Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Къде изчезна Дядо Мраз?
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
Радио Ереван
Спомням си като малък преди Нова година идваше дядо Мраз и раздаваше подаръци на послушните деца и дори и на такива пакостници като мен, защото беше добър старец. Тогава като малък се чудех, как така успява да отиде на толкова много места за толкова малко време? Вървя си по улицата и виждам Дядо Мраз. След малко на друга улица го виждам пак, но изглежда по друг начин!? Как така се преобразява толкова бързо!? Изведнъж някъде към 1989 г. Дядо Мраз изчезна и на негово място се появи Дядо Коледа. И той се оказа добър старец, но раздаваше подаръците си малко по-рано от Дядо Мраз. Аз вече не бях толкова малък и приех философски промяната, но как ли са се почувствали по-малките деца? Миналата година посрещахме Дядо Мраз, а тази година Дядо Коледа!? Един и същ човек ли е и ако да, защо си е сменил името? misli.gif
ЕксГорски
Цитат(Радио Ереван @ 22/12/2020, 15:11) <{POST_SNAPBACK}>
Дядо Мраз изчезна и на негово място се появи Дядо Коледа.

Дядо Мраз изчезна там, от където дойде!
А Дядо Коледа си зае мястото, което заемаше преди Дядо Мраз да го из...хвърли

Питай баба си, кой и кога е идвал "преди 9ти"
Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 22/12/2020, 16:10) <{POST_SNAPBACK}>
Дядо Мраз изчезна там, от където дойде!
А Дядо Коледа си зае мястото, което заемаше преди Дядо Мраз да го из...хвърли

Питай баба си, кой и кога е идвал "преди 9ти"

Значи самозванец е бил този дядка! smile.gif

Още като малък дядо ми каза, че "преди 9ти" Дядо Мраз се е казвал Дядо Коледа. Питах го защо? Ами защото в СССР идва Дед Мароз и затова и у нас е било така. Не ми каза, че е изхвърлил Дядо Коледа!

Как ще обясниш на едно малко дете защо Дядо Мраз си сменя името и защо подаръците от новогодишни са станали коледни?

Там където са бабите и дядовците ми сега няма нито телефони, нито интернет.... Не мога да ги питам. no.gif

П.П. Всъщност Дядо Мраз е съществувал още в началото на 20-ти век. Доказателство за това е стихотворението на Елин Пелин от 1910 година:
Знаете ли кой съм аз —
дядо ви Мраз?…
Тежък лед ми е брадата,
от бял сняг ми е косата.
Ледни дишам ветрове,
страшни трупам снегове.
Дето щипна — почервее,
дето хапна, посинее.
Бягай в къщи и се сгрей,
гледай вънка и се смей!
Питето
Ми я му е писнало, я вече да не може. Така де, все подпийнал (оказа се, че червения нос не идвал от студа), постоянно с мацка и на това отгоре мъкне тежки чували. animatedwink.gif
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 22/12/2020, 19:05) <{POST_SNAPBACK}>
Ми я му е писнало, я вече да не може. Така де, все подпийнал (оказа се, че червения нос не идвал от студа), постоянно с мацка и на това отгоре мъкне тежки чували. animatedwink.gif

Може и да си прав, но по онова време не ни казаха така. Този новият - Дядо Коледа има същите проблеми. Да не вземе и той да стане зян? w00tbrows.gif
Dani
Цитат(Радио Ереван @ 22/12/2020, 15:11) <{POST_SNAPBACK}>
Аз вече не бях толкова малък и приех философски промяната, но как ли са се почувствали по-малките деца? Миналата година посрещахме Дядо Мраз, а тази година Дядо Коледа!? Един и същ човек ли е и ако да, защо си е сменил името? misli.gif

Те едва ли са забелязали промяната в името, тъй като вниманието им е било съсредоточено върху подаръците. Дали Дядо Мраз ще ти подари подарък или Дядо Коледа има ли изобщо някакво значение!?
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 22/12/2020, 17:58) <{POST_SNAPBACK}>
П.П. Всъщност Дядо Мраз е съществувал още в началото на 20-ти век. Доказателство за това е стихотворението на Елин Пелин от 1910 година:
Знаете ли кой съм аз —
дядо ви Мраз?…
Тежък лед ми е брадата,
от бял сняг ми е косата.
Ледни дишам ветрове,
страшни трупам снегове.
Дето щипна — почервее,
дето хапна, посинее.
Бягай в къщи и се сгрей,
гледай вънка и се смей!

Всъщност, стихотворението Дядо Мраз, е част от стихосбирката на Елин Пелин "Златни люлки" или Стихотворения за деца - която е издадена през 1909 г. Т.е. това стихотворение е написано вероятно много по-рано, защото стихосбирката съдържа над 50 стихотворения..Виж тук, в раздел Произведения
Което предполага, че не той е измислил дядо Мраз, а е свидетел на тази традиция, за която дирите се губят още назад във времето... sunbathing.gif

Радио Ереван
Цитат(Dani @ 22/12/2020, 20:21) <{POST_SNAPBACK}>
Те едва ли са забелязали промяната в името, тъй като вниманието им е било съсредоточено върху подаръците. Дали Дядо Мраз ще ти подари подарък или Дядо Коледа има ли изобщо някакво значение!?

Казваш, важното е аванта да има, не е важно от кого! smile.gif
Зависи от детето, на мен например ми правеха впечатление много неща.
Ами промяната в датата на подаръците? Ще кажеш, колкото по-рано ги дават, толкова по-добре. smile.gif
Riki
Ах, колко сладко!!!
Ако знаеш, какви спомени ми върна!!! wub.gif

Баба и майка приготвяха празничната вечеря. Чичо правеше на мен и брат ми снежен замък ( при нас падаше голям сняг).
Това на 31.12... Татко тичаше до в къщи, да остави подаръците под елхата, за да можем на 01.01....да ги отворим (като се приберем посред нощ от бабини, от които ни разделяше една улица). Малко сън и с "тайфата" да суровакаме....

Само, че теб това не те вълнува......

Дядо Мраз си тръгна с " ну пагади", " Сънчо", "Лека нощ деца", "Пинко, розовата пантера", "Тимур и неговата команда" ( бях командир на "тимуровска команда")....
С дълбокият сняг, който вече не пада над моя роден град....
С "тайфата"....с която не сме се чували от години....
С игрите до късно на "стражари и апаши"...утихна квартала. Има ...интернет......."Еконт", "Спиди" и т.н. Рудолф е пенсиониран.
Мед.козметика се погрижи за зачервения нос...............

Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 22/12/2020, 20:48) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност, стихотворението Дядо Мраз, е част от стихосбирката на Елин Пелин "Златни люлки" или Стихотворения за деца - която е издадена през 1909 г. Т.е. това стихотворение е написано вероятно много по-рано, защото стихосбирката съдържа над 50 стихотворения..Виж тук, в раздел Произведения
Което предполага, че не той е измислил дядо Мраз, а е свидетел на тази традиция, за която дирите се губят още назад във времето... sunbathing.gif

Ще се поправя, през 1910-та Елин Пелин е написал разказът "Дядо Мраз и внуците му".

http://epicenter.bg/article/Dyado-Mraz-ne-...C9cmJ2CrPYSMFwk
Dani
Цитат(Радио Ереван @ 22/12/2020, 21:00) <{POST_SNAPBACK}>
Казваш, важното е аванта да има, не е важно от кого! smile.gif

Дали ще е феичката на Зъбките, Дядо Коледа, Дядо Мраз, Великденския Заек и т.н. и т.н., няма кой знае какво значение, важно е самото предусещане на нещо хубаво. Аз лично предпочитам Дядо Коледа пред Дядо Мраз, защото думата Коледа я асоциирам с по-хубави неща.

Цитат
Ами промяната в датата на подаръците? Ще кажеш, колкото по-рано ги дават, толкова по-добре. smile.gif

good.gif
Питето
Цитат(Радио Ереван @ 22/12/2020, 21:00) <{POST_SNAPBACK}>
...Ами промяната в датата на подаръците? Ще кажеш, колкото по-рано ги дават, толкова по-добре. smile.gif

Не бе, втората дата е за "поправка", ако нещо се издъниш с подаръците на първата дата. Абе ти нали си бил студент, как не се усещаш за такива врътки... good.gif
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 23/12/2020, 19:14) <{POST_SNAPBACK}>
Не бе, втората дата е за "поправка", ако нещо се издъниш с подаръците на първата дата. Абе ти нали си бил студент, как не се усещаш за такива врътки... good.gif

Никога не съм се явявал на поправителен. Не бях прилежен като ученик, но бях добър студент.
Аз ако бях малчуган, щях да искам подарък и на двете дати. Единият от Дядо Мраз, другият от Дядо Коледа.
По мое време Коледа (Рождество Христово) само се споменаваше, но не се празнуваше. Сега има два празника, което е хубаво.
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 23/12/2020, 21:09) <{POST_SNAPBACK}>
Сега има два празника, което е хубаво.

да, бе да - де да бяха 2 - Дядо Коледа, хваща дядо Мраз под лакът и му казва - айде че бай Васил ни чака - и после... събуждат се с омотани погледи след неясно колко дни, па то бае Йордан със зачервени бузки разлива греяната и ухилен вдига наздравица... От ъгъла наднича и Ванчо, ей гиди калпазанчо - и бъклици приготвил и софра разположил иии... губи ми се нататък...Два били - не си в час sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 23/12/2020, 22:05) <{POST_SNAPBACK}>
да, бе да - де да бяха 2 - Дядо Коледа, хваща дядо Мраз под лакът и му казва - айде че бай Васил ни чака - и после... събуждат се с омотани погледи след неясно колко дни, па то бае Йордан със зачервени бузки разлива греяната и ухилен вдига наздравица... От ъгъла наднича и Ванчо, ей гиди калпазанчо - и бъклици приготвил и софра разположил иии... губи ми се нататък...Два били - не си в час sunbathing.gif

Пропуснах да добавя, че са два, но до края на годината. sunbathing.gif
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 23/12/2020, 22:37) <{POST_SNAPBACK}>
Пропуснах да добавя, че са два, но до края на годината. sunbathing.gif

Пак не си прав - между дядо Коледа и дядо Мраз е свети Стефан sunbathing.gif
ЕксГорски
Цитат(Радио Ереван @ 23/12/2020, 22:09) <{POST_SNAPBACK}>
По мое време Коледа (Рождество Христово) само се споменаваше, но не се празнуваше. Сега има два празника, което е хубаво.

А (по мое време) си го празнувахе, но ... тайно!
Казвал съм го вече : имахме колега роден 25/12, което ни позволяваше да празнуваме Коледа, без да казваме, че ... празнуваме ... Коледа
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 23/12/2020, 23:12) <{POST_SNAPBACK}>
Пак не си прав - между дядо Коледа и дядо Мраз е свети Стефан sunbathing.gif

Да ме прости светията, но заради празненствата по Коледа съм го пропуснал. az takovata.gif

Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 23/12/2020, 23:20) <{POST_SNAPBACK}>
А (по мое време) си го празнувахе, но ... тайно!
Казвал съм го вече : имахме колега роден 25/12, което ни позволяваше да празнуваме Коледа, без да казваме, че ... празнуваме ... Коледа

По мое време (имах предвид когато бях в детската градина) нямах колеги.
Тогава митът за Дядо Мраз ми беше един от първите уроци в живота. Разбрах, че не бива сляпо да се вярва на когото и да е. Може би по тази причина дълго време бях заклет атеист.
Питето
Това трябва да го издадеш в специален календар (ама с обясненията и подсказките, а не като православните книжки дето няма подробности), щото ей-нА — хората не ги знаят тези неща и пропускат, пропускат...
Питето
Да, бе еднакви. Дядо Мраз ходи с чувала на гръб и трае Снежанка, а на Дядо Коледа му памага екип джуджета и развозва чувала с шейна и елени...
ЕксГорски
Цитат(Радио Ереван @ 22/12/2020, 22:46) <{POST_SNAPBACK}>
Ще се поправя, през 1910-та Елин Пелин е написал разказът "Дядо Мраз и внуците му".

Всъщност, за да приключим с дядовците : Дядо Мраз не е измислен от комунистите (те па какво ли са измислили!), но е наложен от тях на мястото на Дядо Коледа, на когото му забраниха да съществува, по примера (както винаги) на СССР.

А сега всеки е свободен да празнува или единия, или другия, или и двамата и даже и Свети Никола (6ти декември). angel_not.gif
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 24/12/2020, 10:46) <{POST_SNAPBACK}>
Да, бе еднакви. Дядо Мраз ходи с чувала на гръб и трае Снежанка, а на Дядо Коледа му памага екип джуджета и развозва чувала с шейна и елени...

Дядо Коледа е капиталист експлоататор и въпрос на време е горките джуджета да започнат да стачкуват. Какъвто е изнежен, пухкав и мързелив, ще се откаже да бъде Дядо Коледа. smile.gif

Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 24/12/2020, 12:37) <{POST_SNAPBACK}>
Дядо Мраз не е измислен от комунистите (те па какво ли са измислили!), но е наложен от тях на мястото на Дядо Коледа, на когото му забраниха да съществува, по примера (както винаги) на СССР.

Как какво? Ами Ленинските съботници, кой ги е измислил? unsure.gif Ами петилетките, плановата икономика, жителството?
Така де, протеже на комунистите. Нещо такова някога ми каза и дядо.
Не мога да отрека обаче, че тази подмяна има логика. След като религията е опиум за народите, как така ще има Дядо Коледа? Разбирам ги.
Riki
Празнувахме, но само с един подарък .

https://youtu.be/437hn9nWJ44
wal
Аз като стар форумен анализатор съм длъжен да акцентирам върху някои съществени разлики между двамата старци.
Дядо Коледа разнася подаръците сам, с елените, а Дядо Мраз е винаги със Снегурочката.Питалили сте се защо е така?!Заради някои особености на националния характер - в празничната нощ Дядо Коледа ще се прибере сам с елените , а Дядо Мраз трябва някой да го носи.
Весели празници приятели!!
ByBa
Цитат(wal @ 24/12/2020, 17:28) <{POST_SNAPBACK}>
Аз като стар форумен анализатор съм длъжен да акцентирам върху някои съществени разлики между двамата старци.
Дядо Коледа разнася подаръците сам, с елените, а Дядо Мраз е винаги със Снегурочката.Питалили сте се защо е така?!Заради някои особености на националния характер - в празничната нощ Дядо Коледа ще се прибере сам с елените , а Дядо Мраз трябва някой да го носи.
Весели празници приятели!!

Ей, верно бе,от двамата Дядовци Дядо Мраз е привилигерован...отпусната му е субсидия за асистентКа...

...и разбира се, трябва някой да му натрие носа...после, след празниците, ако не се е представил добре...

;-)
ЕксГорски
Цитат(ByBa @ 24/12/2020, 20:08) <{POST_SNAPBACK}>
.и разбира се, трябва някой да му натрие носа...после, след празниците, ако не се е представил добре...

Ти пак ли за ... прибора?
Явно по това времe на денонощието нещо те тревожи! tongue.gif
Dani
Цитат(Радио Ереван @ 23/12/2020, 23:39) <{POST_SNAPBACK}>
По мое време (имах предвид когато бях в детската градина) нямах колеги.
Тогава митът за Дядо Мраз ми беше един от първите уроци в живота. Разбрах, че не бива сляпо да се вярва на когото и да е. Може би по тази причина дълго време бях заклет атеист.

Един заклет атеист каза на четиригодишния ми син, че дядо Коледа не съществува и после трябваше да използвам цялото си красноречие и изобретателност, за да убедя детето в обратното. Хубаво е децата да вярват в чудеса и колкото по-дълго, толкова по-добре. wub.gif
Shade
Цитат(Dani @ 27/12/2020, 04:36) <{POST_SNAPBACK}>
Един заклет атеист каза на четиригодишния ми син, че дядо Коледа не съществува и после трябваше да използвам цялото си красноречие и изобретателност, за да убедя детето в обратното. Хубаво е децата да вярват в чудеса и колкото по-дълго, толкова по-добре. wub.gif

Ужас! Познат като поглед, не по-далеч от носа.
Някой си казал нещо, след което ти използва цялото си красноречие и изобретателност, за да лъжеш детето си? Вместо леко и ненатрапчиво да отклониш вниманието му към нещо по-смислено, съобразено с възрастта му.
И докога го лъга?
Спомням си като ученик в пети клас първите стъпки на познание в областта на поява на децата. Някои хлапета бяха относително по- на ти по въпроса за раждането на децата (по онова време сексуално обучение в училище нямаше и темата беше табу), а други бяха целенасочено манипулирани от "високо-морални" родители.
Няма да забравя самоуверените възмутени крясъци на едно момченце, което беше съвсем наясно с верния отговор на дискутирания въпрос:
- Глупости говорите! Моят татко ми каза, че родителите режат месо от себе си и го дават да им направят дете.
Да, силни са онези, които се подпират на вяра. Обаче другите деца се смееха...
За съжаление не съм свидетел на неизбежния конфликт с реалността на това заблудено момченце година-две по-късно...
Радио Ереван
Цитат(Dani @ 27/12/2020, 14:36) <{POST_SNAPBACK}>

След време когато разбере, че си го лъгала, какво ще му кажеш? Как после ще ти има доверие? Родителят е първият учител на детето, а учителите никога не трябва лъжат.

Бай Ганьо
A ти кога каза на децата си, че подаръците ги купуваш ти?
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 27/12/2020, 11:21) <{POST_SNAPBACK}>
A ти кога каза на децата си, че подаръците ги купуваш ти?

Както обикновено, звучиш като самотен мизантроп. Ако имаше деца, никога не би задал толкова глупав въпрос. Дори на теб би трябвало да ти е ясно, че децата се радват на подаръци, които не е нужно да бъдат задължително придружени с опашати лъжи. Това изчерпва въпроса.
Питето
Пазарувай сега подаръци от магазина, щом даваш акъл на джуджетата да стачкуват...
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 27/12/2020, 21:53) <{POST_SNAPBACK}>
Пазарувай сега подаръци от магазина, щом даваш акъл на джуджетата да стачкуват...

Мисля, че се разбрахме кога раздавам подаръци. Само на 29.02, ако е понеделник. smile.gif
Питето
Аре сега версии на "35-ти Май"... споко, и за тебе ще дойдат неколко духа на отминали и бъдещи Коледи... пак ще пишеш, ма други неща.
Бай Ганьо
Ясно, и ти си ги лъгал с мълчанието си.
Но иначе винаги си прав. Дори когато грешиш.
Типично по американски и по ... ти си знаеш.
Dani
Цитат(Радио Ереван @ 27/12/2020, 19:56) <{POST_SNAPBACK}>
След време когато разбере, че си го лъгала, какво ще му кажеш? Как после ще ти има доверие? Родителят е първият учител на детето, а учителите никога не трябва лъжат.

Е, той вече не е на 4, а на 16 и знае. grin.gif
Между другото питах го как се е чувствал, когато го убеждавах, че дядо Коледа съществува, каза, че много добре, като всяко дете, искал да получи подаръци от дядо Коледа и се радвал, че има голяма вероятност да съществува. Питах го дали ми е вярвал, каза 50 на 50. Като цяло е доволен от мен, оценката му за мен като родител е висока, което няма как да не ме радва. wub.gif
Радио Ереван
Цитат(Dani @ 28/12/2020, 10:01) <{POST_SNAPBACK}>
Е, той вече не е на 4, а на 16 и знае. grin.gif
Между другото питах го как се е чувствал, когато го убеждавах, че дядо Коледа съществува, каза, че много добре, като всяко дете, искал да получи подаръци от дядо Коледа и се радвал, че има голяма вероятност да съществува. Питах го дали ми е вярвал, каза 50 на 50. Като цяло е доволен от мен, оценката му за мен като родител е висока, което няма как да не ме радва. wub.gif

Оценката му към теб като родител е висока, но не заради лъжата. Добре, че тогава не ти е повярвал напълно.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 28/12/2020, 00:49) <{POST_SNAPBACK}>
Аре сега версии на "35-ти Май"... споко, и за тебе ще дойдат неколко духа на отминали и бъдещи Коледи... пак ще пишеш, ма други неща.

29ти февруари в понеделник си е напълно реален, макар и далечен...
Супер, Чичо Скрудж ми е любим герой.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 27/12/2020, 22:23) <{POST_SNAPBACK}>
Ясно, и ти си ги лъгал с мълчанието си.
Но иначе винаги си прав. Дори когато грешиш.
Типично по американски и по ... ти си знаеш.

Изборът, викаш, е или мълчание, или лъжи. Трета възможност няма. good.gif
Редовно демонстрираната от теб аристократична склонност към ревностно поддържане на явни лъжи те прави подходящ за цар. И както се слагаш навсякъде, на твоя терен си много подходящ за зулуски цар. Шака Зулу на съвременен етап. w00tbrows.gif
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 28/12/2020, 17:21) <{POST_SNAPBACK}>
Изборът, викаш, е или мълчание, или лъжи. Трета възможност няма. good.gif

Има разбира се. Аз за нея те попитах, но отговор не получих. А децата са тези, които задават много въпроси и все неудобни.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 29/12/2020, 00:10) <{POST_SNAPBACK}>
Има разбира се. Аз за нея те попитах, но отговор не получих. А децата са тези, които задават много въпроси и все неудобни.

Децата задължително все неудобни въпроси задавали? Никога не съм подозирал това, явно е нямало кой да ми отвори очите за тази безусловна истина. В резултат съм пропуснал вълнуващите неудобства, свързани с детски въпроси.
Няма шест-пет, ценни са истините за отглеждане на деца, които може да се научат от човек, който не е отглеждал деца!
Бай Ганьо
Разбрах те.
Възпитал си твоите деца да не задават неудобни въпроси.
Браво на теб.
На всички вече е ясно, че отговор няма да получа.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 29/12/2020, 07:19) <{POST_SNAPBACK}>
На всички вече е ясно, че отговор няма да получа.

На всички отдавна е ясно, че по-ограничените хорица трудно осмислят отговор извън очакваното клише и блокират.
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 29/12/2020, 18:28) <{POST_SNAPBACK}>
На всички отдавна е ясно, че по-ограничените хорица трудно осмислят отговор извън очакваното клише и блокират.

Вече съвсем се обърках : Двата долни цитата дали са от един и същи "по-ограничен човечец" или от различни?! 292.gif misli.gif

1) "На всички вече е ясно, че отговор няма да получа."

2) "По-добре най-сетне посочи кой къде те е убеждавал "колко е лошо да има Монарх - конституционен", и да приключим. Това е единственият въпрос, който ти задавам неколкократно в рамките на тази тема
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 29/12/2020, 12:24) <{POST_SNAPBACK}>
Вече съвсем се обърках : Двата долни цитата дали са от един и същи "по-ограничен човечец" или от различни?! 292.gif misli.gif
1) "На всички вече е ясно, че отговор няма да получа."
2) "По-добре най-сетне посочи кой къде те е убеждавал "колко е лошо да има Монарх - конституционен", и да приключим. Това е единственият въпрос, който ти задавам неколкократно в рамките на тази тема

Горски, защо се излагаш? Наистина ли се объркваш или само се правиш на наивен?
1. Какъв отговор се предполага на глупавото произволно заключение "Възпитал си твоите деца да не задават неудобни въпроси"? Разбираемо е, че който не е отглеждал деца и си е изградил шаблонна представа от вида "чул-недочул-недоразбрал", е способен само да изисква потвърждение в рамките на този шаблон като единствена възможност.
Би ли бил така добър да обясниш своята роля в тази дискусия?
2. Това вече наистина е голяма глупост. Настояваше, че някой те бил убеждавал, че монархията е нещо лошо. Накрая от нямане къде си призна, че си излъгал и никой не те е убеждавал в подобни безсмислици. Как се очаква да оценим тази лъжа, като царствено-аристократична ли? И сега ни в клин, ни в ръкав отново повдигаш този въпрос.
Не се ли усещаш колко инфантилно звучиш?
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 29/12/2020, 23:39) <{POST_SNAPBACK}>
Горски, защо се излагаш? sad.gif
Би ли бил така добър да обясниш своята роля в тази дискусия? no1.gif no.gif
Не се ли усещаш колко инфантилно звучиш? misli.gif

Сам се чудя и се мая
Где ще му излезе края! prashchai grigorii.gif
(стара градска песен)
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 29/12/2020, 14:33) <{POST_SNAPBACK}>
Сам се чудя и се мая
Где ще му излезе края! prashchai grigorii.gif

На твое място бих се замислил сериозно, но ако чудене и вайкане е достатъчно и върши работа - няма лошо.
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 30/12/2020, 00:37) <{POST_SNAPBACK}>
На твое място бих се замислил сериозно,

Благодаря за грижите, които постоянно полагаш за мен.
Но от малък си зная, че съм неспособен да се замислям!
И така цял живот : мисля, мисля, ама не става huh.gif sad.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.