Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Върви народе възродени
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Цитат(Dani @ 15/07/2020, 07:15) <{POST_SNAPBACK}>
На челото му пише "ИЗМОРЕН ЧОВЕК", изморен да се занимава с идьоти. Под идьоти имам предвид прослойки, които се възползват от трудния момент, за да подливат вода и да преследват користните си политически цели. Не ти ли се струва нечистоплътно баш в най-трудния за нацията момент - при коронавирусната епидемия, икономически затруднения и т.н. някой да организира "протести"!? Защото каквото и да ми говориш, тези протести не са спонтанни, който си мисли, че това са спонтанни протести е безнадежден идеалист. Помни ми думата - ще ни натресете от трън та на нещо по-лошо от глог. sad.gif

Винаги съм казвал, че всяка позиция е субективна. Това едно.
Също не крия, че съм безнадежден идеалист. Идеалист, защото се стремя точно към идеалното, както в личен план, така и в обществен, ако разбираш. А безнадежден, щото съм наясно, че нищо добро няма да произлезе не защото протеста не е спонтанен, а защото дори които протестират реално не желаят идеала, към който идеалисти като мен се стремят. Дори ти не желаеш това, видно от подкрепата ти към остатъчните посткомунистически среди, които с г-н Борисов управляват и до днес. /Важно уточнение: Това не почва с Борисов и ГЕРБ, разбира се, аз не одобрявам въобще политичското статукво у нас/ А защо сега гръмна страната ни, питай протестиращите, те го казват ясно: ПОВЕЧЕ ТАКА НЕ МОЖЕ!!! Това е. И са прави. Дали ще успеят да постигнат отстраняване на досегашното статукво наследило БКП и ДС, не мога да гадая. По-скоро съм песимист. Предният протест беше яхнат именно от мутрите и ченгетата начело с г-н Борисов, сега не знам точно кой ще дойде, ако въобще се постигне промяна. От днешния ход на Борисов, с поисканите оставки на Горанов, Караиванов и Маринов, личи отчаян опит да играе ва банк, макар че това нищо няма да променѝ. Едни бивши доносници, ченгета, мутри и приятели на Пеевски, Доган и кой ли не от същите среди ще бъдат заменени от подобни, може би и по-лоши. Заради което Борисов тотално трябва да се оттегли от политиката и властта, за да индикира някакви промени, като начало. Ще бъде болезнено, да, трудно, никой не си прави илюзии. Но, както е в онази вулгарна приказка - със стари к...ви не можеш нов бардак да правиш. Но.
И, ето я истината, с която съм наясно, и която признавам. Ще я илюстрирам с въпрос, пък ти кажи: Защо у нас има чалга и мутри? И то във властта, най-висшата, държавната, надолу да не говорим. Защо? Моят отговор е също субективен, и гласи така: Защото българите искат това. Искат да са мутри. Искат и харесват чалга. И, ето ви го г-н Борисов, Пеевски до него, на заден план Доган, напред се пъчи Нинова, таи се Каракачонов, дуе се Симеонов, Марешки някъде се покрива, Сидеров се кротна в общината софийска на топло... Кочинката си е същата. Мен обаче не ме брой в това, няма как да го одобрявам. Затуй подкрепям младите хора навън, които искат промяна. Без значение защо са там, това няма значение. Нужна е промяна, някаква. С Борисов и гореизброените тя е невъзможна. А щуротиите, че ако тези си идат ще дойдат комунистите или гвардията на Путин, или че ще се срине държавата и ще гладуват хората... Ми те и сега много хора гладуват. На кого му пука! Нима на Борисов? Сит на гладен не вярва. Така че, след като това искате, това получавате. Добре. Ваш избор. Аз само си казвам мнението. Живи и здрави!
lati1960
Цитат(Ask @ 15/07/2020, 11:17) <{POST_SNAPBACK}>
Днес прокуратурата публикува записи на разговори на Божков с някои добре известни лица. Ще разбереш как точно се организират протести и кой дава парите за организирането на тълпата и как, и защо се гласи служебно правителство.Чудовищната простотия на Радев може да доведе България до изключително опасен и неуправляем хаос, от който ще намажат само и единствено такива като Божков. Затова правителството с всичките му кусури точно сега в никакъв случай не бива да подава оставка. Така че, и дума не може да става за каквато и да било спонтанност на сегашните протести. Всичко се планира и е планирано предварително. Вземи ги чуй или прочети, и да спреш най-после да ни правиш на балами.

Прочел съм ги. Дори дадох източник. Но.
Първо е противозаконно следствена тайна да бъде оповестявана.
Второ, нарушаване на Конституцията е Прокуратурата да се намесва в политическите процеси.
/Ето поне две причини да има протести!/
Трето, да, има винаги опити някой да яхне недоволството на хората и обществото. Аз лично през 2013-14 бях свидетел на живо как от едни черни бусове в уличките зад Парламента се раздаваха парѝ и алкохол на протестиращи ултраси срещу Орешарски. Което значи ли, че масата на протеста тогава беше купена и манипулирана? Ми не. И сега е същото. Има си ги и двете неща. Обаче.
Ти пък виж истината за ситуацията в страната. Лъжа е, че е стабилна и т. н. Самият Борисов признава, че вече навлизаме в тежка криза. Аспирациите му, че само той и единствено той с Партията незаменима ще могат да ни преведат през това, са меко казано неверни. Ако повечето и тук, във форума, и в обществото харесвате положението каквото е, о кей, така и ще остане. Но тези млади хора навън няма как да бъдат купени всичките от мутри като Божков, нито манипулирани от политически централи. Няма начин. Те са искрени. И искат промяна. Затова най-разумното решение, което устройва всички, е оставка на кабинета, на главния Прокурор, и се отива на избори. И нека суверена се произнесе. Това е най-нормалната и законна демократична процедура като инструмент за решаване на подобни политически кризи. Кой крив и кой прав, ще се разбере от резултатите. Ако обществото като цяло си иска пак г-н Борисов, о кей, така да е. Глас народен, глас Божи. Но, май някои се страхуват, че вече не е така. Което обяснява защо и той, и около него така неистово драпат да се задържат във властта на всяка цена. Има и още една, прозаична причина - едни 10 милиарда дълг гласувани, и още неусвоени, и нераздадени от прозореца на джипа на премиера, нито прибрани в нощното му шкафче. animatedwink.gif Шегичка. Но, както се знае, във всяка шега има и доза истина. Като е толкова сигурен, че народът го иска, да си хвърли пак оставката, и да ходим да гласуваме. Това е. Какъв е проблемът?
----------------------------------------
И, нека сме коректни, не Радев, а щурмувакът Гешев, който де факто отрови обществената атмосфера и до голяма степен персонално носи вината за днешните събития, при всички положения трябда да си ходи! Но, това е проблем на съдебната система, процедурата е сложна и дълга, а самата система е в пълна зависимост от изпалнителната власт. Което означава, че и Гешев ще е на поста си, докато и Борисов. Това ли искате някои? Добре, получавате го. Желая ви щастие, и много здраве! Лично аз няма как да съм щастлив с мутри, ченгета, доносници, крадци, лъжци и бивши /а то няма бивши/ комунисти около мен. Така че, успех в чалга ченгеджийницата!
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 15/07/2020, 11:28) <{POST_SNAPBACK}>
Хората искаха наказани олигарси и корумпирани политици.
Гешев единствен от всички ги подгони и веднага се орева орталъка.
Защо ли?
Защо не го искаха още преди да го изберат?
Защото някои знаеха, че ще им развали рахатлъка.
Хората, които протестират трябва да си дадат сметка кой ще ги използва.
И е видно, че вече ги използва.

То така, ама нека сме коректни, все пак.
Щото г-н Гешев подгони само олигарси и политици, които гравитират около президента и БСП. Не че и тези са стока, не твърдя това. Обаче, не е обективно с Борисов да си пушат пури и да си хортуват уж като го разследва, а гореупоменатите да ги атакува с тежка жандармерия и полиция. На Цецо Кумецо му се размина. На Пеевски също. На Домусчиеви и на тях, първо едни 160 милиона, после други... На Доган и на него... На кого още? Да подгониш избирателно само противниците на статуквото не е правосъдие, приятелю. За това говорим. Заради същото хората са на улицата. Като ще ги гони, да ги гони всичките. Ама не му стиска, на Гешев. Щото си е дружка с властта. Хайде да сме обективни. Неговото е намеса в политическите процеси, което е пък нарушаване на Конституцията по линия разделение на властите. Но, виждам, че повечето одобрявате това. Което за мен и разумните, непредубедени хора е абсурдно. В смисъл, с оправданието, че властта се бори с олигарсите, комунистите и престъпниците, всъщност обслужва най-върлите комунисти, бандити, мутри и ченгета управляващи и в момента. О кей, разбирам, че ви допада на повечето това. Но, кого заблуждавате? Нима Брюксел, или Вашингтон? Видя се от изявленията им, че онези хора там са наясно с положението у нас, и не от вчера. Голямата гадост е, че народът наш си иска комунизма начело с Партия велика и Вожд незаменим, и си намери начин да го постигне това. Но това не е демокрация. А е посткомунистическа тиха диктатура. Срещу която е протестът. Най-коректно е да се иде веднага на избори, и обществото да се произнесе, да направи своя избор. Какъвто, такъв. Не разбирам с какво това ще навреди повече, отколкото задълбочаване на кризата заради ината на Борисов и тези около него? Нали и магаре като представи пред урните, е сигурен, че ще го изберете? Ми да си даде оставката, и хората да решат, не той. Нищо страшно няма да стане, какъв е проблемът? Но той сам изразява страховете си, като казва, че без него страната щяла да пропадне. Тоест, осъзнава, че май няма да спечели повече. Това е проблемът, не само неговият, а на цялото статукво около него. Затова и отговорността за пораженията оттук-нататък ще са лично на неговата политическа сметка, на никой друг!
Бай Ганьо
Той си е ходил няколко пъти.
Не виждам причина да го е страх да си отиде още веднъж.
А това, че Гешев бил подгонил избирателно няма да го коментирам.
Явно по-доволни сте да не повдига обвинения на никого, или на всички.
На всички няма как да стане.
Остава на никого.
Ами добре тогава.
Щом това искате.
Този филм сме го гледали.
D-rA
Има и още нещо - Радев върна първия избор на Гешев за гл.прокурор и измисли тогава някакви смотани мотиви... Тогава ли е скрил че Гешев е "мутра" или сега лъже за което? Май Божков ще е прав за фигуранта - фигурите от висш пилотаж не са му чужди и се врътка според свирката на куклувода си... sunbathing.gif
Ask
Стиви, ти повтаряш 1 към 1 думите на Радев и Нинова от преди седмица. Само че, Нинова се коригира в последното си интервю: не че били противозаконни, но действията на Прокуратурата в Президентството били груби.Аз пък ще те попитам пич: в коя точно част .правителството и Прокуратурата са погазили Конституцията? М? Ще те попитам и друго: С какво този президентски съветник е толкова ценен за Радев, та се хвърли да го защитава като Матросов на амбразурата и е готов дори да тласне държавата в колапс заради него? С какво се занимаваше този президентски съветник по антикорупция? – Урежда съдебни спорове в интерес на бизнесмен, урежда българско гражданство на чужденец, съдейства за заличаване на криминална регистрация на друг, съдейства за сключване на някакъв договор между бизнесмен и брат му. Ако всичко това е вярно, Радев трябва много да се притесни. Тази дейност е много далеч от борбата с корупцията. ПРЕЗИДЕНТЪТ ПЪРВО ДА СИ ОПРАВИ СОБСТВЕНАТА ГРАДИНКА ПРЕДИ ДА НАДНИЧА В ЧУЖДИТЕ ДВОРОВЕ.
Хайде Стиви, напъни се и ми/си отговори на тези въпроси. Нали искаш да минаваш за мислещ и безпристрастен или само се правиш на такъв?
Радио Ереван
Цитат(Ask @ 16/07/2020, 10:28) <{POST_SNAPBACK}>
Стиви, ти повтаряш 1 към 1 думите на Радев и Нинова от преди седмица. Само че, Нинова се коригира в последното си интервю: не че били противозаконни, но действията на Прокуратурата в Президентството били груби.Аз пък ще те попитам пич: в коя точно част .правителството и Прокуратурата са погазили Конституцията? М? Ще те попитам и друго: С какво този президентски съветник е толкова ценен за Радев, та се хвърли да го защитава като Матросов на амбразурата и е готов дори да тласне държавата в колапс заради него? С какво се занимаваше този президентски съветник по антикорупция? – Урежда съдебни спорове в интерес на бизнесмен, урежда българско гражданство на чужденец, съдейства за заличаване на криминална регистрация на друг, съдейства за сключване на някакъв договор между бизнесмен и брат му. Ако всичко това е вярно, Радев трябва много да се притесни. Тази дейност е много далеч от борбата с корупцията. ПРЕЗИДЕНТЪТ ПЪРВО ДА СИ ОПРАВИ СОБСТВЕНАТА ГРАДИНКА ПРЕДИ ДА НАДНИЧА В ЧУЖДИТЕ ДВОРОВЕ.
Хайде Стиви, напъни се и ми/си отговори на тези въпроси. Нали искаш да минаваш за мислещ и безпристрастен или само се правиш на такъв?

Чл. 304б. (Нов - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) Който поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице или чуждо длъжностно лице във връзка със службата му, се наказва с лишаване от свобода до шест години или глоба до пет хиляди лева.
(2) Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е неследваща се облага на лице, което твърди, че може да упражни влияние по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба до три хиляди лева.
Чл. 304в. (Нов - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) Наказанията по предходните членове се налагат и когато със съгласие на длъжностното лице, чуждото длъжностно лице или лицето, което твърди, че може да упражни влияние, дарът или облагата са предложени, обещани или дадени другиму.

Повярвай ми, на прокуратурата ще е много трудно да докаже, че Пламен Узунов е получил дар или облага. Ходотайството в България никога не е било наказуемо. Дали е морално укоримо или не, е друг въпрос.
Вероятността да бъде оправдан или изобщо да не бъде внесено делото в съда е много голяма. Залагам на първия вариант. Възниква въпроса защо прокуратурата се захваща с такова "брадато" дело, което почти сигурно ще загуби? Аз ако бях прокурор, не бих го направил, дори и да знам, че ще ме командироват за три месеца в дълбоката провинция.
Според мен Иван Гешев цели да очерни Румен Радев, като се атакува съветникът му. Дори прокуратурата да загуби делото, всички ще разберат, че Узунов се занимава с ходотайства. Какво като ще трябва да му се плаща обезщетение по ЗОДОВ за нанесени неимуществени вреди. Няма да го плаща Гешев, а ще го платим ние данъкоплатците.

Формално няма никакъв проблем в действията на прокуратурата. Те си решават как и кого да разследват и обвиняват.

Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 15/07/2020, 11:28) <{POST_SNAPBACK}>
Хората искаха наказани олигарси и корумпирани политици.
Гешев единствен от всички ги подгони и веднага се орева орталъка.
Защо ли?
Защо не го искаха още преди да го изберат?
Защото някои знаеха, че ще им развали рахатлъка.
Хората, които протестират трябва да си дадат сметка кой ще ги използва.
И е видно, че вече ги използва.

Помниш ли какво каза Гешев? Изказванията на Божков във Фейсбук били защитна теза! Не мога да разбера обаче след като Божков е пуснал официален сигнал срещу Борисов и Горанов с който съзнателно ги набеждава за извършени престъпления, защо ръководената от него прокоратура не го привлече като обвиняем и по чл. 286 (1) от НК? Нали Божков знае, че Борисов и Горанов са невинни!? Или както твърди Горанов, Божков е слънчасал и не знае какви ги говори!? w00tbrows.gif

Чл. 286. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание.
(2) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако набеденият бъде привлечен към наказателна отговорност, наказанието е лишаване от свобода от една до десет години.
Бай Ганьо
A ти от къде знаеш, че няма повдигнато такова обвинение?
Повдигнати му са 17 или бяха 18 обвинения.
Dani
Цитат(lati1960 @ 15/07/2020, 21:20) <{POST_SNAPBACK}>
Идеалист, защото се стремя точно към идеалното, както в личен план, така и в обществен, ако разбираш.

Вероятно си перфекционист в такъв случай, щом се стремиш към идеалното, но то не е възможно. Идеални неща на този свят няма, няма и да има.

Цитат
не защото протеста не е спонтанен, а защото дори които протестират реално не желаят идеала

Естествено, че не е спонтанен, няма кой просто ей така да се грабне и да иде да протестира, хората си имат по-важни неща.

Цитат
Дори ти не желаеш това, видно от подкрепата ти към остатъчните посткомунистически среди, които с г-н Борисов управляват и до днес.

Разбирам, ти искаш не остатъчни посткомунистически среди да управляват България, а откровено комунистически.
Тоест, комунисти в оригинал със строга проруска ориентация.

Цитат
А защо сега гръмна страната ни, питай протестиращите, те го казват ясно: ПОВЕЧЕ ТАКА НЕ МОЖЕ!!! Това е.

Защо точно сега гръмна, а не преди да гръмне епидемията!? Защото много хора пострадаха от тази извънредна ситуация и разни политически, икономически или бог знае какви среди имат интерес да се възползват от народното недоволство, породено не от управлението на Борисов, а от извънредната ситуация. Много партии искат да заменят ГЕРБ във властта, но какво ще направят и те е лесно да се предположи, а още по-лесно е да се предположи какво ще стане, ако оригиналните комунисти, които ти са на сърце, от ясно по-ясно е, няма защо да го криеш, дойдат на власт. az takovata.gif

Цитат
Заради което Борисов тотално трябва да се оттегли от политиката и властта, за да индикира някакви промени, като начало. Ще бъде болезнено, да, трудно, никой не си прави илюзии.

Да, много болезнено ще бъде, ако дойде БСП на власт, много, никой не си прави илюзии.

Цитат
Но, както е в онази вулгарна приказка - със стари к...ви не можеш нов бардак да правиш.

Защо тогава се напъвате да правите нов бардак, като знаете, че к...вите ще са пак стари!? blink.gif

Цитат
Защо у нас има чалга и мутри?

Предполагам, че навсякъде има чалга и мутри.

Цитат
Мен обаче не ме брой в това, няма как да го одобрявам. Затуй подкрепям младите хора навън, които искат промяна. Без значение защо са там, това няма значение. Нужна е промяна, някаква.

Ако има промяна, то тя ще е козметична в най-добрия случай.

Цитат
А щуротиите, че ако тези си идат ще дойдат комунистите или гвардията на Путин, или че ще се срине държавата и ще гладуват хората...

Нека видим след така жадуваните от теб промени колко хора ще бъдат нахранени. sad.gif
Тези, които заменят ГЕРБ със сигурност ще намерят начин да се нахранят, те затова драпат да свалят правителството именно за да се нахранят те, а не за да нахранят теб. wacko.gif Политиците не са алтруисти, те мислят на първо място за себе си.
Ask
Хайде пак да ти го напиша - Пламен Узунов е съветник на Президента по борбата с корупцията. Обаче това, с което се занимава има ли нещо общо с борбата срещу корупцията? Ходатайството или както щеш го наречи там, не е в сферата на дейност на съветник за борба срещу корупцията, или може би представите на този съветник за корупцията са разтегливи като дъвка. Президентът постоянно говори за корупция в правителството, но нито веднъж не е показал нито един факт, не е посочил нито едно име. Нинова - абсолютно същото. Нинова в последното си интервю беше вече доста по-обрана и вече говори, че правителството остава впечатление и усещане за корупционни практики. Иначе и тя плямпа напосоки за схеми, мрежи и т.п., но абсолютно нищо конкретно дотолкова, че Борисов трябваше да я прикани да посочи конкретни факти. До момента - едно голямо НИЩО! И още нещо, ако Радев не беше толкова прост, нямаше да реагира и подскача като ощипана мома на селски мегдан. Но толкова си може.
Радио Ереван
Цитат(Ask @ 16/07/2020, 20:14) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде пак да ти го напиша - Пламен Узунов е съветник на Президента по борбата с корупцията. Обаче това, с което се занимава има ли нещо общо с борбата срещу корупцията? Ходатайството или както щеш го наречи там, не е в сферата на дейност на съветник за борба срещу корупцията, или може би представите на този съветник за корупцията са разтегливи като дъвка. Президентът постоянно говори за корупция в правителството, но нито веднъж не е показал нито един факт, не е посочил нито едно име. Нинова - абсолютно същото. Нинова в последното си интервю беше вече доста по-обрана и вече говори, че правителството остава впечатление и усещане за корупционни практики. Иначе и тя плямпа напосоки за схеми, мрежи и т.п., но абсолютно нищо конкретно дотолкова, че Борисов трябваше да я прикани да посочи конкретни факти. До момента - едно голямо НИЩО!

Обсъждаме личния живот на Пламен Узунов, който може би е морално укорим. Прокуротурата обаче се занимава с престъпления, а не с морала на хората. Президентът не разследващ орган, но трябва да си сляп за да не видиш какво става в България.
Нинова и тя не е разследващ орган, но не обсъждаме нея.
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 16/07/2020, 17:45) <{POST_SNAPBACK}>
A ти от къде знаеш, че няма повдигнато такова обвинение?
Повдигнати му са 17 или бяха 18 обвинения.

Знам, няма повдигнато по чл. 286 от НК. Защо според теб? unsure.gif Аз не мога да си го обясня.

Прокуратурата да не го жали, а да го почва и по този член. Как така Божков ще набеждава премиера и финансовия министър! Това е петно върху България.

Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 15/07/2020, 23:56) <{POST_SNAPBACK}>
Има и още нещо - Радев върна първия избор на Гешев за гл.прокурор и измисли тогава някакви смотани мотиви... Тогава ли е скрил че Гешев е "мутра" или сега лъже за което? Май Божков ще е прав за фигуранта - фигурите от висш пилотаж не са му чужди и се врътка според свирката на куклувода си... sunbathing.gif

Смотани са мотивите в които пише, че избор само от един кандидат не е справедлив? Освен това Радев не е длъжен да се мотивира. Той не е съдия. Трябваше да напише в "мотивите", че Гешев е мутра ли? Не те разбирам. neprichom.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 15/07/2020, 23:56) <{POST_SNAPBACK}>

Пристрастни сте. Не че ще ми повярвате, но отдавна съм над това - над надиграването на мутрите, ченгетата и /бивштите/ комунисти кой да е до казана с черпака и да дава порциите, на своите си най-големите. А за най-гладните - нищо! Факт - обикновените бедстващи хора не получиха никаква подкрепа по време на карантината, мога да го заявя най-отговорно, понеже като доброволец обгрижвах такива. Всички големи средства отидоха пак за обръчите, за Домусчиеви, покрай ДПС и шише джамове, за Пеевски и сие, и т. н. Затова ще го кажа иначе: Млади българи и студенти от чужбина се прибират специално, за да се включат в протестите. Отделно протестите пред посолствата ни на Запад. Това за мен е показателно. Оттук-насетне има два варианта - или младите хора ще си върнат държавата и родината от мафията, от посткомунистическата олигархия в лицето на Борисов и всички около него, или мутрите, ченгетата и наследниците на БКП и ДС окончателно и завинаги ще узурпират властта в страната ни. Аз съм на страната на младите хора, не го крия. И не ме интересува кой как ще ги нарича, определя, обижда, и т. н. Също като тях не желая да се обединявам и сплотявам с мутри, крадци, измамници и лъжци. Който иска да се обединява с тия. Мен не ме бройте. А като гледам, точно младите, образованите и можещите са на улицата и по площадите. Което предвещава края на ерата Борисов и ГЕРБ. Дано. Които ги защитават тези, имат някаква полза, примерно са на топло местенце в администрация някъде, полицаите също, военните, в обръчите около властта, покрай казана с порциона, както стана дума... Наясно съм. Въпросът е, че помирение вече не може да има. Съдбата на България и нейното бъдеще ще се решат тези дни. Ако Борисов пак спечели по някакъв начин, страната ни окончателно ще си остане турският нужник на Европа, завинаги. Такава е истината, и за мен, и за младите хора, които протестират. Които искате това, трябва да се срамувате.
Също да напомня, че не Радев, а Гешев непрекъснато нарушава законите и Конституцията в услуга на мафиотизираното управление, опитвайки да стовари цялата вина за ситуацията върху президента. Радев може да стори само едно по Конституция, и то е чрез служебен временен кабинет да организира едни честни, прозрачни и неманипулирани избори, на които суверена да се произнесе какво желае да е бъдещето му, с мутрите и наследниците на комунистите, или някакво ново начало без ченгетата и грабителите на нацията. Както каза днес самият Радев, не той се познава лично с Шишо, тоест с Пеевски, нито е пушил пури с Божков, нито пил кафе с Доган, нито е раздавал поръчки за милиарди, също банки на Шишо, Мишо и цялата тая пасмина, която обра нацията! Хайде да сме коректни, все пак.
lati1960
Няма да коментирам, понеже е абсолютно тенденциозно и невярно. Меко казано. Винаги когато съм говорил за статуквото, мафията и посттоталитаризма у нас, съм включвал и БСП, и ДПС, пишман патриоти, патерици на ГЕРБ като Марешки, абсолютно всички. Така че без да се обиждаш, но пишеш откровени лъжи по изказаното от мен. Чети по-внимателно което съм писал!
Що се отнася до гладните и тяхното нахранване, има много лесни начини да се случи, ще дам два от тях, ако хипотетично съм на власт и зависи от мен:
1. Администрацията у нас най-общо казано е почти половин милион, над 400 000 човека. На глава няма не само в Европа, може би и в света такова чудо! Защото на база реално работещи това е почти 1/4 от "трудещите" се у нас. Нищо чудно, че всички тези накуп гласуваха досега за ГЕРБ и Борисов. Не изключвам голяма част от защитниците му и тук да са от същите. Пазят си хляба, нормално. В цивилизованите страни с подобен брой население, като Нидерландия, Дания, Швеция, Финландия, дори Естония, Чехия, и т. н., административния персонал е сведен до скромните 5-10 000 човека. Как? Просто е. Въвежда се веднага електронно правителство*, и всички тези лежачи, които ни късат нервите по институциите, отиват на борсата да си търсят нова работа. Ако искат. Това ще спести огромен ресурс първо, второ, ще влее работна ръка в сектори, които се нуждаят от такава. И най-важното, ще лиши партиите от манипулативен резерв с който да печелят нечестно избори.
2. Пропорционално данъчно облагане, като в нормалните демократични и богати държави. Колкото си по-богат, толкова по-голям процент данъци плащаш. Така се прави. За да просперира обществото. А не олигарсите и мутрите. Също никакво данъчно облагане на минималните доходи! Защо? Първо, те така или иначе са недостатъчни за оцеляване. Второ, така ще накараме пишман работодатели и капиталисти печалбари да не мамят държавата като осигуряват всички на минимална заплата. Как? Пак е елементарно. Данъците на минималните доходи се поемат от работодателя, изцяло. И, колкото по-голяма заплата даде на служителите си, толкова по-малък процент осигуровки ще поема. Което ще го насърчи да осигурява на реалните доходи. Като иска. Като не, да плаща всичко.
И т. н., и т. н. Има и още, много са начините. Защо за 30 г. никой не ги въведе? Пак е просто - щото властта винаги е част от мафията и грабителите, т. нар. нови капатиласти, по нашему речено душмани и крадци. И всичко на гърба на тези, които истински работят. Стига вече! Така че не става дума конкретно за Борисов. Той е само символ на това посткомунистическо ограбване на нацията. Не че е почнало с него, нито явно ще свърши с него. Но, за да се почне отнякъде начисто, той трябва да си ходи, с цялата тая шайка покрай него. Това е. И пак казвам: Стига сте плашили хората с тия комунисти, с БСП, Москва, и т. н. Изтърка се това, не работи вече. Младите хора искат промяна и ново начало, а ти като искаш да идва Нинова, като дойдат изборите, гласувай за нея. Аз мога да се обзаложа, че ако успее протестът да се справи със статуквото, БСП няма да управляват, нито ДПС, ГЕРБ или пишман патриотите. И ако стане, ще ти го напомня, но ще се извиниш ли за глупостите, които пишеш сега?

*Досега за такова у нас са изхарчени почти 2 милиарда!, а още го няма налице. За сравнение ще дам за пример Естония, в която същото се случи за по-малко от няколко стотин хиляди! Изводите всеки за себе си.
Ask
Хайде пак да повторя:"...Урежда съдебни спорове в интерес на бизнесмен, урежда българско гражданство на чужденец, съдейства за заличаване на криминална регистрация на друг, съдейства за сключване на някакъв договор между бизнесмен и брат му." Всичко това това го е вършил в извън работно време и извън задълженията си на съветник в Президентството по борба с корупцията, в рамките на свободното си време в качеството си на свободен гражданин в демократична държава. Нали? worshippy.gif
Та какво става в България казваш?
Радио Ереван
Цитат(Ask @ 17/07/2020, 08:52) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде пак да повторя:"...Урежда съдебни спорове в интерес на бизнесмен, урежда българско гражданство на чужденец, съдейства за заличаване на криминална регистрация на друг, съдейства за сключване на някакъв договор между бизнесмен и брат му." Всичко това това го е вършил в извън работно време и извън задълженията си на съветник в Президентството по борба с корупцията, в рамките на свободното си време в качеството си на свободен гражданин в демократична държава. Нали? worshippy.gif
Та какво става в България казваш?

Хайде пак да повторя. Узунов е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 304б от НК. За да се докаже вината му, той трябва да е получил дар или облага. Такива доказателства засега няма. Има само предположения, които няма как да издържат в съда. Питам аз, работа на прокуратурата ли е да информира обществото за неморалната дейност на Узунов?
Ако е "уреждал" съдебни спорове, щеше да бъде привлечен като обвиняем и съдията по тези спорове. Или може би той не е бил в час, а Узунов го е омайвал със сладки приказки как да реши делата? blink.gif
Ask
Да бе,да! Всичко е вършил за ползу роду, м? Хайде да не се баламосваме. Това, че ти незнаеш че има доказателства, не означава,че Прокуратурата няма доказателства. И вероятно затова си писал "засега", нали?
Радио Ереван
Цитат(Ask @ 17/07/2020, 19:36) <{POST_SNAPBACK}>
Да бе,да! Всичко е вършил за ползу роду, м? Хайде да не се баламосваме. Това, че ти незнаеш че има доказателства, не означава,че Прокуратурата няма доказателства. И вероятно затова си писал "засега", нали?

Никъде не излезе в медиите такава информация, че прокуратурата има доказателства. Щом знаеш нещо, дай линк. Ако се окаже, че има такива доказтелства, това означава, че Узунов и Бобоков са идиоти или тези доказателства са неистински. Трети вариант няма. Затова си мисля, че основната цел на делото е да се вдигне шум и очерни президента, а не да се осъди Узунов, тъй като доказателства няма. Ще си взема думите назад, ако има осъдителна присъда.
П.П. Ако бъдат оправдани Бобоков и Узунов ще осъдят прокуратурата да им плати големи суми заради ненужния шум, който се вдигна в медиите.
lati1960
Веднага се извинявам, ако съм оставил подобни съмнения. И пояснявам: Не защитавам нито Радев, нито Нинова, нито Узунов ли беше съветника, и другия... да ги разследват, няма проблеми. Но, да разследват и Горанов, за невнесените от Божков над 700 милиона данъци. Също и Борисов. И за който се сетиш, от тези среди, на властта. Щото е голямо мазало там, наясно си. И, най-важното - проблемът не беше разследването, а как беше щурмувано Президенството като институция, точно по мутренски и ченгеджийски, за сплашване. Помним такива акции и от времето на Цветанов, че и преди това, от класическите мутренски времена. Нищо ново. Изнасянето на данни от самото разследване е противозаконно, атаката срещу институцията Президенство противоконституционна, с това са наясно тези от Конституционния съд, но и до днес бавят оповестяване на решението, изчаквайки накъде ще тръгнат нещата. Всичко това е тотална гадост и свинщина, дори не ми се говори, честно. Омерзително е. Затова ще обясня по друг начин, за да бъда разбран най-сетне:
Борисов е изключителен държавник. И умел политически играч, дори гениален, природен талант, факт. Никой не го отрича, аз най-малко. Моите искрени уважения за което. Обаче. Такива гении в сферата са и Хитлер, и Мусолини, Ленин, Димитров, Мао, Хонекер, за Сталин да не говорим, за мен той е най-великият диктатор на всички времена, дори Дучето и Фюрерът са аматьори до него. Та, въпросът не е дали си гениален, а за какво използваш това? Борисов дойде на власт с главното обещание да пребори мафията и да махне мутрите от властта. Е, според теб справи ли се? Ми видно е, че не. Обратното, той много умело и наистина гениално балансираше за тези 10 г. в кухнята на мафиотските интереси по ограбване на нацията и обществото, за да постигне относителна стабилност, мир, спокойствие и донякъде развитие за държавата. Това не може да му се отрече. Икономиката е добре, на фона на световния срив, банките също, финансите... О кей, адмирации. Но, на каква цена? И ето тук е главният проблем. Борисов не изпълни основната си задача - да премахне мафията от управлението, вкл.наследниците на БКП и ДС, заложи изключително на кадри от школата на ченгетата от Симеоново, във всички области, нормално за него, той също идва оттам. Но, проблемът остана. Мафията също. И се е сраснала със самата власт, вкл. около самия него. Отделно той е заложник на сделката с ДПС още от премахването на Орешарски, оттам и с друг диктатор, с комшолука Ердоган, и заради това няма как да барне нито Пеевски, нито Доган, нито крадците от ДПС, която партия реално управлява страната ни вече повече от 30 г., факт. И на хората им писна. Най-вече на младите, интелигентните, неизцапаните, които искат друг модел на управление. Това, че Радев и Нинова се опитват да яхнат тези процеси по недоволството на нацията, е отделен въпрос. Нека. Засега. Все отнякъде трябва да се почне. Но, г-н Борисов няма как да положи новото начало, за което говорим. Прекалено е обвързан с хората и средите, за които стана дума. Нима може да махне Домусчиеви, с тяхната перачница на партийните пари на ГЕРБ т. нар. футболен клуб "Лудогорец"? И не само това. Борисов трябва да се оттегли, незабавно. За да се тръгне отнякъде. А каква е целта, ще обясня отделно, в друг пост.
lati1960
Ще дам за пример скандинавските страни, понеже там е факт нов и различен модел на управление, такъв, какъвто изисква бъдещето и новите времена. В тях президенти, дори крале, депутати, магистрати, министри и всички от властта ходят на работа без охрана, с велосипеди, като нормални граждани всяка сутрин. Кабинетите им са разделени от хората и улицата от една врата, често стъклена, без мутри охранители и легиони секретарки. Всеки, който пожелае, може да влезе и да разговаря с тях, по всяко време. Тези хора са като всички останали, знаят прболемите на хората, и взимат важните решения, за да ги решават. Това ги различава от останалите. Заплатите им не са много по-големи от тези на среден мениджър в нормална успяваща компания. Не спят с пищов до нощно шкафче пълно с пачки и кюлчета злато, нито изпращат тежко въоръжена жандармерия и полиция срещу народа си и другите институции. Това е най-кратко. Това са политиците на новото време. В което г-н Борисов просто няма място, колкото и добър политически играч да е. Просто защото е изцапан, морално, етично, всякат. Вече никой от нормалните хора у нас не му вярва, особено пък младите. Начело с него, като представител на бившата БКП, на ДС, Симеоново, ченгетата и мутрите, обществото ни няма как да постигне модела, за който говорим. Разбираш ли? И колкото повече упорства да се прави на обединител на нацията, толкова повече поражения ще нанесе, защото ще забави, може би фатално имайки предвид именно глобалната ситуация, належащите кардинални промени по управлението на България.
Накрая искам да успокоя всички, които имат някакви съмнения, че целта на протеста е идване на власт на БСП, Нинова или на Радев по някакъв начин, че нищо такова няма да последва, ако протестът успее, а Борисов прояви разум и се оттегли. Процедурата е проста и ясно разписана в Конституцията. Президентът може да направи само едно нещо, и то е да сформира временно служебно правителство, чиято единствена задача е насрочване и провеждане на честни и прозрачни избори. На които суверена да направи своя избор за своето бъдеще. Каквото решат хората, това ще е. Ако си го искат пак Борисов повечето, така да бъде. Но аз не виждам никакви индикации той и мафията около него да обмислят подобен ход, по оставката си. Което ще задалбочи кризата в тези наистина тежки времена, и вината ще е изцяло негова и на приближените му като Гешев. Явно той усеща края си като политик, и ще се бори този път със зъби и нокти за властта. А и няма избор, мафията зад него няма да му позволи да я предаде. Аз лично съм наясно с това, дори ми е жал за него. Той е обречен, но не може да се махне доброволно, понеже се е обвързал със страшни, жестоки и неморални среди и хора, които няма да позволят това. Господ да му е на помощ, дано все пак прояви доблест и мъжество, за да вземе правилното решение в името на България! Време е за промяна, младите си искат държавата, и никаква мафия няма да може да ги спре. Това трябва да е ясно за всички. Ако и сега този стремеж се провали и опорочи, с Родината ни е свършено. Не че няма да има някаква територия, точно като вечния нужник на Европа, зона на мутри, ченгета, чалга, циганизация, турцизация, посткомунистическа шуробаджанащина и вечно мафиотизиране и корупция. Но това не е Родината, за която мечтаят честните, морални и отрудени хора на България. Борисов е пречката това да се променѝ, затова трябва да се оттегли. Колкото по-бързо, толкова по-добре. Оттам насетне Господ да пази България! Няма да е лесно, но ви уверявам, че младите ще се справят. Те са бъдещето. Имаме прекрасно младо поколение, нека им дадем шанс да си изградят държавата, която искат и в която да живеят, те, децата и поколенията им. Това е. Нямам какво повече да кажа по темата. Ако и сега не го разберете някои, значи сте на страната на мутрите, ченгетата и наследниците на комунистите, макар да твърдите обратното. Подкрепете младите и чисти хора, стига толкова грабеж и лъжи!
Riki
Много хубава тема създаде, Горски! Събужда, какво ли не.
Днес си спомних за нечий РД и някои негови идеали....

5. „Времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме.“

6. „Гледай народната работа повече от всичко друго, повече и от себе си да я уважаваш!“

7. „От никоя страна нищо не се надяваме и никому за нищо не се молим. Всичко се състои според нас в нашите задружни сили. Против тях не може противостоя и най-силната стихия.“

8. „Аз съм се обещал на отечеството си жертва за освобождението му, а не да бъда кой знае какъв.“

Което за съжаление, е "глас в пустиня"...

Убийците на Левски са известни.
Проклехме ги - те оживяха пак.
Укриха се зад лозунги и песни,
строиха се зад родния байрак.

Те сложиха служебни ръкавели
и маски със почтен държавен вид
и ни убиват днес, но не в разстрели,
а тихо и по начин деловит.

Убиват ни със бедност и умора,
докарват ни до лудост, до инфаркт
и със сърцето честно на народа
хазартно те играят на билярд.

Със нас те нямат общо мило-драго
и тяхната патриотарска сган,
за свойто лично помиярско благо,
продава днес и родния Балкан.

Свободни уж - живеем в ново робство,
под игото на български аги.
Със турското то няма нищо общо,
но точно като него ни тежи.

Тежи ни финикийската истерия,
тежи ни този незаслужен хал.
Боли ни, че търпимата мизерия
е днешният обществен идеал.

Момчета, вярата крепи душата,
но розата се пази със бодил.
Спомнете си за чистата и свята
република на Дякона Васил.

Пазете си омразата, момчета!
Да се сплетем като бодлива тел.
Поп Кръстьо е събрал голяма чета
и ни избива тихо, без разстрел.

Ивайло Балабанов
ByBa
дааа, днес е роден Апостолът...на свободата...

интересно...някъде тук имаше в този форум и тема за Апостола, че ...незнам нещо си бил направил...незнам какво си...и виждате ли...да не мислим, че светинята му е много свята...и най-големия светец Богу е...кво беше...неизгоден? неудобен? нещо такова...

но аз си мисля, че Левски няма нищо общо с бога...
ByBa
Цитат(Riki @ 24/05/2020, 12:40) <{POST_SNAPBACK}>
Чести!
Живи, здрави, по-малко мърморещи
cheers1.gif

Това да НИ е кусура!
Бай Ганьо
Като ученик съм виждал кичура коса на Левски.
По една телевизия неотдавна показаха косата му.
Бях шокиран.
Нищо общо с това, което съм видял.
Кому е нужно това!
Питето
Цитат(Бай Ганьо @ 18/07/2020, 18:00) <{POST_SNAPBACK}>
... Кому е нужно това!

Как така кому е нужно, ми това с меренето на пиш**е при антиките си е традиция у българско. Ей на:

"... Сега в малкия шкаф ще видите пък стари пари. Има и от цар Соломона, от цар Дария, от цар Троян с козите уши и други, туй-онуй. Тази е много скъпа пара, медальон. Намери я Ганьо Кючукът на Пъдарската могила в лозята. Старо нещо е. От цар Септемврий е. Септемврий Север го викат. Три века преди Христа. Онези пък, корубестите, са костадинки, имаме и златни, ама ги крием, защото туй-онуй.
— А тия сребърните? — пита някой…
Бай Марин си поправя яката и пак:
— Тия са най-важните. Тези дребни парички едно време изядоха главата на Исуса. Това са сребърниците, с които Юда го предаде на фарисеите. Трийсет парчета е получил, хайдутинът му с хайдутин! Нашите тук са седем. Същински са. От римския цар Октавиана. Октавиана Август Първий.
И като изгледа групата надменно, изкашля се и пак добави твърдо и с увереност:

— И те са три века преди Христа. "
Riki
Цитат(Бай Ганьо @ 18/07/2020, 18:00) <{POST_SNAPBACK}>
Като ученик съм виждал кичура коса на Левски.
По една телевизия неотдавна показаха косата му.
Бях шокиран.
Нищо общо с това, което съм видял.
Кому е нужно това!

Дааааа...
Думи, предмети. И само толкова!
А Левски е искал просто: "Аз съм се обещал на отечеството си жертва за освобождението му, а не да бъда кой знае какъв.“

Според мен, Левски не е разбран. Имал си е цел и идеал. Борил се е да ни остави тях, а не кичур коса......
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 18/07/2020, 20:39) <{POST_SNAPBACK}>
Как така кому е нужно, ми това с меренето на пиш**е при антиките си е традиция у българско. Ей на:

"... Сега в малкия шкаф ще видите пък стари пари. Има и от цар Соломона, от цар Дария, от цар Троян с козите уши и други, туй-онуй. Тази е много скъпа пара, медальон. Намери я Ганьо Кючукът на Пъдарската могила в лозята. Старо нещо е. От цар Септемврий е. Септемврий Север го викат. Три века преди Христа. Онези пък, корубестите, са костадинки, имаме и златни, ама ги крием, защото туй-онуй.
— А тия сребърните? — пита някой…
Бай Марин си поправя яката и пак:
— Тия са най-важните. Тези дребни парички едно време изядоха главата на Исуса. Това са сребърниците, с които Юда го предаде на фарисеите. Трийсет парчета е получил, хайдутинът му с хайдутин! Нашите тук са седем. Същински са. От римския цар Октавиана. Октавиана Август Първий.
И като изгледа групата надменно, изкашля се и пак добави твърдо и с увереност:

— И те са три века преди Христа. "

Редно беше да напишеш, че цитираш Чудомир.
Riki
Цитат(ByBa @ 18/07/2020, 17:42) <{POST_SNAPBACK}>
но аз си мисля, че Левски няма нищо общо с бога...

И аз. Искал е :"Целта ни в Българско е братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност; ръката си подаваме всекиму, който желае да пролива кръв с нас заедно за живот и свобода човешка.“
Ела в Х-фор да видиш, кой е по-по-най....
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 17/07/2020, 20:47) <{POST_SNAPBACK}>
Никъде не излезе в медиите такава информация, че прокуратурата има доказателства. Щом знаеш нещо, дай линк. Ако се окаже, че има такива доказтелства, това означава, че Узунов и Бобоков са идиоти или тези доказателства са неистински. Трети вариант няма. Затова си мисля, че основната цел на делото е да се вдигне шум и очерни президента, а не да се осъди Узунов, тъй като доказателства няма. Ще си взема думите назад, ако има осъдителна присъда.
П.П. Ако бъдат оправдани Бобоков и Узунов ще осъдят прокуратурата да им плати големи суми заради ненужния шум, който се вдигна в медиите.

Има и още нещо, извинявам се за намесата. След като Гешев използвайки институцията Прокуратура вади лични разговори, мейли, едва ли не чаршафите от спалните на тези хора на показ, аз задавам прост въпрос: Защо г-н Гешев не оповести и телефонните разпечатки и разговори между бившия шеф на БНР Светослав Костов с тримата от властта, които според собствените му признания са му наредили да спре сигнала и да уволни Силвия Великова? Още Цацаров призна, че разполагат с тези записи, знае се кои са лицата, от властта са, хайде да ги видим кои са! Не че.
Което доказва за сетен път, че Гешев действа само като кинжал на Борисов и властта, разбрахме го вече всички.
Днес пък г-жа Караянчева иска да разговаря с протестиращите. За какво? За топлата ѝ връзка с ДПС Кърджали? И не само. Ми тя е човекът на Доган и Пеевски в кабинета на ГЕРБ. За какво да разговарят с нея протестиращите? Може би да я питат може ли да вкара в затвора Пеевски, а Доган? А Домусчиеви? И цялата банда около властта. Ясно е, че не може. За какво тогава иска да разговаря? Пак да измами хората? Надявам се да не се вържат този път. Мисля на всички стана вече ясно кой е работодателят на Борисов и всички около него. Това е г-н Пеевски, зад него е Сокола наш г-н Доган, а малко по-навън и назад е и султан Ер-Доган. Ако още някой не е разбрал, време е да го вдене туй нещо. Някои са се уредили бая добре покрай тази власт, и ще я пазят със зъби и нокти, видно е и тук. Но, това не е демокрация, нито дори близо. Не че е само български патент. Същото е в Полша, видно от последните избори за президент, спечелени от Анжей Дуда, чиято партия също като ГЕРБ у нас е овладяла цялата държава. Същото е и в Унгария, донякъде в Чехия, Румания, тенденция е в целия посткомунистически лагер - стремежът и залитането към стария модел, с една Партия народна и един Вожд Бащица велик и незаменим. Днес нашият такъв се опитва да дава акъл на истинските демократи от старата Европа, чак ми стана жал, дори не е смешно вече. Фактът е този: ГЕРБ с Борисов са се сраснали с държавата и точно като БКП са узурпирали почти цялата власт у нас, вкл. съдебна, медийна, без президентската, точно защото се избира пряко от суверена. Борисов не можа да преживее това поражение, опита със силови, незаконни и противоконституционни непочтени средства да сплаши и очерни Радев, което се оказа грешен ходи и може би ще му изяде главата, в политическия смисъл. Ако пък успее да се задържи още, това ще означава, че народецът наш си харесва такова управление, но дали е така? Протестиращите явно не са съгласни. И се получава нерешим разрив между част от обществото и властта. Никакви разговори не могат да примирят това. Нужно е веднага суверена да се произнесе какъв е изборът му. Кликата обаче от мутри, ченгета и /бивши/ комунисти около премиера няма намерение да позволи това да се случи скоро. Правят се на неразбрали, разчитат протестите постепенно да утихнат и замрат. И всичко да си е както преди. Така ли ще стане? А на днешния свят ден за България не трябва ли отново да отворим тефтерчето на Дякона и пак да си припомним неговото прословуто:

НАРОДЕ???

Народе!
Ще позволиш ли на мутрите, ченгетата, турците и комунистите да те владеят вечно?
Не се ли срамуваш да почиташ паметта на Левски, след като отново прекланяш глава пред поробители, грабители и измамници?
Днес аз се срамувам, че съм българин. И също като Апостола на Свободата питам: Къде си, народе?!

НАРОДЕ!!!
Питето
Който не търси, няма да знае... и обратното. Ето, потрудил си се и знаеш от къде е, а не наготово. Същото е отношението ми към труда и папото. laugh.gif
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 18/07/2020, 22:43) <{POST_SNAPBACK}>
Който не търси, няма да знае... и обратното. Ето, потрудил си се и знаеш от къде е, а не наготово. Същото е отношението ми към труда и папото. laugh.gif

Не ми беше нужно да търся, но едва ли някой, който не знае кой е авторът, ще го направи. Коректно е да пишеш кого цитираш.
lati1960
Сигурни ли сте?
Защото Господ казва така: "И ще познаете Истината, и тя ще ви направи свободни."
Можеш ли да си свободен, ако не познаваш абсолютната Истина? И, каква е тя?
Нека да се върнем към думите на Левски: "... заедно за живот и свобода човешка". Какво означават те?
Вие имате ли се за свободни? Знаете ли какво е истинската Свобода? Или в рамките на политическата Матрица сте се уредили добре и смятате това за "свобода"? Наистина ли е това? По тази ли причина някои така защитавате Борисов и ГЕРБ? На кого и какво продукт се те? А ДПС? Нима Левски се е борил някаква етническа партия да управлява България повече от 30 години! Щото това е истината, по въпроса. Кой върна на власт Борисов и ГЕРБ през 2013/14 г.? Ми Доган и Пеевски, чрез ДПС и подкрепата на другия Ер-доган. Е, кой управлява България чрез Борисов? Ми Турция, през ДПС и чрез негласния съюз между ГЕРБ и ДПС. Ако не сте убедени, тези дни ще ви стане ясно. Във вторник ще има гласуване по вот на недоверие към кабинета на Борисов. Ситуацията е следната: Гласовете на ГЕРБ и патриотите не са достатъчни, за да оцелеят. На кантара ги пращат тези на Марешки. И, си идваме на думата - ако ДПС не подкрепи кабинета, Борисов трябва да си ходи. Но отсега ви уверявам, че ДПС ще подкрепят Борисов. Е, кой тогава управлява? Ми просто е: Коалицията в момента е ГЕРБ, патриотите, Марешки и ДПС. Откъде идват всички тези, в политиката. И това е лесно - от средите на БКП, ДС, Симеоново, мутренските кръгове и обръчите около властта, които ограбиха нацията. Ето срещу това протестират младите. Срещу този модел, срещу тази власт. И не може да има компромис с нея. По никакъв начин. Всички трябва да си ходят. И ще си ходят. Пътници са. Вече няма търпимост в обществото към тях, колкото и да упорстват. И няма да идват никакви комунисти след тях, щото те са комунистите, наследниците им, на службите, на ченгетата, в съюз с мутрите, бандитите и всякакви подлоги на властта, които съсипаха Родината ни. Мисля някои още не си давате сметка, че това свърши. Край. Въпрос на време. Колкото повече упорстват, толкова по-зле за страната, а и за тях после. За ултраса Гешев дори не ми се говори, толкова е гнусно всичко около този човек. С тази власт ще бъде махнат и той, засега го държи страха от Борисов и мафията около ГЕРБ и ченгеджийницата. Когато с това се приключи, ще бъде избран нов главен прокурор от средите на една независима съдебна власт. Както е редно. Ако тези неща не станат, Левски напусто се е борил и напразно е умрял на бесилото. Защото България е още робска страна, на стария си поробител, така и на тези, които го предадоха и позорно се снишиха, докато го бесеха! Нищо не се е променило оттогава до днес. Тогава чорбаджии, айдуци и грабители са се кланяли на падишаха, после на руския цар, на Хитлер, на Сталин, на СССР, сега се кланят на нов господар, раболепничейки и пред него, само и само да могат да ограбват собствения си народ. Иде му краят обаче.
lati1960
В същия смисъл ще припомня само част от изказването на негово Превъзходителство посланика на САЩ Херо Мустафа относно протеста, цитирам по памет: "... както в Америка имаме над 240 годишна история с право на протест, всяка свободна и демократична страна има същото право, а българският народ има право и на една НЕЗАВИСИМА И СВОБОДНА СЪДЕБНА СИСТЕМА"! Край на цитата. Независима и свободна съдебна система. Не са случайни тези думи. Те са по посока самозабравилия се Гешев, и към премиера също, който позволи беззаконието да обхване институциите. За мен те са сигнал, че най-сетне ерата Борисов си отива. Крайно време е тези двамата - Борисов и Гешев да си подадат оставките, за да не препятстват нормализирането на обществото ни в посока истинското му демократизиране и окончателно скъсване с посткомунистическите модели. Така или иначе ще бъдат отстранени, нека проявят разум и не вредят повече на страната ни. Като са толкова сигурни, че народа ги иска, отива се на избори. Но, този път няма да ги провежда подлогата на ГЕРБ Михаил Констатнинов, край и на това. Убеден съм, че Радев ще вкара в Централната избирателна комисия и по места представители на протеста и на гражданските инициативи необвързани с властта. За да имаме най-после честен и прозрачен вот. И тогава ще се види дали Батко е любимецът на народа. Край на лъжите! Пак в писанията пише, че накрая нищо скрито не остава, истината винаги излиза. Когато един диктатор бъде свален, чак тогава излизат всички гадости около неговото управление. Времето дойде. Какво ще правят крадците, измамниците и лъжците, ще ги варди всеки ден полицията, или ще продължат да бият хората по площадите? Ми добре. На страната на тези ли сте?
Относно страховете, че комунистите щели да се върнат, те са безпочвени. В следващият парламент ще влязат много нови политичски формации, с някои стари от класическата десница, които много се надявам да могат да сформират един истински демократичен блок и алианс по окончателното скъсване на нацията с полицейщината, мутризацията, посткомунизма, остатъците на респресивния апарат и всички участвали в грабежна над страната ни. Ще има компромиси, трудности, катаклизми, наясно съм. Но, ще успеят. Бяха изгубени десетки години, няма време вече! Знам, че всеки тук няма да хареса някой от изброените, но все отнякъде трябва да се тръгне, имам предвид, че голяма отговорнст очаква политици като Радан Кънев, Христо Иванов, Мая Манолова, Иво Христов, Слави Трифонов, тези от движение "Възраждане", ще се появят и други, дано и протеста успее да излъчи политическо представителство, за да има коретив, който да не им позволява и на тези да се самозабравят като досегашните. Каквото и да стане след ГЕРБ и Борисов, ще е стъпка напред, в правилната посока, към истинска демокрация и свободно гражданско общеество, без страх от мутрите, ченгетата, бандитите и крадците. Да пожелаем успех на всички, които ще участват в този процес скоро, и да ги подкрепим. И без страх! Реванш няма да има срещу честните, почтените и трудовите хора на България. Това са внушения на отиващия си диктатор и на неговата клика от грабители. А които са в далавера с тези, има разбира се от какво да се притесняват, такива си личат. Но тяхното време свърши. Поне се надявам. Иначе... Иначе портретите на Лавски по кабинетите им са гавра с паметта на Апостола на Свободата. Срам и позор. Левски не умря за това, което е в момента. Време е българите да заслужат своя Апостол!
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 18/07/2020, 22:20) <{POST_SNAPBACK}>
Има и още нещо, извинявам се за намесата. След като Гешев използвайки институцията Прокуратура вади лични разговори, мейли, едва ли не чаршафите от спалните на тези хора на показ, аз задавам прост въпрос: Защо г-н Гешев не оповести и телефонните разпечатки и разговори между бившия шеф на БНР Светослав Костов с тримата от властта, които според собствените му признания са му наредили да спре сигнала и да уволни Силвия Великова? Още Цацаров призна, че разполагат с тези записи, знае се кои са лицата, от властта са, хайде да ги видим кои са! Не че.
Което доказва за сетен път, че Гешев действа само като кинжал на Борисов и властта, разбрахме го вече всички.
Днес пък г-жа Караянчева иска да разговаря с протестиращите. За какво? За топлата ѝ връзка с ДПС Кърджали? И не само. Ми тя е човекът на Доган и Пеевски в кабинета на ГЕРБ. За какво да разговарят с нея протестиращите? Може би да я питат може ли да вкара в затвора Пеевски, а Доган? А Домусчиеви? И цялата банда около властта. Ясно е, че не може. За какво тогава иска да разговаря? Пак да измами хората? Надявам се да не се вържат този път. Мисля на всички стана вече ясно кой е работодателят на Борисов и всички около него. Това е г-н Пеевски, зад него е Сокола наш г-н Доган, а малко по-навън и назад е и султан Ер-Доган. Ако още някой не е разбрал, време е да го вдене туй нещо. Някои са се уредили бая добре покрай тази власт, и ще я пазят със зъби и нокти, видно е и тук. Но, това не е демокрация, нито дори близо. Не че е само български патент. Същото е в Полша, видно от последните избори за президент, спечелени от Анжей Дуда, чиято партия също като ГЕРБ у нас е овладяла цялата държава. Същото е и в Унгария, донякъде в Чехия, Румания, тенденция е в целия посткомунистически лагер - стремежът и залитането към стария модел, с една Партия народна и един Вожд Бащица велик и незаменим. Днес нашият такъв се опитва да дава акъл на истинските демократи от старата Европа, чак ми стана жал, дори не е смешно вече. Фактът е този: ГЕРБ с Борисов са се сраснали с държавата и точно като БКП са узурпирали почти цялата власт у нас, вкл. съдебна, медийна, без президентската, точно защото се избира пряко от суверена. Борисов не можа да преживее това поражение, опита със силови, незаконни и противоконституционни непочтени средства да сплаши и очерни Радев, което се оказа грешен ходи и може би ще му изяде главата, в политическия смисъл. Ако пък успее да се задържи още, това ще означава, че народецът наш си харесва такова управление, но дали е така? Протестиращите явно не са съгласни. И се получава нерешим разрив между част от обществото и властта. Никакви разговори не могат да примирят това. Нужно е веднага суверена да се произнесе какъв е изборът му. Кликата обаче от мутри, ченгета и /бивши/ комунисти около премиера няма намерение да позволи това да се случи скоро. Правят се на неразбрали, разчитат протестите постепенно да утихнат и замрат. И всичко да си е както преди. Така ли ще стане? А на днешния свят ден за България не трябва ли отново да отворим тефтерчето на Дякона и пак да си припомним неговото прословуто:

НАРОДЕ???

Народе!
Ще позволиш ли на мутрите, ченгетата, турците и комунистите да те владеят вечно?
Не се ли срамуваш да почиташ паметта на Левски, след като отново прекланяш глава пред поробители, грабители и измамници?
Днес аз се срамувам, че съм българин. И също като Апостола на Свободата питам: Къде си, народе?!

НАРОДЕ!!!

Според мен е пълна глупост да се разгласяват лични разговори на обвиняеми лица, които и да са те. Ако тези обвиняеми един ден осъдят прокуратурата, присъденото им обезщетение ще бъде много по-голямо заради излишно вдигнатият шум по медиите.
Питам аз къде бяха тези хора десет години? Защо за това време има големи протести едва втори път. Първият път беше през 2013 година. Защо толкова хора гласуваха за него след като е толкова лош? Нима не виждаха колко пари се харчеха и къде отиваха?
Имам опасения, че при нови избори след два месеца, пак ще ги спечели.
Бай Ганьо
Хващам се на бас, че ДПС няма да подкрепят Борисов.
Той ще оцелее благодарение на Марешки.
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 19/07/2020, 13:42) <{POST_SNAPBACK}>
Хващам се на бас, че ДПС няма да подкрепят Борисов.
Той ще оцелее благодарение на Марешки.

Марешки няма как явно да подкрепи Борисов. Може обаче както преди да не влезе в зала. Само че при такова (без)действие ще загуби рейтинг. Мисля, че на ГЕРБ ще им стигне подкрепата на патриотите дори да не гласуват или ако гласуват въздържал се. Част от депутати на ДПС и ВОЛЯ може да ги няма. Има различни варианти.
Питето
Наготово е вредно според същия автор. Ей го черно на бяло:

"... А ако искаш да знаеш, най-много ме е яд на мама.
Като бях мъничък, яде ми се не яде, а тя:
— Папай, Филчо, хлебец! Папай, мама, манджица! Папай, папай!…
А сега, като пораснах и ида да й се примоля за една копаня брашно, че като отвори една уста да викне:
— Гърлица, дано! Пукница! Ушите ми изядохте! Съсипахте ме! Свършихте ме! Какво беше туй плюскане и туй чудо, да се не свърши!
— Защо ти — викам, — такава и онакава, врещиш като коза, а? Нали ти ме учи едно време да папам топъл хляб и манджица! Кажи де! Толкова жълъд има из гората и толкова трева из ливадите, не можа ли да ме привикнеш тях да ям, с тях да се храня, че да ми е лесно сега, а? На̀ ти сега: папай, Филчо, хлебец! На̀ ти: папай, мама, манджица!… "

откъс от разказа на ... абе вие да не сте Филчо бе, я се стегнете. Едно маркиране и два клика на мишката е цялата гимнастика.

Радио Ереван, така бива ли? Който не му пука, така и така няма да запомни автора, а на който му е интересно, ще намери и автора, и разказите и картините му.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 19/07/2020, 14:58) <{POST_SNAPBACK}>
Наготово е вредно според същия автор. Ей го черно на бяло:

"... А ако искаш да знаеш, най-много ме е яд на мама.
Като бях мъничък, яде ми се не яде, а тя:
— Папай, Филчо, хлебец! Папай, мама, манджица! Папай, папай!…
А сега, като пораснах и ида да й се примоля за една копаня брашно, че като отвори една уста да викне:
— Гърлица, дано! Пукница! Ушите ми изядохте! Съсипахте ме! Свършихте ме! Какво беше туй плюскане и туй чудо, да се не свърши!
— Защо ти — викам, — такава и онакава, врещиш като коза, а? Нали ти ме учи едно време да папам топъл хляб и манджица! Кажи де! Толкова жълъд има из гората и толкова трева из ливадите, не можа ли да ме привикнеш тях да ям, с тях да се храня, че да ми е лесно сега, а? На̀ ти сега: папай, Филчо, хлебец! На̀ ти: папай, мама, манджица!… "

откъс от разказа на ... абе вие да не сте Филчо бе, я се стегнете. Едно маркиране и два клика на мишката е цялата гимнастика.

Радио Ереван, така бива ли? Който не му пука, така и така няма да запомни автора, а на който му е интересно, ще намери и автора, и разказите и картините му.

Откъде знаеш, може като види, че става въпрос за Чудомир да се заинтересува и го прочете цялото.
Аз от малък съм търсил на хляба мекото, но след време разбрах, че хептен без труд не става, колкото и да си кадърен. Само идиот се става без усилие. Така сме създадени.
Важното е да избереш нещо, в което си добър, да ти е интересно и да е доходно. След още малко време разбрах, че трябва и да е законно, дори да е по-малко доходно.

Ето ти един цитат, да видим дали ще разбереш от кой автор е.

".....Ибрахим стоеше от лявата страна на султана и изведнъж думите му сами започнаха да излизат от устата му. В този момент той се сети за всичко, което му бяха говорили Явуз Чилик и Абдаллах ефенди. Сега то му изглеждаше по друг начин. Този извод беше нов за него, но все пак го изрече пред новия султан.
- Има една голяма тайна, която стои в основата на управлението на султаните. Тази тайна ще я научиш сега, ще я запомниш и ще я забравиш, че съм ти я казвал, сякаш никога не е било! Ако искаш да управляваш дълго и щастливо, трябва да знаеш, че в Империята има една сила....."
Riki
Така е. съгласна съм, НО!

Има си правила. Макар и смахнати, но правила.

И аз не приемам присъда без подписи, но......е влязла в сила осъдителна присъда no.gif
Riki
Много емоционално, разбирам те!
Дано се оправдаят очакванията ти.

Левски е умрял напразно!
Колко жалко!!
Ние сме все под нечие робство......
wal
Цитат
Знам, че всеки тук няма да хареса някой от изброените, но все отнякъде трябва да се тръгне, имам предвид, че голяма отговорнст очаква политици като Радан Кънев, Христо Иванов, Мая Манолова, Иво Христов, Слави Трифонов, тези от движение "Възраждане",

Казваш ни, че Слави, Костя Копейкин и оня Иво трябва да ги броим за политици?!?! doh.gif doh.gif И не само да ги броим, ами и ще бъдат дУпетати!!
Благодаря, ако те ще са в НС предпочитам сегашните.
lati1960
Цитат(wal @ 19/07/2020, 20:36) <{POST_SNAPBACK}>
Казваш ни, че Слави, Костя Копейкин и оня Иво трябва да ги броим за политици?!?! doh.gif doh.gif И не само да ги броим, ами и ще бъдат дУпетати!!
Благодаря, ако те ще са в НС предпочитам сегашните.

Твоята позиция е ясна, и на всички поддръжници на Борисов и ГЕРБ. Тя е елементарна: Всички, които не са с нас, са или гадни комунисти, или агенти на Москва, или... все в тоя смисъл. Дрън-дрън, тра-ла-ла... С тая песничка България си остана посткомунистически, мутренски и ченгеджийски нужник на Европа, и то турски и цигански такъв. Благодаря! На мен ми стига. Видно и на повечето млади, образовани и интелигентни, можещи хора. Дано успеят! Ще има някакъв преход, като начало на истинската промяна, няма начин. Който ще ангажира част от донякъде почтените и неизцапани с далаверите на властта покрай Борисов политици и технократи. Кои точно ще са, ще реши суверена, на предстоящи така или иначе избори. Не ми е работа аз да казвам кои ще са. Само маркирах някои от възможните, ще се появят и нови, бъдещето е на младите и можещите. Ако си искат държавата. Ако не, да скитат по света немили-недраги, или да ги ограбват отново бандитите на прехода, наследниците на БКП и ДС, които толкова харесвате някои. Ако това иска нацията, това ще получи. Но, трябва да има някакъв рестарт, ново начало, за да е ясен и категоричен избора на обществото. Това е цялата работа. Да ни лъжат, че без ГЕРБ и Борисов държавата и светът ще пропаднат, не е сериозно. Или че без това смешно подобие на парламент сме щели всички да погинем... Хайде стига глупости!
Протестиращите искат нещо просто: Оставките на Борисов и Гешев, и нови избори веднага, честни и прозрачни, за да се произнесе суверена, да се види каква точно е волята на обществото. Това е. Видя се обаче, че Борисов наистина е диктатор, от най-лукав и лицемерен тип, който повече от десетилетие заблуждава гражданите за всичко. И сега лъсна най-сетне истанското му лице на такъв. Докога ще го варди полицията и жандармерията, от собствения му народ? Ти как мислиш? Седмици, месеци... Че те и Тодор Живков не са го пазили така! На твое място бих се срамувал от позицията си. ГЕРБ, Борисов и Гешев вече са мръсни думи в политическата реалност на страната ни. Факт. Оттук насетне е въпрос на време да си идат. Как ще стане, ще видим. Дори да додрапа до редовните избори, със золумите и вредите които ще нанесе на държавата и обществото, Борисов ще навреди най-вече на себе си и партията си. Вече всички разбраха, че управлява от името на Пеевски, с вота на ДПС и външната благословия на Ердоган. Какво ще стори оттук насетне? Ще суспендира Конституцията, ще разпусне Парламента? Ще обяви извънредно положение заради измишльотината Ковид-19 или 20 - за да отложи дори редовния вот? Ще нареди утре да бият протестиращите пред парламента? Това ако не е точно диктатура и тоталитаризъм именно от комунистически тип, и то най-долна и страшна, не знам какво е! Защо го защитавате някои? Не виждате ли, че вече е пречка за модерното и съвременно, истинско демократично развитие на родината ни? Стига сте плашили с тия комунисти и с тая Москва. Комунистите и наследниците им, с ченгетата и мутрите са именно около Борисов и в ГЕРБ, най-много. Статистика: Повече агенти на ДС с досиета и бивши членове на БКП има в ГЕРБ, дори повече отколкото в БСП! Всички тези трябва да си ходят, барабар с ДПС начело. Крайно ще прозвучи, но трябва да се намери законен начин тази етническа партия, която трови обществото вече повече от 30 г. да бъде разпусната и който се турчее, да си ходи в Турция - границата е отворена, прав им път. Тук са български граждани, езикът е български, а партии на етническа основа противоречат на Конституцията и европейските директиви. Но това нататък. За да стане и то, първата стъпка са двете оставки - на Борисов и Гешев. Разпускане на парламента, и избори. Колкото по-бързо, толкова по-добре. И суверенът да реши. Не някои от негово име. Разбираш ли разликата?
D-rA
Цитат(lati1960 @ 19/07/2020, 21:22) <{POST_SNAPBACK}>
Но това нататък. За да стане и то, първата стъпка са двете оставки - на Борисов и Гешев. Разпускане на парламента, и избори. Колкото по-бързо, толкова по-добре. И суверенът да реши. Не някои от негово име. Разбираш ли разликата?

И колко пъти да го гледаме този филм? Комунистите ще побързат да си пооткраднат докато са служебно на власт...И после?Мислиш ли че имаш кого да избереш, такъв че да бъде посочен от повечето, а не стария филм с нов сезон sunbathing.gif
Питето
Ясно, вървим към идиокрация.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 19/07/2020, 13:04) <{POST_SNAPBACK}>
Според мен е пълна глупост да се разгласяват лични разговори на обвиняеми лица, които и да са те. Ако тези обвиняеми един ден осъдят прокуратурата, присъденото им обезщетение ще бъде много по-голямо заради излишно вдигнатият шум по медиите.
Питам аз къде бяха тези хора десет години? Защо за това време има големи протести едва втори път. Първият път беше през 2013 година. Защо толкова хора гласуваха за него след като е толкова лош? Нима не виждаха колко пари се харчеха и къде отиваха?
Имам опасения, че при нови избори след два месеца, пак ще ги спечели.

По принцип си прав, но се изпуска нещо важно. А то е, че през тези 10 години всички избори бях под контрола именно на ченгетата и службите около Борисов, доскоро начело със сивия му кардинал Цветанов. Помним Костинброт, черните чували по залите, на последните избори имаше над 300 000 отчетени "недействителни" бюлетини, и почти нито процент за ГЕРБ! Манипулациите са по много начини. Вкл. чрез послушни на Борисов и партията му математически "гении" като Михаил Константинов, черният кардинал в сянка, който осигурява всички изборни "победи" на ГЕРБ досега. Като прибавим и корпоративния вот, купуването на гласове, ромския такъв... Задкулисната сделка между Борисов и ДПС... И нещата придобиват реални очертания. Ако на това се сложи край, тогава вече ще се види истинската картина, и те уверявам, че няма да е като сегашната. Тоест, мит и лъжа е, че по-голямата част от обществото ни харесва Борисов и гласува за него и партията му. Когато отиваме да гласуваме, повечето са на обратната позиция, а като се "преброят" гласовете, все ГЕРБ печелят. Манипулация. Както казва алековият Бай Ганьо, не е важно кой как гласува, важно е кой ще брои! Перефразирам. Разбираш ли? Трябва този път да се намери начин изборите да са честни, прозрачни и без непочтени средства. Пък суверена да каже какво иска. Всъщност, голямото драпане на Борисов, Гешев и шайката около тях е да стигнат до редовния вот, именно за да могат пак тези същите да правят изборите, а като ги правят пак те, резултатът пак ще е в тяхна полза. Такава е истината. Затуй е много важно да бъдат отстранени веднага, за да се назначат наистина независими технократи в Централната избирателна комисия и по места, коего ще гарантира коректния вот и реалните резултати. Иначе до второ Пришествие все Борисов ще си печели, тези са му намерили цаката, което не значи, че волята на обществото е такава. Не е. Има някакъв процент, не отричам, които са в далавери покрай властта, в администрация, по учреждения, в полицията, по службите, в бордове, в поръчките на обръчите около същите... Нормално е да подкрепят тази власт. Но не са мнозинство. Това трябва да е ясно. Борисов го знае, и затова не се оттегля, защото този път, ако има честен вот, ще загуби. И то завинаги. Ще е аут окончателно, от политиката. А не го виждам този човек извън властта, той е болен за власт, вижда се от непредубедените, че и от специалистите в сферата. Извън властта ще е само една бивша мутра и ченге, което спи с пищов до главата върху нощно шкафче натъпкано с пачки. Не вярвам повечето българи да са такива идиоти, че да продължават да го искат начело на държавата. Или са?
lati1960
Цитат(D-rA @ 19/07/2020, 21:39) <{POST_SNAPBACK}>
И колко пъти да го гледаме този филм? Комунистите ще побързат да си пооткраднат докато са служебно на власт...И после?Мислиш ли че имаш кого да избереш, такъв че да бъде посочен от повечето, а не стария филм с нов сезон sunbathing.gif

Добре, Док. Бихте ли ми обяснили на мен профана, как комунистите /визирате БСП, предполагам, и тези около Радев/, та как и колко ще откраднат за примерно месец-два служебен кабинет, чиято единствена задача по Конституция е да подготви и проведе избори? Как ще стане това на практика, питам? Ще ограбят банка ли, или ще сринат някоя като КТБ ли? Ми точно Борисов и Горанов национализираха част от една такава, знаеш. Това не е ли по комунистически? Също идеята им да правят държавен холдинг за горива?
Интересно ми е като как ще пипнат визираните от вас дори лев държавни пари? Обяснете ми. Нито могат да променят бюджета, нито данъчната политика, нито тази по доходите... нищо не могат да пипнат! По закон. Само изборите, това е. Така че стар филм с нов сезон ще има само ако суверена реши да гласува масово тъкмо за БСП, примерно, на предстоящия вот. Но ти вярваш ли, че ще стане? Аз не. Тогава? Защо да плашим хората и да ги спраме в исканията им за една кардинална промяна и ново начало, по истинското демократизиране на страната ни, най-сетне. Щото си сложи ръце на сърцето и признай, че до момента сме в посткомунистически диктат вече 30 г., а последните с участието на мутрите в него, на кадрите от ДС и Симеоново, плюс откровени бандити и крадци в управлението, което е още по-страшно. Не че и преди Борисов не беше, разбира се. Но е крайно време на това да се сложи край. По някакъв начин. Демократичният е да се иде на избори и суверена да се произнесе. Каквото изберат хората, това ще получат. Защо се запъват Борисов, Гешев и около тях? Просто е - защото искат пак те да правят изборите, да си нагласят отново резултата, и пак да излезе, че "печелят". Стига вече! Според мен самите протестиращи, младите и можещите, няма да допуснат това повече да се случи, нито пък за което говориш - от енергията на протеста да се възползва друга част от посттоталиталното статукво начело с БСП и ДПС.
Питето
Исто Токораз. Поне това изрових и сякаш е интересен романа му, ама съм на друга вълна в момента.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 19/07/2020, 22:06) <{POST_SNAPBACK}>
Исто Токораз. Поне това изрових и сякаш е интересен романа му, ама съм на друга вълна в момента.

Токораз Исто - Стоян Цветкашки
Тоз който разказва истории.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.