Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Върви народе възродени
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Цитат(Питето @ 12/07/2020, 20:24) <{POST_SNAPBACK}>
Щото бизнеса и инвеститорите се убиха да идват, когато управляваха комунистите. Отделно, че ББ не е докарал народа до купонна система и до инфлация дето прави пенсиите да са по 3-5$. То, дори никога не е посмял даже да помисли, да обръщал нещата натам.

Тази плоча се изтърка, пич. Не се ли усещате някои вече?
Въобще не става дума за това да идват пак комунисти на власт. Хората искат ново начало, без мутрите и ченгетата, разбира се и без наследниците на комунистите и антуража им, който впрочем е най-масов именно в новата Партия кърмилница ГЕРБ. Живеем вече в ново време, стига с тия стари идеологеми. Кого плашите с тях, не знам. Той и Борисов все същото повтаря като латерна, че комунистите щели да опропастят страната, ако си иде, но не виждам вече много да му се връзват. Протестът не е да си иде той, за да дойде Нинова, примерно. Не за това иде реч. Не измествайте въпроса! Впрочем, днес в сутрешния блок на БНР доцент Григорий Вазов, един изключително сериозен икономист и финансист, професионалист, обясни доста пространно нещата, в смисъл: Заслугата за стабилността на страната, вкл. икономическа, финансова и банкова не е на политиците. Ти поне си наясно, че в свободния свят икономиката и финансите, дори банковия сектор си имат своя логика на живот и развитие в пазарни условия. В които политиците могат само да навредят, ако се намесват. Така че нито светът и България ще пропаднат без Борисов и Гешев, нито ще идват пак комунисти да одържавяват и да връщат страната ни в орбитата на Москва. Няма такова нещо. Това са лъжите на кръжеца около Борисов, Гешев и ГЕРБ, които опитват да плашат хората, за да не излизат да протестират. И за да запазят властта отново, каквато е - с корупцията, краденето, пачките и кюлчетата по нощните шкафчета, рекета, заплахите, далаверите, обръчите, обществените поръчки за своите... Накратко - най-сетне в обществото ни има сигнали, че то иска истинска промяна и някакаво ново начало, чрез морален катарзис в политиката, управлението, институциите, в държавността като цяло. Не е коректно личната война между Борисов и Радев да омаловажава тези индикации и желания на хората, за промяна и нови правила. Опитите на някои да вкарате всичко в този контекст са обида към интелигентността на хората и този техен стремеж към позитивни промени. Старите идеологеми трябва най-сетне да бъдат изхвърлени на боклука, за да се върви напред. Светът се развива толкова бързо и стремглаво вече, че като държава и общество нямаме повече време да чакаме! А с мутрите, ченгетата и наследниците именно на комунистите и службите винаги ще сме на опашката. Впрочем, точно това е и лайтмотивът в кореспонденциите на чуждите агенции у нас относно протестите сега, направи си справка, от Ройтерс, Би Би Си, и т. н. Най-корумпираната и изостанала държава в ЕС иска промяна, това пишат хората. Ако на някои си ви харесва с мутрите и ченгетата, и с бившите комунисти и доносници, о кей, кажете си.
Бай Ганьо
Цитат(lati1960 @ 12/07/2020, 19:39) <{POST_SNAPBACK}>
Но, какво ще прави една мутра или едно ченге, ако е аут от властта? Замислете се! Тези живеят именно покрай далаверата от политиката и управлението, като рекетират, мамят и ограбват обществото. Перспективата да излязат от властта не стои пред тях. Тези не могат без властта. Разбирате ли? И няма да я дадат без бой.

Тук грешиш.
Борисов два пъти си подаде оставката.
Ще я подаде и трети път.
Проблемът е, че пак ще го изберат, просто защото няма кой друг.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 12/07/2020, 20:24) <{POST_SNAPBACK}>
Щото бизнеса и инвеститорите се убиха да идват, когато управляваха комунистите. Отделно, че ББ не е докарал народа до купонна система и до инфлация дето прави пенсиите да са по 3-5$. То, дори никога не е посмял даже да помисли, да обръщал нещата натам.

Тук нямаме различия, но аз тайно се надявам да не управлява нито една от двете партии - ГЕРБ и БСП. Ако и ДПС, Воля и патриотите не са във властта, ще е чудесно. smile.gif
Сега ще кажеш, че съм наивник на средна възраст. unsure.gif

П.П. Не виждам съществена разлика между управлението на Борисов и на Тройната коалиция и правителството на Орешарски. И едните и другите, и третите са маскари.
lati1960
Цитат(D-rA @ 12/07/2020, 13:28) <{POST_SNAPBACK}>
Май услужливо забравяш какви ги натвори първия му служебен кабинет - аха и да купи Грипени... и т.н. Но сега е по-обигран и ще сътвори диктатура на "пролетарята". Този юмрук е именно символ на победилия социализъм... Риториката му е същата - "На крак о парии презени"...

Много е лесно да се демонстрира "деменция" - лошото е че е заразна и младото фейс поколение е тотално ошашавено от манипиулациите на новите/стари идващи соцкапиталисти...
Честито на всички идващата нова пролетарска диктатура... sunbathing.gif

Док, ти сериозно ли?
Че то най-много бивши комунисти са в ГЕРБ, и то по официална статистика. И какво от това?
Според мен протестите излизат извън контекста на идеологическото противостоене, което се внушава, най-вече от страна на премиера и Партията му. Че и от Гешев. Като стана дума, самата атака срещу Президенството като Институция беше показна точно по мутренски, за сплашване. Освен че е и противоконституционна. По това вече има решение на Конст. Съд, интересно защо бавят оповестяването му. Имам съмнения, че изчакват да видят кой ще спечели политическото надиграване, за да му угодят, което е жалко и омерзително. Но, така е у нас. Като сложим и пандемията, и цялата ситуация, нищо чудно, че на хората им писна, и излязоха спонтанно, повечето. Като през 2013-та, същото е. Но никой от протестиращите не е декларирал, че иска на власт БСП, или България да излиза от ЕС, НАТО, или да орбитира отново около Москва. Това са лъжите на Борисов, за да плаши хората, за да не излизат на улицата. Също и тази, че без него светът и държавата ни щели да пропаднат. Горкият той, дали още си вярва! Щото като гледам, все по-малко хора му вярват вече. Иначе никакви комунисти няма да идват пак на власт, те същите и сега управляват, в съюз с мутрите, ченгетата, доносниците от ДПС и не само... Нарича се посткомунистическо статукво. Наясно си за какво говоря, да не обяснявам повече. Може и де греша, но мисля, че сегашните протести са уникални именно с това, че опитват да формулират отпор именно срещу тази посткомунистическа власт и върхушка начело с Борисов и ГЕРБ в момента. Разбира се, това си има предистория, не г-н Борисов е измислил схемата, той и тези покрай него само се възползват. А хората искат точно тази посткомунистическа схема на управление да бъде премахната и заменена от истински демократична. В което аз се съмнявам, че ще успеят, обяснил съм защо в поста си до Бай Ганьо, да не го повтарям. За съжаление и генерално погледнато, нашето общество като цяло е толкова морално и етично покварено вече, до степен пълна чалгализация и мутренизация, че липсва основата отдолу, върху която да се изгради това справедливо и почтено управление, коуто уж желаят всички, вкл. протестиращите сега. Песимист съм в това отношение, но дано бъда опроверган, ще се радвам. А ти бъди здрав! И, споко - комунизмът вече никога няма да се върне в България. За това поне бъди сигурен. Въпросът е дали искаме да продължим с мутрите и ченгетата начело, и именно с наследниците на бившите комунисти? Дано са останали здрави сили в обществото ни, за да успеят да променят това. Желая им успех!
D-rA
Просто пишеш абсолютни глупости, вярвай си им. Бъди здрав. sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 12/07/2020, 21:40) <{POST_SNAPBACK}>

Ей от това се опасявам. Не е време точно сега за оставка. Нека народът огладнее още.
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 12/07/2020, 21:40) <{POST_SNAPBACK}>
Тук грешиш.
Борисов два пъти си подаде оставката.
Ще я подаде и трети път.

Дано греша. За да станат нещата пак мирно, цивилизовано и по законен път. Като се спазва Конституцията. Която Гешев нагло наруши в услуга на политическите ежби. Засега г-н Борисов категорично отказва да си подаде оставката, с аргумента, че страната ще погине без него и партията му начело. Дали е прав, нека всеки преценява за себе си. А че няма достойна алтернатива на сегашното управление в момента, за това си прав категорично. Но в горния пост съм си казал мнението защо е така - въпреки протестите, в обществото ни липсва здрава морална основа, която да възпроизведе тези достойни лидери, които да управляват така, както желаят честните и трудолюбиви българи. И в това е проблемът, главният, че последните са все по-малко, на изчезване. Кой тогава да ги издигне и избере тези почтени лидери? Няма кой. Така че, мутренското и ченгеджийско шоу у нас ще продължи, за съжаление. По един или друг начин. Примерно чалгаджията Трифонов ли ще оправи нещата? Опазил Бог! Кой друг, че не се сещам... подскажи. Май няма. Виждаш до какво тотално омерзение сме го докарали всички, на кого да се сърдим?!
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 12/07/2020, 21:41) <{POST_SNAPBACK}>
Тук нямаме различия, но аз тайно се надявам да не управлява нито една от двете партии - ГЕРБ и БСП. Ако и ДПС, Воля и патриотите не са във властта, ще е чудесно. smile.gif
Сега ще кажеш, че съм наивник на средна възраст. unsure.gif

П.П. Не виждам съществена разлика между управлението на Борисов и на Тройната коалиция и правителството на Орешарски. И едните и другите, и третите са маскари.

Кой тогава, приятелю?
Че не се сещам. Знам пристрастията ти към Трифонов, да не те засегна, но не виждам как чалгаджия ще премахне чалгата и в буквалния, и в моралния, и в политическия смисъл. И във всякакъв. Тогава кой? Ми няма. За да има нова алтернатива, тя трябва да произлиза от недрата на самото общество. Но нашето е дотат чалгализирано и мутренизирано, до степен на пълна деградация, че няма кой да издигне и избере едни почтени и некорумпирани лидери и държавници. Просто няма кой, разбираш ли? Не че няма тук-там почтени и честни хора, не казвам това. Но са изключения, малцинство. А с малцинство не се печелят избори, знаеш. Така че... лично аз не съм оптимист. И Тройната коалиция преди, и Борисов с ГЕРБ са еманация на обществените очаквания и желания, не са паднали от небето. За да управлява толкова време, значи хората го искат и одобряват. Това е положението. Достойното поведение би било доброволно да се оттегли от политиката и властта, за да индикира някакви промени в системата, ако наистина е загрижен за страната и държавата. В смисъл, да се даде път на по-млади, образовани и подготвени за управлението кадри. Но, къде ги и тях? И порочният кръг се затваря. Не знам, ти кажи как ги виждаш нещата - към една реална позитивна промяна? Възможна ли е въобще у нас, имайки предвид състоянието на самото ни общество. Аз съм песимист в това отношение, и не го крия. Но може и да греша, дано!
ByBa
Цитат(Радио Ереван @ 12/07/2020, 16:38) <{POST_SNAPBACK}>
Казваш, щом сме си го избрали, нека да го изтърпим да си изкара мандата? animatedwink.gif
Сега инвеститорите се редят на опашка и може да ги уплашим. prashchai grigorii.gif
Ако отидеш в ресторант където знаеш от опит, че част от менюто е съставено от буламачи, няма ли да поръчаш нещо, което не си опитвал? Може и то да е буламач, но какъв друг избор имаш? Да смениш ресторанта ли? Много го направиха.

Не мога да разбера....логиката ти....

защото

първо/ За някои /за повечето или за помалкото няма значение/ точно буламачите на ресторанта са хубави....вкусове разни, идеи и мнение още ПО разнообразни....

второ/ Нали не си представяш, че каквото ти поднесат, това ще и ядеш, пък и според теб ще искаш и да опитваш от менюто на някого, за което предварително /от опит/ знаеш, че не е добро....хората се изкушават, хората се лъжат, хората са подвластни на емоциите си, но също така и не може да си мислиш, че ще харесват това, което не им харесва....

трето/ За смяната на ресторанта е ясно, че ако не ти харесва менюто отиваш на друг..... ресторант....с по-добри цени sunbathing.gif

и

четвърто/ За инвеститорите /а и не само за тях/ е нужна СТАБИЛНОСТ, а не лабилност.....което само едни червени п....и си мислят, че могат да донесат - изключено.
Питето
"Всичките са маскари" го пробутват за да се замислиш и да не гласуваш. Щото ако се замислиш, току-виж вземеш че гласуваш за маскарата, дето бута (се води) в посоката дето на теб ти уйдисва. Не харесва, а уйдисва, което пък е точно наопаки на посоката на другите маскари. Отделно, че няма как читав кандидат да надвие маскарите. Ако си читав, то трябва да си го доказал някак, а доказал ли си го, значи имаш собствена пътека дето не ти трябва много политика щото нали се оправяш, докато при маскарите е точно обратното — нямат собствена пътека извън политиката и нямат път назад и това ги прави пробивни и с по-висока мотивация да спечелят...
Няма как да промениш човека, просто системите дето го изискват се провалят, докато другите системи (капитализма е такава система, само дето е икономическа а не политическа) намират начин да работят с наличните хора и ресурси, въпреки и напреки личните им особености като ги "насочват" в подходящата посока ползвайки индивидуалните им мераци.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 12/07/2020, 22:39) <{POST_SNAPBACK}>
"Всичките са маскари" го пробутват за да се замислиш и да не гласуваш. Щото ако се замислиш, току-виж вземеш че гласуваш за маскарата, дето бута (се води) в посоката дето на теб ти уйдисва. Не харесва, а уйдисва, което пък е точно наопаки на посоката на другите маскари. Отделно, че няма как читав кандидат да надвие маскарите. Ако си читав, то трябва да си го доказал някак, а доказал ли си го, значи имаш собствена пътека дето не ти трябва много политика щото нали се оправяш, докато при маскарите е точно обратното — нямат собствена пътека извън политиката и нямат път назад и това ги прави пробивни и с по-висока мотивация да спечелят...
Няма как да промениш човека, просто системите дето го изискват се провалят, докато другите системи (капитализма е такава система, само дето е икономическа а не политическа) намират начин да работят с наличните хора и ресурси, въпреки и напреки личните им особености като ги "насочват" в подходящата посока ползвайки индивидуалните им мераци.

Не си ме разбрал. Не съм казал, че няма да гласувам, а че няма да гласувам за изброените партии.

Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 12/07/2020, 22:04) <{POST_SNAPBACK}>
Кой тогава, приятелю?
Че не се сещам. Знам пристрастията ти към Трифонов, да не те засегна, но не виждам как чалгаджия ще премахне чалгата и в буквалния, и в моралния, и в политическия смисъл. И във всякакъв. Тогава кой? Ми няма. За да има нова алтернатива, тя трябва да произлиза от недрата на самото общество. Но нашето е дотат чалгализирано и мутренизирано, до степен на пълна деградация, че няма кой да издигне и избере едни почтени и некорумпирани лидери и държавници. Просто няма кой, разбираш ли? Не че няма тук-там почтени и честни хора, не казвам това. Но са изключения, малцинство. А с малцинство не се печелят избори, знаеш. Така че... лично аз не съм оптимист. И Тройната коалиция преди, и Борисов с ГЕРБ са еманация на обществените очаквания и желания, не са паднали от небето. За да управлява толкова време, значи хората го искат и одобряват. Това е положението. Достойното поведение би било доброволно да се оттегли от политиката и властта, за да индикира някакви промени в системата, ако наистина е загрижен за страната и държавата. В смисъл, да се даде път на по-млади, образовани и подготвени за управлението кадри. Но, къде ги и тях? И порочният кръг се затваря. Не знам, ти кажи как ги виждаш нещата - към една реална позитивна промяна? Възможна ли е въобще у нас, имайки предвид състоянието на самото ни общество. Аз съм песимист в това отношение, и не го крия. Но може и да греша, дано!

Добре де, може би съм наивник на средна възраст.
Прочети какво съм писал за менюто в ресторанта.
От друга страна винаги съм казвал (писал), че човек не трябва да разчита на политиците да му "оправят" живота, а трябва да успее въпреки тях. Ама какво да правя, като не ми харесва да политиците да крадат от моите данъци. Такъв съм си. az takovata.gif
Радио Ереван
Цитат(ByBa @ 12/07/2020, 22:28) <{POST_SNAPBACK}>
Не мога да разбера....логиката ти....

защото

първо/ За някои /за повечето или за помалкото няма значение/ точно буламачите на ресторанта са хубави....вкусове разни, идеи и мнение още ПО разнообразни....

второ/ Нали не си представяш, че каквото ти поднесат, това ще и ядеш, пък и според теб ще искаш и да опитваш от менюто на някого, за което предварително /от опит/ знаеш, че не е добро....хората се изкушават, хората се лъжат, хората са подвластни на емоциите си, но също така и не може да си мислиш, че ще харесват това, което не им харесва....

трето/ За смяната на ресторанта е ясно, че ако не ти харесва менюто отиваш на друг..... ресторант....с по-добри цени sunbathing.gif

и

четвърто/ За инвеститорите /а и не само за тях/ е нужна СТАБИЛНОСТ, а не лабилност.....което само едни червени п....и си мислят, че могат да донесат - изключено.

Какво не можеш да разбереш? Инвеститори засега почти няма. Не държа непременно изборите да са предсрочни. Иска ми се да управляват други партии, различни от тези, които са в парламента. По-зле едва ли ще стане. Не говоря за мен лично. Аз проблеми нямам.
Нямам предвид хората, които харесват буламачите.
Ами не искам да сменям ресторанта и ща не ща, ще трябва да ползвам менюто му.
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 13/07/2020, 00:26) <{POST_SNAPBACK}>
Иска ми се да управляват други партии, различни от тези, които са в парламента. По-зле едва ли ще стане.

Единственият който има финансовия ресурс да създаде партия с представителства в повечето градове е В. Божков. Ако я направи, ще го подкрепиш ли?
Няма друга партия извън парламента сега, в състояние да се развие до степен съизмерима с наличните в парламента, такава която не само да прескочи 4 % а дори 51% за да има смисъл твоето искане.
Dani
Цитат(lati1960 @ 12/07/2020, 12:06) <{POST_SNAPBACK}>
/Под линия само да спомена, че по кръв съм дървен шоп и софиянец, но любимият ми град е Пловдив, още от една песен на Васил Найденов на времето, ако я помниш: 770d4fd976.gif /
Пловдив е един от най-древните български градове, в който е проповядвал дори ап. Павел. А защо пловдивчани не протестират масово и активно, не мога да знам. Явно са доволни от своя кмет и своя начин на живот. Както се казва, насила хубост не става.

Благодаря за песента, харесва ми. 770d4fd976.gif
Ами не протестират, защото уви настоящото управление няма реална алтернатива, която да е по-добра от него самото. С две думи в политическа задънена улица сме.
Dani
Цитат(lati1960 @ 12/07/2020, 12:35) <{POST_SNAPBACK}>
Това са лъжите на Борисов, Гешев и централата на ГЕРБ. Последното издихание на обречените. Както и тази, че Радев искал цялата власт. А са лъжи, защото по Конституция президентът не може да стори друго, освен за 2-3 месеца да сформира служебен кабинен, чията единствена цел да проведе едни честни, почтени, прозрачни и неманипулирани избори. Нищо друго! Самият Радев го заяви това нееднократно, също че нито той персонално, нито протестите имат за цел да променят европейския и атлантически избор на България.

Ама да бе, да бе, то и аз мога да заявя много неща. Известна е любовта на Радев към Русия.

Цитат
Изявленията на самите протестиращи го потвърждават. Повечето от тях са с дясна ориентация, същите, или децата на тези, които преди шест години пак протестираха, от което се възползва самият Борисов, за да се върне на власт. И ги измами. Тези хора няма как да искат страната ни да променя външната си ориентация. Идеята на протеста е друга - промяна начините и принципите на властта вътре, с първа стъпка отстраняване на мутрите и ченгетата от властта. Това е, най-кратко. Спрете да плашите хората с тая Русия!

Те протестиращите може и да не искат, но като си изберат БСП да ги управлява това ще стане по логичен и естествен начин. Нямам усещането тези протести да постигнат някакъв ефект и мисля, че при едни евентуални предсрочни избори /макар че едва ли ще има такива/ пак ГЕРБ ще спечели, защото българинът не е прост и нищо, че някои се опитват да го объркат, той много добре знае да си прави сметката.

Цитат
Нито той, нито някой друг в обществото иска преориетация на държавата.

Те може и да не искат, ама ще я направят, помни ми думата - дойде ли на власт БСП, преориентация ще има, както казах държавите на ЕС не са балами, за да финансират страна, която играе по свирката на Москва.

Dani
Цитат(lati1960 @ 12/07/2020, 20:39) <{POST_SNAPBACK}>
Парадоксът е, че макар да протестират сега, хората масово не желаят истинската, позитивната промяна, на общество без корупция, лъжи, измами, далавери и крадене.

Хайде сега да кажеш кой ще я реализира тази позитивна промяна, но със сигурност ще я реализира, а не само ще я обещае, за да гласуваме за него. p.gif
Dani
Цитат(lati1960 @ 12/07/2020, 21:02) <{POST_SNAPBACK}>
Въобще не става дума за това да идват пак комунисти на власт.

Добре, кажи коя ще е тази партия, която ще спечели изборите, след като ГЕРБ падне и която няма да е в коалиция с БСП!? Коя!? Хем никаква ясна визия за бъдещето нямате, хем се опитвате да съсипете настоящето, защо!? misli.gif
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 13/07/2020, 00:42) <{POST_SNAPBACK}>
Единственият който има финансовия ресурс да създаде партия с представителства в повечето градове е В. Божков. Ако я направи, ще го подкрепиш ли?
Няма друга партия извън парламента сега, в състояние да се развие до степен съизмерима с наличните в парламента, такава която не само да прескочи 4 % а дори 51% за да има смисъл твоето искане.

Бих искал да видя кои хора ще влязат в тази партия и програмата й поне на хартия. Тогава ще мога да ти отговоря. За мен Божков не е престъпник, докато няма влязла в сила осъдителна присъда.
Трифонов също има ресурс и най-важното има телевизия.
Около 41% стигат за над 120 места. Симеон имаше 120 депутати с 40% от гласувалите.

Нека правим каквото трябва, пък то да става каквото ще.
Питето
То, и Ал Капоне са го осъдили за неплатени данъци... а преди това е нямал осъдителна присъда за нищо. svirkam si.gif
Бай Ганьо
И пак вярваш на правосъдната ни система.
В България нищо не работи както трябва.
Вчера даваха по Нова поредният абсурд.
Отравяне на вода, почва, плодове и зеленчуци с отрови ДДТ.
И какво правят институциите!
Клатят си краката и само си вземат заплатата.
Сигурно го има вече в тубата.
И така е навсякъде.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 13/07/2020, 16:23) <{POST_SNAPBACK}>
То, и Ал Капоне са го осъдили за неплатени данъци... а преди това е нямал осъдителна присъда за нищо. svirkam si.gif

Така е и дотогава е бил невинен. Нека Божков го осъдят за каквото и да е и тогава ще дискутираме.
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 13/07/2020, 16:56) <{POST_SNAPBACK}>
И пак вярваш на правосъдната ни система.
В България нищо не работи както трябва.
Вчера даваха по Нова поредният абсурд.
Отравяне на вода, почва, плодове и зеленчуци с отрови ДДТ.
И какво правят институциите!
Клатят си краката и само си вземат заплатата.
Сигурно го има вече в тубата.
И така е навсякъде.

Като не работи нека се сменят хората, които управляват. Не твърдя, че ще има ефект, но друг вариант няма.
Бай Ганьо
Да, но отново ще са българи.
Както са казали швейцарците: Хубава страна, но заселена.
lati1960
Цитат(Dani @ 13/07/2020, 14:11) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за песента, харесва ми. 770d4fd976.gif
Ами не протестират, защото уви настоящото управление няма реална алтернатива, която да е по-добра от него самото. С две думи в политическа задънена улица сме.

Не е точно така. Защото проблемът не е само политически. Става дума за нещо много по-важно и съдбоносно за страната ни оттук-нататък, което най-после излезе на дневен ред. А това е ЗАКОННОСТТА. Най-кратко. Спазване на законите, на Конституцията, на демократичните принципи, разделението на властите, свобода на медиите, на словото, на честен съдебен процес, и т. н. Всичко това драстично показвано напоследък от тези, които трябва всъщност да го налагат, става дума за премиера и главния прокурор. И ще обясня. Атакувайки нагло и противоконституционно чрез Гешев институцията Президенство, чрез тежко въоръжени щурмоваци, която е единствената пряко избрана от народа, Борисов допусна фатална грешка. И обърна общественото мнение срещу себе си. Сега, пак чрез машата си Гешев играе ва банк, продължавайки да нарушава всички закони, наказателен кодекс, Конституцията, следствена тайна, и т. н. - като изкарва избрани части от разследнане, опитвайки да обърне общественото мнение на своя страна. Но вече е късно! И няма смисъл. Така още раздухва огъня на протеста, и, ако продължават тези двамата по същия начин, точно те ще "счупят" Държавата, не друг. Защото ще се иде към пряк сблъсък с протестиращите, което опитаха и на етническа основа, покрай "Росенец", с автобусите с активисти на ГЕРБ от провинцията, с бруталните побоища от полицията над демонстрантите първите дни, и т. н. Арсеналът им обаче се изчерпва. Вече нямат полезни ходове. Чрез социалните мрежи протестиращите отиват към вариант вече на общонационално неподчинение и национална стачка. Което е сериозно. /Тук в скоби да попитам: Къде са нашите борци за правата на хората Профсъюзите?, май се оказва, че и те са си още в посткомунистическото казионно лустро/ Макар и бавно, протестната вълна почва да обхваща и провинцията. Освен това, най-активните не само в София са именно младите хора, не някакви агитки на БСП и други подобни, а точно красивите, образованите, умните, че дори и богатите. Отделно възрастните. Тоест, всички вече се обединяват около идеята за едно ново начало у нас. И никоя политическа централа не ги организира, както лъжат Томислав Дончев, Борисов, Гешев и кликата около тях. Който не вярва, да излезе сред тези хора и да разговаря с тях, сам ще се убеди. Просто на всички вече им писна! И не става дума конкретно за г-н Борисов, а именно за беззаконието зад дебелия му гръб, което ескалира с щурмувака Гешев, не случайно оставката на последния дори е на първо място! Беззаконието и корупцията са проблемът в страната, чрез посткомунистическия начин на управление, това е проблемът, не самият Борисов. Просто последният не успя да разбие тази посткумунистическа и олигархична схема, затова и той трабва да отстъпи. Дано го стори мирно и с достойнство, за да даде шанс на родината ни за един нов и по-добър път. Това искат хората, по площадите и улиците. Не е лично, срещу г-н Борисов. Но е време за промяна. Това е. Ако се заинатят с Гешев и кликата, и продължат с номерата на ДС и ченгеджийницата да драпат за властта на всяка цена, те ще са виновни за белите, които ще последват, не друг. Управляваха повече от 10 г., о кей, имат не малко заслуги за финансовата, банкова и икономическа стабилност на страната ни, никой не го отрича. Но времето вече е друго, трябват нови хора, с нова вазия и нови решения. И най-вече млади, чисти и некорумпирани, по никакъв начин необвързани със старите структури на БКП, ДС, Симеоново, службите, ченгеджийницата, олигарсите и мафията около сегашната власт. Това е. Ако не го разберат, и не се оттеглят мирно, ще съсипят добрите неща, които изградиха за държавата и обществото. Много се надявам да проявят разум и да отстъпят на новото поколение българи, на младите и можещите, на които е бъдещето на Родината ни. Дано!
wal
Цитат
Иска ми се да управляват други партии, различни от тези, които са в парламента.

Хайде поне една партия ми посочи от тези, които са извън парламента и имат шанс да минат 4%.Дори ДСБ и СДС не успяха на последните избори.
lati1960
Цитат(D-rA @ 12/07/2020, 21:45) <{POST_SNAPBACK}>
Просто пишеш абсолютни глупости, вярвай си им. Бъди здрав. sunbathing.gif

Ако си в България и София, излез сред протестиращите, и разговаряй с тях. Ще разбереш.
Аз може и да бъркам за нещо, но тези хора не са там по поръчка на Нинова, Радев и БСП. Това са същите, плюс техните пораснали деца, които излязоха и срещу Орешарски, Пеевски, Станишев, Сидеров и онази група от същата мафия, на статуквото. В този смисъл прост въпрос да ти задам: Защо тогава, през 2013/14 Пеевски беше зъл демон и причина за простеста, а сега е пръв приятел на Борисов и властта въобще? Каква е разликата? Нима Пеевски се е променил? Макар на всички да е ясно кой е, какъв е и откъде са милионите му, защо борецът за народни правдини Гешев не го закача него, дори обяви, че е чист като росата, след "проверка" на Прокуратурата? Същото сега с Доган и сараите в "Росенец". Разбираш ли колко е обсурдно това? Посткомунистическото олигархично и тотално корумпирано управление е главният проблем на страната ни. Именно срещу това БЕЗЗАКОНИЕ хората са на улицата и протестират. Не за да връщат комунизма, да канят Путин и подобни булшет. Хайде по-сериозно!
Младите искат промяна. Искат си държавата, родината. От мутрите, ченгетата и олигарсите, от Мафията. Защото те ще живеят тук, и децата им. Това е. Ако не го ризбираш, значи не си обективен по някаква причина. Но ти си знаеш, не ми е работа. С най-добри чувства от моя страна, бъди здрав и ти! Време е за промяна, приятелю. А Борисов и тези около него се оказват пречка. И трябва да отстъпят. Дано проявят разум и го направят, за да стане всичко по мирен и законен начин. Много се надявам да го сторят.
Всъщност, какъв е проблемът? Така или иначе ще се иде скоро на избори - и президентски, и парламентарни. Ако обществото си го иска пак Борисов с ГЕРБ, добре. Но май вече не стоят така нещата. И не друг го каза, а сивият бивш кардинал, Цветанов. Което е показателно. Мисля е глупаво и неградивно вече всички разумни и почтени хора да бъдат набеждавани за комунисти и агенти на Москва. Изтърка се това вече, не работи. Нека да погледнем истината и фактите, и ситуацията каквито са. А е видно, че обществото ни иска промяна. Време е за нещо ново и различно, което отговаря на времето и новите условия. Време е младите, образованите, умните, чистите, можещите и некорупмираните да си върнат държавата. И ще го направят, бъди сигурен. Аз им вярвам, и ги подкрепям. Ако Борисов е против това, просто е сбъркал филма. За Гешев няма да говоря, видно е вече за всички, че този е просто маша. Да си ходят!
lati1960
Цитат(Dani @ 13/07/2020, 14:26) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде сега да кажеш кой ще я реализира тази позитивна промяна, но със сигурност ще я реализира, а не само ще я обещае, за да гласуваме за него. p.gif

Лесно е това:
Ще го сторят младите. Най-кратко.
Младите, новото поколение. Точно умните, образованите, можещите, знаещите, иновативните, и най-главното - некорумпираните, по никакъв начин необвързани с посткомунистическото статукво до сега. Щото то не започва от Борисов и ГЕРБ, нито свършва с тях, трябва да сме коректни. Просто дойде моментът за промяна, ама истинска, по същество. Младите хора на България си искат Държавата и Родината обратно, от Мафията и от наследниците на БКП и ДС. Това е.
Ето, обясних го възможно най-кратко, и надявам се разбираемо. Впрочем, същите тези хора са навън и в момента по площадите и улиците. Ако не ти е проблем, иди и разговаряй с тях, и ще разбереш, че не са там по поръчка на никоя политическа централа. Дойде ново време, което се нуждае от ново управление и нови лидери. И ще се намерят такива, не се притеснявай. Г-н Борисов също да не се притеснява, нито Държавата, нито светът ще пропаднат без него и Партията му. Време е за промяна!
Бай Ганьо
Вижте прикачените файлове
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 13/07/2020, 00:14) <{POST_SNAPBACK}>
Добре де, може би съм наивник на средна възраст.
Прочети какво съм писал за менюто в ресторанта.
От друга страна винаги съм казвал (писал), че човек не трябва да разчита на политиците да му "оправят" живота, а трябва да успее въпреки тях. Ама какво да правя, като не ми харесва да политиците да крадат от моите данъци. Такъв съм си. az takovata.gif

Съгласен съм, че точно това е модерното разбиране за политиката и властта - минимална намеса в системата, дотолкова, че да бъде поддържана, чрез принципите на правото, конституцията, върховенството на закона, правата на човека, демократичните принципи, разделението на властите, и т. н. Но именно тези последните бяха тотално погазени от властта напоследък, особено след назначаването на Гешев за гл. прокурор. И употребата му от Борисов да атакува брутално Президентската институция, не конкретно лицето Радев, макар враждата да е към последния. Оказа се, че в политически контекст премиерът ни е доста злопаметен, така и не можа да преглътне въпросното поражение. И отиде в крайности, атакувайки чрез машата си Гешев буквално Президенството, което преля чашата на общественото търпение. И виждаме резултатът. Става въпрос за ЗАКОННОСТТА. Не бива за едни да важи, за други не. И не е редно като си на власт, да използваш институциите за лични цели, лични войни и разчистване на лични сметки. Точно това е мафиотско управление. Срещу което са и протестите. Оттук-насетне Борисов, Гешев и сие имат два варианта: 1. Мирно и кротко да си подадат оставките, и да се следват конституционните процедури, по подготвяне на нови избори, явно ще са предсрочни. 2. Да упорстват докрай вкопчени във властта на всяка цена, и точно те да взривят и счупят държавата, по собствените думи на премиера. Щото е видно, че младите хора у нас са тези, които се вдигнаха, а те няма да оставят така нещата. А кое ще избере властта, предстои да видим. Според мен ще иде към варианта да изтощи и умори протестиращите, и да ги откаже. Дали ще успее, зависи от хората навън. Много се надявам да не отстъпят. А кой и кои ще управляват после, ще реши суверена. Важно е на първо време да се възстанови ЗАКОННОСТТА в страната и демократичните устои в обществото, които с идването на този щурмувак в Прокуратурата тотално бяха нарушени. После да идват млади и нови хора, неизцапани от посткомунистическата отрова. Ще се намерят такива. И политиката е като икономиката и пазара - търсенето ще определи предлагането. Едно е сигурно, обществото вече не може да търпи досегашния начин на управление. Младите хора особено искат промяна, и ще я наложат. Ако мафиотизираната власт продължи да упорства, ще си е за нейна сметка. Едно мирно и достойно оттегляне на г-н Борисов, с протежето му Гешев и тези около тях би било добро решение. Но не вярвам някой от тях да послуша гласа на разума. На карта са заложени много интереси и огромни парѝ! Не им е лесно, давам си сметка. Конкретно от решението на г-н Премиера ще се види дали наистина е достойният държавник и родолюбец, за какъвто претендира, или всичко е било лъжа и лицемерие. Да видим!
Радио Ереван
Цитат(wal @ 13/07/2020, 20:52) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде поне една партия ми посочи от тези, които са извън парламента и имат шанс да минат 4%.Дори ДСБ и СДС не успяха на последните избори.

Ако българският народ остави същите или почти същите партии в парламента, никой не му е виновен. Всеки народ си заслужава управниците. prashchai grigorii.gif
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 13/07/2020, 21:29) <{POST_SNAPBACK}>
Съгласен съм, че точно това е модерното разбиране за политиката и властта - минимална намеса в системата, дотолкова, че да бъде поддържана, чрез принципите на правото, конституцията, въровенството на закона, правата на човека, демократичните принципи, разделението на властите, и т. н. Но именно тези последните бяха тотално погазени то властта напоследък, особено след назначаването на Гешев за гл. прокурор. И употребата му от Борисов да атакува брутално Президентската институция, не конкретно лицето Радев, макар враждата да е сруще последния. Оказа се, че в политически контекст премиерът ни е доста злопаметен, така и не можа да преглътне въпросното поражение. И отиде в крайности, атакувайки чрез машата си Гешев буквално Президенството, което преля чашата на общественото търпение. И виждаме резултатът. Става въпрос за ЗАКОННОСТТА. Не бива за едни да важи, за други не. И не е редно като си на власт, да използваш институциите за лични цели, лични войни и разчистване на лични сметки. Точно това е мафиотско управление. Срещу което са и протестите. Оттук-насетне Борисов, Гешев и сие имат два варианта: 1. Мирно и кротко да си подадат оставките, и да се следват конституционните процедури, по подготвяне на нови избори, явно ще са предсрочни. 2. Да упорстват докрай вкопчени във властта на всяка цена, и точно те да взривят и счупят държавата, по собствените думи на премиера. Щото е видно, че младите хора у нас са тези, които се вдигнаха, а те няма да оставят така нещата. А кое ще избере властта, предстои да видим. Според мен ще иде към варианта да изтощи и умори протестиращите, и да ги откаже. Дали ще успее, зависи от хората навън. Много се надявам да не отстъпят. А кой и кои ще управляват после, ще реши суверена. Важно е на първо време да се възстанови ЗАКОННОСТТА в страната и демократичните устои в обществото, които с идването на този щурмувак в Прокуратурата тотално бяха нарушени. После да идват млади и нови хора, неизцапани от посткомунистическата отрова. Ще се намерят такива. И политиката е като икономиката и пазара - търсенето ще определи предлагането. Едно е сигурно, обществото вече не може да търпи досегашния начин на управление. Младите хора особено искат промяна, и ще я наложат. Ако мафиотизираната власт продължи да упорства, ще си е за нейна сметка. Едно мирно и достойно оттегляне на г-н Борисов, с протежето му Гешев и тези около тях би било добро решение. Но не вярвам някой от тях да послуша гласа на разума. На карта са заложени много интереси и огромни парѝ! Не им е лесно, давам си сметка. Конкретно от решението на г-н Премиера ще се види дали наистина е достойният държавник и родолюбец, за какъвто претендира, или всичко е било лъжа и лицемерие. Да видим!

Има и трети вариант. Правителството подава оставка, но не се насрочват нови избори. Избира се ново уж експертно правителство. Борисов формално няма да участва в него. wink.gif

Гешев и посмъртно няма да подаде оставка.

Говори се за процедура за отстраняване на президента, за която трябва да гласува поне 2/3 от НС. Ей, тогава ще стане шоу. smile.gif Струва ми се обаче, че няма да посмеят.
lati1960
Цитат(Dani @ 13/07/2020, 14:23) <{POST_SNAPBACK}>
Ама да бе, да бе, то и аз мога да заявя много неща. Известна е любовта на Радев към Русия.

Те протестиращите може и да не искат, но като си изберат БСП да ги управлява това ще стане по логичен и естествен начин. Нямам усещането тези протести да постигнат някакъв ефект и мисля, че при едни евентуални предсрочни избори /макар че едва ли ще има такива/ пак ГЕРБ ще спечели, защото българинът не е прост и нищо, че някои се опитват да го объркат, той много добре знае да си прави сметката.

Те може и да не искат, ама ще я направят, помни ми думата - дойде ли на власт БСП, преориентация ще има, както казах държавите на ЕС не са балами, за да финансират страна, която играе по свирката на Москва.

Извинявай, но това, което пишеш, не е сериозно.
Първо, Радев е американски кадет и възпитаник. Да, не крие амбициите си да подобри отношенията ни с Русия, не е тайна. Но нима и Орбан е агент на Москва, след като вече е сторил същото? И не само той. Да си в добри двустранни и икономически отношения с Русия не значи непременно, че си неин сателит. Обратното. Точно сега зад кулисите много сектори зависят от руски суровини, корпорации и пари у нас. И не е тайна. Хайде стига лицемерие по това!
Също не е сериозно, че някой от протестиращите е агитка на БСП или има аспирации да ги връща на власт. Обратното, повечето хора навън са от крайната десница, да, има и леви сред тях, но не са болшинство. Това са същата маса от млади и образовани хора, с децата им, които излязоха срещу Пеевски и Орешарски преди години. Впрочем, къде е сега г-н Певески, злодеят тогавашен? Ми пак в кабинета си, през който минават всички кадри на г-н Борисов, преди да влязат в изпълнителната власт! Ти знаеш ли го това? Никой няма да връща комунистите на власт. Напротив, комунистите са и сега в управлението, чрез ГЕРБ, пишман патриотите, ДПС, агента Марешки, и т. н. Именно срущу това е протеста, ако още не си разбрала. Младите искат ново начало, без посткомунистическа власт и мафия, което изключва връщането на последните.
По свирката на Москва и сега играят в управлението, каква разлика? Бързам обаче да те успокоя, че БСП няма да дойде на власт, не се страхувай. Мисля не си даваш сметка за какво става дума. Не само у нас предстоят драстични промени, и в управлението, в политиката, в икономиката, във всичко. Светът се променя главоломно бързо, а сегашната власт от наследници именено на БКП и ДС не може да отговори на очакванията на младите хора. Това е. И те искат промяна. Тук и сега, веднага. И ще я постигнат. Въобще не става дума за допотопните идеологеми и противопоставяне на леви и десни, на комунисти и антикомунисти и подобни глупости. Това остана назад, на бунището на историята. Ако някой още не е разбра де. Времето вече е друго, иска си нови лидери и нови решения. Стига сте плашили хората с тоя комунизъм! Вече никой не вярва на тия щуротии. Така само защитавате точно наследниците на комунистите във властта и удължавате посткомунистическата агония на страната ни. Така сте пречка за промяната, за истинската. За ново начало именно без остатъците на комунизма в лицето на днешното управление. Разбираш ли това?
Бай Ганьо
А ти на кого се надяваш?
Ако Бойко се изравни по проценти с Нинова, а всички останали орел, рак и щука, вариантът ти е: БКП+БСП с патерицата ДПС.
Ще цъфнете и вържете. laughing.gif
Питето
Наивно отношение, но ти си знаеш. За мен, хора в неговото положение са неприемливи изначално, камо ли пък като основни хора в някоя партия. Отделно, че в последното десетилетие, всеки дето се е изнесъл от държавата преди да му пратят призовка, все са се оказвали "оцапани"...
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 13/07/2020, 21:36) <{POST_SNAPBACK}>
Има и трети вариант. Правителството подава оставка, но не се насрочват нови избори. Избира се ново уж експертно правителство. Борисов формално няма да участва в него. wink.gif

Гешев и посмъртно няма да подаде оставка.

Говори се за процедура за отстраняване на президента, за която трябва да гласува поне 2/3 от НС. Ей, тогава ще стане шоу. smile.gif Струва ми се обаче, че няма да посмеят.

Може и да посмеят. Поне натам отиват нещата, видно от последните им изявления и упорството на Гешев да продължи войната с Президенството. Така могат да постигнат само едно, и вината ще е единствено тяхна - взривяване на обществения мир и нещо още по-лошо, граждански размирици, да не кажа по-страшна дума. Ако го сторят, това ще покаже какви лицемери са, всички около Борисов и Гешев, и че властта е главната им цел. За която са готови да прегазят страната. Точно да я счупят, както се изразява премиера. Но те ще го направят, не някой друг. Ако продължат да упорстват.
Но аз не се притеснявам. Ако всички млади хора в България са единни в искането си за промяна и ново начало, никоя власт, дори най-корумпираната и мафиотизираната не може да ги спре. Просто щетите ще са по-големи, ако същата иде на варианта, за който говориш. И аз се надявам да не посмеят, но си дай сметка, че са заложени огромни интереси и парѝ, тези същите няма как така лесно да се откажат от това. Би било едно достойно решение, но лично аз не вярвам, че са достойни хора. Поне от последните им действия не се вижда нищо подобно. Единственото, което може де ги принуди, е ескалацията и още по-голяма масовизация на протестите, конкретно в столицата, тогава просто няма да имат избор. Истината е тази: Дойде времето съдбата на страната ни да е в ръцете на младите българи. Без значение на политическа принадлежност, това са глупости. Навън са просто младите. И е радващо, че те не робуват на допотопни идеологии. От тях сега зависи да си върнат Държавата от Мафията и наследниците на БКП и ДС, и да си я направят такава, че да им е добре да живеят и работят в нея, както на тях, така и на децата и поколенията им. От тях зависи всичко сега. Дано не се откажат. Лично аз от сърце им желая успех! Вярвам, че ще го постигнат.
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 13/07/2020, 21:57) <{POST_SNAPBACK}>
А ти на кого се надяваш?
Ако Бойко се изравни по проценти с Нинова, а всички останали орел, рак и щука, вариантът ти е: БКП+БСП с патерицата ДПС.
Ще цъфнете и вържете. laughing.gif

Надявам се след като народът след половин година огладнее още, да му дойде акъла и ГЕРБ да не вземат повече от 10%. БСП не повече от 17%, ДПС не повече от 8%, а патриотите и ВОЛЯ да са под 4%. Останалите проценти да са за извънпарламентарно представени партии, които да излъчат правителство.
Не подкрепям избори в този момент.

Радио Ереван
Цитат(Питето @ 13/07/2020, 22:07) <{POST_SNAPBACK}>
Наивно отношение, но ти си знаеш. За мен, хора в неговото положение са неприемливи изначално, камо ли пък като основни хора в някоя партия. Отделно, че в последното десетилетие, всеки дето се е изнесъл от държавата преди да му пратят призовка, все са се оказвали "оцапани"...

Иначе няма да е професионално. Не казвам, че ще гласувам за него.
Dani
Цитат(lati1960 @ 13/07/2020, 20:36) <{POST_SNAPBACK}>
Макар и бавно, протестната вълна почва да обхваща и провинцията. Освен това, най-активните не само в София са именно младите хора, не някакви агитки на БСП и други подобни, а точно красивите, образованите, умните, че дори и богатите. Отделно възрастните. Тоест, всички вече се обединяват около идеята за едно ново начало у нас.

Бръм, бръм , нищо няма да стане, помни ми думата. Това е най-безотговорният протест, баш сега протест не ни трябва, нито смяна на управлението. Бъди сигурен, че Борисов ще управлява до редовните избори, а вероятно и след тях. misli.gif
Dani
Цитат(lati1960 @ 13/07/2020, 21:11) <{POST_SNAPBACK}>
Лесно е това:
Ще го сторят младите. Най-кратко.
Младите, новото поколение. Точно умните, образованите, можещите, знаещите, иновативните, и най-главното - некорумпираните, по никакъв начин необвързани с посткомунистическото статукво до сега.

Дааа, след едно 50-100 години и това може да се случи. misli.gif
wal
Цитат
Надявам се след като народът след половин година огладнее още, да му дойде акъла и ГЕРБ да не вземат повече от 10%.

Да огладнее още не означава ли, че вече е огладнял и огладняването ще продължи?!?!
Добре ама аз не виждам изгладнели хора.Някои се гласят за почивка в Гърция, някои като мен ще ходят на гости на децата си в чужбинско, други ще се плацикат на нашите плажове.
Около мен гладни няма, има такива, които нямат вече платена отпуска.Тази мантра с глада от 20 години не е вървежна.
wal
Цитат
Ако не ти е проблем, иди и разговаряй с тях, и ще разбереш, че не са там по поръчка на никоя политическа централа.

Никакъв проблем не е да разговарям с всеки един от протестиращите ама те не искат разговори с такива като мен,а телевизионни камери и микрофони.Пред Съдебната палата в Русе тази вечер се събраха цели двадесетина протестъри.
lati1960
Цитат(Dani @ 14/07/2020, 20:16) <{POST_SNAPBACK}>
Дааа, след едно 50-100 години и това може да се случи. misli.gif

Защо си такъв песимист?
Нали одобряваш великите дела на Вожда наш и незаменимата Партия Кърмилница.
Значи трябва да си оптимист, че всичко ще е наред, с ГЕРБ и Борисов напред! svirkam si.gif
clap3.gif
lati1960
Цитат(Dani @ 14/07/2020, 20:12) <{POST_SNAPBACK}>
Бръм, бръм , нищо няма да стане, помни ми думата. Това е най-безотговорният протест, баш сега протест не ни трябва, нито смяна на управлението. Бъди сигурен, че Борисов ще управлява до редовните избори, а вероятно и след тях. misli.gif

Възможно е. И вероятно. Но вече нищо няма да е същото. И ще обясня защо, ето:
https://bg.usembassy.gov/bg/statement-by-th...s-embassy-8-bg/
https://www.mediapool.bg/hero-mustafa-sled-...news309799.html
https://dnes.dir.bg/politika/podkrepa-i-ot-...sta-v-balgariya
Нека да поясня нещо: Да, дори да спечели надцакването с протестиращите, Борисов вече няма де е любимят вожд и Батко на нацията. Където и да се появи, каквото и да говори оттук насетне, на челото му винаги ще пише - ДИКТАТОР, насилник, който с полиция и жандармерия излезе срещу своя народ! Това петно ще остане завинаги върху политическия му лик. Завинаги! Същото е и с щурмувака му Гешев, който пък ще остане символ на задкулисието и мафията не само в съдебната казионна система, която е част от изпълнителната власт на Партията Кърмилница наследница на БКП. Този човек, дори да остане главен прокурор, в което се съмнявам да е задълго, ще е вечен срам за системата, а и за тези от нея, които го подкрепят.
По другия въпрос, за Божков и изнесените нови данни от Прокуратурата в разрез със Закона и Конституцията:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/prokuratura...a-protesta.html
Да, това е факт. Но не означава, че тези смешници са организатори на протестите у нас. Нито имат ресурса, нито авторитета да го сторят. Те са поредните мафиоти и марионетки, които се опитват да яхнат народното недоволство в своя изгода, обаче този път няма да им се получи. Това стори през 2014 г. г-н Борисов, излъга българите, и ето го резултатът днес:
https://www.bnr.bg/post/101309423/peti-den-...v-calata-strana
Винаги съм критикувал Вашингтон и Брюксел, но признавам, че в случая нямам основания за това. Явно там има умни хора, които този път ясно и категорично разбраха ситуацията у нас, а тя е следната: Най-сетне обществото се надига срещу посткомунистическите остатаци на скрития тоталитаризъм от останките на БКП и ДС, в съюза им с мутрите и престъпниците. Дотук критикувах Запада, че ги подкрепя тези, но ето че сега подкрепата е за протеста и за самото общество. А дали то ще отиде докрай в битката си с тези престъпни и нагли остатъци от миналото в лицето на Борисов, Гешев и компания, предстои да разберем. Пак казвам: Даже да задържи още известно време властта г-н Борисов, то ще е в негов ущърб, не в негова полза. Същото важи и за Гешев и цялото им обкръжение. Разбира се, мафията у нас във властта трудно ще се даде без бой, това е ясно. Но, този път страната ни има ясната подкрепа отвън, защото умните хора на Запад залагат именно на бъдещето на България, на тези млади хора, които сега са по улиците и площадите. Дано да успеят! Много се надявам. Иначе мутрите, комунистите и ченгетата винаги ще притежават Родината ни. Това не бива повече да се търпи! Ако сте разумни хора и мислите за собствените си деца и поколения, и те са в България, трябва да подкрепите протеста. Иначе сте на страната точно на посткомунистическата власт в лицето на Борисов, Гешев и цялото статукво зад тях. Това е. Разумните ще разберат, на неразумните и пристрастните нищо не искам да доказвам, няма смисъл. Тези дни се решава съдбата на България!
lati1960
Цитат(wal @ 14/07/2020, 21:51) <{POST_SNAPBACK}>
Никакъв проблем не е да разговарям с всеки един от протестиращите ама те не искат разговори с такива като мен,а телевизионни камери и микрофони.Пред Съдебната палата в Русе тази вечер се събраха цели двадесетина протестъри.

Аз прочетох за 200, в Русе.
Но не това е важно. Нали точно това съм писал постоянно по въпроса - че обществото беше излъгано след предната протестна вълна, която тъкмо Борисов яхна, и сега ето я реакцията. Има и друго - не малка част от протестиращите от провинцията дойдоха в столицата, където са хиляди всяка вечер. Не мисля, че някой може да организира тези млади хора, от политическото инженерство. Да, има и провокатори, видяхме, но са изключения. Също смятам, че ако остане във властта на всяка цена, Борисов само ще изгуби бъдеща подкрепа, както и партията му. За Гешев няма да говоря, за него ясно, кинжал на сегашната власт. Така или иначе избори скоро ще има, и всеки изгубен ден без подадена оставка от премиера е в негов минус. Така той трупа само негатив и завинаги ще остане в историята като прикрития диктатор, който най-после се изяви в истинската си същност, погазвайки със сила протестите с жандармерия и полицаи, които биха дори деца!!! Това петно винаги ще е на челото му оттук нататък. Няма измиване. Колкото и до кудкудякат мисириките подир него пак, лицемерната му същност вече е наяве, видяха я всички. А краят на диктаторите винаги е тъжен и трагичен, дори злощастен. За негово добро е да отстъпи и сега, какво го притеснява, след като толкова е убеден, че народа го иска пак? Но май не е така. Самият Цветанов му го намекна. Иначе аз никога не съм отричал, че голяма част от българите харесват именно такава власт, като тази на Борисов и ГЕРБ сега - посткомунистическа, прикрито тоталитарна, с Бащица Вожд, с Партия Незаменима, с нов ЦК, с ново ДС, а то не и ново, видяхме откъде се излюпи Гешев, от катакомбите на Симеоново... animatedwink.gif Всичко си е същото. Така че, такива, дето подкрепяте тази власт, трябва да се срамувате, не да се пъчите с това. Щото е срамно. И право в лицето ви го казаха и Американското посолство, и Европейската Комисия. /В поста до Дани съм дал източниците, да не се повтарям и тук./ От какво толкова се кефиш и гордееш - че мутра, ченге и комунист те управлява? Много ли си горд с това? Щото младите хора навън не са и искат промяна. Искат си държавата от мутрите, ченгетата и наследниците на комунистите. И ще си я отвоюват, бъди сигурен. Ако не, останете си тук с ромите, турците и пенсионерите, с Бате и Братко Щурмувак, и си жевейте "щастливо", в турския нужник на Европа. С това ли се гордеете?
lati1960
Цитат(Dani @ 09/07/2020, 23:26) <{POST_SNAPBACK}>
Ах, колко хубаво! Ах, колко вълнуващо! b_046.gif

Всъщност вълнуващото е друго. По-скоро позорното.
На фона на вече ясната и категорична подкрепа от Вашингтон и Брюксел за протестите и исканията на българите, позицията на част от прокурорската гилдия в полза на г-н Гешев е унизителна. И показваща срастване на изпълнителна и съдебна власт в посткомунистически вариант, познат отпреди 30 години. И неизкоренимият робски манталитет на властта специално у нас, на цялата. Омръзна им от Брюксел да го повтарят това, вече ясно го казват - в България няма демокрация, няма разделение на властите, нито на съдебната, нито на медии, всичко е под контрола на една Партия и един мафиотски кръг начело с един човек. А парламентът е само придатък, който послушно гласува всичко.
Оттедло е срамно и поведението на Конституционния Съд, който продължава да бави оповестяването на решението относно тежко въоръжения щурм срещу Президенството. Не че Конституцията не е ясна по това, решението също, дори е взето, но ги е страх да го обявят открито. Което показва каква власт имаме, след като върховният ѝ арбитър, какъвто е Конституционния Съд не смее да се произнесе! Снишават се позорно, изчаквайки изглежда да видят кой ще спечели политическата битка за бъдещето на страната, за да застанат на негова страна. Наистина подло и позорно! Срамно! Ето затова сме на този хал, като общество и държава. Няма достойни и почтени, смели хора, които да се изправят открито срещу силовата власт и да отстояват Закона и Истината. Жалка картинка, наистина. Не разбирам защо някои се гордеете с това положение? То е омерзително!
Заради такива ме е срам, че съм българин. И с основание навсякъде ни третират така. Всъщност истината е, че под лозунгите за борба с гадните комунисти, такива всъщност тайничко подкрепяте именно посткомунистическата власт начело именно с ГЕРБ и Борисов. Но погледнато отвън онези хора не са глупави, те виждат и знаят какво става. Кого мислите, че лъжете! Точно заради тази подкрепа остатъците на комунизма още не са си отишли от страната ни. И вместо да се гордеете, че в Русе и Пловдив примерно излезли да протестират стотина двеста човека, трябва да ви е срам! Кого подкрепяте всъщност? Остатъците на БКП и ДС. Въобще не е повод за гордост. Това е същият позорен робски ген, който застреля Ботев в челото, предаде Левски и се сниши докато поробителите го бесеха! Трябва да ви е срам от това, не да се гордеете! По-добре идете на площада и подкрепете младите, това са вашите деца и внуци! Те си искат Родината обратно от Мафията и мутрите, от ченгетата и грабителите - точно от наследниците на комунистите. Безумие е да заставате срещу тях!
Радио Ереван
Цитат(wal @ 14/07/2020, 21:46) <{POST_SNAPBACK}>
Да огладнее още не означава ли, че вече е огладнял и огладняването ще продължи?!?!
Добре ама аз не виждам изгладнели хора.Някои се гласят за почивка в Гърция, някои като мен ще ходят на гости на децата си в чужбинско, други ще се плацикат на нашите плажове.
Около мен гладни няма, има такива, които нямат вече платена отпуска.Тази мантра с глада от 20 години не е вървежна.

В София може и да няма, но в други големи градове вече има. Водих разговори с протестиращи във Варна. Живеят трудно.
Доколкото знам наемите в София са паднали. Заведенията не са чак толкова пълни както преди. Ако е така и там хората не са цъфнали и вързали.
Такива, които ще ходят на почивка винаги ще има.
Dani
Цитат(lati1960 @ 14/07/2020, 22:13) <{POST_SNAPBACK}>
Нека да поясня нещо: Да, дори да спечели надцакването с протестиращите, Борисов вече няма де е любимят вожд и Батко на нацията. Където и да се появи, каквото и да говори оттук насетне, на челото му винаги ще пише - ДИКТАТОР, насилник, който с полиция и жандармерия излезе срещу своя народ!

На челото му пише "ИЗМОРЕН ЧОВЕК", изморен да се занимава с идьоти. Под идьоти имам предвид прослойки, които се възползват от трудния момент, за да подливат вода и да преследват користните си политически цели. Не ти ли се струва нечистоплътно баш в най-трудния за нацията момент - при коронавирусната епидемия, икономически затруднения и т.н. някой да организира "протести"!? Защото каквото и да ми говориш, тези протести не са спонтанни, който си мисли, че това са спонтанни протести е безнадежден идеалист. Помни ми думата - ще ни натресете от трън та на нещо по-лошо от глог. sad.gif
Ask
Днес прокуратурата публикува записи на разговори на Божков с някои добре известни лица. Ще разбереш как точно се организират протести и кой дава парите за организирането на тълпата и как, и защо се гласи служебно правителство.Чудовищната простотия на Радев може да доведе България до изключително опасен и неуправляем хаос, от който ще намажат само и единствено такива като Божков. Затова правителството с всичките му кусури точно сега в никакъв случай не бива да подава оставка. Така че, и дума не може да става за каквато и да било спонтанност на сегашните протести. Всичко се планира и е планирано предварително. Вземи ги чуй или прочети, и да спреш най-после да ни правиш на балами.
Бай Ганьо
Хората искаха наказани олигарси и корумпирани политици.
Гешев единствен от всички ги подгони и веднага се орева орталъка.
Защо ли?
Защо не го искаха още преди да го изберат?
Защото някои знаеха, че ще им развали рахатлъка.
Хората, които протестират трябва да си дадат сметка кой ще ги използва.
И е видно, че вече ги използва.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.