Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Гол ли е царя?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 15/05/2020, 08:04) <{POST_SNAPBACK}>
Цялата тази дандания е резултат на демокрацията.
Трябва нова система на избор.
Неуки, необразовани хора да нямат право на избор.
Хора не платили никакви данъци, криминалисти, и тем подобна паплач - също.
Говорили сме тук за това.
Политическата класа в световен мащаб е толкоз вече тъпа, че не могат да решат елементарни проблеми.
Да не изброявам през годините различните болести, които ни връхлитат.
И сега беше така.
Но сега там горе се натрупа достатъчна тъпотия, че сме свидетели на напълно неадекватни мерки.
Гледат се едни други какво правят, но при всеобщ инфантилизъм няма как някой да предприеме що годе някакви логични мерки.
Та както казах и преди, радостен съм, че малко ми остава.

Деликатният момент при алтернативната система на избор, позната като авторитарна сегрегация, е, че по правило за диктатори се натискат именно неуки, необразовани хора. Интелигентните хора са колебливи, защото мислят и разсъждават. Следователно нито са добри за движеща сила на "алтернативната система" на избор, нито могат да се сработят с водещите тъпанари, които стават за тази работа. И които се нуждаят от подизпълнители-тъпанари, склонни да се подчиняват без да разсъждават.
Питето
Харесва ми, че заменяш понятията зад термините — значи ти липсват факти в подкрепа, и си ги създаваш както дойде. Колата, смартфона и автомобила са роботи... в твоята фантазия. Това, че в нещо има чипове и повечко електроника, не го прави робот, е, освен ако ти липсват базови познания и в тази област и някой теоретик-конспиратор те е подвел.
wal
Цитат
Колата ти всъщност вече е робот. Смартфона също. Умната ти къща и тя. С умната пералня, климатика, ролетната гаражна врата... всичко това е робот.

Хайде, първо си изясни що е това робот и роботика и до къде тя има почва в живота ни.
wal
Цитат
Неуки, необразовани хора да нямат право на избор.
Хора не платили никакви данъци, криминалисти, и тем подобна паплач - също.

Не се получава, какъв е критерия за неук и необразован?!Това,че някой бил имал документ за някакво образование прави ли го образован?!
Имаш предвид криминалните разбира се ,но и тези,които са в затвора и сега не могат да гласуват.На свобода ли е значи се е поправил и не е криминален.
Съгласен съм да има възрастов ценз.При навършени 21 години да може да се гласува и това право да важи до 80 годишна възраст.Неприятен опит имам с майка ми, заведох я да гласува и като влезе в кабината започна да ме вика за помощ.
Riki
И аз мисля, че неграмонтрни, неуки хора, а повярвай ми още има такива роми, не трябва да гласуват. Това обаче, нямам как да стане, защото те са най - лесни за манипулиране. За две кюфтета и една бира, са готови на всичко...

За мерките..........хм. На всеки два часа дeзинфекция, n-пъти миене на ръце. Аз всяка година бих наредила поне 14 дни да се прави animatedwink.gif w00tbrows.gif

Защо малко да ти остава?!

Поздрав:

https://www.youtube.com/watch?v=IEtqo27Yd7I
lati1960
Цитат(Питето @ 16/05/2020, 19:02) <{POST_SNAPBACK}>
Харесва ми, че заменяш понятията зад термините — значи ти липсват факти в подкрепа, и си ги създаваш както дойде. Колата, смартфона и автомобила са роботи... в твоята фантазия. Това, че в нещо има чипове и повечко електроника, не го прави робот, е, освен ако ти липсват базови познания и в тази област и някой теоретик-конспиратор те е подвел.

Имах предвид, че това е само началото, по истинската роботизация, на всичко. В който смисъл ние, биологичните, естественият човек, ще се окажем само придатък, обслужващ персонал по изцяло роботизираната среда и живот, на чийто връх са... опс, пак щях да кажа "боговете", ама заради тебе ще река елитът. И в това няма нищо конспиративно, развива се пред очите ни. Е, малко по-бавничко, отколкото им се ще на някои, но, това иде. После - киборгите. Хибридите между човек и машина, и роботочовеците. Накрая - модифицираният и селектиран свръх човек. Дори на практика вече е възможно, да се селектират хора, с определени качества, черти, физиологични и други... Създадена е и изкуствената утроба, жените на бъдещето може и да не раждат, всичко ще е извън маточно... Засега само етични, морални и донякъде религиозни подбуди възпират този процес, но и това ще се превъзмогне. Това са реалности, приятелю, които идат. Няма нищо конспиративно. Въпрос на време.
lati1960
Цитат(wal @ 16/05/2020, 20:00) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде, първо си изясни що е това робот и роботика и до къде тя има почва в живота ни.

Вече писах на Питето по това, виж. Да не се повтарям.
Каквото и да е роботиката, тя вече навлиза масово, ще се развие още, до степен, че да се иде към киборгизация на човека, и накрая до селектирания хибриден вид, наречен Свръхчовек. Ако мислите, че това е фантастика, желая ви дълъг живот, и ще го видите реализирано донякъде, в следващите десетилетия. Матрицата на Сатаната не е измислица, в нея ще бъдат вкарани почти всички хора.
Shade
Цитат(lati1960 @ 15/05/2020, 11:43) <{POST_SNAPBACK}>
Роботите и киборгите са само преходен етап към новия човек, гмо модифицираният. /прочети за Свръх Човека на Ницше! Хитлер ряпа да яде, ако знае какво готвят неговите "победители" за бъдещето!/
Няма да споря с никого тук, защото просто е въпрос на по-далечно бъдеще...

Отново противоречия. Какво далечно бъдеще, нали очаквате всеки момент края на този свят? Второто Пришествие на Исус, Страшният Съд, където ще се раздават смъртни присъди в дивашки стил, пред който съдът на Средновековната Инквизиция бледнее. В резултат непослушните отиват да се пържат вечно в горящата сяра на Ада (защо сяра, а не електричество или газ, е без значение, така е писано и точка), а послушните ще получат Вечен живот в Рая, където основното им занимание ще бъде вечно да благославят милостивия Бог.

Та въпросът беше да не би да си прогледнал... misli.gif
Да поясня. Учителката дава на класа тема за съчинение "Вяра в Светлото Комунистическо бъдеще".
На другия ден учителката кара Иванчо да прочете съчинението си пред класа.
- Нашата котка се окоти и роди 5 котенца. Те всички са комунисти - започва Иванчо.
- Браво, Иванчо! - възхищава се учителката - Напипал си същността. Дори домашните животни се радват на социалистическата реалност.
- Мина една седмица - продължава Иванчо - и котенцата вече не са комунисти.
- Как така бе, Иванчо! - възмущава се учителката - Това е невъзможно!
- Възможно е, възможно е, другарко! - настоява Иванчо - Котенцата прогледнаха!
agrippa
Царя може и да не е гол, ама се е поразгащил и обича да се възползва от голотата на поданиците си. Това е положението.
Питето
Историята също ти куца. Това дето "човека отмира", още от хомонокулуса насам го пробутват на суеверните люде, ама още не се е случило. Дори като само като "начало" го няма...
lati1960
Цитат(Riki @ 16/05/2020, 12:45) <{POST_SNAPBACK}>
О, недей да съжаляваш! Харесва ми, когато някой сподели нещо. Ти, обаче, го направи наполовина, та няма как. Всъщност, трябваше да се сетя, но не допусках, че ще ..........няма значение.

За протестите ми стана интересно, че хем малко хора са излезли, хем. ...няма смисъл от нас....т.е. опре ли до действия......... се скатаваме и си търсим причини (не е персонално към теб).
Еми, такова бъдеще ни очаква. Що други не искат да се върнат? Хората са го казали . "На каквото си постелиш, на това ще седнеш".... wink.gif

За вируса!
Вчера един младеж ме уби направо! Вика ми: "к'ъв ти вирус! Повече хора са умрели от любов, отколкото от вируси"!
Много ни е паднало нивото в училище! wacko.gif no.gif

Конкретно за вируса не съм капацитет, за да се произнасям. Слушам обаче едно предаване в момента, в което водещата зададе интересен въпрос по пандемията и мерките, конкретно у нас. А въпросът беше в смисъл: Преди седмица-две заразените у нас бяха по-малко, но имаше строги мерки, сега са повече, а вече не сме под карантина, а в, как беше, в епидемиологична обстановка? Какъвто и да е отговорът, за мен всички действия не само в България от самото начало, когато разбрахме за вируса, са напълно неадекватни, закъснели и абсурдни. Но, само мнение, нищо повече. Както и това, че не само според мен вирусът беше много хитро използван от властите навсякъде за съвсем различни цели. Но, и това вече не е новина.
За протестите да кажа. Не само според мен у нас няма развито гражданско общество и демокрация, просто защото няма желание за това, няма обществено очакване по същото. Отдавна съм разбрал, и не само аз, че в България повечето хора не желаят да има ред, законност и справедливост, колкото и клиширано да звучи. А причината е тривиална - парѝ. Ако има спазване на морал, етика и законност, то повечето от тези, които правят големи парѝ, няма да могат, по разбираеми причини. Даже на по-ниско ниво е същото, нарича се далавера, шуробаджанащина, сив сектор, черен сектор, престъпност... Абе директно ще го река: Ако у нас има ред, законност и справедливост, затворите няма да стигнат. Щото голямата част от любимия ни народец ще е за там! И не се притеснявам да го кажа, защото е факт. Ето по тази причина е голяма съпротивата и срещу мен, не само тук, и в другия раздел. Понеже изобличението не се нрави никому. Не че и аз съм цвете, по-добър от останалите, за да обобщавам така от пиедестала на непогрешимост и святост, не. Но такава е истината, тя касае всички ни, и който я отрича просто лъже. Да, знам, има и добри, свестни хора, и не са малко. Които с труд и честно си изкарват хляба, гледат си децата и семействата, така е. Но, такива са малка част у нас, а и по света, сблъсквал съм се и навън. Затуй реални протести няма, няма и да има, понеже те са манипулирани и обслужват една и съща каста, която реализира горните обществени очаквания. Обществото иска да живее така, и политиците им го осигуряват. Това е. Обществото не иска светци да го управляват, понеже те ще го накарат и то да живее като тях! Разбираш.
Иначе примери бол, днес изброиха част от фирмите, големите, които са се възползвали предимно от финансовата помощ по време на пандемията. И, пак са си те: На Домусчиеви, на Пеевски, на Ковачки, Златеви... цялата пасмина партийна, касичките на властта. Върхът пък на омерзението бяха излезлите есемеси между господата Божков и финансовия шеф Горанов:
https://topvesti.bg/c/d_kuHXIBSd2VWSbwseyc/...a-vladi-goranov
Какво да коментирам повече. Борба за власт и парѝ, отвсякъде, с всички средства. С протести това не може да се оправи. То е все едно с голи ръце да опитваш да разплетеш отровно змийско кълбо. Няма начин. Ще си чакам, знаеш Кого. Преди Той да дойде, все така ще е, и още по-зле ще става. Страшно дори!
lati1960
Цитат(Питето @ 17/05/2020, 10:11) <{POST_SNAPBACK}>
Историята също ти куца. Това дето "човека отмира", още от хомонокулуса насам го пробутват на суеверните люде, ама още не се е случило. Дори като само като "начало" го няма...

Пак не се разбрахме. Вероятно вината отново е моя. Затуй ще поясня:
Не съм писал, че "човекът отмира". Нормалният, биологичният човек ще си съществува, паралелно с експериментите, които се правят /дори сега с тоя вирус призрак/, и които ще продължат и за в бъдеще. Клонирането според теб какво е? Защо вече не се говори за него? Нима замразиха проекта? Докога? Нима смяташ, че не могат вече да клонират и хора? Генното инженерство и модифициране защо продължава? Какво разработват, какво търсят? Ако мислиш, че технологичният и научен бум просто ще спре, щото ти се опитваш всичко да обясниш чрез законите на икономиката, жестоко си се объркал. Все повече ще се ускоряват нещата в сферата, докато се стигне до това, което обясних: киборгизиране, хибридни хора, селектиран супер човек. Не съм писал обаче, че всички ще са такива. Оттам и объркването ти. И, за да не обяснявам повече, ще те посъветвам да изгледаш един много добър филм по темата, с Мат Деймън, лентата се казва "Елизиум", мисля е от 2013 г., има я на свободен достъп в нета. В общи линии това ни подготвят, на идните поколения поне. А дали ще стане точно така, ще покаже бъдещето. Които доживеят, ще разберат.
lati1960
Цитат(Shade @ 17/05/2020, 03:23) <{POST_SNAPBACK}>
Отново противоречия. Какво далечно бъдеще, нали очаквате всеки момент края на този свят? Второто Пришествие на Исус, Страшният Съд, където ще се раздават смъртни присъди в дивашки стил, пред който съдът на Средновековната Инквизиция бледнее. В резултат непослушните отиват да се пържат вечно в горящата сяра на Ада (защо сяра, а не електричество или газ, е без значение, така е писано и точка), а послушните ще получат Вечен живот в Рая, където основното им занимание ще бъде вечно да благославят милостивия Бог.

Та въпросът беше да не би да си прогледнал... misli.gif
Да поясня. Учителката дава на класа тема за съчинение "Вяра в Светлото Комунистическо бъдеще".
На другия ден учителката кара Иванчо да прочете съчинението си пред класа.
- Нашата котка се окоти и роди 5 котенца. Те всички са комунисти - започва Иванчо.
- Браво, Иванчо! - възхищава се учителката - Напипал си същността. Дори домашните животни се радват на социалистическата реалност.
- Мина една седмица - продължава Иванчо - и котенцата вече не са комунисти.
- Как така бе, Иванчо! - възмущава се учителката - Това е невъзможно!
- Възможно е, възможно е, другарко! - настоява Иванчо - Котенцата прогледнаха!

Вицът е добър, признавам. Иначе аз не смея да твърдя, че съм прогледнал, просто мижа, опитвам, а дано... но е много силна Светлината, в която се взирам. Та така. Просто отблясъци някакви. Отражения. Само ще кажа, че едното не противоречи на другото. В смисъл, че Страшен Ден на Съд ще има, вече друг въпрос кога ще дойде, според мен няма да е скоро. /В другия раздел по темата съм се изказал, личното ми мнение е, че предстоят поне още два века, в които ще се изпълнят още много неща, вкл. по киборгизацията и селектирането на супер хора./ Тоест, това че ще има Страшен Съд не пречи да се изпълнят преди това въпросните събития, за които говорим. А Съдът и наказанието ще са и по причина отчасти на същите тези неща, че елитът човешки си позволява да се намесва в Божиите и небесни работи. Извинявам се, че привмъквам религиозните постулати, но ти повдигна въпроса.
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 17/05/2020, 09:25) <{POST_SNAPBACK}>
Ето по тази причина е голяма съпротивата и срещу мен,

Ама ти си патетичен!
Каква съпротива, какви пет лева?!
В началото беше забавен, сега си ... скучен! no.gif
Riki
Трябва да си го чел и в другия форум, за да ....придобиеш някаква представа за .....как да кажа.....терзанията му......

Лати, ето ти за пример Горския.

Понякога така ви се възхищавам на всички, който сте поели по друг път, извън България!

Лати, това е действие! Не одобрили нещо, взели решение. Изпълнили.

Иска се може би сила?!? Има трудности. Но това е да ковеш собствената си съдба.

Човек не бива да губи надежда и вяра grin.gif tan.gif
Shade
Цитат(lati1960 @ 17/05/2020, 00:45) <{POST_SNAPBACK}>
Вицът е добър, признавам. Иначе аз не смея да твърдя, че съм прогледнал, просто мижа, опитвам, а дано... но е много силна Светлината, в която се взирам. Та така. Просто отблясъци някакви. Отражения. Само ще кажа, че едното не противоречи на другото. В смисъл, че Страшен Ден на Съд ще има, вече друг въпрос кога ще дойде, според мен няма да е скоро. /В другия раздел по темата съм се изказал, личното ми мнение е, че предстоят поне още два века, в които ще се изпълнят още много неща, вкл. по киборгизацията и селектирането на супер хора./ Тоест, това че ще има Страшен Съд не пречи да се изпълнят преди това въпросните събития, за които говорим. А Съдът и наказанието ще са и по причина отчасти на същите тези неща, че елитът човешки си позволява да се намесва в Божиите и небесни работи. Извинявам се, че привмъквам религиозните постулати, но ти повдигна въпроса.

А, няма лошо Библията да бъде интерпретирана светски от историческа, научна и философска гледна точка. От такава гледна точка религиозната концепцията за Края на света е просто една грешно интерпретирана астрологична алегория. Тук съм споделил подробности.
В гръцкия и съответно в българския превод на Библията в Матей 28:20 Исус казва: "Аз ще бъда винаги с вас до края на света". В други преводи на Библията това изречение звучи "I am with you always, even to the end of the age". "Age" на английски означава възраст, век, период, епоха. В оригиналния текст думата е "олам" (עולם), на английски "aeon", с което се означава епохата от 2150 години, базирана на прецесията на равноденствията.
Представяната от Исус интерпретация на Слънцето в Риби ще приключи, когато Слънцето навлезе в епохата на Водолей. Заблудените вярват, че краят на света идва скоро. Всъщност идва краят на епохата на Риби, с която е асоциирано християнството. Епохата на Водолей започва след 140 години, когато предстои християнството да бъде изместено от нововъзникнала модерна философия, базирана на Водолей.
Shade
Цитат(Riki @ 17/05/2020, 06:59) <{POST_SNAPBACK}>
Човек не бива да губи надежда и вяра grin.gif tan.gif

Всъщност човек не бива да губи любовта. Надеждата и вярата са на втори план, те не са съзидателни категории. Любовта е силата, която може да твори чудеса. Отразено е отчетливо в човешката история, изкуство и култура.
prius06
Като стана дума за индустриалното общество и бъдещето му, нека си спомним за текта, публикуван в Washington Post и New York Times от серийния убиец, известан като Унабомър.

Документът е публикуван през 1995г. под натиск от автора, заплашващ, че ще продължи да изпраща бомби докато не види документа публикуван. Министърът на правосъдието и директорът на ФБР са препоръчали документът да бъде публикуван.

Докъментът все още може да се прочете в сайта на Washington Post. Основната идея на автора е, че индустриализацията постепенно отнема свободите на хората и процесът е необратим.

Първият параграф звучи по следния начин (превод на Гугъл транслейт):
Цитат
1. Индустриалната революция и нейните последици са били катастрофа за човешката раса. Те значително увеличиха продължителността на живота на онези от нас, които живеят в „напреднали“ страни, но дестабилизираха обществото, направиха живота неосъществим, подложиха човешките същества на покварата, доведоха до широко разпространени психологически страдания (в Третия свят до физическо страдание също) и са нанесли тежки щети на естествения свят. Постоянното развитие на технологиите ще влоши ситуацията. Това със сигурност ще подложи човешките същества на по-големи ужаси и ще нанесе по-големи щети на естествения свят, вероятно ще доведе до по-големи социални смущения и психологически страдания и може да доведе до увеличени физически страдания дори в „напредналите“ страни.

Трябва да си призная, че не съм чел целия документ, но съм чел по-голямата част от него и смея да твърдя, че написаното е много добре аргументирано и логически обосновано. Чете се относително лесно и определено не е загуба на време.

Авторът - Ted Kaczynski известен като Унабомър заради бомбите които е изпращал предимно на университети и авиокомпании с цел да привлече вниманието на обществото към идеите си, е бивш университетски преподавател по математика.

В детските си години е бил обявен за математическо чудо. След като на теста си за интелигентност е постигнал резултат 167, е преминал към ускорено образовние, което по собствените му думи е било повратна точка в живота му, защото този процес го е дистанцирал от децата с които е израснал.

По-късно, след приключване на бакалавърската си степен от Харвард е бил подложен на брутален психологичен експеримент, който навярно е разхлабил някой шайби. В последствие получава магистърска и докторска степен и започва да преподава математика в Бъркли, където обаче се задържа само две години.

След оставката си за кратко време се завръща в дома си и в крайна сметка се скрива от системата в построено от него бунгало в планините на щата Монтана, където до залавянето му от ФБР е живал отшелнически живот без електричество и течаща вода повече от двадесет години.

Приятно четене!

smile.gif
ByBa
Цитат(lati1960 @ 16/05/2020, 21:18) <{POST_SNAPBACK}>
това е само началото, по истинската роботизация, на всичко.

Това са реалности, приятелю, които идат. Няма нищо конспиративно. Въпрос на време.

И не само това - това е въпрос и на целенасочена разработка...да се насочи обществото да върви само в една посока...ппонеравилната :-)

Примери:

- понеже коронавирусът полепвал по банкнотите - да не се пазарува с книжни пари, а само с карти, безконтактни...тогава бедните, просяците и тези, наказани заради лошата си кредитна история ще лапат мухи...

- същото важи и за пазаруването въобще...да става по интернет, да не опипваш продукта..., да ти го носят на крака и ръце /с маски и ръкавици/

- да работиш дистанционно...което значи с тази дигитализация да нямаш поглед върху действително ставащото...а да те наблюдават и да те контролират допълнително...

- вие изредете нещо друго в тази връзка...

lati1960
Цитат(Shade @ 17/05/2020, 18:07) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност човек не бива да губи любовта. Надеждата и вярата са на втори план, те не са съзидателни категории. Любовта е силата, която може да твори чудеса. Отразено е отчетливо в човешката история, изкуство и култура.

Не съм в позицията да ви опровергавам, още по-малко да ви съдя, тук. Истината е, че просто вече нямам надежда за този свят. Ако ме разбирате. Не че иначе не. Вече няколко пъти писах, че управленията навсякъде са извадка на народната воля, мераци и щения. И така е. За добро или за лошо обаче, аз не се вписвам в това. Не мога като другите, като повечето, признавам си. Проблемът е за другия раздел, но след като сте ме зачекнали и тук, ще го кажа: Повечето хора очакват този живот, биологичния, познаваемия, един ден да стане съвършен. /Вярващите чакаме това след ново Идване на Господ/ Само че, дали е възможно, за този, за тленния? По принцип хората, в не малката си част, вече сме постигнали възможното съвършенство на биологичното си битие. Мисля, че ще се съгласите. Достигнали сме предела, е, има и още, в технологично отношение, но е факт. Е, виждате ли много щастливци наоколо? Аз, не. Защо? Просто е. Защото, въпреки огромните екстри, които постигнахме, относителните мир, спокойствие и благодат, ние продължаваме да страдаме, боледуваме и умираме. Да, ще кажете, това е част от живота. От този, така е. Само че, повечето не вярвате, че има друг, нов, съвършен, истински. Аз вярвам! И оттам конфликта ми, най-вече духовния, с повечето от вас. Не че съм повече и че не съм грешник като всички, несъвършен също, с всичките си косури. Но чакам и се надявам на друг живот, този път го извървях, и не че съм стар, но вътре в себе си вече нямам накъде повече. Яденето и пиенето не ме вълнуват, нито напушването, друсането, технологичните играчки... Но съм жив, вътрешно. Копнея за нещо друго, за нещо повече. И знам какво е. Обещано ми е, от Един, Който стана Жертва не само за мен, но и за всеки, който търси повече от плътта, тленното и материалното. Това е. Не се превъзнасям, нито големея. Просто споделям защо съм това, което съм, и защо пиша това, което пиша. Примирил съм се, че не мога да променя нищо. Хората, повечето, са се втурнали като луди да преследват суетни и временни неща, власт, парѝ, материални придобивки, и т. н. Мен това не ме вълнува. Наситих се. Достатъчно. Затуй не ме вълнува и властта, и тя е суета, на този свят. Всичко отминава, като прах по вятъра, като беше в една класика:

Е, мисля че казах достатъчно. Дори отгоре. Поздрави от мен с песента, към всички ви! Аз просто нашепвам неща, които гениални хора и творци са изпели, нарисували и написали. Бъдете здрави! Нищо лошо от мен. Всички сме прах по вятъра!
lati1960
Цитат(ByBa @ 17/05/2020, 20:34) <{POST_SNAPBACK}>
И не само това - това е въпрос и на целенасочена разработка...да се насочи обществото да върви само в една посока...ппонеравилната :-)

Примери:

- понеже коронавирусът полепвал по банкнотите - да не се пазарува с книжни пари, а само с карти, безконтактни...тогава бедните, просяците и тези, наказани заради лошата си кредитна история ще лапат мухи...

- същото важи и за пазаруването въобще...да става по интернет, да не опипваш продукта..., да ти го носят на крака и ръце /с маски и ръкавици/

- да работиш дистанционно...което значи с тази дигитализация да нямаш поглед върху действително ставащото...а да те наблюдават и да те контролират допълнително...

good.gif
Този списък ще става все по-дълъг. Преди доста седмици си казах мнението, че властите вече никога няма да се откажат от мерките заради вируса, реален или не. А той си е реален. Но винаги е бил. Както и много други подобни. Ние живеем в изпортен, повреден свят в това отношение, в запрашен свят, замърсен, пълен с вируси и бактерии, всякакви. Телата ни също са пълни с подобни, някои от които полезни, за храносмилането, метаболизма, и т. н. Да се извадят на светло тези реалности, и заради тях да се налага тиха диктатура, това е проблемът, не вирусите. Ето, днес у нас открили огнище на ку-треска /не знам дали я изписвам правилно/. Ще изтрепят пак животни, ще изолират хора...Тази игра ще продължава. На учените им е гот, че са на първа линия. На докторите също. За властта да не говорим! Масата хора също се кефи, понеже на първа ръка излиза, че се съобразяват с тях, че властите им обръщат внимание, някак ценни ги карат да се чувстват, защитени... А всичко това е само илюзия, манипулация. С цел пълно и тотално заробване, чрез новите технологии и средства. Всичко си е същото, че и по-лошо, борба за власт и парѝ. Нищо ново под слънцето. Но с нови средства, в новата ера. Ето, пак се изкушавам да го кажа: Добре дошли... абе знаете в какво. laugh.gif
Аз отказвам. И ще си платя за това. Всеки да му мисли и да си прави избора, всичко си има цена. Както се шегуваха: Свободата, Санчо, или салама?! Не може и двете. На много хора им предстои да го разберат.
lati1960
Цитат(Shade @ 17/05/2020, 17:57) <{POST_SNAPBACK}>
А, няма лошо Библията да бъде интерпретирана светски от историческа, научна и философска гледна точка. От такава гледна точка религиозната концепцията за Края на света е просто една грешно интерпретирана астрологична алегория. Тук съм споделил подробности.
В гръцкия и съответно в българския превод на Библията в Матей 28:20 Исус казва: "Аз ще бъда винаги с вас до края на света". В други преводи на Библията това изречение звучи "I am with you always, even to the end of the age". "Age" на английски означава възраст, век, период, епоха. В оригиналния текст думата е "олам" (עולם), на английски "aeon", с което се означава епохата от 2150 години, базирана на прецесията на равноденствията.
Представяната от Исус интерпретация на Слънцето в Риби ще приключи, когато Слънцето навлезе в епохата на Водолей. Заблудените вярват, че краят на света идва скоро. Всъщност идва краят на епохата на Риби, с която е асоциирано християнството. Епохата на Водолей започва след 140 години, когато предстои християнството да бъде изместено от нововъзникнала модерна философия, базирана на Водолей.

Съгласен. Такова е и моето разбиране по въпроса, за т. нар. "край" на света. Такъв реално няма да има. Светът е вечен, животът също. Но, ще има Ден на Съд, ще има и Пришествие, ще има възкресение от мъртвите, ще има и ОБНОВЛЕНИЕ на всичко, също нова Земя, и ново Небе. Не край. Тоест, ще има трансформация на нашия свят, в нов, в друг, различен, чист и нетленен. И то не еволюционна такава, както смятат мнозина, вкл. вярващи, а апокалиптична и катастрофална, както е описана в Библията, конкретно в Книга Откровение, последната. Мисля по това постигаме пълно съгласие. hat.gif
Shade
Цитат(lati1960 @ 17/05/2020, 10:42) <{POST_SNAPBACK}>
Хората са се втурнали като луди да преследват суетни и временни неща, власт, пари, материални придобивки. Виждате ли много щастливци наоколо?
Копнея за нещо друго, за нещо повече. И знам какво е. Чакам друг живот. Обещан ми е, от Един, Който стана Жертва не само за мен, но и за всеки, който търси повече от плътта, тленното и материалното.

Накратко.
Да, някои хора преследват временни неща, власт, пари, материални придобивки.
Други, обаче, осмислят живота си в стремеж към непреходни ценности. Любовта е в основата на тези ценности. Любов към духовно и физическо развитие. Любов към партньор, семейство, деца... Любов към наука или изкуство...
Реалното щастие е в любовта към нещо стойностно и реално. Не е необходим Вечен живот за постигането му. В този аспект Вечен живот, предложен на вересия, звучи отегчително и досадно.
Въз основа на споделеното от теб, очевидно ти липсва любов и хъс в резултат на тази любов. Затова чакаш друг живот, спуснат наготово. "Обещан" от Някой си, който по непотвърдени данни уж се бил жертвал не само за теб, но и за други такива.
Този Бог жив да го ожалиш, ако наистина възнамерява да се обгради във вечността с пасивни безделници, които освен да се молят, покайват, цитират чужди мисли и възхваляват, друго не умеят...
Shade
Цитат(lati1960 @ 17/05/2020, 11:02) <{POST_SNAPBACK}>
Съгласен. Такова е и моето разбиране по въпроса, за т. нар. "край" на света. Такъв реално няма да има. Светът е вечен, животът също. Но, ще има Ден на Съд, ще има и Пришествие, ще има възкресение от мъртвите, ще има и ОБНОВЛЕНИЕ на всичко, също нова Земя, и ново Небе. Не край. Тоест, ще има трансформация на нашия свят, в нов, в друг, различен, чист и нетленен. И то не еволюционна такава, както смятат мнозина, вкл. вярващи, а апокалиптична и катастрофална, както е описана в Библията, конкретно в Книга Откровение, последната. Мисля по това постигаме пълно съгласие. hat.gif

По въпроса за апокалиптичното "Откровение" не сме постигнали съгласие. Апокалисис на съвременния етап би означавало превръщане на планетата в безжизнена пустиня.
Макар и да не е очевидно, колективният човешки разум се развива и съобразява с предишните си грешки. Това развитие не е линейно, има формата на затихващо хармонично колебание.

Shade
Цитат(ByBa @ 17/05/2020, 10:34) <{POST_SNAPBACK}>

Хм, може би това е грижа за бедните и просяците. Банкнотите винаги са били носители и инкубатори на зараза. Не си ли виждала как хората ги храчат старателно, когато ги броят. Гнусно... strah.gif
Наистина ли имаш желание да пазаруваш с кеш?
wal
Цитат
Матрицата на Сатаната не е измислица, в нея ще бъдат вкарани почти всички хора.

Благодаря за пожеланието!! tan.gif
За матрицата на Сатаната нищо не знам.На мен други матрици и детерминанти са ми преподавали.Имаш ли някаква представа колко мръсни производства има в света и какво прави омразната роботика за опазване здравето на бачкаторите?!Един пример само - антикорозионните покрития на автомобила, който караш.
wal
5G мрежата как можа да я пропуснеш?!?! И Бил Гейтс дето щял задължително да ни ваксинира с ваксината дето още я няма!!
Riki
Може и да си прав...
От много мрънкане понякога..хм....пропускаме това cheers1.gif
Питето
Ми точно де, куца ти историята. Това дето го пише там, ти го научаваш от филми за развлечение, при това както сценариста вижда нещата, а не както е работела действителността. Примерно, всичките варвари са се пробвали да се прехвърлят през стените на римските градове, щото там по-малко болести, по-добър живот и колко му е след 2 000 години да има филм с подобен сюжет, ама поорязан, понапудрен и набутан напред във времето, щото реалността не пасва на такова разделение. Я посочи напоследък такова разделение, щото аз веднага посочвам, че днес, при 7+млрд. население, има по-малък процент гладуващи, отколкото преди стотина години, когато всичките сме били 1,6млр.

Та същото и с киборгизацията, клонирането, и другите "подобрения" водещи до морлоки-елои дето ни ги сипваш с големия черпак — икономически няма как да се получат, както го описваш.
viara
Цитат(wal @ 17/05/2020, 22:48) <{POST_SNAPBACK}>
5G мрежата как можа да я пропуснеш?!?! И Бил Гейтс дето щял задължително да ни ваксинира с ваксината дето още я няма!!

За мутиращ вирус няма и не може да има ваксина.
Лъжепророчествата не му се сбъдват.
https://www.youtube.com/watch?v=_hYH9zc4Ojc...-9GjUioBW6A_pjo
Тиара
Цитат(D-rA @ 10/05/2020, 19:51) <{POST_SNAPBACK}>
Болшинството починали, са със съпътстващи заболявания, т.е. този вирус е бил последната капка в чашата им от живот.Защо никоя държава или институция не публикува сравнителна таблица - примерно месец март 2019, т.е. без този вирус и месец март 2020 - със вируса... Едва ли ще има някаква разлика...
А и както се вижда от всевъзможни инфоизточници - който си е луд зад волана, пак убива...Да, както Тарабас пише - такъв наплив на пневмонични не е имало. Но при всяка нова болестотворна атака винаги ще има изненади.Това значи ли че ако се появи пак нова изненадка и сме обречени за вечни домошари?
А и конспиративните теории за произхода му се подхранват от липсата на официално доказана позиция.Т.е. "има нещо гнило в Дания"... sunbathing.gif

Док, ако бяхме само домошари, с мед да ни намажеш. Лошото е, че параноясахме от толкова много изказвания за смърт и грозяща ни опасност, и то от лекари, което според мен противоречи на всякаква етика. До сега смятах, че лекарите са тези, които трябва да вдъхват надежда дори на безнадежно болния. У нас всичко е на опако - лекар, началник на една от най-реномираните болници, говори за масово смърт, за чували за трупове, за хладилни камиони и пр. гадости, а царят му приглася.
И да викаме царят е гол, няма кой да ни чуе. Тези, чиято дума се слуша, казват точно обратното - навлякъл е ватенка и ушанка.

ПП: Не зная какво се крие зад всичко това, но из нета мернах статии, в които се описва произхода на вируса - кръстоска между топлокръвно и студенокръвно животно, което не се среща в естествен вид в природата. Не съм медик и не мога да гарантирам за достоверността на това, което чета в нета. Просто споделих.
ЕксГорски
Първо трябва да минеш през тук 770d4fd976.gif
Shade
Цитат(Тиара @ 20/05/2020, 03:54) <{POST_SNAPBACK}>
Не зная какво се крие зад всичко това, но из нета мернах статии, в които се описва произхода на вируса - кръстоска между топлокръвно и студенокръвно животно, което не се среща в естествен вид в природата. Не съм медик и не мога да гарантирам за достоверността на това, което чета в нета. Просто споделих.

Вируси се срещат в природата. Представяват генетична информация, затворена в протеинова обвивка. Вирусът не е животно, защото не е жив. Това е нещо междинно около биологията и химията.
Тиара
Цитат(Shade @ 20/05/2020, 16:26) <{POST_SNAPBACK}>
Вируси се срещат в природата. Представяват генетична информация, затворена в протеинова обвивка. Вирусът не е животно, защото не е жив. Това е нещо междинно около биологията и химията.

Здравей, Шейди! Пропуснала съм думата "зародил, възникнал или нещо от сорта". Нямах предвид, че вирусът е животно.

ПП: Радвам се, че се засякохме! Поздрави и бъди здрав!
Тиара
Цитат(ЕксГорски @ 20/05/2020, 14:54) <{POST_SNAPBACK}>
Първо трябва да минеш през тук 770d4fd976.gif

Здравей, земляк по река! Радвам се да те "видя"! Отдавна не съм писала тук, но си помня паролата, та затова не съм и видяла тази тема. ablow.gif

Поздрави! Бъди здрав!
Shade
Цитат(Тиара @ 20/05/2020, 07:10) <{POST_SNAPBACK}>
Здравей, Шейди! Пропуснала съм думата "зародил, възникнал или нещо от сорта". Нямах предвид, че вирусът е животно.

ПП: Радвам се, че се засякохме! Поздрави и бъди здрав!

Бъди здрава и ти! И наминавай насам по-често!
hela
Благодаря за информацията! Царят не е гол. Съвсем истинско си е всичко за съжаление.
ЕксГорски
И ти се завърна - добре дошла! 770d4fd976.gif
Ей, този вирус, тази карантина ще ни събере отново всичките (почти) beerchug.gif
prius06
За тези, които обичат дрехите им да са в тон:

https://www.facebook.com/denise.brooker.9/v...23330314151826/
Dani
Цитат(Shade @ 17/05/2020, 21:27) <{POST_SNAPBACK}>
Въз основа на споделеното от теб, очевидно ти липсва любов и хъс в резултат на тази любов. Затова чакаш друг живот, спуснат наготово. "Обещан" от Някой си, който по непотвърдени данни уж се бил жертвал не само за теб, но и за други такива.

Не си разбрал правилно, Лати е перфекционист, той не харесва това, че животът не е перфектен, мечтае за живот, който да е справедлив за всички. Принципно хубаво желание, но на този, а ако има и други светове много вероятно и на тях също, няма перфетна справедливост.
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 16/05/2020, 13:29) <{POST_SNAPBACK}>
Доста е тъжно, човек да чете подобни текстове. Такова липса на респект към живота и работата на хората е отвратителна. Да се твърди такава лъжа и да ре разпространява по този начин е малоумие.
Същите вие, които разпространявате това, един ден ще имате нужда от помощ и ще настоявате за нея. И никой, по никакъв начин няма да може да ви подведе под отговорност за поведението ви сега.

Да се твърди такава лъжа е малоумие!? Не мисля, че човекът, който твърди това е малоумен. Има някаква изгода за да го прави.
Все пак доколкото знам млади и здрави хора починали от или заради вируса има много малко. Естественият отбор (подбор) не дава голям шанс на старите и болните.
Според мен трябваше да ги "скрият" само тях от вируса, а всичко останало с малки изключения да продължи да работи със спазване на санитарни изисквания, а там където е възможно и дистанционно.
Наскоро си правих изследвания и се оказа, че витамин д ми е малко под нормата, въпреки че повече от два месеца го пия редовно. Предполагам, че ако хората, които починаха от или заради вируса бяха пили профилактично витамини и минерали щяха да имат голям шанс да оцелеят. Не се обърна внимание на профилактиката.
Тарабас
Не е вярно! Има много млади, които боледуват тежко, има и не малко жертви сред тях. Без съпътстващи заболявания. И там статистиката няма никаква роля. Дори един млад да си е отишъл от една въждушно капкова инфекция е много.

Младите се разболяват не само от самата инфекция, а и от неадекватно силната реакция на имунната система. И от това умират. Старите, тези със съпътстващи заболявания умират от инфекцията, коята при тях изпреварна имунната реакция.

Лечението промерно с Хлороквин и Макролиди, какъвто е Ацитромицинът са модулатори на имунната система и потискат синтезата на интерлевкини, чиято неконтолируема синтеза причинява ARDS. Това което води до респиратора. Лечението с тях няма нищо общо със инфекцията.

Забравете за грип, сополи и настинки и всички останали глупости, с които се сравнява тази инфекция. Сега не е моментът да мислите, а да спазвате наложените правила!
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 24/05/2020, 13:22) <{POST_SNAPBACK}>
Не е вярно! Има много млади, които боледуват тежко, има и не малко жертви сред тях. Без съпътстващи заболявания. И там статистиката няма никаква роля. Дори един млад да си е отишъл от една въждушно капкова инфекция е много.

Младите се разболяват не само от самата инфекция, а и от неадекватно силната реакция на имунната система. И от това умират. Старите, тези със съпътстващи заболявания умират от инфекцията, коята при тях изпреварна имунната реакция.

Лечението промерно с Хлороквин и Макролиди, какъвто е Ацитромицинът са модулатори на имунната система и потискат синтезата на интерлевкини, чиято неконтолируема синтеза причинява ARDS. Това което води до респиратора. Лечението с тях няма нищо общо със инфекцията.

Забравете за грип, сополи и настинки и всички останали глупости, с които се сравнява тази инфекция. Сега не е моментът да мислите, а да спазвате наложените правила!

Е, как да не е вярно в процентно отношение? Колко са младите и здравите и колко са болните и здравите починали?
Четох, че витмин д предпазвал от неадекватно силната реакция на имунната система. Колко е вярно не знам, но щом аз имам недостиг на витамин д след като го пия, значи повечето хора са много по-зле в това отношение.
Thursday Next
https://today.rtl.lu/news/world/a/1499872.html

https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/1126...em-Durchschnitt

Публикуват, както виждаш. Просто трябва да потърсиш.
Thursday Next
Грубо около половината от населението има недостиг на витамин Д, като и до момента се спори за това каква трябва да е "нормата". Няма студия, която да доказва ползата от приемането на таблетки за компенсирането на тази липса. Витамин Д се качва с излагане на слънце, не с гълтане на хапчета.
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 24/05/2020, 14:52) <{POST_SNAPBACK}>
Грубо около половината от населението има недостиг на витамин Д, като и до момента се спори за това каква трябва да е "нормата". Няма студия, която да доказва ползата от приемането на таблетки за компенсирането на тази липса. Витамин Д се качва с излагане на слънце, не с гълтане на хапчета.

Има референтни стойности. Зимата слънцето не може да ти помогне много. За хапчетата нямам личен опит, но капките помагат. Пия от няколко години.
Shade
Цитат(Dani @ 23/05/2020, 23:30) <{POST_SNAPBACK}>
Не си разбрал правилно, Лати е перфекционист, той не харесва това, че животът не е перфектен, мечтае за живот, който да е справедлив за всички. Принципно хубаво желание, но на този, а ако има и други светове много вероятно и на тях също, няма перфетна справедливост.

Чудесно е, че поясняваш кой какво разбрал и какво не разбрал, но това не е единствената дискусия по въпроса. Отчетлива реалност в продължение на милиони години е развитието и адаптирането на видовете. Като единствена справедливост на живота. В този аспект личният принос на индивидите би могъл да е микроскопична част от тази справедливост, но суетните дребни желания на индивидите определено не са. Поради което индивидите с техните желания са на заден план в тази справедливост, колкото и да им се иска.
И да има живот на други светове, той ще се крепи на същата справедливост, иначе няма да го има.
Dani
Цитат(Shade @ 24/05/2020, 18:30) <{POST_SNAPBACK}>
Отчетлива реалност в продължение на милиони години е развитието и адаптирането на видовете. Като единствена справедливост на живота.

Дааа, но дали тази единствена справедливост е перфектна? misli.gif
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 10/05/2020, 13:00) <{POST_SNAPBACK}>
Работя от осем години в пневмология, 20 месеца в реанимация. До сега не съм виждал болен, починал от вирусна пневмония. Има, но това са случай, които човек вижда един, два пъти в кариерата си. Шефът ни, който има 30 години опит ни разказа за подобен случай, на колега който е бил болен от тежка вирусна пневмония, седмици на респиратор. Оцелял. Преди около 15 години.
В нашето предприятие имаме 850 легла. От края на февруари имаме две новосформирани COVID-19 отделения с около 40 легла + капацитет за до 60 интензивни легла. От началото на март до днес периферните легла са пълни с пациенти с вирусна пневмония и позитивни PCR специфични тестове за ковид19. Има пациенти на респиратор и няколко жертви.

Като университетска клиника ние сме много щастливи, че има толкова много болни от това заболяване, защото студентите имат възможност live, не на книга, да се сбълскат с едно такова заболяване, дори на живо да преживеят, как се умира от такава пневмония. Някои студенти щастливци дори успяха да се заразят в желанието си да помогнат с каквото могат, докато заразените лекари се лекуваха и отвориха свободни работни места.

Гол ли е цярят или не, един господ знае. Едно е сигурно. След като се преодолее кризата, в световен мащаб системата на здравеопазването ще се промени драстично. Системата на осигуряването в бъдещ план ще бъде и на лична персонална основа. Сиреч хората които носят висок умишлен риск за системата, ще имат трудности да се ползват от нея. Антиваксъри, 5G-кретени, маниготовагрипче-експерти ще имат безплатен достът примерно до събраните съчинения на баба Ванга и до там. Всеки сам си носи главата.

Много скоро ще разберем дали си прав. sunbathing.gif
Shade
Цитат(Dani @ 25/05/2020, 01:56) <{POST_SNAPBACK}>
Дааа, но дали тази единствена справедливост е перфектна? misli.gif

Нищо по-перфектно от онова, което осигурява оцеляване на живота и възраждането му след глобални катастрофи, предизвикани от масирани мощни вулканични изригвания или падане на масивен метеорит. С резултат цялостно блокиране достъпа на слънчевата светлина до планетата за продължителен период от време.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.