Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Какво управление да очакваме?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Цитат(Питето @ 10/12/2021, 22:04) <{POST_SNAPBACK}>
Нарочно пропускаш или не знаеш нещо за "изгонените на улицата". Или самите "изгонени" са пропуснали да ти кажат някоя "дребна" подробност... Аре бонус "несеквестируемост" и виж там с какво мезе се пие. Е, в юридическата читанка го има, не е в нЕкоя религиозна инструкция, ама пак върши работа като за темата. animatedwink.gif

Ние гащниците не знаеме ги тея сложне думе, ша ма прощаваш.
Ние знаеме, че ако не си платиш на когото требе, ша те биат на легане и ставанье, че и от дома ша те изгонат, нищо че бил само он за тебе.
-------------------
a4dff7b7.gif Приятелю драг. Ако не си правиш вноските, гонят те и от единственото ти жилище. Въобще не им дреме. И го продават на търг. Точно такива хора познавам, и не са един или двама. Дори има и семейства с деца! Ходи обжалвай и съди банката после! Нещо си се объркал.
Питето
Гледаш света религиозно, искаш да се действа религиозно и ти давам религиозна оценка. Почни да гледаш логично и ще променя оценката.
В подкрепа на горното, отново съвсем религиозно изкарваш изобилие от 30 години факти, и нито един годен за пред съд, обаче да го/ги били осъдили. Точно както тези с религиозното мислене са "знаели факти", че нарочените били вещици и давай дървата и факлата...
А да, я дай факт, колко лева са ти откраднали ГЕРБ. Ама лично от твоя джоб, портфейл или сметка в банката. Или нещо да са ти гепили от имота. Щом пишеш крадене, трябва да посочиш откраднатото. А да, "откраднали милиони и милиарди" аха , и никой не си е мръднал пръста да не го окрадат с милиарди, особено онези стиснатите от ЕС...
Питето
Бетон факта, "един човек каза"... не се хаби да обясняваш, само ще изглежда по-глупаво обясненото... А, и следващия път като го срещнеш този "един човек", питай го дали иска операционния екип да го оперира без маски. Така де, вируси, пръдня...
Питето
Ето, не знаеш ама обилно обясняваш как било. Бой, изгонване... ти виждал ли си им договорите за заема? Пита ли ги за името на адвоката, дето ги е защитавал или поне им е обяснявал ситуацията? Въобще имало ли е адвокат...
Когато не знаеш нещо, тогава почва съчиняването на приказки и разбира се виновните са "мутрите", "банкстерите", "рептилите" и "Костов". Незнанието струва скъпо, а аз съм беден и уча, та да мина евтино.
lati1960
Цитат(Питето @ 11/12/2021, 15:37) <{POST_SNAPBACK}>
Ето, не знаеш ама обилно обясняваш как било. Бой, изгонване... ти виждал ли си им договорите за заема? Пита ли ги за името на адвоката, дето ги е защитавал или поне им е обяснявал ситуацията? Въобще имало ли е адвокат...
Когато не знаеш нещо, тогава почва съчиняването на приказки и разбира се виновните са "мутрите", "банкстерите", "рептилите" и "Костов". Незнанието струва скъпо, а аз съм беден и уча, та да мина евтино.

Ми хубаво. Теглете бе, хора! Теглете, харчете, и не връщайте. Нали така било. Евтино било, ми добре. На мен кво ми е.
Иначе, за да не се правя на разбирач по това, ето компетентно становище по този въпрос, макар да изместихме темата:
https://www.pariteni.bg/novini/imoti/da-pla...hilishte-241023
Толкова от мен. Харчете си със здраве заемите, кредитите, ипотеките... И не връщайте, няма нужда. Нали така. След 10 години ще ви ги опростят. Готино. Колко лесно било. Аз пък ще ви гледам сеира на "лесното", нагледал съм се вече.
Питето
Гледаш сеира на ... недоучилите и вярващите в квото им се иска. Всъщност има ли сеир някъде, точно незнаещите и вярващите си са в основата му.
lati1960
Цитат(Питето @ 11/12/2021, 15:28) <{POST_SNAPBACK}>
Бетон факта, "един човек каза"... не се хаби да обясняваш, само ще изглежда по-глупаво обясненото... А, и следващия път като го срещнеш този "един човек", питай го дали иска операционния екип да го оперира без маски. Така де, вируси, пръдня...

Ми така погледнато принципът е същият, по тази пишман зараза ковид.
Едни хора били казали, че имало пандемия. И сега аз ще трябва да ставам луд, щото казали, ама недоказали.
Впрочем, дотук нито един учен не е изолирал и показал визуално тоя страшен ковид вирус, да го видим поне.
Що ли така? animatedwink.gif
Хасан
Цитат(lati1960 @ 11/12/2021, 14:17) <{POST_SNAPBACK}>
Ние гащниците не знаеме ги тея сложне думе, ша ма прощаваш.
Ние знаеме, че ако не си платиш на когото требе, ша те биат на легане и ставанье, че и от дома ша те изгонат, нищо че бил само он за тебе.
-------------------
a4dff7b7.gif Приятелю драг. Ако не си правиш вноските, гонят те и от единственото ти жилище. Въобще не им дреме. И го продават на търг. Точно такива хора познавам, и не са един или двама. Дори има и семейства с деца! Ходи обжалвай и съди банката после! Нещо си се объркал.

Ей тук малко си се объркал, ако жилището не е ипотекирано.
lati1960
Цитат(Питето @ 11/12/2021, 15:22) <{POST_SNAPBACK}>
Гледаш света религиозно, искаш да се действа религиозно и ти давам религиозна оценка. Почни да гледаш логично и ще променя оценката.
В подкрепа на горното, отново съвсем религиозно изкарваш изобилие от 30 години факти, и нито един годен за пред съд, обаче да го/ги били осъдили. Точно както тези с религиозното мислене са "знаели факти", че нарочените били вещици и давай дървата и факлата...
А да, я дай факт, колко лева са ти откраднали ГЕРБ. Ама лично от твоя джоб, портфейл или сметка в банката. Или нещо да са ти гепили от имота. Щом пишеш крадене, трябва да посочиш откраднатото. А да, "откраднали милиони и милиарди" аха , и никой не си е мръднал пръста да не го окрадат с милиарди, особено онези стиснатите от ЕС...

А ти защо твърдиш така убедено, че религиозното непременно било алогично? blink.gif
Щото ти си казал, не значи, че е така. Но няма да споря тук. Ако искаш да пишеш по религиозни въпроси, има си специален раздел, влез там. Недей да преекспонираш всичко в религиозната плоскост, само щото няма какво да кажеш и покажеш, като аргументация.
Иначе, ако имах доказателства за което питаш, за краденето /не само/ на ГЕРБ, щях да ги представя където трябва. Не че ще има смисъл, видяхме по ред случаи, че дори при доказателства не се повдигат обвинения. Пример само - по вътрешните асансьори и безброй апартаменти на Цецо Кумецо, бившия ортак на Бойко Цветан Цветанов. А доказателството е просто - тотално несъответствие между декларирани доходи и притежавано имущество. Пълно е с подобни случаи у нас, и могат лесно да влязат в съда, ако има воля за това. Но няма.
Що касае лично мен, точно назначени от ГЕРБ полицаи ми навредиха много в София, заигравайки се с наркодилъри, сводници, банди за обири, и т. н., вместо да си вършат работата и да ги преследват. Но е прекалено лично, така че ще го спестя.
Ти си просто на раздумка тук, за да си чешеш езика, и каквито и аргументи да ти се прествавят, няма смисъл. Имаш право, не те упреквам, но не е сериозно това. Със здраве!
Питето
Щом няма факти, значи няма и логика, особено ако нещо е базирано върху парадокс, та да се избегнат всякакви факти. Който не му харесва че отсвирвам религията, да пише в Х-форума дето е мястото на религиите. Аз там нито чета, нито пиша, та ще е рахат. Има си място за всичко и всички, просто става тегаво като се объркат местата... animatedwink.gif
Питето
Доказателствата ги има в регистрите на населението (смъртността) по цял свят, което няма как да се фалшифицира. Прекалено голямо е за да стане шашмата. Та доказателство че ковид-а не е "пишман болест" има и всеки може да си го провери без да чака някой да му каже или покаже. Сега, че не ти харесва, вече си е твое мнение и вкус, което не променя фактите.
lati1960
Цитат(Питето @ 11/12/2021, 22:36) <{POST_SNAPBACK}>
Щом няма факти, значи няма и логика, особено ако нещо е базирано върху парадокс, та да се избегнат всякакви факти. Който не му харесва че отсвирвам религията, да пише в Х-форума дето е мястото на религиите. Аз там нито чета, нито пиша, та ще е рахат. Има си място за всичко и всички, просто става тегаво като се объркат местата... animatedwink.gif

А защо тук все пишеш за религия, и то негативно?
-------------------
Не че ми е работа, пиши си. Излагай се.
А по фактите, има такива, има и доказателства, документи, всичко. Просто нямаме още нормална и истински независима Съдебна система и Прокуратура, които да ги използват по закон и да пратят крадльовците където им е мястото. Надявам се скоро това да бъде променено. Именно в този смисъл е много важно Борисов с ГЕРБ и ДПС като подкрепа вече никога да не се върнат във властта. Впрочем, в същия контекст мога да предположа кога беше повратната точка по истинското политическо сриване на ГЕРБ и Борисов, и това не беше шкафчето с кюлчета и пачки, не. Обществената търпимост се изчерпи, когато всички българи най-после разбраха, че Борисов и ГЕРБ управляват заедно с ДПС. То лъсна и за т. нар. лъжепатриоти, затуй и те не успяха да влязат в сегашния парламент. И никога вече няма да могат. Това е статуквото. Единствената му част, която засега оцелява, е БСП. Не за друго, а защото бяха с години последователни противници на ГЕРБ и лидера им. ГЕРБ като крепители на посткомунистическото статукво последните над 10 години трябва да останат категорично в опозиция, до момента, в който ще ги сполети съдбата на НДСВ. За да си отдъхне страната ни от мутрите и ченгетата, и бандитите с костюми, и поне да опита да тръгне най-сетне по истинския демократичен път. Дали ще успее, ще покаже бъдещето. Но, само този е начинът.
----------------------
Сега ми е интересно как ще намесиш религията в това? no.gif
lati1960
Цитат(Питето @ 11/12/2021, 22:44) <{POST_SNAPBACK}>
Доказателствата ги има в регистрите на населението (смъртността) по цял свят, което няма как да се фалшифицира. Прекалено голямо е за да стане шашмата. Та доказателство че ковид-а не е "пишман болест" има и всеки може да си го провери без да чака някой да му каже или покаже. Сега, че не ти харесва, вече си е твое мнение и вкус, което не променя фактите.

Напротив, лесно е да се фалшифицира. На смъртните актове на починали от кво ли не, пише починали от ковид. Просто е. И, ето ти я стъкмистиката или фалшистатистиката ковид. Но, ти си вярвай в басни и лъжи, не ми е работа.
Иначе не отричам наличието на сарс и ковид, и всякакъв вид вируси. Омръзна ми да го повтарям. Но то е друго. Светът ни е изграден от вируси. Бъкан е с вируси. Ние самите сме тъпкани с вируси, бактерии, с кви ли не такива. Е? Да легнем сега да мрем ли, щото е така? Ми разболяват се хората, от кво ли не - дихателни инфекции, сезона е такъв, грипове също, кви ли не, тежки настинки, други вирусни инфекции, белодробни, тежки пневмонии... Сега на докторите ли да обяснявам? Ми те по-добре знаят за какво става дума. Вече, че голяма част се продадоха за кинти, друг въпрос. Така че, всеки има глава с ум в нея, да гледа, мисли, разсъждава, и да си прави изводите. Ти също.
Бъди здрав!
lati1960
Цитат(Питето @ 11/12/2021, 21:09) <{POST_SNAPBACK}>
Гледаш сеира на ... недоучилите и вярващите в квото им се иска. Всъщност има ли сеир някъде, точно незнаещите и вярващите си са в основата му.

Напротив, тъжно и мъчно ми е за наивниците, които са повярвали на басните по въпроса, които такива като теб им внушават. И, юруш към банките и колекторите за бързи кредити! И после... Да, прав си, не е сеир. Трагедия е, за тези хора. Но сте виновни такива, които ги подлъгвате, че било лесно, че няма да връщат, че ще им опростят, че е просто приказка от хиляда и една нощ... no.gif Капас за наивници, да.
lati1960
Цитат(Хасан @ 11/12/2021, 21:16) <{POST_SNAPBACK}>
Ей тук малко си се объркал, ако жилището не е ипотекирано.

Ако не е ипотекирано, значи не е купено чрез заем. Какъв тогава е проблемът?
Говорехме точно за ипотеките. Или аз пак съм се объркал.
-----------------
Както и да е, дотук по това, от мен. Изместихме темата.
Ако искате с Питето да обсъждате въпросите за заеми, кредити и ипотеки, отворете си отделна тема.
Нямам против да се включа и в нея, но в тази говорим за друго.
Бъдете здрави!
Питето
Ти си говориш за "невръщане", като нещо основно и гарантирано. Ми незнанието ти те подвежда... подвежда и онези дето ги описваш. Ми да сте чели читанките, а не да вЕрвате на който квото ви каже. Да, заема е хубаво нещо, помага ти да спринтираш пред онези без заемите. Всичко опира до акъл и математика, а не до вЕрване и апетит.
Хасан
Цитат(lati1960 @ 12/12/2021, 12:01) <{POST_SNAPBACK}>
Напротив, лесно е да се фалшифицира. На смъртните актове на починали от кво ли не, пише починали от ковид. Просто е. И, ето ти я стъкмистиката или фалшистатистиката ковид. Но, ти си вярвай в басни и лъжи, не ми е работа.
Иначе не отричам наличието на сарс и ковид, и всякакъв вид вируси. Омръзна ми да го повтарям. Но то е друго. Светът ни е изграден от вируси. Бъкан е с вируси. Ние самите сме тъпкани с вируси, бактерии, с кви ли не такива. Е? Да легнем сега да мрем ли, щото е така? Ми разболяват се хората, от кво ли не - дихателни инфекции, сезона е такъв, грипове също, кви ли не, тежки настинки, други вирусни инфекции, белодробни, тежки пневмонии... Сега на докторите ли да обяснявам? Ми те по-добре знаят за какво става дума. Вече, че голяма част се продадоха за кинти, друг въпрос. Така че, всеки има глава с ум в нея, да гледа, мисли, разсъждава, и да си прави изводите. Ти също.
Бъди здрав!

Ти се опитваш да ни убедиш, че ковидът е най-обикновен вирус, който не е особено опасен. Така ли да те разбирам?
Аз боледувах през април и въпреки че нямах пневмония, по-тежко болен никога не съм бил през живота си. Още не съм се възстановил напълно. Тогава отслабнах осем килограма за три дни.
Мисля, че да разбереш какво е трябва да го усетиш или поне да имаш близък, който да го е усетил.
Хасан
Цитат(lati1960 @ 12/12/2021, 12:07) <{POST_SNAPBACK}>
Ако не е ипотекирано, значи не е купено чрез заем. Какъв тогава е проблемът?
Говорехме точно за ипотеките. Или аз пак съм се объркал.
-----------------
Както и да е, дотук по това, от мен. Изместихме темата.
Ако искате с Питето да обсъждате въпросите за заеми, кредити и ипотеки, отворете си отделна тема.
Нямам против да се включа и в нея, но в тази говорим за друго.
Бъдете здрави!

Питето не спомена, че е ипотекирано.

Прав си, не пишем по темата.
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 09/12/2021, 21:20) <{POST_SNAPBACK}>
Е, не ми е за сефте, нали. a4dff7b7.gif

Ами не, не ти е. Ако за всяко невярно твърдение, което си написал тук ти взимах по една бутилка Джак, най-вероятно щях да съм докарал до фалит дистрибутора за Бе-Не-Люкс…
lati1960
Цитат(Хасан @ 12/12/2021, 22:04) <{POST_SNAPBACK}>
Ти се опитваш да ни убедиш, че ковидът е най-обикновен вирус, който не е особено опасен. Така ли да те разбирам?
Аз боледувах през април и въпреки че нямах пневмония, по-тежко болен никога не съм бил през живота си. Още не съм се възстановил напълно. Тогава отслабнах осем килограма за три дни.
Мисля, че да разбереш какво е трябва да го усетиш или поне да имаш близък, който да го е усетил.

Нека го кажа така.
Не познавам човек, който да е преболедувал този вирус извън ковид отделение. Общувам иначе с много народ, такава е работата ми, и то в рисковите групи, от пенсионери, възрастни, роми, социално слаби, и т. н. Но, не видях болен с нещо различно от грип, тежки настинки и класическите инфекции познати досега. Че тежките пневмонии и грипове дотук да не би да не бяха опасни? Аз самият преди три години бях повален от тежък грип на легло, с почти 40 градуса, и едва се съвзех, с тежка пневмония, на антибиотици, и т. н. Нищо различно от описваните симтпоми за ковид сега. Подчертавам.
Ако, обаче, приемем, че има някакъв нов и непознат страшен вирус циркулиращ глобално навсякъде, то вече отиваме в сферата на т. нар. конспиративни теории. Няма начин. Щото, въпросът си стои - как се е появил, и защо вече две години не могат да го неутрализират? И, дали искат, властите? Теорията, че бил възникнал от някакви си животински пазари в Ухан и Китай са несериозни. Такива пазари има от стотици, хиляди години, защо чак сега? Не, не е това. Тогава? Ми лабораторията в Ухан!!! Е, чия собственост е? Ми на братята янки. Кои са собствениците? Ми Сорос, Гейтс, Мъск, Безос и сие. Обичайните заподозрени, които в съюз с китайците опитват да ни наложат новата "нормалност" и новия световен ред. Е, нататък да обяснявам ли?
Та. Ето какво се получава. Които подкрепяте идеята за глобална пандемия, отхвърляте истината как и защо се е появила, ако я има, и самият вирус. Хайде се уточнете. Марсианците ли ни го докараха тоя вирус? И, ако има такъв, кой го пусна? Щото е тунингован, факт. Тогава? Защо не скачате срещу тези, които ви го натресоха, ми скачате срещу антиваксърите? Ето го въпросът, главният. Е? Ние ли сме ви виновни, които отказваме да се подчиним на този план, а това е план, ако приемем, че има вирус и той е пуснат целенасочено. Щото двете неща вървят заедно. А с тях и т. нар. "ваксини". Които са тъпкани с разни отрови и вредни за хората неща.
Не можете да приемете едното, но да отхвърлите второто, и третото. Разбираш ли?
За мен нещата са прости. Стоя настрана от цялата тая гадост, поне докато мога и не ме насилят. Засега съм добре, благодаря на моя Бог! Нататък всеки да размишлява и да си прави избора.
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 12/12/2021, 23:07) <{POST_SNAPBACK}>
Ами не, не ти е. Ако за всяко невярно твърдение, което си написал тук ти взимах по една бутилка Джак, най-вероятно щях да съм докарал до фалит дистрибутора за Бе-Не-Люкс…

Не отричам.
Но, ако за всяко пък вярно твърдение, което съм казал тук, ти трябваше да ми пращаш бутилчица "Джаки"... animatedwink.gif Май първи ти щеше да ги фалираш дистрибутурите. laugh.gif
Никой не е перфектен, приятелю. Но, да се фокусираш само върху невярното, а да пренебрегваш вярното и полезното, не е конструктивно, меко казано. Тенденциозно е отношението ти. Не че нямаш право. Както винаги съм преповтарял онова мото - не съм съгласен с теб, но съм готов на всичко, за да имаш право да го кажеш! Това е демокрацията, и истинаската Свобода на словото, и въобще. Ти обаче не си в нея, още. Ти не си готов да приемеш моята свобода на мнение, пък било то и грешно. Предимно заклеймяваш. Досещам се защо. Обективната ми позиция по Рошата, която толкова мразите, ви дразни някои тук. Ваш проблем. Затова, за последно ще ви го кажа на такива:

АЗ ОБИЧАМ АМЕРИКА!
Обичам демокрацията. Свободата. Повече от всичко на този свят. След моя Бог.

Но. Не обичам тези, които в самата Америка работят срещу американския народ, което включва и безумната им политика и спрямо Русия. Тези същите създадоха Путин, щото ако не беше тази тяхна позиция, в Кремъл щеше да има едно по-умерено управление. Тези искат да има враг, който да представят пред света, за да прикрият, че те самите са НАЙ-СТРАШНИЯТ ВРАГ НА ХОРАТА И ЧОВЕЧЕСТВОТО!!!

Сега по-ясно ли ти стана? Сега разбра ли ме?
Сигурен съм, че да. Не че ще го признаеш. Но, твой проблем.
Нищо лично, с цялото ми уважение, и - наздраве!
Аз също обичам американско уиски, вече го знаеш.
Но, и руската водка не е за изхвърляне.animatedwink.gif
Бъди здрав!
lati1960
Цитат(Питето @ 12/12/2021, 21:58) <{POST_SNAPBACK}>
Ти си говориш за "невръщане", като нещо основно и гарантирано. Ми незнанието ти те подвежда... подвежда и онези дето ги описваш. Ми да сте чели читанките, а не да вЕрвате на който квото ви каже. Да, заема е хубаво нещо, помага ти да спринтираш пред онези без заемите. Всичко опира до акъл и математика, а не до вЕрване и апетит.

Проверѝ колко процента последните години са необслужили кредитите и ипотеките си и са изгубили всичко.
В тези несигурни времена това е рисково начинание. Аз лично не съветвам никого да го предприема. Но.
Всеки си решава, не ми е работа. Бъди здрав!
lati1960
Цитат(Хасан @ 12/12/2021, 22:06) <{POST_SNAPBACK}>
Питето не спомена, че е ипотекирано.

Прав си, не пишем по темата.

Не ми е проблем.
Просто си проверете и двамата статистиката у нас колко са необслужените заеми и ипотеки, цифрата е смущаваща.
Всеки си решава по това, не споря. Но, първо трябва да се замисли дали за 10 или 20 години ще има дохода, който има сега? Щото, ако не е сигурен... тогава? Какво правим? Но, не ми е работа. Нека го кажа и така - заемът сам по себе си не е лошо нещо. Ако го вземеш от коректен заемодател. А банките са такива. Ако пък от приятел, още по-добре. Но. Трябва да се връща. И то с лихва, дори да е малка. И то с години напред! Сериозна е тая работа. За себе си съм си решил нещата в тази посока, но, всеки да си мисли. Така или иначе кредитите те правят роб. Аз не бих могъл да спя дори, ако знам, че примерно 10 години всеки месец ще трябва да отделям половината си доход за банката! no.gif А ако си изгубя работата? Случва се. Примери от живота много. Както и да е. Да приключим с това тук. Бъди здрав!
lati1960
Днес новата власт вече е факт:
https://www.actualno.com/politics/na-jivo-p...ws_1683631.html
Да им пожелаем успех! Лично аз съм сигурен, че тези хора ще направят и невъзможното, за да тръгне България по един нов, по-добър път. Не че ще е лесно, не че ще е бързо. Но, това е едно добро начало.
Кажете вие какво мислите?
Лично мен най-много ме впечетли изказването на новия ни премиер Кирил Петков, че всеки ден ще ходи на работа пеша и ще е сред хората, на улицата! Вече повече от 30 години никой български властник не е правил това! Че и отпреди това. За мен е показателно отношението на този човек и към властта, и към хората. Така той показва, че няма от какво да се бои, и че просто ще работи за обществото и народа си. Да му пожелаем успех, както и на целия Министерски съвет! Също и на новия ни парламент. Щото, да не забравяме, че сме парламентарна република. Последните над 10 години май го позабравихме това. Време е да си го припомним.
Така развили се нещата, аз най-после съм оптимист за бъдещето на Родината ни. Всичко, за което съм писал и призовавал тук, най-после почва да се случва. И, слава Богу! Ще има и провали, ще има и грешки, неизбежно. Но, поне се отървахме най-сетне от мутрите, ченгетата и постоталитарния модел, който ГЕРБ с Борисов и подкрепата на ДПС използваха да източват държавата в приятелски олигархични кръгове. Не че бяха първите, но се надявам да са последните. Новата ни власт ще има грандиозната задача да въведе страната ни в новите времена, на кризи, пандемии, трусове, противопоставяние, с конкретни цели Еврозоната, Плана за развитие, модернизация на страната, електронно правителство, съдебна реформа с ново законодателство в тази посока, и т. н. Тези млади хора имат капацитета да се справят, нужна им е обаче и подкрепата на цялото общество. Ако ГЕРБ и ДПС действително са конструктивна опозиция, могат да го докажат с участие в промени в Конституцията в очертаните приоритети и нова посока на развитие на нацията. Съмнявам се да го сторят, но, дано ме опровергаят. Сега е моментът всички прогресивни сили в страната ни да се обединят. Иначе, както многократно се изказва вече новият ни финансов министър - парѝ има, ние сме богата държава, ако не се краде. И, така е. Всеки, който се труди и допринася за обществото, ще получава и съответното, за да живее нормално. В тази посока вече се работи. Така че, отново - успех на новата ни власт! Аз им го пожелавам. А вие?
D-rA
Цитат(lati1960 @ 13/12/2021, 20:47) <{POST_SNAPBACK}>
Така че, отново - успех на новата ни власт! Аз им го пожелавам. А вие?

Не се приема за лапсус - "трябва да се построи магистрала Ботевград - Враца - Шумен..."Толкова си знае момчето, не е имал време да си научи урока за убеждение - и бляскавост в представянето... Колко трябва да си тъп че да строиш/ да се хвалиш че ще... магистрала от Враца за Шумен...
Иначе да, доста убедително лъжат, с усмивка и всевъзможни бляскави персепективи...
Царят ни беше по-обикновен, рече само 800 дни... ма не му стигнаха...Та и днешните - покер, голям покер и много залог на масата - как да не му посегнеш... sunbathing.gif
Питето
Като се изключат онези с шашмите за завличане на кредиторите, остават един много малък процент. То иначе никой нямаше да ипотекира новите жилища...
нищ по дух
Цитат(lati1960 @ 13/12/2021, 20:47) <{POST_SNAPBACK}>
Днес новата власт вече е факт:
https://www.actualno.com/politics/na-jivo-p...ws_1683631.html
Да им пожелаем успех! Лично аз съм сигурен, че тези хора ще направят и невъзможното, за да тръгне България по един нов, по-добър път. Не че ще е лесно, не че ще е бързо. Но, това е едно добро начало.
Кажете вие какво мислите?
Лично мен най-много ме впечетли изказването на новия ни премиер Кирил Петков, че всеки ден ще ходи на работа пеша и ще е сред хората, на улицата! Вече повече от 30 години никой български властник не е правил това! Че и отпреди това. За мен е показателно отношението на този човек и към властта, и към хората. Така той показва, че няма от какво да се бои, и че просто ще работи за обществото и народа си. Да му пожелаем успех, както и на целия Министерски съвет! Също и на новия ни парламент. Щото, да не забравяме, че сме парламентарна република. Последните над 10 години май го позабравихме това. Време е да си го припомним.
Така развили се нещата, аз най-после съм оптимист за бъдещето на Родината ни. Всичко, за което съм писал и призовавал тук, най-после почва да се случва. И, слава Богу! Ще има и провали, ще има и грешки, неизбежно. Но, поне се отървахме най-сетне от мутрите, ченгетата и постоталитарния модел, който ГЕРБ с Борисов и подкрепата на ДПС използваха да източват държавата в приятелски олигархични кръгове. Не че бяха първите, но се надявам да са последните. Новата ни власт ще има грандиозната задача да въведе страната ни в новите времена, на кризи, пандемии, трусове, противопоставяние, с конкретни цели Еврозоната, Плана за развитие, модернизация на страната, електронно правителство, съдебна реформа с ново законодателство в тази посока, и т. н. Тези млади хора имат капацитета да се справят, нужна им е обаче и подкрепата на цялото общество. Ако ГЕРБ и ДПС действително са конструктивна опозиция, могат да го докажат с участие в промени в Конституцията в очертаните приоритети и нова посока на развитие на нацията. Съмнявам се да го сторят, но, дано ме опровергаят. Сега е моментът всички прогресивни сили в страната ни да се обединят. Иначе, както многократно се изказва вече новият ни финансов министър - парѝ има, ние сме богата държава, ако не се краде. И, така е. Всеки, който се труди и допринася за обществото, ще получава и съответното, за да живее нормално. В тази посока вече се работи. Така че, отново - успех на новата ни власт! Аз им го пожелавам. А вие?

Няма да са по-различни от досегашните, даже в някои отношения ще са по-лоши.
Пеша ще ходи, колко, 1 километър може би?
Според Гугъл той живее в центъра, може да видиш къде, дори и да знаеш даже, е до Народното събрание не е кой знае колко далеч, преди години много пъти съм минавал пеш, разстоянието от СУ до НДК по маршрута покрай Народното събрание, църквата Св.Неделя, Витошка, НДК, така че за някакъв километър, трафика може да го забави, ама пък ще тръгва по-рано.
lati1960
Цитат(Питето @ 13/12/2021, 22:33) <{POST_SNAPBACK}>
Като се изключат онези с шашмите за завличане на кредиторите, остават един много малък процент. То иначе никой нямаше да ипотекира новите жилища...

Добре бе, човек. Не оспорвам това. По него си прав.
Друго обаче опитвам да кажа, но не ме разбирате. Ще поясня.
В момента у нас има дефицит на работна ръка. Тоест, търсят се хора да работят във всички буквално сфери.
Ще дам пример със себе си, понеже съм в същата ситуация. В момента работя към Социалното Министерство. Отделно обработвам огромна градина за лично ползване, като еко земеделие. Като почнеш от марули, салати, моркови, лук, боб, домати, краставици, чушки, патладжани, тикви, пъпеши, дини, каквото се сетиш. Никой не ме е карал. Имам достатъчно парѝ, за да си купувам тези неща от моловете. Но, си ги произвеждам. Чист еко продукт! Дори продавам, без да се натискам, хората търсят такава чиста продукция. Отделно работя на частно на още поне две-три места, търсят ме, щото в региона няма много дейни и активно работещи хора. Докарвам си доходи много над нужните, така че въобще не ми се налага да тегля заеми. Защо обаче на някои им се налага? Просто е. ЩОТО ГИ МЪРЗИ! Не щат да се трудят. Щото са се наблъскали селяндурите в София и в големите градове, ама станаха много и там, и не щат да работят. Искат да имат, ама без да се трудят. И, какво е решението? Ми кредити, заеми. Другият вариант са далаверите и престъпните схеми. Нещо ново ли ти казвам?
Сега разбра ли? Така че, ако някой иска да има парѝ, или работа, да ми се обади. Предлагам! animatedwink.gif
Не че ще ми се обадят, щото никой не ще да бачка яко. Така че, теглете кредити, танцувайте с Дявола, ваша работа.
Ама като стане белята, да не ревете! Успех желая! Ще имате нужда, не че ще ви е от полза. Танцът с Дявола винаги завършва по един и същи начин - прецакани сте!!! devil2.gif sad.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 13/12/2021, 22:06) <{POST_SNAPBACK}>
Не се приема за лапсус - "трябва да се построи магистрала Ботевград - Враца - Шумен..."Толкова си знае момчето, не е имал време да си научи урока за убеждение - и бляскавост в представянето... Колко трябва да си тъп че да строиш/ да се хвалиш че ще... магистрала от Враца за Шумен...
Иначе да, доста убедително лъжат, с усмивка и всевъзможни бляскави персепективи...
Царят ни беше по-обикновен, рече само 800 дни... ма не му стигнаха...Та и днешните - покер, голям покер и много залог на масата - как да не му посегнеш... sunbathing.gif

Аз играя покер. И съм много добър. animatedwink.gif
Засега залогът си струваше, макар и да приемем, че бил блъфиране - отстраняване на мутрите на Борисов и ченгетата от ГЕРБ, с доносниците от ДПС и цялата тая пасмина от властта. Нататък? Каквото дойде. Все ще е по-добро. Приемете го! Няма връщане назад. Или, се надявате? laugh.gif Дано да няма. Не е лично към някого тук. Аз този момент, по преструктурирането на политичската конюнктура у нас, съм го прогнозирал години назад, и, ето, факт е. Така че тези, които ме обвиняват в лъжи и неистини, да си кротуват в ъгъла! 5fb3a466.gif Ето, случи се! Най-после. И то под давлението и позволението на големия Брат отвъд големото море. Което е гаранция, че връщане назад няма да има. Вкарването на закона Магнинтски и у нас, е показетален сигнал в горния смисъл. Засега само бат Бойко не е в него, но, ако не миряса и не си наляга парцалите, ще бере ядове и той! Новото управление у нас е необратимо, и, който още не го е разбрал и приел, много се е объркал. Вече какво ще става занапред, ще видим. Точно сега мога най-после с голяма доза сигурност да кажа: Преходът свърши! Оф. Накрая! Оттук-насетне страната ни, с всички позитиви и негативи, ще навлезе в новия свят и ред, който ни подготвят. /Не че лично аз го одобрявам, да не се бъркат нещата/ Но, такива са реалностите. Не ви харесват на някои? Ми ваш проблем. Моите уважения, но всичко отива в тази посока - нов глобален ред и нова глобална "нормалност". Матрицата! Нима очаквате България да остане извън това?!
Хасан
Цитат(lati1960 @ 13/12/2021, 20:24) <{POST_SNAPBACK}>
Не ми е проблем.
Просто си проверете и двамата статистиката у нас колко са необслужените заеми и ипотеки, цифрата е смущаваща.
Всеки си решава по това, не споря. Но, първо трябва да се замисли дали за 10 или 20 години ще има дохода, който има сега? Щото, ако не е сигурен... тогава? Какво правим? Но, не ми е работа. Нека го кажа и така - заемът сам по себе си не е лошо нещо. Ако го вземеш от коректен заемодател. А банките са такива. Ако пък от приятел, още по-добре. Но. Трябва да се връща. И то с лихва, дори да е малка. И то с години напред! Сериозна е тая работа. За себе си съм си решил нещата в тази посока, но, всеки да си мисли. Така или иначе кредитите те правят роб. Аз не бих могъл да спя дори, ако знам, че примерно 10 години всеки месец ще трябва да отделям половината си доход за банката! no.gif А ако си изгубя работата? Случва се. Примери от живота много. Както и да е. Да приключим с това тук. Бъди здрав!

Не му е мястото тук, но пак ще ти напомня, че за последните десет години жилищата поскъпнаха много. Нямаш доходи вече и продаваш жилището и връщаш заема на банката. За теб обаче остава солидна сума. Това няма да е така, ако си на квартира. Тогава пак ще трябва да освободиш жилището, но без един лев в джоба.
lati1960
Цитат(нищ по дух @ 14/12/2021, 07:52) <{POST_SNAPBACK}>
Няма да са по-различни от досегашните, даже в някои отношения ще са по-лоши.
Пеша ще ходи, колко, 1 километър може би?
Според Гугъл той живее в центъра, може да видиш къде, дори и да знаеш даже, е до Народното събрание не е кой знае колко далеч, преди години много пъти съм минавал пеш, разстоянието от СУ до НДК по маршрута покрай Народното събрание, църквата Св.Неделя, Витошка, НДК, така че за някакъв километър, трафика може да го забави, ама пък ще тръгва по-рано.

Ми те и други живееха там, но пък ги караха с по над 15-20 бронирани лимузини.
Хайде, посочи ми български политик, който последните 30 години да е ходил пеша на работа, и то сред хората по улицата! Ми нали се сещаш, че това е сигнал за честност, откритост и прозрачно управление. Без страх от обществото!
Какво стана с Луканов, помниш ли? Ми с големите мутри на прехода? Кой мислиш, ги застреля? Ми същите, които досега ни управляваха. Така че, много моля - не омаловажавайте този жест на Кирил Петков! Човекът от първия ден показва, че няма да се крие от отговорност, и ще работи за хората, за обикновените граждани, сред които ще живее и ще се движи.
Кой досега го е правил у нас?
Ми никой!
lati1960
Цитат(Хасан @ 14/12/2021, 11:32) <{POST_SNAPBACK}>
Не му е мястото тук, но пак ще ти напомня, че за последните десет години жилищата поскъпнаха много. Нямаш доходи вече и продаваш жилището и връщаш заема на банката. За теб обаче остава солидна сума. Това няма да е така, ако си на квартира. Тогава пак ще трябва да освободиш жилището, но без един лев в джоба.

Да, това е добра схема. Но, не забравяй, че за да направиш въобще ипотека, първо трябва да извадиш едни 20% от цялата стойност на ипотекираното жилище. Ако приемем, че става дума за София, където средната цена на апартамент е около 50-70 000 евро, говорим за качествено средноголямо жилище, сам си направи сметка колко са 20% от това. Говорим за суми между 20 и 30 000 лева! Е, кой можа да ги извади, плюс готовност да плаща нататък поне 10 години още около 500 лв месечна вноска!? Не е по джоба на всеки, нали. Със същите парѝ можеш да си купиш доста читав имот в провинцията или в по-малък град. Но, всичко се е юрнало към столицата! Защо? Щото там се надяват да изкарват кинти по разни далавери, които наричат бизнес. Ми добре. Аз оттам идвам, накъдето всички са се запътили. То вече дойде време, заради тази "пандемия", в което някои почват да съжаляват, че са се натикали в големите градове. Не че ще се махнат, понеже трябва да се трудят, ако се махнат. Затуй най-лесният начин какъв е? Ми кредит, заем. Но после?
---------------------
Толкова от мен, по това. Тъпаци вече няма, а какво ще решат останалите по това, не е моя работа. Има една приказка - каквото си направиш сам, никой не може да ти го направи! И така е. Всеки да му мисли. Само да поясня, че дотук не съм давал съвети, просто изказвах мнение. Бъдете здрави! И, умната с кредитите! animatedwink.gif
Хасан
Цитат(lati1960 @ 14/12/2021, 12:16) <{POST_SNAPBACK}>
Да, това е добра схема. Но, не забравяй, че за да направиш въобще ипотека, първо трябва да извадиш едни 20% от цялата стойност на ипотекираното жилище. Ако приемем, че става дума за София, където средната цена на апартамент е около 50-70 000 евро, говорим за качествено средноголямо жилище, сам си направи сметка колко са 20% от това. Говорим за суми между 20 и 30 000 лева! Е, кой можа да ги извади, плюс готовност да плаща нататък поне 10 години още около 500 лв месечна вноска!? Не е по джоба на всеки, нали. Със същите парѝ можеш да си купиш доста читав имот в провинцията или в по-малък град. Но, всичко се е юрнало към столицата! Защо? Щото там се надяват да изкарват кинти по разни далавери, които наричат бизнес. Ми добре. Аз оттам идвам, накъдето всички са се запътили. То вече дойде време, заради тази "пандемия", в което някои почват да съжаляват, че са се натикали в големите градове. Не че ще се махнат, понеже трябва да се трудят ако го направят. Затуй най-лесният начин какъв е? Ми кредит, заем. Но после?
---------------------
Толкова от мен, по това. Тъпаци вече няма, а какво ще решат останалите по това, не е моя работа. Има една приказка - каквото си направиш сам, никой не може да ти го направи! И така е. Всеки да му мисли. Само да поясня, че дотук не съм давал съвети, просто изказвах мнение. Бъдете здрави! И, умната с кредитите! animatedwink.gif

Къде ги намери тези качествени жилища в София на цени от 50 до 70 хиляди евро? w00tbrows.gif Искам и аз да си купя, ама да не е в Ботунец. ablow.gif 20% не са ми проблем, а мога и потребителски кредит да изтегля и купувам.
Хубавите жилища в София започват от 100 000 евро.
нищ по дух
Цитат(lati1960 @ 14/12/2021, 11:34) <{POST_SNAPBACK}>
Ми те и други живееха там, но пък ги караха с по над 15-20 бронирани лимузини.
Хайде, посочи ми български политик, който последните 30 години да е ходил пеша на работа, и то сред хората по улицата! Ми нали се сещаш, че това е сигнал за честност, откритост и прозрачно управление. Без страх от обществото!
Какво стана с Луканов, помниш ли? Ми с големите мутри на прехода? Кой мислиш, ги застреля? Ми същите, които досега ни управляваха. Така че, много моля - не омаловажавайте този жест на Кирил Петков! Човекът от първия ден показва, че няма да се крие от отговорност, и ще работи за хората, за обикновените граждани, сред които ще живее и ще се движи.
Кой досега го е правил у нас?
Ми никой!

Ти наистина ли вярваш, че ще се промени към по-добро?
От 32 години все по-добре става, за всички!

Когато това:
https://www.google.com/amp/s/www.capital.bg...a_dostaveni/amp
стане това:
https://vevesti.bg/88869/snimka-na-denya-vi...skite-deputati/
тогава може да се говори за промяна.
Или пък голяма част от депутатите, на които им е далеч пеш, да се качат на трамвай, тролей, автобус, на влак в метрото, тогава също може да се говори за промяна.
Хасан
Цитат(нищ по дух @ 14/12/2021, 12:25) <{POST_SNAPBACK}>

Когато това:
стане това:
Или пък голяма част от депутатите, на които им е далеч пеш, да се качат на трамвай, тролей, автобус, на влак в метрото, тогава също може да се говори за промяна.

Ще измръзнат зимата на велосипеди, а има и стари хора, които могат да паднат. Най-добре с метрото или с личните автомобили.
Бай Ганьо
Toва, че е казал че ще ходи пеша не означава, че ще ходи.
Просто няма да му позволят от съображение за сигурност.
Това са младоци с жълто около устата, които нямат никаква връзка с реалността.
ЕксГорски
Цитат(Бай Ганьо @ 14/12/2021, 14:04) <{POST_SNAPBACK}>

Навремето конкурсът за най-кратък виц беше спечелен от следния:
"Срещнали се двама министри в трамвая" wavetowel2.gif
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 14/12/2021, 14:04) <{POST_SNAPBACK}>
Просто няма да му позволят от съображение за сигурност.
Това са младоци с жълто около устата, които нямат никаква връзка с реалността.

Не съм сигурен. Може и да си прав. Което обаче означава, че някой, някои иззад паравана на официалната власт ще им дъпра конците. Това ли е? По което впрочем, лично аз имам доста важни въпроси, към новата власт, не че някой ще ми отговори /кой съм аз!/, но пък са важни, ето:
1. Ще предаде ли новата власт българските интереси относно допускането на Северна Македония до преговори с ЕС без да е изпълнила условията по договора от Преспа с България?
Щото първите сигнали са в тази посока. Тоест, отвъд океана явно натискат тези "младоци" точно това да сторят. И, какъв ефект ще има това във вътрешен план? Ще го допуснат ли коалиционните им партньори от БСП и ИТН, които се кълнат, че при сегашната ситуация това няма как да се допусне? Ще видим.
2. Ще предадат ли българските икономически интереси по т. нар. "зелена сделка" и Плана за развитие, което означава скоростно, в рамките на около 5 години поетапно закриване на въглищните ни централи и Мариците? Без разбира се на американската. animatedwink.gif И без да сме изградили реални заместващи мощности - като нови реактори в Козлодуй или напрааво нова атомна в Белене? Кво стана всъщност с Белене? Нали преди изборите всички тия, от тези четири партии, се изредиха да се снимат пред "гьола"? Сега - тишина! Ще клекнат ли и по това пред Началството отвън? Схемата е същата, с която затвориха работещи реактори в Козлодуй преди години - парѝ срещу затваряне. А парите изчезнаха, знаем в чии джобове. Тоест, от такива схеми обществото ни не печели нищо!
3. Ще въведат ли възможно най-бързо електронно правителство?
4. Ще я правят ли най-сетне тая съдебна реформа, за да го махнат каскета и да заработи тя, или? Или ще идат на сделка с каскетите в нея, както се очертава. Гешев вече им подава ръка по това, чухме.
5. Ще съкращават ли реално администрация, или ще имитират това, като преместят едни лежачи от там тук, и обратното?
И т. н., и т. н., въпросите са много. От отговорите им лично аз ще си направя изводите дали действително това е власт с ново лице и такава на промените, или, както твърди д-р А, просто едни юнаци с черпаци заменят други до казана с народните благинки. За да се облажват те, ортаците, съпартийците, родата и аверите. Предстои да разберем скоро. Дотук е тихо и спокойно, но. По някои неща, като въпроса за Северна Македония сигналите не са добри. Ако клекнат на натиска отвън, ще си изпълнят задачката и поръчката, но, може би сте прави някои, че няма да изкарат дълго като управление. Защото, едно говореха преди изборите, сега май се очертава друго да вършат. А избирателят няма да прости това! Нито обществото ни. По което ми хрумва предположението, че това може да е власт камикадзе, която да изпълни набързо някои неприемливи за страната ни поръчки отвън, и да изчезне в небитието. И се сещаш кой с кои ще се върне /ти поне ще се радваш/. Но, да изчакаме.
нищ по дух
Цитат(Хасан @ 14/12/2021, 13:26) <{POST_SNAPBACK}>
Ще измръзнат зимата на велосипеди, а има и стари хора, които могат да паднат. Най-добре с метрото или с личните автомобили.

Стари?
Няма стари, щом са там значи не са, но за тях има обществен транспорт, щом годишната карта на всеки, който иска е 365 лв., да си купят карта и да пътуват, да слязат от колите, така ще допринесат за чист въздух и по-малко трафик, като както зеления им сертификат за министерства, администрация и бизнеса, така и тук да дадат пример за администрацията и бизнеса.
Я тук как се придвижват:
https://www.cycleto.ca/winter-riding-tips

Няма да измръзнат:

Хасан
Цитат(нищ по дух @ 14/12/2021, 15:01) <{POST_SNAPBACK}>
Стари?
Няма стари, щом са там значи не са, но за тях има обществен транспорт, щом годишната карта на всеки, който иска е 365 лв., да си купят карта и да пътуват, да слязат от колите, така ще допринесат за чист въздух и по-малко трафик, като както зеления им сертификат за министерства, администрация и бизнеса, така и тук да дадат пример за администрацията и бизнеса.
Я тук как се придвижват:
https://www.cycleto.ca/winter-riding-tips

Няма да измръзнат:

Е, как няма да измръзнат, а може и да се пребият по улиците.
Добра идея е с метрото, но там пък има опасност възмутени граждани да ги бият или най-малкото да ги псуват.
lati1960
Цитат(Хасан @ 14/12/2021, 12:24) <{POST_SNAPBACK}>
Къде ги намери тези качествени жилища в София на цени от 50 до 70 хиляди евро? w00tbrows.gif Искам и аз да си купя, ама да не е в Ботунец. ablow.gif 20% не са ми проблем, а мога и потребителски кредит да изтегля и купувам.
Хубавите жилища в София започват от 100 000 евро.

Добре, няма да споря за цената. Аз последните няколко години се откъснах малко от столицата, така че приемам което си ме поправил. Но принципът е важен. И нещо не разбрах. Значи правиш първо ипотека за да кажем 100 000 евро на някакъв апартамент в столицата. После, понеже ги нямаш 20 000 евро, теглиш също и тях от друга, или същата банка /дали ще ти ги даде?/, за да си направиш твоята вноска по ипотеката. И така вече дължиш 120 000 евро, плюс лихвата, която доколкото знам, по ипотечните кредити е около 4%, или греша? Колко са 4% от 120 000 евро? Още поне 5 000 евро. За колко години? Минимум за 10. Което означава, че, ако не погасиш дълга скоростно, след този срок той ще иде поне до 200 000 евро!!! Хайде сега сметни каква трябва да ти е вноската всеки месец за тези 10 години. И, какъв доход трябва да имаш, за да я плащаш? Е, кой с труд изкарва у нас чисто поне 2 000 лева на месец?
Ако си тук, за да се хвалиш, друг разговор. Няма лошо. Но, хората, които работят истински, не изкарват такива парѝ. И не могат да покрият такава ипотека, нито такъв заем. Мисля вече е ясно, или?
lati1960
Цитат(нищ по дух @ 14/12/2021, 12:25) <{POST_SNAPBACK}>

Когато това:
стане това:

По последното ЕксГорския е дал добър виц.
Иначе - не, не им вярвам. Делата, делата! Ти поне знаеш - по плодовете на делата им ще ги познаем.
Първите сигнали обаче са притеснителни, на това ново управление. И по отношение Северна Македония, и по т. нар. зелена сделка, и по всичко останало. Голяма говорилня, много обещания, красиви думи... но. no.gif
Пред "Файнейшъл таймс" новият ни премиер Петков лансира идея за работещи групи по преговорите със Северна Македония, което бе изтълкувано от авторитетната медия като смекчаване на българската позиция и открито признание, че новата ни власт ще клекте пред външния натиск и ще даде зелена светлина по присъединяването на съседите, без те да са изпълнили критериите от договора си с България! Ако го направят, това ще е първата лъжа и сигнал, че са ни лъгали "новите"!
По "зелената" сделка и Плана за развитие едно друго момченце, Пеканов призна тези дни, че се преговаряло, но че в крайна сметка, за да получим някакви средства по тази програма, ще трябва да приемем условията на Брюксел. Тоест, въглищните мини и Мариците ще бъдат закрити, и то в следващите няколко години! По това е важно да се отбележи отстъплението на Европа от Северен поток, под натиска на Вашингтон, в контекста на хибридната война срещу Русия. Целта е на всяка цена да се съхрани преминаването на газта през Украйна, плюс доставките на втечнен такъв от Щатите, което всъщност предизвика покачването на цените на енергийните носители в световен мащаб. ЦРУ натисна своите политически "копчета" в Брюксел, и сертификат за Северен поток скоро няма да има, за да проработи. Което обрича цяла Европа, вкл. България на изключително високи цени и на газ, и на ток, и на всичко останало. Нека това да е ясно - кой, кои го причиняват. И не е Кремъл! Нито злодея Путин.
Иначе е просто. У нас се достроява Белене, и нямаме проблем с тока и цената му. Дори ще изнасяме. В Европа се пуска Северен поток, и евтин руски газ ще потече към западната и централна част, а от юг по т. нар. Турски или Балкански такъв. Само че. Тогава Украйна става заобиколена. А янките се бръкнаха с милиарди, за да си купят украинската газопреносна мрежа, за да изнудват Москва. Такава е играта. В която сме заложници и обикновените граждани у нас, заради новите цени на всичко.
Отделно искам да видя първите стъпки по бързо въвеждане на електронно правителство у нас.
Също първите съкращения на неимоверно раздутата администрация.
Първите решения по промяна на съдебната система и ново законодателство по нея.
Важните неща. Стига думи и обещания. Нали Петков го каза вчера - да се залавяме за работа!
Ми да се залавят!
D-rA
Цитат(lati1960 @ 14/12/2021, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
Също първите съкращения на неимоверно раздутата администрация.
Първите решения по промяна на съдебната система и ново законодателство по нея.
Важните неща. Стига думи и обещания. Нали Петков го каза вчера - да се залавяме за работа!
Ми да се залавят!

Не се и надявай, вече Петков си привика 2 депутатки за съветнички (дали са си оставки от парламента), че явно акъла му не му достига за великите приказки... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 14/12/2021, 21:02) <{POST_SNAPBACK}>
Не се и надявай, вече Петков си привика 2 депутатки за съветнички (дали са си оставки от парламента), че явно акъла му не му достига за великите приказки... sunbathing.gif

Бе то ще се намери кой да го съветва, не се съмнявам.
Въпросът е какви действия и дела ще следват, от утре, буквално?
Засега сигналите не са насърчителни, поне както аз ги тълкувам.
Но, да не избързваме. Може пък да го посъветват добри неща, тези нови калинки-малинки, знае ли човек. laugh.gif
Моите критерии и въпроси ги зададох, ето пак накратко:
Ще пуснат ли Северна Македония в ЕС със сегашното ѝ отношение към България и историята?
Ще почнат ли най-сетне с дела съдебната реформа, или май се очертава сделка с каскетите в Прокуратурата?
Ще правят ли това прословуто електронно правителство, или не? И то веднага!
Ще съкращават ли раздутата администрация?
Ще строят ли Белене, ако закрият въглищните мини и Мариците?
Как ще покрият енергийния ни дефицит, ако не го сторят?
Не само Франция продължава да строи нови атомни централи! Защо ние да не можем?
О, сетих се. Щото била руска. no.gif Ми да дойдат американците да я достроят бе, що не идват!
Ще спра дотук, понеже вече ми писна от празни приказки и обещания. И не само на мен.
Ако и тези си мислят, че обществото ще ги търпи да го лъжат и те, и то безкрайно, жестоко са се объркали!
Лошото е, че алтернативата е още по-гадна - Бат Батко с Каскета и цялата стара банда, отново на власт.
Защо все няма добра опция за страната ни? 292.gif
D-rA
Много въпроси... Нали знаеш на масата със залозите какво става - всички блъфират, но някой блъфират ерудирано и печелят. Разликата на политическото и покер блъфиране е, че печелившия в покера си прибира залога с печалба, а политическия блъф ни излиза през всички отвори с които природата ни е създала... sunbathing.gif
Питето
Сега пък обиждаш кредиторите. Ми направили са си сметката, че могат да дадат едни пари на точно този човек, и дават. Преценили са че е тъп, обаче има залог и те няма да загубят, и тЕ така — сметката определя кое кат, а не емоцията или страха или лакомията.
Хасан
Цитат(lati1960 @ 14/12/2021, 20:22) <{POST_SNAPBACK}>
Добре, няма да споря за цената. Аз последните няколко години се откъснах малко от столицата, така че приемам което си ме поправил. Но принципът е важен. И нещо не разбрах. Значи правиш първо ипотека за да кажем 100 000 евро на някакъв апартамент в столицата. После, понеже ги нямаш 20 000 евро, теглиш също и тях от друга, или същата банка /дали ще ти ги даде?/, за да си направиш твоята вноска по ипотеката. И така вече дължиш 120 000 евро, плюс лихвата, която доколкото знам, по ипотечните кредити е около 4%, или греша? Колко са 4% от 120 000 евро? Още поне 5 000 евро. За колко години? Минимум за 10. Което означава, че, ако не погасиш дълга скоростно, след този срок той ще иде поне до 200 000 евро!!! Хайде сега сметни каква трябва да ти е вноската всеки месец за тези 10 години. И, какъв доход трябва да имаш, за да я плащаш? Е, кой с труд изкарва у нас чисто поне 2 000 лева на месец?
Ако си тук, за да се хвалиш, друг разговор. Няма лошо. Но, хората, които работят истински, не изкарват такива парѝ. И не могат да покрият такава ипотека, нито такъв заем. Мисля вече е ясно, или?

Грешиш, под 3% е лихвата при ипотечните кредити.
Ето малко инфо по въпроса за кредитите и лихвите.
https://finansovagramotnost.bg/2018/10/12/k...ASAAEgJ71fD_BwE
Върни се назад във времето и си спомни колко си получавал преди десет години? А преди 20 години? Дали не е по-малко от днес като абсолютна стойност? Сега си направи сметката, нямаше ли да е добре да си си купил още един апартамент чрез ипотека преди 20 години вече да си го изплатил и сега да получаваш или наем от него или да го продадеш и инвестираш парите в нещо друго.
Какво да се хваля. Повечето хора, които познавам имат 15-20 000 евро спестени. Това не е голяма сума.

П.П. Има и един друг пиниз при тегленето на ипотечни кредити. Вещото лице което оценява имота да надуе малко пазарната оценка и така да получиш близо 100% ипотечен кредит и да не се налага да взимаш друг заем. Това обикновено го уреждат брокерите и не ти се налага да плащаш нищо допълнително освен комисионната им.
Хасан
Цитат(lati1960 @ 09/12/2021, 22:23) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не съдя хората, които взимат заеми. Не. То си е тяхна работа.
Само казвам, че никой не дава кредит на загуба, и никой не опрощава заем. Дори да изглежда така.
Цената се плаща, винаги. Безплатно нищо няма на този свят, знаеш го. Бъди здрав!

Хайде да се върнем в далечната 1996-7 година. Помниш ли как се обезцени лева тогава? Някои хора взеха кредити и ги върнаха уж с голяма лихва, други изобщо не ги върнаха. И едните и другите спечелиха.
Ние с теб малко си приличаме. И аз съм свикнал да работя със собствени пари без да разчитам на кредити, което повече ми е пречело, отколкото помагало. Отчитам го като грешка.
Хасан
Цитат(lati1960 @ 13/12/2021, 19:57) <{POST_SNAPBACK}>
Нека го кажа така.
Не познавам човек, който да е преболедувал този вирус извън ковид отделение. Общувам иначе с много народ, такава е работата ми, и то в рисковите групи, от пенсионери, възрастни, роми, социално слаби, и т. н. Но, не видях болен с нещо различно от грип, тежки настинки и класическите инфекции познати досега. Че тежките пневмонии и грипове дотук да не би да не бяха опасни? Аз самият преди три години бях повален от тежък грип на легло, с почти 40 градуса, и едва се съвзех, с тежка пневмония, на антибиотици, и т. н. Нищо различно от описваните симтпоми за ковид сега. Подчертавам.
Ако, обаче, приемем, че има някакъв нов и непознат страшен вирус циркулиращ глобално навсякъде, то вече отиваме в сферата на т. нар. конспиративни теории. Няма начин. Щото, въпросът си стои - как се е появил, и защо вече две години не могат да го неутрализират? И, дали искат, властите? Теорията, че бил възникнал от някакви си животински пазари в Ухан и Китай са несериозни. Такива пазари има от стотици, хиляди години, защо чак сега? Не, не е това. Тогава? Ми лабораторията в Ухан!!! Е, чия собственост е? Ми на братята янки. Кои са собствениците? Ми Сорос, Гейтс, Мъск, Безос и сие. Обичайните заподозрени, които в съюз с китайците опитват да ни наложат новата "нормалност" и новия световен ред. Е, нататък да обяснявам ли?
Та. Ето какво се получава. Които подкрепяте идеята за глобална пандемия, отхвърляте истината как и защо се е появила, ако я има, и самият вирус. Хайде се уточнете. Марсианците ли ни го докараха тоя вирус? И, ако има такъв, кой го пусна? Щото е тунингован, факт. Тогава? Защо не скачате срещу тези, които ви го натресоха, ми скачате срещу антиваксърите? Ето го въпросът, главният. Е? Ние ли сме ви виновни, които отказваме да се подчиним на този план, а това е план, ако приемем, че има вирус и той е пуснат целенасочено. Щото двете неща вървят заедно. А с тях и т. нар. "ваксини". Които са тъпкани с разни отрови и вредни за хората неща.
Не можете да приемете едното, но да отхвърлите второто, и третото. Разбираш ли?
За мен нещата са прости. Стоя настрана от цялата тая гадост, поне докато мога и не ме насилят. Засега съм добре, благодаря на моя Бог! Нататък всеки да размишлява и да си прави избора.

Значи според теб съм изкарал заболяване подобно на тежък грип? Така ли да те разбирам? Не знам за грип при който се отслабва осем кг за три дни, като ти намалява мускулната маса, защото аз тлъстини почти нямам. Не знам за грип който осем месеца след края му още имаш проблеми със съня, макар и много по-малки. Не знам за грип при който пулсът да ти се увеличава като се движиш и даже когато се храниш месеци по-късно. Не знам за такъв грип с такива дълготрайни последици. Държа да подчертая, че не само не съм влизал в болница, но и нямах пневмония. Тези, които са боледували по-тежко как ли са били?
Ти добре стоиш настрана, но дали вирусът ще стои настрана от теб?
Питето
А тези, дето общуваш с тях, дали си правят тест за ковид? Щото без тест, как ще знаеш това ковид ли е, или обикновена настинка, или някоя друга болежка с подобна симптоматика. От една страна кинтите за тестовете, хем ако са положителни може да те карантинират, та става двоен автогол. Та няма ли тест, няма такъв филм "преболедувал ковид". Българина обича да минава евтино и да послъгва, особено когато го е страх. А аз познавам хора със зелен сертификат, които не са ваксинирани, та това прави ли всички зелени сертификати фалшиви? animatedwink.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.