Имаше още един (при това известна фигура), който шумно прокламираше, че пандемията и вируса са лъжа, измама и политическа игра на опонентите му. Фактите го опровергаха и ежедневно продължават да го опровергават. Така че има на разположение предостатъчно доказателства и факти.
Обаче желанието ти уж да приемеш опровергаващи факти е демонстрация на лицемерие. На теб реални факти не са ти нужни, защото позицията ти основно се крепи на вяра. Вяра в единствената "истина". А както е известно, вярата е самодостатъчна и съответно омаловажава и игнорира всякакви представени факти и доказателства, които не пасват на желаната "истина". Още повече, че винаги могат да бъдат открити и представени удобни "факти" и "доказателства", които потвърждават "най-вярната и най-истинска истина".
Не е точно така, Шаде. Вируси бол, вкл. корона. Вероятно и Ковид също, в момента, не отричам това /и винаги съм го подчертавал под линия!/. Да разграничаваме нещата. Това, което е непочтеното, гадното, долното, лицемерното и нечестното, е отношението на властта навсякъде към проблема, от самото начало, та до днес. Ако проследиш историята на мерките навсякъде, от февруари насам, те почти по правило са точно обратното на правилните и нужните. Да припомням ли лятото, потока към Гръцко, към нашето море, сега хората ще са на ски, хижите ще ряботят, и не само те... Г-н Борисов още говори за отхлабване през празниците, ми детските градини?!

Борис Джонсън също в Британия... Да не изреждам всичко и всички. Разбираш ли? Не се действа така при реална пандемия! /пак подчертавам, че някаква зараза има, то има и грипни, и сезонни, и какви ли не също/. Отделно също финансовите и икономически мерки в условията на пандемия, които са не само безумни, а смея да твърдя целенасочено такива, за да облагодетелстват определени среди, кланове, от властта, покрай нея, и включените в Играта на Вируси групи, като учени, лекари, мед. персонал, и т. н. Ето това е непочтеното, направо лъжа за мен. Че и отгоре. Абе превърнаха го някои в далавера, това е истината. Иначе познати ми се оплакват, че ги е страх да пратят близки при доктора и в болница за една кихавица даже, щото всички се връщат в чували, в графата "жертви на ковид"! Не твърдя да е факт, щото само се говори, но - дори болни от настинка, от грип, ги дупчели веднага, интубирали и блъскали с химикали до дупка, и за седмица ги уморяват, това витае като слух сред народа. А народът не е глупав, хората виждат какво става. Така че, по-кротко с обвиненията към мен. Не аз съм на власт, и не аз не мога да се справя с това. Мога от сега да се обзаложа, че никакви ваксини няма да прекратят тая гнусна игра и далавера, щото тя се услади на властта навсякъде, перфектно обслужва интересите на едно самоназначило се малцинство, ограбващо и гаврещо се с населението поголовно. Но пък от друга страна самото общество си е виновно, щото търпи това, а част от него добре си поживява покрай ковид играта, печелейки от нищото. Та така, бъди здрав, не сваляй маската, мий си ръцете, спазвай дистанция, няма лошо, но не забравяй, че ако има истинска, реална зараза, това са пълни булшет, които не могат да предпазят никого!!!
--------------------------------
оф.топ: В Х-раздела отворих специално за вас с Питето /а и за останалите/ тема по въпроса, който ми зададе в заключената вече за БогоЧовека, надявам се да се включите в нея, за да поговорим и там. А и другите, ако искат.