Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Какво се мъти в Америка?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Shade
Цитат(lati1960 @ 12/01/2021, 08:25) <{POST_SNAPBACK}>
От вчера някои медии в САЩ предупреждават за ето това:
https://dariknews.bg/novini/sviat/fbr-gotvi...a-trymp-2255719
https://www.bgonair.bg/a/4-world/214269-fbr...-vsichki-shtati
https://dnesplus.bg/es-i-svyat/fbr-planiran...-vsichki-shtati
Видно е, че ситуацията в САЩ не се е успокоила, възможна е нова ескалация, както и нови ексцесии, твърди се вече въоръжени. Не единствено според мен най-притеснителното в цялата работа е прецедентът дори само да се говори за подобна вероятност, нещо немислимо доскоро за Америка! Сложна е ситуацията, проблемите се много, решения има, но, никой вече не може да твърди, че САЩ са това, което бяха. Дори самата мисъл за гражданска война прокрадваща все по-отчетливо показва, че има нова ситуация. Ако някой не вижда това, значи се опитва да прикрие проблема или да го омаловажи, но едва ли ще успее. Самата реалност вече е такава. Сигурен съм, че новата администрация на Байдън отчита това и ще стори каквото може по въпроса. Но дали ще успее? Едва ли само Тръмп е проблемът. Той само отвори кутията на Пандора. Видно е, че в Америка съществува голямо напрежение, което се използва от някои анархистични и крайни групи в обществото да всяват хаос и да атакуват самите устои на държавността и демокрацията. Дано не успеят, а тревогата по това да е пресилена, дано!

Едва ли ще излезе нещо сериозно от това, което е, както беше писал един класик, "Кървави отблясъци от залеза на една епоха, обречена безвъзвратно".
Въпрос на време е неофашистите и останалата безмозъчна паплач от поддръжници на Тръмп да започнат да изтрезняват без ежедневната доза лъжи и свирепо насъскване от страна на Тръмп по кабелните канали и Twitter. След закриването на регистрацията му в Twitter, Тръмп си е отворил регистация в Parlor, но вече не е същото.
Кресльовците с червени "MAGA" шапки ще размахват още за известно време лозунги за Тръмп и конфедерални знамена, и ще врещят по улиците като олигофрени. Но едва ли ще се осмелят да започнат нов въоръжен бунт, след като с обвинения до момента са около 130 от щурмоваците на Капитолия, включително двама полицаи от охраната на сградата, които са ги поддържали. Следва съд и затвор. А ФБР проължава издирването на разпознати метежници.
И всичко това се върши от администрацията, която още се подчинява на Тръмп.
Питето
Грешка, огромна при това. Бункерите бяха срещу бомбите на СССР, ама гледам че СССР го няма, а бункерите си стоят неизползвани. Явно знамето пред къщата върши работа...
lati1960
Цитат(Shade @ 12/01/2021, 19:52) <{POST_SNAPBACK}>
Едва ли ще излезе нещо сериозно от това, което е, както беше писал един класик, "Кървави отблясъци от залеза на една епоха, обречена безвъзвратно".
Въпрос на време е неофашистите и останалата безмозъчна паплач от поддръжници на Тръмп да започнат да изтрезняват без ежедневната доза лъжи и свирепо насъскване от страна на Тръмп по кабелните канали и Twitter. След закриването на регистрацията му в Twitter, Тръмп си е отворил регистация в Parlor, но вече не е същото.
Кресльовците с червени "MAGA" шапки ще размахват още за известно време лозунги за Тръмп и конфедерални знамена, и ще врещят по улиците като олигофрени. Но едва ли ще се осмелят да започнат нов въоръжен бунт, след като с обвинения до момента са около 130 от щурмоваците на Капитолия, включително двама полицаи от охраната на сградата, които са ги поддържали. Следва съд и затвор. А ФБР проължава издирването на разпознати метежници.
И всичко това се върши от администрацията, която още се подчинява на Тръмп.

Не се съмнявам във възможностите и капацитета на американската администрация. Но да разбирам ли, че според теб в САЩ няма друг или по-голям проблем от този с привържениците на Тръмп, които ще си идат заедно с него? Много ми се ще да вярвам, че е така. И че скоро всичко ще се върне в старото си традиционно русло. Но, дали?
Shade
Цитат(lati1960 @ 12/01/2021, 11:27) <{POST_SNAPBACK}>
Не се съмнявам във възможностите и капацитета на американската администрация. Но да разбирам ли, че според теб в САЩ няма друг или по-голям проблем от този с привържениците на Тръмп, които ще си идат заедно с него? Много ми се ще да вярвам, че е така. И че скоро всичко ще се върне в старото си традиционно русло. Но, дали?

Ще видим дали и кога ще се върне старото традиционно русло.
Със заминаването на Тръмп ще избледнее единствено най-уродливата му форма, върхът на айсберга, агресивната престъпна арогантност. Тръмпизмът, обаче, е сериозно хронично заболяване, което няма да си отиде скоро от политиката. Десетилетия ще минат. Тръмпизмът е проява на методологията, по която един диктатор става "любим диктатор", подобно на Сталин.
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 12/01/2021, 22:42) <{POST_SNAPBACK}>
"любим диктатор", подобно на Сталин.

Струва ми се, че този паралел е малко некоректен. Тръпизма не го познавам добре, но Сталинизма - да!
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 13/01/2021, 05:22) <{POST_SNAPBACK}>
Струва ми се, че този паралел е малко некоректен. Тръпизма не го познавам добре, но Сталинизма - да!

След като познаваш сталинизма, би трябвало да си запознат с понятието "любим диктатор". Въпреки милионите руснаци, избити от НКВД по време на сталинските чистки и в лагерите от тип Гулак, руснаците масово се прекланяха (и може би още се прекланят) пред него, убедени, че той е най-велика историческа личност. Причината е, че този сатрап въплъщава "бащицата", силната ръка, в която тъпоъгълната тълпа вярва до степен зомбиране. Дори в България през 60-те и 70-те години на миналия век можеше да се види портретът на Сталин, поставен за преклонение от шофьорите в кабините на междуселските автобуси.
Тръмпизмът лежи в същия пропаганден коловоз и само установените политически отношения в САЩ през 21-ви век са причина Тръмп да не премине директно към физически убийства на политическите си противници. Но превърна президентската институция в частен бизнес, като подобно на комунистическите диктатори включи в политическото управление цялото си семейство с намерение да постави началото на управляваща династия. Ликвидира напълно разделението на властите и по Сталински тертип започна да се разпорежда еднолично с цялата власт. Овладя не само с изпълнителната, но и закондателната, и съдебната власт чрез шантажи и лични услуги на висши служители и политици, създавайки култ около името си. Обяви опозицията за шайка от извратени врагове. Сигурно не си чувал за движението QAnon, чиито знамена и символи се развяваха по време на метежа миналата седмица. Според тази теория Демократическата партия е перверзна педофилска организация, която отвлича деца, убива ги, и пие кръвта им в ритуална обстановка. Ако мислиш, че малко хора вярват в тези дивотии, жестоко се лъжеш. Тази вяра е масова. Дори доста републиканци в Сената са поддръжници на тази теория, разпространявана от Тръмп.
Ако Тръмп беше спечелил още един мандат, намерението му беше да промени Конституцията така, че да остане президент, докогато си пожелае, подобно на Путин. Веднъж постигнал пълната поддръжка на милионите олигофрени, впоследствие щеше да превърне политически САЩ в онова, което днес е Русия, наследството на Сталин в действие.
lati1960
Цитат(Shade @ 13/01/2021, 16:16) <{POST_SNAPBACK}>
След като познаваш сталинизма, би трябвало да си запознат с понятието "любим диктатор". Въпреки милионите руснаци, избити от НКВД по време на сталинските чистки и в лагерите от тип Гулак, руснаците масово се прекланяха (и може би още се прекланят) пред него, убедени, че той е най-велика историческа личност. Причината е, че този сатрап въплъщава "бащицата", силната ръка, в която тъпоъгълната тълпа вярва до степен зомбиране. Дори в България през 60-те и 70-те години на миналия век можеше да се види портретът на Сталин, поставен за преклонение от шофьорите в кабините на междуселските автобуси.
Тръмпизмът лежи в същия пропаганден коловоз и само установените политически отношения в САЩ през 21-ви век са причина Тръмп да не премине директно към физически убийства на политическите си противници. Но превърна президентската институция в частен бизнес, като подобно на комунистическите диктатори включи в политическото управление цялото си семейство с намерение да постави началото на управляваща династия. Ликвидира напълно разделението на властите и по Сталински тертип започна да се разпорежда еднолично с цялата власт. Овладя не само с изпълнителната, но и закондателната, и съдебната власт чрез шантажи и лични услуги на висши служители и политици, създавайки култ около името си. Обяви опозицията за шайка от извратени врагове. Сигурно не си чувал за движението QAnon, чиито знамена и символи се развяваха по време на метежа миналата седмица. Според тази теория Демократическата партия е перверзна педофилска организация, която отвлича деца, убива ги, и пие кръвта им в ритуална обстановка. Ако мислиш, че малко хора вярват в тези дивотии, жестоко се лъжеш. Тази вяра е масова. Дори доста републиканци в Сената са поддръжници на тази теория, разпространявана от Тръмп.
Ако Тръмп беше спечелил още един мандат, намерението му беше да промени Конституцията така, че да остане президент, докогато си пожелае, подобно на Путин. Веднъж постигнал пълната поддръжка на милионите олигофрени, впоследствие щеше да превърне политически САЩ в онова, което днес е Русия, наследството на Сталин в действие.

О кей, Тръмп вече е аут. /почти/ Всички се надяваме самото явление "тръмпизъм" да отмре с времето и да изчезне. Дано. На мен ми се ще друго да говорим малко, по реалните проблеми на Америка извън уродливия начин на управление на Тръмп. В който смисъл те моля да маркираш накратко /понеже си на място/ някои от тези най-тежки и важни неща, които тровят атмосферата там. Ако имаш желание, разбира се, не се смятай длъжен. Но как изглеждат нещата отвътре? Наистина ли е така нетърпим расовият проблем? А този с емигрантите? Тръмп не успя да построи стена между САЩ и Мексико, но направи доста отношението към различните расово да ескалира доста. Колко, ти ще кажеш. А дежндърството виждаме до какви висоти е стигнало, след като Демократите се хванаха за него още преди да са пристъпили прага на Конгреса... А безработицата? Социалното напрежение и невероятните класови контрасти? Всичко това отвън погледнато, макар и през самите американски медии. Но как изглеждат нещата на място? Наистина ли Америка е разделена до непримиримост? Какво го очаква Байдън в този смисъл?
Бай Ганьо
Тръмп не ти дава мира.
Успокой се.
Да го наричаш диктатор е меко казано несериозно.
Информирай се малко за предишните президенти, кой какви семейни назначения е правил.
Виж Кенеди например.
А пък да го сравняваш със Сталин това наистина преля чашата.
Но пиши си.
Не пречиш.
Само се потиш.
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2021, 18:14) <{POST_SNAPBACK}>
Тръмп не ти дава мира.
Успокой се.
Информирай се малко за предишните президенти, кой какви семейни назначения е правил.
Виж Кенеди например.
Но пиши си.
Не пречиш.
Само се потиш.

Не че е цвете Тръмп, да си го кажем направо. Дали е много добър артист, или действително е за освидетелстване, това могат да кажат само специалистите в сферата. Но, лично моето мнение е, че не той е главният виновник за ситуацията днес в САЩ. Тръмп с безумното си на моменти управление и поведение само провокира да ескалират и излязат наяве изключително сериознните проблеми на Америка, които тлееха дълбоко в обществото ѝ и на моменти избиваха като расовите сблъсъци, масовите стрелби и убийства на невинни хора от психясали, дори ученици... Не е нормално това. Проблем има. Проблеми има. И то сериозни в САЩ. И не Тръмп за 4 г. ги е създал. Той само се възползва от ситуацията, за да опита да се увековечи в политиката, но май не разбра, че е само поставена фигура от едни други играчи, много по-добри от него. Предстои му да го проумее. И може би да падне от високо, много високо. Щото по-голям и важен, отговорен пост от този няма. Аз и досега смятам, че Тръмп беше използван от едни определени среди и кланове в американското задкулисие, за да маркират и постигнат определени цели навън, а също и вътре. Като вътре идеята явно е дестабилизация на Щатите, и то до степен, каквато от десетилетия не е имало там, може би и повече. Донякъде успяха, ще видим дали само донякъде и как екипът на Байдън ще подходи към проблемите. Ако се опита да ги неглижира и само тушира, замаже, ще е огромна грешка! Поне според скромното ми мнение. Защото напрежение има, голямо, и, ако не се предприемат реални действия по премахване на причините за него, а не последиците, то рано или късно ще избие отново, и може би много по-сериозно. Но да видим.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2021, 08:14) <{POST_SNAPBACK}>
Тръмп не ти дава мира.
Успокой се.
Виж Кенеди например.
Но пиши си.
Не пречиш.
Само се потиш.

Ти пък къде се навираш отново с хвърчащите си видения? smile.gif
Тръмп ми вълнува точно толкова, колкото ме вълнуваш ти с измислената си проблематика. Попитал ме някой - отговорил съм му и толкова.
Нали вече се съгласихме с теб, че Тръмп е на върха на класацията, понеже не бил водил никакви войни (е, имаше малко бомбардировка над Сирия и една мощна палетна бомба, хвърлена в Афганистан, но те не се броят, щом ти казваш), Важното е, че това компенсира и омаловажава всичките му престъпни и идиотски изпълнения за изминалите четири години, включително целуването на задниците на световни диктатори като Путин и Ким Чен Ун.
Култът ти към Тръмп е точно като култа ти към Симеон Кобурготски: и онзи бил велик, понеже ти си го обявил за такъв, а причина за неизпълнените обещания е единствено тъпотата на българския народ. Нали така беше? smile.gif
Сега остава да ни информираш "малко за предишните президенти" и да ни докажеш с "убедителни" празнословия, че Тръмп не е най-корумпираният американски президент и няма да бъде документиран като такъв в историята.
Shade
Цитат(lati1960 @ 13/01/2021, 07:58) <{POST_SNAPBACK}>
О кей, Тръмп вече е аут. /почти/ Всички се надяваме самото явление "тръмпизъм" да отмре с времето и да изчезне. Дано. На мен ми се ще друго да говорим малко, по реалните проблеми на Америка извън уродливия начин на управление на Тръмп. В който смисъл те моля да маркираш накратко /понеже си на място/ някои от тези най-тежки и важни неща, които тровят атмосферата там. Ако имаш желание, разбира се, не се смятай длъжен. Но как изглеждат нещата отвътре? Наистина ли е така нетърпим расовият проблем? А този с емигрантите? Тръмп не успя да построи стена между САЩ и Мексико, но направи доста отношението към различните расово да ескалира доста. Колко, ти ще кажеш. А дежндърството виждаме до какви висоти е стигнало, след като Демократите се хванаха за него още преди да са пристъпили прага на Конгреса... А безработицата? Социалното напрежение и невероятните класови контрасти? Всичко това отвън погледнато, макар и през самите американски медии. Но как изглеждат нещата на място? Наистина ли Америка е разделена до непримиримост? Какво го очаква Байдън в този смисъл?

Тръмпизмът е твърде жилав и по-прилепчив от коронавирус. Тук циркулира едно виждане, че не всички поддръжници на Тръмп са идиоти, но всички идиоти са поддръжници на Тръмп. Тръмп успя да убеди милиони тъпанари само с голи приказки и нула доказателства, че той е спечелил изборите, но са му ги откраднали. И гмежта вярва и се вълнува.

А иначе тук проблеми много. И расизъм, и джендърство, и имиграция, всичко е в кюпа.
Нещата отвътре изглеждат различно за всеки. В зависимост от това дали е задълбал фанатично в коловоз и в кой коловоз е задълбал.
Аз имам лошото качество да съм неутрален и следя внимателно всички гледни точки. Установявам, че и двете крайни виждания по всеки въпрос (с изключение на въпроса за Тръмп, който днес беше импийчнат за втори път от Камарата на Представителите, включително от 10 републиканци, единственият президент в американската история, импийчнат два пъти и то в рамките на една година) имат своите основания и сами по себе си са убедителни.
За Байдън на този етап още не е ясно как ще се справи. Ще го набюдаваме след 20-ти януари на първо място как ще преодолее лошото наследство, завещано му от Тръмп.
prius06
Цитат(Shade @ 14/01/2021, 04:26) <{POST_SNAPBACK}>
...Аз имам лошото качество да съм неутрален...
453.gif
Shade
Цитат(prius06 @ 13/01/2021, 22:03) <{POST_SNAPBACK}>
453.gif

Виж ти! Преди се аргументираше със самоувереното "вярвам!". Очевидно на този етап хиленето е единствената аргументация, която може да предложи един sore loser. smile.gif
Дано Hoax News продължи да подсигурява нужната ти глътка от ежедневни лъжи, че иначе току-виж прогледнеш и престанеш да бъдеш предан на сянката на падналия си кумир.
Освен това може да се съберете с Бай Ганьо да си ближете взаимно раните.
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 13/01/2021, 20:42) <{POST_SNAPBACK}>
Култът ти към Тръмп е точно като култа ти към Симеон Кобурготски: и онзи бил велик, понеже ти си го обявил за такъв, а причина за неизпълнените обещания е единствено тъпотата на българския народ. Нали така беше? smile.gif

Тук темата е май за Тръмп, но ти не можеш да се въздържиш да не ръчкаш.
Никой не е твърдял, че Цар Симеон II бил велик (освен ти). А още по-малко някой го издига в култ
Просто е Цар и друг нямаме. А имаме ли нужда е друг въпрос и отново не за тук.
prashchai grigorii.gif
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 14/01/2021, 02:42) <{POST_SNAPBACK}>
Тук темата е май за Тръмп, но ти не можеш да се въздържиш да не ръчкаш.
Никой не е твърдял, че Цар Симеон II бил велик (освен ти). А още по-малко някой го издига в култ
prashchai grigorii.gif

Горски, горещо ти препоръчвам да не подхващаш отново тази тема. Почитай Симеон колкото си искаш, но по-добре избягвай да ми отправяш критични забележки в тази връзка. Всички дискусии по темата са налични във форума и, както знаем, ти никога дори един стойностен агрумент по тоя въпрос не си представил. Поради което продължиш ли да ръчкаш, неминуемо ще ти се наложи отново да се измъкваш с песнички, поговорки и цитати, несвързани с въпроса.
Нека си го спестим!
Бай Ганьо
Какви рани да ближем пък сега.
По скоро вие ще ближете с Байдън.
Тръмп показа какво може веднага след като беше избран за президент.
Който има очи, ще види.
Но истината е, че не мирясахте докато не го изритахте.
Дори и от социалните медии.
Ако сте толкоз принципни, защо не закриете профилите на другите диктатори?
Или те са с преференции.
Знам какво ще кажеш: Ами това са частни компании и те решават.
Да бе, да.
Точно така е.
Затова нямаш никаква свобода.
За пореден път се убеждавам, че прославеният ти свободен свят е мираж в кратуните на западняците.
Някаква английска банка щяла да затваря акаунтите на хора, които били без маски.
Идиоти.
Завършени при това.
Така, че свободния си свят си го заври ...знаеш къде.
А, да.
И оня календар с голите жени дет казваше, че можеш да си го поръчаш м9жеш да си го закачиш знаеш ли къде?
В кенефа в къщи.
Ама гледай да е в мъжката, където влизаш само ти, щот може жена ти да те изпее и да имаш неприятности.
Но както е тръгнало и там няма да можеш да го закачиш, щот тоалетната ще е една.
Няма мъжко женско вече.
Всичко е само лайна, които си сами си ги издрискахте.

Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 14/01/2021, 07:28) <{POST_SNAPBACK}>
Какви рани да ближем пък сега.
По скоро вие ще ближете с Байдън.
Тръмп показа какво може веднага след като беше избран за президент.
Който има очи, ще види.
Но истината е, че не мирясахте докато не го изритахте.
Или те са с преференции.
Да бе, да.
Точно така е.
Затова нямаш никаква свобода.
За пореден път се убеждавам, че прославеният ти свободен свят е мираж в кратуните на западняците.
Някаква английска банка щяла да затваря акаунтите на хора, които били без маски.
Идиоти.
Завършени при това.
Така, че свободния си свят си го заври ...знаеш къде.
А, да.
И оня календар с голите жени дет казваше, че можеш да си го поръчаш м9жеш да си го закачиш знаеш ли къде?
В кенефа в къщи.
Ама гледай да е в мъжката, където влизаш само ти, щот може жена ти да те изпее и да имаш неприятности.
Но както е тръгнало и там няма да можеш да го закачиш, щот тоалетната ще е една.
Няма мъжко женско вече.
Всичко е само лайна, които си сами си ги издрискахте.

Kато те гледа човек колко обстоятелствен трактат си избълвал, явно твърде дълбоки рани ближеш и пъшкаш страдалчески.
Слабо ме интересуват проблемите ти.
Само да споделя, че съм приятно поласкан как ме обявяваш за запалянковска страна и активен поддръжник в гореспоменатите събития. Направо се топя от удоволствие. smile.gif
Със здраве!
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 14/01/2021, 16:04) <{POST_SNAPBACK}>
Горски, горещо ти препоръчвам да не подхващаш отново тази тема. Поради което продължиш ли да ръчкаш, неминуемо ще ти се наложи отново да се измъкваш с песнички, поговорки и цитати, несвързани с въпроса.
Нека си го спестим!

Е налага се пак да цитирам "Крадецът, който вика: "Дръжте крадеца"!
Shade, тези номера май минават вече само при тебе, т.е; ти си мислиш, че минават - погледни какво си писал и не прехвърляй от болната на здравата глава (колкото и да са ти неприятни, народните поговорки са ТОЧ-Ни!
Кой заръчка ? Кой подхвана отново тази тема? Аз или ти

Та опитай нещо друго, но тези баливерни вече не минават
prius06
Цитат(Бай Ганьо @ 14/01/2021, 18:28) <{POST_SNAPBACK}>
...
Или те са с преференции.
Да бе, да.
Точно така е.
...

По повод на това, че са частни компании и решавали каквото си искат... нещата не са толкова прости.

Тези компании се ползват с привилегии. Законът ги защитава от съдебни дела, защото са регистрирани като платформи, които не носят отговорност за съдържанието, което се публикува, но от своя страна те не трябва да променят/цензурират съдържанието. Това, което правят е все едно телефонната компания да ти изключи телефона, ако говориш с майка си на политически теми. А законът им позволява да го правят безнаказано.

Тръмп предложи да им бъдат отнети привилегиите, но поне засега не изглежда да има предприети релни стъпки, въпреки, че бяха привиквани в сената няколко пъти.
Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 14/01/2021, 12:42) <{POST_SNAPBACK}>
prashchai grigorii.gif

Извинявам се, че се намесвам, но си мисля, че все още не са върнали монархията и нямаме цар. neprichom.gif
Формално погледнато за да бъде признат за цар е трябвало да положи клетва пред НС на НРБ през 1955 г., а той по обясними причини не го е направил. Нещо повече, през 2001 г. стана премиер на страната ни, която и до момента е република. Няма как един цар да стане премиер. Това означава, че дори и той не се има за цар.
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 14/01/2021, 09:04) <{POST_SNAPBACK}>
Е налага се пак да цитирам "Крадецът, който вика: "Дръжте крадеца"!
Shade, тези номера май минават вече само при тебе, т.е; ти си мислиш, че минават - погледни какво си писал и не прехвърляй от болната на здравата глава (колкото и да са ти неприятни, народните поговорки са ТОЧ-Ни!
Кой заръчка ? Кой подхвана отново тази тема? Аз или ти

Та опитай нещо друго, но тези баливерни вече не минават

Нямах намерение да отговарям, но ти така ме разсмя, че си наплюх екрана. smile.gif
За протокола: поговорките минават само при теб, с което потвърждаваш неспособност да се аргументираш. Тоест именно онова, върху което ти обърнах внимание.
Няма нужда да отваряш отново дежурния репертоар, дотук съм.
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 14/01/2021, 21:56) <{POST_SNAPBACK}>
Извинявам се, че се намесвам, но си мисля, че все още не са върнали монархията и нямаме цар. neprichom.gif
Формално погледнато за да бъде признат за цар е трябвало да положи клетва пред НС на НРБ през 1955 г., а той по обясними причини не го е направил. Нещо повече, през 2001 г. стана премиер на страната ни, която и до момента е република. Няма как един цар да стане премиер. Това означава, че дори и той не се има за цар.

Още по-формално погледнато - станали сме република, заради комунистите... sunbathing.gif
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 14/01/2021, 23:22) <{POST_SNAPBACK}>
, с което потвърждаваш неспособност да се аргументираш. Тоест именно онова, върху което ти обърнах внимание.

Хайде по твой маниер :
Кой тук подхвана тази тема и кой започна да ръчка! Което след това нескопосано се опита да ми го прикачи на мен, използвайки буквално цитати от МОЯ въпрос

Както казваш ; простичек въпрос изискващ простичек отговор

И отново да те цитирам (съжалявам, но сам се набутваш): "с което потвърждаваш неспособност да се аргументираш. Тоест именно онова, върху което ти обърнах внимание"
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 14/01/2021, 13:41) <{POST_SNAPBACK}>
Кой тук... нескопосано се опита да ми го прикачи на мен

Ето кой се прикача: http://forumabv.eu/index.php?showtopic=199...t=0#entry103744
Заминавай, ако обичаш!
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 14/01/2021, 23:50) <{POST_SNAPBACK}>
Ето кой се прикача: http://forumabv.eu/index.php?showtopic=199...t=0#entry103744
Заминавай, ако обичаш!

Кой тук подхвана тази тема и кой започна да ръчка! worshippy.gif

Както казваш ; простичек въпрос изискващ простичек отговор svirkam si.gif
Shade
Нов развлекателен момент: Тръмп отказа да плати за услугите на верния си мазен адвокат Руди Джулиани. Сумата е твърде блага, 20 000 долара на ден, а Джулиани го обслужва от доста време.
Причината за отказа е, че въпреки положените неистови усилия, Джулиани не успя да изфабрикува и представи никакви доказателства за уж "откраднатите" от Тръмп изборни гласове. Пот се стичаше от главата му, докато си заработваше хонорара, но въпреки всичките му крясъци и независимо от силната вяра на селяндурите-поддръжници на Тръмп, че изборите са откраднати, нямаше как алтернативната реалност в болния мозък на Тръмп да надделее. Надделя истината.
На 6-ти януари и Джулияни се прояви пред тълпата, която Тръмп надъхваше да атакува Капитолия. Джулиани изнесе пламенна реч, с която убеждаваше щурмоваците, че провеждат "съдебно дело чрез битка". И по време на щурма тълпата скандираше "Death is the only remedy!" За подстрекаване към атиправителствен бунт с голяма вероятност на самия Джулиани му предстои съдебно дело, което не е ясно що за битка ще е.
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 14/01/2021, 22:23) <{POST_SNAPBACK}>
Още по-формално погледнато - станали сме република, заради комунистите... sunbathing.gif

Заради кого сме станали република и по-какъв начин, демократичен или не, в случаят не е важно.
Бих се съгласил, че Симеон е бил престолонаследник и син на цар, но не и цар.
Потребител

... чакай да те тролна - верно ли оня змей Кристофър Стантън, дето смота лаптопа на новия президент - другарката Пелоси се самоубил? ... /разправят с два в сърцето и контролен/

... силно започва и тази година :.) ...

Shade
Цитат(Потребител @ 15/01/2021, 04:19) <{POST_SNAPBACK}>
... чакай да те тролна - верно ли оня змей Кристофър Стантън, дето смота лаптопа на новия президент - другарката Пелоси се самоубил? ... /разправят с два в сърцето и контролен/

... силно започва и тази година :.) ...

Не бих си позволил да оспорвам твоята информационна агенция, която несъмнено дава окончателната и най-вярна истина, но според официалното разследване от прокуратурата на Джорджия (която все още е под разпореждането на Тръмп) Стантън се е самоубил в дома си в Алфарета, Джорджия с един изстрел в гърдите. В дома му са открити две автоматични карабини.
Разследва се версията самоубийството му да е резултат на емоционална криза, тъй като с повдигнатите обвинения от прокуратурата на Вашинтон ДС (която също е под разпореждането на Тръмп), на 53-годишния Стантън не му мърдат поне 20 години затвор. Но това е друга тема.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2021, 08:14) <{POST_SNAPBACK}>

Какво стана, няма ли най-сетне да ни информираш за предишните президенти, които били по-корумпирани от Тръмп? И този път ли ще останем само на твоята честна дума?

И да, темата е за актуалните събития в САЩ, които се въртят именно около Тръмп, така че ако не разполагаш със споменатата информация, може да си спестиш потенето около еднообразните лирични отклонения.
lati1960
Цитат(Shade @ 15/01/2021, 16:01) <{POST_SNAPBACK}>
Не бих си позволил да оспорвам твоята информационна агенция, която несъмнено дава окончателната и най-вярна истина, но според официалното разследване от прокуратурата на Джорджия (която все още е под разпореждането на Тръмп) Стантън се е самоубил в дома си в Алфарета, Джорджия с един изстрел в гърдите. В дома му са открити две автоматични карабини.
Разследва се версията самоубийството му да е резултат на емоционална криза, тъй като с повдигнатите обвинения от прокуратурата на Вашинтон ДС (която също е под разпореждането на Тръмп), на 53-годишния Стантън не му мърдат поне 20 години затвор. Но това е друга тема.

Що да е друга темата, за Стантън? Америка гръмна, понеже трупаше камара проблеми от години, а Вашингтон ДС нехаеше за тях, занимавайки американците с джендърство, нео либерални щуротии, плюс някоя и друга войничка зад граница, за да не им е скучно. Би трябвало да си даваме сметка, че Тръмп беше само катализаторът, спусъкът така да го кажем, който ускори ескалирането на ситуацията, не той конкретно е причината за нея. Не го оправдавам, разбира се, като ще си спестя коментара за менталното му състояние, не е моя грижа. Налудното му президенстване обаче извади на повърхността онова, което тлееше отдавна в Щатите. Сега въпросът, главният според мен, а и според анализаторите е, дали екипът на Байдън ще признае тези проблеми и ще работи по тях, или ще опита да ги прикрие, замаже и тушира чрез похватите на политическата игра. Което предстои да видим, надявам се скоро.
ЕксГорски
Цитат(Радио Ереван @ 15/01/2021, 11:54) <{POST_SNAPBACK}>
Бих се съгласил, че Симеон е бил престолонаследник и син на цар, но не и цар.

Симеон II е бил престолонаследник, но след това E Цар . При смъртта на баща му е интронизиран от Църквата, подтвърдено от тогавашното правителство и НС - легални. При пълнолетието си, Симеон заявява, че няма никакво намерение да абдикира, което подтвържава 10 години по-късно. Вярно е, че конституционният монарх полага клетва пред НС, което Симеон не е направил и едва ли някога ще направи по обясними причини, както казваш. Тъй като НС при насилственото, незаконно премахване на монархията, не е законно, Симеон няма задължението да полага клетва пред него. Това не значи, че не е законно интронизиран Цар, когато НС е било законно.
Всичго друго е спекулация
Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 15/01/2021, 22:27) <{POST_SNAPBACK}>
Вярно е, че конституционният монарх полага клетва пред НС, което Симеон не е направил и едва ли някога ще направи по обясними причини, както казваш. Тъй като НС при насилственото, незаконно премахване на монархията, не е законно, Симеон няма задължението да полага клетва пред него. Това не значи, че не е законно интронизиран Цар, когато НС е било законно.

Без клетва няма царуване. Това, че е нямало пред кого да положи клетва е друг въпрос.
От 1946 г. България е република след референдум. Ето малко фактология. Референдумът се провежда в обстановка на остра конфронтация между доминираното от комунистите правителство на Отечествения фронт и опозицията, противопоставяща се на постепенното налагане на тоталитарен режим в страната. Въпреки това и двете страни подкрепят обявяването на България за република, включително и центристки партии като Демократическата. Лидерът на опозицията Никола Петков заявява: „Референдумът за Република се проведе при пълна свобода, защото целият народ бе единодушен за премахването на монархическия режим, който докара на България само нещастия и катастрофи“.
Резултатът е 95,6% в полза на промяната на управлението, а избирателната активност достига до 91,7%. На 15 септември председателят на 26-то ОНС Васил Коларов, след като прочита определението на ВКС върху резултатите от референдума, обявява провъзгласяването на България за Народна република, название, което ще се запази до 15 ноември 1990 г. . На следващия ден - 16 септември 1946 г., малолетният цар Симеон II и царица Йоана напускат България. Година след референдума се въвежда републиканска конституция (Димитровска).

ЕксГорски
Цитат(Радио Ереван @ 16/01/2021, 00:43) <{POST_SNAPBACK}>
. „Референдумът за Република
Код
се проведе при пълна свобода,???!!!

Резултатът е 95,6% в полза на промяната на управлението, а избирателната активност достига до 91,7%.

clap3.gif clap2.gif
Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 15/01/2021, 23:48) <{POST_SNAPBACK}>
clap3.gif clap2.gif

Благодаря за овациите, но само в първото изречение са мои разсъждения. Останалото са думи на Никола Петков и фактология. Лично аз не вярвам Референдумът да са се е провел при пълна свобода, но се е провел и от тогава България е република. След като е република, няма как да имаме цар.
ЕксГорски
Цитат(Радио Ереван @ 16/01/2021, 00:58) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за овациите, но само в първото изречение са мои разсъждения. Останалото са думи на Никола Петков.

Знаеш ли кой е Никола Петков ?
Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 16/01/2021, 00:01) <{POST_SNAPBACK}>
Знаеш ли кой е Никола Петков ?

Последните му думи след като са го осъдили на смърт:
„Не, не в името на българския народ! Мен ме изпращате на смърт по нареждане на вашите чужди господари, тези от Кремъл или от другаде. Българският народ, задушен под кървавата тирания, която вие маскирате като правосъдие, никога не ще повярва на вашите гнусотии!”
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 15/01/2021, 16:01) <{POST_SNAPBACK}>

И за едни 20 години в пандиза да си тегли куршума!? w00tbrows.gif
Не се ли сети да се скрие при братя Галеви. smile.gif
Shade
Цитат(lati1960 @ 15/01/2021, 09:47) <{POST_SNAPBACK}>
Що да е друга темата, за Стантън? Америка гръмна, понеже трупаше камара проблеми от години, а Вашингтон ДС нехаеше за тях, занимавайки американците с джендърство, нео либерални щуротии, плюс някоя и друга войничка зад граница, за да не им е скучно. Би трябвало да си даваме сметка, че Тръмп беше само катализаторът, спусъкът така да го кажем, който ускори ескалирането на ситуацията, не той конкретно е причината за нея. Не го оправдавам, разбира се, като ще си спестя коментара за менталното му състояние, не е моя грижа. Налудното му президенстване обаче извади на повърхността онова, което тлееше отдавна в Щатите. Сега въпросът, главният според мен, а и според анализаторите е, дали екипът на Байдън ще признае тези проблеми и ще работи по тях, или ще опита да ги прикрие, замаже и тушира чрез похватите на политическата игра. Което предстои да видим, надявам се скоро.

Друга е темата. Нормалните американци изтърпяха четирите години лъжи и престъпления и си казаха думата на изборите. Но щурмуването на сградата на Конгреса от няколкостотин олигофрена, насъсквани от Тръмп, като опит за държавен преврат, с резултат 5 убити и потрошено държавно имущество за стотици хиляди долари, идва в повече при перспективата Тръмп и този път да избяга от отговорност и да се отърве безнаказано. Особено след като тъпанари като този палячо с идиотски костюм и подигравателното прозвище "Шаманът на Qanon", настоява Тръмп да свали обвиненията му с правото си на помилване и да го отърве от затвор, понеже бил мирен демонстрант, изпълняващ препоръките на Тръмп да съдейства за обръщане резултата на "откраднатите" избори.
Републиканците настояват, че сега било време за обединение на нацията, а не за разделяне, затова не трябвало обществеността да се занимава с Тръмп изобщо. На въпроса не беше ли време за обединение и през последните четири години, когато целуваха задника на Тръмп, мълчат и се ослушват. Ослушват се, защото при огромния отлив от Републиканската партия, разчитат на милионите селяндури, поддръжници на Тръмп, като потенциални избиратели на следващите избори. И не биха искали и тази паплач да се отвърне от тях.
В момента във Вашингтон ДС се разръща армията в готовност за събитията на 20-ти януари, за когато неонацистките и расистките групировки, поддържащи Тръмп, са обявили "горещи изпълнения" в столиците на всичките 50 щата.

А иначе любопитното е, че Тръмп е вторият президент след Хърбърт Хувър, който през 1932 г. също губи едновременно и преизбирането си, и Камарата на Представителите, и Сената. И е първият президент в американската история, който е импийчван два пъти.
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 15/01/2021, 14:42) <{POST_SNAPBACK}>
И за едни 20 години в пандиза да си тегли куршума!? w00tbrows.gif
Не се ли сети да се скрие при братя Галеви. smile.gif

Всичките тези "революционери" са психически непълноценни. Живеят в някаква алтернативна реалност и вярват, че едва ли не атакуват Бастилията.
Кой нормален човек ще се остави да бъде "информиран" и хипнотизиран с масирани лъжи, без дори да се заинтересува от широко достъпните алтернативни източници на информация?
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 16/01/2021, 02:42) <{POST_SNAPBACK}>
Oслушват се, защото при огромния отлив от Републиканската партия, разчитат на милионите селяндури, поддръжници на Тръмп, като потенциални избиратели на следващите избори.

Патетичен си.
Напомняш ми за едни времена на едни другари и другарки, които се пенявеха по конгресите.
Не забравяй, че тези селяндури ви пълнят хазната.
И не са толкоз глупави както ги наричаш, защото мислят и гледат по джоба си.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 15/01/2021, 20:47) <{POST_SNAPBACK}>
Не забравяй, че тези селяндури ви пълнят хазната.
И не са толкоз глупави както ги наричаш, защото мислят и гледат по джоба си.

Умни са, викаш, мислят и гледат по джоба си. wink.gif
Всички обвиняеми по антиправителствения метеж с превземане на Капитолия, които вече са почти 180, се оправдават с Тръмп, че ги е подвел, защото са му вярвали. Смятали, че изпълняват патриотичен дълг по поръка на президента.
Интересно, защо ли са толкова единодушни? Не си ли дават сметка, че с това обвинение го начукват много лошо на кумира си, на когото прокуратуратаще повдигне този въпрос след няколко дни, когато остане без президентски имунитет?
Когато това се случи, всички, които са прозрачни и предсказуеми като теб, ще ревнат, че Байдън е започнал лов на вещици. Без значение, че началото на този "лов" е заложено от Съдебната система, която в момента е под разпореждането на Тръмп. Същата, дето в продължение на четири години в качеството си на негова лична институция, частна собственост, изпълняваше послушно всичките му антиконституционни разпореждания.
Иначе да, ще им се наложи на онези гащници да пълнят хазната, работейки в затворите, за да не тежат прекалено на данъкоплатците, които ги издържат с безплатна квартира. smile.gif
Но важното е, че за 20 януари Тръмп е поръчал червен килим и 21 оръдейни салюта, когато напуска Белия дом. Само това ще му остане, след като е не само едномандатен президент, но и единственият от малкото едномандатни президенти, който е импийчван, и то два пъти, по време на този мандат good.gif
Потребител

... финансов съветник, банкер ... дет' казваш - #тъп_селяндур ...

... ама интереснато е друго - лаптопа на Пелоси намериха ли? :.) ...

lati1960
Цитат(Shade @ 16/01/2021, 09:10) <{POST_SNAPBACK}>
Умни са, викаш, мислят и гледат по джоба си. wink.gif
Всички обвиняеми по антиправителствения метеж с превземане на Капитолия, които вече са почти 180, се оправдават с Тръмп, че ги е подвел, защото са му вярвали. Смятали, че изпълняват патриотичен дълг по поръка на президента.
Интересно, защо ли са толкова единодушни? Не си ли дават сметка, че с това обвинение го начукват много лошо на кумира си, на когото прокуратуратаще повдигне този въпрос след няколко дни, когато остане без президентски имунитет?
Когато това се случи, всички, които са прозрачни и предсказуеми като теб, ще ревнат, че Байдън е започнал лов на вещици. Без значение, че началото на този "лов" е заложено от Съдебната система, която в момента е под разпореждането на Тръмп. Същата, дето в продължение на четири години в качеството си на негова лична институция, частна собственост, изпълняваше послушно всичките му антиконституционни разпореждания.
Иначе да, ще им се наложи на онези гащници да пълнят хазната, работейки в затворите, за да не тежат прекалено на данъкоплатците, които ги издържат с безплатна квартира. smile.gif
Но важното е, че за 20 януари Тръмп е поръчал червен килим и 21 оръдейни салюта, когато напуска Белия дом. Само това ще му остане, след като е не само едномандатен президент, но и единственият от малкото едномандатни президенти, който е импийчван, и то два пъти, по време на този мандат good.gif

Това за Тръмп ясно, и не от сега. Безспорно си прав за него. Но не обърна внимание, когато ти посах по-горе, че не Тръмп е винивник за ситуацията въобще в Америка, той само ускори ескалирането ѝ, в насилие и анархия. Да се вменява всичко на Тръмп ще е огромна грешка, и, ако екипът на Байдън стори това, с него ще се случи същото, защото, видно е, че Америка изгуби доверие в управлението въобще, във Вашингтон ДС, факт. И то не от днес. Би трябвало да си наясно с това. Обективните анализатори, и вън и вътре в Щатите алармират, че в основата на всичко е социалният елемент, заради драстичното социално разслоение, в невиждани до днес мащаби. Става дума за несправедливо, дори вандалско разпределение на обществен продукт и ресурси, в смисъл, че които ги произвеждат и правят, получават минималното, дори под прага да оцеляват, да плащат ипотеки, заеми и т. н., а които управляват, и политически, и икономиката, държат огромния процент от блага, до степен да са се самозабравили и загубили представа за реалността. Тази бездна, тази огромна социална пропаст всъщност е в основата на всички останали проблеми, и не само в Америка впрочем. Този почти бандитски модел, в България се нарича мутренски, е факт вече почти навсякъде по света, превръща се в глобален проблем, така че лично аз не изключвам варианта в бъдеще, и то обозримото, което се случи на Капитолия, да се случва и на други места по Земята. Засега само спорадично, тук и там, но ако този порочен социален модел не бъде променен скоро, това ще ескалира в буквална социална война навсякъде. Неизбежно е. Особено в уславията на пандемия, когато безработицата достига опасни размери, затварят бизнеси, производства, цели отрасли, като туризъм, и т. н. За мен главният въвпрос е дали новият екип в Белия дом ще се заеме да решава тези реални проблеми, или ще лепне всичко на Тръмп и ще ги неглижира до степен да избуят отново на повърхността? Предстои да видим.
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 16/01/2021, 02:49) <{POST_SNAPBACK}>
Всичките тези "революционери" са психически непълноценни. Живеят в някаква алтернативна реалност и вярват, че едва ли не атакуват Бастилията.
Кой нормален човек ще се остави да бъде "информиран" и хипнотизиран с масирани лъжи, без дори да се заинтересува от широко достъпните алтернативни източници на информация?

Идиоти винаги е имало и ще има (моя мисъл), но да се гръмнеш значи си уникален идиот. prashchai grigorii.gif
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 16/01/2021, 13:58) <{POST_SNAPBACK}>
Идиоти винаги е имало и ще има (моя мисъл), но да се гръмнеш значи си уникален идиот. prashchai grigorii.gif

Извинявам се за намесата, но не е ли малко трудничко технологично човек да се гръмне сам в гърдите и сърцето с карабина? Защото, за да натиснеш спусъка се изисква определено разстояние, което ръката не може да достигне, ако дългоцева карабина е опряна в гърдите ти. Който не ми вярва, да пробва. По принцип самоубилите се с карабини се прострелват в главата или под брадичката, някои натискайки спусъка дори с палеца на крака си, и пак е сложно. Ама карай, щом Прокуратурата на щата Джорджия твърди че е така, знаи е така. animatedwink.gif
Любим прийом на влистта навсякъде е да "самоубива" неудобните ѝ, това не е от вчера. Проблемът е, че няма как да се докаже, понеже властта държи и контролира органите, които трябва да го сторят. Омагьосан кръг.
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 16/01/2021, 09:10) <{POST_SNAPBACK}>
на онези гащници good.gif

Четейки изразът "селядури", нещо ми напомни за висока култура, но сега, с "гащниците", високата култура е ... ясна. до сега май никой друг не е бил толко ... интелектуален - мерси да ми отнемеш желанието да ходя в .. "твоята България "с тази ... култура и ... Едно време, по времето на ... Монархията, културата на българите беше съвсем, ама съвсем друга. Републиката позволи такива,като теб ... интелектуалци

Благодаря, че ми отнемаш желанието да ходя в България
D-rA
Цитат(ЕксГорски @ 16/01/2021, 15:08) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря, че ми отнемаш желанието да ходя в България

Защо така мислиш? Той и Shade рядко я посещава... sunbathing.gif
Потребител

... не така бре Горски! ... ела си! :.) ...

... за тези, които са пропуснали да забележат, че светът се е променил в последните 30-тина години - "мемите" са неща, които хората (и други достатъчно интелигентни сложни адаптивни системи (англ. complex adaptive systems)) имитират ...

... #селяндур е просто един от инструментите които са на полето :.) ...

П.П. ... извини ме докторе!
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 16/01/2021, 14:51) <{POST_SNAPBACK}>
Извинявам се за намесата, но не е ли малко трудничко технологично човек да се гръмне сам в гърдите и сърцето с карабина? Защото, за да натиснеш спусъка се изисква определено разстояние, което ръката не може да достигне, ако дългоцева карабина е опряна в гърдите ти. Който не ми вярва, да пробва. По принцип самоубилите се с карабини се прострелват в главата или под брадичката, някои натискайки спусъка дори с палеца на крака си, и пак е сложно. Ама карай, щом Прокуратурата на щата Джорджия твърди че е така, знаи е така. animatedwink.gif
Любим прийом на влистта навсякъде е да "самоубива" неудобните ѝ, това не е от вчера. Проблемът е, че няма как да се докаже, понеже властта държи и контролира органите, които трябва да го сторят. Омагьосан кръг.

Може да е използвал някакво приспособление човека, а може и с крак както сам си отбелязал. Ами ако не е искал хората да го гледат с простреляна глава? Има и къси карабини. Явно неговата е била такава.
Аз бих отбелязал друго. Вероятно този човек не е бил вярващ, щом е посегнал на живота си.
Дали пък не е бил неудобен като този?
https://blitz.bg/analizi-i-komentari/konspi...news443955.html
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.