Toва, че е казал че ще ходи пеша не означава, че ще ходи.
Просто няма да му позволят от съображение за сигурност.
Това са младоци с жълто около устата, които нямат никаква връзка с реалността.
Не съм сигурен. Може и да си прав. Което обаче означава, че някой, някои иззад паравана на официалната власт ще им дъпра конците. Това ли е? По което впрочем, лично аз имам доста важни въпроси, към новата власт, не че някой ще ми отговори /кой съм аз!/, но пък са важни, ето:
1. Ще предаде ли новата власт българските интереси относно допускането на Северна Македония до преговори с ЕС без да е изпълнила условията по договора от Преспа с България?
Щото първите сигнали са в тази посока. Тоест, отвъд океана явно натискат тези "младоци" точно това да сторят. И, какъв ефект ще има това във вътрешен план? Ще го допуснат ли коалиционните им партньори от БСП и ИТН, които се кълнат, че при сегашната ситуация това няма как да се допусне? Ще видим.
2. Ще предадат ли българските икономически интереси по т. нар. "зелена сделка" и Плана за развитие, което означава скоростно, в рамките на около 5 години поетапно закриване на въглищните ни централи и Мариците? Без разбира се на американската.

И без да сме изградили реални заместващи мощности - като нови реактори в Козлодуй или напрааво нова атомна в Белене? Кво стана всъщност с Белене? Нали преди изборите всички тия, от тези четири партии, се изредиха да се снимат пред "гьола"? Сега - тишина! Ще клекнат ли и по това пред Началството отвън? Схемата е същата, с която затвориха работещи реактори в Козлодуй преди години - парѝ срещу затваряне. А парите изчезнаха, знаем в чии джобове. Тоест, от такива схеми обществото ни не печели нищо!
3. Ще въведат ли възможно най-бързо електронно правителство?
4. Ще я правят ли най-сетне тая съдебна реформа, за да го махнат каскета и да заработи тя, или? Или ще идат на сделка с каскетите в нея, както се очертава. Гешев вече им подава ръка по това, чухме.
5. Ще съкращават ли реално администрация, или ще имитират това, като преместят едни лежачи от там тук, и обратното?
И т. н., и т. н., въпросите са много. От отговорите им лично аз ще си направя изводите дали действително това е власт с ново лице и такава на промените, или, както твърди д-р А, просто едни юнаци с черпаци заменят други до казана с народните благинки. За да се облажват те, ортаците, съпартийците, родата и аверите. Предстои да разберем скоро. Дотук е тихо и спокойно, но. По някои неща, като въпроса за Северна Македония сигналите не са добри. Ако клекнат на натиска отвън, ще си изпълнят задачката и поръчката, но, може би сте прави някои, че няма да изкарат дълго като управление. Защото, едно говореха преди изборите, сега май се очертава друго да вършат. А избирателят няма да прости това! Нито обществото ни. По което ми хрумва предположението, че това може да е власт камикадзе, която да изпълни набързо някои неприемливи за страната ни поръчки отвън, и да изчезне в небитието. И се сещаш кой с кои ще се върне /ти поне ще се радваш/. Но, да изчакаме.