Не мислех че си и наивен...Няма такива нови партии. Най-новата е на Трифонов, а той според теб необвързан ли е?
Лесно е да се създават мантри... На никого не носят полза. Има реалност и никой не може да я заобиколи... И не иде реч дали ще е Борисов, или Нинова или Радев. И в тази реалност няма нито една младежка инициатива - нито партийна идея, нито поне проект за такава, и нито протест има организиран от млади и необвързани... В огромна грешка си ако мислиш че младите са направили този протест...
Което, ако е вярно, и мога да допусна, че е, какво би означавало?
Че България вечно ще е под сянката на Комунизма, на БКП, ДС и партията-държава, чиято роля в момента се изпълнява от ГЕРБ и Борисов? Толкова ли е отчайващо положението, според теб? Съвсем ли не виждаш надежда, че има все пак, че расте ново поколение? Размислѝ - вече имаме 30 годишни млади хора родени след 1989-та! Разбираш ли? Аз не съм толкова черноглед, макар и аз да имам своите съмнения. Дори да се абстрахираме от сегашния протест и да предположим, че е манипулиран донякъде, какво правим с тези нови поколения, с тези млади, образовани, умни, знаещи и можещи деца? Хайде, ти кажѝ. Всичките ли са деца на комунисти? Всички ли са под давлението на Радев и Нинова? Сам разбираш колко несериозно е това. Или може би всички те са доволни от живота си? Последното е някакво разумно обяснение, което бих приел. Но, дали е вярно?
Поне за мен е неморално и ненормално тези чисти идеологически, политически, че и духовно младежи да бъдат управлявани от мутри, бивши комунисти, доносници, ченгета от службите и цялата тази мафиотска симбиоза остатъчна от БКП, ДС, плюс босовете на престъпния свят, някои от които в управлението буквално и до днес! Съжалявам, но това отива отвъд предела на моите етични и морални ценности и разбирания, неприемливо е, надопустимо е. Оставѝ ме мене, не виждам как тези млади хора, тези идващи поколения ще вървят напред обединени и оглавени от мутри, ченгета, престъпници и бивши комунисти! Това просто е нон сенс, няма как да стане. Дори този протест да бъде париран, накъдето отиват нещата, поне игнориран тотално, рано или късно младите, можещите и знаещите ще си поискат държавата и родината от мутрите, ченгетата и комунистите, от доносниците, грабителите и лъжците. Бъди сигурен. Другият вариант е всичко читаво що е у нас поголовно и окончателно да се изнесе от страната, и България завинаги да си остане сянка на комунизма и турският нужник на другата Европа. Както е в момента впрочем. Знам твоите аргументи, те са логични и верни по отношение заслугите на Борисов и тази власт, но, имай предвид, че в този живот и на този свят има по-важни неща от парите, сигурността и спокойстивето. Аз не бих ги приел в режим на диктатура и под управлението на остатаците от комунизма и тоталитаризма. А истината е, че в момента у нас има диктатура, и то еднолична, еднопартийна. Дали ще го признаете някои, не променя факта. За мен, а явно не само, това е морално, етично и дори политически неприемливо. На това нещо най-сетне трябва да се сложи край, по един или друг начин. Ако знаеш по-добър от смяна на политическата власт, казвай.
------------------------------
За да изпреваря един от аргументите по това, ще допълня, че няма как Борисов и ГЕРБ да водят страната към въпросните промени и към морално, управленско и политическо изчистване, към един подобен властови катарзис. Сори, но не става. Не и хора с партийни билети. Няма как да е и Нинова, нито Радев, нито който и да било от днешното реално еднопартийно статукво, наследило БКП и ДС. Трябва да се иде на избори скоро, да се осигури по някакъв начин /кажете вие как/ честен и прозрачен вот, и суверена да излъчи нови политически представители, които вече нататък могат да свикат Велико народно събрание, евентуално да променят Конституцията, и да се върви напред. Но, това да го правят досегашните, начело с гореупоменатите, не, категорично. Три десетилетия го гледаме тоя филм, баста! Така че за Радев съм съгласен, с уговорката, че той не е пречка, поради причина да няма реална власт. Но, Борисов има, цялата е при него, затова първо той трябва да се оттегли. После и на останалите ще им дойде редът. Само че никога не съм чувал и виждал мутри, ченгета и комунисти да си ходят доброволно. Така че, продължавайте си така, ваша работа.