Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Къде изчезна Дядо Мраз?
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 29/12/2020, 14:51) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за грижите, които постоянно полагаш за мен.
Но от малък си зная, че съм неспособен да се замислям!
И така цял живот : мисля, мисля, ама не става huh.gif sad.gif

За протокола: не съм ти бавачка да полагам грижи за теб и слабо ме вълнува дали си способен да мислиш.
Можеше да си спестиш поне тази поредна детинска излагация, но ти си знаеш.
Хайде със здраве!
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 30/12/2020, 01:57) <{POST_SNAPBACK}>
За протокола: не съм ти бавачка да полагам грижи за теб и слабо ме вълнува дали си способен да мислиш.
Можеше да си спестиш поне тази поредна детинска излагация, но ти си знаеш.
Хайде със здраве!

Не се нервирай бе Shade, не се нервирай - вредно е и не само за здравето!
Хайде стига за днес, че тук мина полунощ. smile.gif
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 29/12/2020, 15:11) <{POST_SNAPBACK}>
Не се нервирай бе Shade, не се нервирай - вредно е и не само за здравето!
Хайде стига за днес, че тук мина полунощ. smile.gif

Ха-ха-ха! Само толкова ли можеш? Да ти има човек самочувствието, с което се вземаш насериозно. smile.gif
Хайде, грабвай мечето или с каквото там заспиваш и лягай в креватчето.
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 30/12/2020, 01:29) <{POST_SNAPBACK}>
Да ти има човек самочувствието, с което се вземаш насериозно. smile.gif

Има една българска поговорка :
"Крадецът вика : "Дръжте крадеца!"
406.gif
Dani
Цитат(ЕксГорски @ 30/12/2020, 12:22) <{POST_SNAPBACK}>
406.gif

Аз като гледам той тоз форум е пълен с "крадци", дето викат дръжте крадеца, но виж ми подписа. Възпитание ви е нужно - ВЪЗ - ПИ- ТА-НИ- Е. good.gif
Dani
Цитат(Радио Ереван @ 28/12/2020, 13:06) <{POST_SNAPBACK}>
Оценката му към теб като родител е висока, но не заради лъжата. Добре, че тогава не ти е повярвал напълно.

На твоите деца Феичката на зъбките давала ли им е подаръци!? rolleyes.gif
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 30/12/2020, 02:22) <{POST_SNAPBACK}>
406.gif

Поне да беше я актуализрал на "Дръжте лъжеца!" smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Dani @ 30/12/2020, 13:06) <{POST_SNAPBACK}>
На твоите деца Феичката на зъбките давала ли им е подаръци!? rolleyes.gif

За добро или за лошо нямам деца. neprichom.gif
Shade
Цитат(Dani @ 30/12/2020, 03:03) <{POST_SNAPBACK}>
Аз като гледам той тоз форум е пълен с "крадци", дето викат дръжте крадеца, но виж ми подписа. Възпитание ви е нужно - ВЪЗ - ПИ- ТА-НИ- Е. good.gif

Очевидно не си забелязала откъде започна тази глупава дискусия.
Започна от твоето възмущение, че някой ти бил попречил да лъжеш детето си. От там някой друг умник реши, че всички родители задължително лъжели децата си на поразия. Дали ги лъжели за здраве или за да ги уважават, е друга тема.

Сега, без да се излагаш излишно с гръмки фрази в подписи, напълно лишени от смисъл и съдържание в контекста на настоящата дискусия, би ли била така добра да уточниш на кого точно какво "ВЪЗ-ПИ-ТА-НИ-Е" е нужно? Обаче със смислено обяснение, а не, както в оня форум, с пробутване на удобни цитати, папагалски копирани отнякъде.
Питето
Аха, и като настъпи датата, ти ще си в карантина... А чичо ти Скрудж е тъпо парче щото се мята от едната крайност в другата и губи в двата случая. Нещо като наш Адрешко, ама с много пари в кесията.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 31/12/2020, 18:52) <{POST_SNAPBACK}>
Аха, и като настъпи датата, ти ще си в карантина... А чичо ти Скрудж е тъпо парче щото се мята от едната крайност в другата и губи в двата случая. Нещо като наш Адрешко, ама с много пари в кесията.

Не знам дали знаеш, но повечето богати хора всяка година правят щедри дарения, а понякога и по-често. Аз всяка година правя дарение на Червеният кръст. Купувам хранителни продукти и ги дарявам. Прочети за вазата на богатството.
Питето
Видя ли че чичо ти Скружд не става за пример. Ето, точно като него даряваш "риба", а не "въдица", при това веднъж годишно (което води до мисълта, че или има още 364 дарители, или тези не се нуждаят от дарението).
Има една стратегия, казват ѝ "устойчиво развитие", което стартира с дарения, ама нататък се самоподдържа без чужда помощ. Ако искаш нещо адекватно накрая, това е начина.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 01/01/2021, 22:41) <{POST_SNAPBACK}>
Видя ли че чичо ти Скружд не става за пример. Ето, точно като него даряваш "риба", а не "въдица", при това веднъж годишно (което води до мисълта, че или има още 364 дарители, или тези не се нуждаят от дарението).
Има една стратегия, казват ѝ "устойчиво развитие", което стартира с дарения, ама нататък се самоподдържа без чужда помощ. Ако искаш нещо адекватно накрая, това е начина.

Не съм писал, че чичо Скрудж е добър пример. Явно не си прочел какво е "ваза на богатството". Разбира се, че добрият съвет е много по-ценен от пакета с брашно. Проблемът е, че светът е пълен с многознайковци, които нямат нужда от съвети.
Помага се на човек да си стъпи на краката и дотам. Това е и моето мнение.
Питето
Прочетох го за "вазата на богатството". Абе актуализирайте ги тези неща, щото така стоите на съвети от епохата на жълтиците, а парите вече са книжни, че и е-валути се пръкнаха. Все едно четете книги "как да отгледаме бързи коне" и "как се правят файтони"...
За "помагането" и "даването на акъл" съм писал и друг път — нито пари дарявам, нито безплатни съвети щото няма файда. Кофти тип съм. Евентуално нЕкоя "въдица" да дам и то или под наем, или с опция за закупуване като потръгне улова...
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 02/01/2021, 17:23) <{POST_SNAPBACK}>
Прочетох го за "вазата на богатството". Абе актуализирайте ги тези неща, щото така стоите на съвети от епохата на жълтиците, а парите вече са книжни, че и е-валути се пръкнаха. Все едно четете книги "как да отгледаме бързи коне" и "как се правят файтони"...
За "помагането" и "даването на акъл" съм писал и друг път — нито пари дарявам, нито безплатни съвети щото няма файда. Кофти тип съм. Евентуално нЕкоя "въдица" да дам и то или под наем, или с опция за закупуване като потръгне улова...

Някои неща винаги са актуални. Във вазата на богатството може да слагаш и монети. Утре мисля да отида в Билла и с тях да купя нещо за Червения кръст, ще купя и нещо за хапване за мен, а останалата една трета ще върна във вазата.
Аз не съм стиснат като теб. Съвети давам безплатно, ако някой ги поиска.
Като хванеш риба, хвърляш ли я обратно във водата? Имам един авер, който така прави. Може би за да има оправдание защо нищо не е донесъл. laughing.gif
The_Purifier
Културно-исторически Дядо Коледа и Дядо Мраз са едно и също нещо, а името се определя единствено от геополитическата ни принадлежност. Всъщност цялата работа произлиза от "почерпка" с халюциногенни гъби:
Visit My Website

Питето
Твоя авер с рибата е тарикат, ама не щото нищо не хващал, ми щото си начесва крастата без досадните занимания "чистене на риба" и омирисващотото "готвене на риба". Това от първа ръка го пиша. За останалите неща дето пишеш, допускаш подобна грешка — подценяваш нЕкои дреболии. Няма лошо, де, важното е да ти харесва.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 02/01/2021, 19:53) <{POST_SNAPBACK}>
Твоя авер с рибата е тарикат, ама не щото нищо не хващал, ми щото си начесва крастата без досадните занимания "чистене на риба" и омирисващотото "готвене на риба". Това от първа ръка го пиша. За останалите неща дето пишеш, допускаш подобна грешка — подценяваш нЕкои дреболии. Няма лошо, де, важното е да ти харесва.

Че той за какво си има жена, като ще си чисти и готви рибата? Има си и отделна кухня за омирисване. Не е това причината. 5fb3a466.gif
Питето
Имал си жена, да му чисти рибата... а може би е точно наопаки, а ти си пропуснал цяла каруца дреболии.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 02/01/2021, 23:25) <{POST_SNAPBACK}>
Имал си жена, да му чисти рибата... а може би е точно наопаки, а ти си пропуснал цяла каруца дреболии.

Може да съм пропуснал, че е мъж под чехъл ли? Не пропускам такива неща. smile.gif
П.П. У вас ти ли чистиш рибата? rolleyes.gif
Dani
Цитат(Shade @ 30/12/2020, 17:42) <{POST_SNAPBACK}>
Сега, без да се излагаш излишно с гръмки фрази в подписи, напълно лишени от смисъл и съдържание в контекста на настоящата дискусия, би ли била така добра да уточниш на кого точно какво "ВЪЗ-ПИ-ТА-НИ-Е" е нужно? Обаче със смислено обяснение, а не, както в оня форум, с пробутване на удобни цитати, папагалски копирани отнякъде.

Ето, ти сам се досещаш, че на теб ти липсва възпитание, уви, прогнозите не са оптимистични, майка ти и баща ти са изпуснали подходящия момент и сега вече е късно, ако искаш да постигнеш нещо положително в тази посока, ще трябва да се възпитаваш сам.
Shade
Цитат(Dani @ 03/01/2021, 02:17) <{POST_SNAPBACK}>
Ето, ти сам се досещаш, че на теб ти липсва възпитание, уви, прогнозите не са оптимистични, майка ти и баща ти са изпуснали подходящия момент и сега вече е късно, ако искаш да постигнеш нещо положително в тази посока, ще трябва да се възпитаваш сам.

И таз добра!
Уж се имаш за високо духовно извисена, а съвсем очевидно показваш пълна неспособност да мотивираш своеволното си твърдение, че на някого му било липсвало "ВЪЗ-ПИ-ТА-НИ-Е".
Единственото, което достигаш в "извисяването" си, е позоваване на някакви хвърчащи цитати в подписи, които нямат абсолютно никаква връзка с твърдението ти. А сега добавяш и просташки "прогнози" с обиждане на родители.
И след представяш това за звучене на една високо извисена личност, тук логично възниква въпрос а как ли би звучала една нормална личност (нормално извисена, де).
Една такава личност преди да се изхвърли първосигнално, най-малкото би се запитала дали след като съди без представяне на каквито и да е съдебни доказателства, няма да попадне под ударите на Онзи, който е подчертал много ясно: "Не съди!"
Питето
Лъжеш като дърт партиен агитатор и ползваш изтърканите комунистически пропагандни номера. Ей ти го цитата:
...
аз знам, аз вярвам, че си права*,
когато съгрешиш дори!
...

от "Към Партията" от Христо Радевски
-------------
*аха, за Партията става дума, не за американците дето се напивали ("като казаци" е еталона за сравнение, ти да видиш) с кока кола....
Бай Ганьо
Личи, че не си живял в така бленуваният запад.
Идея си нямаш каква е тяхната пропаганда.
Дори нашите комунисти са плагиатствали от тях.
avanor
Лелееее, ти наистина ли мислиш, че има дядо Коледа , който яде магически гъби?!? w00tbrows.gif

Питето
Зависи. Преди я чистех на място и с коприва, ама сега ме мързи и я пускам обратно. Морската я пускам... в кофата на някой колега. Правя си кефа да я хващам. Жената... не сме се взели за да чистим риба...
Дреболийте, баце, дреболиите.
Питето
Баце, часовника ти вече удари тринайсет пъти, все ми е едно какво показва в момента... камо ли да коментирам кой къде е живял, и какво е разбрал от преживяното на двете места. Жив и здрав.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 04/01/2021, 00:48) <{POST_SNAPBACK}>
Зависи. Преди я чистех на място и с коприва, ама сега ме мързи и я пускам обратно. Морската я пускам... в кофата на някой колега. Правя си кефа да я хващам. Жената... не сме се взели за да чистим риба...
Дреболийте, баце, дреболиите.

Дреболиите баце, дреболиите...Въпросът е не само какво имаш, а как го използваш. Аз използвам всичко ако не на 100%, то на 99%.
Моята жена има късмет, че не съм рибар. grin.gif Нямаше да я пускам обратно.
В магазина я продават изчистена, има и готова печена или пържена. Егати кефа. Риболовът според мен е тъпо хоби.
Бай Ганьо
Има неща, които са вечни. Като желание за свобода, надмощие, лицемерие, лъжи, а и най-чистите намерения за равенство и братство, обич и благополучие на всички хора по земята и всичките земни кълбета.
Не мисли, че последните желания на хората са изчезнали.
Или с две думи комунизмът живее в поне 90% от хората.
Той просто не си е отишъл и никога няма да си отиде.
Той е като плевел.
Не се ли третира подобаващо и постоянно, ще избуи отново със страшна сила.
И ти да си жив и здрав.
The_Purifier
Цитат(avanor @ 04/01/2021, 00:02) <{POST_SNAPBACK}>
Лелееее, ти наистина ли мислиш, че има дядо Коледа , който яде магически гъби?!? w00tbrows.gif

Напълно съм убеден grin.gif Даже това "Хо-хо-хо!" идва от надрусания старец smile.gif
Riki
Вярваш на статия от с. на аптеки "Фрамар" Стара Загора?!!

Гъбите изискват топлина и влага. Разбираш ли?!
animatedwink.gif
The_Purifier
Цитат(Riki @ 04/01/2021, 21:47) <{POST_SNAPBACK}>
Вярваш на статия от с. на аптеки "Фрамар" Стара Загора?!!

Гъбите изискват топлина и влага. Разбираш ли?!
animatedwink.gif

Вярвам на усета си да си да откривам простичките неща, замаскирани в човешкото въображение. Ако ще и гъбите да виреят на абсолютната нула wink.gif
Riki
О, човешкото въображение!

Дядо Мраз/ Коледа, влиза през комина. А той води право в........ И то през зимата! Т.е. "бъдникът" в печката гори и разпръсва "мека топлина"...
Е, поне във времето, когато някой си е направил "почерпка с халюциногенни гъби" и го е измислил animatedwink.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 03/01/2021, 23:03) <{POST_SNAPBACK}>
Има неща, които са вечни. Като желание за свобода, надмощие, лицемерие, лъжи, а и най-чистите намерения за равенство и братство, обич и благополучие на всички хора по земята и всичките земни кълбета.
Не мисли, че последните желания на хората са изчезнали.
Или с две думи комунизмът живее в поне 90% от хората.
Той просто не си е отишъл и никога няма да си отиде.
Той е като плевел.
Не се ли третира подобаващо и постоянно, ще избуи отново със страшна сила.
И ти да си жив и здрав.

На настоящия етап има неща, които са сигурен индикатор, че комунизмът е жив. Ето ги признаците:
1. Одобрение на авторитарния комунистически стил на управление на Доналд Тръмп.
2. Убеденост, че овластените комунистически диктатори са невинни жертви на заговор. Като Путин, който изобщо не трови политическите си противници с Новичок, това е дело на "комунистите" от лошия Запад с цел да го натопят.
3. Преклонение пред селските тарикатлъци на пропаднали царски величества с наивната вяра, че това е демонстрация на антикомунизъм.
Питето
У некои замъци, комина на камината е направен достатъчно широк та да се качва човек в него. И понеже по онова време навсякъде е имало комини, и колко му е да преработиш видяното в замъка, за целите на залъгването на децата... Отделно, кой е луд да наднича в комина при горяща печка/огнище...
За гъбите, казват че викингите ползвали "специална отвара" за да се докарват до берсек, и отварата е била на основата на гъби, та има реално от къде да почне измислянето. Сега, дали на дядо Мраз/Коледа му е трябвала някаква "весела" отвара, не ми се вярва. Бирата и виното са били достатъчни.
За добра приказка (лъжа) си трябва парче истина или реалност.
Питето
Цитат(Радио Ереван @ 04/01/2021, 01:16) <{POST_SNAPBACK}>
...Риболовът според мен е тъпо хоби.

Точно така, ако ще ходиш заради едната риба на аванта е тъпо.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 05/01/2021, 19:03) <{POST_SNAPBACK}>
Точно така, ако ще ходиш заради едната риба на аванта е тъпо.

То и да висиш и да чакаш да клъвне рибата според мен е тъпо, но нали знаеш, всеки луд с номера си. laugh.gif Тъпо е и да гледаш и домашни любимци, тъпо е и да пушиш, но много хора не мислят така...
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 05/01/2021, 16:01) <{POST_SNAPBACK}>
3. Преклонение пред селските тарикатлъци на пропаднали царски величества

"Бил ли бил така добър да уточниш" (цитат Shade хъм Dani) какво значи и в какво в случaая се проявяват "селските тарикатлъци на пропаднали царски величест? "Обаче със смислено обяснение, а не, както в оня форум, с пробутване на удобни цитати, папагалски копирани отнякъде" (циттат от същото място)! cool.gif
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 06/01/2021, 12:51) <{POST_SNAPBACK}>
"Бил ли бил така добър да уточниш" (цитат Shade хъм Dani) какво значи и в какво в случaая се проявяват "селските тарикатлъци на пропаднали царски величест? "Обаче със смислено обяснение, а не, както в оня форум, с пробутване на удобни цитати, папагалски копирани отнякъде" (циттат от същото място)! cool.gif

Ами да уточним.
Преди години във в. "Стършел" имаше една карикатура: две куци магарета се подпират и крепят взаимно. За съжаление едва ли е достъпна в мрежата...
Потребител

Цитат
... Миналата година посрещахме Дядо Мраз, а тази година Дядо Коледа!? Един и същ човек ли е и ако да, защо си е сменил името?

... "Общество на спектакъла” - реалност, заменена със символи и знаци, които не са нейни посредници, не са носители на никакъв смисъл, дори не целят да го маскират ... те просто нямат никакво отношение към реалността ...

... и въпреки това - дядо Мраз и Снежанка е класически сериал, с ясен и обоснован сюжет :.) ...

... виж, при Санта Клаус нещата са много по-яки - т'ва джуджета ... еленчета ...

Поздрави!
Бай Ганьо
Горски, защо питаш, след като знаеш, че отговор няма да получиш.
Комунист на разпит.
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 07/01/2021, 00:09) <{POST_SNAPBACK}>
Ами да уточним.
Преди години във в. "Стършел" имаше една карикатура: две куци магарета се подпират и крепят взаимно. За съжаление едва ли е достъпна в мрежата...

Благодаря за блестящата демонстрация на ..."селски тарикатлък"!. Нямам повече въпроси по въпроса. Благодаря. hat.gif
ЕксГорски
Цитат(Бай Ганьо @ 07/01/2021, 10:10) <{POST_SNAPBACK}>
Горски, защо питаш, след като знаеш, че отговор няма да получиш.
Комунист на разпит.

Ами реших да опитам да задам въпроса с неговите фрази, често употребявани към доста съфорумци. Надявайки се, че ще си ги спомни (фразите). no1.gif no.gif
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 07/01/2021, 02:40) <{POST_SNAPBACK}>
Ами реших да опитам да задам въпроса с неговите фрази, често употребявани към доста съфорумци. Надявайки се, че ще си ги спомни (фразите). no1.gif no.gif

Ако имаше конкретен въпрос, щеше да го зададеш директно без лигавене. С цитатаджийските напъни само потвърждаваш, че си се изчерпал. smile.gif
Единствената асоциация от настоящите ти включвания е напомнянето за карикатурата с двете куци магарета, които се крепят взаимно. Благодаря и на двама ви, че се отзовахте с колективни усилия да представите тази картина отново!
Бай Ганьо
Ся пък въпросите били виновни. laughing.gif
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 07/01/2021, 17:02) <{POST_SNAPBACK}>
Ако имаше конкретен въпрос, щеше да го зададеш директно без лигавене.

Имам да, конкретен въпрос и го зададох без лигаване, но някой друг се лигави! Зададох го ясно и конкретно, : "в какво в случаая се проявяват селските тарикатлъци на пропаднали царски величества? "
Опитай да отговориш или толко си можеш? И не обвинявай други в собственото си ... лигаване - отговори точно и ясно, както е точен и ясен въпросът ми, колкото,и да ти е неприятен
Riki
Момчета!

Я кажете, как изненадахте внуците за НГ или Коледа 770d4fd976.gif

Shade
Цитат(ЕксГорски @ 07/01/2021, 09:58) <{POST_SNAPBACK}>
Имам да, конкретен въпрос и го зададох без лигаване, но някой друг се лигави! Зададох го ясно и конкретно, : "в какво в случаая се проявяват селските тарикатлъци на пропаднали царски величества? "
Опитай да отговориш или толко си можеш? И не обвинявай други в собственото си ... лигаване - отговори точно и ясно, както е точен и ясен въпросът ми, колкото,и да ти е неприятен

Тези ти постинги са добър суров материал за комичен разказ. smile.gif

Отговарям ти ясно и конкретно: този въпрос вече сме го обсъждали, така че не възнамерявам повече да се връщам на него. Темата е изчерпана и не ме интересува.
А ако наистина те вълнува какво е казано по темата, направи си труда да се разровиш във форума, там всичко е налично. Разровиш ли се, ще откриеш също така, че именно ти си онзи, който така и никога не представи дори един смислен аргумент в защита на "селските тарикатлъци на пропаднали царски величества". Отстояваш позиция само с вярата на краен религиозен фанатик.
Единственото ново е, че сега пускаш инфантилно-лигаво представени цитати, защото очевидно си толкова изчерпан, че не можеш да формулираш едно нормално изречение.
Да сте живи и здрави двамата с Бай Ганьо, та да се подпирате взаимно във вярата си!
Shade
Цитат(Riki @ 07/01/2021, 10:51) <{POST_SNAPBACK}>
Момчета!

Я кажете, как изненадахте внуците за НГ или Коледа 770d4fd976.gif

Едната внучка е на 10 месеца и се радва на всичко. Другата внучка се роди на 31-ви декември 2020 г. Още не се е ориентирала що е радост.
Riki
Лелееееее!!! Какъв страхотен подарък си получил!!!!
Честитоооооо!!!!!!
Много си бил послушен, значи!!!!!

О, как се радвам !!!!!!!!

Честит празник днес!!!!
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.