Новият парламент днес се закле. Очертава се мнозинство и управленска коалиция, навярво всички знаете.
Между ПП, ИТН, ДБ и БСП. Пазарлъците изглежда приключиха, навярно ще направят правителство. Така твърдят.
Кажете какво очаквате от това управление? Ако го бъде. То ново ли е, какво ще се променѝ, и дали изобщо?
Щото аз малко съм разочанован вече. Ето от какво: https://www.mediapool.bg/sluzhebnoto-pravit...news329591.html Той и Борисов ги правеше тези гимнастики, така че не му прилича сега да критикува, обаче - тези сега направо се оляха! 12 милиарда нов дълг за година! Това вече е рекорд!
Нали бюджетът е добре, нали приходната част си е о кей, и всичко останало... Тогава?
Ще ме извини д-р А, но отново ще го намеся, щото май пак ще се окаже прав - всичко е заради кацата с медеца държавен и обществен. Кой, кои с черпаците да се наредят, и да гребат, гребат, гребат...
Не може ли да се управлява тази страна без да се тегли толкова дълг? Това питам.
Били сме с най-малък дълг в Европа. Ми защо да не си останем с такъв? Защо трябва да ни набутват така!
То по този начин и баба знае да управлява. Жалко! Аз лично се надявах на други неща. И по съдебната реформа, и по електронното правителство, и по избирателния закон, и по какво ли не. Но, уви. Истината е, че всичко е само комуфлаж и се върти около кинтите. Кой от бащина дружина да ги разпределя и да си облизва пръстите.
Дано свършат и добри неща, дано. Но, така както от вратата, за милиардите се хванаха... вече не съм оптимист.
А вие?