Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Какво се мъти в Америка?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 16/01/2021, 05:08) <{POST_SNAPBACK}>
Четейки изразът "селядури", нещо ми напомни за висока култура, но сега, с "гащниците", високата култура е ... ясна. до сега май никой друг не е бил толко ... интелектуален - мерси да ми отнемеш желанието да ходя в .. "твоята България "с тази ... култура и ... Едно време, по времето на ... Монархията, културата на българите беше съвсем, ама съвсем друга. Републиката позволи такива,като теб ... интелектуалци

Благодаря, че ми отнемаш желанието да ходя в България

Съжалявам, Горски, но и с настоящите си "аристократични" превземки не успя да ми нацелиш слабото място. Така че и този път няма никаква вероятност да ми "вдигнеш адреналина" или "нервираш", както там обявяваше. Отново единствено ме разсмиваш на глас.
Дали някой е селяндур и гащник, се определя не толкова от онова, как някой го нарекъл, а най-вече от това, как той самият звучи и се представя. При нахлуването в Капитолия тълпата от споменатите индивиди крещеше: "Къде е Нанси Пелоси, къде е тази мръсна курва, дайте я насам!", "Дошли сме да обесим вицепрезидента Майк Пенс!", "Смърт е единственото лекарство за онези, които не признават победата на Тръмп!"
Разбираемо е, също така, че настоящото ти включване е неявен и неумел опит за подкрепа на сродната ти душа Бай Ганьо. Но той няма нужда от подкрепа и защита. Не защото е много силен, а тъй като не е в час. Обяви ме за "патетичен", понеже описвам обективно реалността около мен такава, каквато е. А от своя страна се напъва да разсъждава, приписвайки ми виденията си. Разсъждаването е тежка задача и не е по-силите на всеки, човек може да се изсипе от много напъване. Така че по-горе ясно се вижда кой е патетичният. Но ти кой знае защо подмина този факт и не взе никакво отношение по него. Което се нарича лицемерие...

Що се отнася до културата на българите при монархията, отново се изхвърляш в наивния си стил, приказки ангро. Ако беше запознат с българската история, щеше да си чувал за кървавите до перверзия политически режими в България, подкрепяни от двореца, и щеше да си малко по-въздържан с крайните определения за култура.
А по време на републиката издигнатият ти и културен аристократ Симеон се измъкваше по най-неумел начин от директно поставените въпроси с: "Това ще стане, когато му дойде времето". Нищо конкретно, също като теб, времето никога не дойде.

И най-важното, нека отбележим, че отново се набутваш в територия, в която си безпомощен. Разбира се, нямам намерение да ти ходя по гайдата, додето отново загубиш контрол и преминеш към аргументация с неуместни поговорки и глупави песнички. Просто апелирам към остатъчния ти разум. Най-добре е за теб да спреш дотук.

А дали ще ходиш в България или не, много слабо ме интересува. Аз ходя в България всяка година, с изключение на тази, заради епидемията. И го правя с удоволствие, чувствам се добре там. В потвърждение на намека ти, несъмнената причина е, че всички българи са простаци като мен, така че се усещам в свои води. smile.gif
Shade
Цитат(Потребител @ 15/01/2021, 23:32) <{POST_SNAPBACK}>
... финансов съветник, банкер ... дет' казваш - #тъп_селяндур ...

... ама интереснато е друго - лаптопа на Пелоси намериха ли? :.) ...

Добре известно е и неведъж е подчертавано, че не всички поддръжници на Тръмп са селяндури, но всички селяндури са поддръжници на Тръмп. Един от нападателите на Капитолия дори беше законодател, представител на щатския Сенат на Пенсилвания.

Какво казва твоята информационна агенция по въпроса дали са намерили лаптопа? Макар че едва ли това е най-важното. По-съществено е, че незаконното присвояване на служебна собственост, принадлежаща на представител на закондателната власт, е добро основание за много сериозна присъда.
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 16/01/2021, 03:58) <{POST_SNAPBACK}>
Идиоти винаги е имало и ще има (моя мисъл), но да се гръмнеш значи си уникален идиот. prashchai grigorii.gif

Значи има и уникални идиоти.
Един от нападателите на Капитолия, който е с твърде сериозни обвинения, го представят едновременно двама много скъпи адвокати. Които вероятно ще му издействат по-ниска присъда. Обвиняемият не работи, седи си в къщи и си гледа децата, но жена му е много известен хирург, така че има достъчно пари да му осигури скъпа защита.
Но други обвиняеми не могат да си позволят скъпи адвокати...
Shade
Цитат(lati1960 @ 16/01/2021, 04:51) <{POST_SNAPBACK}>
Извинявам се за намесата, но не е ли малко трудничко технологично човек да се гръмне сам в гърдите и сърцето с карабина? Защото, за да натиснеш спусъка се изисква определено разстояние, което ръката не може да достигне, ако дългоцева карабина е опряна в гърдите ти. Който не ми вярва, да пробва. По принцип самоубилите се с карабини се прострелват в главата или под брадичката, някои натискайки спусъка дори с палеца на крака си, и пак е сложно. Ама карай, щом Прокуратурата на щата Джорджия твърди че е така, знаи е така. animatedwink.gif
Любим прийом на влистта навсякъде е да "самоубива" неудобните ѝ, това не е от вчера. Проблемът е, че няма как да се докаже, понеже властта държи и контролира органите, които трябва да го сторят. Омагьосан кръг.

Ти май не си виждал M4 и си представяш някаква манлихера от Първата световна война. smile.gif
lati1960
Цитат(Shade @ 16/01/2021, 17:20) <{POST_SNAPBACK}>
Ти май не си виждал M4 и си представяш някаква манлихера от Първата световна война. smile.gif

За това ли говориш: https://www.google.com/search?source=univ&a...280&bih=657
Ми не е много по-къс от манлихерата. Но не това е важно. Няма логика човек да се самозастрелва в областта на гърдите, при положение да не може да уцели сърцето и да оцелее, или поне да се мъчи дълго, след като просто го опира в главата, и - бам, край! Нали така? Напомня ми за един случай от преди години у нас, в Перник, когато така "самоубиха" един свидетел, понеже в отвличане беше замесен полицай, и така затвориха случая, тъй като нямаше кой да свидетелства. Нищо ново под слънцето. Тези методи на властта навсякъде не са от вчера и днес. Разбира се, по случая Стантън не мога да съм сигурен, просто интуиция, хипотеза, предположение. Като лично мнение, нищо повече. Възможно е и да греша.
Shade
Цитат(lati1960 @ 16/01/2021, 09:29) <{POST_SNAPBACK}>
За това ли говориш: https://www.google.com/search?source=univ&a...280&bih=657
Ми не е много по-къс от манлихерата. Но не това е важно. Няма логика човек да се самозастрелва в областта на гърдите, при положение да не може да уцели сърцето и да оцелее, или поне да се мъчи дълго, след като просто го опира в главата, и - бам, край! Нали така? Напомня ми за един случай от преди години у нас, в Перник, когато така "самоубиха" един свидетел, понеже в отвличане беше замесен полицай, и така затвориха случая, тъй като нямаше кой да свидетелства. Нищо ново под слънцето. Тези методи на властта навсякъде не са от вчера и днес. Разбира се, по случая Стантън не мога да съм сигурен, просто интуиция, хипотеза, предположение. Като лично мнение, нищо повече. Възможно е и да греша.

Да, това е. Доста по-къс е от манлихерата е и малко по-дълъг от калашника. Ако си си имал работа с калашник, знаеш, че не е никакъв проблем да изтеглиш затвора и да надникнеш в цевта.
Разследването стига до заключение за самоубийство. Станало е посред бял ден, но никой на улицата не е обърнал внимание на единичния изстрел. Жена му се прибира у дома, вижда всичко плувнало в кръв, изпада в истерия и едва успява да звънне на 911.
За информация законът в САЩ не разрешава автоматичен режим на оръжие, закупено от граждани извън армията. А магазинът събира 10 патрона. И калашниците, притежавани от мераклии, са преработени по този начин.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 16/01/2021, 16:51) <{POST_SNAPBACK}>
Може да е използвал някакво приспособление човека, а може и с крак както сам си отбелязал. Ами ако не е искал хората да го гледат с простреляна глава? Има и къси карабини. Явно неговата е била такава.
Аз бих отбелязал друго. Вероятно този човек не е бил вярващ, щом е посегнал на живота си.
Дали пък не е бил неудобен като този?
https://blitz.bg/analizi-i-komentari/konspi...news443955.html

За същото говорим. Дълбоката Държава. Службите. Задкулисието. Огромни парѝ и власт. За това е битката. На озверели безкрупулни кланове. Чиито пионки политиците белозъбо и нагло ни се хилят от медиите.
На повърхността уж демокрация, а отдолу е страшно! Коя е истинската реалност всъщност?
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 16/01/2021, 17:53) <{POST_SNAPBACK}>
Ако беше запознат с българската история, щеше да си чувал за кървавите до перверзия политически режими в България, подкрепяни от двореца,

A ако беше прочел, примерно "Корона от тръни" на Стефан Груев, щеше да си малко по-добре запознат с историята и щеше да знаеш (понеже аз не зная!?), кои режими (kървави) са били ... подкрепяни от двореца? misli.gif
А-а-а-а, сетих се : на ... кръволока Цанков!
Дааа, някои са учили българска история по .."Кратък курс по история на БКП"

Що ли нещо започва да ми напомня постингите на ... lati1960 ? 292.gif
lati1960
Цитат(Shade @ 16/01/2021, 19:48) <{POST_SNAPBACK}>
Да, това е. Доста по-къс е от манлихерата е и малко по-дълъг от калашника. Ако си си имал работа с калашник, знаеш, че не е никакъв проблем да изтеглиш затвора и да надникнеш в цевта.
Разследването стига до заключение за самоубийство. Станало е посред бял ден, но никой на улицата не е обърнал внимание на единичния изстрел. Жена му се прибира у дома, вижда всичко плувнало в кръв, изпада в истерия и едва успява да звънне на 911.
За информация законът в САЩ не разрешава автоматичен режим на оръжие, закупено от граждани извън армията. И магазинът събира 10 патрона. И калашниците, притежавани от мераклии, са преработени по този начин.

С калашника съм запознат. Бил съм две години в армията у нас, пехотинец. С това чудо съм боравил дет се вика и насън. Но М4 е малко по-дълъг, да. Което го прави неудобен за простреване в гърдите, макар и да е възможно. Просто отбелязах, че е по-логично и лесно самоубиец с такова оръжие да го насочи в главата си. Но, едва ли има логика в действията на такива хора. Така че всичко е възможно. Все пак, когато умира ключов свидетел някъде, не само в САЩ, който може да изобличи някои действия на властта, тогава винаги остават съмнения. Това имах предвид.
Между другото, съвсем по темата да те питам: Кога очакваш да бъде намесен и Путин в цялата тая работа, с Капитолия? Нанси Пелоси още на следващия ден обвини Тръмп, че е агент на Русия: https://news.bg/world/pelosi-tramp-e-slugin...a-na-putin.html Лично аз очаквам скоро цялата вина по случилото се да бъде стоварена именно върху Русия, както си му е редът. Така нещата ще си дойдат по местата, поне ще се опитат да върнат Америка в стария коловоз. Но дали ще успеят? Дали самите американци вярват, че Русия е виновна, за всичко което им се случва? Съмнявам се. Но ти кажѝ, какви са настроенията в този смисъл?
Shade
Защо се правиш на наивен? По Fox News не ви ли информират, че лоялистите на Тръмп от агресивните групировки отправят сериозни закани за атентати с жертви в столиците на всички щати по време на встъпването на новия президент в длъжност. Съвсем логично е мегафонът на Тръмп, от който той, както е видно, подстрекава към противозаконни терористични действия, да бъде изключен. На фона на тази реална непосредствена заплаха, какво общо има тук Иран или който и да е друг извън САЩ, та някои са хукнали да гонят Михаля?
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 16/01/2021, 10:04) <{POST_SNAPBACK}>
A ако беше прочел, примерно "Корона от тръни" на Стефан Груев, щеше да си малко по-добре запознат с историята и щеше да знаеш (понеже аз не зная!?), кои режими (kървави) са били ... подкрепяни от двореца? misli.gif
А-а-а-а, сетих се : на ... кръволока Цанков!

Що ли нещо започва да ми напомня постингите на ... lati1960 ? 292.gif

Няма да споря с теб. Признавам внушението ти, че всички българи в България са простаци като мен, и точка.
Заминавай!
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 16/01/2021, 21:28) <{POST_SNAPBACK}>
Заминавай!

Вчера беше по-спокоен: "Заминавай, ако обичаш!"
Днес вече е без "ако обичаш"! dry.gif

Yбаво де, ще замина - къде? Но все някъде, за да не се нервираш толкоз - много е вредно! prashchai grigorii.gif
Shade
Цитат(lati1960 @ 16/01/2021, 10:04) <{POST_SNAPBACK}>
...Все пак, когато умира ключов свидетел някъде, не само в САЩ, който може да изобличи някои действия на властта, тогава винаги остават съмнения. Това имах предвид.
Между другото, съвсем по темата да те питам: Кога очакваш да бъде намесен и Путин в цялата тая работа, с Капитолия? Нанси Пелоси още на следващия ден обвини Тръмп, че е агент на Русия: https://news.bg/world/pelosi-tramp-e-slugin...a-na-putin.html Лично аз очаквам скоро цялата вина по случилото се да бъде стоварена именно върху Русия, както си му е редът. Така нещата ще си дойдат по местата, поне ще се опитат да върнат Америка в стария коловоз. Но дали ще успеят? Дали самите американци вярват, че Русия е виновна, за всичко което им се случва? Съмнявам се. Но ти кажѝ, какви са настроенията в този смисъл?

Нищо не му е ключово на този. Просто един от стотиците останали домашни терористи, които също са свидетели.
Едва ли тук ще бъде намесен Путин. Подстрекаването на тълпата към терористична акция директно от Тръмп и проближените му, и непосредствените резулати от това, са добре документирани. Допълнителни инсинуации не са необходими.

Що се отнася до взаимоотношенията с Путин, през 2018 г. на срещата в Хелзинки се очакваше Тръмп да постави на Путин въпроса за компютърните атаки в САЩ от страна на руските тайни служби. ФБР разполагаше с твърде много свидетелства по въпроса. Тръмп, обаче, директно игнорира информацията на собствената си агенция. На срещата заяви официално, че Путин му бил казал, че атаките не идват от Русия, и той не виждал защо да не вярва на Путин.
Едва ли е агент на Путин, но Путин очевидно го държи в шах с някаква дискредитираща информация и той му се мазни, та да не го ядоса.
Същото беше миналата година, когато ФБР докладва нови хакерски атаки от страна на Русия върху щатските компютърни мрежи. Тогава Тръмп заяви, че не вярва да е Русия, сигурно бил Китай. Отделно от това Тръмп игнорира информацията, че Русия предлага огромни награди в Афганистан за глава на убит американски войник.
Това са настроенията дотук.

А иначе на Тръмп вече сериозно му се пече яйце под задника. Намерението му е в сряда сутринта, много преди церемонията по встъпването в длъжност на новия президент, да напусне Белия дом с военни почести, да се качи на президентския хеликоптер по червен килим, и да отиде в една военна база, където да държи реч, убеждавайки служителите, че е направил много за тях. След това планира президентският самолет да го откара в имението му Mar-o-Lago във Флорида. Оттам, обаче, го гонят, тъй като в качеството си на редови гражданин и в съответстие с договора не може да седи повече от три седмици. А се опитва да избяга от Ню-Йорк, където прокуратурата вече е започнала разследване на финансовите далвери на Trump Organization. Отделно от това прокуратурата на щата Джорджия му подготвя обвинение за финансовите и политически проблеми, които е създал на щата през последните два месеца с безпочвените си обвинения за откраднати избори и асоциираните с тях дейности.
Освен това Вашингтон ДС вече прилича на обсаден град при изключителни мерки за сигурност с военни камиони по улиците и маса от въоръжени преставители на армията, гвардията и полицията по всички кръстовища. На 20-ти януари всички мостове на река Потомак, свързващи ДС с Вирджиния, ще бъдат затворени. Подобна е подготовката в столиците и по-големите градове на всички 50 щата след обявената заплаха за въоръжени бунтове.
А тази сутрин на един контролно-пропусквателен пункт на ДС са заловили човек от Виджиния с фалшив пропуск за присъствие на церемонията по встъпване в длъжност на президента, което е сериозен проблем, и със зареден пистолет и много муниции. Още един меркалия за дълги години в затвор, защото Вашингтон ДС не е Тексас, където всеки размахва оръжие по улиците. Да носят огнестрелно оръжие имат право само служители на армията и полицията. Законът е изключително безпощаден към нарушителите.
Какви ще бъдат настроенията по тези и още много предстоящи събития, престои да се разбира...
lati1960
Цитат(Shade @ 16/01/2021, 20:25) <{POST_SNAPBACK}>
Защо се правиш на наивен? По Fox News не ви ли информират, че лоялистите на Тръмп от агресивните групировки отправят сериозни закани за атентати с жертви в столиците на всички щати по време на встъпването на новия президент в длъжност. Съвсем логично е мегафонът на Тръмп, от който той, както е видно, подстрекава към противозаконни терористични действия, да бъде изключен. На фона на тази реална непосредствена заплаха, какво общо има тук Иран или който и да е друг извън САЩ, та някои са хукнали да гонят Михаля?

Трябва да има някаква граница, да. Когато някой открито призовава към омраза и насилие, нужни са някакви механизми това да бъде ограничено и дори предотвратено. Въпросът е кой, кои и по какви критерии ще преценяват кое е опасно и кое не? Разбираш ли? Такъв ментор и обективен съдник няма как да са и Демократите, ако конкретизираме за Америка. Те също са се осрали буквално по много неща, знаем си го. Сега просто Тръмп и привържениците му преминаха всякакви граници, и другите се възползваха да се намърдат отново. Но аз лично не очаквам нищо добро и от тях. Поне ако съдя от първите им действия. Имам предвид идеите им за джендър законодателството и другите им пълни булшет. Ако така продължават, ще стане ясно, че няма да решат реално никой от крещящите вече проблеми на Америка, а и на света. Щото не са само в Америка. Тази болест е глобална, неолибералната чума. И, ако не се хванат наистина здраво на работа, да действат по същината на проблемите, нищо чудно един ден да им се случи отново да бягат от Капитолия и Конгреса, а защо не и от Белия дом! Натам отива работата. Ако някой мисли, че е шега, не е. Впрочем, същите проблеми ще имат скоро и много други управници, навсякъде по света. Ще говорим пак.
Shade
Цитат(lati1960 @ 16/01/2021, 12:16) <{POST_SNAPBACK}>
Трябва да има някаква граница, да. Когато някой открито призовава към омраза и насилие, нужни са някакви механизми това да бъде ограничено и дори предотвратено. Въпросът е кой, кои и по какви критерии ще преценяват кое е опасно и кое не? Разбираш ли?

Разбирам. Всичко това е в пълно съответствие с лозунга на Тръмп "America first", на който той много държеше.
lati1960
За съжаление Америка все повече ще заприличва на обсадена военна зона. Ако някой или някои са целяли това, то добре го изиграха, факт е. Доколкото разбрах, на деня на церемонията във Вашингтон, по встъпването в длъжност на Байдън, ще има над 20 000 военни, отделно гвардията, полицаите и доброволците. Това е много повече от всички военни, които са навън в момента! Явно има проблем по единството на нацията, да видим какви ще са първите стъпки на Байдън по въпроса. Той обеща да работи по това с всички сили, дано.
Иначе, самите американци са далече от официалната линия на Вашингтон по отношение на Русия, нормално. Да продължават в същия дух от Белия дом, при положение че това сатанизиране е безумно и не реши никакъв вътрешен проблем, би било голяма грешка. Америка е била най-силна, когато е била в относително добри отношения с руснаците. Светът няма нужда от това противопоставяне. То обслужва единствено двете крайни върхушки, и в Москва, и в Белия дом. Но страдат народите. Опасявам се обаче, че и в двете столици се действа по инструкции от задкулисие, чиято цел е именно това, което наблюдаваме и сега - както в Щатите, така и по света с тая пандемия. Притеснително е да знаеш, че решенията не се взимат от политиците, които си избрал да управляват. Някои продължават да наричат това "тъпи конспиративни теории" и "фалшиви новини", но реалността ги опровергава. Защото, ако се случва точно което тъпите конспиративни теории предсказват, то дали са тъпи и конспиративни? И кой всъщност лъже?
lati1960
Цитат(Shade @ 16/01/2021, 22:24) <{POST_SNAPBACK}>
Разбирам. Всичко това е в пълно съответствие с лозунга на Тръмп "America first", на който той много държеше.

Америка на първо място, добре. Но за чия сметка?
Ако е чрез нарушаване Конституцията на самата Америка, и на законите на същата, какво правим?
Ми идваме в реалността, в която сме сега. Бумерангът се завъртя, и се върна със страшна сила към този, който го хвърли. Не съм сигурен дали са били искрени намеренията на самия Тръмп, понеже ми се струваше през цялото време, че е кукла на конци на друга сила в Америка, и не само там. Но той имаше не лоши идеи за Щатите, а и за света ни, проблемите дойдоха от начина, по който опита да ги постига. Демокрацията се превръща в диктатура именно когато нарушиш правилата и законите, уж с добри намерения. Не става така! Ако си честен човек и политик, трябва да играеш по правилата, за да постигаш намеренията и целите си. САЩ са достатъчно демократична страна, за да е възможно това. Но, уви. Сега въпросът е дали и Демократите ще тръгнат по същата писта? Първо по тази на реваншизма, после и към старата песен на нов глас, неолибералната, която също не донесе нищо добро, нито на Америка, нито на света. Обратното, само войнѝ, противопоставяне, световен тероризъм, ИДИЛ, Ислямска държава, и какво ли не още. Пак ли този филм ще гледаме?
Shade
Цитат(lati1960 @ 16/01/2021, 12:32) <{POST_SNAPBACK}>
За съжаление Америка все повече ще заприличва на обсадена военна зона. Ако някой или някои са целяли това, то добре го изиграха, факт е. Доколкото разбрах, на деня на церемонията във Вашингтон, по встъпването в длъжност на Байдън, ще има над 20 000 военни, отделно гвардията, полицаите и доброволците. Това е много повече от всички военни, които са навън в момента! Явно има проблем по единството на нацията, да видим какви ще са първите стъпки на Байдън по въпроса. Той обеща да работи по това с всички сили, дано.
Иначе, самите американци са далече от официалната линия на Вашингтон по отношение на Русия, нормално. Да продължават в същия дух от Белия дом, при положение че това сатанизиране е безумно и не реши никакъв вътрешен проблем, би било голяма грешка. Америка е била най-силна, когато е била в относително добри отношения с руснаците. Светът няма нужда от това противопоставяне. То обслужва единствено двете крайни върхушки, и в Москва, и в Белия дом. Но страдат народите. Опасявам се обаче, че и в двете столици се действа по инструкции от задкулисие, чиято цел е именно това, което наблюдаваме и сега - както в Щатите, така и по света с тая пандемия. Притеснително е да знаеш, че решенията не се взимат от политиците, които си избрал да управляват. Някои продължават да наричат това "тъпи конспиративни теории" и "фалшиви новини", но реалността ги опровергава. Защото, ако се случва точно което тъпите конспиративни теории предсказват, то дали са тъпи и конспиративни? И кой всъщност лъже?

Изключителните мерки за сигурност по време на събитията, свързани с встъпването в длъжност, са временни в отговор на директните заплахи за въоръжени терористични действия от страна на агресивни групировки, лоялни на Тръмп. Такова нещо досега не се е случвало.

САЩ са били в добри отношения със СССР и Русия само когато са водили честен и откровен диалог. Подоходът на Тръмп със замитане на проблемите под килима и мазнене на Путин, прилаган през последните четири години, беше само в интерес на Русия и оттам източник на изключителна несигурност.
Питето
Пак си пропуснал да прочетеш учебник. Този път е учебник по история. В САЩ, единството на нацията се основава на... абе който е пропуснал да си навакса сам с четенето. Пък ако не му се чете, да пише "собствено мнение" дето не става и за смешка. А за войните по света, САЩ са виновни, ама не щото имат яка армия, ами щото имат яки технологии. Аха, фракинг + Мъск, и петролните калпазани се хващат за гушите за да докопат баничката, дето става все по-малка. Същото и в други области дето не ги виждаш, ама ефекта е подобен като при петролната индустрия — яки промени на ситуациите, яка (до крайности) борба за кокала...
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 16/01/2021, 23:32) <{POST_SNAPBACK}>
Америка е била най-силна, когато е била в относително добри отношения с руснаците.

Браво, браво, Браво!
Какво друго може да се каже за таково ... прозрение
lati1960
Цитат(Shade @ 16/01/2021, 22:52) <{POST_SNAPBACK}>
Изключителните мерки за сигурност по време на събитията, свързани с встъпването в длъжност, са временни в отговор на директните заплахи за въоръжени терористични действия от страна на агресивни групировки, лоялни на Тръмп. Такова нещо досега не се е случвало.

САЩ са били в добри отношения със СССР и Русия само когато са водили честен и откровен диалог. Подоходът на Тръмп със замитане на проблемите под килима и мазнене на Путин, прилаган през последните четири години, беше само в интерес на Русия и оттам източник на изключителна несигурност.

Дано да е така, дано военните мерки са само за церемонията, надяваме се. Но, самият факт, че са така безпрецедентно мащабни подсказва, че нещата не са наред. Ще ни се да е само заради тръмпистите тъй наречени, но, дори да е така, видно е невероятното раззцепление в обществото, което ще остане. Дано Байдън да има добри идеи и решения как да го преодолее. Няма да е лесно.

Иначе честният и откровен външен диалог, вкл. с Русия, не еднопосочна улица. Трябва да е двустранен обаче. Да, Тръмп просто замрази за 4 г. каквито и да било отношения с Москва, факт е. Но пък преди това бяхме свидетели на един ненормален, дори безумен натиск от страна на Вашингтон към Русия, който огромна и силна военно страна като последната няма как да приеме. Впрочем, дори по време на мандата на Тръмп продължиха опитите по обграждане на Русия с американски военни бази - от Прибалтика, през Полша, Чехия, Украйна, Румъния, България, през Турция и средноазиатските бивши съветски републики. Така че, да бъде обвиняван Тръмп, че е клекнал на Путин, не е сериозно. От позиция на силата никой в досегашната история не е постигал нещо добро спрямо Русия, факт. Проблемът според мен е друг, казах го - и в двете столици, в Москва и Вашингтон, има невероятен натиск от едни други сили, задкулисни, които нямат интерес от размразяване отношенията между САЩ и Русия. Първо това са ционистите, които заради Израел не могат да преглътнат покровителството на Путин над Сирия първо, после над Иран, заради което евреите не могат да натиснат Америка да атакува буквално, военно и Техеран, както сториха с Афганистан, Ирак, Либия, разбуниха Сирия, провокираха Ислямска държава, и т. н. Второ, големият корпоративен бизнес в САЩ, вкл. Военно-промишленият комплекс начело с Пентагона, който има огромно влияние в Белия дом, също е против това, понеже оръжията произведени от него трябва да имат пазар, особено навън - и към Европа, и към америакнската армия която воюва навсякъде, към съюзниците, и към враговете им дори, към самите терористи в Близкия изток, което носи астрономически печалби. Вътрешно политически също има среди, които не биха се легитимирали без това противопоставяне, реално или не, това важи също за демократите, които сега спечелиха, за елита им говоря, Пелоси е илюстрация. Иначе, на теория, нещата са прости - ако САЩ и Русия си оправят отношенията, светът ще спечели още мир, сигурност и едно добро икономическо развитие в дългосрочна перспектива. Но явно задкулисието има други планове, не само за Америка и Москва, въобще за света ни. Предстои да видим какви.
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 16/01/2021, 23:35) <{POST_SNAPBACK}>
Браво, браво, Браво!
Какво друго може да се каже за таково ... прозрение

tan.gif
Консултирай се с Шаде, но по въпроса има интересен парадокс. Омразата към Русия не е характерна за американското общество, тъкмо напротив. Има уважение и респект. Неистовата омраза към Москва е налице най-вече в посткомунистическия лагер, за което има нормално научно обяснение - ефектът на робския реваншизъм, или простичко казано, робите винаги ще мразят този, който ги е поробвал. Почти половин вековното руско присъствие, с танкове, бронирани машини, налагане на обществен строй чудж на източноевропейските народи, това няма как да остане без последствия. Разбираемо е. Но в момента не е темата. В Америка няма такъв синдром по отношение на Русия, за друго говорим. Ако помниш времената на Горбачов и Елцин, ще си наясно за какво става дума. Тогава САЩ бяха в цветуща кондиция, и икономически, и военно, всякак. Но, за чия сметка? Какво беше състоянието на Русия тогава? Тотална разруха и грабеж! И то не от руснаци, а от едни тарикати с... да не казвам с какви паспорти. /вж националността на повечето от т. нар. "руски" олигарси/. Ето къде ги стяга чепика някои среди в Америка, и до днес. Искат това да се върне. Русия отново да е смазана, ограбена и съсипана. А начело да е пак или продажник, или пияница, но, не би. Затова го и мразят Путин елитарните среди отвъд океана, защото не позволи това отново да се случи. Същите среди не могат да виреят в един мирен и процъвтяващ свят, те се хранят от войни, от кръвта на народите, от конфликти, нечестие, лукавство, разделение и грабеж. Само че това рано или късно ще се върне и при тях, и то вече става, вкл. и в Америка. И не Путин им е виновен. Не че отново няма да опитат да се оправдават с него и с Русия. Пелоси вече го направи, буквално часове след щурма на Капитолия.
lati1960
Цитат(Питето @ 16/01/2021, 22:58) <{POST_SNAPBACK}>
Пак си пропуснал да прочетеш учебник. Този път е учебник по история. В САЩ, единството на нацията се основава на... абе който е пропуснал да си навакса сам с четенето. Пък ако не му се чете, да пише "собствено мнение" дето не става и за смешка. А за войните по света, САЩ са виновни, ама не щото имат яка армия, ами щото имат яки технологии. Аха, фракинг + Мъск, и петролните калпазани се хващат за гушите за да докопат баничката, дето става все по-малка. Същото и в други области дето не ги виждаш, ама ефекта е подобен като при петролната индустрия — яки промени на ситуациите, яка (до крайности) борба за кокала...

За кокала си прав, без съмнение. Това става и днес, на глобално и всякакво ниво. Но ти кажѝ как ще свърши тая работа? Какво ще стане, когато псета се борят за кокал със супер модерни технологии? Е, давай.
Що касае единството на американското общество, досега то се крепеше на КОНСТИТУЦИЯТА НА СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ. Попрочитаме и ние нещичко, ша знаеш. animatedwink.gif Само че, това вече се променѝ. Първо го атакува това единство Тръмп, който в течение на мандата си многократно я наруши тази Конституция. Погази и законите на САЩ произлизащи от нея, и, ето какво стана. Но, факт е също, че не Тръмп е причинил това разделение, то си тлееше през годините, сериозните анализатори го виждаха, предупреждаваха, в самата Америка също, но, не само политическият елит във Вашингтон пренебрегваше това. А по-лошото е, че от първите решения на Демократите преди още да са взели властта отново е видно, че това ще продължи, ще се неглижират истинските проблеми на нацията, която ще бъде занимавана отново с тъпотиите на джендърството, сатанизираната Русия с Путин, и други външни врагове, които били виновни за националната /не/сигурност на Америка. Несериозно е вече това. Самите американци го знаят отдавна, и избилото насилие срещу Капитолия не е само срещу противниците на Тръмп и от неговите привърженици. Почти в цяла Америка неприязънта, да не кажа омразата към елита във Вашингтон е налице, пословична е, и то от доста време. За мен, "нечетящ" учебниците по истори, това започна с наглото и публично разстрелване на най-обичания американски президент, Джон Ф. Кенеди. После и с линчуване буквално на цялата му фамилия! Кого настъпи по чепика той? Ето това е главният въпрос, и до днес. Оттогава в Белия дом пребивават само фигуранти, кукли на конци, марионетки направлявани от сили чужди дори на американските интереси. Самите американци го виждат това, знаят го, и, ето го резултатът - огромно разцепление в обществото, невероятна социална бездна между прослойките, а самата Америка използвана от външни сили и обслужваща чужди интереси, не само военно, с войните които води далече от границите си. Според мен Тръмп само катализира едни процеси, които се надигат отдавна, в посока американците да изметат от Вашингтон тези чужди тям сили, които съсипват родината им. Този е истинският проблем, а не безумията на мистър Тръмп, който впрочем служеше покорно на същите сили и среди. Ако някой не разбира проблема в тази му същина, той няма да разбере защо се случи това на Капитолия, и което предстои да се случи, и в САЩ, а скоро и по целия свят.
Shade
Цитат(lati1960 @ 17/01/2021, 00:45) <{POST_SNAPBACK}>
Дано да е така, дано военните мерки са само за церемонията, надяваме се. Дано Байдън да има добри идеи и решения как да го преодолее. Няма да е лесно.

Иначе честният и откровен външен диалог, вкл. с Русия, не еднопосочна улица. Трябва да е двустранен обаче.

Военните мерки около церемонията са най-незначителното. По-сериозен е проблемът с политическата бомба със закъснител, заложена през последните седмици.
Опитът да отстранят Тръмп от власт, за да се предотвратят евентуални поражения през последните дни на царуването му, пропадна. Републиканците след четири години политическо разделение на нацията изведнъж се сетиха, че нацията трябва да бъде обединена, а свалянето на Тръмп от власт щяло да предизвика по-голямо разединение. Решиха, че единодушното осъждане на опита за антиправителствен преврат и последвалото съдебно преследване на метежниците (вече с обвинения са около 270 от щурмоваците на Капитолия) е добър стимул към обеднение. И дотам.
А какво ще стане, ако през последния си ден на власт Тръмп, позовавайки на правото си на президентско оправдаване на обвинени в престъпления, оневини бунтовниците? Според Конституцията такъв акт е окончателен и не може да бъде оспорван.
Би могъл също така да оправдае и себе си за всички престъпления и нарушения на Конституцията, които е извършил през мандата си. Конституцията не казва, че президентът няма право да оправдае себе си. Не казва също така, че има право да оправдае себе си. Но от времето на римското право е известно, че човек не може да бъде съдия сам на себе си. Което означава, че този акт може да бъде оспорван от Съдебната система. Не само може, но е задължително да бъде оспорван. В противен случай това ще стане прецедент и всеки следващ президент ще е в правото си да дерибейства както му душа желае, след което да се самооправдае и шапка на тояга, не може да му се търси отговорност.
Стигне ли се до подобни събития, това ще бъде краят на началото на обединение на нацията. Отдавна се отчита, че в Републиканската партия текат процеси към превръщането й в авторитарна партия. Тръмписткият период довърши тази метаморфоза. В резултат представителите на двете партии в Конгреса се отнасят едни към други като към врагове, а не като конкуренти на базата на ясно дефинирани политически платформи. Така че стигне ли се от страна на новата администрация до оспорване на правото на президента да се самооправдае, неминуемо ще започнат добре познатите обвинения в "лов на вещици". Което освен задънена улица е и катализатор за разделяне...

Проблемът на Русия е, че не желае да се интегрира по нормален начин с цивилизования свят. Желае да е диктува, запазвайки икономическа и политическа независимост. Там още живеят с параноята от времето на Студената война, че някой гори от желание да ги нападне и унищожи.
Подобни са нагласите на Китай, който също желае да диктува. А Китай, за разлика от Русия, има мощна икономика. За разлика от Русия, обаче, не разполага с мощна военна система, доведена до съвършенство. Но работи много упорито по въпроса...
Да, решение трябва да се търси и намери. Едва ли е лесно да се стигне до разумен компромис, удовлетворяващ всички страни и дали изобщо е възможно на този етап... Но така или иначе вече не в сме 80-те години на миналия век, когато Рейгън показа мускули на СССР и ги принуди да седнат на масата за преговори. Процес, завършил при Горбачов.
Досега Байдън не се е проявил като блестящ дипломат, който ще съумее да постави добро начало в тази насока. Не остава друго, освен да изчакаме и да видим какво ще се случи...
lati1960
Да, да изчакаме, и ще видим.
Ще добавя само нещо, което е важно. Ти си обрисувал добре ситуацията, конкретно политическата, касаеща най-вече края на ерата Тръмп в Белия дом. Обаче не само според мен големите проблеми на САЩ не са почнали с Тръмп, нито ще изчезнат с него, той само активира ескалирането им до степен насилие и анархия. И доведе Америка до ето това: Когато една Демокрация почне да се крепи на щиковете, то тя се превръща в нещо друго. В какво точно ще се превърне американската, която е гарант и за световната, предстои да видим. Това много зависи от действията или бездействието на екипа на Байдън, дано има мъдри хора в него, които да провидят истинските причини за разлома в самите Щати, да не ги замазват тези причини, а да работят усърдно за тяхното премахване. Щото не Русия е виновна за днешната ситуация в САЩ, в това вече никой не вярва, най-вече самите американци, ти поне си наясно. Кашата я надробиха тези от Вашингтон ДС в продължение на години, дори десетилетия, участие активно имаха и Демократите, няма защо да се лъжем. Дано са си взели поука и не повтарят старите грешки, дано!
Апропо, като стана дума пак за Русия, по въпроса отново си прав, от Москва правят същото, опитват да изнасят проблеми навън, понеже не могат да се справят с тях вътре, и ето я експанзионистичната им външна политика, същото е. Това впрочем е любим прийом на всички по-големи супер сили, същото прави и Ердоган, знаем. Само че има малък детайл, който е важен, ако сме обективни. Не Русия обгражда САЩ с пояс от свои военни бази, а обратното. Такъв е фактът. Нито Москва е наложила санкции на Америка. Оттам и различното отношение към проблема. Който реално е създаден от Вашингтон, под натиска на среди работещи против интересите на самите Щати. В това съм убеден. И, ето го резултатът днес. Дано вдругиден на церемонията нещата се разминат мирно и тихо, много се надявам. Но, дори да е така, проблемите на Америка няма да изчезнат. Нито пък на света като цяло. По принцип матрицата на глобалната политическа сцена е повредена напоследък, това не убягва от погледа на обективните наблюдатели. А промяна в ситуация на пандемия е трудно постижима, заради почти пълния блокаж на държавите. Ако има умисъл в цялата тая работа, някой много добре си играе картите, признавам му го!
biggeorge
Знам, че във форума има хора, които живеят в САЩ.
Любопитно ми е какво мислят за написаното в тези статии:
Конгресът на глупостта
Навън - борба за демокрация, вътре - екстремизъм
Наистина ли демократите са толкова глупави, че се опитват да победят една диктатура с друга диктатура?
Каква е тази теория за превъзходство на бялата раса, за която говорят непрекъснато?
Защо беше нужно през 2020 г. да се рушат паметници и да се възвеличава като герой един доказан престъпник, убит от полицейско насилие?
Защо "негър" е лоша дума, след като означава 'черен човек" и откога накажеш на някого, че е черен е расистко?
Толкова ли е лумпенизирана американската нация, че не могат да различат пропагандата от истината?
Как радикалните борци за расово равенство си мислят, че ще променят историята - като направят от белите американци роби ли?
Толкова ли са прости американците?

Ако съдим по американските филми по-прости от американците са само американките. a4dff7b7.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 17/01/2021, 12:24) <{POST_SNAPBACK}>
Конгресът на глупостта
1. Наистина ли демократите са толкова глупави, че се опитват да победят една диктатура с друга диктатура?
2. Каква е тази теория за превъзходство на бялата раса, за която говорят непрекъснато?
3. Защо беше нужно през 2020 г. да се рушат паметници и да се възвеличава като герой един доказан престъпник, убит от полицейско насилие?
4. Защо "негър" е лоша дума, след като означава 'черен човек" и откога накажеш на някого, че е черен е расистко?
5. Толкова ли е лумпенизирана американската нация, че не могат да различат пропагандата от истината?
6. Как радикалните борци за расово равенство си мислят, че ще променят историята - като направят от белите американци роби ли?
7. Толкова ли са прости американците?

8. Ако съдим по американските филми по-прости от американците са само американките. a4dff7b7.gif

Цитираните статии са тенденциозна подборка и компилация измежду блъвочите на крайнодясната пропаганда, когато е в опозиция. Въобще не си струва да се коментират. Едва когато новата администрация започне работа, ще може да се види нагледно какви приоритети има и кой какви правила налага.
Довчера крайнодясната пропаганда лаеше, че Тръмп бил нападан неоснователно и всичко, в което го обвиняват, са абсолютни лъжи. И след като сега стана ясно, че вече няма начин тези партенки да хващат дикиш, бързо се преориентираха и изместиха фокуса към некомпетентността на класовия враг.

1. Не звучи като да си наясно какво имаш предвид.
2. Представители на екстремистката групировка, поддържаща теорията за превъзходството на бялата раса, White Supremacy, наред с крайнодясната неофашистка организация Proud Boys (окуражавана от Тръмп с "кротувайте, но бъдете готови!" - "stand back, stand by!"), са активни лоялисти на Тръмп. Те бяха главните движещи сили на опита за антидържавен преврат, предизвикан от лъжите му.
3. Свалянето на паметници също бе предизвикано от Тръмп, който обяви водещите фигури на Конфедерацията, воюваща по време на Гражданската война в началото на 60-те години на 19-ти век за запазване на робството, като генерал Робърт Лий, за национални герои. Един от метежниците в Капитолия развяваше в сградата конфедералния флаг. Това е еквивалент на размахване на свастика.
4. "Negro" означва черен на испански, но по исторически причини тази дума е обявена за вулгарна и заредена с негативизъм. В САЩ е прието да се използва английската дума "black".
5. Американската нация е както всички останали нации на планетата. Има хора, които се интересуват да различат истината от пропагандата, но за други истина е онова, в което вярват до фанатизъм. И са слепи и глухи към всичко, което не потвърждава вярата им.
6. Философията на радикалните борци за расово равенство я оставям на теб. Приемаме, че знаеш, за какво говориш.
7. Вече споменах, че и в САЩ, както навсякъде, има разнообразие.
8. Очевидно освен развлекателната им стойност с главна цел правене на пари, за някои комерсиалните конвейерни филми имат и силно образователно значение.
prius06
Цитат(biggeorge @ 17/01/2021, 22:24) <{POST_SNAPBACK}>
Конгресът на глупостта
...

Добре са си написани статиите. Това, че молитвата при откриването на конгреса завърши с "amen and awomen" ("амин" и "аминка"), може да звучи като майтап за някои, но е факт. "Културната" революция в САЩ се изразява в това, че партията на робовладелците и ККК (т.е. демократите) отново си играят на разделяй и владей. Дотолкова, доколкото хората са различни и съществуват бели и черни, мъже и жени; хетеро- и хомосексуални и пр, за тях винаги има почва за насаждане на омраза. В случая те умишлено създават конфликти, с цел да се обявят за морално извисени защитници на човешките права.

Класически пример беше изказването не Александрия Оказио Кортез в подкрепа на разграбването и опожаряването на големите градове, обяснявайки че хората са толкова бедни и нещастни, че трябва да избират между това да се приберат с празни ръце и да се чудят какво да сложат на масата или да счупят витрината и да откраднат един хляб, за да си нахранят децата (мисля, че няма нужда да ви казвам, че разбитите магазини не бяха хлебарници).

Тръмп е по принцип против съществуващата "дву"партийна система, при която и демократите и републиканците си играят на борба за власт, а всъщност обслужват интересите на големия бизнес. Това го прави неудобен и за двете партии, но републиканците го подкрепяха, докатао беше в силата си и естествено му забиха нож в гърба след така наречените "избори".
Shade
Цитат(prius06 @ 18/01/2021, 06:05) <{POST_SNAPBACK}>
Добре са си написани статиите.

Класически пример беше изказването не Александрия Оказио Кортез...

Тръмп е по принцип против съществуващата "дву"партийна система, при която и демократите и републиканците си играят на борба за власт, а всъщност обслужват интересите на големия бизнес. Това го прави неудобен и за двете партии, но републиканците го подкрепяха, докатао беше в силата си и естествено му забиха нож в гърба след така наречените "избори".

Да, разбира се, и пресилените твърдения на Fox News звучат убедително на онези, които не са балансирали източниците си на информация. smile.gif

Александрия Оказио Кортез се е напикавала под масата по времето на развития социализъм, така че няма представа за какви перверзии лобира. Загубена ултралява дрисла. Но засега центристите в Демократическата партия надделяват. Ще видим докога...

Републиканците "забиха нож в гърба на Тръмп", викаш. smile.gif
Интересно как точно го забиха този нож, след като въпреки безусловно антиконституционните му изпълнения от 6-ти януари, не само му дадоха възможност да се измъкне от отговорност, но и го оставиха безнаказано да се разпорежда с неограничена президентска власт до последния си ден. Уж в името на обединението на нацията.
А какво ли ще се случи, ако днес или утре Тръмп оневини всички терористи, атакували Капитолия по негово настояване, въпреки убийствата и унищожената държавна собственост? Дали тогава нацията наистина няма да се обедини срещу Републиканската партия, лицемерно ревнала за обединение на нацията? Партия, която не само е в жалкото положение на тръмпистия си период, довел до огромен отлив на поддръжници, но дори не намеква да заклейми (камо ли да изхвърли от членската си маса) конгресмените-републиканци, отявлени тръмписти, с личен принос в тези събития. Като фанатиците, поддръжници на Qanon, нелепа конспиративна измислица, и престъпили клетвата си за вярност към Конституцията с вярност към една личност. А именно Джош Холи, Тед Круз и карикатурната фурнаджийска лопата Линдзи Грам...
prius06
Цитат(Shade @ 18/01/2021, 18:34) <{POST_SNAPBACK}>
...Александрия Оказио Кортез се е напикавала под масата по времето на развития социализъм, така че няма представа за какви перверзии лобира. Загубена ултралява дрисла. Но засега центристите в Демократическата партия надделяват. Ще видим докога...

Кои фракции на демократичната партия по-точно се изправиха против акциите на опожаряване и грабеж, организирани от Антифа и БЛМ през 2020?
Камала Сутра даже събираше пари да ги вади от затвора.
Shade
Цитат(prius06 @ 18/01/2021, 09:39) <{POST_SNAPBACK}>
Кои фракции на демократичната партия по-точно се изправиха против акциите на опожаряване и грабеж, организирани от Антифа и БЛМ през 2020?
Камала Сутра даже събираше пари да ги вади от затвора.

Не възнамерявам да те храня с информация с лъжичка, падайки до нивото на "интелектуална" дискусия около кръчмарска маса.
Ако те интересува как изглежда реалността от всички гледни точки, никак не е трудно да се види. Лесно можеш да разшириш информационния си кръгозор извън отчетливо необективната и пристрастна ултрадясна преса. Ако пък се смяташ за напълно удовлетворен от настоящите си източници на информация и им се доверяваш на 100% - няма лошо, жив и здрав да си!
prius06
Цитат(Shade @ 18/01/2021, 20:58) <{POST_SNAPBACK}>
Не възнамерявам да те храня с информация с лъжичка, падайки до нивото на "интелектуална" дискусия около кръчмарска маса.
Ако те интересува как изглежда реалността от всички гледни точки, никак не е трудно да се види. Лесно можеш да разшириш информационния си кръгозор извън отчетливо необективната и пристрастна ултрадясна преса. Ако пък се смяташ за напълно удовлетворен от настоящите си източници на информация и им се доверяваш на 100% - няма лошо, жив и здрав да си!
Когато си заклещен в ъгъла, ставаш много интелектуално извисен.
Жив и здрав да си и ти!
Питето
Не се борят за кокала със супермодерни технологии, а се бият помежду си, защото са притиснати от супермодерни технологии, дето псетата не ги умеят. Огромна разлика, ма то, който не чете учебниците не схваща и подредбата. А какво ще стане накрая го пише пак в учебниците по история. Ма ако ги четеше, щеше да го знаеш.
За американското общество, дето било разклатено... абе същото като с учебниците по история — не си схванал какво е станало. Накратко, демокрацията в САЩ, отсвири поредния самоповярвал си. Сега остава да видим, дали ще го "тричат" яко и публично, или тактично ще го сритат под масата.
ЕксГорски
Цитат(prius06 @ 18/01/2021, 22:34) <{POST_SNAPBACK}>

245.gif
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 18/01/2021, 14:29) <{POST_SNAPBACK}>
245.gif

Ха-ха-ха!
Забавен си с детския си възторг, поради което не мога да се въздържа да не те поздравя. hat.gif
Въпреки че ако радостта ти беше основателна, сега би трябвало да бълвам поговорки, песнички, цитати, дълъг списък от персонални квалификации, и най вече да се кълна, че кракът ми няма да стъпи във Франция, където, както и в България, след ликвидирането на монархията всички са станали простаци. smile.gif
Shade
Цитат(prius06 @ 18/01/2021, 12:34) <{POST_SNAPBACK}>
Жив и здрав да си и ти!

Да, бе, да, признавам. Вярно е всичко, което казваш. Толкова здраво си ме заклещил в ъгъла, че дори не съм в състояние да пусна линкове към автентичната информация на консервативните медии, представящи обективно събитията от 6-ти януари и доказващи, че Black Lives Matter и Антифа са щурували Капитолия, носейки тръмпистки флагове и символите на Qanon, със сериозното намерение да обърнат незаконно изборите.
Затруднявам се също така да пусна линк към туита на Руди Джулиани от 6-ти вечерта, че "Насилието в Капитолия е срамно" на фона на насърчителната му реч за "провеждане на съдебно дело чрез битка" от сутринта. Възмутен туит, задето тълпите не са изпълнили добре препоръката му. smile.gif
Може би наистина е голяма перверзия предложението за опростяване вместо congressman и congresswoman да се приеме congressperson.
А за твое сведение, ако очакваш да съм фанатичен поддръжник на Байдън и демократите, подобно на твоята фанатична преданост към Тръмп и тръмпистите, сбъркал си адреса. Ще трябва да си намериш някой друг запалянко, с когото да се наддумвате за любимия отбор. Единственото, което не подлежи на дискусия е, че идиотизмът и лъжливата престъпна същност на Тръмп ще останат в историята като период на уникално падение.
prius06
Цитат(Shade @ 19/01/2021, 03:19) <{POST_SNAPBACK}>
Да, бе, да, признавам...

Нито една част от написаното не отговаря на зададения по-рано въпрос:

"Кои фракции на демократичната партия по-точно се изправиха против акциите на опожаряване и грабеж, организирани от Антифа и БЛМ през 2020?"
Shade
Цитат(prius06 @ 18/01/2021, 19:36) <{POST_SNAPBACK}>
Нито една част от написаното не отговаря на зададения по-рано въпрос:

"Кои фракции на демократичната партия по-точно се изправиха против акциите на опожаряване и грабеж, организирани от Антифа и БЛМ през 2020?"

Които кажеш. Не че е от значение, но след като така или иначе излиза от систематично предлагащите необективност и грандиозни лъжи крайнодесни медии (на които единствено се позоваваш), логично и целесъобразно е и истинността, и интерпретацията, да бъдат под съмнение.
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 19/01/2021, 02:32) <{POST_SNAPBACK}>
Ха-ха-ха!
Забавен си с детския си възторг, поради което не мога да се въздържа да не те поздравя. hat.gif
Въпреки че ако радостта ти беше основателна, сега би трябвало да бълвам поговорки, песнички, цитати, дълъг списък от персонални квалификации, и най вече да се кълна, че кракът ми няма да стъпи във Франция, където, както и в България, след ликвидирането на монархията всички са станали простаци. smile.gif

fish2.gif clap2.gif
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 19/01/2021, 02:48) <{POST_SNAPBACK}>
fish2.gif clap2.gif

Съгласен съм, така е. Пропуснал съм да спомена купищата емотикони (а също така купищата удивителни и въпросителни), с които си служиш в гореспоменатите ситуации.

Но след като се включваш в тема за САЩ, сигурно си разбирач по тематиката. Едва ли се включваш само за да напомниш, че в добрия тийнейджърски спор е редно да се даде отговор на всеки поставен въпрос, дори да е несъдържателен, т.е. чесане на езици без смисъл и практическо значение. При липса на достойно възражение (възражението е задължително!) - следва възторжено вдигане на палец.
Титулярът на несъдържателните въпроси също така беше представил Камала Харис като Камала Сутра. Няма да се спирам на обстоятелство, че представлението му е слабо и непълно, защото на едно от предизборните си ралита пропадналият републикански сенатор Дейвид Пердю беше предложил цял букет от изкълчвания на това име. Титулярът можеше да се справи по-добре в настоящата тема, като ги копира тук и блесне с оригиналност.
Та въпросът ми е как оценяваш споменатото изпълнение? Да, знаем, че в САЩ (както и в България) всички са простаци, понеже не е монархия, но поставеният въпрос е свързан с темата, в която се включваш с одобрително вдигане на палец. А вече уточнихме какво се очаква от един достоен тийнейджър...
Е?
lati1960
Цитат(Питето @ 18/01/2021, 23:43) <{POST_SNAPBACK}>
Не се борят за кокала със супермодерни технологии, а се бият помежду си, защото са притиснати от супермодерни технологии, дето псетата не ги умеят. Огромна разлика, ма то, който не чете учебниците не схваща и подредбата. А какво ще стане накрая го пише пак в учебниците по история. Ма ако ги четеше, щеше да го знаеш.
За американското общество, дето било разклатено... абе същото като с учебниците по история — не си схванал какво е станало. Накратко, демокрацията в САЩ, отсвири поредния самоповярвал си. Сега остава да видим, дали ще го "тричат" яко и публично, или тактично ще го сритат под масата.

Чета, чета по малко, благодаря. Колкото си ми трябва.
Иначе "псето" Тръмп доста добре си ги умееше супермоделните технологии, дето го бамнаха, ама карай.
А ако демокрацията в САЩ я идентифицираш и ти с Демократите и Байдън в случая, не знам как ще свърши, но няма да е добре, като гледам какви са първите им приоритети - джендър закони, отново параноя срещу Русия, полово неутрални норми на езика, и куп други тъпотии. Досега не сме чули нищо по същество и по същината на истинските проблеми, но да изчакаме още малко, утре застъпват, ще видим. Не само според мен Демократите допускат огромна грешка изживявайки се като победители в ситуация, в която не само привържениците на Тръмп са негативно настроени срещу централната власт във Вашнигтон ДС.
----------------------------------------
Извинявам се за "псето", опитах да вляза в речника на колегата.
нищ по дух
Цитат(Shade @ 19/01/2021, 03:19) <{POST_SNAPBACK}>
Може би наистина е голяма перверзия предложението за опростяване вместо congressman и congresswoman да се приеме congressperson.

Много си е точно даже, никак перверзно не е.
Нека Ви е жив и здрав Джо, дано Господ тоя път опази втория президент на Щатите, който е католик, според писаното в СМИ...

Дано с това назначение всички онеправдани, обиждани и гонени да намерят мир, спокойствие и благоденствие за вечни времена:
Байдън назначи първи трансджендър на висш държавен пост
https://m.dir.bg/dnes/politika/baydan-nazna...aven-post-video
ByBa
Искам само да споделя, че прочетох двете статии и вече ще чета и Политически НеКоректно animatedwink.gif

А за твоите въпроси, Джрджи....американците не са прости, а тези от горе, които ги мислят за прости, ще се окажат излъгани.

Добре че беше Тръмп...боже, си казвам сега за този "страничен играч" и се питам - ами когато гласувах за Обама и се радвах, знаех ли, че ще бъде награден с награда за Мир, при положение, че нямаше никаква промяна в американската външнодържавна политика...нито в неговата, хм как се казваше тази здравна застраховка...

Двете статии казват ЯСНО и точно нещата - право куме та в Очи...за тези, които не са предубедени педерасти-либерасти...някой да ме обвини в нещо... sunbathing.gif
Бай Ганьо
Абе на тоя Байдън как още не му е светнало, че blacklisted някак расистко звучи.
Ще взема да го подсетя, че поне Shade да е удовлетворен.
Питето
Редовно четене, че пропускаш. Байдън вече представи някакъв план (в трилиони) за икономиката, та може вече да се занимават с джендър-закони и квото смятат за следващо по приоритети. За Русия също е ясно — казаха, че обмислят да изоставят "Северен поток". Може и фракинга да ги повтори... Та ти за американците не се притеснявай, те си се оправят.
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 19/01/2021, 16:15) <{POST_SNAPBACK}>
Да, знаем, че в САЩ (както и в България) всички са простаци, понеже не е монархия,
Е?

Е, как искаш да ти се отговори на такава глупост 292.gif
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 19/01/2021, 12:28) <{POST_SNAPBACK}>
Е, как искаш да ти се отговори на такава глупост 292.gif

Въпросът беше как оценяваш споменатото изпълнение? Имаш ли мнение по него?

Ако нямаш мнение или не желаеш да отговориш, не е задължително да отговаряш.
В такъв случай, обаче, е глупаво да се фръцкаш, когато е споменато твое собствено изявление, включено с единствената цел да ти обърне внимание да не пуснеш отново дежурната тирада. Което правиш най-редовно, когато нямаш какво да кажеш, но държиш непременно твоята дума да е последна.
Shade
Цитат(нищ по дух @ 19/01/2021, 09:29) <{POST_SNAPBACK}>
Много си е точно даже, никак перверзно не е.
Нека Ви е жив и здрав Джо, дано Господ тоя път опази втория президент на Щатите, който е католик, според писаното в СМИ...

Дано с това назначение всички онеправдани, обиждани и гонени да намерят мир, спокойствие и благоденствие за вечни времена:
Байдън назначи първи трансджендър на висш държавен пост
https://m.dir.bg/dnes/politika/baydan-nazna...aven-post-video

Нямам категорично мнение по тези въпроси и едва ли е нужно да си изработвам такова. Действа ми отблъскващо гледката двама мъже да се целуват публично, но си давам сметка, че те не са виновни за ориентацията, с която са се родили, имат си право на място под Слънцето, и не е моя работа да се възмущавам, стига да не ми се натрапват целенасочено.
От друга страна обратният, когото Байдън включи в екипа си, Pete Buttigieg, е изключително интелигентен и находчив, така че сигурно ще се справи добре с работата си.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 19/01/2021, 11:00) <{POST_SNAPBACK}>
Абе на тоя Байдън как още не му е светнало, че blacklisted някак расистко звучи.
Ще взема да го подсетя, че поне Shade да е удовлетворен.

Shade ще бъде удовлетворен, ако най-после представиш споменатите от теб доказателства, че Тръмп няма да остане най-корумпираният президент на САЩ за всички времена, понеже съществували други, по-корумпирани президенти. Кои са тези по-корумпирани президенти и какви точно толкова дълбоко потрисащи престъпления са извършили, които засенчват рекордите на Тръмп?

А иначе на Shade му е все тая как звучи blacklisted.
Shade
Цитат(ByBa @ 19/01/2021, 10:45) <{POST_SNAPBACK}>
...някой да ме обвини в нещо...

Едва ли някой ще тръгне да те обвинява, че харесваш Тръмп. Защо да те обвинява? Всеки харесва нещо, което усеща близко до същността си.
- Може би на теб ти харесва хаосът. Понякога се изразяваш толкова хаотично, че нищо не ти се разбира.
- Или пък ти харесва любовта. В репортажите от антиправителствения метеж показаха доста любов. Докато един от нападателите на Капитолия пребиваше с дръжката на американското знаме служител от охраната на сградата, задето не ги пуска вътре, Тръмп окуражаваше щурмоваците с: "Обичам ви! Вие сте много специални!"
- Да не би да харесваш лъжите? Ти си знаеш дали обичаш да послъгваш...
- А може би ти харесва омразата... е, нека спрем дотук. wink.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.