Махалото... е поограничено и няма да се връща в тази посока. Поне няма да се върне колкото им се иска на петролните юнаци. Щом дори аз, на този евтин бензи се замислям за хибриден автомобил, смятай докъде се е стигнало с махалото...
Дано да си прав. /Аз също съм на бензин, но си мечтая за "Тесла" електро, ех, дано, ама...

/
Все пак съм скептичен относно предположението ти. Като лично мнение, разбира се. Без претенции.
Според както аз видях и преживях тези два-три месеца корона безумие, отделно от теорията на конспирациите, ми се привидя една много интересна причина да ни сполети всичко това. Ще я споделя, пък ти и останалите кажете, какво мислите. Та, една от причините да ни набутат в корона парализата, е именно все по-нарастващият контрол в глобален и дори местен мащаб на обществата, граждански, и не чак толкова, върху елитите, които ни управляват. Говоря и за политическата сфера, макар да е далеч от желаното, но в икономическия, пазарния сектор, там нещата се развиват все повече в полза на широките обществени слоеве, а не за елита, най-общо казано, за властта и супер богатите. Макар малък процент наистина да държи огромна част от активите в света, то този ресурс все повече е на хартия, макар и банкова, финансова, в реалността обаче днес елитите все повече трябва да се съобразяват с общественото мнение и гражданския натиск. Причините са две - свободните медии и глобалната интернет мрежа, информационната, която не позволява властта днес да се държи като тази отпреди векове, дори десетилетия. Да не обяснявам повече, мисля е ясно. Та, в този смисъл донякъде може би си прав, че вече не е възможно властите навсякъде да си правят каквото си искат, във всякакъв смисъл, включително в този, за който говорим - за цени, икономика, финанси, и т. н. Тоест, чрез вируса, реален или не, елитът се опита да блокира донякъде гражданското влияние на масите и обществото върху него, за да взима решения в полза на хората, а не на ограничените обръчи и кръгове около властта. И, както виждаме, на властите навсякъде им е много трудно да се разделят с този инструмент, с вируса, и мерките, които ни наложиха заради него. Засега у нас се въведе някаква хибридна пародия на същите, до 14 юни, после ще видим. Тоест, сега обществото ни е като една полубременна жена, така да се каже, в полупандемия и полумерки. Пък всеки да се оправя както може и както иска. Както винаги, нашите власти чисто по андрешковски и бих казал по Тодор Живковски и Татовски хем се опитват да угодят на Началството отвън, но и да не притискат много народеца, да не стане някоя беля, с властта. Щото това е най-голямата далавера у нас, знаем си го. Та така. Може и да си прав, може и не, ще видим. За мен обаче е ясно от месеци, че вече никога управляващите няма да изоставят опитите си да ни налагат подобни ограничения, с едно или друго оправдание. Сега беше вируса, ще е още с месеци, после... не знам. Но, подобен режим перфектно ги устройва, защо да го премахват? Особено у нас, където няма вече почти никаква гражданска и обществена съпротива.