Понеже основният спор вече е за кого играе г-н Трифонов, ето отново моето становище, не че не е ясно от самото начало на този политически театър: ГЕРБ се изложиха, това е ясно. Омръзнаха. Тръгнаха надолу, в обществената подкрепа. Отиваха си. Също и това:
https://nova.bg/news/view/2021/08/13/336673...BC%D0%BA%D0%B8/Нацията започна да вдява за какво става дума, и макар и плахо, поиска промяна. Но, какво стана. ДС в лицето на Борисов и ГЕРБ дадоха тази "промяна". Как? Чрез Трифонов и партията му. Само че не е промяна, а блокиране на държавата и реалната промяна. Точно чрез Дългия и хората му. Как става това? Суверена така гласува, че делегира на Трифонов да се коалира с ДБ и Изпр. БГ. Той обаче отхвърли волята на суверена, с безумната идея да управлява сам. Така изглежда му беше поръчано. Иначе нямаше да зависи само от него. Ако имаше такава коалиция, сега щяхме да сме в различна ситуация - с редовно правителство, което да почне да изпълнява обещаните промени. Уви! Точно Трифонов блокира това, отхвърляйки тази идея, за коалиционно управление. Което също му е поръчка, твърдя. Иначе ГЕРБ, ДПС и БСП трябваше да са опозиция, в един работещ по тези промени парламент. Но, не.
Ще обясня също защо Трифонов работи за ГЕРБ, ДПС и статуквото, а не за Радев, както твърди. И не само той. Виждаме напоследък основният проблем, а той е бюджетът, дойдохме си на думата, за парите на държавата. Само че. Служебният кабинет на Радев нито може да тегли дълг, нито да актуализира бюджета. Какво прави Трифонов? Блокира държавата, парламента, цялата система. Идеята е всички негативи в момента да се стоварят върху служебния кабинет на Радев. Не че е така, по упоменатите причини. Но това ще се внушава на нацията. За да е вината на Радев, а пък бат Бойко да е пак чист и пресвят, и на народът да му писне и каже: "Бе я да си го върнем Бате, тия всичките са маскари, при него ни беше най-добре!" Ето това е! Такава е цялата идея с влизането в политиката на Чалгаджията и партията му посмешище. И точно това очаквам да стане наесен, а то е скоро: Батко да се кандидатира за президент, а ГЕРБ да спечелят следващите парламентарни избори с президентските. От кого ще имат подкрепа? От ДПС, със сигурност. Макар и неофициално. Целият въпрос е дали ДБ ще им кандиса наесен, заради министерски кресла, като поредната патерица на статуквото. Тогава ще разберем истината и за Христо Иванов, и за коалицията му. Аз гласувам за тях на няколко поредни избори за нар. събрание, не че доверието ми е безпрекокловно. Просто в тази ситуация няма за кого друг. Призовавам всички разумни българи да дадат гласа си наесен именно за Демократична България, или в краен случай за Изправи се БГ, за да могат точно партиите на промяната да спечелят изборите и най-после статуквото на ГЕРБ, ДПС и БСП, наследниците на ДС и БКП да иде в историята! Това е моята мечта в политически смисъл у нас. Не че ще се сбъдне, знам. Обществото ни не желае демократични промени, наясно съм. Харесва си му в режим на нова робия, с нов голем брат, и по-малък, който дава кинти от Брюксел, пък тук кой каквото докачи и може. Отвратен съм от цялата тая работа, затова няма да ви занимавам повече. Ако има истински българи и патриоти у нас, подкрепете Демократична България и Изправи се БГ, за да имаме най-сетне наистина демократична България, а мутрите, ченгетата и комунистите да получат заслуженото за ограбването на нацията през този безкраен тоталитарен преход!
Това е от мен по темата. По-ясно няма как да го кажа. Бъдете здрави всички!