Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Отново на избори-2
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 29/07/2021, 13:19) <{POST_SNAPBACK}>
Впрочем много българи се връщат обратно в БГ от тук.
Ковида съсипа много бизнеси, в които те работиха.
А и последните събития тук тотално ги довършиха.
Сега нищо друго не им остава освен Европа.

Ето, виждаш ли. Ще се върнеш и ти. smile.gif
Бай Ганьо
Да бе, да.
Да, ама не. grin.gif
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 29/07/2021, 14:19) <{POST_SNAPBACK}>
Да бе, да.
Да, ама не. grin.gif

Три пъти да, срещу само един път не. smile.gif Ще се върнеш. animatedwink.gif
D-rA
Достатъчно е да се сетите за шоуто на Ку-Ку - за аварията в Козлудуй... Тогава то предизвика стрес в държавата, но не и харчове държавни.Сегашното им политическо шоу взе да заприличва на онова - стресиращо и нищо неправещо, но струващо доста пари, хвърлени за безмислени машини, избори до дупка и накрая пак дупка sunbathing.gif
vanbg
Цитат(lati1960 @ 26/07/2021, 19:49) <{POST_SNAPBACK}>
Ми добре, така е.
Аз този въпрос го зададох на Еревана по-долу, теб не знам дали да те питам, имайки предвид горното: Защо българите не делегират властта на умни, почтени, морално чисти и защо не вярващи хора, а все на мутри, ченгета, бандити, сервитьори, бивши царчета, и кви ли не мошеници? ...Защо българите не щат вярващи, честни хора, християни да ги управляват? Ето ти добър въпрос.

Във всяко общество има наложено състояние на свобода, която то може да си позволи. Tова е равнищетo на поносимата свобода. Тази свобода отразява изминалият път,превратностите ,които е претърпяло самото общество!Средната класа се заражда именно от равнището на тази свобода!

Два са начините на въвеждане на демокрация и просперитет-демокрация отгоре и демокрация отдолу! И двата вида при нас са неприложими"отгоре" водачите са бивши неудачници комунисти,а отдолу е смачкано от бившата диктатура мнозинство.... демокрацията не може да съществува без да има за основа гражданското общество...

Известната Магна Харта /1215 година/обявява абсолютна власт на закона над всички, дори над монарха. Това е изрична раздяла с древния римски принцип на Улпиан в Дигеста 1.3.31: Princeps legibus solutus est = Монархът не е обвързан от закони. На негово място идва величественият чл.40 от Хартата:

На никого няма да продаваме, да отказваме или да отлагаме право или правосъдие.

https://www.forumnauka.bg/topic/17673-%D0%B...B8%D1%82%D0%B5/

Мойсей е водил евреите 40 години през пустинята,докато не умре и последния,който е живял в робство/.От Египет/!

А знаем какво е ай-кюто им! Поне още едно поколение трябва да изстрада,но не съм оптимист-просто степен на цивилизованост! Предстои някаква квази демокрация!

Страната няма мощен елит/властови и финансов/ желаещ и можещ да установи демокрация като в бяла държава!

Преводачът glishev

Колко разум, наистина. Докато четях простичкия латински текст, пълен с варварски германизми, си дадох сметка, че трийсетина влиятелни мъже, живеещи сред хаос, се опитват да създадат ред, какъвто не е имало. Не римски, не имперски, не Христов, а обикновен, човешки ред на собственици, бащи и съпрузи. И че се опитват да превъзпитат един жесток мъж, който по стечение на обстоятелствата е техен крал.
Божественото право тук се превръща в човешко. Аристотел би могъл да се гордее с архиепископ Стивън Лангтън и да му стисне ръката като свободен човек на свободен човек. Вижте само за колко много неща е помислено в този текст - та на места дори за правата на краля.
Питето
ИЗборите винаги предстоят. Я сега президента, дето ги стегна да направят правителство, да му е сигурно за неговите избори... Гледаш как предизборните закани и обещания оттичат в канала. Ще има "оправяне" съгласен съм.
Ако ГЕРБ искаха да нахендрят следващите, щяха да надуят оптимизма в бюджета, да вдигнат пенсиите със стотачка и бюджетните заплати с 2-300лв, и да оставят властта на който е тъп да я вземе. Аха, ще те плюят, че искаш да намаляваш повишенията щото нали не си събрал парите дето предните щяха да ги съберат. Комунистите навремето направиха нещо подобно. Вдигнаха пенсиите с 5лв (пенсионерите бяха мнооого впечатлени) в последния или предпоследния ден преди да сдадат властта, ама без да е заложено в бюджета, а новите да му мислят откъде кинти за вдигането. Значи ГЕРБ не са искали да залагат капани на новите, щото иначе щяха да го направят по примера на социалистите.
lati1960
Цитат(D-rA @ 29/07/2021, 21:58) <{POST_SNAPBACK}>
Достатъчно е да се сетите за шоуто на Ку-Ку - за аварията в Козлудуй... Тогава то предизвика стрес в държавата, но не и харчове държавни.Сегашното им политическо шоу взе да заприличва на онова - стресиращо и нищо неправещо, но струващо доста пари, хвърлени за безмислени машини, избори до дупка и накрая пак дупка sunbathing.gif

100 милиарда!
Толкова стоят пред дупката. На година.
Плюс нов дълг, нови актуализации на бюджета, да не забравяме и евро фондовете, както и въобще парите на бизнеса, в банките... Ти го писа вече, става дума за огромна "каца" с държавния "мед", тоест за стотици милиарди на година! Които властта трябва да разпределя, с които да борави. И голяма част от които дотук потъват във въпросната дупка. Така че, да, прав си за основното - голямото драпане е именно за това кой да го раздава медеца, на кого и колко, да отделя и за себе си, ортаците, близките, и т. н. Аз не вярвам никой от досега управляващите да се е отказал от това. Просто се прибавят към бандата нови лапачи, с нови черпаци. Слави няма да променѝ нищо в горния смисъл, обратното. Ще парира спорадичния опит на обществото ни да съзрее демократично с крехкия напън за промяна в този смисъл. Което и наблюдаваме. За същото и бе вкаран в играта, за да запази статуквото, не да го елиминира. Фактът, че обществото ни се довери на такъв човек да прави тази промяна, показва, че то не е готово за нея. И едва ли някога ще бъде. Тъжна е тази констатация, но, надолу по веригата всичко е тотално чалгализирано, мутренизирано, ченгенизирано, опорочено, корумпирано и морално деградирало. Малцината останали читави морално и духовно хора у нас не са достатъчни като основа за истинска промяна, те са малцинство. Никой у нас не ги ще, да управляват. Така че... Бъди здрав, но нищо добро не чака България, както и светът ни впрочем. Но друга тема. Макар че не чак толкова.
lati1960
О кей. Присъединявам се към респекта ти към постиженията на Реформацията и тези, които са я извършили.
Но, да се върнем в България днес. Защото, докато някои чакат обществото ни да узрее за истинската демокрация, бандитите, мутрите, ченгетата, циганите и турците ни откраднаха Родината. /Ако някой се почувства обиден от констатацията, да помисли в коя от тези категории се намира/. Тоест, стана като в народната мъдрост: Докато умните се наумуваха, лудите се налудуваха! И страната ни е пред тотална нова национална катастрофа! Някой осъзнава ли го това? И чалгара мутра Слави Трифонов ли ще ни избави от същото? no.gif
D-rA
Много се задълбаваш в размисли - а е просто. Едни откраднати пари се бият с други откраднати пари - и за какво, кой да открадне следващите... sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 29/07/2021, 22:47) <{POST_SNAPBACK}>
ИЗборите винаги предстоят. Я сега президента, дето ги стегна да направят правителство, да му е сигурно за неговите избори... Гледаш как предизборните закани и обещания оттичат в канала. Ще има "оправяне" съгласен съм.
Ако ГЕРБ искаха да нахендрят следващите, щяха да надуят оптимизма в бюджета, да вдигнат пенсиите със стотачка и бюджетните заплати с 2-300лв, и да оставят властта на който е тъп да я вземе. Аха, ще те плюят, че искаш да намаляваш повишенията щото нали не си събрал парите дето предните щяха да ги съберат. Комунистите навремето направиха нещо подобно. Вдигнаха пенсиите с 5лв (пенсионерите бяха мнооого впечатлени) в последния или предпоследния ден преди да сдадат властта, ама без да е заложено в бюджета, а новите да му мислят откъде кинти за вдигането. Значи ГЕРБ не са искали да залагат капани на новите, щото иначе щяха да го направят по примера на социалистите.

Президентът не приема актуализацията в бюджета, а само назначи правителство, което намери два милиарда лева за два месеца.
Ами те това и направиха. Минимална пенсия 300 лева, добавки 50 лева, които вече писах, няма как да се отменят. Увеличение на всички пенсиите и на бюджетните заплати. Оптимистичен бюджет с дефицит направиха за тази година. Какво повече от това?
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 29/07/2021, 23:37) <{POST_SNAPBACK}>
Президентът не приема актуализацията в бюджета, а само назначи правителство, което намери два милиарда лева за два месеца.
Ами те това и направиха. Минимална пенсия 300 лева, добавки 50 лева, които вече писах, няма как да се отменят. Увеличение на всички пенсиите и на бюджетните заплати. Оптимистичен бюджет с дефицит направиха за тази година. Какво повече от това?

Те не са направили никакъв бюджет - ползват наличния от ББ.Не са намерили и 1 лев - държавата си върви и въпреки тях.Каквото и да обещават и приказват - когато има редовно правителство, то ще решава... sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 30/07/2021, 00:06) <{POST_SNAPBACK}>
Те не са направили никакъв бюджет - ползват наличния от ББ.Не са намерили и 1 лев - държавата си върви и въпреки тях.Каквото и да обещават и приказват - когато има редовно правителство, то ще решава... sunbathing.gif

Аз това и писах, че ползват бюджета на ГЕРБ, който е оптимистичен и със заложен дефицит заради увеличените пенсии и заплати. Събраха допълнителни 2 милиарда лева. https://www.investor.bg/ikonomika-i-politik...i-2-v-1-332356/
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 30/07/2021, 10:46) <{POST_SNAPBACK}>
Аз това и писах, че ползват бюджета на ГЕРБ, който е оптимистичен и със заложен дефицит заради увеличените пенсии и заплати. Събраха допълнителни 2 милиарда лева. https://www.investor.bg/ikonomika-i-politik...i-2-v-1-332356/

Ако си следил изпълненията на бюджетите на ГЕРБ за последните години, ще видиш същата картинка - винаги второто тримесечие се реализират свръх приходи,(това е периода на данъчни издължавания за миналата финансова година), т.е. дори и при хипотезата ГЕРБ да бяха продължили управление щеше да има същите или около свръх приходи...Но не забравяй че тримесечие с тримесечие не си приличат - затова има бюджет, за да е балансиран за цялата година.Т.е. нищо финансово феноменално не се е случило - или казано по народному "С чужда пита помен правят" sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 30/07/2021, 12:26) <{POST_SNAPBACK}>
Ако си следил изпълненията на бюджетите на ГЕРБ за последните години, ще видиш същата картинка - винаги второто тримесечие се реализират свръх приходи,(това е периода на данъчни издължавания за миналата финансова година), т.е. дори и при хипотезата ГЕРБ да бяха продължили управление щеше да има същите или около свръх приходи...Но не забравяй че тримесечие с тримесечие не си приличат - затова има бюджет, за да е балансиран за цялата година.Т.е. нищо финансово феноменално не се е случило - или казано по народному "С чужда пита помен правят" sunbathing.gif

Ако е така както казваш, бюджетът ще излезе на дефицит с допълнителни 1,8 милиарда, тъй като те ще ги похарчат за нови разходи, например още едно увеличение на пенсиите от първи октомври. Щат не щат увеличават още минималната пенсия и увеличат останалите заради тези 50 лева добавка капан, която "даде" ББ. Пенсионерите били свикнали с тази добавка. Никой обаче не пита данъкоплатците дали са съгласни да дадат от данъците си за тази добавка и за увеличение на минималната пенсия. ББ раздаваше нашите пари. Същото го прави и служебното правителство за да се харесва на пенсионерите. Не го оправдавам, но го разбирам.
lati1960
Цитат(D-rA @ 29/07/2021, 23:20) <{POST_SNAPBACK}>
Много се задълбаваш в размисли - а е просто. Едни откраднати пари се бият с други откраднати пари - и за какво, кой да открадне следващите... sunbathing.gif

Така погледнато е просто.
Констатацията ти е необорима и неопровержима, за съжаление.
По която причина няма какво да добавя към нея. Каквото имам да казвам, го писах вече.
-------------------
Все пак възниква въпрос по горното /на който представих моето виждане/, на който се дължи отговор: Защо българите ги търпим такива, всички ли сме такива като тях, и те като нас, няма ли читави почтени хора да управляват, и, толкова ли е трудно обществото да махне крадльовците и да сложи честни държавници във властта? Толкова ли е трудно? Преди време един от същите го беше казал как става: 10-15 000 протестъри на жълтите павета, и всяка власт е аут! Не че това сработи срещу Борисов и ГЕРБ, знаем. Но по-голяма бройка сигурно. Тогава? Изводът за мен е, че, след като не го правят това, българите са доволни от своята власт. Другото е което ти си казал, за краденето. Едни крадливи клики се борят с други кой да държи чирпака и да бърка в кацата. Ето, дори днес новоизбрания за премиер от ИТН бе съпроводен с протестъри и "Оставка!" до Президенството, къдету му беше връчен мандата:
https://tribune.bg/bg/obshtestvo/ima-takav-...rodnata-liubov/
Не мисля, че ГЕРБ и Бойко ще се дадат така без бой, в тая война за милиарди. Трудно е да боравиш с толкова парѝ и власт, да отделяш от кацата толкова много, по шкафчета, офшорки, имоти навън, и да се откажеш ей така. Няма да стане. Предстои много мръсна битка в новия парламент в този смисъл. А ГЕРБ са спецове по това, ченгетата и мутрите. Ще е интересно, най-малкото.
Питето
Ъ-ъ-ъ, намекваш, че има бюджет със заложен излишък, който е по-готин от обикновените бюджети дето им е заложен дефицит? В смисъл, държавата да прибира едни пари, дето не ѝ трябват е гот, а? Я пак да помислиш. Хубаво, разбирам те че ГЕРБ са ти гепили бизнеса, и са те шантажирали, подслушвали и там всичко черно, ама чак да казваш на черното бяло, и то извън съдебна зала, вече не е добре.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 31/07/2021, 00:20) <{POST_SNAPBACK}>
Ъ-ъ-ъ, намекваш, че има бюджет със заложен излишък, който е по-готин от обикновените бюджети дето им е заложен дефицит? В смисъл, държавата да прибира едни пари, дето не ѝ трябват е гот, а? Я пак да помислиш. Хубаво, разбирам те че ГЕРБ са ти гепили бизнеса, и са те шантажирали, подслушвали и там всичко черно, ама чак да казваш на черното бяло, и то извън съдебна зала, вече не е добре.

Ами, не, точно написах, че бюджетът на ГЕРБ е със заложен дефицит поради увеличените пенсии и заплати и други разходи. Служебното подобри събираемостта и иска да раздава още пари.
От ГЕРБ не съм пострадал пряко както ти пишеш, а само косвено както повечето граждани, тъй като управляваха много лошо държавата.
Питето
Абе не съм съгласен да ми вземат пари, без да им трябват (бюджет с излишък), щото накрая ги открадват или си купуват следващите избори. Ама пък ако хазаите ви кефи, може да се съберете и да се самообложите, та новото правителство да има да раздава още кинти...
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 31/07/2021, 22:09) <{POST_SNAPBACK}>
Абе не съм съгласен да ми вземат пари, без да им трябват (бюджет с излишък), щото накрая ги открадват или си купуват следващите избори. Ама пък ако хазаите ви кефи, може да се съберете и да се самообложите, та новото правителство да има да раздава още кинти...

Това ще го реши парламентът за актуализацията на бюджета и ще даде още пари на пенсионерите за да замаже тези 50 лева от Таралежът, които няма как да премахне. Иначе новите партии ще са лошите, а Таралежът ще е добрият. Президентът също трябва да се харесва на пенсионерите, нали идват избори. Мен специално това не ме кефи.
Ако Таралежът си беше подал оставката преди една година, сега нямаше да го има този проблем, а и много други проблеми. За жалост я стиска до последно. Нямаш си на идея колко хора го кълнат.
vanbg
Цитат(lati1960 @ 30/07/2021, 20:25) <{POST_SNAPBACK}>
...
Все пак възниква въпрос по горното /на който представих моето виждане/, на който се дължи отговор: Защо българите ги търпим такива, всички ли сме такива като тях, и те като нас, няма ли читави почтени хора да управляват, и, толкова ли е трудно обществото да махне крадльовците и да сложи честни държавници във властта? Толкова ли е трудно?...

Демокрацията бива въведена в България през 1879 г. Дотогава държавата ни не е съществувала, и въпреки резкия преход, това става без сътресения, и една прилична форма на демокрация се установява трайно в страната.

След около 20 години подобно става в Русия,.тя също има възможност да се превърне в демокрация, но такава форма на управление е толкова неприемлива за масовия тип мислене
в страната, че след по-малко от година държавата се разпада и властта попада в ръцете на престъпната групировка, която е най-добре организирана. Относително мекият
авторитарен режим на царя е заменен от тоталитарен

Друга подобна тенденция се появява и в ислямският свят, близо половин век след световните войни.-така наречената Арабска пролет. Според Хънтингтън там има възраждане на
Исляма,да речем нещо подобно на Реформацията в Европа започнала през 16 век. Макар че,според мен САЩ сами си натресоха конфронтацията с чалмите,първо с критиките си към
прозападният Пахлави в Иран...

След урока !...
.
И после Арабската пролет изкуствено беше инициирана от Запад,с цел разпадане на диктатурите в ислямският свят!
.
Изводите оставям на вас....от трите посочени случая,само в Бг е създадена демокрация с парламент и трите власти на Монтескьо.

Питето
Странно мислене. Кеф да ти вземат пари без да им трябват (мерак имаш за бюджет с излишък), ама е много кофти, когато някой вдига пенсиите, пък било и с некакви си мижави 50лв. Или не те кефи, че ББ вдигна пенсиите, или че бюджета не се е сринал от това вдигане... щото има разлика.
vanbg
Планът на мутрите се движи в "правилният коловоз"!

Горко на излъганите! Kleta majka Balgaria!

"Доволни"от хода на Трифонов днес са не толкова онези, които му гласуваха, и гледат сега втрещени хазартното разиграване на гласовете им в тесния контекст на предложението те да бъдат похарчени евтино заради едното хитруване да прецакаш всички – и съюзници и врагове!!

“Файненшъл таймс”. -Задаващите се многомилионни траншове от ЕС за България са достатъчно основание за успеха на Трифоновия шантаж. Kak мутрите-бандити ще изпуснат келепира!!

Радио Ереван
Цитат(Питето @ 01/08/2021, 16:12) <{POST_SNAPBACK}>
Странно мислене. Кеф да ти вземат пари без да им трябват (мерак имаш за бюджет с излишък), ама е много кофти, когато някой вдига пенсиите, пък било и с некакви си мижави 50лв. Или не те кефи, че ББ вдигна пенсиите, или че бюджета не се е сринал от това вдигане... щото има разлика.

Как така без да им трябват? Твоят семеен бюджет на нула ли е? Един бюджет според мен винаги трябва да има излишък. Моят е такъв. Как да ме кефи, като беше излишен харч, който ощетява бюджета. Няма да се срине, трупат се дългове, което не харесвам.
Питето
Моя семеен бюджет не го гласувам като държавния, нито сам определям колко данъци да взема от тебе, че на мен да ми стигне за семейния бюджет. Кофти ти е сравнението. Държавния бюджет, както и самата държава като юридическо, финасово, икономическо и каквото щеш лице, е коренно наопаки спрямо гражданина и неговия семеен бюджет. Държавата (за разлика от тебе и мене) си гласува какви пари смята да похарчи и какви пари смята да вземе от гражданите си та да стигнат за харчовете. Виждаш, че няма нищо общо (дори наопаки) на твоя и моя семейни бюджети. Та когато държавния бюджет е на излишък, значи някой някъде е взел повече пари от мен и теб, отколкото трябва. Още нещо, че съвсем доскоро държавата вземаше заеми на отрицателна лихва, и можеше да кърпи бюджета по-евтино, отколкото да ми взема още данъци.
Питето
Цитат(Радио Ереван @ 29/07/2021, 13:10) <{POST_SNAPBACK}>
...
Колкото и да си кадърен, ако живееш в бедна държава ще ти е трудно. Давам ти най-елементарен пример. Имаш жилище, което даваш под наем. Ако заплатите растат и цената му ще расте, както и наемът. Ако си на държавна работа, заплатата ти също ще става по-голяма.

А може пък точно наопаки. Колкото повече растат заплатите, толкова повече народ ще иска да работи "хазаин" щото нали "и цената на жилището ще расте както и наема"... обаче всъщност се оказваш в ситуация с повече конкуренти, което в края на краищата води до намаляване на цената на наемите, и на имотите спрямо заплатите. Почват да се намесват други едни неща, като "локация на имота", което става водещо при цената на имота и наема.
lati1960
Цитат(vanbg @ 01/08/2021, 01:18) <{POST_SNAPBACK}>
Демокрацията бива въведена в България през 1879 г. Дотогава държавата ни не е съществувала, и въпреки резкия преход, това става без сътресения, и една прилична форма на демокрация се установява трайно в страната.

След около 20 години подобно става в Русия,.тя също има възможност да се превърне в демокрация, но такава форма на управление е толкова неприемлива за масовия тип мислене
в страната, че след по-малко от година държавата се разпада и властта попада в ръцете на престъпната групировка, която е най-добре организирана. Относително мекият
авторитарен режим на царя е заменен от тоталитарен

Друга подобна тенденция се появява и в ислямският свят, близо половин век след световните войни.-така наречената Арабска пролет. Според Хънтингтън там има възраждане на
Исляма,да речем нещо подобно на Реформацията в Европа започнала през 16 век. Макар че,според мен САЩ сами си натресоха конфронтацията с чалмите,първо с критиките си към
прозападният Пахлави в Иран...

След урока !...
.
И после Арабската пролет изкуствено беше инициирана от Запад,с цел разпадане на диктатурите в ислямският свят!
.
Изводите оставям на вас....от трите посочени случая,само в Бг е създадена демокрация с парламент и трите власти на Монтескьо.

Такива са фактите, да.
Само като мнение, у нас разделението на властите винаги е било само условно, фасадно, особено след 1944-та, та и до днес. Причини бол. Твърди се, че една е липсата на стабилен политически, интелуктуален и бизнес елит, който знаем, периодично е избиван от опонентите си от простолюдието, насъсквани от външни глобални сили борещи се за световен доминант. Има и други, свързани с вековното робство, и т. н., виждам наясно си. Днес със сигурност у нас няма разделение на властите. Поне до скоро. Всичко се контролираше от кръг мафия наследила ДС и БКП, последните 10 г. около бос Батко, на когото приближените буквално целуваха ръка /дал съм клипове по това в темите дотук/, която мафия раздаваше порциите от кацата с обществения медец, гребейки с големия черпак най-вече за себе си, родата, близки, приятели, баджанаци и от ловните дружинки по места. Отгоре до долу типично неофеодални обществени отношения, замаскирани донякъде от съвременния материализъм на консуматорското общество. Но и дума не може да става за истинска демокрация в България днес, както и за реално разделение на властите. Каскета в Прокуратурата е в същия контекст. Медиите като собственост на властта и те. Свободия има, за да може в тази зловредна среда на хаос и анархия да се краде поголовно и безнаказано. Но си наясно с разликата между Свобода и свободия. Та така. Лошото е, че "новите" на Гологлавия ни роден Тръмп не дават надежди да променят нещо в горния смисъл. Нали имаха приоритети от референдума още, обещания преди изборите... Какво стана? Ми те не могат да намерят доброволци за министри в кабинета си, щото всички разбраха, че ще са политически камикадзета в една мръсна игра и сделка между мутрите и ченгетата, отново. Докога, не знам. Явно така ще си я кара народа ни до Второ Пришествие. Не виждам кой и как ще успее да променѝ това. Няма я здравата обществена основа отдолу. Нататък какво да говорим?
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 01/08/2021, 23:23) <{POST_SNAPBACK}>
Моя семеен бюджет не го гласувам като държавния, нито сам определям колко данъци да взема от тебе, че на мен да ми стигне за семейния бюджет. Кофти ти е сравнението. Държавния бюджет, както и самата държава като юридическо, финасово, икономическо и каквото щеш лице, е коренно наопаки спрямо гражданина и неговия семеен бюджет. Държавата (за разлика от тебе и мене) си гласува какви пари смята да похарчи и какви пари смята да вземе от гражданите си та да стигнат за харчовете. Виждаш, че няма нищо общо (дори наопаки) на твоя и моя семейни бюджети. Та когато държавния бюджет е на излишък, значи някой някъде е взел повече пари от мен и теб, отколкото трябва. Още нещо, че съвсем доскоро държавата вземаше заеми на отрицателна лихва, и можеше да кърпи бюджета по-евтино, отколкото да ми взема още данъци.

Е, как да няма общо като едното е бюджет и другото е бюджет? Разбира се, че има и разлики, но има и много прилики. Винаги трябва да има пари в излишък, от имане глава не боли. Заемите дори да са с отрицателна лихва са тежест. Може да се вземат, ако имаш много пари в резерва, които даваш с положителни лихви.
biggeorge
Гербаджиите се надяват на трети предсрочни избори.
Те си мислят, че ще спечелят от тази работа, но реално всички политици и партии ще загубят от едни нови предсрочни избори.
Питето
То и на автомобила му казват "кола" и на каруцата, обаче не е едно и също, нищо че си приличат по четирите колелета. По същия начин бюджет, е общата дума, обаче семее и държавен правят разликата от предното изречение. Аха, дребни разлики в детайлите, дребни като камилчета.
Питето
Не само политиците и партиите, ами и обикновените хора. Като знам кои партии откъде (от кого) са се специализирали да крадат...
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 02/08/2021, 22:56) <{POST_SNAPBACK}>
То и на автомобила му казват "кола" и на каруцата, обаче не е едно и също, нищо че си приличат по четирите колелета. По същия начин бюджет, е общата дума, обаче семее и държавен правят разликата от предното изречение. Аха, дребни разлики в детайлите, дребни като камилчета.

Не е едно и също, но както вече писах има и прилики. Това, че е добре да има излишък е една от тях. Вие във вашия вход/блок нямате ли излишни пари в касата за да може да се плати нещо при нужда, а не тепърва да се събират?
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 01/08/2021, 23:29) <{POST_SNAPBACK}>
А може пък точно наопаки. Колкото повече растат заплатите, толкова повече народ ще иска да работи "хазаин" щото нали "и цената на жилището ще расте както и наема"... обаче всъщност се оказваш в ситуация с повече конкуренти, което в края на краищата води до намаляване на цената на наемите, и на имотите спрямо заплатите. Почват да се намесват други едни неща, като "локация на имота", което става водещо при цената на имота и наема.

Колкото и да са големи заплатите, хората трудно купуват повече от едно жилище. Вярно започват все повече да искат да се разширяват и локацията винаги е била важна. По принцип със заплата само не се забогатява. Можеш да живееш сносно с нея, ако е голяма, но не и да забогатееш. Има изключения разбира се. На мен ще ми е зле ли, ако беше примерно с 1000 лева по-голяма? Нищо, че не разчитам на нея.
lati1960
Цитат(biggeorge @ 02/08/2021, 22:52) <{POST_SNAPBACK}>
Гербаджиите се надяват на трети предсрочни избори.
Те си мислят, че ще спечелят от тази работа, но реално всички политици и партии ще загубят от едни нови предсрочни избори.

За съжаление всички варианти по това са губещи за обществото ни. Причината е, че самото то не излъчва сигнали, че иска реално промяната, за която говорят някои политици, май всички без ГЕРБ. Иначе избирателната активност би трябвало да е поне двойна. Но, не. Което навежда на мислъта, че има обществени нагласи по връщането на Борисов и партията му отново във властта. Кога, дали и как точно ще стане, предстои да видим. Моето мнение го казах - цялата тая игра чрез Гологлавия чалгаджия беше именно заради същото, да се парират дори мижавите стремежи на нацията за една радикална и кардинална промяна към истинска демокрация и свобода, и после връщане на същите кръгове, мафии и играчи на позициите около обществената каца с медеца, както сполучливо го описа д-р А. За съжаление той отново се оказа прав, всичко е заради същото, за краденето. От всеки и всички, които искат и могат, и додрапат. Тъжна констатация, отвратителна. За жалост ще трябва да живеем в тази реалност, няма как. Дори тези, които искахме и чакахме позитивните промени. Няма да ги бъде. Просто няма как да стане. Щото народът ни не желае това, съвкупно. Другото е игра за власт, парѝ и същото, с черпака до обществената каца. Това е положението.
D-rA
След логване в Архив, можете да прочетете тази тема на Mukaveev от преди 7 години:

" Грешка ли беше този безкръвен преход..."

Проблемите са същите и непроменяеми... sunbathing.gif
biggeorge
Сгрешено е.
Не безкръвен, а безкраен преход. huh.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 03/08/2021, 00:09) <{POST_SNAPBACK}>
След логване в Архив, можете да прочетете тази тема на Mukaveev от преди 7 години:

" Грешка ли беше този безкръвен преход..."

Проблемите са същите и непроменяеми... sunbathing.gif

328.gif
Че как няма да са същите проблемите, след като същите играчи, или техните наследници от ДС и БКП продължават да управляват и ограбват България?! Според мен, пиша го непрекъснато, по-големият проблем е, че българското общество няма нищо против това, напротив - пребиваването във властта на мутри, ченгета, агенти, доносници и чалгаджии като Борисов, Трифонов и останалите е показателно и логично. Както и Ваня го писа в темата, и аз се съгласих, българите се намираме още в нещо като неофеодални посткомунистически обществени отношения, някакъв хибрид с османско владичество, и московско, плюс вече с американско, европлутократско... и става такъв гаден буламач, че виждаме резултатите, за обикновените хора. Само че и те не правят нищо това да бъде променено. И там е работата. Обществото ни много лесно и бързо може да разбие този модел, ако няколко десетки хиляди се излеят на жълтите павета, спонтанно говоря, не организирани от други мутри, полит инженерство и т. н. Но, не го прави. Защо?
Ето това е генералният въпрос, който мен ме терзае, и не ми дава мира.
------------------------------
С теб сме говорили вече по това, част от отговора е в натъпканите до козирката банки у нас, в които личните влогове гонят размера на брутния национален продукт. Андрешко. Който натири бирника и държавата в блатото, и извън системата си прави каквото иска и трябва, за да живее както му е угодно. Такава е реалността, и ти го каза. За кой добра, за кой лоша, такава е. Нататък всеки да е оправя както може. Това е положението.
vanbg
Цитат(lati1960 @ 03/08/2021, 20:08) <{POST_SNAPBACK}>
328.gif
Че как няма да са същите проблемите, след като същите играчи, или техните наследници от ДС и БКП продължават да управляват и ограбват България?! Според мен, пиша го непрекъснато, по-големият проблем е, че българското общество няма нищо против това, напротив - пребиваването във властта на мутри, ченгета, агенти, доносници и чалгаджии като Борисов, Трифонов и останалите е показателно и логично. Както и Ваня го писа в темата, и аз се съгласих, българите се намираме още в нещо като неофеодални посткомунистически обществени отношения, някакъв хибрид с османско владичество, и московско, плюс вече с американско, европлутократско... и става такъв гаден буламач, че виждаме резултатите, за обикновените хора. Само че и те не правят нищо това да бъде променено. И там е работата. Обществото ни много лесно и бързо може да разбие този модел, ако няколко десетки хиляди се излеят на жълтите павета, спонтанно говоря, не организирани от други мутри, полит инженерство и т. н. Но, не го прави. Защо?
Ето това е генералният въпрос, който мен ме терзае, и не ми дава мира.
------------------------------
С теб сме говорили вече по това, част от отговора е в натъпканите до козирката банки у нас, в които личните влогове гонят размера на брутния национален продукт. Андрешко. Който натири бирника и държавата в блатото, и извън системата си прави каквото иска и трябва, за да живее както му е угодно. Такава е реалността, и ти го каза. За кой добра, за кой лоша, такава е. Нататък всеки да е оправя както може. Това е положението.

Mного е просто за обяснение,колега по форум,българското общество е на ниско цивилизационно равнище,колко пъти съм го писал назад,нищо че се вози в автомобили и има телевизори и айфони,то и царя го каза :чипа е различен....
Както писах и преди ,след "робството" народът ни е бил повече на висота,как да си подреди къщичката!

Трябва да минат поколения за промяна на манталитета, Дори и в чужбина децата на българите се отличават от местните,личи си вредното влияние на навици,привички......

Знаеш ли на поход войниците от 1885 година как са преминали от турската до западната граница -били са в редици по трима,средният е отпочивал,докато отстрани е прикрепян,после се сменяли....никой не ги е принуждавал.....да спасят Родината си ,какво съзнание са имали?

За жалост нямаме и просветен елит,за по-малко от 100 години,престъпната клика направи от населението ни това,което за 500 години поробителят не е направил-,да промени

манталитета....и наистина са направили народът ни с робско мислене....Стокхолмски синдром!!

D-rA
Цитат(biggeorge @ 03/08/2021, 09:51) <{POST_SNAPBACK}>
Сгрешено е.
Не безкръвен, а безкраен преход. huh.gif

Не е сгрешен - темата е за това как тихо и кротко и с много овации от социалисти станахме демократи. А трябваше да се изпотрепем, и който оцелее да запояне в поле демократичното развитие... Ама нямаше тогава, няма и няма и да има мераклии за това.
Българина от много много време знае поговорката: "Първите паднаха в кърви, последните стаха първи"... И не се натиска да е от първите...И историята не познава случай на мирен преход от един обществен строй в друг. Няма такъв филм, и ние няма как да го създадем. sunbathing.gif
biggeorge
Ти готов ли си да дадеш живота си за „революцията”?
Ако отговора е „не”, тогава защо се учудваш, че другите хора в България не искат да умрат в битката за „демокрацията”?

Всеки иска да ползва, да се радва на благините на живота, да гребе с пълни шепи и на никого не му се умира, за да могат другите да живеят добре.
И колко ли добре ще живеят оцелелите от една гражданска война след купища смърт и убийства?
Колко добре живеят сирийците и либийците?

Не призовавай хората да вършат неща, които самия ти не би извършил. dry.gif
Питето
Я погледни по-далече от заплатата. Големите заплати означават повече пари за наеми. От там ще има повече мераклии да са хазаи, което води до конкурецния... която прави наемите по-малки от очакваното. Като цифра ще са по-големи от сега, но като отношение наем/заплата ще са по-малки. Големите заплати променят мирогледа и пренареждат мераците и желанията по друг начин.
Питето
Имаме, защото нямаме варианти и други пари в касата, които да може временно да ползваме. При държавата е коренно противоположно. Ако на входа му трябват пари, то тегли заем и плаща лихва. При държавата, тя просто емитира ДЦК и докато беше ГЕРБ заема беше с отрицателна лихва или близко до нулата — ако ти потрябва, просто искаш и получаваш, че и ти плащат да ги вземеш. Ако нашия вход имаше такива възможности, нямаше да трупаме едни излишни пари (таковата, бюджет с излишък).
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 03/08/2021, 23:09) <{POST_SNAPBACK}>
Я погледни по-далече от заплатата. Големите заплати означават повече пари за наеми. От там ще има повече мераклии да са хазаи, което води до конкурецния... която прави наемите по-малки от очакваното. Като цифра ще са по-големи от сега, но като отношение наем/заплата ще са по-малки. Големите заплати променят мирогледа и пренареждат мераците и желанията по друг начин.

Мераклии за хазаи винаги ще има, но по-големите заплати предполагат и по-високи цени на жилищата, а както вече писах само с една заплата трудно се купува повече от едно жилище.
lati1960
Цитат(vanbg @ 03/08/2021, 21:31) <{POST_SNAPBACK}>
Mного е просто за обяснение,колега по форум,българското общество е на ниско цивилизационно равнище,колко пъти съм го писал назад,нищо че се вози в автомобили и има телевизори и айфони,то и царя го каза :чипа е различен....
Както писах и преди ,след "робството" народът ни е бил повече на висота,как да си подреди къщичката!

Трябва да минат поколения за промяна на манталитета, Дори и в чужбина децата на българите се отличават от местните,личи си вредното влияние на навици,привички......

Знаеш ли на поход войниците от 1885 година как са преминали от турската до западната граница -били са в редици по трима,средният е отпочивал,докато отстрани е прикрепян,после се сменяли....никой не ги е принуждавал.....да спасят Родината си ,какво съзнание са имали?

За жалост нямаме и просветен елит,за по-малко от 100 години,престъпната клика направи от населението ни това,което за 500 години поробителят не е направил-,да промени

манталитета....и наистина са направили народът ни с робско мислене....Стокхолмски синдром!!

За съжаление е така. Не знам какво повече да ти кажа. sad.gif
Да, чипът ни е повреден. И не само от петвековното робство. Също и от комунистическото, сега и от капиталистическото, от което взехме отново само най-лошото и вредното... То и светът като цяло, не само ние.
Няма просветен елит. Абсолютно. Нататък с тялото на нацията става това, което с човек, на който му отрежеш главата. Известно време се гърчи и агонизира, и, накрая колабира и умира. Не само манталитета на нацията беше променен. Бяха омаскарени всички идеали на българите - за обединение, просперитет, законност, морал, честност, почтеност, и т. н. Това вече е толкова обругано и охулено, дори е срамно въобще да се говори за тези неща! Наричат го популизъм, не че пишман патриоти не го превърнаха именно в същото. Когато човек няма национални и лични идеали и цели за преследване, се превръща в безмозъчен търбух и лайнян чувал. Консуматорското общество победи и у нас, въпросът е какво следва след него? Щото това безумие няма как да продължи вечно. Ковид манипулацията поотрезви обществата, но, докога?!
lati1960
Ето че отново се връщаме в темата, и отиваме май пак на избори за парламент. Защото:
https://nova.bg/news/view/2021/08/10/336294...B4%D0%B5%D0%BE/
Мразя да го повтарям: Аз казах ли ви!, но пак се налага. Какво всъщност прави Дългия?
Моята позиция я знаете - той е политическо камикадзе, което обслужва статуквото, най-вече ГЕРБ и г-н Борисов, както и ДПС, с които все по-отчетливо става, че има някаква сделка и договорка. Защо? Вижте внимателно в инфото по-горе кого и кои напада Трифонов? Точно партиите и коалициите на промяната, демократичните такива, които искат и могат, твърдя го, да премахнат статуквото и да дадат нов шанс на нацията за истинска демокрация и позитивни промени. Но. Кой е пречката? Ми точно Чалгаджията с партията си! Той разиграва нацията вече повече от година! Самозабравил се е. Смята явно, че на следващ вот за народно събрание ще има още по-голяма подкрепа. Грешка! Така ще се срине наесен, когато се очертава да гласуваме две в едно, че ще му се завие свят. Не че му дреме. Явно е, че някой иззад шоуто му диктува какво да прави, и той го прави. Иначе нещата бяха прости, суверена му даде шанс да направи коалиция с ДБ и Изправи се БГ, и да управляват заедно, тези формации на промяната. Против ГЕРБ, ДПС и БКП. Само че се видя, че този мошеник пропиля това, и разиграва обществото вече месеци! Какво са му виновни ДБ и Изправи се БГ? Те му дадоха подкрепа, но само ако са в коалиция заедно. Така се прави. Носи се обща отговорност. В оная Европа, демократичната, навсякъде управляват коалиции. Само Орбан в Унгария е изключение, но е друта тема. Обаче, мутрата чалгаджийска иска цялата власт. Що ли? Ми щото има сделка с Борисов и Доган, и ако е в коалиция с демократични партии, няма да може да си изпълни поръчката и сделката. И, като видя, че номерът не мина, сега напада точно партиите на промяната! Жалко, че обществото ни изгуби месеци, за да разбере какъв измамник е този. Дано всички са си научили урока, особено българите зад граница, и наесен да има много по-масова подкрепа именно за Демократична България и Изправи се БГ. Това е шансът на нацията, ако действително иска демокрация и промени. Друг няма да има. Ако и този го пропилее, връщат се отново ГЕРБ, с Батко и братко Пеевски, с Доган, Корнелийка, Карадайъ, пишман патриотите на Каракачана, Симеонов и прочие. Не мога да разбера защо хората не разбират тези толкова прости неща? Христо Иванов щял да краде, Мая Манолова щяла да краде... Абе, хора! Ми върнете си бандитите, мутрите и ченгетата, и комунягите, които не ви крадат! Вече над 30 години! Че и отгоре. То бива малоумие и безумие, ама това у нас направо е уникум! Щото нацията ни има шанс сама да реши съдбата си, факт. Всичко ще стане тази есен. Защо обаче българите не искат демокрация? Нито истинска свобода, нито ред, справедливост и законност? Ето тава са въпросите.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 03/08/2021, 23:37) <{POST_SNAPBACK}>
Имаме, защото нямаме варианти и други пари в касата, които да може временно да ползваме. При държавата е коренно противоположно. Ако на входа му трябват пари, то тегли заем и плаща лихва. При държавата, тя просто емитира ДЦК и докато беше ГЕРБ заема беше с отрицателна лихва или близко до нулата — ако ти потрябва, просто искаш и получаваш, че и ти плащат да ги вземеш. Ако нашия вход имаше такива възможности, нямаше да трупаме едни излишни пари (таковата, бюджет с излишък).

С отрицателна не знам да е било някога. Ние не сме Германия или Япония. Туй обаче не е важно. Ти какво предпочиташ, да имаш да даваш или да имаш резерви? Аз предпочитам второто. На мен всяка банка ще ми даде нисколихвен потребителски кредит, но аз не бих взел. Имам си.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 10/08/2021, 22:07) <{POST_SNAPBACK}>
С отрицателна не знам да е било някога. Ние не сме Германия или Япония. Туй обаче не е важно. Ти какво предпочиташ, да имаш да даваш или да имаш резерви? Аз предпочитам второто. На мен всяка банка ще ми даде нисколихвен потребителски кредит, но аз не бих взел. Имам си.

Радвам се, че си имаш.
Всъщност, в условията на родния преход доста българи се заимаха, не ща да коментирам как, но такава е истината, ето:
https://www.pariteni.bg/novini/spestjavane/...-bankite-239832
Което донякъде обяснява случващото се в политическия сектор, цялото това безумие около г-н Трифонов и партията му, и нежеланието на българите за резки промени в тази област, и не само в тази. Както се казва, хванахме му цаката, напълнихме банките, що да променяме каквото и да било? Така де, защо?
Питето
В сегашната система, предпочитам да имам да давам*. Особено ако съм държава, и мога да тегля заеми с отрицателна лихва, или нулева. Продължаваш да бъркаш "държава" с "индивид", и механично прехвърляш нещата от "индивид" върху "държава", а трябва да е точно наопаки. Никога не си имал достатъчно много пари в наличност (резервите дето ги пишеш) за да усетиш как точно голямата наличност става голям проблем. Парите за два-три-пет апартамента не са "много пари", и трудно ще усетиш за какви противоположни неща става дума, когато говориш за държавен бюджет с излишък.

-----------------------
*странно ми е да го обяснявам на човек, дето се сблъсква с трудностите около събирането на просрочени кредити, хем са малки като суми и се събират от физически/юридически лица, които са подчинени на държавата и нейните закони. Я се опитай да си събереш дълговете от държва, която е решила да не плаща. Какво, ще я заплашиш с армия и война ли?
lati1960
Понеже основният спор вече е за кого играе г-н Трифонов, ето отново моето становище, не че не е ясно от самото начало на този политически театър: ГЕРБ се изложиха, това е ясно. Омръзнаха. Тръгнаха надолу, в обществената подкрепа. Отиваха си. Също и това: https://nova.bg/news/view/2021/08/13/336673...BC%D0%BA%D0%B8/
Нацията започна да вдява за какво става дума, и макар и плахо, поиска промяна. Но, какво стана. ДС в лицето на Борисов и ГЕРБ дадоха тази "промяна". Как? Чрез Трифонов и партията му. Само че не е промяна, а блокиране на държавата и реалната промяна. Точно чрез Дългия и хората му. Как става това? Суверена така гласува, че делегира на Трифонов да се коалира с ДБ и Изпр. БГ. Той обаче отхвърли волята на суверена, с безумната идея да управлява сам. Така изглежда му беше поръчано. Иначе нямаше да зависи само от него. Ако имаше такава коалиция, сега щяхме да сме в различна ситуация - с редовно правителство, което да почне да изпълнява обещаните промени. Уви! Точно Трифонов блокира това, отхвърляйки тази идея, за коалиционно управление. Което също му е поръчка, твърдя. Иначе ГЕРБ, ДПС и БСП трябваше да са опозиция, в един работещ по тези промени парламент. Но, не.
Ще обясня също защо Трифонов работи за ГЕРБ, ДПС и статуквото, а не за Радев, както твърди. И не само той. Виждаме напоследък основният проблем, а той е бюджетът, дойдохме си на думата, за парите на държавата. Само че. Служебният кабинет на Радев нито може да тегли дълг, нито да актуализира бюджета. Какво прави Трифонов? Блокира държавата, парламента, цялата система. Идеята е всички негативи в момента да се стоварят върху служебния кабинет на Радев. Не че е така, по упоменатите причини. Но това ще се внушава на нацията. За да е вината на Радев, а пък бат Бойко да е пак чист и пресвят, и на народът да му писне и каже: "Бе я да си го върнем Бате, тия всичките са маскари, при него ни беше най-добре!" Ето това е! Такава е цялата идея с влизането в политиката на Чалгаджията и партията му посмешище. И точно това очаквам да стане наесен, а то е скоро: Батко да се кандидатира за президент, а ГЕРБ да спечелят следващите парламентарни избори с президентските. От кого ще имат подкрепа? От ДПС, със сигурност. Макар и неофициално. Целият въпрос е дали ДБ ще им кандиса наесен, заради министерски кресла, като поредната патерица на статуквото. Тогава ще разберем истината и за Христо Иванов, и за коалицията му. Аз гласувам за тях на няколко поредни избори за нар. събрание, не че доверието ми е безпрекокловно. Просто в тази ситуация няма за кого друг. Призовавам всички разумни българи да дадат гласа си наесен именно за Демократична България, или в краен случай за Изправи се БГ, за да могат точно партиите на промяната да спечелят изборите и най-после статуквото на ГЕРБ, ДПС и БСП, наследниците на ДС и БКП да иде в историята! Това е моята мечта в политически смисъл у нас. Не че ще се сбъдне, знам. Обществото ни не желае демократични промени, наясно съм. Харесва си му в режим на нова робия, с нов голем брат, и по-малък, който дава кинти от Брюксел, пък тук кой каквото докачи и може. Отвратен съм от цялата тая работа, затова няма да ви занимавам повече. Ако има истински българи и патриоти у нас, подкрепете Демократична България и Изправи се БГ, за да имаме най-сетне наистина демократична България, а мутрите, ченгетата и комунистите да получат заслуженото за ограбването на нацията през този безкраен тоталитарен преход!
Това е от мен по темата. По-ясно няма как да го кажа. Бъдете здрави всички!
D-rA
С една тънка важна грешка - Борисов няма общо с ДС.А че ДС е в основата на всички катаклизми, в т.ч. и в провала на Борисов и алабализма ИТН - спор няма.
ДС структурите от едното уж отминало време окупираха всички капиталови източници още от зората на т.н. "демокрация"...

Но явно са им изтъняли потоците пари, и ни спретнаха поредното политическо безумно шоу - а както сам знаеш в мътна вода се лови най-много риба.
Заеби ги политиците под светлините на прожекторите - те са пионки, други клатят държавата и както се вижда успешно. sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 13/08/2021, 21:48) <{POST_SNAPBACK}>
С една тънка важна грешка - Борисов няма общо с ДС.А че ДС е в основата на всички катаклизми, в т.ч. и в провала на Борисов и алабализма ИТН - спор няма.
ДС структурите от едното уж отминало време окупираха всички капиталови източници още от зората на т.н. "демокрация"...

Но явно са им изтъняли потоците пари, и ни спретнаха поредното политическо безумно шоу - а както сам знаеш в мътна вода се лови най-много риба.
Заеби ги политиците под светлините на прожекторите - те са пионки, други клатят държавата и както се вижда успешно. sunbathing.gif

Напълно вярно.
Няма да те питам кои са тия другите. Не че не е важно.
Сигурен съм за няколко имена от този списък, първото е Доган, после Пеевски, Прокопиев, Гергов, Домусчиеви, според мен и Борисов е в кюпа, той е пълен продукт именно на ДС и ченгеджийницата, и мутренизацията. За съжаление списъкът е много дълъг, многомилиарден, както знаеш. За мен няма съмнение още от самото начало по създаването на ИТН и вкарването на Трифонов в играта, че ще възпроизведе именно това статукво, без съмнение. Което и наблюдававе, на живо. За мен по-важният въпрос е друг: Има ли начин българското общество да излъчи политическа сила извън сферата на ДС и мутренските кръгове наследили БКП, или няма? Ако няма, какво да правим? Да закриваме държавата ли, какво? Защо тоя народ все залита по мутри, ченгета и продукти на ДС и БКП? Ето това не разбирам?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.