Всички сме засегнати в случая, знаеш. Да не обяснявам. Не ми е лесно и на мен, но се справям, слава Богу. Но, стига за мен.
Що касае заемите, те заробват, каквото и да си говорим. Ако чрез заем започнеш бизнес, поне първите години или докато го плащаш, ще работиш за банката, или за този и тези, които са ти го дали. Той ще е като воденичен камък за теб, в доста от случаите проваля дори прекрасни идеи и начинания. Разбира се, сложно е. Няма как да се раздават средства просто така, на всеки. Именно по тези причини, в по-развитите държави има съответни програми и фондове за насърчаване на млади хора и такива, които са изготвили добри проекти за малък и среден бизнес. Естествено, всичко това минава през съответните проучвания, и т. н., преди да се отпуснат парите. Трудно е да обобщаваме за всички, съгласен съм.
Мен по-скоро друго ме притеснява, ето инфо от днес по същото:
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...ovid-19-6108550 Недопустимо е това да се случва през 21 век, но, факт!
Не всички са засегнати финансово. Има такива, които фирмите им работят даже повече от преди. Моят приятел оперният певец даже е доволен, че си седи вкъщи, а не бачка.

Иска извънредното положение да продължи година. Не го интересуват другите.
Ако безвъзмездната помощ е от ЕС съм съгласен, но ако излиза от данъците на всички нас, не съм. Кредитите ако са малки, безлихвени и с голям гратисен период, няма да те заробят. Примерно 1500 лева да ги върнеш за период от три години, като преди това 6 месеца не си плащал нищо едва ли ще ти е проблем. Малко над 40 лв на месец няма да те озорят.
По принцип не е добре да дължиш пари. Самият аз никога не съм взимал заем, освен веднъж от родителите ми, който върнах с лихва. Тогава бях на само 21 години и ми трябваше първоначален капитал.
Има логика да дадеш безвъзмездно само, ако си сигурен, че по този начин ще предотвратиш по-големи загуби. Другото е популизъм на политиците. Безвъзмездното обаче може да се замести с безлихвен кредит. Вярно, той може да се окаже лош кредит, но пак е по-добрият вариант.
П.П. Не всички са засегнати финансово. Има такива, които фирмите им работят даже повече от преди. Моят приятел оперният певец даже е доволен, че си седи вкъщи, а не бачка. smile.gif Иска извънредното положение да продължи година. Не го интересуват другите.
Ако безвъзмездната помощ е от ЕС съм съгласен, но ако излиза от данъците на всички нас, не съм. Кредитите ако са малки, безлихвени и с голям гратисен период, няма да те заробят. Примерно 1500 лева да ги върнеш за период от три години, като преди това 6 месеца не си плащал нищо едва ли ще ти е проблем. Малко над 40 лв на месец няма да те озорят.
По принцип не е добре да дължиш пари. Самият аз никога не съм взимал заем, освен веднъж от родителите ми, който върнах с лихва. Тогава бях на само 21 години и ми трябваше първоначален капитал.
Има логика да дадеш безвъзмездно само, ако си сигурен, че по този начин ще предотвратиш по-големи загуби. Другото е популизъм на политиците. Безвъзмездното обаче може да се замести с безлихвен кредит. Вярно, той може да се окаже лош кредит, но пак е по-добрият вариант.
П.П. За да те умори от глад едно извънредно положение поради пандемия, значи и преди нея си бил много зле и си бил на ръба.
"Според прогнозата й през 2020 г. броят на хората на ръба на гладната смърт може да се увеличи от 135 милиона на 265 милиона души заради икономическите последици от пандемията."
"Всеки ден в света умират по около 21 000 души вследствие на свързани с глада причини." Това е обичайното положение в света, преди пандемията, подчерта той.
"Да се увеличи" значи гладът го има и без пандемия и "това е обичайното положение в света преди пандемията". Пак стигнахме до проблема на давещия се, който си е преди всичко негов проблем. Помощ дори да има, не може да е вечна. Тя е за да му помогне да излезе от мъртвото вълнение, но не и да го крепи посоянно над водата.