Не умирате ли от смях... ...при новите новиини за нов варiяант на вируса.
Omicron значи....
Откровено, става гротеска този серiaл с Ковид, всички лъжи вече се пукат по шевовете, европеи'ците се усещат как ги манипулират, официялните власти и подчинените им медии се паникиосват пред откриването на машинациите им и некадърността им.
Все още фармацефтечните лаборатории гледат да ударжат фронта с всяване на страх и уж разработването на "нови ваксини" за "нови вариянти".
Не намирaте ли, че става един зле ра3работен научно фантастичен фиLм, развръзката е толкова нескопосана и маските падат.
D-rA
28/11/2021, 19:25
Гръцката азбука има още букви ...
iridium
28/11/2021, 20:12
Всяка нова буква, която се използва за вируса е параван да прикрият до каква степен
Не умирате ли от смях... ...при новите новиини за нов варiяант на вируса.
Omicron значи....
Смешничко е, разбира се. Става въпрос за вариант на несъществуващия и безвреден вирус, наименован от експертите на Световната Здравна Организация, които правят промоция на коронавируса, с гръцката буква "Омикрон". Прескачайки буквите "Ни" и "Кси". И произход, клеветнически приписван на ЮАР. Причините за прескочените гръцки букви са две: 1. Избягване използването на буквите "N" и "Ξ" от гръцката азбука, понеже на английски първата буква се произнася като "nu" (нов), а втората като "Xi" (името на настоящия китайски президент). 2. Протеинът на варианта Омикрон съдържа 50 едновременни мутации, поради което се смята за по-опасен от Делта варианта. Една от мутациите е усъвършенствани куки, с които вирусът се закача към мембраната на клетката. Което го прави прилепчив до степен да го нарекат не само нов вариант на вируса, но и нов вариант на безпокойство.
Питето
28/11/2021, 22:11
Да ми посочиш в аптеките нЕкой илач от наркокартел, трябва да ти е лесно, нали са "едни и същи", та няма начин да нямат нещо в аптеката.
biggeorge
28/11/2021, 22:17
Чакам да се появи българския вариант на вируса. Могат да го кръстят кУронавирус.
Да ми посочиш в аптеките нЕкой илач от наркокартел, трябва да ти е лесно, нали са "едни и същи", та няма начин да нямат нещо в аптеката.
Аптеките са отпред, аз си мисля за тези отзад
Питето
28/11/2021, 22:54
А така се надявах, да видя как така тези, дето печелят от бързото разоряване и погубване на хора, ще печелят от дълголетието и здравните вноски на същите тези хора...
Питето
28/11/2021, 23:00
Фармацевтите вече показаха, че могат бързо да правят ваксини срещу нови вируси и щамовете им, при това в огромни количества. Сега, за новите щамове, на кого му е смешно, на кого му се стъжнява вече зависи индивидуално от егото, акъла и възрастта... Дано в България ваксинирането си остане само по желание, а не задължително за всички.
А така се надявах, да видя как така тези, дето печелят от бързото разоряване и погубване на хора, ще печелят от дълголетието и здравните вноски на същите тези хора...
Че кой се бори за дълголетие?!? Не съм срещал статистика на умрели от наркотици, но вероятно са в пъти по-малко от ковид, а и от всевъзможни други смърти - най-често така описани че "страничните ефекти" са довели до леталния изход... Няма да прочетеш никъде за лекарски грешки - доказани, за лекарство довело до... и т.н.
Фармацевтите вече показаха, че могат бързо да правят ваксини срещу нови вируси и щамовете им, при това в огромни количества. Сега, за новите щамове, на кого му е смешно, на кого му се стъжнява вече зависи индивидуално от егото, акъла и възрастта... Дано в България ваксинирането си остане само по желание, а не задължително за всички.
И при това доста успешни. Факт.
Krapp
29/11/2021, 08:23
Все пак, малко е съмнително влиятелни и авторитетни световни организации и институции, от ранга и калибъра на СЗО, ЦРУ и други като тях да се ангажират с подобни неща.... Пък и, както казваше навремето един шеф, игрите без правила се играят по най сложните правила....
Тарабас
29/11/2021, 08:30
Тази сутрин релативно млада жена плака в черно за 62 годишния си мъж, който го мъкнели от болница в болница и поради липса на легло умрял по пътя. Тва мъкнене е било няколко дена. Не е първият, няма и да е последният.
Завиждам им на социопатите. Те са над тези неща.
Един колега каза наскоро тук, че прекалявам с черните тонове. Аз съм над тези неща.
Все пак, малко е съмнително влиятелни и авторитетни световни организации и институции, от ранга и калибъра на СЗО, ЦРУ и други като тях да се ангажират с подобни неща....
Но напълно влиза в дневния ред на мисирките.
evanka
29/11/2021, 11:46
Ами да, смешничко е. В петък почина още една моя позната, неваксинирана. И като си бях лятото в България дълго ѝ се радвах, защото подозирах, че я виждам за последно. Че ти е смешно е разбираемо, но че си невежа по отношение на вирусите и мутациите им и в същото време с претенции за образованост, не го разбирам. Има едно нещо, което никой на тази планета не желае, най-вече лошите капиталисти, Биг Фарма и рептилите .. Това е нестабилността на финансовите пазари. И точно това се случи с този вариант. Никой няма интерес да си го измисля. И никой няма интерес от нови локдауни.
Catpuccino
29/11/2021, 15:42
Личностовите характеристики по принцип не се разглеждат като проблемни до момента, в който стресово събитие не ги превърне в дисфункционални или дезадаптивни. Дезадаптивност е, нпример, да се смееш на новина, в който няма нищо смешно, а дисфункционално е, например, да навираш смеха си в очите на другите … и как се определяше онази личност, която има много слабо усещане за добро и лошо или напълно няма? Отговорът си го дай сам...в случай че можеш да си поемеш дъх от кикот! Дори не те съжалявам
Препаратите са на щанда за почистващи средства Нещата, за които се опитваш да говориш се определят по различен начин терминологично!
Базирано на доказателства мнение или показване на собствена тъпота?
ПП от правописа личи, че е второто! Така че не се напъвай да ми отговаряш!
biggeorge
29/11/2021, 15:57
В България няма лекар с отнети лекарски права, независимо какво престъпление е извършил.
biggeorge
29/11/2021, 16:38
Как разбра, че твоята позната е умряла точно от коронавирус? И от кой щам е починала? Много ме дразнят хора, които пророкуват нещастия, болести и смърт. Ако сега започна да пиша, че до някакъв период от време ще умре някой веднага ще скочите срещу мен. А точно това правят журналистите, лекарите и псевдо-математиците! Псевдо-математиците гадаят колко човека ще умрат, журналистите отразяват пророчествата им, а после, за да направят предсказанията им реалност, лекарите убиват пациентите. Най-големият пророк-терорист е нещастника Витанов. Един ден този човек ще плати висока цена за псевдо-математическите си предсказания. Предполагам, че сте забравили, но през април 2020 г. псевдо-математиците порокуваха, че пандемията ще приключи до края на май 2020. Най-вероятно пандемията вече е свършила, просто ние не сме разбрали.
The_Purifier
29/11/2021, 17:36
Смешно беше, когато миналата година дипломирани специалисти бяха сметнати за луди, защото заявиха, че нещата се преекспонират. Смешно беше също така, когато голяма част от хората бяха/и продължават да бъдат/ наричани антиваксъри, конспиратори, ганьовци, невежи, слабоумни, терористи, безсърдечни и т.н. Смешно беше да задаваш въпроси, особено когато виждаш, че откровено ти се подиграват в очите. Смешно беше че някои люде имат нахалството да не се лишават от работа, от образование и от личен живот, ако не изпълнят определено условие, без значение колко идиотско е то. Смешно беше дори онова за Бил Гейтс и чипирането, нищо че от "мерките срещу ковид" до системите за социален рейтинг има една крачка разстояние. На тези тук също им е много смешно. Накрая не можем ли и ние да се посмеем?
Как разбра, че твоята позната е умряла точно от коронавирус? И от кой щам е починала? Много ме дразнят хора, които пророкуват нещастия, болести и смърт. Ако сега започна да пиша, че до някакъв период от време ще умре някой веднага ще скочите срещу мен. А точно това правят журналистите, лекарите и псевдо-математиците! Псевдо-математиците гадаят колко човека ще умрат, журналистите отразяват пророчествата им, а после, за да направят предсказанията им реалност, лекарите убиват пациентите. Най-големият пророк-терорист е нещастника Витанов. Един ден този човек ще плати висока цена за псевдо-математическите си предсказания. Предполагам, че сте забравили, но през април 2020 г. псевдо-математиците порокуваха, че пандемията ще приключи до края на май 2020. Най-вероятно пандемията вече е свършила, просто ние не сме разбрали.
Почина от ковид, защото беше положителна за корона вирус и без хронични болести. Неваксиниран възрастен човек в България какъв шанс има да оцелее при 100% вероятност да се зарази? То не е необходимо да си Нострадамус за да го "предскажеш". За Витанов съм съгласна с теб. И мен ме дразни. Прави се на Хари Селдън, но с кратки прогнози и ги коригира в движение според накъде ще тръгнат кривите. Единственото умно нещо, което съм чела за развоя на тази епидемия е онзи млад микро-биолог Георги Маринов. Още през март 2020 обясни как ще се развият нещата и защо ваксините няма да спрат епидемията. И в момента точно това става. Още преди появата на новия вариант и при 75-80% ваксинирано население в много страни, епидемията си върви.
biggeorge
29/11/2021, 21:36
Цитат
Неваксиниран възрастен човек в България какъв шанс има да оцелее при 100% вероятност да се зарази?
Зависи от имунитета на човека. Аз си мисля, че дори и на 100 % да се ваксинира цялото човечество вируса ще продължи да се разпространява, да мутира и да се развива. Ваксините не предпазват от заразяване, а от тежко боледуване. Обаче какво ще стане ако на всеки 6 месеца се ваксинираме? Това е форма на зависимост.
Питето
29/11/2021, 21:55
Ми имаш вариант и да си независим от ваксините, само че го плащаш с по-голям шанс да не прескочиш трапа. От друга страна, имаш шанс да докажеш, че си по-умен и пресметлив от цял Израел. Примерно...
Питето
29/11/2021, 22:00
"не съм срещал" "вероятно"... "факти", карай. Аз обаче намекнах, че няма как, едини същи да стоят зад два бизнеса, дето си прецакват взаимно печалбите. Друга конспирация ти трябва, тази си противоречи явно.
Питето
29/11/2021, 22:10
А, това може много лесно да се провери, като пуснат сертификат при офицален отказ от лечение точно за ковид (аре бонус, да не е пълен отказ, ама ако не стигат легла в някои моменти, ваксърите да са с предимство)... Не че нещо по-различно от досега, просто всеки ще бъде поставен в положение да премисли избора си виждайки евентуалните последици. Голяма част от хората, когато трябва да изберат един от два варианта ама с подпис, почват да премислят сериозно. Сега последиците не са толкова ясни и повечето ваксъри и антиваксъри са такива предимно заради силни чувства, а не толкова заради информиран избор и логика.
The_Purifier
30/11/2021, 07:49
Трудно ще стане на практика, макар че много хора ще са съгласни. Аз викам да издаваме сертификат, удостоверяващ че конкретното лице знае цялата истина относно ковид
Ваксините не предпазват от заразяване, а от тежко боледуване. Обаче какво ще стане ако на всеки 6 месеца се ваксинираме? Това е форма на зависимост.
И аз се възмущавах наскоро срещу третата доза и вкарването ѝ в сертификата тук при мен. Но започнах да чувам за случаи на ваксинирани хора в добро здраве, които карат тежко ковид. Имунитета към вируса е нетраен. Какво да направим в тази ситуация? Ако примерно ти си карал леко един от вариантите му, има ли гаранция че ще изкараш леко някой от следващите? Познавам семейство средна възраст. Мъжа кара тежко ковид при първа вълна, жена му няма нищо. При следващата вълна, той е добре - тя в болница. Идеално би било преди трета и следващи доза да мерят антитела... но никой не се одумва за такива неща.
biggeorge
30/11/2021, 18:23
Нали според някои "специалисти" броят на антителата нямал значение за силата на боледуването? Аз боледувам от коронавирус всеки път, когато някой се изкашля около мен. Само два пъти го изкарах тежко - март 2020 и май 2021.
Все пак, малко е съмнително влиятелни и авторитетни световни организации и институции, от ранга и калибъра на СЗО, ЦРУ и други като тях да се ангажират с подобни неща.... Пък и, както казваше навремето един шеф, игрите без правила се играят по най сложните правила....
А на мен ми се плаче...след като прочетох това:
"Съсредоточаваме усилията си върху предпазването на нашите съграждани и по тази причина ваксинацията им ще стане задължителна занапред", каза гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис на заседание на кабинета.
"Гърците на възраст над 60 години, които не са ваксинирани, трябва до 16 януари да са запазили час за поставянето на първата доза, защото в противен случай ще им бъде налагана ежемесечна административна глоба в размер на сто евро", поясни той.
Аз мислех, че поне тези, които не ходят на работа, не могат да ги изловят...от ЦРУ и другите организации...
А, това може много лесно да се провери, като пуснат сертификат при офицален отказ от лечение точно за ковид (аре бонус, да не е пълен отказ, ама ако не стигат легла в някои моменти, ваксърите да са с предимство)... Не че нещо по-различно от досега, просто всеки ще бъде поставен в положение да премисли избора си виждайки евентуалните последици. Голяма част от хората, когато трябва да изберат един от два варианта ама с подпис, почват да премислят сериозно. Сега последиците не са толкова ясни и повечето ваксъри и антиваксъри са такива предимно заради силни чувства, а не толкова заради информиран избор и логика.
Ясно е, че ще се мислят различни варианти...
за да се поставят в подчинение тези, които не се подчиняват
А дали всички, които ползват леглата в ковидотделенията са тежки случаи или просто се страхуват...не те питам де, просто си разсъждавам...ако може де
biggeorge
30/11/2021, 20:36
Според вас коя ще бъде следващата буква от гръцката азбука, на която ще бъде кръстен най-новия вариант на COVID-19? Изберете си: Α α — алфа Β β — бета Γ γ — гама Δ δ — делта Ε ε — епсилон Ζ ζ — зита Η η — ета Θ θ ϑ — тета Ι ι — йота Κ κ — капа Λ λ — ламбда Μ μ — мю Ν ν — ню Ξ ξ — кси Ο ο — омикрон Π π — пи Ρ ρ — ро Σ σ ς — сигма Τ τ — тав Υ υ — ипсилон Φ φ ϕ — фи Χ χ — хи Ψ ψ — пси Ω ω — омега Изключваме алфа, бета, гама, делта и омикрон, които вече бяха използвани за сплашване на населението.
ByBa
30/11/2021, 20:36
Смешно беше да задаваш въпроси, особено когато виждаш, че откровено ти се подиграват в очите....
Това за Питето ли се отнася :-)
Аз специално, когато видя, че откровено ми се подиграват в очите, се правя на двойно повече от това, на което се подиграват...ще видим кой кого....
Че кой се бори за дълголетие?!? Не съм срещал статистика на умрели от наркотици, но вероятно са в пъти по-малко от ковид, а и от всевъзможни други смърти - най-често така описани че "страничните ефекти" са довели до леталния изход... Няма да прочетеш никъде за лекарски грешки - доказани, за лекарство довело до... и т.н.
Не е вярно, че няма как да прочетеш за лекарски грешки - има и книги /ще ти напиша една, но трябва да й видя заглавието, защото заглавия не помня/.
А че сигурно и статистика има за употребилите наркотици и може би за тези умрели от наркотици с придружаващи заболевания, но не я изнасят всеки ден де.
Иначе просто ковида е актуален, както са актуални есенно-зимните заболявания и разните грипове всяка година - с имена и на прасета, птици, и се чудя защо ковида не се наименова прилепен...хм, може би защото думата прилепен има две значения: едното се отнася за прилепи, а другото за прилепване на едни шипчета...
Едно е обаче опиоиден крайзис /злоупотреба с лекарства за болка/ и друго е злоупотреба с ваксини покрай сарс 2,3,4,5, или 6.
За подчинение говорят тези, дето не стоплят че ресурсите и услугите са изчерпаеми. Политиците искат да са на власт и да им е лежерно, а не да имат подчинени, щото иначе щяха да станат военни. Политиците ги е страх от хаоса, който би настъпил във всяка област... ако се изчерпа ресурса на здравната система — леглата и екипите в спешното. За кво ти е власт, дето да те изкара по телевизията да обясняваш че престои масов триаж и тежки времена. Страх ги е и от нова разновидност, с по-висока смъртност, щото пак ще има паника и изолация на цели държави и скапване на икономиките, което политиците не го искат... има доста фантастика по тази тема (нова чума и реакциите на човечеството) и все са кофти вариантите. И точно разади това натискат за ваксини и ваксиниране. От едната страна стои усещането за "подчинение", а от другата стои евентуално риска от хаос (в икономиката, в здравеопазването и където се сетиш)... изтрябва ли сами подчинени, дето ги е налазила паниката и си търсят виновен.
Швейк
01/12/2021, 07:54
Я 4е ти отговорим - булята живее у белгиjско и затова пише така. Колкото до обрaтната страна на острото - нема а коментирам
Швейк
01/12/2021, 08:08
4ekaй да те питам драги....тази мешавица от букви , коги я измисли - преди или след ваксината ?
Швейк
01/12/2021, 08:12
Верно бе ! .....къде се покри тоя чиляк !?....опс - тия не беа ли двама?
... изтрябва ли сами подчинени, дето ги е налазила паниката и си търсят виновен.
Това е възможно най-добрата група от хора, които да послужат на дадена кауза. Хитрият политик е способен да жертва някои удобства, за да я запази. С това се обяснява и дългото управление на много "родни звезди".
biggeorge
01/12/2021, 18:23
Тия не беа двама. Макарена имаше два ника - на латиница и на кирилица. И сигурно си има работа човека, затова не влиза във форума. А и ако влезе във ФорумАБВ ще ни се скара, че се дърлим за глупости по темите и плямпаме простотии. Ще напише:
Цитат
=================== Служебно: Спрете се сами с тоя офтопик, да не ви спра аз.
Бая букви са изпуснали. Защо не ги карат по азбучен ред? Нещо ме съмнява тука.
Някои от другите букви вече си имат варианти, други са ги изключили по политически причини.
biggeorge
01/12/2021, 19:32
Като им свършат буквите на гръцката азбука с какво ще кръщават вариантите на коронавируса? С буквите на латиницата или с буквите на кирилицата? Или с китайски йероглифи?
biggeorge
01/12/2021, 20:52
Гледахте ли днес "Лице в лице"? На гости в предаването беше социологът Първан Симеонов. Той направи равносметка на двете години пандемия от COVID-19 и нещата, които каза са това, което си мисля от много време. Сигурно още утре ще го нападнат по всички медии, затова че оплю "специалистите" по COVID-19. Ако не сте го гледали, ето: Социологът Първан Симеонов с равносметка след 2 години COVID-19
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.