Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ваксинация - доброволно или насила?!?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 13/12/2020, 12:47) <{POST_SNAPBACK}>
Лъжеш като голям лъжец! biggrin.gif
Геномът на вирусът е познат, това не е голяма филисофия. И второ, вирусът не мутира много, както ти се опитваш да излъжеш. И да знае се, какво съдържат тези ваксини. Това че ти не знаеш, не означава че никой не знае. w00tbrows.gif

Най-якото в цялата тази истерия на анти хората е, че накрая и вие ще се ваксинирате и ще питате дири и за допълнително .

Тарабасе, ти ще се ваксинираш ли? Ама честно отговори, без да лъжеш. Ако да, с коя ваксина?
Ако си дал вече отговор, моля да бъда извинен.
Защо не разрешават на децата да се ваксинират? Защото не са тествани ваксините на деца или по друга причина? След време ще може ли и те да се ваксинират?
Питето
Умен човек си, по един или друг начин ще я научиш.
Тарабас
Броим дните, докато разрешат ваксината.
В момента през интензивните отделения има триаж.
Всички ще се ваксинирате!
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 13/12/2020, 23:35) <{POST_SNAPBACK}>

Чакате я с нетърпение, защото в болниците сте много претоварени и се чудите кого да лекувате първо!? Наистина ли сте толкова зле?
Според анкетите близо половината няма да се ваксинират. Тези, които са го изкарали, има ли смисъл да го правят?
Радио Ереван
wink.gif
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 13/12/2020, 23:35) <{POST_SNAPBACK}>

Ето:
https://www.pariteni.bg/novini/zdrave/povec...kovid-19-237413
Тарабас
Забрави ги тези анкети. Накрая всички ще се ваксинирате, доброволно.
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 14/12/2020, 13:58) <{POST_SNAPBACK}>
Забрави ги тези анкети. Накрая всички ще се ваксинирате, доброволно.

Дори и тези, които са го изкарали? unsure.gif Ами децата?
Наскоро един имунолог каза, ваксините може да са много добри, но ние все още не го знаем.

Бай Ганьо
Това са думи на Мангъров.
Знам мнението ти за него, но не намираш ли логика в изказването му?

"Cпeциaлнo при тaзи вaкcинa нa Пфaйзeр и Биoнтeк, при нeя в oргaнизмa се вкaрвa чуждa РНК, кoятo кaрa клeткитe нa чoвeкa, нa кoйтo e пocтaвeнa дa зaпoчнe дa прoизвeждa бeлтъци нa кoрoнaвируca. И cрeщу тях вeчe се изрaбoтвaт aнтитeлa. Тукa имa двe нeщa, кoитo нe ca утoчнeни.
Първoтo e дoкoлкo вкaрвaнeтo нa тoзи чужд гeнeтичeн кoд имa oнкoгeнeн пoтeнциaл т.e дoкoлкo тoзи гeнeтичeн кoд мoжe дa дoвeдe дo някaкви злoкaчecтвeни трaнcфoрмaции в чoвeшкaтa клeткa. Тoвa нe e нeщo, кoeтo мoжe дa се утoчни в рaмкитe нa 3-4 мeceцa, a зa дa се утoчни тoвa нeщo ca нeoбхoдими гoдини.
Втoрoтo нeщo e дoкoлкo тeзи прoтeини, тeзи бeлтъци, кoитo щe се вкaрaт в чoвeшкaтa клeткa щe мoгaт дa се възприeмaт кaтo чужди aнтигeни и дa дoвeдaт дo възниквaнe нa aвтoимунни зaбoлявaния. Нaй-вeрoятнo тoвa нямa дa се cлучи, нo нe мoжeм дa гo дoкaжeм, тoвa нe e нeщo, кoeтo се дoкaзвa в рaмкитe нa някoлкo мeceцa. Тoвa ca прoблeмитe oкoлo тaзи вaкcинa, кoитo нe ca утoчнeни.
Прeдcтaвeтe cи кaквo би cтaнaлo aкo дa кaжeм се имунизирaт 70-80% oт хoрaтa и cлeд някoлкo мeceцa или cлeд някoлкo гoдини се oкaжe, чe примeрнo 1-2% oт вaкcинирaнитe ca c aвтoимунни зaбoлявaния или имaт някaкви oнкoпрoблeми.“

„При уcлoвиe, чe cмъртнocттa oт СОVID e пoд 0,3% дa се вкaрвaт вaкcини, кoитo нe ca тoлкoвa дoбрe прoучeни, нa хoрa, нa кoитo им нямa нищo, кoитo ca здрaви и тeзи вaкcини нe ca нaпълнo изпитaни пo прaвилaтa нa дoбрaтa мeдицинcкa прaктикa тoвa ми се cтрувa мaлкo прибързaнo.“

„Oт eднa cтрaнa ни се кaзвa, чe вируcът нe cъздaвaл трaeн имунитeт, кoeтo мнoгo мe cъмнявa, a oт другa cтрaнa ниe cи прaвим вaкcинa, в кoятo изпoлзвaмe чacтици oт вируca и чaкaмe тaм дa пoлучим някaкъв пo-трaeн и пo-cилeн имунитeт.“
evanka
Цитат(Тарабас @ 13/12/2020, 22:35) <{POST_SNAPBACK}>

Те този триаж в България го минаха преди месец някъде. Не в интензивните отделения, а на стълбите пред болниците.
Не мойш ги уплаши.
Вероятно половината България вече е изкарала вируса. Щот те там дори не се и тестват.
Ходят си на работа с температура и кашлица...
evanka
Цитат(Бай Ганьо @ 14/12/2020, 13:47) <{POST_SNAPBACK}>
Това са думи на Мангъров.
Знам мнението ти за него, но не намираш ли логика в изказването му?

"Cпeциaлнo при тaзи вaкcинa нa Пфaйзeр и Биoнтeк, при нeя в oргaнизмa се вкaрвa чуждa РНК, кoятo кaрa клeткитe нa чoвeкa, нa кoйтo e пocтaвeнa дa зaпoчнe дa прoизвeждa бeлтъци нa кoрoнaвируca. И cрeщу тях вeчe се изрaбoтвaт aнтитeлa. Тукa имa двe нeщa, кoитo нe ca утoчнeни.
Първoтo e дoкoлкo вкaрвaнeтo нa тoзи чужд гeнeтичeн кoд имa oнкoгeнeн пoтeнциaл т.e дoкoлкo тoзи гeнeтичeн кoд мoжe дa дoвeдe дo някaкви злoкaчecтвeни трaнcфoрмaции в чoвeшкaтa клeткa. Тoвa нe e нeщo, кoeтo мoжe дa се утoчни в рaмкитe нa 3-4 мeceцa, a зa дa се утoчни тoвa нeщo ca нeoбхoдими гoдини.
Втoрoтo нeщo e дoкoлкo тeзи прoтeини, тeзи бeлтъци, кoитo щe се вкaрaт в чoвeшкaтa клeткa щe мoгaт дa се възприeмaт кaтo чужди aнтигeни и дa дoвeдaт дo възниквaнe нa aвтoимунни зaбoлявaния. Нaй-вeрoятнo тoвa нямa дa се cлучи, нo нe мoжeм дa гo дoкaжeм, тoвa нe e нeщo, кoeтo се дoкaзвa в рaмкитe нa някoлкo мeceцa. Тoвa ca прoблeмитe oкoлo тaзи вaкcинa, кoитo нe ca утoчнeни.
Прeдcтaвeтe cи кaквo би cтaнaлo aкo дa кaжeм се имунизирaт 70-80% oт хoрaтa и cлeд някoлкo мeceцa или cлeд някoлкo гoдини се oкaжe, чe примeрнo 1-2% oт вaкcинирaнитe ca c aвтoимунни зaбoлявaния или имaт някaкви oнкoпрoблeми.“

„При уcлoвиe, чe cмъртнocттa oт СОVID e пoд 0,3% дa се вкaрвaт вaкcини, кoитo нe ca тoлкoвa дoбрe прoучeни, нa хoрa, нa кoитo им нямa нищo, кoитo ca здрaви и тeзи вaкcини нe ca нaпълнo изпитaни пo прaвилaтa нa дoбрaтa мeдицинcкa прaктикa тoвa ми се cтрувa мaлкo прибързaнo.“

„Oт eднa cтрaнa ни се кaзвa, чe вируcът нe cъздaвaл трaeн имунитeт, кoeтo мнoгo мe cъмнявa, a oт другa cтрaнa ниe cи прaвим вaкcинa, в кoятo изпoлзвaмe чacтици oт вируca и чaкaмe тaм дa пoлучим някaкъв пo-трaeн и пo-cилeн имунитeт.“

Някои от тези неща са валидни и за другите ваксини. Никой не отчита странични ефекти случили се над два месеца след ваксина. Автоимунните се диагностицират бавно - месеци, години след първите симптоми и естествено никога няма да признаят, че може да е от ваксина, защото е прекалено далече във времето. Производители на лекарства небрежно не съобщават смъртоносни странични ефекти и години наред излизат с лафа "няма достатъчно доказателства за това или онова тежко събитие". Чакат умрелите от някое лекарство да станат много, че да се забележи... Ей заради подобни тарикатлъци и обвързването на политиката с фармацията, хората започват да стават подозрителни. Системата обаче ги ни нарича антиваксери и плоскоземци...
Тарабас
Цитат(evanka @ 14/12/2020, 18:42) <{POST_SNAPBACK}>
Те този триаж в България го минаха преди месец някъде. Не в интензивните отделения, а на стълбите пред болниците.
Не мойш ги уплаши.
Вероятно половината България вече е изкарала вируса. Щот те там дори не се и тестват.
Ходят си на работа с температура и кашлица...

Така е.
Обаче ще дойде лятото, хората ще искат да заживеят нормално. Да пътуват, да посрещат гости от други земи, клиенти.
Кой ще дойде и кой ще ги пусне да излязат където и да е навън?
Тарабас
Доброволно!
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 14/12/2020, 20:38) <{POST_SNAPBACK}>
Така е.
Обаче ще дойде лятото, хората ще искат да заживеят нормално. Да пътуват, да посрещат гости от други земи, клиенти.

Ами ще ходят? Нали ги е ударила кризата и нямат кинти!? Да си стоят тук и да бачкат. laughing.gif

Как ще ги уплашиш германците като са в Шенген? Ще затворят границите ли? misli.gif
Тарабас
Не ми говори за този набеден специалист. w00tbrows.gif

Food and Drug Administration и European Medicines Agency одобряват и дават лиценз след проверка на данните от проведените изследвания. Щатите и Канада почнаха. Най-късно на 29.12.2020 ЕМА ще изкаже мнението си.
"доктор" Мангъров да ходи в телевизия Евроком, там микрофоните и камерите са 24 онлайн само за него включени.

Тва за страхът от автоимунни болести, неоплазии и кво ли още не от устата на хора, които есента си варят поне 100 литра ракия и 200 литра вино, за да искарат зимата живи и здрави, не ми говори. w00tbrows.gif
Нема друго племе в Европа, което да страда до такава степен от сърдечно съдови заболявания, рак на белия дроб, COLD.

D-rA
Любопитно е друго - как човечеството е оцелявало без ваксини и хилядите "лекарства, ваксини и методологии"? И кога масовата смъртност е достигала тези епидемиологични размери, както сега, когато уж разполагаме с толкова съвременна медицинска апаратура, лекари със супер познания и фармакогиганти с безизмерна оборудваност? sunbathing.gif
Тарабас
Ами човечеството никога не е било така мобилно както днес. И без ваксини и лекарства много не са оцелявали. Диабет, септични инфекти, пневмонии, туберкулоза, за неоплазии да не говорим и автоимунни болести. Хората са си отивали за месеци. Средната продължителност на живота над 40 е била лукс.

Отказвате да приемете елементарна информация. Болници има много, легла има много, има лекарства и апаратура. Супер модерни.

Няма персонал!

Номерът не е да постелиш едно легло и там да полегне някой, тва може да го правите и у дома.
Тарабас
Цитат(Радио Ереван @ 14/12/2020, 19:48) <{POST_SNAPBACK}>
Ами ще ходят? Нали ги е ударила кризата и нямат кинти!? Да си стоят тук и да бачкат. laughing.gif

Как ще ги уплашиш германците като са в Шенген? Ще затворят границите ли? misli.gif

Германците няма нужда някой да ги плаши, рационални хора са. Те имат голям избор и правейки избора си, ще заобиколят плоскоземните.
D-rA
Цитат(Тарабас @ 14/12/2020, 21:43) <{POST_SNAPBACK}>
Няма персонал!

Тук си прав. Персоналът си свирка в Германия, например, и критикува по форумите, гледайки отвисоко sunbathing.gif
biggeorge
Цитат(Радио Ереван @ 12/12/2020, 00:19) <{POST_SNAPBACK}>
Аз те мислех за хуманен, а ти искаш смъртни присъди да изпълняваш!?
Според мен мястото на тези хора е не в гроба, а в затвора при специален режим. Тогава бих им пожелал дълъг живот.

Кой ще ги съди?
Гешо Каскета ли?
Или любовницата му кака Сийка?

Харесва ми идеята управляващите терористи от ГРОБ и "Обединени терористи" да отидат в затвора, но няма кой да ги разследва за безбройните им престъпления и да ги осъди. sad.gif
Радио Ереван
Цитат(biggeorge @ 14/12/2020, 22:36) <{POST_SNAPBACK}>
Кой ще ги съди?
Гешо Каскета ли?
Или любовницата му кака Сийка?

Харесва ми идеята управляващите терористи от ГРОБ и "Обединени терористи" да отидат в затвора, но няма кой да ги разследва за безбройните им престъпления и да ги осъди. sad.gif

Достатъчно е да ги хванат за малка част от тях. Дори да не специален, на строг режим да са, в затвора ще им се радват много.
И за тия нямаше кой.
https://news.lex.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%8...B%D0%B0-%D0%B3/
https://fakti.bg/world/440157-okonchatelno-...stava-v-zatvora
evanka
Цитат(Тарабас @ 14/12/2020, 19:38) <{POST_SNAPBACK}>
Така е.

За влизане и излизане в рамките на ЕС едва ли ще има ограничения.
После, за сега се знае, че тези ваксини дават имунитет 3 месеца, за по-дълъг период още няма данни. А лятото е далече.
Хората в рисковите групи ще се ваксинират. Те са навити.
Но младите, които не правят тежки форми на ковид няма как да бъдат ваксинирани и ще продължат да пръскат зараза.
Не ми изглежда удачно няколко десетки милиона деца и младежи да се ваксинират и да рискуват странични ефекти за да пазят един милион старци, за които ваксината може да се окаже безсмислена, защото те не създавали имунитет.
Тарабас
Щеше да е хубаво, ако повечето са го минали, но не е така. 10-15% заедно с нетестваните. Хората трябва да се ваксинират, нещо което също ще отнеме много време или сегашното положение да продължи още година. Това нито болниците ще го издържат, нито икономиката.
evanka
Цитат(Тарабас @ 15/12/2020, 15:52) <{POST_SNAPBACK}>
Щеше да е хубаво, ако повечето са го минали, но не е така. 10-15% заедно с нетестваните. Хората трябва да се ваксинират, нещо което също ще отнеме много време или сегашното положение да продължи още година. Това нито болниците ще го издържат, нито икономиката.

Това го разбирам, но ако и ковид ваксината има същия ефект като грипната - да пази от тежки форми, но не и от разпространение на вируса, то какъв е смисъла да се ваксинират младите?
Ако се ваксинират само старите и рисковите групи, то и работата в болниците ще намалее, защото те са основните ви пациенти.
Но пък старите хора не правели имунитет дори и от ваксини, защото имунната им система е по-специална.
Та целевата група на ваксините вероятно е на възраст между 40-80 години, като между по-младите от тях - най вече тези с хронични болести. Та като цяло това грубо са 20-25% от всички. Ще ги ваксинират за 3 месеца и ако ваксината работи, може да се окаже, че е достатъчно.
Тарабас
Ваксината няма да пази само от тежки форми, но и няма как един ваксиниран, ако го налази вируса, да не го разпространява в началото. Децата няма да участват и е добре така. Достатъчни са 70% от масата
lati1960
Цитат(Тарабас @ 15/12/2020, 17:13) <{POST_SNAPBACK}>
Ваксината няма да пази само от тежки форми, но и няма как един ваксиниран, ако го налази вируса, да не го разпространява в началото. Децата няма да участват и е добре така. Достатъчни са 70% от масата

А това: https://nova.bg/news/view/2020/12/14/308449...BD%D0%B8%D1%8F/ Нали не мутирал вируса, според теб, всичко било наред. Прост въпрос: За коя точно мутация на Ковид са т. нар. "ваксини", с които ще се боцкате? Давай.
А, и още нещо, по същество: https://www.pariteni.bg/novini/zdrave/nad-9...-testove-237425 Друг прост въпрос: Колко процента надеждност е имало в досегашните тестове? И, какво правим с останалите проценти? Давай.
На прекалените оптимисти разчитащи "ваксините" да сложат край на пандемията, ето едно мастито изказване:
https://www.economic.bg/bg/a/view/gejts-pre...m_origin=abv.bg
Впрочем, повече от половината българи категорично нямат доверие на системата и властта, и няма да се ваксинират, в следващото инфо: https://www.pariteni.bg/novini/zdrave/boris...aksinite-237435, ето тази част конкретно: https://www.pariteni.bg/novini/zdrave/povec...kovid-19-237413 Та да те питам, господин Капацитет, що така, защо хората не желаят да ги дупчат с нещо, което не се знае какво е? Не че отговорът не е в така зададения въпрос, нали. И защо ти конкретно се направи, че не си прочел още предния ми пост в този смисъл до теб, със съответното инфо в него?
--------------------------------------
Под линия отново скромното ми незначително и неитнересно за никого мнение, но да си го кажа пак: Всичко с тая пандемия и тоя вирус /може и да го има, не споря/, е една гадна, долна, нечестна, нечиста и непочтена манипулация, лъжа и измама, освен грабеж на гърба на обществата, блокиране на икономиките, натоварване на държавите с колосални задължения, дългове, натиск по абсолютен контрол от глобалния финансов спекулативен елит, който се изживява като божество, яхнал Машинката за Кинти, днешната световна Матрица. Така продължавам да мисля, и досега никой не успя с факти и доказателства да ме опровергае и разубеди, че не съм прав. Останалото наистина са провалени кариери, бизнеси, погубени животи, много жертви, смърт, болка и нещастие. Но, защо? Защо хората по света продължават да търпят това? Да търпят отвратителната Игра на вируси от властите навсякъде! Ето на този въпрос нямам отговор. Може би някой тук ще ми помогне да разбера? Толкова ли тъпи и лековерни са хората? Не ми се вярва. Тогава, защо? Може би повечето имат интерес от цялата тая гадост? Като докторите, продали се за по 1000 лв на месец? И не само те. Защо учените крият истините по ситуацията от населението? Всички ли се облажват от тази измама? Само хорицата останали без работа и средства за препитание ли са истинските жертви? Май да. Но пък техният глас никъде не се чува. Те си мрат тихо и самотно, в ужаса на цялата гавра, а статистиката безмилостно ги причислява в графата - от Корона вирус! Безумие! Целият свят полудя!!!
evanka
Цитат(lati1960 @ 15/12/2020, 17:50) <{POST_SNAPBACK}>
А това: https://nova.bg/news/view/2020/12/14/308449...BD%D0%B8%D1%8F/ Нали не мутирал вируса, според теб, всичко било наред. Прост въпрос: За коя точно мутация на Ковид са т. нар. "ваксини", с които ще се боцкате? Давай.
А, и още нещо, по същество: https://www.pariteni.bg/novini/zdrave/nad-9...-testove-237425 Друг прост въпрос: Колко процента надеждност е имало в досегашните тестове? И, какво правим с останалите проценти? Давай.
На прекалените оптимисти разчитащи "ваксините" да сложат край на пандемията, ето едно мастито изказване:
https://www.economic.bg/bg/a/view/gejts-pre...m_origin=abv.bg
Впрочем, повече от половината българи категорично нямат доверие на системата и властта, и няма да се ваксинират, в следващото инфо: https://www.pariteni.bg/novini/zdrave/boris...aksinite-237435, ето тази част конкретно: https://www.pariteni.bg/novini/zdrave/povec...kovid-19-237413 Та да те питам, господин Капацитет, що така, защо хората не желаят да ги дупчат с нещо, което не се знае какво е? Не че отговорът не е в така зададения въпрос, нали. И защо ти конкретно се направи, че не си прочел още предния ми пост в този смисъл до теб, със съответното инфо в него?
--------------------------------------
Под линия отново скромното ми незначително и неитнересно за никого мнение, но да си го кажа пак: Всичко с тая пандемия и тоя вирус /може и да го има, не споря/, е една гадна, долна, нечестна, нечиста и непочтена манипулация, лъжа и измама, освен грабеж на гърба на обществата, блокиране на икономиките, натоварване на държавите с колосални задължения, дългове, натиск по абсолютен контрол от глобалния финансов спекулативен елит, който се изживява като божество, яхнал Машинката за Кинти, днешната световна Матрица. Така продължавам да мисля, и досега никой не успя с факти и доказателства да ме опровергае и разубеди, че не съм прав. Останалото наистина са провалени кариери, бизнеси, погубени животи, много жертви, смърт, болка и нещастие. Но, защо? Защо хората по света продължават да търпят това? Да търпят отвратителната Игра на вируси от властите навсякъде! Ето на този въпрос нямам отговор. Може би някой тук ще ми помогне да разбера? Толкова ли тъпи и лековерни са хората? Не ми се вярва. Тогава, защо? Може би повечето имат интерес от цялата тая гадост? Като докторите, продали се за по 1000 лв на месец? И не само те. Защо учените крият истините по ситуацията от населението? Всички ли се облажват от тази измама? Само хорицата останали без работа и средства за препитание ли са истинските жертви? Май да. Но пък техният глас никъде не се чува. Те си мрат тихо и самотно, в ужаса на цялата гавра, а статистиката безмилостно ги причислява в графата - от Корона вирус! Безумие! Целият свят полудя!!!

Предполагам, че като са взели част от РНК за да направят ваксина, са го направили с част, върху която не се случват мутации. Това е лесно и го могат. Но това, което все още може да е неизвестно е дали антителата срещу въпросния протеин ще са имунизиращи и трайни. Дали тази липо нано капчица в която е РНК е стабилна и дали докато стигне до българския краен потребител няма да изфиряса ...
Shade
Цитат(lati1960 @ 15/12/2020, 08:50) <{POST_SNAPBACK}>
Всичко с тая пандемия и тоя вирус е гадна, долна, нечестна, нечиста и непочтена манипулация, лъжа и измама.
Досега никой не успя с факти и доказателства да ме опровергае и разубеди, че не съм прав.

Имаше още един (при това известна фигура), който шумно прокламираше, че пандемията и вируса са лъжа, измама и политическа игра на опонентите му. Фактите го опровергаха и ежедневно продължават да го опровергават. Така че има на разположение предостатъчно доказателства и факти.
Обаче желанието ти уж да приемеш опровергаващи факти е демонстрация на лицемерие. На теб реални факти не са ти нужни, защото позицията ти основно се крепи на вяра. Вяра в единствената "истина". А както е известно, вярата е самодостатъчна и съответно омаловажава и игнорира всякакви представени факти и доказателства, които не пасват на желаната "истина". Още повече, че винаги могат да бъдат открити и представени удобни "факти" и "доказателства", които потвърждават "най-вярната и най-истинска истина".
Питето
Цитат(lati1960 @ 15/12/2020, 18:50) <{POST_SNAPBACK}>
... Безумие! Целият свят полудя!!!

Ако целия свят е луд, а само ти си нормален, то... абе има си логичен отговор, ма при тебе логиката и фактите нямат шанс, щото приоритетно ти е: "щото аз така ви казвам/ си мисля/ го вярвам", които неща не се нуждаят ни от логични връзки ни от комплексни факти в подкрепа.

Когато СЗО (разбирай няколко водещи държави) решли да ваксинират целия свят срещу едра шарка, мрънкачите приказвали същото — как няма да стане, и само едни фармацевти-мафиози щели да натрупат пачки... Нищо ново под слънцето.
lati1960
Цитат(Shade @ 15/12/2020, 20:34) <{POST_SNAPBACK}>
Имаше още един (при това известна фигура), който шумно прокламираше, че пандемията и вируса са лъжа, измама и политическа игра на опонентите му. Фактите го опровергаха и ежедневно продължават да го опровергават. Така че има на разположение предостатъчно доказателства и факти.
Обаче желанието ти уж да приемеш опровергаващи факти е демонстрация на лицемерие. На теб реални факти не са ти нужни, защото позицията ти основно се крепи на вяра. Вяра в единствената "истина". А както е известно, вярата е самодостатъчна и съответно омаловажава и игнорира всякакви представени факти и доказателства, които не пасват на желаната "истина". Още повече, че винаги могат да бъдат открити и представени удобни "факти" и "доказателства", които потвърждават "най-вярната и най-истинска истина".

Не е точно така, Шаде. Вируси бол, вкл. корона. Вероятно и Ковид също, в момента, не отричам това /и винаги съм го подчертавал под линия!/. Да разграничаваме нещата. Това, което е непочтеното, гадното, долното, лицемерното и нечестното, е отношението на властта навсякъде към проблема, от самото начало, та до днес. Ако проследиш историята на мерките навсякъде, от февруари насам, те почти по правило са точно обратното на правилните и нужните. Да припомням ли лятото, потока към Гръцко, към нашето море, сега хората ще са на ски, хижите ще ряботят, и не само те... Г-н Борисов още говори за отхлабване през празниците, ми детските градини?! no.gif Борис Джонсън също в Британия... Да не изреждам всичко и всички. Разбираш ли? Не се действа така при реална пандемия! /пак подчертавам, че някаква зараза има, то има и грипни, и сезонни, и какви ли не също/. Отделно също финансовите и икономически мерки в условията на пандемия, които са не само безумни, а смея да твърдя целенасочено такива, за да облагодетелстват определени среди, кланове, от властта, покрай нея, и включените в Играта на Вируси групи, като учени, лекари, мед. персонал, и т. н. Ето това е непочтеното, направо лъжа за мен. Че и отгоре. Абе превърнаха го някои в далавера, това е истината. Иначе познати ми се оплакват, че ги е страх да пратят близки при доктора и в болница за една кихавица даже, щото всички се връщат в чували, в графата "жертви на ковид"! Не твърдя да е факт, щото само се говори, но - дори болни от настинка, от грип, ги дупчели веднага, интубирали и блъскали с химикали до дупка, и за седмица ги уморяват, това витае като слух сред народа. А народът не е глупав, хората виждат какво става. Така че, по-кротко с обвиненията към мен. Не аз съм на власт, и не аз не мога да се справя с това. Мога от сега да се обзаложа, че никакви ваксини няма да прекратят тая гнусна игра и далавера, щото тя се услади на властта навсякъде, перфектно обслужва интересите на едно самоназначило се малцинство, ограбващо и гаврещо се с населението поголовно. Но пък от друга страна самото общество си е виновно, щото търпи това, а част от него добре си поживява покрай ковид играта, печелейки от нищото. Та така, бъди здрав, не сваляй маската, мий си ръцете, спазвай дистанция, няма лошо, но не забравяй, че ако има истинска, реална зараза, това са пълни булшет, които не могат да предпазят никого!!!
--------------------------------
оф.топ: В Х-раздела отворих специално за вас с Питето /а и за останалите/ тема по въпроса, който ми зададе в заключената вече за БогоЧовека, надявам се да се включите в нея, за да поговорим и там. А и другите, ако искат.
lati1960
Цитат(Питето @ 16/12/2020, 08:59) <{POST_SNAPBACK}>
Ако целия свят е луд, а само ти си нормален, то... абе има си логичен отговор, ма при тебе логиката и фактите нямат шанс, щото приоритетно ти е: "щото аз така ви казвам/ си мисля/ го вярвам", които неща не се нуждаят ни от логични връзки ни от комплексни факти в подкрепа.

Когато СЗО (разбирай няколко водещи държави) решли да ваксинират целия свят срещу едра шарка, мрънкачите приказвали същото — как няма да стане, и само едни фармацевти-мафиози щели да натрупат пачки... Нищо ново под слънцето.

По принцип си прав, не оспорвам, може светът да си е наред, пък само аз, таковата... neprichom.gif . Тъй де, защо не. a4dff7b7.gif Само че, нека аз "лудият" да те питам нещо, и не само теб: Има ли разлика между случая с шарката и Ковид-19? Има. И ще ти кажа само една, от основните: И тогава, и днес всички могат да видят болен от самата шарка, ако е такъв, със съответните признаци на самата шарка като такава /а не на съпъпстващи заболявания/. Докато при вируса Призрак Ковид никой никъде /освен по манипулираните от Китай първи клипове от Ухан/ не е видял и няма да види болен от самия ковид вирус! Всички били болни от съпътстващи болежки и умирали от такива, вирусът само спомагал... Абе някои за малоумни ли ни имат? Аз може и да съм луд, ама не съм тъп, сори. Изводът, поне за "лудите" като мен: Зараза реална няма! Хората или си умират от своите си болежки, от старост, инфаркти, инсулти, и както досега от познатите болести и проблеми, или ги морят изкуствено /не смея да кажа нарочно/ по болниците, като ги "лекуват" от нещо, което или го няма, или не е това, което се твърди. Така мисля аз, "лудият". Впрочем, и много голям процент от обществото, щото ако прегледаш допитванията по въпроса дали ще се ваксинираме, по-голяма част от населението категорично отказва! Е, явно не съм малцинство, приятелю, в тази "лудост", както твърдиш. Може пък други да са истински лудите, не знам. Явно се налага да преосмислиш нещата по-задълбочено и безпристрастно, по-обективно. Базирано на реалните факти и действителност, а не на тази, която ни представят властите и медиите. И пишман учените, продали се за шепа кинти. Но ти си знаеш, не ти се бъркам. Всеки си прави избора, и си носи последствията. Бъди здрав, това ти желая, щото е видно, че който се разболее от квото и да е, и влезе в системата, има не малка вероятност да излезе от нея в черен чувал, с марка "Ковид-19"! И с това ни "доказвали" на всички, че имало пандемия. Господ да ни е на помощ! Да ни пази от такива "спасители".
------------------------------
оф.топ: В Х-раздела отворих тема по диалога ни с теб и Шаде в заключената тема тук, ако имаш желание, включи се и там, както и всеки, който желае.
lati1960
Цитат(evanka @ 15/12/2020, 20:08) <{POST_SNAPBACK}>
Предполагам, че като са взели част от РНК за да направят ваксина, са го направили с част, върху която не се случват мутации. Това е лесно и го могат. Но това, което все още може да е неизвестно е дали антителата срещу въпросния протеин ще са имунизиращи и трайни. Дали тази липо нано капчица в която е РНК е стабилна и дали докато стигне до българския краен потребител няма да изфиряса ...

За целта ги замразяват. Това знам. Но, макар да не разбирам от тематиката, поне проучих и прочетох, че не това е главният проблем, специално при мутациите. Щото всяка такава с времето създава нови и различни антитела в човешкия геном и организъм, за което ще е нужна нова ваксина, специално изработена за този мутант на вируса. Така погледнато, ако изобщо ни казват истината въобще /в което се съмнявам/, сега изработените ваксини ще предпазят само част от населението, и то за кратък срок от време, защото ще са податливи на ново заразяване с новата мутация, после с нова, и нова, и т. н., докога? Разбираш ли? Тази Игра на Вируси няма да свърши скоро, казвам ви го, могат да я спрат само хората, обществото, ако разберат, че го мамят и манипулират, ако въобще му пука на някого! А като гледам, май не. Така че, цялото това безумие ще продължи, още дълго. Ще има и нови "игри" скоро, и не на тронове, а май точно на глада, така се очертава. Имам предвид очертаващия се глобален финансов и икономически блокаж, регионален също. А при дефицит на стоки и услуги цените ще гръмнат до небесата, тогава народа ще се усети, ама ще е късно... и, не знам, ще видим. Може пък така да си я карат всички още дълго - с "игри" на пандемии, вируси, заеми, мораториуми... Хляб и зрелища, да. Така се управлява тълпата. Не съм го измислил аз. Явно е вярно.
Тарабас
Знам, невъзможно е да ти изтият написаното, но съм длъжен да го кажа. Ти си един долен лъжец!
Лекар да види вирусна пневмония на живо е като да видиш комета, може да се случи вендъж, два пъти в практиката ти. Има ги описани в учебниците.
По целият свят в момента в интензивните отделения , а и не само там, умират дневно хиляди от вирусна пневмония. Това е Армагедон!

Точно такива вийни и вуйчовци, които си чешат по цял ден слабините от скута, всяват смут и паника с дезинформацията и идиотията си!
Бай Ганьо
Подкрепям напълно това което казваш.
Ако правителствата се грижеха за здравето на хората нямаше да ги тъпчат като добитък в магазините при всяко обявяване на дата за затваряне.
Та като казах добитък та да повторя. Ние сме добитък. От най-примитивният.

Shade
Цитат(lati1960 @ 16/12/2020, 01:42) <{POST_SNAPBACK}>
Не е точно така, Шаде. Вируси бол, вкл. корона. Вероятно и Ковид също, в момента, не отричам това /и винаги съм го подчертавал под линия!/. Да разграничаваме нещата. Това, което е непочтеното, гадното, долното, лицемерното и нечестното, е отношението на властта навсякъде към проблема, от самото начало, та до днес. Ако проследиш историята на мерките навсякъде, от февруари насам, те почти по правило са точно обратното на правилните и нужните. Да припомням ли лятото, потока към Гръцко, към нашето море, сега хората ще са на ски, хижите ще ряботят, и не само те... Г-н Борисов още говори за отхлабване през празниците, ми детските градини?! no.gif Борис Джонсън също в Британия... Да не изреждам всичко и всички. Разбираш ли? Не се действа така при реална пандемия! /пак подчертавам, че някаква зараза има, то има и грипни, и сезонни, и какви ли не също/. Отделно също финансовите и икономически мерки в условията на пандемия, които са не само безумни, а смея да твърдя целенасочено такива, за да облагодетелстват определени среди, кланове, от властта, покрай нея, и включените в Играта на Вируси групи, като учени, лекари, мед. персонал, и т. н. Ето това е непочтеното, направо лъжа за мен. Че и отгоре. Абе превърнаха го някои в далавера, това е истината. Иначе познати ми се оплакват, че ги е страх да пратят близки при доктора и в болница за една кихавица даже, щото всички се връщат в чували, в графата "жертви на ковид"! Не твърдя да е факт, щото само се говори, но - дори болни от настинка, от грип, ги дупчели веднага, интубирали и блъскали с химикали до дупка, и за седмица ги уморяват, това витае като слух сред народа. А народът не е глупав, хората виждат какво става. Така че, по-кротко с обвиненията към мен. Не аз съм на власт, и не аз не мога да се справя с това. Мога от сега да се обзаложа, че никакви ваксини няма да прекратят тая гнусна игра и далавера, щото тя се услади на властта навсякъде, перфектно обслужва интересите на едно самоназначило се малцинство, ограбващо и гаврещо се с населението поголовно. Но пък от друга страна самото общество си е виновно, щото търпи това, а част от него добре си поживява покрай ковид играта, печелейки от нищото. Та така, бъди здрав, не сваляй маската, мий си ръцете, спазвай дистанция, няма лошо, но не забравяй, че ако има истинска, реална зараза, това са пълни булшет, които не могат да предпазят никого!!!
--------------------------------
оф.топ: В Х-раздела отворих специално за вас с Питето /а и за останалите/ тема по въпроса, който ми зададе в заключената вече за БогоЧовека, надявам се да се включите в нея, за да поговорим и там. А и другите, ако искат.

Вече споменах за онзи властимащ, който заради личен интерес опита да омаловажи епидемията. Еднoто следствие от това е, че той вече не е властимащ. Другото следствие, обаче, е резултат от вярата. Които му повярваха, съдействаха за екплозивен скок на епидемията. Което засегна и продължава да засяга и онези, които не му повярваха.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 16/12/2020, 05:00) <{POST_SNAPBACK}>
Ние сме добитък. От най-примитивният.

Ти си знаеш най-добре. Така че нямам възражения.
За протокола, обаче, ще спомена, че вие може и да сте добитък, но ние не сме.
Бай Ганьо
https://m.24zdrave.bg/article/9323972

Айде специалисте обясни на говедата защо Асен не е могъл да зарази семейството си?
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 16/12/2020, 06:51) <{POST_SNAPBACK}>
https://m.24zdrave.bg/article/9323972

Айде специалисте обясни на говедата защо Асен не е могъл да зарази семейството си?

Бъркаш ме с някого. Не съм специалист по наивни вярващи говеда.
Бай Ганьо
Поне не можеш ли да помислиш малко?
Айде напъни се, защото по всичко вече личи, че ти си вярващия.
Защо обвиняваш Лати че търси сам отговори, след като не намира такива от власт имащите?
Shade
Цитат(lati1960 @ 16/12/2020, 02:02) <{POST_SNAPBACK}>
Ковид никой никъде не е видял и няма да види болен от самия ковид вирус! Всички били болни от съпътстващи болежки и умирали от такива

Ако имаш лошия късмет да хванеш ковид (много е заразен), ще имаш удоволствието "да видиш болен от самия ковид вирус!" и без съпътсващи болежки. Да те успокоя: смърт от ковид или с помощта на ковид далеч не е безусловно явление. Въпреки че смъртта като преход към вечен живот в царството Му би могла да е за предпочитане при алтернативата земен живот с хронични патологични усложнения.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 16/12/2020, 07:16) <{POST_SNAPBACK}>
Поне не можеш ли да помислиш малко?
Айде напъни се, защото по всичко вече личи, че ти си вярващия.
Защо обвиняваш Лати че търси сам отговори, след като не намира такива от власт имащите?

Достатъчно е, че ти мислиш. Вярвам ти.
Повярвах ти, че Скрипал е ял отровни гъб в ресторант. Повярвах ти, че и Навални е ял отровни гъби в ресторант.
Не ме излъга, оказа се прав, и двете разследвания потвърдиха, този сорт гъби се нарича Новичок.
Бай Ганьо
Явно и Скрипал и Навални бяха по силни от отровата.
Бахти Новичока. Що я имат за опасна отрова тогава!
Тя като короната ще да е. Има я, ама не действа.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 16/12/2020, 07:39) <{POST_SNAPBACK}>
Явно и Скрипал и Навални бяха по силни от отровата.
Бахти Новичока. Що я имат за опасна отрова тогава!
Тя като короната ще да е. Има я, ама не действа.

Съгласен съм с теб. Прав си, както винаги. Така е, няма никаква корона, след като не се наблюдава 100% смъртност. Отделен е въпросът, че да говорят реално за смъртта могат само покойниците. smile.gif
Бай Ганьо
Това, което искам да кажа е, че този вирус с нищо не е по-опасен от всички други вируси и болести, които са сполетявали човечеството последните години.
Тоест тези драстични затваряния на икономики, хора и всичко което се прави сега е напълно излишно. Ако не беше целият този медиен шум, едва ли обществото щеше да забележи наличието на вируса.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 16/12/2020, 08:05) <{POST_SNAPBACK}>
Това, което искам да кажа е, че този вирус с нищо не е по-опасен от всички други вируси и болести, които са сполетявали човечеството последните години.
Тоест тези драстични затваряния на икономики, хора и всичко което се прави сега е напълно излишно. Ако не беше целият този медиен шум, едва ли обществото щеше да забележи наличието на вируса.

От това, че казваш какво мислиш, не следва, че което мислиш, е истина. Единственото, което следва със сигурност е, че ти си мислиш така.
Ако не се прилагаха мерки за ограничаване темпа на заразата, обществото щеше да е забелязало наличието на вируса още по-отчетливо. Но ти продължавай, да си вярваш, че става дума само за медиен шум. Ще ти се наложи да се замислиш едва когато ти припари под задника.
evanka
Цитат(Бай Ганьо @ 16/12/2020, 17:05) <{POST_SNAPBACK}>

Тогава как да си обясним тази двойно по-висока смъртност тази есен в сравнение с предишните години?
Трябва да има някакво обяснение.
Какво е твоето?
Shade
Цитат(evanka @ 16/12/2020, 08:31) <{POST_SNAPBACK}>
Тогава как да си обясним тази двойно по-висока смъртност тази есен в сравнение с предишните години?
Трябва да има някакво обяснение.
Какво е твоето?

Отговорът му го знаем: "Един ден статистиката ще покаже дали смъртността тази есен е по-висока"
Единственото, което не знаем и той пропуска да уточни е, кога е този "един ден" и какво пречи това да е днешният ден. В момента е налична цялата информция по месеци от началото на тази година до днес и нищо не пречи да се сравни със същия период от предишните години.
Бай Ганьо
То е от хаоса в болниците породен от уплахата на хората.
В болниците със сигурност има хора, които няма нужда да са там.
Те не са болни, а заемат мястото на реално болни хора.
Също така има много хронично болни хора, които ги е страх да ходят да се лекуват, за да не се заразят от короната. Една родилка днес с контракции е обикаляла няколко различни болници в различни градове, за да я приемат да роди. Пълен хаос поради паниката, която короната създаде.
lati1960
Цитат(Shade @ 16/12/2020, 16:34) <{POST_SNAPBACK}>
Вече споменах за онзи властимащ, който заради личен интерес опита да омаловажи епидемията. Еднoто следствие от това е, че той вече не е властимащ. Другото следствие, обаче, е резултат от вярата. Които му повярваха, съдействаха за екплозивен скок на епидемията. Което засегна и продължава да засяга и онези, които не му повярваха.

Не оспорвам това. Говориш за Тръмп, но не само той реагира на ситуацията неадекватно. Виждаш и чуваш, поне по новините, какво се случва и у нас в момента. Премиерът Борисов предизборно се пъчи да отхлабва, здравният му министър говори точно обратното, днес обсъждали удължаване на мерките, вчера се говореше за отваряне на детските градини, хижарите се готвят за зимния сезон, ловните дружинки си шетат по гори и поля... Кашата е пълна, и поголовна! И в мътната ѝ вода едни тарикати ловят едри шарани, купища ковид кинти, образно казано. Евалата! Кво пък, като могат, правят. Както е в народната мъдрост - не е луд, който яде два зелника, луд е, който му ги дава. Пак подчертавам, главният въпрос е: Защо обществото като цяло позволява това безумие, наречено ковид пандемия? За мен лично част от отговора се коренѝ в натиска всички да получават парѝ без да работят, готино е, не оспорвам. А също голяма далавера за огромни групи от населението, купени със средства от заемите, с които загробват в момента България. Иначе виновни са умрелите, както винаги. А дали от ковид, един Господ знае. Как ще свърши цялата работа? Не знам. Със сигурност не и с ваксинацията. Шоуто ще продължи, ще има и други игри, и на вируси, и на какво ли не още. Тая разхайтена от съвременната "демокрация" тълпа трябва да бъде забавлявана, докато я... е, знаеш, да не го казвам.
lati1960
Цитат(Shade @ 16/12/2020, 17:20) <{POST_SNAPBACK}>
Ако имаш лошия късмет да хванеш ковид (много е заразен), ще имаш удоволствието "да видиш болен от самия ковид вирус!" и без съпътсващи болежки. Да те успокоя: смърт от ковид или с помощта на ковид далеч не е безусловно явление. Въпреки че смъртта като преход към вечен живот в царството Му би могла да е за предпочитане при алтернативата земен живот с хронични патологични усложнения.

Не знам. Досега никой около мен не е виждал нещо подобно. Няколко познати изкараха нещо като настинки, на едни тестовете бяха положителни, на други не. Пълна каша. Нищо сигурно. Всеки си говори и пише каквото си ще, един едно, друг друго, противоречат си учени, вирусолози... Днес, в ранния следобед, по БНР имаше интервю с български лекар практикуващ в Германия, който каза интересни неща. В прав текст обяви, че никой от колегите му не е наясно с какви лекарства да се третират болните от ковид, всеки го прави по свое усмотрение, преценка и опит. Освен всичко, практиката у нас да се лекува с т. нар. кръвна плазма, в немско е невъзможна, понеже там този начин е в сферата само на научните експерименти, защото не е доказана ефикасността му. И т. н., и т. н. Не само това де. Така погледнато, от самото начало на т. нар. "пандемия" всичко е пълна обърквация, противоречия, лъжи дори /в първите теми по въпроса съм изобличил някои от тях, вече дори не ми се говори/, на властите, на медиите, на учените дори... Едни от тях препоръчват еди кво си срещу "заразата", други го отричат, налагат точно обратното... И народът се ошашави в един момент. В крайна сметка се стигна като в онази шопска мъдрост: Мѝжи, да те лажем! В смисъл, някои се правят, че вярват в пандемията, заради облаги и далавера, други се правят, че им дреме, като всички са ревнали: Дайте ни парѝ!, към властта, и тя дава ли дава, купища за всички, идели избори! Ми добре. Да видим кой ще плати сметката накрая. Щото тя ще дойде, рано или късно. Няма безплатен обяд, знаеш.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.