Цитат(Cayen @ 17/09/2020, 21:27) <{POST_SNAPBACK}>
Гледаш само наоколо, което ти е пред очите, или някъде нагоре из райските селения.
Ако можеш да погледнеш някак и отгоре и отвътре за смисъла на живота, трябва да видиш и нещо друго освен суетата на човека, който си въобразява, че е нещо повече от всичко накуп над мравките, растенията, планините, моретата, червеите, бактериите, вирусите тук, на земята... И всичко онова, което е Вселената. Много си далеч от смисъла на живота, драги ми, вярвайки, че като вярваш в нещо, си се доближил до него. Смисъла имам предвид. Затова и аз се присъединявам към изразяване на смисъла на живота само с една цифра. Може да е 42, а може да е и 69, че и наопаки да я обърнеш пак си е същото
Ако можеш да погледнеш някак и отгоре и отвътре за смисъла на живота, трябва да видиш и нещо друго освен суетата на човека, който си въобразява, че е нещо повече от всичко накуп над мравките, растенията, планините, моретата, червеите, бактериите, вирусите тук, на земята... И всичко онова, което е Вселената. Много си далеч от смисъла на живота, драги ми, вярвайки, че като вярваш в нещо, си се доближил до него. Смисъла имам предвид. Затова и аз се присъединявам към изразяване на смисъла на живота само с една цифра. Може да е 42, а може да е и 69, че и наопаки да я обърнеш пак си е същото
О кей, добре.
Само дано не говориш за сексуалната поза "69".
Не че и в това няма смисъл, и то точно на живота. То без секс, какъв живот ще е!
------------------------------
А сериозно: Съгласен съм с горното. Човекът, тоест наше "величество", е само част от едно неделимо глобално Цяло, което обаче точно негово "величество" човекът прави всичко възможно да съсипе и унищожи, за съжаление.
Някакви идеи как може да бъде предотвратено това? Без Онзи, Който е наречен Спасител в Книгата?
Можем ли да се справим сами, според теб? Щото като гледам...