Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Отново на избори-2
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Привет!
Понеже темата е актуална в момента, заради политическата ситуация у нас, пускам продължение. С още един въпрос към основните от предната: Очаквате ли да гласуваме пак за парламент заедно с вота за президент наесен? Какви ги забърка всъщност Слави Трифонов? Изпълнява ли поръчка, и чия? Има ли задкулисна сделка? И, защо никой не ще да влезе в неговия така прехвален експертен кабинет?
Ето малко странично инфо по въпроса: https://www.vesti.bg/bulgaria/kakvo-pokaza-...olitici-6128569 Очаквано. Човекът с каскета си изпълнява поръчката, заради която беше назначен, не избран - да опази бандата на Бате от ударите на Закона. Моето мнение по това го знаете - докато същият пребивава в Главна Прокуратура, никакви положителни промени не са възможни в страната ни. Първостепенна задача на новото управление, ако въобще е ново, и ако изобщо просъществува - да няма повече каскети в Прокуратурата. Нито калинки в управлението. Щото в световен мащаб се разраства скандал именно по същото, по подслушване на неудобните за властта навсякъде журналисти, политици, медиатори, учени, и т. н., ето: https://www.bgonair.bg/a/4-world/233406-str...pionski-skandal Тъй че, наште хора от управлението не са го измислили това, те просто са част от начина на властване в глобален план, на територията на нашата родина. Не са случайни медийните атака срещу Христо Иваров и въобще срещу ДБ, които най-много от всичко държат първо да има съдебна реформа. Впрочем за което ни натискат и от Брюксел, във всички доклади по "напредъка" ни досега. Уви. Нищо такова досега. Така че, какво ново се задава, ако всичко старо си е актуално като принципи и методи на управлението у нас? Може би, както го каза д-р А, просто едни бандити ще заменят други по разпределяне на кинтите и порциите у нас. Бъркайки с големия черпак в общата каца с мед. За това ли е цялато драпане? Вие сте. Освен горното, може да коментирате и всичко останало от родната ни действителност в момента, свободно при това. Бъдете здрави!
D-rA
Като махнат каскети и калинки, ще се появят бомбета и пеперудки... И целта не е на теб и мен да ни е добре, а да усвоят още едни големи пари които ще дойдат от ЕС... Всичко се клати заради медеца.
Любопитно ми е защо никой политолог или социолог не коментира конфликта на интереси който ще настъпи ако ИТН успее с кабинет? Нима ще се намери смелчага от НАП да поревизира 7/8 ми и прикачени фирми? sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 19/07/2021, 19:56) <{POST_SNAPBACK}>
Като махнат каскети и калинки, ще се появят бомбета и пеперудки... И целта не е на теб и мен да ни е добре, а да усвоят още едни големи пари които ще дойдат от ЕС... Всичко се клати заради медеца.
Любопитно ми е защо никой политолог или социолог не коментира конфликта на интереси който ще настъпи ако ИТН успее с кабинет? Нима ще се намери смелчага от НАП да поревизира 7/8 ми и прикачени фирми? sunbathing.gif

Защо си мислиш, че от НАП досега не са проверявали 7/8? Доколкото знам Слави друга фирма няма. neprichom.gif
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 19/07/2021, 20:33) <{POST_SNAPBACK}>
Доколкото знам Слави друга фирма няма. neprichom.gif

Бърз прочитВижте прикачените файлове
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 19/07/2021, 21:15) <{POST_SNAPBACK}>

Добре, със сигурност са ги проверявали и тях.
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 19/07/2021, 21:30) <{POST_SNAPBACK}>
Добре, със сигурност са ги проверявали и тях.

Говорех за след, а не преди "тия дни" sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 19/07/2021, 19:56) <{POST_SNAPBACK}>

Резонни въпроси. На които засега няма отговори.
Не ми е в стила да повтарям: Аз казах ли ви?, обаче, още когато се разбра, че г-н Трифонов ще се кандидатира с партия за парламент, писах нееднократно, че този човек е част от някаква сделка, политическа, по съхраняване на статуквото, а не обратното. Вече с кого е сделката, как, защо, и за колко, вие кажете. За това е темата.
А ти бъди здрав!
---------------------
Моята хипотеза също е ясна: Слави и Бойко го играят заедно още от онзи прословут "референдум" на Трифонов, който беше с цел именно да го катапултира като лидер на протестните формации и уж като антисистемен популистки вариант, което той продължава да имитира. Докога ще му се получава, зависи от останалите партии в новия парламент. И от търпението на суверена, а то вече е на изчерпване. Не изключвам варианта, не че агитирам за него, в крайна сметка не само телевизията му на Гологлавия измамник да бъде изпотрошена буквално с камъни от измамените гласоподаватели, които дадоха протестния си вот за него и хората му, за да прави коалиция и стабилно управление на промяната, а не тъпотиите, които върши в момента. За мен той е абсолютен измамник, не само в политически смисъл, но, това си е лично мое мнение. Дали съм прав, предстои скоро да разберем. Крайната идея на целия проект ИТН е да съхрани всъщност статуквото, уж борейки се с него, в лицето на Борисов, ГЕРБ, заедно с придатъците му от БСП и ДПС, всички клонинги на ДС и БКП. Което и ще стане в крайна сметка. Всъщност, всичките атаки към президента Радев, вкл. от каскетираната Прокуратура, са в същата посоца и цел - да няма реална и истинска промяна в българското общество, към по-добро. Не че и Радев не е част от това, но, една автентична политическа формация стремяща се към реални промени, би го използвала по същото. Примерно ДБългария. Но. Народецът наш отново се литна по ченгеджийските полит инженерингови проекти, да си сърба попарата. Как на тоя народ не му увира главата за толкова години, не знам. Защо винаги избира когото и които не трябва?!
Бай Ганьо
Цитат(lati1960 @ 19/07/2021, 18:35) <{POST_SNAPBACK}>
Не са случайни медийните атака срещу Христо Иваров и въобще срещу ДБ,

Този Христо Иванов ли, и тези атаки ли имаш предвид?

https://www.google.com/url?sa=t&source=...Uz-2IrAy06jUGNj
Бай Ганьо
Цитат(lati1960 @ 19/07/2021, 21:36) <{POST_SNAPBACK}>
Как на тоя народ не му увира главата за толкова години, не знам. Защо винаги избира когото и които не трябва?!

И кого да избере народа? Нали пак от този народ ще бъдат.
Те ще са те самите. Завистливи, алчни, подли, мижитурки.
Но ако трябва да съм честен, този народ това заслужава.
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 19/07/2021, 22:46) <{POST_SNAPBACK}>
Този Христо Иванов ли, и тези атаки ли имаш предвид?

https://www.google.com/url?sa=t&source=...Uz-2IrAy06jUGNj

Ако Христо Иванов и тези от партията и коалицията в която пребивава, ще направят реални реформи и промени, първо в Съдебната система, за каквито ни натискат от години от Брюксел, не ми дреме с кого си разговаря и какво прави. За мен като гражданин е най-важно какво ще свърши един политик и държавник, а не кой е, какъв е и какво говорят за него, или как го клеветят. Ако Бойко ги беше свършил тези неща, и от него щях да съм доволен. Разбираш ли? Не е лично.
Моето мнение го писах по-горе в поста си до д-р А: Цялата клеветническа кампания има за цел да съхрани състоянието на държавата и обществото ни такива, каквито са в момента. Аз не ги харесвам, затова заложих на Христо Иванов и на такива като него. Не за друго, а понеже в сегашната ситуация няма друга формация, коато реално да иска и да може да направи тези кардинални промени. Давам си сметка, че не малка част, дори по-голямата от народа наш, не желае реформи и промени. Псува на по ракия, но е напълнил с далавери и измами банките, и го е страх да не идат кинтите, откраднатите. Не говоря за всички, разбира се. Има доста хора, които печелят добре и с труд, няма лошо. Но, те са изключения. Обществото ни е в двойнствено състояние - от една страна почти всички говорят за промяна, и че уж я искат, от друга повечето гласуват за ГЕРБ и за Трифонов, които са скачените съдове на досегашното статукво. С тези промяна няма да има, не и добра. Само ДБ може и иска да я направи, и не ми пука какви и кои са личностите, които ще опитат поне.
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 19/07/2021, 22:53) <{POST_SNAPBACK}>
И кого да избере народа? Нали пак от този народ ще бъдат.
Те ще са те самите. Завистливи, алчни, подли, мижитурки.
Но ако трябва да съм честен, този народ това заслужава.

Сакън, недей! Толкова рано да приключваш темата.
Нека поне малко да си поговорим по това... Има и свестни хора у нас, приятелю. Познавам такива. За съжаление народецът не ги ще да го управляват, щото знае, че дойдат ли такива на власт, жална му майчица. Ще секне далаверката, измамите, тарикатлъка, шуробаджанащината, ченгеджийницата, и всичката тая гадост, в която се намира сега обществото, начело с мутрите и крадльовците. Само че народецът не ще така да стане. Понеже ще трябва да работи, ама здравата, и истински. А не да виси по цял ден по кафенетата и да мисли как да изработи държавата или с каква далаверка да изкара много кинти без труд. Това е истината. И не е от вчера. Гениалният ни поет я е написал преди много време, знаеш я: "У нас свестните считат за луди... !" И, докато е така, ще страдат именно свестните. Народецът лъже, че е зле. Банките са тъпкани с крадено предимно, пукат се по шевовете. Д-р А го каза веднъж, и аз се съгласих, че от имане се побъркаха хората, не от нямане, и пак по същата причина ще продължават да вършат глупости. По същата избраха и чалгаджия и също мутра за носител на промяната, която всъщност почти никой у нас не ще. Тъжната истина.
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 19/07/2021, 22:10) <{POST_SNAPBACK}>
Говорех за след, а не преди "тия дни" sunbathing.gif

Ако има за какво да се хванат, със сигурност някога ще му направят мръсно.
Catpuccino
И аз така направих, но…политическата битка се състоя и Христо Иванов я проспа sad.gif

Следи какво ще се случва в БСП, защото те изразиха последователна политика за неподкрепа на каквото и да правителство на ИТН. Но…Иванов не го направи!? Отговорът е ясен…дай си го сам!

Трябва човек да е много наивен зз да не усеща дъха на Сараите от проектите на ИТН sad.gif …. жалко, че българинът повярва в поредния месия….много жалко!
D-rA
Не е много ясно дали са сараите или е пропутинова врътка с президентска (или царска) регулация. sunbathing.gif
Catpuccino
много ясно е…казах следи за действията на БСП….за останалото имаш интелект, изнедва ме само набъркването на Путин wink.gif инерционно мислене е, докторе ????
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 20/07/2021, 08:39) <{POST_SNAPBACK}>
много ясно е…казах следи за действията на БСП….за останалото имаш интелект, изнедва ме само набъркването на Путин wink.gif инерционно мислене е, докторе ????

Дай линк за поне един скеч на 7/8 с Путин sunbathing.gif
нищ по дух
Цитат(D-rA @ 20/07/2021, 10:03) <{POST_SNAPBACK}>
Дай линк за поне един скеч на 7/8 с Путин sunbathing.gif

https://www.slavishow.com/%d0%ba%d0%b0%d0%b...b0%d0%bc%d0%b8/
D-rA
Цитат(нищ по дух @ 20/07/2021, 12:53) <{POST_SNAPBACK}>

Този клип е от шоуто по бтв от 07.02.2018 г. и няма никаква арогантнта сатира в скеча, а по-скоро приятелски закачки...
Цитат
Шоуто на Слави“ е българско вечерно делнично ток шоу с водещ Слави Трифонов. Предаването се излъчва от 27 ноември 2000 г. до 31 юли 2019 г. по bTV.

За текущото след това съдържание ми е питането. sunbathing.gif
нищ по дух
Цитат(D-rA @ 20/07/2021, 13:06) <{POST_SNAPBACK}>
Този клип е от шоуто по бтв от 07.02.2018 г. и няма никаква арогантнта сатира в скеча, а по-скоро приятелски закачки...

За текущото след това съдържание ми е питането. sunbathing.gif

Не е арогантна, но все пак има сатира, ето в това предаване:

https://youtu.be/HPJg9Ft6oRY

lati1960
Цитат(Catpuccino @ 19/07/2021, 23:35) <{POST_SNAPBACK}>
И аз така направих, но…политическата битка се състоя и Христо Иванов я проспа sad.gif

Следи какво ще се случва в БСП, защото те изразиха последователна политика за неподкрепа на каквото и да правителство на ИТН. Но…Иванов не го направи!? Отговорът е ясен…дай си го сам!

Трябва човек да е много наивен зз да не усеща дъха на Сараите от проектите на ИТН sad.gif …. жалко, че българинът повярва в поредния месия….много жалко!

О кей. И аз не съм сигурен откъде е пъпната връв на ИТН, дали от ГЕРБ или от ДПС, все едно, и двете формации са плод на ДС и БКП, заедно с БСП, към която ме препращаш. Дали е Доган в дъното, или Борисов, или Пеевски... все едно. Тези всичките са от едно котило, точно от ДС и БКП. В крайна сметка именно от подкрепата на БСП ще зависи дали ще има нов работещ кабинет и мнозинство, чисто математически го погледни. Което за мен не променя нещата. Дали БСП, дали ДПС или ГЕРБ са зад ИТН /а аз смятам че всички те като плод на ДС и БКП, щото повечето от тях са част от това/, нищо не се променя. На думи ще ни убеждават в друго, пак бабата Зайкова ще ни изтипосат утре, за да ни захласва, после и всички останали артисти, но... какво реално ще променят тези? Нищо. Само фасадата. По същество нещата у нас са си както отпреди повече от 30 г., няма да се уморя да го повтарям. Щото народът ни си е робски, подлога още, и не се вижда драстична промяна скоро. Самият факт, че избра мутра и чалгаджия отново да го управлява, е показателен. Така че, новият роден ренесанс няма да се състои скоро, нито новото българско възраждане, жалко. Няма да се върнат и тези отвън, които сглупиха да гласуват за чалгаджията. Защо го сториха, те си знаят. Тотална грешка, според мен, но, така реши суверена. Аз лично съзнателно съм се изолирал извън системата, че да завися най-малко от горното, но, така или иначе все още завися, няма начин. Трябва да се плащат данъци, да се пазарува, и т. н. Скоро българите ще осъзнаят каква огромна грешка са допуснали, подкрепяйки ИТН и г-н Трифонов, но ще е късно. Както стана с Бойко. Впрочем, като иде реч за г-н Борисов, много рано го отписаха някои. Той ще се върне пак през парадния вход, ясно е. Дали отново като премиер, или като президент, той ще решѝ. Но, в създалата се ситуация, няма полезни ходове за истинската промяна, която жадувахме баш демократите и почтените хора у нас. Мутрите и ченгетата окопали се във властта отново блокираха стремежа на демократичната общност у нас за истинско гражданско общество и реална свобода. Именно чрез проекта ИТН. Така поне аз мисля. Дали съм прав, предстои да разберем скоро.
viara
Цитат(lati1960 @ 20/07/2021, 20:22) <{POST_SNAPBACK}>
Скоро българите ще осъзнаят каква огромна грешка са допуснали, подкрепяйки ИТН и г-н Трифонов, но ще е късно.

Не мисля. Трифонов не е глупак, никак даже. Този човек има усет за професионалистите.
Така че гарантирам ти изненади. А пък и имаше пророчество на истниски пророк, та ... ще поживеем, ще видим живот и здраве дет казват.
lati1960
Цитат(viara @ 20/07/2021, 20:48) <{POST_SNAPBACK}>
Не мисля. Трифонов не е глупак, никак даже. Този човек има усет за професионалистите.
Така че гарантирам ти изненади. А пък и имаше пророчество на истниски пророк, та ... ще поживеем, ще видим живот и здраве дет казват.

Дано, добре. Надявам се Трифонов да има с какво да ни изненада, и дано да е положително.
Би ли уточнила какво очакваш в този смисъл, като визираш дори пророчество? Аз примерно четох такова от Ванга /то сега куцо и сакато ѝ приписва какво ли не/, в което била казала, че чак когато жена стане премиер на България след прехода, и то такава дошла отвън, чак тогава страната ни щяла да се оправи. Дали е така, ще видим. Аз съзирам някаква логика в същото, отдавна съм писал тук, че само жена със здрави нерви и силен характер може да понамести нещата към по-добро, но засега не се вижда такъв вариант. Антоанета Стефанова не беше лош избор, но, вече не е в играта, доколкото знам. Коя ще е, ще разберем, ако се случи скоро. Впрочем, ето какво в общи линии стана днес в новото народно събрание: https://btvnovinite.bg/bulgaria/na-zhivo-pa...-parlament.html Дежа вю, на предното, засега. Дали и то ще приключи така безславно, натам отива работата. Почти същото се случва, без разлика. Единствените реални положителни предложения идват пак от ДБ и Изправи се, ние идваме. Останалите сякаш разиграват някакъв комичен скеч от шоуто на Дългия. Защо, и какво целят, тепърва ще разберем. Не че не е ясно, вече го писах - запазване на статуквото, на ДС и БКП, и производните ѝ ГЕРБ, БСП и ДПС. Това опитват, без споменатите две формации, вкл. и тази на Слави. Не случайно избраха шоумен, мутра и чалгаджия за носител на "промяната". Засега такава, поне положителна, не се вижда напред. Бъди здрава!
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 19/07/2021, 23:30) <{POST_SNAPBACK}>
Ако има за какво да се хванат, със сигурност някога ще му направят мръсно.

Винаги има, за какво да се хванат данъчните. Така е нагласена системата, не само за Слави. Идеята е, че могат от службите, разбирай властта в момента, да изнудва и натиска определени хора, за да играят каквото им се наредѝ. Трифонов е много удобен в това отношение, и моето мнение е, че дали съзнателно, или не, той е използван да обере протестния вот, както и стана, и да го прахоса, за да няма реална положителна промяна, а да се върне Борисов с ГЕРБ и останалите производни на ДС и БКП, които докараха страната ни почти до пропастта, и демографски, и финансово, всякак. Впрочем, днес излезе интересно инфо от БНБ, ето го: https://www.pariteni.bg/novini/pari/ryst-na...hita-bnb-239655 Вижда се, че точно когато ГЕРБ с Борисов губят /засега поне/ реалния контрол над държавата и управлението, паричната маса в страната ни се е увеличила драстично, за пръв път от години! Защо? Ми защото е спряно плячкосването и краденето, от мутрите и ченгетата, затова. В друг пост тук дадох инфо, от което става ясно, че парѝ има за всичко, достатъчно, и така ще бъде, ако мутрите и ченгетата не се върнат обратно. Тоест, Борисов лъжеше, когато твърдеше, че пари няма, и че държавата ще се разпадне без него и мафиотската му посткомунистическа структура наречена партия. Че Радев и хората му щели да "счупят държавата". Ми не я счупиха. Обратното. Проведоха два вота доста нормално, спокойно, никой не ги оспори изборите, всички признаха резултатите, за пръв път от доста време. Пенсиите се изплащаха, заплатите също, помощите, добавките дори от 50 лв. за пенсионерите, и т. н., и т. н. Факт е, че обществото без мутренската партия се успокои и нормализира, страх вече няма, нито изнудване и рекет над бизнес, медии, и др. А оттук нататък какво следва, ще видим. Аз не съм голям оптимист, относно искрените намерения на Трифонов и хората му, но, дано да бъркам. Вече сгреших по отношение на тях, дано и сега. Бъди здрав!
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 21/07/2021, 21:05) <{POST_SNAPBACK}>
Винаги има, за какво да се хванат данъчните. Така е нагласена системата, не само за Слави. Идеята е, че могат от службите, разбирай властта в момента, да изнудва и натиска определени хора, за да играят каквото им се наредѝ. Трифонов е много удобен в това отношение, и моето мнение е, че дали съзнателно, или не, той е използван да обере протестния вот, както и стана, и да го прахоса, за да няма реална положителна промяна, а да се върне Борисов с ГЕРБ и останалите производни на ДС и БКП, които докараха страната ни почти до пропастта, и демографски, и финансово, всякак. Впрочем, днес излезе интересно инфо от БНБ, ето го: https://www.pariteni.bg/novini/pari/ryst-na...hita-bnb-239655 Вижда се, че точно когато ГЕРБ с Борисов губят /засега поне/ реалния контрол над държавата и управлението, паричната маса в страната ни се е увеличила драстично, за пръв път от години! Защо? Ми защото е спряно плячкосването и краденето, от мутрите и ченгетата, затова. В друг пост тук дадох инфо, от което става ясно, че парѝ има за всичко, достатъчно, и така ще бъде, ако мутрите и ченгетата не се върнат обратно. Тоест, Борисов лъжеше, когато твърдеше, че пари няма, и че държавата ще се разпадне без него и мафиотската му посткомунистическа структура наречена партия. Че Радев и хората му щели да "счупят държавата". Ми не я счупиха. Обратното. Проведоха два вота доста нормално, спокойно, никой не ги оспори изборите, всички признаха резултатите, за пръв път от доста време. Пенсиите се изплащаха, заплатите също, помощите, добавките дори от 50 лв. за пенсионерите, и т. н., и т. н. Факт е, че обществото без мутренската партия се успокои и нормализира, страх вече няма, нито изнудване и рекет над бизнес, медии, и др. А оттук нататък какво следва, ще видим. Аз не съм голям оптимист, относно искрените намерения на Трифонов и хората му, но, дано да бъркам. Вече сгреших по отношение на тях, дано и сега. Бъди здрав!

При добър счетоводител няма за какво да се хванат, а и да има, няма да е голям проблем. Ей тук е много силен Трифонов, че всичко му е чисто. Всяка стотинка си я изкарал законно. Няма нужда от повече пари. Хората му около него са честни, но няма гаранция за всички в ИТН. Някой може да поиска да се облажи. Ще поживеем, ще видим.
Нещата се промениха след оттегляне кандидатурата на Никито Василев. Ще има правителство, което ако бъде бламирано при следващи избори ИТН ще вземе още повече депутати, а ГЕРБ ще загуби още. Ще изкочат техни още далавери. Аз съм оптимист.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 21/07/2021, 21:19) <{POST_SNAPBACK}>
При добър счетоводител няма за какво да се хванат, а и да има, няма да е голям проблем. Ей тук е много силен Трифонов, че всичко му е чисто. Всяка стотинка си я изкарал законно. Няма нужда от повече пари. Хората му около него са честни, но няма гаранция за всички в ИТН. Някой може да поиска да се облажи. Ще поживеем, ще видим.
Нещата се промениха след оттегляне кандидатурата на Никито Василев. Ще има правителство, което ако бъде бламирано при следващи избори ИТН ще вземе още повече депутати, а ГЕРБ ще загуби още. Ще изкочат техни още далавери. Аз съм оптимист.

Много ми се иска и сега да си прав, дано.
Ще изкажа обаче някои съмнения. Не съм сигурен, че ако има нови избори за парламент, да кажем с президентските наесен две в едно, ИТН ще има нов тренд нагоре. Мисля, че ще е обратното. Сега, в този парламент е истинският им шанс, да направят което могат и искат. После ще вървят надолу. Щото хората ги подкрепиха именно за това - на направят с партиите на протеста, с ДБ и "Изправи се" работещо правителство и стабилно мнозинство. Само че не това избра Трифонов, според мен е грешка. Ще видим. Ако ИТН се провалѝ, печелившият от цялата работа ще е Борисов с мутренската и ченгеджийска формация ГЕРБ, плюс производните ѝ, БСП и ДПС. Според мен Слави играе за този вариант, но бъдещето ще покаже. Целта е да бъдат изолирани и поругани двете коалиции на промяната - ДБ и "Изправи се", да бъдат компроментирани /за евентуален нов вот/, щото всички останали, вкл. ИТН са производни на статуквото. Нататък пак ГЕРБ, БСП, ДПС, със Слави или без... това се очертава. И, за жалост, такова е желанието на самото общество. Което като нагласи и манталитет не е мръднало от вековното робство до днес. Българите и до днес си искат някакъв "падишах" над тях, на който да се жалват, от който да зависят, и надолу да ограбват най-свестните и читавите хорица, които "у нас считат за луди", според великия Ботев. Това премина през царство уж някакво, после през Третия Райх, после през Москва, сега през Брюксел и Вашингтон... утре може да е Анкара, Пекин, не се знае. Както се казва - веднъж роб, завинаги роб. Тоя народ не ще да е свободен, и това си е. Щото цената за свободата е отговорност, законност, справедливост, демокрация и, много, много работа. А у нас никой не ще да работи, факт. Далавера. Това е ключовата дума, която обрисува състоянието на съвременното българско общество. Ще успее ли Трифонов да променѝ това? Съмнявам се. Както каза д-р А, а той рядко греши, просто едни тарикати с големи черпаци, ще сменят други по бъркането в кацата с меда, финансовата. Да раздават те порциите, и да се облажват покрай това. Жалка работа.
Питето
Вярно ще е пророчеството, щото българина гласува само за "Крали Марко", дето ще го оправи (Крали Марко де, щото българина иска да не прави нищо, само ще чака да го поканят на оправеното), пък ако ще да е Крали Марка, осебено ако е чуджоземска. То един цар от чужбинско вече го припознаха за Крали Марко, ама ядец, ама пък с женския вариант може да потръгне. thumbup.gif
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 21/07/2021, 22:21) <{POST_SNAPBACK}>
Много ми се иска и сега да си прав, дано.
Ще изкажа обаче някои съмнения. Не съм сигурен, че ако има нови избори за парламент, да кажем с президентските наесен две в едно, ИТН ще има нов тренд нагоре. Мисля, че ще е обратното. Сега, в този парламент е истинският им шанс, да направят което могат и искат. После ще вървят надолу. Щото хората ги подкрепиха именно за това - на направят с партиите на протеста, с ДБ и "Изправи се" работещо правителство и стабилно мнозинство. Само че не това избра Трифонов, според мен е грешка. Ще видим. Ако ИТН се провалѝ, печелившият от цялата работа ще е Борисов с мутренската и ченгеджийска формация ГЕРБ, плюс производните ѝ, БСП и ДПС. Според мен Слави играе за този вариант, но бъдещето ще покаже. Целта е да бъдат изолирани и поругани двете коалиции на промяната - ДБ и "Изправи се", да бъдат компроментирани /за евентуален нов вот/, щото всички останали, вкл. ИТН са производни на статуквото. Нататък пак ГЕРБ, БСП, ДПС, със Слави или без... това се очертава. И, за жалост, такова е желанието на самото общество. Което като нагласи и манталитет не е мръднало от вековното робство до днес. Българите и до днес си искат някакъв "падишах" над тях, на който да се жалват, от който да зависят, и надолу да ограбват най-свестните и читавите хорица, които "у нас считат за луди", според великия Ботев. Това премина през царство уж някакво, после през Третия Райх, после през Москва, сега през Брюксел и Вашингтон... утре може да е Анкара, Пекин, не се знае. Както се казва - веднъж роб, завинаги роб. Тоя народ не ще да е свободен, и това си е. Щото цената за свободата е отговорност, законност, справедливост, демокрация и, много, много работа. А у нас никой не ще да работи, факт. Далавера. Това е ключовата дума, която обрисува състоянието на съвременното българско общество. Ще успее ли Трифонов да променѝ това? Съмнявам се. Както каза д-р А, а той рядко греши, просто едни тарикати с големи черпаци, ще сменят други по бъркането в кацата с меда, финансовата. Да раздават те порциите, и да се облажват покрай това. Жалка работа.

Дните на ГЕРБ са преброени. При нови избори ще бъдат още по-слаби и те го знаят. С БСП нещата стоят по подобен начин, но падението им надолу ще бъде много по-слабо от това на ГЕРБ. При тях основният им проблем е, че електоратът им измира.
Тарикати винаги ще има. Само че баш тарикатите бъркат в меда незабелязано, като правят добро не само за себе си, а за цялата държава. Помисли си, въпреки престъпното и некадърно управление на всички партии досега и най-вече на ГЕРБ, в Бълагария животът се подобрява. Какво ли би било в непрестъпно управление от професионалисти, дори да има малко бъркане в меда? Представи си, че през последните 15 години сме били управлявани по такъв начин. Според мен при такова управление средната заплата щеше да бъде над 4000 лева, а минималната пенсия над 1000 лева. Средната продължителност на живота в България, щеше да е поне с пет години по-висока. Е, мулти милионерите и милиардерите щяха да са малко по-малко, но това не е голяма беда. Обикновените милионери като мен щяха да са много повече. smile.gif П.П. То вече да си милионер (дори да е в евро) не е голяма работа. Един луксозен апартамент в центъра на София струва над 500 000 евро.
vanbg
През 1994г. Васил Илиев регистрира в съда застрахователната компания „Вярност, инвестиции, сигурност-2” (ВИС-2) и става "борец за авторски права". ..

Вечерта, в която е застрелян Васил Илиев, Трифонов е отивал на среща с него в любимото си заведение.След смъртта му, Слави се разплаква като малко дете в ефира на БНТ по време на предаването си. Със задавен глас шоуменът заявява, че България е загубила един велик човек/За народа загуба велика!!-по Иванчо Йотата/.. Същите думи той ще изрече и по адрес на Илия Павлов малко след неговото убийство.

Мутра отвсякъде!

Остава усещането,че си се докоснал до нещо мръсно,безнравствено,новата бъдеща мутра-диктатор, като банкянската тиква! И как подлъгаха и избиратели в чужбина,но за народ без памет ,"преходът" ще е безкраен ...

.“Файненшъл таймс”. -Задаващите се многомилионни траншове от ЕС за България са достатъчно основание за успеха на Трифоновия шантаж.

Радио Ереван
Цитат(vanbg @ 22/07/2021, 00:09) <{POST_SNAPBACK}>
През 1994г. Васил Илиев регистрира в съда застрахователната компания „Вярност, инвестиции, сигурност-2” (ВИС-2) и става "борец за авторски права". ..

Вечерта, в която е застрелян Васил Илиев, Трифонов е отивал на среща с него в любимото си заведение.След смъртта му, Слави се разплаква като малко дете в ефира на БНТ по време на предаването си. Със задавен глас шоуменът заявява, че България е загубила един велик човек/За народа загуба велика!!-по Иванчо Йотата/.. Същите думи той ще изрече и по адрес на Илия Павлов малко след неговото убийство.

Какво чудно има, че Слави се е познавал с Васил Илиев? По онова време Илиев не е бил преследван от закона, а и Трифонов е бил само на 28 години и е бил в началото на кариерата си. Ето малко инфо по темата.

Животът на Васил Илиев приключва в 21,15 часа вечерта на 25 април 1995 г. в разнебитената, тясна и неосветена улица „Никола Каменов” в софийския квартал „Гоце Делчев”. Там босът на борческата застрахователна компания ВИС е издебнат от наемни убийци, докато отива към ресторанта си „Мираж” за късна вечеря с шоумена Слави Трифонов. Преди това Васил Илиев е на среща с партиен функционер от БСП в парк хотел „Москва”. Година по-рано босът на ВИС командировал на свои разноски за световното първенство по футбол в Америка целия екип на „Ку-ку“ начело с Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев.

На погребението присъстват десетки спортисти, сред тях изобилстват героите от САЩ’94 Христо Стоичков, Любо Пенев, Йордан Лечков, Трифон Иванов, Борислав Михайлов, Илиян Киряков, Божидар Искренов и други. Шоузвезди също не липсват, както и мастити конкурентни босове.

За Илия Павлов:

В 27-годишната си телевизионна кариера на Слави съдбата го среща и разделя с много хора. Някои, като Любо Нейков, изненадващо го напускат, за да го конкурират със собствени предавания. Други, още по-ненадейно му протягат ръка, за да му помогнат и изиграват ключова роля в оцеляването и прогреса му. Трифонов обаче не е неблагодарен и отделя място за всеки един от тях в своите две мемоарни книги – „За стърчането”, написана от Любен Дилов-син и „За мен е чест” от Иво Сиромахов.

„Аз бях приятел с тези хора и не се срамувам да го кажа. Бил съм близък с Васил Илиев, с брат му Жоро Илиев. Познавам Поли Пантев, Димитрий Минев-Руснака – не съм бил приятел с тях, но ги познавах. Да си мъж, означава да си държиш на думата, да си широко скроен, да се държиш достойно. Абсурдно звучи, но някои от тези хора наистина бяха такива. Не се срамувам и не съм се страхувал от тях.

След като „Каналето” било изгонено от БНТ, именно босът на „Мултигруп” Илия Павлов подал ръка на шоумена. Той обаче го разграничава от останалите свои познати от подземния свят. Павлов бил по-специален за него, тъй като бил доста различен като човек и истински приятел. Именно Илия Павлов се оказал в основата на конфликта на Слави с Иван Костов. По времето на Командира предаването „Каналето” бе свалено от ефира на БНТ. Когато се срещнал с Костов, премиерът му го обвинил, че подкрепя „Мултигруп” и руските интереси. До ден днешен Трифонов бил благодарен на Костов за спирането на предаването, защото именно той го амбицирал да продължи напред. В последните предавания на „Хъшове” шоуменът останал без пукната стотинка. Дори бил на крачка да продаде апартамента си в „Драгалевци”, но да има предаване.

„Истината е, че Илия Павлов спаси „Хъшове”. Той ми каза: „Ми там долу има едно мазе, ако искаш, може да излъчваш от него”. Никога не поиска нищо в замяна от мен. Подкрепата бе дотолкова, доколкото да можем да съществуваме на ръба”, спомня си Трифонов. Когато решава да отиде в Би Ти Ви, в продължение на месеци Трифонов се опитва да се добере до лична среща с шефа на телевизията. Тогавашният директор Албърт Парсънс го приема, а Слави успява да го убеди, че ще направи най-доброто вечерно шоу у нас. Така и става…

lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 22/07/2021, 00:02) <{POST_SNAPBACK}>
Дните на ГЕРБ са преброени. При нови избори ще бъдат още по-слаби и те го знаят. С БСП нещата стоят по подобен начин, но падението им надолу ще бъде много по-слабо от това на ГЕРБ. При тях основният им проблем е, че електоратът им измира.
Тарикати винаги ще има. Само че баш тарикатите бъркат в меда незабелязано, като правят добро не само за себе си, а за цялата държава. Помисли си, въпреки престъпното и некадърно управление на всички партии досега и най-вече на ГЕРБ, в Бълагария животът се подобрява. Какво ли би било в непрестъпно управление от професионалисти, дори да има малко бъркане в меда? Представи си, че през последните 15 години сме били управлявани по такъв начин. Според мен при такова управление средната заплата щеше да бъде над 4000 лева, а минималната пенсия над 1000 лева. Средната продължителност на живота в България, щеше да е поне с пет години по-висока. Е, мулти милионерите и милиардерите щяха да са малко по-малко, но това не е голяма беда. Обикновените милионери като мен щяха да са много повече. smile.gif П.П. То вече да си милионер (дори да е в евро) не е голяма работа. Един луксозен апартамент в центъра на София струва над 500 000 евро.

Добре. Само не разбрах какво лошо има в това, да ни управляват професионалисти дето не крадат, и да се случи което си дал като следствие? Явно клики извън и вътре в страната ни имат интерес това да не се случи. Защо? Това е въпросът. Иначе, ще дам инфо от днес, което е показателно, че пак няма да стане, ето:
https://nova.bg/news/view/2021/07/22/334413...88%D0%B5%D0%B2/
Гешев - остава! Това е за мен ключовата новина по ситуацията в момента. Гешев остава. Което означава, че никакви реални промени не са възможни. Зад Каскета статуквото ще остане непокътнато. Всичко нататък ще е само думи, обещания пак, лицемерие, имитация. Нищо ново. И, понеже симпатизираш на Трифонов и партията му /няма лошо, право на избор/, аз лично смятам, че ако са искрени в намеренията си да променят нещо към по-добро, трябва да свършат две основни неща като начало:
1. Да направят каквото е възможно в рамките на закона и Конституцията, за да махнат каскета и каскетчетата от Прокуратурата. Въпреки съпротивата във Висшия съдебен съвет, който Борисов и ГЕРБ напълниха със свои хора. Не е тайна, че последните овладяха всички структури на властта. В който смисъл ми се струва, че са преждевременни очакванията за края им, дано греша. Истината и за съдебната система е като за всяка друга - има съпротива за генерални позитивни промени и реформи, щото, макар и добре платени, тези също не щат да бачкат само за едната заплата, макар и да получават едни от най-високите в държавата. Но, друго си е далаверката, когато системата е търговско дружество, и можеш да доиш яко които опрат до нея. Нали така?
2. На мига, още от съблекалнята на властта и това народно събрание, ИТН трябва веднагически да почнат да въвеждат тотално електронно управление. Нали го обещаха това, още от оня прословут референдум. Само така корупцията ще бъде сведена до поносими размери, като в нормалните държави.
Ако поне тези две неща не направят, за мен ще е показателно, ще всичко е отново лъжи и лицемерие, пак борба за власт и кинти, нищо различно. Да сме живи и здрави, ще видим какво ще стане, пак ще говорим.
lati1960
Цитат(Питето @ 21/07/2021, 23:49) <{POST_SNAPBACK}>
Вярно ще е пророчеството, щото българина гласува само за "Крали Марко", дето ще го оправи (Крали Марко де, щото българина иска да не прави нищо, само ще чака да го поканят на оправеното), пък ако ще да е Крали Марка, осебено ако е чуджоземска. То един цар от чужбинско вече го припознаха за Крали Марко, ама ядец, ама пък с женския вариант може да потръгне. thumbup.gif

Съзирам иронията ти, уместна е. И трябва да призная, напълно обоснована.
В случая сме на една позиция, за съжаление. Гадно.
Аз не виждам светлинка в тунела на сегашната политическа ситуация у нас, макар много да се надявах на такава.
Може би ти виждаш, не знам. Все лошо, и все от лошо по-лошо. Макар че пък от друга страна Еревана да е прав, че в цялата тая гадост доста българи станаха милионери, а не малко и милиардери. Че кое му е лошото, ще кажат същите? neprichom.gif
lati1960
Цитат(vanbg @ 22/07/2021, 00:09) <{POST_SNAPBACK}>

Мутра отвсякъде!

Остава усещането,че си се докоснал до нещо мръсно,безнравствено,новата бъдеща мутра-диктатор, като банкянската тиква! И как подлъгаха и избиратели в чужбина,но за народ без памет ,"преходът" ще е безкраен ...

.“Файненшъл таймс”. -Задаващите се многомилионни траншове от ЕС за България са достатъчно основание за успеха на Трифоновия шантаж.

328.gif
Без коментар.
Излишен е.
lati1960
И?
Мутрок и чалгаджия, нагаждач и слагач, безкрупулен и безцеремонен, алчен и арогантен. Това е Трифонов.
А по какви причини и как стана хиляди българи да го изтикат като носител на промяната, писах вече в друг пост тук. Народецът наш си иска айдуци и бандити да го управляват, щото и той стана като тях, за да не се труди. Това е цялата истина за страната ни, и в момента. Отвратителна при това!
Иначе варианти бол. Ето, мога да направя паралел и с теб, и други хора, които без да са познавали Поли Пантев, Илия Павлов, Васил Илиев и всички тия мафиоти, наркобосове, убийци и крадци, са постигнали нещо в живота, спечелили са добре, и имат позитивно отношение към властта като средство за нормално развитие на обществото. Но, не. Не ще народът наш такива. В никакъв случай! Що? Щото ще го накарат да си плаща данъците, таксите, ще спрат краденето, корупцията, ще има ред, законност, справедливост, и най-лошото - ще го накарат тоя ояден и мързелив народ ДА СЕ ТРУДИ! Ама истински. Ето това е проблемът. Главният. Затова, Слави ще е. Или такива като него. Ми добре. Аз лично си изясних нещата по това, и няма вече за какво да споря, с никого, дори тук. Безсмислено е. Нещата са ясни. Всички хитреят, и им трябват тарикати да управляват, за да продължи хитруването и далаверата. Жалко за малцината читави хорица, които са истинските жертви на тази система. Наследена от ДС и БКП, чиито производни са и Слави, и Бойко, и Нинова, и Гешев, и цялата тая пасмина. Да не говоря назад. Това е положението.
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 22/07/2021, 20:30) <{POST_SNAPBACK}>
Добре. Само не разбрах какво лошо има в това, да ни управляват професионалисти дето не крадат, и да се случи което си дал като следствие? Явно клики извън и вътре в страната ни имат интерес това да не се случи. Защо? Това е въпросът. Иначе, ще дам инфо от днес, което е показателно, че пак няма да стане, ето:
https://nova.bg/news/view/2021/07/22/334413...88%D0%B5%D0%B2/
Гешев - остава! Това е за мен ключовата новина по ситуацията в момента. Гешев остава. Което означава, че никакви реални промени не са възможни. Зад Каскета статуквото ще остане непокътнато.Всичко нататък ще е само думи, обещания пак, лицемерие, имитация. Нищо ново. И, понеже симпатизираш на Трифонов и партията му /няма лошо, право на избор/, аз лично смятам, че ако са искрени в намеренията си да променят нещо към по-добро, трябва да свършат две основни неща като начало:
1. Да направят каквото е възможно в рамките на закона и Конституцията, за да махнат каскета и каскетчетата от Прокуратурата. Въпреки съпротивата във Висшия съдебен съвет, който Борисов и ГЕРБ напълниха със свои хора. Не е тайна, че последните овладяха всички структури на властта. В който смисъл ми се струва, че са преждевременни очакванията за края им, дано греша. Истината и за съдебната система е като за всяка друга - има съпротива за генерални позитивни промени и реформи, щото, макар и добре платени, тези също не щат да бачкат само за едната заплата, макар и да получават едни от най-високите в държавата. Но, друго си е далаверката, когато системата е търговско дружество, и можеш да доиш яко които опрат до нея. Нали така?
2. На мига, още от съблекалнята на властта и това народно събрание, ИТН трябва веднагически да почнат да въвеждат тотално електронно управление. Нали го обещаха това, още от оня прословут референдум. Само така корупцията ще бъде сведена до поносими размери, като в нормалните държави.
Ако поне тези две неща не направят, за мен ще е показателно, ще всичко е отново лъжи и лицемерие, пак борба за власт и кинти, нищо различно. Да сме живи и здрави, ще видим какво ще стане, пак ще говорим.

Няма лошо, но не е ставало заради алчността и безкруполността на управляващите до 04.04.2021 г. . Назначават некадърни, но лоялни към тях хора. 2 милиарда лева за два месеца осигури допълнителни прихоси служебното правитлство. Оставям го без коментар.
Ще го махнат, но трябва време. Дори си мисля, че ще стане подсъдим, а може и покойник. Много хора го мразят. Същото важи и за Борисов.
Я виж какво се готви. https://narod.bg/2021/07/21/%D0%B1%D1%80%D0...B0%D0%BD%D0%B0/

Ще променят закона за съдебната власт, за да му отнемат по-голямата част от властта. С това ще започнат.

Имат такива намерения. Надявам се да го направят.
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 22/07/2021, 20:50) <{POST_SNAPBACK}>
И?
Мутрок и чалгаджия, нагаждач и слагач, безкрупулен и безцеремонен, алчен и арогантен. Това е Трифонов.
А по какви причини и как стана хиляди българи да го изтикат като носител на промяната, писах вече в друг пост тук. Народецът наш си иска айдуци и бандити да го управляват, щото и той стана като тях, за да не се труди. Това е цялата истина за страната ни, и в момента. Отвратителна при това!
Иначе варианти бол. Ето, мога да направя паралел и с теб, и други хора, които без да са познавали Поли Пантев, Илия Павлов, Васил Илиев и всички тия мафиоти, наркобосове, убийци и крадци, са постигнали нещо в живота, спечелили са добре, и имат позитивно отношение към властта като средство за нормално развитие на обществото. Но, не. Не ще народът наш такива. В никакъв случай! Що? Щото ще го накарат да си плаща данъците, таксите, ще спрат краденето, корупцията, ще има ред, законност, справедливост, и най-лошото - ще го накарат тоя ояден и мързелив народ ДА СЕ ТРУДИ! Ама истински. Ето това е проблемът. Главният. Затова, Слави ще е. Или такива като него. Ми добре. Аз лично си изясних нещата по това, и няма вече за какво да споря, с никого, дори тук. Безсмислено е. Нещата са ясни. Всички хитреят, и им трябват тарикати да управляват, за да продължи хитруването и далаверата. Жалко за малцината читави хорица, които са истинските жертви на тази система. Наследена от ДС и БКП, чиито производни са и Слави, и Бойко, и Нинова, и Гешев, и цялата тая пасмина. Да не говоря назад. Това е положението.

Слави никога не бил мутра и не е вършил престъпления. Ако имаш други данни, моля да ги публикуваш.
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 22/07/2021, 21:31) <{POST_SNAPBACK}>
Слави никога не бил мутра и не е вършил престъпления. Ако имаш други данни, моля да ги публикуваш.

Има много по-заможни от него, но не се търкалят с по няколко джипа охрана... Защо според теб е тъй строго пазен? И дори от медийни изяви - също. А и в преговорите за кабинет на ИТН няма да участва... Що за инфантилизъм или "нова генерация мутризация" sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 22/07/2021, 21:59) <{POST_SNAPBACK}>
Има много по-заможни от него, но не се търкалят с по няколко джипа охрана... Защо според теб е тъй строго пазен? И дори от медийни изяви - също. А и в преговорите за кабинет на ИТН няма да участва... Що за инфантилизъм или "нова генерация мутризация" sunbathing.gif

Застрашава нечии интереси според мен. Има и здравословни проблеми. Друго обяснение нямам.
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 22/07/2021, 22:05) <{POST_SNAPBACK}>
Застрашава нечии интереси според мен. Има и здравословни проблеми. Друго обяснение нямам.

За здравословните му проблеми - дано се възстанови както му се иска.
Какви интереси пък да застрашава - че той си ходи с тази охрана много преди да се изявява политически.
Така се пазят много пари, за които може би отговаря, или може би ръководи... но без да имат някаква публичност - една бърза справка по годишните отчети на фирмите в които има участие не говорят за кой знае какви финансови резултати... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 22/07/2021, 21:27) <{POST_SNAPBACK}>
Няма лошо, но не е ставало заради алчността и безкруполността на управляващите до 04.04.2021 г. . Назначават некадърни, но лоялни към тях хора. 2 милиарда лева за два месеца осигури допълнителни прихоси служебното правитлство. Оставям го без коментар.
Ще го махнат, но трябва време. Дори си мисля, че ще стане подсъдим, а може и покойник. Много хора го мразят. Същото важи и за Борисов.
Я виж какво се готви. https://narod.bg/2021/07/21/%D0%B1%D1%80%D0...B0%D0%BD%D0%B0/

Ще променят закона за съдебната власт, за да му отнемат по-голямата част от властта. С това ще започнат.

Имат такива намерения. Надявам се да го направят.

О кей, дано. Пак ще говорим.
Само не забравяй, че властта по принцип, въобще, не само у нас, е предварително зададена Матрица, която трудно може да бъде променена. Обикновено става с много кръв, борба, революции и тежка цена, като войни, граждански включително. Така е било до сега. Обществата обаче вече не искат да плаща тази цена. И се получават два паралелни свята - единият на елитите и самата власт, в който се делкат едни милиарди и билиони, напълно "законно", разбира се, а другият на простолюдието, в който всеки се оправя както може. Странно е, но на този фон наш андрешко, както отбеляза прозорливо и д-р А, се оправя доста добре. Банките са тъпкани у нас, че и зад граница, офшорките също, така че... кой да я иска тая генерална промяна? Разбираш, нали. Всичко отново ще е само имитация, за да продължи същата игра. Пак д-р А го рече, онова за черпака и кацата с меда, около която се натискат да се наредят всички. Сполучливо сравнение. Което обяснява всичко. Отвратителна работа, но, това е животът ни тук и сега. Останалото са прекрасни мечти и желания, за съжаление неосъществими. Поне не тук и сега. Бъди здрав!
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 22/07/2021, 21:31) <{POST_SNAPBACK}>

Ако имаш възможност да поговориш с негови познати, или колеги, особено от екипа му, някои вече бивши, ще научиш доста по горното. Той е един изключително арогантен и безкрупулен човек, в отношенията си с хората. Аз го познавам от 16-годишен, повярвай ми. Иначе е страхлива и продажна душа, пред по-силните на деня. Жалко копие на всичко негативно в нашата съвременна действителност. Успехът му се дължи на невероятния шанс осигуран от сестра му Петя, която направи невъзможното да го вкара в Музикалната Академия, макар да беше скъсън на приемните изпити. Затова, Бог е справедлив, всичко, което е заработил и заделил, ще отиде за сина ѝ и племенника му Тео, както е редно. Нататък му помогнаха от Ку-ку, предимно Камен, и останалите, а как после се отнесе с тях? Размишлявай. После изпра едни парѝ на Илия Павлов, което загатва в една своя стара автобиографична книга от преди 20 години, как ги е дал на мутрите и онези пирамиди тогава да му ги умножат, и е треперил седмици, за да не изгорят. Когато предаването му е свалено от екран в БНТ тогава, е финансирано пак от мутри с мръсни нарко парѝ в прохождащата тогава БТВ, в която той се разпореждаше с години. Мутра и бандит отвсякъде. По което мога да говоря с часове, но няма. Щото е лично. А не искам да го превръщам в лична вендета. Българите тепърва ще осъзнават каква огромна грешка са допуснали, доверявайки се на този човек. Ще спестя повече епитети, за да не излезе, че го клеветя. Той е мръсна душа и нечист човек, това е сигурно. Нататък... стойте и гледайте. Само че, когато го разберете, България отново ще е в капана на мутрите, бандитите и ченгетата. Жалко за прекрасната ни Родина! За това ме боли.
D-rA
Цитат(lati1960 @ 22/07/2021, 22:37) <{POST_SNAPBACK}>
Само че, когато го разберете, България отново ще е в капана на мутрите, бандитите и ченгетата.

Само не е ясно кога е излизала от този капан? sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 22/07/2021, 22:14) <{POST_SNAPBACK}>
За здравословните му проблеми - дано се възстанови както му се иска.
Какви интереси пък да застрашава - че той си ходи с тази охрана много преди да се изявява политически.
Така се пазят много пари, за които може би отговаря, или може би ръководи... но без да имат някаква публичност - една бърза справка по годишните отчети на фирмите в които има участие не говорят за кой знае какви финансови резултати... sunbathing.gif

Чак с толкова голяма охрана не си спомням да е ходил преди. Дори само като шоумен с предаването си е могъл да наруши нечии интереси.
Ти си мислиш, че се пази да не го отвлекат ли? Ако е така би трябвало да охраняват и роднините му.
Парите са му напълно законни. Поне такава информация имам.
D-rA
Нищо не си мисля - гледам само sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 22/07/2021, 22:37) <{POST_SNAPBACK}>
Ако имаш възможност да поговориш с негови познати, или колеги, особено от екипа му, някои вече бивши, ще научиш доста по горното. Той е един изключително арогантен и безкрупулен човек, в отношенията си с хората. Аз го познавам от 16-годишен, повярвай ми. Иначе е страхлива и продажна душа, пред по-силните на деня. Жалко копие на всичко негативно в нашата съвременна действителност. Успехът му се дължи на невероятния шанс осигуран от сестра му Петя, която направи невъзможното да го вкара в Музикалната Академия, макар да беше скъсън на приемните изпити. Затова, Бог е справедлив, всичко, което е заработил и заделил, ще отиде за сина ѝ и племенника му Тео, както е редно. Нататък му помогнаха от Ку-ку, предимно Камен, и останалите, а как после се отнесе с тях? Размишлявай. После изпра едни парѝ на Илия Павлов, което загатва в една своя стара автобиографична книга от преди 20 години, как ги е дал на мутрите и онези пирамиди тогава да му ги умножат, и е треперил седмици, за да не изгорят. Когато предаването му е свалено от екран в БНТ тогава, е финансирано пак от мутри с мръсни нарко парѝ в прохождащата тогава БТВ, в която той се разпореждаше с години. Мутра и бандит отвсякъде. По което мога да говоря с часове, но няма. Щото е лично. А не искам да го превръщам в лична вендета. Българите тепърва ще осъзнават каква огромна грешка са допуснали, доверявайки се на този човек. Ще спестя повече епитети, за да не излезе, че го клеветя. Той е мръсна душа и нечист човек, това е сигурно. Нататък... стойте и гледайте. Само че, когато го разберете, България отново ще е в капана на мутрите, бандитите и ченгетата. Жалко за прекрасната ни Родина! За това ме боли.

И какво като Петя му е помогнала да влезе, макар и да е бил скъсан? И как така скъсан, пък влязъл? w00tbrows.gif Както и да е, това не е важно.
Ти сериозно ли вярваш, че Слави е прал пари на Илия Павлов? w00tbrows.gif Помогнал му е да започне в едно мазе и Слави му е благодарен. Какво толкова?
Като характер може да не е цвете, но всеки си има недостатъци. За мен е важно, че не е откраднал един лев и се е доказал, че може да управлява бизнес. С десни убеждения е, което също ми харесва.
Със сигурност партията му ще управлява поне десет пъти по-добре от тази на ГЕРБ. Дано да го оставят поне две години.
lati1960
Цитат(D-rA @ 22/07/2021, 22:40) <{POST_SNAPBACK}>
Само не е ясно кога е излизала от този капан? sunbathing.gif

misli.gif
Честно, с това ме свари неподготвен. Нека да помисля.
В рамките на моя живот... май никога. Не се сащам. Като се връщаме назад в историята, каквато ни е представена официално... може би е имало такива моменти, на национален възход. Примерно акта на Съединението, или Независимостта от 1922 г. По принцип съм наясно, че народът наш добре е обръгнал робски толкова време, и добре се окопава в далаверката по андрешковци от векове насам, за да оцелява, че и отгоре. И да не зависи много много от управляващите го. В някои времена дори е похвално едно такова поведение. Но, не и сега. В момента България е на кръстопът, вътрешно имам предвид /членството в НАТО и ЕС не подлежи на съмнение/, в странно разкрачено политическо положение, между спокойствието осигурено от рекета и ограбването на мутрите и ченгетата, и неизвестността от едни тотални, кардинални променѝ във всички сфери на живота, които трябва да се случат, за да имат новите поколения една истинска свобода и демокрация, извън обхвата на постоталитерните и посткомунистически остатъци в лицето на ГЕРБ, БСП и ДПС, най-вече. Дали ще се случи, вече не съм сигурен. Бях оптимист до момента, в който Трифонов обяви, че ще прави сам експертно правителство с 60 депутати, безумие! Сега дава на заден, но вече е късно. Продължавам да мисля, че той е полит камикадзе, за да парира всъщност реалните промени нужни на обществото /въпреки желанието на самото такова/, а не да ги направи. Но, ще видим. В следващите седмици нещата ще се изяснят. Да сме живи и здрави, пак ще говорим.
Питето
В тази посока, и Ал Капоне никога не е бил мутра, нито е поръчвал убийства, нито е заграбвал бизнеси... просто е бил един добър човек, който случайно е пропуснал да си плати част от данъците...
Ти сериозно ли вярваш, че точно в България ще имаш адекватни и точни документи, като в САЩ, та да си правиш подобни изводи? laughing.gif
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 23/07/2021, 00:18) <{POST_SNAPBACK}>
И какво като Петя му е помогнала да влезе, макар и да е бил скъсан? И как така скъсан, пък влязъл? w00tbrows.gif Както и да е, това не е важно.
Ти сериозно ли вярваш, че Слави е прал пари на Илия Павлов? w00tbrows.gif Помогнал му е да започне в едно мазе и Слави му е благодарен. Какво толкова?
Като характер може да не е цвете, но всеки си има недостатъци. За мен е важно, че не е откраднал един лев и се е доказал, че може да управлява бизнес. С десни убеждения е, което също ми харесва.
Със сигурност партията му ще управлява поне десет пъти по-добре от тази на ГЕРБ. Дано да го оставят поне две години.

Какво мисля аз за Слави не би имало никакво значение, ако той действително е носител на реалните промени в обществото ни, които обаче... кой ги очаква всъщност? misli.gif Ми като се замислим, май не много хора у нас. Да, отвсякъде се говори за променѝ, за друго, по-добро управление, за реална демокрация и гражданско общество, за истинска свобода, на медии, на институции, на съдебна власт, и т. н. Но се огледай и си задай въпроса колко хора у нас го искат това? Не са много. Вече го писах някъде по-горе, да не го повтарям - народът наш си харесва Бащицата, бил той падишах, султан, московски Брат, американски Брадър, Тато, Бате... все едно. Така е устроен от векове, така е оцелявал, тази система му се нрави, на нея е свикнал, така си живее. Все повече ми се струва, че и при нас като при руснаците истинската демокрация няма как да вирее, за съжаление. По-голямата част от обществото ни просто не я иска, по ред причини. Главната е, че не желае да се труди истински. Нататък куп други. Надолу по веригата положението е страшно, ние в България още сме някъде в полуфеодализма реално. Някакви мутри, ченгета, местни олигарси и бандити командорят области, кметства, села, градове, фирми, агенции... Борисов доразви тази система до съвършенство, окопавайки свои хора във всички сфери, нива на обществото, властта, икономиката, бизнеса, във всичко. Затова ми се струва, че са прекалено оптимистични очакванията ГЕРБ и той да се предадат ей така без бой и да се откажат от властта и лапането. Ти вярваш ли? В този смисъл, ако се замислим, Трифонов прави точно ходовете, които да върнат рано или късно Борисов и партията му държава в управлението. Очаквам до наесен това да се случи, или през зимата. Особено ако Борисов се кандидатира за президент, както очаквам, и спечели срещу Радев. Тогава нещата ще се обърнат тотално, ще се върнат в старото познато мутренско русло. И, не забравяй другата важна власт в държавата, която така и не може да бъде изтръгната от влиянието на посткумунистическата мафия и ченгеджийница, съдебната, особено Прокуратурата, ето как в момента стоят нещата по това: https://nova.bg/news/view/2021/07/23/334485...B7%D0%BE%D1%80/
Останат ли каскетите в Прокуратурата, никакви реални промени не са възможни, защото никой няма как да ги барне крадльовците, защитавани от Гешев. Всичко останало ще е едно празно популистко дрънкане, без полза. Да се замени една мутра с друга на върха на политическата мафия, за мен не е решение на никакъв проблем. Но, да видим. До наесен, а то е след два месеца, всичко ще се изясни, и ще са знае кой за кого и за какво играе.
D-rA
Ситуацията е от проста по-проста - без ДПС или без БСП няма правителство...Ако има правителство, каквито и епитети да му лепят - то ще е ден до пладне...Четворна или петорна Уж Некоалиция - няма такова животно, няма и да има sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 23/07/2021, 21:22) <{POST_SNAPBACK}>
Ситуацията е от проста по-проста - без ДПС или без БСП няма правителство...Ако има правителство, каквито и епитети да му лепят - то ще е ден до пладне...Четворна или петорна Уж Некоалиция - няма такова животно, няма и да има sunbathing.gif

Добре, така е. И, какво следва?
Продължавам да твърдя, че г-н Трифонов е българският вариант на мистър Тръмп, той дори не крие как го имитира, даже с комичните си опити да общува чрез мрежите. Само че. Да си припомним как свърши Тръмп, с атака над Капитолия, в сърцето на американската демокрация и върховна власт. Това ли следва и у нас? Според мен, рано или късно, да, отново. Както е било през 1997-ма, зимата. Натам ни води именно Гологлавия чалгаджия. Дали съзнателно, или е поръчка и сделка, не мога да кажа. Но, натам. Не може безкрайно да си играе с нервите и търпението на обществото. Другият вариант, много по-вероятен, също съм го дал: Да се връща бат Бойко! С фанфари, като нов президент наесен, примерно, а Партията народна и любима, отново на власт, и, цялата власт опят народов, тоест на мутрите. Ми добре.
Или виждаш нещо различно?
lati1960
Цитат(Питето @ 23/07/2021, 20:15) <{POST_SNAPBACK}>
В тази посока, и Ал Капоне никога не е бил мутра, нито е поръчвал убийства, нито е заграбвал бизнеси... просто е бил един добър човек, който случайно е пропуснал да си плати част от данъците...
Ти сериозно ли вярваш, че точно в България ще имаш адекватни и точни документи, като в САЩ, та да си правиш подобни изводи? laughing.gif

В подкрепа на горното днес в предаването по БНР Хоризонт "Политически некоректно" имаше интересно интервю с проф. Людмил Георгиев, в което стана ясно, че бог да го прости мистър 10% Александър Божков е бил направо мехлем в сравнение с тези от ГЕРБ, които са рекетирали всички за над 40, 50, дори над 70% такса спокойствие и бизнес. Представяте ли си? За да изградите 1 км магистрала, трябва да ръсите на Бойко и бандата 70% такса, за вас остават 30%, плюс данъците, ДДС, заплатите, разходите, материалите, и т. н. Е, това обясвява защо нашите магистрали и пътища са най-скъпи в Европа и света, и най-некачествени, и защо шкафчето на Бате е тъпкано с пачки, кюлчета и бонове. Че как не! И да беше само Бате! Оказа се, че над 800 000-дна администрация, с децата си, със семайствата си, всички гласуват за ГЕРБ, което обяснява защо още са в играта, политическата. Все пак чуйте го интервюто, заслужава си, върви в момента по БНР Хоризонт, в предаването на Волгин "Политически некоректно". Представете си сега около 70% от националния продукт и парѝ в обръщение да отиват в джобовете на Бате и бандата, и, какво остава за обществото и останалите хора? Ето това беше досега, над 11 години. Дали Слави и неговата банда ще го променѝ, засега можем само да гадаем, скоро ще го разберем.
-----------------
Не че е толкова просто и елементарно, но, ако си представим доходите на всички българи в момента над 70% увеличени, какво става? Примерно 300 лв. пенсия става 500 лева, поне. Разбираш ли? Ако краденето престане. При тези цени, да уточним. Само че, има съпротива на част от общество по същото, която част покрай Бате и бандата консумира тези 70% за себе си и семействата си, но, какво правят останалите?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.