюшеш им дойде на елита и управниците тая работа. А повечето хора засега са толкова ошашавени, че още не разбират за какво става дума. Някои /дори тук/ продължават да смятат, че всичко е заради вируса. Голяма грешка!
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 16/04/2020, 10:41) <{POST_SNAPBACK}>
нова постановка ще ни натресат, кукловодите.

Кои са те?! misli.gif 292.gif
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 16/04/2020, 11:50) <{POST_SNAPBACK}>
С цялото ми уважение, аз пък съм на обратното мнение. Не ме притеснява самия вирус, ако въобще го има, то е божа работа дали ще го пипна, или той мене, и какво ще стане. Спазвам мерките, разбира се. Засега съм добре, дори прекрасно здравословно, слава Богу. Според мен истинският проблем е това, което се разиграва покрай самия вирус - и с икономиката, и с държавността, с карантината, с всичко. Вирусът, случаен, реален или не, пуснат или спонтанно появил се, е само поводът, за да ни стегнат още повече примката. И да ни доят още повече, тези от елита. До умопомрачаване. Да паразитират на гърба на тези, които се трудим. Това е най-големият проблем, според мен, и аз не виждам скоро да се задава някакво решение. Освен ако Онзи Горе не реши друго. Дано! Щото и Неговото търпение не е безкрайно - да гледа цялото това нечестие, лицемерие, лъжи и грабеж. Но да видим. Засега поне печелят властващите и кохортата около тях, банките, корпорациите, големите играчи и елита. Които вече направо се гаврят с нас. Докога, един Господ знае, аз не се наемам да прогнозирам. Поне за следващите месеци не се вижда нищо позитивно, за обикновените хора.

Това тогава ще да е някаква световна конспирация с много малки изключения (Северна Корея, Беларус и донякъде Швеция). Аз лично не вярвам на това. Представи си, че си един от световните лидери, който всяка година дои поданиците си. Ще ти се иска ли да ги правиш тези шашкании за да удвоиш доенето? Мисля си, че не. Ще си създадеш излишни проблеми, повярвай ми. Виж да разпалиш война някъде или атентати може, но не и пандемия измислена или реална.
Икономиката до две години ще се оправи, дори мерките да продължат до юли. Не се притеснявай.
Винаги богатите са ставали по-богати с изключение на тези, които са се разорили. Защо се чудиш? Пари при пари отиват.
Ще ти дам един съвет. Искаш ли да забогатеш бързо и законно, ожени се за богата жена. Тогава кризи като тази няма да те притесняват. smile.gif
Shade
Цитат(lati1960 @ 16/04/2020, 01:58) <{POST_SNAPBACK}>
Уважавам правото ти да имаш собствено мнение. Също и изборът ти да не ме четеш.
Засега са ни оставили поне тази свобода, на мнение. Не че не опитаха, и това да забранят, със закон. Рано или късно ще го сторят.
Щом искаш кратко, ето: Според мен не епидемията е проблем, тя наистина ще мине, е, когато кажат управниците. animatedwink.gif Истинският проблем е налагането на тиха диктатура покрай епидемията, която диктатура няма да отпадне дори след пандемията, даже ще се засили, под различни форми, споменал съм някои от тях - тотален контрол, ново дългово заробване, тотално повсеместно наблюдение, сателитно, през телефони, компютри, смартфони, всякак и за всички, биологично чипиране, и т. н., и т. н. Тоест, сюреалистичните утопии за тоталната Матрица ще станат реалност и факт, в обозримото бъдеще. Това е, което ме притеснява, а не епидемията.
Е, дано и това не ти е прекалено дълго, надявам се. Поздрави!

Явно ми липсва самочувствие да съм уверен, че съм толкова важен, та някой да си постави за цел персонално да ме следи и контролира всяка моя крачка. Иначе не от вчера като напиша името си в Google, научавам доста много за себе си и живота си, а телефонът ми ми изпраща съобщение с предложение да дам оценка на магазина, ресторанта или мероприятието, които току-що съм посетил или присъствал.
Има, разбира се, решение. Преселване в някоя пещера, далеч от всякаква електроника, с изхранване на собствена стопанска сметка и обличане с животински кожи. Далеч от всякаква параноя. Хей, живот, здравей, здравей!
viara
Цитат(Радио Ереван @ 16/04/2020, 14:50) <{POST_SNAPBACK}>
Представи си, че си един от световните лидери, който всяка година дои поданиците си. Ще ти се иска ли да ги правиш тези шашкании за да удвоиш доенето? Мисля си, че не. Ще си създадеш излишни проблеми, повярвай ми. Виж да разпалиш война някъде или атентати може, но не и пандемия измислена или реална.

Именно. То разбирам, че печатали пари без покритие. Разбирам, че давали заеми за трилиони, но... никак не разбирам как тези заеми ще ги връщат ако няма производство и стока, услуги. Тези пари без покритие са нищо, хартишки.
Ако няма производство и стока в магизините - стават нищо.
Това значи, никой не иска от тези печатащите пари, те да се превръщат в нищо, тоест никой от тях не желае да се спира производството и работещите ...
Който смята различно, моля да ми обясни как пари без покритие от нищо се превръщат в нещо без стока?
А над вирусите нямат контрол, освен ако не ги контролират с компютър и това значи, че всички са чипирани и че елита този вирус не ги лови ...
Ама и това не е така.
Всички президенти и министри не знаят какво да правят.
Те са също толква неадекватни, както и всички останали.
Което на мен ми говори, че този вирус не е измислица ако и така повече да им харесва на някои, че повече им напасва на разни там ТЕОРИИ...
evanka
Цитат(viara @ 16/04/2020, 15:48) <{POST_SNAPBACK}>
Именно. То разбирам, че печатали пари без покритие. Разбирам, че давали заеми за трилиони, но... никак не разбирам как тези заеми ще ги връщат ако няма производство и стока, услуги. Тези пари без покритие са нищо, хартишки.
Ако няма производство и стока в магизините - стават нищо.
Това значи, никой не иска от тези печатащите пари, те да се превръщат в нищо, тоест никой от тях не желае да се спира производството и работещите ...
Който смята различно, моля да ми обясни как пари без покритие от нищо се превръщат в нещо без стока?
А над вирусите нямат контрол, освен ако не ги контролират с компютър и това значи, че всички са чипирани и че елита този вирус не ги лови ...
Ама и това не е така.
Всички президенти и министри не знаят какво да правят.
Те са също толква неадекватни, както и всички останали.
Което на мен ми говори, че този вирус не е измислица ако и така повече да им харесва на някои, че повече им напасва на разни там ТЕОРИИ...

О, не се притеснявай за печатаните пари без покритие. Това от край време е добър механизъм за справяне с кризите. Важното е да е контролирано. Така стана и след кризата през 2008-ма. Така ще направят и сега. От къде мислиш големите държави ще извадят по няколкостотин милярда за да покрият разноските по карантината, помощите за безработните, неплащането на кредити... А големите държавни дългове, едва ли някой си въобразява, че някога ще бъдат платени. Просто в банките и другите кредитори ще се налеят новоотпечатани пари...
lati1960
Цитат(Shade @ 16/04/2020, 16:19) <{POST_SNAPBACK}>
Явно ми липсва самочувствие да съм уверен, че съм толкова важен, та някой да си постави за цел персонално да ме следи и контролира всяка моя крачка. Иначе не от вчера като напиша името си в Google, научавам доста много за себе си и живота си, а телефонът ми ми изпраща съобщение с предложение да дам оценка на магазина, ресторанта или мероприятието, които току-що съм посетил или присъствал.
Има, разбира се, решение. Преселване в някоя пещера, далеч от всякаква електроника, с изхранване на собствена стопанска сметка и обличане с животински кожи. Далеч от всякаква параноя. Хей, живот, здравей, здравей!

Не е проблемът самото наблюдение, нито технологиите. А за какви цели ще се използват.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 16/04/2020, 14:50) <{POST_SNAPBACK}>
Това тогава ще да е някаква световна конспирация с много малки изключения (Северна Корея, Беларус и донякъде Швеция). Аз лично не вярвам на това. Представи си, че си един от световните лидери, който всяка година дои поданиците си. Ще ти се иска ли да ги правиш тези шашкании за да удвоиш доенето? Мисля си, че не. Ще си създадеш излишни проблеми, повярвай ми. Виж да разпалиш война някъде или атентати може, но не и пандемия измислена или реална.
Икономиката до две години ще се оправи, дори мерките да продължат до юли. Не се притеснявай.
Винаги богатите са ставали по-богати с изключение на тези, които са се разорили. Защо се чудиш? Пари при пари отиват.
Ще ти дам един съвет. Искаш ли да забогатеш бързо и законно, ожени се за богата жена. Тогава кризи като тази няма да те притесняват. smile.gif

Благодаря за съвета, но ми е малко късничко за това. grin.gif
За световните лидери си прав, но не мисля, че постановката с вируса /ако е постановка, да уточним/ е от тях. И, понеже теорията за конспирацията отново е единственото логично обяснение, ще спра дотук, защото без доказателства е безсмислено да се обсъжда. Ще го кажа по друг начин, сигурен съм, че ще ме разбереш: Този вирус решѝ всички проблеми на властта, навсякъде. Особено у нас. Вече за нищо друго не се говори. Други проблеми сякаш няма. Пандемията бетонира властта. Консолидира я. Дори виждаме как я обедини, не че не са едно котило де, знаем си ги, поне нашите. Дори направо я обожестви властта, до степен на недосегаемост. Отвъд рамките на разумното и на гражданския контрол, отвъд демократичните постулати по контрола ѝ. Всичко, което я компрометираше, беше заметено под килима на вирус безумието. Корупция, далавери, скандали, апартамент гейт, кум кейт, водни кризи, ревизии на приватизация, яката битка на новия ни прокурор срещу битовата престъпност и аферите на властимащите... нищо от това вече го няма в медийното и общественото пространство. Отвсякъде ни се хили злорадо само вируса. А властта се превърна буквално в недосегаем "бог". Никой вече не може да ѝ държи сметка за нищо. Който опита, попада под ударите на Закона за извънредното положение, и става жертва, вместо обвинител. Чрез вируса кликата на управляващите се увековечи направо, извън статута на всякакви демократични правила и човешки норми. Да, засега се твърди, че всичко това е само временно, докато борим пандемията. Всички се надяват, че е така. Но аз не вярвам. Светът вече е друг, щем или не щем. Да очакваме властта навсякъде сама да убие златната кокошка, която ѝ снася купища златни яйчица, според мен е наивно. Част от мерките ще паднат, все някога, някои. Други и нови ще ни наложат, на които оцелеем. Но, според мен в днешната ситуация, дано не прозвучи пресилено, но лъсна истинското лице и на самата власт, и принципите по управление на обществата ни, а те само на повърхността са демократични, свободни и морални. В същината си винаги са били силови, лицемерни и задкулисни, някакви свободи и права имаше само до момента, до който някои работехме до скъсване, а други хитро ни смъкваха кожата от гърба, за да паразитират за наша сметка. Но дори в тази относителна свобода обикновените хора се позамогнаха, дори понапълниха банките, и елитът реши да върне махалото обратно. Защото богатото общество започва да привижда истинските си врагове, ако ме разбираш. И те измислиха, или използваха вируса, за да се скрият зад него, вижда се засега успешно.
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 16/04/2020, 20:05) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за съвета, но ми е малко късничко за това. grin.gif
За световните лидери си прав, но не мисля, че постановката с вируса /ако е постановка, да уточним/ е от тях. И, понеже теорията за конспирацията отново е единственото логично обяснение, ще спра дотук, защото без доказателства е безсмислено да се обсъжда. Ще го кажа по друг начин, сигурен съм, че ще ме разбереш: Този вирус решѝ всички проблеми на властта, навсякъде. Особено у нас. Вече за нищо друго не се говори. Други проблеми сякаш няма. Пандемията бетонира властта. Консолидира я. Дори виждаме как я обедини, не че не са едно котило де, знаем си ги, поне нашите. Дори направо я обожестви властта, до степен на недосегаемост. Отвъд рамките на разумното и на гражданския контрол, отвъд демократичните постулати по контрола ѝ. Всичко, което я компрометираше, беше заметено под килима на вирус безумието. Корупция, далавери, скандали, апартамент гейт, кум кейт, водни кризи, ревизии на приватизация, яката битка на новия ни прокурор срещу битовата престъпност и аферите на властимащите... нищо от това вече го няма в медийното и общественото пространство. Отвсякъде ни се хили злорадо само вируса. А властта се превърна буквално в недосегаем "бог". Никой вече не може да ѝ държи сметка за нищо. Който опита, попада под ударите на Закона за извънредното положение, и става жертва, вместо обвинител. Чрез вируса кликата на управляващите се увековечи направо, извън статута на всякакви демократични правила и човешки норми. Да, засега се твърди, че всичко това е само временно, докато борим пандемията. Всички се надяват, че е така. Но аз не вярвам. Светът вече е друг, щем или не щем. Да очакваме властта навсякъде сама да убие златната кокошка, която ѝ снася купища златни яйчица, според мен е наивно. Част от мерките ще паднат, все някога, някои. Други и нови ще ни наложат, на които оцелеем. Но, според мен в днешната ситуация, дано не прозвучи пресилено, но лъсна истинското лице и на самата власт, и принципите по управление на обществата ни, а те само на повърхността са демократични, свободни и морални. В същината си винаги са били силови, лицемерни и задкулисни, някакви свободи и права имаше само до момента, до който някои работехме до скъсване, а други хитро ни смъкваха кожата от гърба, за да паразитират за наша сметка. Но дори в тази относителна свобода обикновените хора се позамогнаха, дори понапълниха банките, и елитът реши да върне махалото обратно. Защото богатото общество започва да привижда истинските си врагове, ако ме разбираш. И те измислиха, или използваха вируса, за да се скрият зад него, вижда се засега успешно.

Рахатлъка им ще бъде още няколко месеца. След като народът огладнее дори и в столицата и пандемията премине, управляващите ще имат много проблеми. Помни какво съм ти писал.
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 16/04/2020, 10:45) <{POST_SNAPBACK}>

Мисля, че бях ясен. Става въпрос за жертви, не за заразени. Не че не може да излъжат, ако искат, но все пак дава някаква информация.
Riki
Не беше ли всичко по Негово допускане?!

Нали, който има, ще му се добави. Който няма, ще му се вземе...…......виж само...…….

Животът се променя! С или без вируси. Климат, технологии........Нали питаше за полюсите?

Епидемии е имало и ще има. След десетина години пак animatedwink.gif

Нютон е бил под карантина от чума, когато е прозрял за гравитацията wink.gif . Това променило ли е нещо?
lati1960
Цитат(Riki @ 16/04/2020, 20:45) <{POST_SNAPBACK}>
Не беше ли всичко по Негово допускане?!

Нали, който има, ще му се добави. Който няма, ще му се вземе...…......виж само...…….

Животът се променя! С или без вируси. Климат, технологии........Нали питаше за полюсите?

Епидемии е имало и ще има. След десетина години пак animatedwink.gif

Нютон е бил под карантина от чума ( според някои - от китаец изял камила, двугърба animatedwink.gif) , когато е прозрял за гравитацията. Това променило ли е нещо?

По допускане е, да. Но зависи за какво, и за кого.
А за имането... Не прочетох Исус Христос да е страдал на Кръста за богатите, точно обратното каза.
Това за имането и нямането е в духовен смисъл, а не че богатите ще бъдат пощадени, а бедните погубени. В случая от вируса. С тая работа именно богатите /говорим за управляващите/, погубвайки най-слабите и уязвимите, ще си натрупат още жар на главите, за времената на наказанието. И за пореден път уточнявам - не епидемията сама по себе си е големият проблем, а как се използва от някои да вършат още лукавство, лицемерие и да заробват тотално хората, за да паразитират на гърба на тези, които работят реално. Опиянен от технологиите и абсолютната си власт чрез парѝте, днешният елит се самозабрави, вижда се. Има още срок, но цената накрая ще е жестока. За съжаление не само за елита. Въобще за света ни.
Толкова ли е трудно и сложно да се помогне на бедните и нуждаещите се? Това не разбирам.
Всички бягат от това като дявол от тамян, сякаш слабите и безпомощните сами са си виновни!
/Не говоря за мързеливите, безделниците, престъпниците и злите... а точно за хорицата в беда, особено в днешната ситуация./
Отвсякъде някакви големи парѝ валят, но отиват именно и пак при тези, които имат, а не при тези в нужда. За това става дума.
И съвсем не е по волята на Този там Горе. Да, по допускане е, но какво следва за тези, които вършат нечестието?
Питето
Света си се променя постоянно, та нищо ново под слънцето. И не, нищо няма да променим щото... щото виж ми подписа дето обобщава вековен бг опит...
Питето
Господ помага, на който сам си помага. Ако си беден и гладен, първо си помогни, пък после чакай да ти падне от към ангелите... Дори в самите писания на религиите е прокарано че сам избираш какво да правиш, лично, пък после онова с катрана, девиците, наказателните и поощрителни прераждания, и меда и мляко без бирник.
Riki
Пише! Но всеки си я чете, както му падне..

п.п.хубав подпис имаш, да! animatedwink.gif
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 16/04/2020, 20:30) <{POST_SNAPBACK}>
Рахатлъка им ще бъде още няколко месеца. След като народът огладнее дори и в столицата и пандемията премине, управляващите ще имат много проблеми. Помни какво съм ти писал.

Ще запомня.
Но не знам какво очакваш?
Може да стане само по-лошо, ако се иде към анархия и хаос.
Има по-цивилизовани начини една демократична общност да решѝ такива проблеми, но е видно, че нашето не е дозряло за това. Здравата му, млада, интелигентна и работеща част, в голяма степен е навън. И няма да се върне, дори заради пандемията. Пък и няма алтернатива на политическата ни класа в момента. Защото цялото ни общество отгоре до долу е отровено, морално, етично, духовно, всякак. Който и да оглави държавата, ще върши това, което и тези днес. Цялото драпане и надлъгване е кой кого, кой ще се добере, за да раздава порциите, и да бърка в казана. Нищо различно.
Предстоящото преброяване вероятно ще го регистрира, но от да кажем 7 милиона българи у нас в момента /може би и под седем/, вече почти 3 милиона са пенсионерите, включвам и тези с инвалидност, по ТЕЛК, социалните и т. н. Ромите са над половин милион. Турчеещите се гонят почти милиона. Като не броим децата до 18 годишна възраст, какво остана, като активно гражданско общество? Ми нищо! Разбираш ли?
Не очаквай нито протести, нито размирици. Българите се примириха. С всичко. Реално ние вече не сме нация. Не сме общност, народ. Всеки се оправя сам, както може. Дали за добро, дали за лошо, това е положението.
lati1960
Цитат(Riki @ 16/04/2020, 22:17) <{POST_SNAPBACK}>
Пише! Но всеки си я чете, както му падне..

п.п.хубав подпис имаш, да! animatedwink.gif

"Пише! Но всеки си я чете, както му падне.. "

Аз това чета, пък вие не знам:

"... и /апостолите/ заделиха от даденото за вдовиците, сираците и бедните... и го проводиха по Павла и Варнава до братята в Йерусалим... " Книга Деяния

Не разбирам защо е това бездушно отношение към страдащите и безпомощни хора!
Mukaveev
Цитат(Питето @ 16/04/2020, 22:00) <{POST_SNAPBACK}>
Света си се променя постоянно, та нищо ново под слънцето. И не, нищо няма да променим щото... щото виж ми подписа дето обобщава вековен бг опит...

Малко лежерно гледаш на нещата...... тая пасторална картина където си я нарисувал....... не я виждам как ще стане.
Riki
29 Защото на всекиго, който има, ще се даде, и той ще има изобилие; а от този, който няма от него ще се отнеме и това, което има.

Не можеш да си правиш такъв извод за всички!!
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 16/04/2020, 22:21) <{POST_SNAPBACK}>
Ще запомня.
Има по-цивилизовани начини една демократична общност да решѝ такива проблеми, но е видно, че нашето не е дозряло за това. Здравата му, млада, интелигентна и работеща част, в голяма степен е навън. И няма да се върне, дори заради пандемията. Пък и няма алтернатива на политическата ни класа в момента. Защото цялото ни общество отгоре до долу е отровено, морално, етично, духовно, всякак. Който и да оглави държавата, ще върши това, което и тези днес. Цялото драпане и надлъгване е кой кого, кой ще се добере, за да раздава порциите, и да бърка в казана. Нищо различно.
Предстоящото преброяване вероятно ще го регистрира, но от да кажем 7 милиона българи у нас в момента /може би и под седем/, вече почти 3 милиона са пенсионерите, включвам и тези с инвалидност, по ТЕЛК, социалните и т. н. Ромите са над половин милион. Турчеещите се гонят почти милиона. Като не броим децата до 18 годишна възраст, какво остана, като активно гражданско общество? Ми нищо! Разбираш ли?
Не очаквай нито протести, нито размирици. Българите се примириха. С всичко. Реално ние вече не сме нация. Не сме общност, народ. Всеки се оправя сам, както може. Дали за добро, дали за лошо, това е положението.

Нямаш си на представа какво можеш да очакваш от гладни хора!
Съветвам те да си сложиш стабилна метална врата със сигурна брава и си намери един стикер на СОД и го лепни на вратата. Ако си на първия етаж, сложи и аларма. Пак ти напомням, продай си колата или я дръж в гаража когато стане напечено.
Лично оръжие ако имаш го използвай само вкъщи (не в гаража или на двора), когато законът те защитава.
Аз съм оптимист и се надявам тези неща да не продължат дълго.
ЕксГорски
Цитат(Питето @ 16/04/2020, 21:00) <{POST_SNAPBACK}>
виж ми подписа дето обобщава вековен бг опит...

Къде е подписът ти ?
agrippa
Цитат(viara @ 16/04/2020, 07:48) <{POST_SNAPBACK}>
...
Ми – лесно: някой произвежда стока без да му плащат достатъчно. Как да го накараме да го прави? Е, това вече е друг въпрос...
Shade
Цитат(lati1960 @ 16/04/2020, 09:43) <{POST_SNAPBACK}>
Не е проблемът самото наблюдение, нито технологиите. А за какви цели ще се използват.

Да, и какви точно са целите? Да предизвикат параноя? Или нещо друго, близко до истерия, може би?
viara
Цитат(agrippa @ 17/04/2020, 03:13) <{POST_SNAPBACK}>
Ми – лесно: някой произвежда стока без да му плащат достатъчно. Как да го накараме да го прави? Е, това вече е друг въпрос...

Имах в предвид, че в момента производствата в цял свят са спрени.
Не се произвеждат стоки ще рече това.
Условието:произвежда стока - липсва.
Освен за Китай ...
evanka
Цитат(viara @ 17/04/2020, 07:40) <{POST_SNAPBACK}>
Имах в предвид, че в момента производствата в цял свят са спрени.
Не се произвеждат стоки ще рече това.
Условието:произвежда стока - липсва.
Освен за Китай ...

Производствата изобщо не са спрени. Спрени са сектори, които не са от първа необходимост. Например автомобили. Но и те след кризата ще си наваксат бързо, защото много хора ще спрат да ползват градски транспорт от страх да не се заразят.
Пари не се получават само от стоки, а и от услуги.
Питето
Мой пропуск, оправих го.
Питето
Ами света се променя и като тръгнеш от свитъците та в момента може да си теглиш книга и да я четеш на телефона, който е почти "джобен формат". Обаче като си свалиш книга с разказите на Чудомир (дето са разкрасени случки от преди век), виждаш че ако позаместиш нЕкои имена и професии, доста неща си същите и днес...
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 16/04/2020, 22:21) <{POST_SNAPBACK}>
Ще запомня.

Ето ти нещо, което подкрепя думите ми.
http://www.moreto.net/novini.php?n=417488&...VFFZehpozn0FnTY
Питето
Щом господ им е пратил Невоята да ги учи на акъл и разум, кои сме ние че да му променяме образователната програма?
Riki
Извинявай, Лати!
Разбирам, какво не ти дава покой.

Разбира се, че ни пука. Може би незнаеш, а и няма как да знаеш, че има заразени лекари на командно дишане. Другите също не стоят безучастно. Всеки се бори! Понеже не се пише много- много, но се бори! С каквото може.
Писали са до генерала, доц. Мангъров влиза в пряк "двубой". Мисля, че ....генерала се подчинява на заповеди. Представи си, ако ги наруши и недай си боже се разболеят накуп всички !!!! Представи си как ще живее този човек?! С каква съвест?!?
Може да се проточи ....дълго...нали знаеш -възприемчиви и около 70%..нали..

Може и да имаш право в опасенията си. Не го изключвам. Неведоми са пътищата....за това осъзнавам, какво те тревожи. Радвам се, че те е грижа. Но....Все има дилема. И когато сме изправени пред нея, от двете злини все пак трябва да изберем по- малко опасната.

Ще се опитам да споделя едно проучване на Валя Ахчиева, как лекари опитват да въведат някакъв ред и проследяемост и да има основа, на която да стъпим, за да продължим.

Пак те моля да ме извиниш.

БЪЛГАРСКА ЛЕГИЯ АНТИМАФИЯ

https://youtu.be/osl7hdyzQr4
Shade
Цитат(Riki @ 16/04/2020, 13:08) <{POST_SNAPBACK}>
29 Защото на всекиго, който има, ще се даде, и той ще има изобилие; а от този, който няма от него ще се отнеме и това, което има.

Какъв е смисълът от библейски цитати за потвърждаване на факти, които са очеизвадни и доказани в реалността? Знае се, че има онзи, който се бори да има. И следователно ще придобие още. Който чака да падне отгоре, разчитайки на молитви или чудо, ще загуби и онова, което има. Като добитък, който след като опасе ливадата си, гладува, защото освена паша, други идеи няма.
Като овен сигурно ти е ясно, че повече действие и по-малко приказки са нужни на индивидуално ниво. smile.gif
Riki
Да! animatedwink.gif
Като овен!
И ти си овен! Пропуснах РД през март ..

Нали знаеш, кое може да е по-упорито от овен ?
Друг овен animatedwink.gif
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 16/04/2020, 11:18) <{POST_SNAPBACK}>
Това са резултати от преди минута - тестват си хората, и имат скромни случаи
Вижте прикачените файлове

Моля те изтрий ми единия коментар към Тарабас, че се дублират. az takovata.gif
lati1960
Цитат(Riki @ 16/04/2020, 23:08) <{POST_SNAPBACK}>

Не можеш да си правиш такъв извод за всички!!

Добре. И?
Това има двояк смисъл - и за материалното, и за духовното.
Но не е критерий за спасение, категорично. Знаеш това не по-зле от мен.
И богатият може да се спаси, и бедният. Чрез вяра. Условията обаче са други, не колко имаш, не и материално.
Да, аз малко обобщих, но най-потърпевши по време на мерките са най-уязвимите, нека така до го кажем. В този смисъл, поне според мен, няма как да определим вируса като божие наказание. Щото излиза, че Господ се опитва да умори само най-възрастните, бедните, слабите и безпомощните. Няма как да е вярно!
lati1960
Цитат(Питето @ 17/04/2020, 15:32) <{POST_SNAPBACK}>
Щом господ им е пратил Невоята да ги учи на акъл и разум, кои сме ние че да му променяме образователната програма?

В този смисъл е по-удачно да приемем случващото се - като урок за всички. Така съм съгласен.
Но, продължавам да твърдя, че тези, от властта, навсякъде, за които най-вече е урока, нямат никакво намерение да го учат!
Поне такива са моите впечатления и наблюдения. Доколкото мернах някъде по новините, една депутатска заплата в момента у нас/без екстрите/ гони 10 000 лева! Да не споменаваме тези по върховете на администрациите, бордовете, комисии разни... И това на фона на хилядите останали без работа, без доходи, средства! Всеки да си прави изводите.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.