Цитат(ЕксГорски @ 16/01/2021, 05:08) <{POST_SNAPBACK}>
Четейки изразът "селядури", нещо ми напомни за висока култура, но сега, с "гащниците", високата култура е ... ясна. до сега май никой друг не е бил толко ... интелектуален - мерси да ми отнемеш желанието да ходя в .. "твоята България "с тази ... култура и ... Едно време, по времето на ... Монархията, културата на българите беше съвсем, ама съвсем друга. Републиката позволи такива,като теб ... интелектуалци
Благодаря, че ми отнемаш желанието да ходя в България
Благодаря, че ми отнемаш желанието да ходя в България
Съжалявам, Горски, но и с настоящите си "аристократични" превземки не успя да ми нацелиш слабото място. Така че и този път няма никаква вероятност да ми "вдигнеш адреналина" или "нервираш", както там обявяваше. Отново единствено ме разсмиваш на глас.
Дали някой е селяндур и гащник, се определя не толкова от онова, как някой го нарекъл, а най-вече от това, как той самият звучи и се представя. При нахлуването в Капитолия тълпата от споменатите индивиди крещеше: "Къде е Нанси Пелоси, къде е тази мръсна курва, дайте я насам!", "Дошли сме да обесим вицепрезидента Майк Пенс!", "Смърт е единственото лекарство за онези, които не признават победата на Тръмп!"
Разбираемо е, също така, че настоящото ти включване е неявен и неумел опит за подкрепа на сродната ти душа Бай Ганьо. Но той няма нужда от подкрепа и защита. Не защото е много силен, а тъй като не е в час. Обяви ме за "патетичен", понеже описвам обективно реалността около мен такава, каквато е. А от своя страна се напъва да разсъждава, приписвайки ми виденията си. Разсъждаването е тежка задача и не е по-силите на всеки, човек може да се изсипе от много напъване. Така че по-горе ясно се вижда кой е патетичният. Но ти кой знае защо подмина този факт и не взе никакво отношение по него. Което се нарича лицемерие...
Що се отнася до културата на българите при монархията, отново се изхвърляш в наивния си стил, приказки ангро. Ако беше запознат с българската история, щеше да си чувал за кървавите до перверзия политически режими в България, подкрепяни от двореца, и щеше да си малко по-въздържан с крайните определения за култура.
А по време на републиката издигнатият ти и културен аристократ Симеон се измъкваше по най-неумел начин от директно поставените въпроси с: "Това ще стане, когато му дойде времето". Нищо конкретно, също като теб, времето никога не дойде.
И най-важното, нека отбележим, че отново се набутваш в територия, в която си безпомощен. Разбира се, нямам намерение да ти ходя по гайдата, додето отново загубиш контрол и преминеш към аргументация с неуместни поговорки и глупави песнички. Просто апелирам към остатъчния ти разум. Най-добре е за теб да спреш дотук.
А дали ще ходиш в България или не, много слабо ме интересува. Аз ходя в България всяка година, с изключение на тази, заради епидемията. И го правя с удоволствие, чувствам се добре там. В потвърждение на намека ти, несъмнената причина е, че всички българи са простаци като мен, така че се усещам в свои води.