Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Гол ли е царя?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
prius06
Цитат(evanka @ 13/05/2020, 00:11) <{POST_SNAPBACK}>
Дали са 95 или 97, няма голяма разлика.
Аз го написах, защото помислих, че си взел някакъв осреднен %, включвайки и последните 2-3 седмици, където % е много нисък и така си получил 95%.
Но за да добиеш реална представа за смъртността от ковид, трябва да вземеш данните щат по щат.
Нишо не съм изчислявал, Уеб сайта си промени данните буквално час, след като публикувах съобшеието си, изглежда, че четат форума smile.gif
The_Purifier
То и във футбола има такива нападатели, дето са куци коне и за нищо не стават, но увличат цялата защита с маймунджелъците си и оставят на читавите играчи да си свършат работата. Царят че е гол, гол е, но по съвсем други причини.
iridium
Колеги, никои ли не изпитва дълбок, студе гняв спрямо Китаи' ?
Щото аз го изпитвам.
И също спрямо Международнат Здравна Организация.

Предполагам, сте в течение, че Китаи' умишлено е криел - и крие ! - реалните цифри на заразените и на мъртвите.

Също така, Китаи' е направил страхотен натиск kъм МЗО, за да крият възможно наи - дълго истината за мащаба на пандемията-през декември, януари и февруари.

МЗО умишлено настоя през януари и февруараи да не се затварят границите и да се продължи да се внасят китаиски туристи в Европа и Щатите : десетки самолети всеки ден кацваха в Европа, Америка.

Не знам...как да се гледа на Китаи и на МЗО, които забиха такъв нож в гърба на целия свят.

А, и друго : Китаи' умишлено забранява да се комуникира на докторите по Света *картата-паспорт* на вируса, за да им попречи възможно наи-дълго да намерят ваксина. И китаиските доктори, които се опитаха да *говорят*… : изчезнаха.

Не давам линкове, за да не пренатоваря поста и темата , но линкове има по тези въпроси на всякакви езици. Лесно ще ги намерите.

Бъдете здрави, български колеги !
evanka
Цитат(iridium @ 13/05/2020, 09:42) <{POST_SNAPBACK}>
Колеги, никои ли не изпитва дълбок, студе гняв спрямо Китаи' ?
Щото аз го изпитвам.
И също спрямо Международнат Здравна Организация.

Предполагам, сте в течение, че Китаи' умишлено е криел - и крие ! - реалните цифри на заразените и на мъртвите.

Също така, Китаи' е направил страхотен натиск kъм МЗО, за да крият възможно наи - дълго истината за мащаба на пандемията-през декември, януари и февруари.

МЗО умишлено настоя през януари и февруараи да не се затварят границите и да се продължи да се внасят китаиски туристи в Европа и Щатите : десетки самолети всеки ден кацваха в Европа, Америка.

Не знам...как да се гледа на Китаи и на МЗО, които забиха такъв нож в гърба на целия свят.

А, и друго : Китаи' умишлено забранява да се комуникира на докторите по Света *картата-паспорт* на вируса, за да им попречи възможно наи-дълго да намерят ваксина. И китаиските доктори, които се опитаха да *говорят*… : изчезнаха.

Не давам линкове, за да не пренатоваря поста и темата , но линкове има по тези въпроси на всякакви езици. Лесно ще ги намерите.

Бъдете здрави, български колеги !

Не им се гневя за границите и туристите, а за това, че продължават да поддържат пазари за диви животни и крадат технологии.
Вируса е бил в Европа още през есента.
Една френска телевизия извади архивни кадри, на които една млада жена, участвала в игрите в Ухан разказва за много лош и странен грип, който тя и някои от съотборниците са изкарали. Кадрите са от октомври. Но френската армия отказва всякакъв коментар и разследване по случая.
Скоро имаше една статия за лекари в Бергамо -Италия, които умишлено не взели под внимание няколкото болни със симптоми на ковид. Дори някакъв по-високо в ѝерархията заплашвал колегите си да не всяват паника.
Нас във Франция ни лъгаха за ефикасността на маските, дори ни казаха, че е опасно да носим, защото не знаем как.
Няколко държави си крадоха маски. Германия задържала всички маски 3М, произведени в Полша и Англия и дестинирани за други страни.
Франция конфискува преминаващи през територията ѝ маски за Италия...
Та, както виждаш, китайците не са единствените лоши. Те дадоха картата на вируса в началото на януари. Не са много по-напред с изработката на ваксина.
СЗО дори и да беше предупредила, затварянето на граници в демократичния свят през януари беше абсурд.
Никой политик не си представяше, че Запада е способен и на карантина.

В крайна сметка китайците не печелят нищо от цялата история.
Запада си дава сметка, колко е зависим от тях за стратегически стоки и вероятно ще пренасочи производства по-наблизо, най вече в Източна Европа за по-евтино и сигурно.

Единственото нещо, което харесвам на Тръмп е, че прави китайците луди.

evanka
Цитат(prius06 @ 12/05/2020, 23:57) <{POST_SNAPBACK}>
Нишо не съм изчислявал, Уеб сайта си промени данните буквално час, след като публикувах съобшеието си, изглежда, че четат форума smile.gif

Сайта продължава да си опреснява данните.
Накрая да не се окаже, че ковид е все пак доста смъртоносен. animatedwink.gif
Питето
Махалото... е поограничено и няма да се връща в тази посока. Поне няма да се върне колкото им се иска на петролните юнаци. Щом дори аз, на този евтин бензи се замислям за хибриден автомобил, смятай докъде се е стигнало с махалото...
Riki
Даа, от късна есен...
Не се взе някак си насериозно........ Че и още не...от някои............уф

Както колегата ми ссе шегува, стадото е тук, но имунитета..?! Може и да не се развие. ...

То като се замисля.....май всичко пандемии от Китай тръгват. От както свят светува. Много хора, мръсен въздух, нисък вет.сан. контрол.....

А за маските, мои наблюдения, не се ползват правилно. Но аз не съм център на вселената. Може пък само "у наше село" да е така animatedwink.gif
Mukaveev
Цитат(trаnsalp @ 12/05/2020, 21:59) <{POST_SNAPBACK}>
Само за информация, ако позволиш. По колко мг вит С приема на ден? /или лимони/ Температурата каза, че не си свалял с хапчета, а дишал ли си някакъв горещ въздух - от вряща тенджера, сешоар, пистолет за горещ въздух /с регулация, че иначе ще се опърлим/ или сауна? Благодаря ти, предварително!

Нито витамин С съм пил , нито горещ въздух съм дишал . това го чувам и за 1 път..... а това от сешоар- а ...... е пълна екзотика.
Лимони нямаше кой да купи.... общо взето никакви мерки не взех.
2 таблетки Парацетамол изпих и накрая го спрях - файда никаква.
Riki
Беше много зле, едва оцеля и мина само и единствено с 2 т. парацетамол?!

Браво!

Можеш да дадеш кръв за настоящо болни!!

trаnsalp
Цитат(Mukaveev @ 13/05/2020, 21:30) <{POST_SNAPBACK}>
Нито витамин С съм пил , нито горещ въздух съм дишал . това го чувам и за 1 път..... а това от сешоар- а ...... е пълна екзотика.

Щом имаш по принцип малко проблеми с белият дроб похапвай чушки лимони. Вит С е като солта. Не е лекарство, а храна. Мнооого помага.. Иска ми се да имаш вяра и опиташ с дишане на горещ въздух. Също като в сауна, само че има повече кислород и по-малко влага, т.е. по-лесно се диша. Забелязал съм, че може да се вдишва по-горещ въздух от този, който издържа лицето, така че няма опасност от изгаряне. Ако някога се закашлиш, просто опитай. Успокоява ли те, дразни ли те или е без разлика. По принцип е проблем без горещ въздух белият дроб да вдигне температурата на тялото. Така при 40 градуса на тялото дроба е сигурно 35. Няма логика тази непрекъсната вентилация и изпарение да не го охлажда. Така остава незащитен чрез вдигане на температура. Затова без много теория и философстване, нашите баби са видели полза от вдишването на гореща пара /ама няма много въздух в нея, така че сешоар или пистолет за горещ въздух /с регулация/ е много по-добре/.
Riki
Д-р Транс, Муки е оцелял. Т.е. го е изкарал.
Може И да има антитела. За това ми трябва неговата кръв.
trаnsalp
Цитат(Riki @ 13/05/2020, 22:13) <{POST_SNAPBACK}>
Д-р Транс, Муки е оцелял. Т.е. го е изкарал.
Може И да има антитела. За това ми трябва неговата кръв.

Каза, че по принцип с белите дробове малко боледува.
На теб пък защо ти е кръвта му. Серум ли ще си правиш?
Mukaveev
Благодаря....... ще пробвам. Забелязал съм , че сухия въздух не ми действа добре...
Mukaveev
Цитат(Riki @ 13/05/2020, 22:13) <{POST_SNAPBACK}>
За това ми трябва неговата кръв.

Еееееееееейййййй .......Дракула........ 406.gif

Riki
Дракула?!?!

Като не си я даваш за общото благо, хубаво!!

Не съм Дракула. Има и други преболедували devil.png
evanka
Цитат(Riki @ 13/05/2020, 20:21) <{POST_SNAPBACK}>
Даа, от късна есен...
Не се взе някак си насериозно........ Че и още не...от някои............уф

Както колегата ми ссе шегува, стадото е тук, но имунитета..?! Може и да не се развие. ...

То като се замисля.....май всичко пандемии от Китай тръгват. От както свят светува. Много хора, мръсен въздух, нисък вет.сан. контрол.....

А за маските, мои наблюдения, не се ползват правилно. Но аз не съм център на вселената. Може пък само "у наше село" да е така animatedwink.gif

Цяла Азия в момента ни одумва колко сме зле с хигиената, защото не носим маски и предвид броя болни и починали.
Те обаче са много зле с хигиената на храната. Продава се на открито без никакви хигиенни мерки.. Ядат всичко, което мърда. Те и затова имат пазари за живи животни, защото искат да видят животното преди да им го опаковат като мръвка, да не би да ги преметнат. Отврат.
А ние сме "дисциплинирани" още от времето на Стария завет, където е описано какво става за ядене и какво -не.
evanka
Цитат(Mukaveev @ 13/05/2020, 20:30) <{POST_SNAPBACK}>

Трябва да си направиш серологичен тест, като станат достъпни в България, да си сигурен, че си го изкарал.
Около теб никой ли не се разболя?
Ask
Цитат(evanka @ 14/05/2020, 00:10) <{POST_SNAPBACK}>
Цяла Азия в момента ни одумва колко сме зле с хигиената, защото не носим маски и предвид броя болни и починали.
Те обаче са много зле с хигиената на храната. Продава се на открито без никакви хигиенни мерки.. Ядат всичко, което мърда. Те и затова имат пазари за живи животни, защото искат да видят животното преди да им го опаковат като мръвка, да не би да ги преметнат. Отврат.
А ние сме "дисциплинирани" още от времето на Стария завет, където е описано какво става за ядене и какво -не.

Мога да те допълня: Кухните им също не блестят от чистота. Китайските ресторанти по света също нямат хигиенни навици в кухните и ако клиентите знаят в каква мръсотия се готви храната не биха стъпили в китайски ресторант. Японците са съвсем друга бира.
Китайците ядат всичко не само, което мърда, но и което не мърда, поради исторически натрупани страхове: В историята на Китай на няколко пъти населението буквално е било подлагано на поголовен глад (в някои периоди са измирали милиони от глад, последния е бил предизвикан от Мао Дзе Дун след селскостопанските реформи) и са се научили да ядат всичко под и над земята, под и над водата, и във въздуха.Иначе грешиш, че не са дисциплинирани. Азиатската дисциплина е изключително жестока и немската изглежда като детска игра в сравнение с нея.
lati1960
Цитат(wal @ 12/05/2020, 19:54) <{POST_SNAPBACK}>
Корнелка, т.нар. президент, доц.Мангъров и хиляди знайни и незнайни специЯлисти не се спряха през тези два месеца.

А аз мислех, че говориш сериозно! no.gif
lati1960
Цитат(Питето @ 13/05/2020, 20:17) <{POST_SNAPBACK}>
Махалото... е поограничено и няма да се връща в тази посока. Поне няма да се върне колкото им се иска на петролните юнаци. Щом дори аз, на този евтин бензи се замислям за хибриден автомобил, смятай докъде се е стигнало с махалото...

Дано да си прав. /Аз също съм на бензин, но си мечтая за "Тесла" електро, ех, дано, ама... a4dff7b7.gif /
Все пак съм скептичен относно предположението ти. Като лично мнение, разбира се. Без претенции.
Според както аз видях и преживях тези два-три месеца корона безумие, отделно от теорията на конспирациите, ми се привидя една много интересна причина да ни сполети всичко това. Ще я споделя, пък ти и останалите кажете, какво мислите. Та, една от причините да ни набутат в корона парализата, е именно все по-нарастващият контрол в глобален и дори местен мащаб на обществата, граждански, и не чак толкова, върху елитите, които ни управляват. Говоря и за политическата сфера, макар да е далеч от желаното, но в икономическия, пазарния сектор, там нещата се развиват все повече в полза на широките обществени слоеве, а не за елита, най-общо казано, за властта и супер богатите. Макар малък процент наистина да държи огромна част от активите в света, то този ресурс все повече е на хартия, макар и банкова, финансова, в реалността обаче днес елитите все повече трябва да се съобразяват с общественото мнение и гражданския натиск. Причините са две - свободните медии и глобалната интернет мрежа, информационната, която не позволява властта днес да се държи като тази отпреди векове, дори десетилетия. Да не обяснявам повече, мисля е ясно. Та, в този смисъл донякъде може би си прав, че вече не е възможно властите навсякъде да си правят каквото си искат, във всякакъв смисъл, включително в този, за който говорим - за цени, икономика, финанси, и т. н. Тоест, чрез вируса, реален или не, елитът се опита да блокира донякъде гражданското влияние на масите и обществото върху него, за да взима решения в полза на хората, а не на ограничените обръчи и кръгове около властта. И, както виждаме, на властите навсякъде им е много трудно да се разделят с този инструмент, с вируса, и мерките, които ни наложиха заради него. Засега у нас се въведе някаква хибридна пародия на същите, до 14 юни, после ще видим. Тоест, сега обществото ни е като една полубременна жена, така да се каже, в полупандемия и полумерки. Пък всеки да се оправя както може и както иска. Както винаги, нашите власти чисто по андрешковски и бих казал по Тодор Живковски и Татовски хем се опитват да угодят на Началството отвън, но и да не притискат много народеца, да не стане някоя беля, с властта. Щото това е най-голямата далавера у нас, знаем си го. Та така. Може и да си прав, може и не, ще видим. За мен обаче е ясно от месеци, че вече никога управляващите няма да изоставят опитите си да ни налагат подобни ограничения, с едно или друго оправдание. Сега беше вируса, ще е още с месеци, после... не знам. Но, подобен режим перфектно ги устройва, защо да го премахват? Особено у нас, където няма вече почти никаква гражданска и обществена съпротива.
admiral
thmbup.gif thmbup.gif thmbup.gif
evanka
Цитат(Ask @ 14/05/2020, 09:20) <{POST_SNAPBACK}>
Мога да те допълня: Кухните им също не блестят от чистота. Китайските ресторанти по света също нямат хигиенни навици в кухните и ако клиентите знаят в каква мръсотия се готви храната не биха стъпили в китайски ресторант. Японците са съвсем друга бира.
Китайците ядат всичко не само, което мърда, но и което не мърда, поради исторически натрупани страхове: В историята на Китай на няколко пъти населението буквално е било подлагано на поголовен глад (в някои периоди са измирали милиони от глад, последния е бил предизвикан от Мао Дзе Дун след селскостопанските реформи) и са се научили да ядат всичко под и над земята, под и над водата, и във въздуха.Иначе грешиш, че не са дисциплинирани. Азиатската дисциплина е изключително жестока и немската изглежда като детска игра в сравнение с нея.

Вярно е, че глад ги е научил да оцеляват, но днес яденето на изчезващи видове, донесени от други континенти не е глад, а изгъзица и демонстрация на заможност.
Всички азиатци са дисциплинирани когато ги гледат. Изчезне ли 'биг брадър", стават по-зле и от южняшките народи.
Дисциплината не е черта на характера им, а е показност и принуда.
Питето
Стига конспирации, ми вземи попрочети некой учебник по икономика. Активите на елитите са активи, само ако има кой да иска да ги купи. Нема ли мераклия с пари, актива вече не е актив. Та като преразпределят света, и като погубят излишното население, то активите им ще поевтинеят и тези вече нЕма да са толкова богати. Дори ще има обратен процес — ще има прекалено много богати, дето ще наддават за дреболии щото нали тези дето ги произвеждаха евтино вече ги нЕма, и са останали малко производители, дето вдигат цената... Абе твоята теория за преразпределянето е "богатите правят едни схеми, как да обеднеят и да няма кой да им работи и кого да командорят". За мен е тъпо, но пък знам ли
lati1960
Цитат(Питето @ 14/05/2020, 18:45) <{POST_SNAPBACK}>
Стига конспирации, ми вземи попрочети некой учебник по икономика. Активите на елитите са активи, само ако има кой да иска да ги купи. Нема ли мераклия с пари, актива вече не е актив. Та като преразпределят света, и като погубят излишното население, то активите им ще поевтинеят и тези вече нЕма да са толкова богати. Дори ще има обратен процес — ще има прекалено много богати, дето ще наддават за дреболии щото нали тези дето ги произвеждаха евтино вече ги нЕма, и са останали малко производители, дето вдигат цената... Абе твоята теория за преразпределянето е "богатите правят едни схеми, как да обеднеят и да няма кой да им работи и кого да командорят". За мен е тъпо, но пък знам ли

По принцип си прав, но пропускаш нещо много важно. Технологиите. Роботизирането. Във всичко. Тоест, елитът най-общо казано, вече няма нужда от толкова много народ, който да им се пречка, да им протестира, и да им казва как да го управляват. И да изпояжда всичко, съсипвайки хубавата им планетка. Разбираш ли? Вече си имат машините, идат роботите, после киборгите... накрая биороботите, новият "човек", генно модифицираният. Ако си мислиш, че това е фантастика, объркал си се. Дори което е днес преди векове е било фантастика, нали. Разбираш за какво говоря. Затуй ни спретнаха тая парализа, и няма да се откажат лесно от нея, ето:
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30593577.html
Ще ни тормозят до дупка, за да не им държим сметка. Понеже, както е и темата, виждаше се отдавна, че "царят" е гол. Лъсна грозното и мръсно дупе на властта, навсякъде. Тоест, елитът не е от добри, умни и отговорни чичковци и лелки, които ни мислят доброто и доброто на обществото. Тъкмо обратното. И, за да тушират което се очакваше чрез новите технологии и информационния бум, а се очакваше отпор на техните безумия, те ни натресоха още по-голямо безумие. И няма да спрат! В една своя класика "Пинк Флойд" пееха за свинете господари, кучетата пазачи, и стадото овце. Та, бяха лъснали задните свински части на властта, навсякъде. Кучетата пазачи се оядоха до степен, че се оляха. А стадото се угои дотам, че поумня, изхитри се, и предяви претенции към вълците в овчи кожи, към лъжепастирите, поиска нова кошара, удобства, тучни поляни, и още куп екстри, и то за всички божии овчици. Да де, ама няма как да стане. И кво праим? Ми което наблюдаваме сега. И ще гледаме и занапред. Мразя да го изричам, но - нали ви казах! Че така ще стане. Няма да се откажат от вируса. Дори повече, ще измислят още нови ограничения, по всеки повод, за всяко нещо, за да парализират отпора на гражданските общества навсякъде. Това очаквам аз. А ако някои очаквате светло бъдеще, о кей, дано. Това бих казал. Но, дълбоко се съмнявам. Ще е добро пак за тези, които орбитират около властта и златния Телец, на когото тя служи. Нищо ново под слънцето. Раята обаче трябва да си знае мястото! А като гледам, тя и не си дава зор да протестира много. Ето колко човека излязоха днес на протеста у нас, в София:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/partija.html
Riki
Ти беше ли на протеста?
Питето
Кви модифицирани хора, кви роботи, кви извънземни... Вземи прочети нЕкой учебник по икономика, та да не те лъжат толкова лесно с щуротии. Богове, магьосници, роботи, извънземни абе всяко време си има своята зарибявка за баламурници, ама тези дето поназнайват за пазара, те движат нещата напред.
lati1960
unsure.gif
Цитат(Питето @ 14/05/2020, 22:35) <{POST_SNAPBACK}>
Кви модифицирани хора, кви роботи, кви извънземни... Вземи прочети нЕкой учебник по икономика, та да не те лъжат толкова лесно с щуротии. Богове, магьосници, роботи, извънземни абе всяко време си има своята зарибявка за баламурници, ама тези дето поназнайват за пазара, те движат нещата напред.

Извънземни ли... ?
Къде прочете това! unsure.gif
Светът не е застопорен само за икономиката, приятелю. Тя е само част от живия, истинския живот.
Ако не си забелязал, отдавна не се замеряме с камъни и не се бием с боздугани!
Какви роботи, питаш? Ти сериозно ли!
lati1960
Цитат(Riki @ 14/05/2020, 22:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ти беше ли на протеста?

Не. В момента не съм в София. Още съм под карантина, в провинцията. В една къща на сестра ми.
И не мисля, че конкретно моето участие ще решѝ нещо. Видно е, че по-голямата част от българското общество одобрява сегашната власт, с всичките ѝ косури и недостатъци, и качества. Самата власт по принцип е израз на обществените очаквания. Нормално. Примирил съм се с това. Смятам, че нещата трябва да са различни, но може би греша. Реалността е такава, каквато е, трябва да се примиряваме. Аз съм. С това. Продължаваме напред. А ти бъди здрава, както и всички тук! Успех желая!
Riki
Така ли ?!
В карантина?! Че и в провинцията?!

Бре! Отнесъл си се нечувано сериозно за "коронован призрак". Направо не мога да повярвам!!
Добре, нали не вярваш в този "коронован призрак"! Нали е ...как беше...конспирация?!
Манипулация на управляващите, да затънем в дългове... ..., а как се отзова в изолация някъде, в провинцията?!?
От какво се страхуваш тогава?! Не разбирам, извинявай!

Извинявай много за реакцията ми...По принцип, постъпил си правилно. Просто останах с впечатлението, че не вярваш на теорията за вируса.....извинявай ....

Аз за участието ти....ако всеки мисли така, тогава е нормално да са само толкова хората в протеста и да си я караме така ....
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 14/05/2020, 22:00) <{POST_SNAPBACK}>
Не. В момента не съм в София. Още съм под карантина, в провинцията. В една къща на сестра ми.
И не мисля, че конкретно моето участие ще решѝ нещо.

Браво, браво, в карантина и на протести не ходиш!

Това прави всичките ти "чаршави" до тук несериозни, смешни, демагогски ...

Никой вече не може да те вземе малко, от малко на сериозно!
Дерзай! wavetowel2.gif

Shade
Цитат(lati1960 @ 14/05/2020, 10:18) <{POST_SNAPBACK}>
...пропускаш нещо много важно. Технологиите. Роботизирането. Във всичко. Тоест, елитът най-общо казано, вече няма нужда от толкова много народ, който да им се пречка, да им протестира, и да им казва как да го управляват. И да изпояжда всичко, съсипвайки хубавата им планетка. Разбираш ли? Вече си имат машините, идат роботите, после киборгите... накрая биороботите, новият "човек", генно модифицираният.

Не ги приказвай тия смешки.
"...елитът най-общо казано, вече няма нужда от толкова много народ, който да им се пречка, да им протестира, и да им казва как да го управляват" плюс "роботизиране във всичко", звучи като "роботите и произвеждат, и консумират (без да изяждат хубавата им планетка)".
На този фон киборгите и "новият" човек са напълно излишни и безполезни.
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 09/05/2020, 21:29) <{POST_SNAPBACK}>
Ще се намери ли някой, накрая да извика - Мамо, мамо, защо този е гол?

Според холандската статистика, за седмиците от 11-та до 19-та, увеличението на смъртността спрямо усреднени данни от миналите години е 32%.....
https://www.nu.nl/coronavirus/6051506/sinds...-gemiddeld.html
Alexfield
Дано скоро ти свърши тая карантина, че тия твои дълги и скучни постинги много трудно се четат. Аз не успявам да стигна до края, защото има риск да умра от скука... please.gif
prius06
Цитат
Д-р Стоян Алексов е Председател на Българската асоциация по патология и като такъв участва в семинар на Европейската асоциация. Основният извод на патолозите от Швейцария, Франция, Германия, Италия, Испания е, че коронавирусът не е смъртоносен. Няма починал от коронавирус! За да кажем, че човек е починал от коронавирус трябва да установим възпалителна реакция довела до смъртта без да има други несъвместими с живота заболявания. Такива случаи няма.

https://czpz.org/politics/12682-2020-05-12-...TcTX3Yhlz-iZkhw
Dani
Цитат(lati1960 @ 14/05/2020, 23:00) <{POST_SNAPBACK}>
Видно е, че по-голямата част от българското общество одобрява сегашната власт, с всичките ѝ косури и недостатъци, и качества.

Предвид нейната алтернатива няма как да не я одобри.
Бай Ганьо
Цялата тази дандания е резултат на демокрацията.
Трябва нова система на избор.
Неуки, необразовани хора да нямат право на избор.
Хора не платили никакви данъци, криминалисти, и тем подобна паплач - също.
Говорили сме тук за това.
Политическата класа в световен мащаб е толкоз вече тъпа, че не могат да решат елементарни проблеми.
Да не изброявам през годините различните болести, които ни връхлитат.
И сега беше така.
Но сега там горе се натрупа достатъчна тъпотия, че сме свидетели на напълно неадекватни мерки.
Гледат се едни други какво правят, но при всеобщ инфантилизъм няма как някой да предприеме що годе някакви логични мерки.
Та както казах и преди, радостен съм, че малко ми остава.
iridium
Ми те и тука в Белгия политическите ни диванета какви ли не циркове правеха относно маските. Абсолютни некъдърници и в краина сметка ...от Китаи ги внесоха.
Да припаднеш.
Само да уточня, че имаме 9 (девет) минисръра на здравеопзването.
За френскоговорещите, за холандско говорещите, за немскоговорещите, за Bruxelles, за Валония,за, за за...Та общо са 9.

Относно пазарите с животни в Китаи...нямам думи.
Учудвам се все пак, че не се изпълваш с гняв към Китаи за злодеянието им с този вирус и за тяхната подлост и злонамереност към Запада.
Питето
Абсолютно сериозно това за роботите. С тях плашат балъците, че щели да им вземат хляба, а балъците вярват щото нямат идея що е това икономика и пазар и как работи системата. Точно същите неотбиращи от икономика и пазар, ги плашат със световен геноцид, със задължителни чипове, с 5джи-мрежите или там каквото е най-новото в момента. Мда, а боговете са били измислени, щото по онова време хората не са отбирали нищо от статистика, теория на вероятностите, икономика и математика на прилично ниво. Просто са усещали че има нещо, ама не са им стигали познанията и за по-лесно са го обяснили на тогавашното ниво — богове, дето правят нещата да стават както стават. В съвременния вариант, недостига на основни познания в някоя област, пързаля човека (или помага на някой да го изпързаля) към конспиративните теории. Те (консп. теории) по същия начин заменят онова дето не го знаем, с приказка дето някак си звучи логично, въпреки че нЕма нищо общо с действителността.
Riki
E, имало е будни хора, дето са "отбирал", но!! Църквата ги е обявявала я за вещици и - на кладата. Я ги е пращала да се покаят и те повече не са се връщали (като хирурга установил, че на мъжете не им липсва ребро). Я, като математичката Хипатия обдрана жива...... no.gif
evanka
Цитат(iridium @ 15/05/2020, 17:34) <{POST_SNAPBACK}>
Учудвам се все пак, че не се изпълваш с гняв към Китаи за злодеянието им с този вирус и за тяхната подлост и злонамереност към Запада.

За вируса не ме е яд, защото не вярвам да са го направили умишлено на високо държавно ниво, при положение че първо се заразиха китайци, а не западняци.
Но като знам какви са мърлячи, може и от лаборатория да са го изпуснали. Може да е случайно, може и умишлено от някой гневен лаборант.
Французите направили лаборатория ниво 4 в Ухан и след тържественото откриване, френски крак не е стъпвал там. Всичко е секретно.
От друга страна, колкото и да са неприятни, без тях не можем.
Мъжа ми работи от къщи и по цял ден го слушам как се занимава с китайци. Всеки месец по едно летище отваряли, а самолетите - европейски и американски и трябва да настроят навигаторите им. Китайците се опитвали да хакнат програмата, с която западните инженери настройвали навигаторите за китайските условия... Искат да минат метър демек, но още им било сложно... animatedwink.gif Такива веселби. Но ако не са те, мъжа ми и колегите му остават без работа...
lati1960
Цитат(Shade @ 15/05/2020, 04:28) <{POST_SNAPBACK}>
Не ги приказвай тия смешки.
"...елитът най-общо казано, вече няма нужда от толкова много народ, който да им се пречка, да им протестира, и да им казва как да го управляват" плюс "роботизиране във всичко", звучи като "роботите и произвеждат, и консумират (без да изяждат хубавата им планетка)".
На този фон киборгите и "новият" човек са напълно излишни и безполезни.

Роботите и киборгите са само преходен етап към новия човек, гмо модифицираният. /прочети за Свръх Човека на Ницше! Хитлер ряпа да яде, ако знае какво готвят неговите "победители" за бъдещето!/
Няма да споря с никого тук, защото просто е въпрос на по-далечно бъдеще /а може би не?/, така че няма как да се обоснова и да ви го докажа. Идните поколения ще видят, но едва ли някой от тях ще се сети за АБВ форума в шантавата България тогава, пък знае ли човек. За да видят, как едно врабченце малко е предсказало какво ще им дойде на главите... Чик-чирик, чик-чирик! svirkam si.gif
Леви-десни, леви-десни, напред, леви-десни, леви-десни:
lati1960
Цитат(Питето @ 15/05/2020, 19:50) <{POST_SNAPBACK}>
Абсолютно сериозно това за роботите. С тях плашат балъците, че щели да им вземат хляба, а балъците вярват щото нямат идея що е това икономика и пазар и как работи системата. Точно същите неотбиращи от икономика и пазар, ги плашат със световен геноцид, със задължителни чипове, с 5джи-мрежите или там каквото е най-новото в момента. Мда, а боговете са били измислени, щото по онова време хората не са отбирали нищо от статистика, теория на вероятностите, икономика и математика на прилично ниво. Просто са усещали че има нещо, ама не са им стигали познанията и за по-лесно са го обяснили на тогавашното ниво — богове, дето правят нещата да стават както стават. В съвременния вариант, недостига на основни познания в някоя област, пързаля човека (или помага на някой да го изпързаля) към конспиративните теории. Те (консп. теории) по същия начин заменят онова дето не го знаем, с приказка дето някак си звучи логично, въпреки че нЕма нищо общо с действителността.

Нямах предвид това.
Колата ти всъщност вече е робот. Смартфона също. Умната ти къща и тя. С умната пералня, климатика, ролетната гаражна врата... всичко това е робот. Ти не го осъзнаваш, щото живееш в свят, в който това вече е даденост, но е факт. Да не говорим за компютъра ти, лаптопа, телефона... Всъщност, т. нар. конспиративни теории, добре обоснованите, са една доста добра ретроспекция на това което е днес, и което иде. Философските ти забежки в сферата на икономиката и финансите са плах опит да избягаш от живата реалност, която те залива, и която иде, супер роботизираната. Следва киборгизираната. И, както писах на Шадето, целта е супер новия човек, свръх човекът, селектираният. Квито и фермани да ми пишеш, това иде, и нито ти, нито някой друг може да го избегне. Матрицата. Ако мислиш, че едноименният филм с Киану е само фантастика, жестоко си се объркал. Те всички смятаха така за филмите в които се сриваха кулите близнаци в Ню Йорк, но, кво стана?! Най-елементарният пример ти давам. Парализирането на хората с този вирус е само началото на това, за което говоря. Роботизирането. Киборгизирането. Унифицираният гмо човек. За по-нататък мога да ти предложа къде да четеш, за да разбереш какво следва. Но, ще се въздържа. Само при желание. И в другия раздел.
lati1960
Цитат(Riki @ 14/05/2020, 23:19) <{POST_SNAPBACK}>
Така ли ?!
В карантина?! Че и в провинцията?!

Бре! Отнесъл си се нечувано сериозно за "коронован призрак". Направо не мога да повярвам!!
Добре, нали не вярваш в този "коронован призрак"! Нали е ...как беше...конспирация?!
Манипулация на управляващите, да затънем в дългове... ..., а как се отзова в изолация някъде, в провинцията?!?
От какво се страхуваш тогава?! Не разбирам, извинявай!

Извинявай много за реакцията ми...По принцип, постъпил си правилно. Просто останах с впечатлението, че не вярваш на теорията за вируса.....извинявай ....

Аз за участието ти....ако всеки мисли така, тогава е нормално да са само толкова хората в протеста и да си я караме така ....

Усложняваш нещата, поради липса на инфо, нормално. Не желая да персонализирам себе си тук. Вече съжалявам, че го споменах.
Но, налага се да обясня. Всеки, който се завърне отвън, подлежи на поне 14 дневна карантина. Това е. Повече няма да обяснявам.
Що касае протестите, у нас няма спонтанни такива, затова не участвам. Всички са политизирани, активни мероприятия. Преди бяха умните и красивите, т. нар. реформатори, на които г-н Борисов помогна, за да го върнат на власт. Знаем кат. Чрез ДПС. Днес други драпат да се доредят, а аз не желая да участвам в това театро. Това си е БКП нови и ДС старо, нищо различно. Ще спра дотук, щото не желая да обиждам целокупния български народец, той си е такъв, какъвто е, никой не си избира Родината. Нито народа. sad.gif
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 15/05/2020, 00:39) <{POST_SNAPBACK}>
Браво, браво, в карантина и на протести не ходиш!

Това прави всичките ти "чаршави" до тук несериозни, смешни, демагогски ...

Никой вече не може да те вземе малко, от малко на сериозно!
Дерзай! wavetowel2.gif

Обясних на Рики, на теб по-кратичко:
Под карантина е всеки, който се прибере отвън.
На протести не ходя, щото са ченгеджийски мероприятия.
И, да, ще дерзая, щото няма от какво да се срамя, по тия неща.
А ти?
lati1960
Цитат(Alexfield @ 15/05/2020, 14:59) <{POST_SNAPBACK}>
Дано скоро ти свърши тая карантина, че тия твои дълги и скучни постинги много трудно се четат. Аз не успявам да стигна до края, защото има риск да умра от скука... please.gif

Разбирам.
За другите е лесно, не са длъжни. Но за теб ми е малко жал, щото май си длъжен, таковата, да ма четеш. blush.gif
Административно, имам предвид. Съжалявам, че ти е скучно. Села ви, казват франсетата. Такъв е животът, скука.
Не че не опитаха да ни го разнообразят малко с вируса, но пък иде лято, замирисва на море... Пак скука, какво да се прави.
lati1960
Цитат(Dani @ 15/05/2020, 17:30) <{POST_SNAPBACK}>
Предвид нейната алтернатива няма как да не я одобри.

Да, така е. Наясно съм с това.
Наясно съм и с факта, че реално алтернатива у нас няма почти век. Имам предвид 45 години безалтернативен комунизъм или там каквото е било, днес са дечурлигата и внуците на същите, от същата Партия, същото ДС, разлика никаква. Затова няма алтернатива. Нацията ни беше тотално отровена преди около 100 години, когато изгуби войните за национално обединение, по-нататък всичко беше една дълга и нескончаема агония с поредица от неспирни национални катастрофи, та до днес. И краят му не се вижда!
Така ще си я кара тоя народ, до Второ Пришествие. Това е положението. Има по-страшен вирус от коронования, това е вируса на робството и робското съзнание. Един наш класик го нарече андрешковски. Няма измъкване от този, за съжаление. Тъжна констатация. Корона вируса ще преборим, робският явно никога. Спирам дотук!
Riki
О, недей да съжаляваш! Харесва ми, когато някой сподели нещо. Ти, обаче, го направи наполовина, та няма как. Всъщност, трябваше да се сетя, но не допусках, че ще ..........няма значение.

За протестите ми стана интересно, че хем малко хора са излезли, хем. ...няма смисъл от нас....т.е. опре ли до действия......... се скатаваме и си търсим причини (не е персонално към теб).
Еми, такова бъдеще ни очаква. Що други не искат да се върнат? Хората са го казали . "На каквото си постелиш, на това ще седнеш".... wink.gif

За вируса!
Вчера един младеж ме уби направо! Вика ми: "к'ъв ти вирус! Повече хора са умрели от любов, отколкото от вируси"!
Много ни е паднало нивото в училище! wacko.gif no.gif
Тарабас
Доста е тъжно, човек да чете подобни текстове. Такова липса на респект към живота и работата на хората е отвратителна. Да се твърди такава лъжа и да ре разпространява по този начин е малоумие.
Същите вие, които разпространявате това, един ден ще имате нужда от помощ и ще настоявате за нея. И никой, по никакъв начин няма да може да ви подведе под отговорност за поведението ви сега.
ЕксГорски
Цитат(Тарабас @ 16/05/2020, 12:29) <{POST_SNAPBACK}>
Доста е тъжно, човек да чете подобни текстове. Такова липса на респект към живота и работата на хората е отвратителна. Да се твърди такава лъжа и да ре разпространява по този начин е малоумие.
Същите вие, които разпространявате това, един ден ще имате нужда от помощ и ще настоявате за нея. И никой, по никакъв начин няма да може да ви подведе под отговорност за поведението ви сега.

Lati1960, разсъждавай малко по това ... ако можеш!
ЕксГорски
Цитат(Тарабас @ 16/05/2020, 12:29) <{POST_SNAPBACK}>
И никой, по никакъв начин няма да може да ви подведе под отговорност за поведението ви сега.

А би трябвало, но в ... "псевдо-демокрациите" - според Lati1960 - това е невъзможнo!!!
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.