Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Живота след вируса........
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Mukaveev
Този комунистически вирус , рано или късно ще си замине ......мисълта ми е как ви промени, какво ще се промени след него, ще промените ли нещо в живота си , в мисленето . Как едно таково малко нещо променя едно такова голямо нещо...... като човека.

Една малка бактерия е съсипала римската империята .... пренасяна от плъхове и бълхи.
Юстиниан I......също се заразява . Той успява да оцелее, но само за да види как загива неговата империя.
Бактерията Yersinia pestis....... викат и чума, тя промени доста неща в света ( не искам да отделям време на ....пострадалите от нея ).....и наистина ги промени, няма начин и този днешен вирус да не промени днешното време, мен , теб.... та как ще се променят нещата ?

P.S......Бактерията Yersinia pestis...... е далечен роднина ( 6 век н.е. )....на днешната червена номенклатура , но това е друга тема....

Радио Ереван
Цитат(Mukaveev @ 07/04/2020, 22:35) <{POST_SNAPBACK}>
Този комунистически вирус , рано или късно ще си замине ......мисълта ми е как ви промени, какво ще се промени след него, ще промените ли нещо в живота си , в мисленето . Как едно таково малко нещо променя едно такова голямо нещо...... като човека.

Една малка бактерия е съсипала римската империята .... пренасяна от плъхове и бълхи.
Юстиниан I......също се заразява . Той успява да оцелее, но само за да види как загива неговата империя.
Бактерията Yersinia pestis....... викат и чума, тя промени доста неща в света ( не искам да отделям време на ....пострадалите от нея ).....и наистина ги промени, няма начин и този днешен вирус да не промени днешното време, мен , теб.... та как ще се променят нещата ?

P.S......Бактерията Yersinia pestis...... е далечен роднина ( 6 век н.е. )....на днешната червена номенклатура , но това е друга тема....

Тъй като съм оптимист имам надежда хората да станат по-разумни. Тайно се надявам и след народно недоволство политиците да получат това което заслужават.
Юстиниан I умира на 83 години и неговата империя не само, че не загива, но и се трансформира в средновековна Източна Римска империя.
Shade
Цитат(Mukaveev @ 07/04/2020, 12:35) <{POST_SNAPBACK}>
Този вирус рано или късно ще си замине. Mисълта ми е как ви промени, какво ще се промени след него, ще промените ли нещо в живота си, в мисленето

Нищо няма да се промени, ще мине, ще замине и ще се забрави. Така както никой не помни най-голямата световна пандемия на 20 век. Над 500 милиона души са заразени с Испански грип през 1918 г. От тях 50 милиона се представят на Създателя.
evanka
Живота ще се промени за тези, които ще загубят млад близък или работата си.

За останалите - нищо.
Глобално вируса е удар по "стихийния капитализъм", свръх консумацията, излишествата...
По- големите фирми (поне тук във Франция) отказаха пари от държавата, плащат на служителите си заплати и не уволняват.
Дано от сега да има повече солидарност по света, а не концентрация на много средства в малко хора.
Ако вируса ни научи на нещо, надявам се да е това.
А за властите да е генерална репетиция преди нещо още по-лошо.
Защото, колкото и да е драматично положението, извадихме късмет с не толкова смъртоносен вирус, можеше да е като предишните два корона с 30% смъртност. Тогава наистина щеше да промени човечествето като чумата.
Тарабас
Не забравяй испанския грип 1918-1920, който е уморил 20 000 000 човека.

Ще се промени. Тези които го преживеят или поне не малко от тях, ще гледат с друго око на живота. Дистанцията между човеците ще се промени буквално.

Много хора ще се презапасят с храна и тоалетна хартия, така за всеки случай. Други ще се снабдят с оръжие, за всеки случай.

Аз лично ще използвам всеки свободен ден за да пътувам.
Тарабас
Каквото и да се случги в жовота на един човек, винаги политиците са виновни. Тва като теза е много удобно.
Тарабас
Предишните два се заселваха основно в долните дихателни пътища. Това води до висока смъртност, но по малка заразност.
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 08/04/2020, 15:55) <{POST_SNAPBACK}>
Каквото и да се случги в жовота на един човек, винаги политиците са виновни. Тва като теза е много удобно.

Аз винаги съм се оправял въпреки политиците. Не всичко го умеят обаче това.
Тарабас
Е те всички се справят въпреки политиците, тва не е философия. Но и всички оправдават лошото в живота с тях. Тва ми беше тезата.
Mukaveev
Цитат(Тарабас @ 08/04/2020, 15:51) <{POST_SNAPBACK}>

Ще се промени. Тези които го преживеят или поне не малко от тях, ще гледат с друго око на живота. Дистанцията между човеците ще се промени буквално.

Испанския грип...... пак тръгва от Китай. От вътрешността на Китай набират работници които да се включат на страната на Антантата...... взимат ги носят ги в САЩ и Канада ...... в САЩ заразата пламва , в окръг Хаскъл, .......Канзас във военната база „Форт Райли“ и от там ..... Франция, Испания...... прехвърлят им го и го кръщават Испански грип. .....
Само малка корекция в данните починалите са към 100 млн....... загиналите в войната са 10 млн. .....при население на земята от ...... 1,86 милиарда души- трагедията е голяма.
Не ми се пише за чумата - там нещата са още по - страшни. А и тя тръгва от китайско монголската граница от бълхите които се криели в гризачите , за които имало суша и те тръгнали да се местят на запад, като си носят бълхите на гърба. Плъхове и мормоти ....които пък били ловувани и ядени от монголски , китайски племена ....за мормотите става дума. И така ..... бактерията която бълхата си носи в раницата на гърба развива чумата в ядящите я приемници и ........става страшно.
Кажи ми друго , как, как когато всички измират в дадена област от чума......има хора които бактерията не докосва, не се заразяват , не умират...... как ?
Питах един той мисли и каза.....Господ си знае работата. Но трябва да има и някакво научно , медицинско обяснение. Хора загубили всички любими , майки , бащи , деца, плачат и прегръщат починалите тела , с цел да се заразят и да умрат заедно с тях....... остават здрави и не заразени. Могат да пренасят зараза, но не и да се разболеят - Как ?
Стана дълго обяснение, но с тоя вирус...... тоя въпрос за чумата не ми излиза от главата.
Оня ден видях попа.....божия наместник. Та човека вика , какво сте сложили тия маски, от един вирус се плашите , а от Господ не ви е страх, лъже се , краде се........ прав е ..... божия наместник. Не от вируса трябва да ни е страх.......
wal
Моят живот със сигурност ще се промени поне за кратко.Ще си взема отпуск и ще забия вдън планините,горите и моретата тилилейски.
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 08/04/2020, 16:34) <{POST_SNAPBACK}>
Е те всички се справят въпреки политиците, тва не е философия. Но и всички оправдават лошото в живота с тях. Тва ми беше тезата.

Когато някой ми бърка в джоба го възприемам като нещо лошо. Въпреки този факт джобът ми е пълен, но това не означава, че не трябва да ми пука.
vanbg
Коронавирусна компенсация? Оценка на потенциалната способност за Китай и възможностите за правен отговор

5 април 2020 г.

От Матю Хендерсън, д-р Алън Мендоса, д-р Андрю Фоксал, Джеймс Роджърс и Сам Армстронг

Глобалните съдебни дела срещу Китай за "нарушения на патенти" на Международните здравни разпоредби за обработката на COVID-19 могат да достигнат до най-малко 3,2 трилиона паунда само от страните от Г7, според наскоро публикуван доклад.

В доклада се твърди, че ранното справяне с болестта на китайското правителство и неспособността адекватно да докладва информация на СЗО, нарушила членове 6 и 7 от Международните здравни разпоредби [МЗП], договор, който Китай е подписал и юридически задължен да поддържа. Тези нарушения позволиха на огнището бързо да се разпространи извън Ухан, мястото на произход.

По-специално, нашето изследване откри, че китайското правителство:

• Не успя да разкрие данни, които биха разкрили доказателства за предаване от човек на човек за период до три седмици, откакто са били запознати, в нарушение на членове шест и седем от МНП.
  • Предоставя на СЗО погрешна информация за броя на инфекциите между 2 януари 2020 г. и 11 януари 2020 г. в нарушение на членове шести и седем от МЗП.....

повече.....тук&;////////////////////////

https://henryjacksonsociety.org/publication...uscompensation/
vanbg
Коронавирусна компенсация? Оценка на потенциалната способност за Китай и възможностите за правен отговор

5 април 2020 г.

От Матю Хендерсън, д-р Алън Мендоса, д-р Андрю Фоксал, Джеймс Роджърс и Сам Армстронг

Глобалните съдебни дела срещу Китай за "нарушения на патенти" на Международните здравни разпоредби за обработката на COVID-19 могат да достигнат до най-малко 3,2 трилиона паунда само от страните от Г7, според наскоро публикуван доклад.

В доклада се твърди, че ранното справяне с болестта на китайското правителство и неспособността адекватно да докладва информация на СЗО, нарушила членове 6 и 7 от Международните здравни разпоредби [МЗП], договор, който Китай е подписал и юридически задължен да поддържа. Тези нарушения позволиха на огнището бързо да се разпространи извън Ухан, мястото на произход.

• Не успя да разкрие данни, които биха разкрили доказателства за предаване от човек на човек за период до три седмици, откакто са били запознати, в нарушение на членове шест и седем от МНП.
  • Предоставя на СЗО погрешна информация за броя на инфекциите между 2 януари 2020 г. и 11 януари 2020 г. в нарушение на членове шести и седем от МЗП.....

повече.....тук..////////////////////////

viara
Цитат(vanbg @ 09/04/2020, 01:31) <{POST_SNAPBACK}>

5 април 2020 г.

повече.....тук..////////////////////////

Това е явно продължението от преди това

https://money.bg/politics/amerikanskiyat-bi...mp-s-kitay.html

https://money.bg/politics/amerikanskiyat-bi...mp-s-kitay.html

Mukaveev
Цитат(wal @ 08/04/2020, 22:53) <{POST_SNAPBACK}>
Моят живот със сигурност ще се промени поне за кратко.Ще си взема отпуск и ще забия вдън планините,горите и моретата тилилейски.

И това ще стане заради ......вируса ?
wal
Добре де не заради вируса, а заради наложеното извънредно положение и карантината.Така става ли?!
Mukaveev
Цитат(wal @ 09/04/2020, 21:44) <{POST_SNAPBACK}>
Добре де не заради вируса, а заради наложеното извънредно положение и карантината.Така става ли?!

На ментално ниво си допуснал карантината да ти повлияе.
На мен...... ми е все тая. Платил съм НЕТ, телевизия, токове , води..... паркинга си е мой....за 1 година. В хладилника има консерви с херинга и риба тон, 6 буркана с мед , 8 пакета обикновени бисквити и 5 буркана с шипков мармалад ( ако се поровя нещо, може и друго да излезе, някъде имаше и семки ) .....96 килограмова външна врата имам - сериозна, хлопвам я и...... ми е все тая за доста месеци. Дразни ме , че не дават по 800 евро на човек...... даже много ме дразни. Тая мижава карантина е...... просто мижава.
biggeorge
Животът ще продължи и след коронавируса.
Жалкото е, че в момента умират невинни хора.
Мъчно ми е за хората.
Никой не заслужава да умре преди да е изживял отредения му живот.
Alexfield
Иде Цветница/Задушница, после идва Великден. Наградите "Дарвин" чакат. В случая "Не се бутайте - ще има за всички." не е валидно. Колкото повече се бутате, толкова повече награди ще бъдат раздадени. Господ си знае работата.
biggeorge
Не разбирам защо на Цветница и Великден хората трябва да се събират заедно или да ходят на църква? 292.gif
Църковните служби могат да се извършват и без миряни.
Ако човек иска да се помоли на Бог може да го направи и от дома си.
Бог не в църквата, Бог е навсякъде и най-вече в сърцата и душите на хората.
Имам чувството, че БПЦ се опитва да приватизира Бог и вярата. dry.gif
Радио Ереван
Цитат(biggeorge @ 10/04/2020, 20:33) <{POST_SNAPBACK}>
Не разбирам защо на Цветница и Великден хората трябва да се събират заедно или да ходят на църква? 292.gif
Църковните служби могат да се извършват и без миряни.
Ако човек иска да се помоли на Бог може да го направи и от дома си.
Бог не в църквата, Бог е навсякъде и най-вече в сърцата и душите на хората.
Имам чувството, че БПЦ се опитва да приватизира Бог и вярата. dry.gif

Напълно съм съгласен. Единствено към последното изречение имам резерви.
biggeorge
Вместо да кажат на хората, че не трябва да ходят в църквите между Цветница и Великден, БПЦ правят точно обратното.
Едва ли не Бог е вътре в църквите и БПЦ имат монопол над Него.
Снощи гледах "Панорама" по БНТ и там един свещеник се държеше така все едно Бог е "лична собственост" на БПЦ.
Това имах предвид като казах, че БПЦ се опитва да "приватизира" Бог и вярата. rolleyes.gif
agrippa
Цитат(Тарабас @ 08/04/2020, 06:51) <{POST_SNAPBACK}>

Мда, и 1 мой прадядо си е отишъл точно от оня грип. Пускат ги точно през 100 години ?
Ще се замислям дали да се ръкувам с някого с потна хватка, а и сега се радвам че не ми се налага да ползвам градски транспорт и асансьори. Още не сме оцелели официално, но бързаме да изразим мнение и изводи: мъдро, няма що.
Питето
Правилно имаш резерви, щото всичките религии се опитват да монополизират връзката (най-паче таксата за връзката) с боговете, а не самите богове. Същото се опитват и шаманите, врачките, гадателите, контактьорите, ама те работят на дрено, микро-фирми в бизнеса със силите свише. Та правилно имаш резерви, щото на поповете не им трябва власт, а "сухо"-то. Ей сега готвят двоен удар: хем на литургиите ще си осребрят количествата свещи, хем след 2-3седмици ще имат материал за опело от онези дето са палели свещите... Пък ако случайно нЕма опела, ще се бият в гърдите че господ ги е запазил и там онова със свещите и молитвите за здраве и другите подобни услуги свише... Много акъл е вложен в този бизнес и "нЕма празно" във всяка ситуация.
Питето
Цитат(biggeorge @ 10/04/2020, 11:01) <{POST_SNAPBACK}>
...Никой не заслужава да умре преди да е изживял отредения му живот.

Абе щом умират, значи са си изживели отреденото. Сега, ако имаш идея как да увеличим отреденото... слушам те.
wal
Цитат(Mukaveev @ 09/04/2020, 22:20) <{POST_SNAPBACK}>
Дразни ме , че не дават по 800 евро на човек...... даже много ме дразни. Тая мижава карантина е...... просто мижава.

Само 800!!Малко искаш, 800 може ,ако са за седмица!! tongue.gif
Mukaveev
Цитат(wal @ 11/04/2020, 20:09) <{POST_SNAPBACK}>
Само 800!!Малко искаш, 800 може ,ако са за седмица!! tongue.gif

На гърците дават толкова........ гледам да не сме по- назад......
Mukaveev
Цитат(Питето @ 11/04/2020, 18:52) <{POST_SNAPBACK}>
Абе щом умират, значи са си изживели отреденото. Сега, ако имаш идея как да увеличим отреденото... слушам те.

Само един има монопол над смъртта...... как ще стане тоя пазарлък . М ?
Mukaveev
Цитат(Shade @ 08/04/2020, 03:21) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо няма да се промени, ще мине, ще замине и ще се забрави. Така както никой не помни най-голямата световна пандемия на 20 век. Над 500 милиона души са заразени с Испански грип през 1918 г. От тях 50 милиона се представят на Създателя.

Е как да я помни някой......тая пандемия , няма живи съученици.....
Mukaveev
Цитат(agrippa @ 11/04/2020, 16:40) <{POST_SNAPBACK}>
Мда, и 1 мой прадядо си е отишъл точно от оня грип. Пускат ги точно през 100 години ?
Ще се замислям дали да се ръкувам с някого с потна хватка, а и сега се радвам че не ми се налага да ползвам градски транспорт и асансьори. Още не сме оцелели официално, но бързаме да изразим мнение и изводи: мъдро, няма що.

Много се стягаш на живота...... не можеш да умреш 5 пъти-нали ?А и датата на този час никой не може да я премести , напред или на зад..... какъв е смисъла да си налагаш фобии и ограничения..... какво му е на градския транспорт, какво му е на асансьора.....
Радио Ереван
Цитат(biggeorge @ 11/04/2020, 16:13) <{POST_SNAPBACK}>
Вместо да кажат на хората, че не трябва да ходят в църквите между Цветница и Великден, БПЦ правят точно обратното.
Едва ли не Бог е вътре в църквите и БПЦ имат монопол над Него.
Снощи гледах "Панорама" по БНТ и там един свещеник се държеше така все едно Бог е "лична собственост" на БПЦ.
Това имах предвид като казах, че БПЦ се опитва да "приватизира" Бог и вярата. rolleyes.gif

Казват го на хората, но тук не ства с казване, а със забрана, както е в другите страни. Ще гледат литургията по телевизията или онлайн.
agrippa
Пренаселени са, хората с маски. Аз не нося маска, не съм се стегнал чак толкова: не смятам че помага. Но със сигурност ми пречи.
Питето
А-а-а, света е по-голям от въображението ти. У некои държави съдията може да ти познае и датата, и часа, че и точно по кой начин... а тамошния губернатор (президент или там нЕкой по-висш от съдията) може да ти я върне назад... Виж
Питето
Само един имал монопол ама ако питаш тези дето са го измислили та да са му екслузивни представители и да събират таксите около връзките с него. Я попитай военните, питай изпълнителите на мокри поръчки и други дето могат да затриват околните. Пък от другата страна стоят онези с белите престилки, дето успяват да вдигнат средната продължителност на живота въпреки вирусите, бацилите, военните, политиците, нарастващия брой на населението (папо, пренаселване, вода, замърсяване) и куп още апокалистични предпоставки. Те също тормозят монопола, ама от към създаването и продължителността. Абе, монопола е временно явление, понякога издържа дълго, но в крайна сметка се оказва временно. Примерно Пангея е държала монопола, пък днес седем парчета се конкурират из океаните...
Питето
Отпуснали са въжето на БПЦ, та сама да се обеси ако иска. В смисъл, броя на последователите И ще зависи от нейните си решения, а не от политиците. Много йезуитски ход от страна на светската власт...
Shade
Цитат(Mukaveev @ 07/04/2020, 12:35) <{POST_SNAPBACK}>
...как ще се променят нещата ?

Мръднахме днес до супермаркета за попълване на хранителните запаси. До опашката пред касата имаше рафт със списания и пред очите ми попадна едно известно жълто клозетно издание за живота на звездите в Холивуд. Разкриващо най-вече кой с кого се съвокуплява този месец. На корицата снимки на три холивудски курви, Mila Kunis, Reese Witherspoon и Julia Roberts, под бомбастично заглавие "Неочаквани разводи". С подзаглавие "Карантината като детонатор". Разбира се, изобщо не го отворих, макар че вътре сигурно имаше подробна информация и още клюки. Дреме ми, че на тези им е трудно да се затворят у дома с един партньор, когато кариерата им изисква секс на поразия на общо основание.
agrippa
Цитат(Питето @ 12/04/2020, 14:12) <{POST_SNAPBACK}>
Отпуснали са въжето на БПЦ, та сама да се обеси ако иска. В смисъл, броя на последователите И ще зависи от нейните си решения, а не от политиците. Много йезуитски ход от страна на светската власт...

Църквата нали е независима от държавата? Обаче плащат заплати на свещениците. Ако остане само на (средства от) последователите, досега да са продали вече и сградите.
Aлли
Цитат(agrippa @ 13/04/2020, 05:23) <{POST_SNAPBACK}>
Църквата нали е независима от държавата? Обаче плащат заплати на свещениците. Ако остане само на (средства от) последователите, досега да са продали вече и сградите.

Ще постна нещо ново за вируса:
https://web.archive.org/web/20200405061401/...et-91182386efcb

накратко статията показва - че трябва силен хемоглобин, което е следствие на имунната защита (хемоглобинът е носител на кислород). И че се лекува с ХИДРОКСИХЛОРОКИН, който допринася за освобождаване на клетките, за да могат да принасят по-лесно кислорода. Основното е ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ДОСТЪП НА КИСЛОРОД. Цялата врътка е заради кислорода.
Shade
Цитат(Aлли @ 13/04/2020, 02:15) <{POST_SNAPBACK}>
Цялата врътка е заради кислорода.

Нещо за карбон диоксида?
evanka
Цитат(Aлли @ 13/04/2020, 11:15) <{POST_SNAPBACK}>
Ще постна нещо ново за вируса:
https://web.archive.org/web/20200405061401/...et-91182386efcb

накратко статията показва - че трябва силен хемоглобин, което е следствие на имунната защита (хемоглобинът е носител на кислород). И че се лекува с ХИДРОКСИХЛОРОКИН, който допринася за освобождаване на клетките, за да могат да принасят по-лесно кислорода. Основното е ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ДОСТЪП НА КИСЛОРОД. Цялата врътка е заради кислорода.

В тази връзка пробват хемоглобин от морски червей, който пренася по-ефикасно кислорода.
Хидроксихлорокина е ефикасен в комбинация с азитромицин, който е нещо повече от обикновен антибиотик и е логично да се поразсъждава дали той не лекува, а не хидроксихлорокина.
Много хора се самолекуват с него и във Франция обявиха 4 починали и 79 случая на сърдечна аритмия, получена след употреба на хидроксихлорокин. Той е в списъка на токсичните препарати.
ByBa
Нима си мислиш, че пандаемиите променят човека ?

Замислих се - всъщност кое променя човека през вековете ?

И тъй като не можах да си отговаря, се върнах на пандемията сега - дали тя ще ни промени или дани тя промени нещо?

Според мен - нищо.

Нито човекът се промени, нито времето се промени, нито мисленето ни се промени. Поне аз така си мисля sunbathing.gif
ByBa
Аз лично разбирам презапасяването с храни, но не разбирам презапасяването с тоалетна хартия и оръжие.

Дали повече сереш, извинявам се ?

И за какво ти е оръжие /за презапасяване/ - как се отстрелва вирус ? prashchai grigorii.gif

Гледах скоро две снимки /може и да са нагласени/: едната - опашка за храна, другата - опашка за оръжие и... отгатнете коя беше по-разредена ?
Тарабас
От една определена точка законите и правилата не важат. Далече сме от нещо такова.
Аз преди неколко седмици накупих некои консерви, макарони, бисквити. Неща които държат във времето. Колегата каза, че няма намерение да пазарува. Ако недай боже се стигне до там, да няма какво да ядем, той има пушка и с нея ще почука на моята врата и ще се снабди с храна.
agrippa
Гледам разни филми: хората стоят едно такова много близко едни до други, докосват се, че се и опипват. Да не ви разправям за телесните течности. w00tbrows.gif Викам си, тия всичките са правени в епохата преди Вируса. Та, може би летоброенето ще се промени на такова Преди и След коронавируса. Или бързо ще го забравим това анормално дистанцирано поведение?
lati1960
Цитат(Mukaveev @ 07/04/2020, 22:35) <{POST_SNAPBACK}>

Само хипотетично /но не апокалиптично/:
Какво значи след вируса? Някой прави ли си още илюзии, че всичко ще е си е както преди? Аз, не.
Новина от последните часове: Президент Тръмп обяви, че спира вноските на САЩ в Световната здравна организация!
https://novini.bg/sviat/us/593228
Още някои факти, пък вие кажете:
1. От сега се говори от съответните органи, от Щаба, от Правителството, от учените, че е голяма вероятността извънредното положение да бъде удължено и след 13 май.
2. Учени от БАН и мастити вирусолози твърдят, че е възможно да има втора вълна на корона пандемията в началото или средата на лятото. Включително у нас, дори при най-строго спазвана карантина!
3. Същите, и от световен калибър се произнасят, че освен втора вълна, не изключват нов удар на вируса през есента, че и догодина!
Та в този смисъл пак да попитам: Какво значи "след вируса", и кога ще е това "след"?
Щото така като гледам, май няма да е скоро. Ако въобще има "след". Не че няма да паднат някога някои от мерките, по карантината. Но, много и ще останат. Плюс нови, като превенция по очаквани нови вълнѝ, пандемии, зарази и кризи.
Трябва да се учим да живеем в сегашните условия, ако искаме да оцелеем, най-малкото. Който се надява и очаква въпросното "след вируса", може жестоко да бъде излъган. Според мен няма да има "след". Светът вече е друг. Не утре, днес вече не е същият. И така ще си остане. Ще се отнемат още свободи, права, придобивки - демократични, социални, всякакви. Задава се нов ред в света, и той вече е факт. Ако някой още не го е разбрал: Честита ви нова Ера! И, добре дошли в Матрицата!
Тарабас
Нещо за 5G, за прискането с отрови и вируси от самолети имаш ли в репертоара?

Още през януари хората казаха ясно. Ще трае около 2 години. Целта на мерките е, да се разболеем поетапно, всички. Ще има затягане и отпускане, според темпа на заразяване.

И да, ще се отнемат свободи.
Shade
Цитат(lati1960 @ 15/04/2020, 01:59) <{POST_SNAPBACK}>
Светът вече е друг. Не утре, днес вече не е същият. И така ще си остане. Ще се отнемат още свободи, права, придобивки - демократични, социални, всякакви. Задава се нов ред в света, и той вече е факт. Ако някой още не го е разбрал: Честита ви нова Ера!

Това за Новия ред звучи вълнуващо. Би трябвало да е както преди стотина години. Започване с нови униформи, символи, лозунги, нарочване на лошия враг.
Би ли продължил с предсказанията?
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 15/04/2020, 15:38) <{POST_SNAPBACK}>
Нещо за 5G, за прискането с отрови и вируси от самолети имаш ли в репертоара?

Още през януари хората казаха ясно. Ще трае около 2 години. Целта на мерките е, да се разболеем поетапно, всички. Ще има затягане и отпускане, според темпа на заразяване.

И да, ще се отнемат свободи.

Забелязваш ли, че в страни, които са с много свободи са ударени лошо от коронавируса - САЩ, Италия, Англия, Франция, Испания и дори Германия, а тези без свободи като Беларус са с много малко жертви или поне е такава информацията?
В Северна Корея пък няма нито един заразен! Май имало един, но го разстреляли и вече не е заразен. smile.gif

Защо тогава в България не започнат контролирано да заразяват хората, а ще чакаме две години? w00tbrows.gif Както върви и пет години може да продължи с този темп.
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 15/04/2020, 11:59) <{POST_SNAPBACK}>
Само хипотетично /но не апокалиптично/:
Какво значи след вируса? Някой прави ли си още илюзии, че всичко ще е си е както преди? Аз, не.
Новина от последните часове: Президент Тръмп обяви, че спира вноските на САЩ в Световната здравна организация!
https://novini.bg/sviat/us/593228
Още някои факти, пък вие кажете:
1. От сега се говори от съответните органи, от Щаба, от Правителството, от учените, че е голяма вероятността извънредното положение да бъде удължено и след 13 май.
2. Учени от БАН и мастити вирусолози твърдят, че е възможно да има втора вълна на корона пандемията в началото или средата на лятото. Включително у нас, дори при най-строго спазвана карантина!
3. Същите, и от световен калибър се произнасят, че освен втора вълна, не изключват нов удар на вируса през есента, че и догодина!
Та в този смисъл пак да попитам: Какво значи "след вируса", и кога ще е това "след"?
Щото така като гледам, май няма да е скоро. Ако въобще има "след". Не че няма да паднат някога някои от мерките, по карантината. Но, много и ще останат. Плюс нови, като превенция по очаквани нови вълнѝ, пандемии, зарази и кризи.
Трябва да се учим да живеем в сегашните условия, ако искаме да оцелеем, най-малкото. Който се надява и очаква въпросното "след вируса", може жестоко да бъде излъган. Според мен няма да има "след". Светът вече е друг. Не утре, днес вече не е същият. И така ще си остане. Ще се отнемат още свободи, права, придобивки - демократични, социални, всякакви. Задава се нов ред в света, и той вече е факт. Ако някой още не го е разбрал: Честита ви нова Ера! И, добре дошли в Матрицата!

Естествено, че ще бъде удължен срокът минимум до 13.06.2020 година, но това е прекалено оптимистичен срок.... Току-що чувам, че в Китай са одобрили тестването на ваксина.
https://www.mediapool.bg/kitai-odobri-testv...news306169.html
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.