Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Смисълът на живота
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Цитат(Cayen @ 17/09/2020, 21:27) <{POST_SNAPBACK}>
Гледаш само наоколо, което ти е пред очите, или някъде нагоре из райските селения.
Ако можеш да погледнеш някак и отгоре и отвътре за смисъла на живота, трябва да видиш и нещо друго освен суетата на човека, който си въобразява, че е нещо повече от всичко накуп над мравките, растенията, планините, моретата, червеите, бактериите, вирусите тук, на земята... И всичко онова, което е Вселената. Много си далеч от смисъла на живота, драги ми, вярвайки, че като вярваш в нещо, си се доближил до него. Смисъла имам предвид. Затова и аз се присъединявам към изразяване на смисъла на живота само с една цифра. Може да е 42, а може да е и 69, че и наопаки да я обърнеш пак си е същото whistling.gif

О кей, добре.
Само дано не говориш за сексуалната поза "69". a4dff7b7.gif
Не че и в това няма смисъл, и то точно на живота. То без секс, какъв живот ще е! p.gif
------------------------------
А сериозно: Съгласен съм с горното. Човекът, тоест наше "величество", е само част от едно неделимо глобално Цяло, което обаче точно негово "величество" човекът прави всичко възможно да съсипе и унищожи, за съжаление. sad.gif
Някакви идеи как може да бъде предотвратено това? Без Онзи, Който е наречен Спасител в Книгата?
Можем ли да се справим сами, според теб? Щото като гледам... no1.gif
trаnsalp
Цитат(Питето @ 18/09/2020, 19:00) <{POST_SNAPBACK}>
Аха, стотици години преди това, а източниците? Щото стотици години при тук-там некой грамотен и къси поколения (голям оборот на преразказването от баща към син), си е много време за да се запазят точни данни. И това в последствие "пресято" със същото религиозно сито... Позволявам си, да приемам пророкуванията на пророците като част от постановката, отколкото като реален факт.

Е, да, ако отхвърляш всичко, няма как да приемеш нещо. Логично.
trаnsalp
Цитат(Питето @ 18/09/2020, 19:09) <{POST_SNAPBACK}>
Оказва се, че парите са по-стара религия от божествените. Също се оказва, че и тогава, както и днес, мнозинството от хората не схващат какво точно са парите, а невежеството води до измислици и щуротии... точно както се случва с божествените религии.

Когато се появи проблем, човек си измисля бог да му помогне. Така с измислянето на парите се измисля и бог за да не липсват.
А проблемите идват, за да потърси и познае човек Бог. Затова има грехове. Ако нямаше проблеми, ако всичко беше идеално и безгрешно, то нямаше да имаме нужда от Бог, а както знаеш, да Го търсим и познаваме е смисъла на живота, Но хората си измислиха други богове за помощ при проблеми и грешки.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.