Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Не умирате ли от смях...
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Catpuccino
Как предлагаш ненормалността да стане нормалност? Моля, бъди конкретен!
Catpuccino
И мен какво ме интересува къде живее? Обратното на острото вирее навсякъде по света smile.gif
Бай Ганьо
Чрез съпротива.
Огънем ли се сега, всичко постигнато ще бъде загубено.
Всеки трябва да има своята борба.
Изпълнителите не са в моя отбор.
D-rA
Цитат(Бай Ганьо @ 04/12/2021, 21:44) <{POST_SNAPBACK}>
Чрез съпротива.

Неглижиране на глупости е решението. Никаква борба няма да помогне. Само ще активира неоанацистки похвати.Аз спирам коментарите по тоя вирус. Няма смисъл. Който разбрал - разбрал... sunbathing.gif
Бай Ганьо
Не ми казвай, че ще мълчиш.
https://youtu.be/ZA9y_PojQ_k
D-rA
Цитат(Бай Ганьо @ 04/12/2021, 22:03) <{POST_SNAPBACK}>
Не ми казвай, че ще мълчиш.
https://youtu.be/ZA9y_PojQ_k

Не казвам това... sunbathing.gif
Catpuccino
А какво е постигнато?
Бай Ганьо
Надявам се да има повече хора с повече разум на тази планета.
https://youtu.be/M0ja1CkMFa4
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 04/12/2021, 22:24) <{POST_SNAPBACK}>
А какво е постигнато?

Намери какво е постигнато с ваксининацията? Точно нищо...Малка справка - преди истерията че сме на последно място по ваксинация, около 10-12% от всички ПСР ствани положително бяха от ваксинираните... Сега са 19-20% с тенденция за нарастване...Бах' ти и успеваемостта на докторите и активно прокламиращите ваксинация... sunbathing.gif

Catpuccino
Защо отговаряш с контра въпрос!?

Многократно е отговаряно какво е постигнато с ваксинациите и то е по-леко протичане на болестта! Отрицанието на това не те прави гениален и проницателен!

По-лесно е да отговориш какво е постигнато с голото отрицание на всичко и всички и с тази неприкрита омраза към лекарите!?
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 04/12/2021, 23:24) <{POST_SNAPBACK}>
Защо отговаряш с контра въпрос!?

Многократно е отговаряно какво е постигнато с ваксинациите и то е по-леко протичане на болестта! Отрицанието на това не те прави гениален и проницателен!

По-лесно е да отговориш какво е постигнато с голото отрицание на всичко и всички и с тази неприкрита омраза към лекарите!?

Обясни тогава:1. За починалите: Лицето Х не успя да се пребори с ковид.2. За излекуваните: Екипът на д-ри Y, Z и т.н. пребори ковида и ви изписва...Защо в сл.1 лицето не се е преборило, а в сл.2 докторите са се преборили?
Или защо го няма неуспеха на лечението? sunbathing.gif

Catpuccino
Защото всеки отделен човек е индивидуалност, защото загадката на тежките случаи все още не е изяснена и защото не само този вирус, а всички вирусни инфекции са коварни и не на последно място просто, защото болестите учебници не четат sad.gif

А това, че новинарите представят така нещата, какво трябва да ми говори? Нима не се представят и всякакви други неща по пределно неадекватен начин! За какво точно са отговорни лекарите?
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 04/12/2021, 23:40) <{POST_SNAPBACK}>
Защото всеки отделен човек е индивидуалност, защото загадката на тежките случаи все още не е изяснена и защото не само този вирус, а всички вирусни инфекции са коварни и не на последно място просто, защото болестите учебници не четат sad.gif

А това, че новинарите представят така нещата, какво трябва да ми говори? Нима не се представят и всякакви други неща по пределно неадекватен начин! За какво точно са отговорни лекарите?

И защо тогава решение на група чиновници наречени СЗО да се налагат недопроверени ваксини се налага над всички индивидуалности, при условията които и ти споменаваш? Как така се налага протокол за лечение като под калъп, когато всеки е индивидуална реакция на всичко което се случва, и както е видно не всеки излиза от това протоколно лечение...Има ли протокол за лечение на публични личности, различен от масовия лечебен протокол за ковид? sunbathing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 04/12/2021, 11:44) <{POST_SNAPBACK}>
Чрез съпротива.

Разреши ми да те подкрепя!
Съпротива (La Resistance)! Никакво огъване, всеки трябва да има своята борба (Mein Kampf) и да се бори за равноправие!

Ваксинираните са единствените виновници за продължаването на епидемиятя! Ето, ваксинираните имат привилегии да се разхождат където си искат със Зелените си сертификати, заразявайки дискриминираните неваксинирани на поразия!

Долу Зелените сертификати! Борба за свободно и неоганичено придвижване! Справедливо работещо решение на проблема е и неваксинираните да имат правото да заразяват ваксинираните!

Освен това осигуряване задължително безплатно лечение по протокол на всички хоспитализирани с ковид! Сега само единици свръхбогати имат възможност за лечение с вливане на стероиди и изкуствeни антитела срещу $20 000 на доза. На простолюдието осигуряват единствено кислород и да пият една студена вода!

Огънем ли се сега, всичко ще бъде загубено и не ни остава друго, освен да умираме от смях!
Venceremos!
Catpuccino
По отношение на безпочвеното твърдение за "непроверени ваксини" няма и дума да кажа, защото е тотално лишено от смисъл.

По отношение на протоколите, в света на медицината отдавна не витае духа на експериментирането, нито на патернализма! Не от днес и не от тази пандемия се работи на принципите на базирана на доказателства медицина и то по отношение на всички болести. Протокол не означава спазване на някакви правила като кон с капаци, но означава рамка, която е доказана от науката и практиката. Индивидуалността идва от спецификите на отговор към лечението, от наличието на натрупани проблеми в организма, от това, че стресът променя това, което ни е дала природата.

По отношение на конспиративната идея, че човек звършил медицина ще прилага различни похвати към публични личности и към други хора, тази идея ми е дълбоко противна и не бих могла да вярвам в това sad.gif В "пожара" бяха загубени и много публични личности!

Не разбрах с какво са виновни лекарите?
Catpuccino
Дълбоко в психиката на човека стои един изначален страх, всеки от нас го има и не всеки е готов да го опознае и признае. И всъщност това е страхът от свободата, от онази свобода да вземаме решения и то решения в моментите, когато някъде в тъмното напред ни очаква неизвестността. И този човешки страх ражда две ответни реакции – на отрицанието и на приемането! „Борба, бягство или замръзване“, но борбата е когато приемеш и търсиш решения за справяне. Страшно е замръзването, родено от вечното отрицание!
Shade
Цитат(Catpuccino @ 04/12/2021, 14:16) <{POST_SNAPBACK}>
Дълбоко в психиката на човека стои един изначален страх, всеки от нас го има и не всеки е готов да го опознае и признае. И всъщност това е страхът от свободата, от онази свобода да вземаме решения и то решения в моментите, когато някъде в тъмното напред ни очаква неизвестността. И този човешки страх ражда две ответни реакции – на отрицанието и на приемането! „Борба, бягство или замръзване“, но борбата е когато приемеш и търсиш решения за справяне. Страшно е замръзването, родено от вечното отрицание!

Да, наистина. Силният и непреодолим страх блокира мозъка на плахите до степен да не са в състояние дори да могат формулират за какво точно се борят. Неориентирано объркване "Нямам представа как е, ама не е така!" и вяра в думите на всеки авторитетен профан, който ги утешава с онова, което им гали ушите.
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 05/12/2021, 00:12) <{POST_SNAPBACK}>
По отношение на конспиративната идея, че човек звършил медицина ще прилага различни похвати към публични личности и към други хора, тази идея ми е дълбоко противна и не бих могла да вярвам в това sad.gif В "пожара" бяха загубени и много публични личности!

Не разбрах с какво са виновни лекарите?

...пак го премисли, защото е очеизвадно. sunbathing.gif

Catpuccino
За теб може да е очеизвадно, като се има предвид сляпата ти и страстна вяра в конспирации!

За мен е поредната наивна и лошо съшита твоя истерия!

Със здраве … така и не получих отговор … с какво са виновни тези противни лекари!
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 05/12/2021, 00:41) <{POST_SNAPBACK}>
… с какво са виновни тези противни лекари!

Не създадоха собствена диагноза "ковид", а се довериха само на ПСР.Знаещите и с практика лекари не влизат в ковид отделения, а само в тв студия.Още искаш ли? sunbathing.gif
ПП. Говориш за замръзването... а за замръзналата ни в безпомощност медицина имаш ли обяснение? sunbathing.gif
Catpuccino
Добре обади ми се като създам собствена диагноза индивидуализирана за теб wink.gif ….просто е необяснимо за мен как интелигентен човек като теб (поне така аз си мисля) може да пише и вярва в толкова наивни, продукции на първичното и неосъзнато sad.gif
Бай Ганьо
Колкото и да ви се иска всички да мислят като вас, това няма как да се случи.
Приемете, че ще има отпор и съпротива.
И борба.
Нашата борба.
Вие сте се преборили.
Ваксинирали сте се и сте предпазени от болестта.
Можете да ходите където си искате.
Какъв ви е проблема?
Ние имаме проблем и ще си го решаваме.
И той не е с вас, а със шпиц командите на властта.
Не разбирам с какво ви бодем очите!
trаnsalp
Цитат(Shade @ 05/12/2021, 00:33) <{POST_SNAPBACK}>
Да, наистина. Силният и непреодолим страх блокира мозъка на плахите до степен да не са в състояние дори да могат формулират за какво точно се борят. Неориентирано объркване "Нямам представа как е, ама не е така!" и вяра в думите на всеки авторитетен профан, който ги утешава с онова, което им гали ушите.

Аз нямам представа как да убедя всеки за дълбоките си представи относно опасността от вируса. Направо треперя от страх, маскиран, ваксиниран, изолиран. Имам и дълбока представа за лумпенизираната организация на "лечението", но пак казвам, идея си нямам как да го представя разбираемо на всеки. Нооо нямам против който иска да се ваксинира по пет пъти в годината и да се "лекува" с интубиране, кома, сваляне на имунитета и температурата, миорелаксанти на дих.мускулатура /да не кашлят и да не дишат/ и т.н.
Потребител

О, моя музо, стиснала уста!
Какво ще кажеш в свое оправдание?

:.)

... какво ли ви привлича неофитите, към височайша оценка на обществото? ... едва ли е заради възможността да научите нещо повече за себе си ...

Д-р Стоян Георгиев:

Един от най-големите проблеми на родното здравеопазване е, че страшно да си болен в България. Никой не се вълнува от това, че човекът е личност и има строго специфична болест. Лечението е превърнато в една манифактура, а болният е поставен на конвейер.
...
Болницата, в която влиза пациентът, или ще му помогне, или там ще завърши неговото лечение и жизнен път.

- - -

... Fight Flight Freeze е стратегия за оцеляване, благодарение на която сме тук и сега ...

... да противопоставя на шумоленето в тъмнината единственото, което реално притежавам - собствения си живот ... не е страх ...

... в този фарс за спасение на човечеството на определена цена - отказвам да участвам!

п.п. ... както пише колегата - с какво ви бодем толкова очите? :.)

evanka
Цитат(D-rA @ 04/12/2021, 21:56) <{POST_SNAPBACK}>
Намери какво е постигнато с ваксининацията? Точно нищо...Малка справка - преди истерията че сме на последно място по ваксинация, около 10-12% от всички ПСР ствани положително бяха от ваксинираните... Сега са 19-20% с тенденция за нарастване...Бах' ти и успеваемостта на докторите и активно прокламиращите ваксинация... sunbathing.gif

Ако в една популация 100% са ваксинирани, то и 100% от положителните тестове ще са на ваксинирани.
В момента на никой не му пука колко точно са заразени. Идеята е всички да се заразят. Но без да пълнят болниците и гробищата.
evanka
Цитат(Бай Ганьо @ 04/12/2021, 20:44) <{POST_SNAPBACK}>
Чрез съпротива.

Предполага се, че щом сме взели решение да живеем в градове или села с хора, да влизаме в магазини, транспорт, киносалони и т.н... да ползваме удобствата на цивилизацията, вкл и медицинска помощ, то трябва да се откажем от част от личната си свобода и да се огънем пред правилата. Това е цената, която плащаме за комфорта.
Аз не бих могла да живея в пещера и да си ловя сама храната.
Потребител

Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.

Бай Ганьо
Когато нямаше ваксини можеше да се ходи в ресторант например (изключая когато целият сектор беше затворен).
Сега, когато има ваксини и повечето вече са ваксинирани, защо неваксинираните не могат?
Къде е логиката?
Нали ваксинираните са предпазени?
Тук имахме спор за задължително ваксиниране.
Някои колеги казваха, че няма да има.
А това какво е?
Тази забрана не се базира на медицинска логика.
Тази забрана цели само едно.
100% ваксинация.
Няма друго обяснение.
The_Purifier
Това не е комфорт, а базисни цивилизационни ценности, които трябва да вървят редом с правилата, а не в режим на противопоставяне чрез хлъзгави и изменчиви условия.
biggeorge
Бай Ганьо е прав. rolleyes.gif
Трябва да отстояваме правата и свободите си независимо дали е пандемия или е война, или е мирно време.
Ако се оставим да ни нарушават правата и свободите после няма да имаме право на такива.
Не можеш да заменим свобода за сигурност.
После няма да имаме нито едното, нито другото.
Разберете го ясно - няма значение дали има вирус или няма вирус, правилата си важат за всички, а правата и свободите са ненарушими.
А в момента се провежда установяване на тиха диктатура в целия свят. angry.gif
Всички сте живели по времето на комунизма, така че би трябвало добре да разбирате за какво ви говоря.
Не сте някакви задръстени западняци или тъпи американци, които само от учебниците по история, от филмите и от книгите са научили нещо за диктатурата.
evanka
Цитат(Бай Ганьо @ 05/12/2021, 10:46) <{POST_SNAPBACK}>
Когато нямаше ваксини можеше да се ходи в ресторант например (изключая когато целият сектор беше затворен).
Сега, когато има ваксини и повечето вече са ваксинирани, защо неваксинираните не могат?
Къде е логиката?
А това какво е?
100% ваксинация.
Няма друго обяснение.

Когато нямаше ваксини, в някои страни ресторантите бяха затворени 8 месеца за една година.
Да речем, че приема само на ваксинирани в заведенията е цената, която бранша им трябва да плати за да отворят и да имат работа. А тази цена са я определили политиците, въпреки, че както казваш няма медицинска логика.

Медицинската логика за 100% ваксинация е, че не искат препълнени болници. Медицинския персонал също иска да има отпуска и да кара Коледа ... Затова оказват натиск върху политиците, които пък оказват натиск върху хората. И въпреки, че много страни са с висок % ваксинирани, пак има риск от локдаун.
Catpuccino
Много точно казано! 770d4fd976.gif
Catpuccino
Цитат(Потребител @ 05/12/2021, 10:31) <{POST_SNAPBACK}>
п.п. ... както пише колегата - с какво ви бодем толкова очите? :.)

Това е твоята проекция, че ми бодеш очите! Аз такова нещо не съм казала, но и не казвайки това, няма как да приема тъпи конспиративни хипотези за 100% истина и няма как да застана на страната на вечното, мърморещо и деструктивно отрицание!
Ако твоята проекция е да се изживяваш като това ... значи ми бодеш очите! Ако не ... дишай и не се вживявай в ролята на бледия рицар smile.gif
Catpuccino
На теб кое ти пречи да ходиш където си искаш????
Бай Ганьо
На мене никой все още не ми пречи, но това не значи, че трябва да мълча, когато виждам какво става в някои държави.
Catpuccino
Какво става?
ЕксГорски
Цитат(biggeorge @ 05/12/2021, 13:08) <{POST_SNAPBACK}>
Всички сте живели по времето на комунизма, така че би трябвало добре да разбирате за какво ви говоря.
Не сте някакви задръстени западняци или тъпи американци, които само от учебниците по история, от филмите и от книгите са научили нещо за диктатурата.

Изключително смешно е когато разни самонадеяни хлапаци ти говорят за ... диктатура! wavetowel2.gif w00tbrows.gif
biggeorge
Цитат(ЕксГорски @ 05/12/2021, 14:53) <{POST_SNAPBACK}>
Изключително смешно е когато разни самонадеяни хлапаци ти говорят за ... диктатура! wavetowel2.gif w00tbrows.gif

Иху! w00t2.gif
МногУ якУ! 264.gif
Аз съм самонадеян хлапак! 486.gif
Само така не са ме наричали ... az takovata.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 04/12/2021, 23:48) <{POST_SNAPBACK}>
Колкото и да ви се иска всички да мислят като вас, това няма как да се случи.
Приемете, че ще има отпор и съпротива.
И борба.
Нашата борба.
Вие сте се преборили.
Ваксинирали сте се и сте предпазени от болестта.
Можете да ходите където си искате.
Какъв ви е проблема?
Ние имаме проблем и ще си го решаваме.
И той не е с вас, а със шпиц командите на властта.
Не разбирам с какво ви бодем очите!

Уф... Жалко е, че не осъзнаваш излъчвания от тези празнословни фермани смешен плач, последица от сковано и ограничено мислене: "отпор и съпротива", "нашата борба", "вашата борба", "бодем ви очите"...
Кой се бори с теб? Наистина ли си въобразяваш, че на някого му дреме за теб и го вълнува къде те стяга чепика, та си седнал да описваш виденията си с такава патетика? Каквото щеш прави, троши си главата по който начин желаеш, на аудиторията си ѝ през оная работа, както самият ти се изразяваш редовно. prashchai grigorii.gif
Shade
Цитат(Catpuccino @ 05/12/2021, 03:47) <{POST_SNAPBACK}>
Това е твоята проекция, че ми бодеш очите! Аз такова нещо не съм казала, но и не казвайки това, няма как да приема тъпи конспиративни хипотези за 100% истина и няма как да застана на страната на вечното, мърморещо и деструктивно отрицание!
Ако твоята проекция е да се изживяваш като това ... значи ми бодеш очите! Ако не ... дишай и не се вживявай в ролята на бледия рицар smile.gif

А, не може така. Горното го е казал д-р Стоян Георгиев. И след като този изтъкнат доктор не само го е казал, но дори го е и публикувал, това превръща казаното в доказано. w00tbrows.gif
Питето
Нямам нищо против, да настъпваш мотика, която ще уцели само теб — бори се и настъпвай докато се счупи сапа или главата, все ми е едно. Проблема е, че в момента ти настъпваш мотика, която удря и мене, което не ме кефи, а щом на мен ми е кофти, искам и на тебе да ти е същото... Горе-долу това е основата на обществото.
Shade
Цитат(Catpuccino @ 05/12/2021, 04:27) <{POST_SNAPBACK}>
Какво става?

Ужасни неща стават. Например не се препоръчва пътуване до ЮАР, най-свободната страна в света, чиято свобода и стабилност другите страни могат само да сънуват: Do not travel to South Africa due to COVID-19. Exercise increased caution in South Africa due to crime and civil unrest. crying.gif
Бай Ганьо
Прав си.
По-добре да не идвате тук.
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 05/12/2021, 09:31) <{POST_SNAPBACK}>
Добре обади ми се като създам собствена диагноза индивидуализирана за теб wink.gif

Когато се декларираш в кое ковид отделение си, ще използвам при случай да ме диагностицираш, но без ПСР тест sunbathing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 05/12/2021, 01:46) <{POST_SNAPBACK}>
Къде е логиката?
А това какво е?
100% ваксинация.
Няма друго обяснение.

Нямам представа как стоят нещата в свръх-свободен ЮАР, но, за обща информация, при мен се ходи на ресторант без изискване за proof of vaccination (ваксинационна карта или нещо подобно).
Не знам нито къде е логиката, нито дали целта е 100% ваксинация, но това е положението и животът си тече нормално.
Бай Ганьо
И как мотиката те удря тебе?
Бай Ганьо
Ти по-далеко от носа си не можеш ли да погледнеш?
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 05/12/2021, 08:22) <{POST_SNAPBACK}>
Прав си.
По-добре да не идвате тук.

Защо не? Какво лошо има в това да ми се насити погледът със свобода, стабилност и благоденствие?
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 05/12/2021, 08:31) <{POST_SNAPBACK}>
Ти по-далеко от носа си не можеш ли да погледнеш?

Бих могъл, обаче нали ти не ми препоръчваш да посетя ЮАР, световния модел на свобода, стабилност и благoденствие. sad.gif
Бай Ганьо
Защото е много опасно.
Написано е.
И е така.
Свободата не е за всеки. laughing.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.