Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Третата доза ваксина
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 11/12/2021, 12:17) <{POST_SNAPBACK}>
Пиши си. Не ми пречиш.

Редно е само да отбележим, че там е посочено какви ти ги пишеш. Но също не пречиш. Дори обратното, развлекателен си. good.gif
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 12/12/2021, 04:15) <{POST_SNAPBACK}>
...но на днешния етап трудно би могло да се намери по-неуместна кандидатура от еднолично узурпиралия трите независими клона на властта два пъти импйчвания едномандатен бивш президен, загубил едновременно....

И затова си избрахте Байдън. И ти гласува за него, нали!
Избрахте си мухлясъл лидер също както едно време СССР си държеше на изкуфялите старци.
Ами да ви е честит.
Надявам се, че му се наслаждавате на неадекватните изцепки.
Хасан
Цитат(Бай Ганьо @ 12/12/2021, 10:08) <{POST_SNAPBACK}>
Избрахте си мухлясъл лидер също както едно време СССР си държеше на изкуфялите старци.
Ами да ви е честит.

Ами кой да изберат? Такива им бяха кандидатите, все изкуфяли старци.
evanka
Цитат(Тарабас @ 11/12/2021, 19:49) <{POST_SNAPBACK}>
mRNA ваксините се разграждат след няколко часа. Няма как да има дълготрайни ефекти. РНК и ДНК са два различни “кода”.

mRNA е революция! В момента текат експерименти за HIV ваксина, която прави маймуни в експеримент имунни към HIV. Това е бъдещето в околологията. Но за сега у нас това е ерес. Докато майките от БГ Мама не одобрят ваксините, хората ще лекуват болните си роднини в Кръстова гора в гората със съдействието на самодиви и пияни православни попове. По-сигурно е и няма дълготрайни странични ефекти. Поне така казват самодивите.

РНК съобщението не е опасно, това е ясно.
Въпросът обаче е каква е онази компонента, която спира каскадната имунна реакция?
Ако не бъркам много, мисля че тя идва от противораковите имунни терапии и цялата трудност на рнк ваксините е била точно в това как да се ограничи имунния отговор. Възможно е от там да идват опасенията на някои хора, че може да се развие рак по късно.
Другите опасения са хормонални проблеми при жените. Много жени се оплакаха в нарушения на цикъла след ваксина и се опасяват, че това може да им доведе рак.
Срещнах и статия, която обяснява тромбопенията с инжекция на ваксината в кръвоносен съд, защото на никой не му се занимава с изтегляне на буталото. Да не говорим, че ваксини слагат всякакви девойки, първа година медицински сестри или пожарникарки на стаж...
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 12/12/2021, 04:15) <{POST_SNAPBACK}>
Не разбирам какво те учудва.

Благодаря за подробното изясняване!
Значи или аз не добре разбрах, или ти не добре се изрази.
От израза, "Байдън ме вълнува точно толкова, колкото и ти". помислих, че Байдън изобщо не те интересува, както и Бай Ганьо. А ти ми обясняваш, че и двамата достатъчно те интересуват - благодаря, разбрах. hat.gif
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 12/12/2021, 03:53) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за подробното изясняване!
Значи или аз не добре разбрах, или ти не добре се изрази.
От израза, "Байдън ме вълнува точно толкова, колкото и ти". помислих, че Байдън изобщо не те интересува, както и Бай Ганьо. А ти ми обясняваш, че и двамата достатъчно те интересуват - благодаря, разбрах. hat.gif

Не точно това ти обясних.
Бай Ганьо е интересен като голямото забавление на форума.
Байдън е интересен с някои добри предложения, които, обаче, не успява да прекара. Например идеята му за ограничаване на CO2 емисиите в атмосферата е смислена и навременна. Ето, в резултат на глобалното затопляне и повишаване на океанското ниво се наблюдава забележимо отстъпване на полегатото крайбрежие в курорта Маями, Флорида. Въпреки това Конгресът блокира предложението поради силното лоби на фосилните горива.
Може много да каже за силните и слаби страни на Байдън, но това едва ли вълнува някого, а и не му е тук мястото.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 12/12/2021, 00:08) <{POST_SNAPBACK}>
Ами да ви е честит.

След като се самоопределяш за възторжен представител на изоглавените 99% ето тук и чрез бурно възхищение от бившия едномандатен диктатор от комунистически тип, е по-целесъобразно да се кооперираш с някой от всезнаещите компетентни представители на вашата гилдия, когато искаш да провокираш политическа дискусия тип "старци в кръчма". smile.gif
D-rA
Цитат(Швейк @ 12/12/2021, 05:10) <{POST_SNAPBACK}>
Е, сега направо се оля ! wacko.gif - няма ли какво друго да правиш по нощите harhar.gif

Сега ли?
Всеки си има номер в живота - това е неговият, да оплюва всичко което не разбира и то с ерудицията която лигавник създава sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 12/12/2021, 09:13) <{POST_SNAPBACK}>
...оплюва всичко което не разбира и то с ерудицията която лигавник създава sunbathing.gif

Така да е, нямам възражения.
Само малки уточнения.
1. За разлика от някои нискообразовани самодейци, аз съм с инженерно образование. И освен това пиша грамотно (не съм оправил правописните грешки по-горе, за да не бъда обвинен отново, че променям автентичен цитат).
2. След като съществува "Църква на Летящото Спагетено Чудовище", си струва да се основе и "Църква на Генератора на Здравето". Чудесата с изцеляване на болни и недъгави са вече налице. Остава само неизбежната демонстрация на "Стани, Лазаре, и ходи!", и купища вярващи ще се затичат към Спасителя с протегнати ръце, предлагащи десятък, за да ги избави от ковид. good.gif
D-rA
Цитат(Shade @ 12/12/2021, 19:54) <{POST_SNAPBACK}>
2. След като съществува "Църква на Летящото Спагетено Чудовище", си струва да се основе и "Църква на Генератора на Здравето". Чудесата с изцеляване на болни и недъгави са вече налице. Остава само неизбежната демонстрация на "Стани, Лазаре, и ходи!", и купища вярващи ще се затичат към Спасителя с протегнати ръце, предлагащи десятък, за да ги избави от ковид. smile.gif

Само доказваш правотата на горната ми реплика... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 12/12/2021, 09:57) <{POST_SNAPBACK}>
Само доказваш правотата на горната ми реплика... sunbathing.gif

Така е, желязната аргументация на правота в горната ти реплика я прави самодоказуема. hat.gif
И не само признавам правотата на горната ти реплика. Признавам също така, че не мога да се сравнявам с теб (както си ме информирал нееднократно) по нито една от клаузите, които си изредил по-горе.
И след като приемам със съгласие всичките ти твърдения, очевидно тази дискусия е изчерпана. Така че предлагам да спрем дотук.
D-rA
Цитат(Shade @ 12/12/2021, 20:15) <{POST_SNAPBACK}>
И след като приемам със съгласие всичките ти твърдения, очевидно тази дискусия е изчерпана. Така че предлагам да спрем дотук.

Аз не съм те репликирал в тази тема (или лепнал се за теб, по твоите неотдавнашни твърдения) за да прекратявам нещо, което не съм започвал... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 12/12/2021, 10:30) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не съм те репликирал в тази тема (или лепнал се за теб, по твоите неотдавнашни твърдения) за да прекратявам нещо, което не съм започвал... sunbathing.gif

Да, разбира е, така е. Ти изобщо не си се лепил за мен в тази тема. И не си ми разпореждал какво да демонстрирам (възпитаните хора не се изразяват "Коментирай!", а "Би ли коментирал?"). Е, аз не ти разпореждам, просто вежливо ти предлагам да приключим с тези безсмислици.
Ако ти, обаче, си на друго мнение - твоя воля. В такъв случай предлагам на съплеменниците ти във форума да осигурят "помощ от приятел".
D-rA
Цитат(Shade @ 12/12/2021, 20:42) <{POST_SNAPBACK}>
Да, разбира е, така е. Ти изобщо не си се лепил за мен в тази тема. И не си ми разпореждал какво да демонстрирам (възпитаните хора не се изразяват "Коментирай!", а "Би ли коментирал?"). Е, аз не ти разпореждам, просто вежливо ти предлагам да приключим с тези безсмислици.
Ако ти, обаче, си на друго мнение - твоя воля. В такъв случай предлагам на съплеменниците ти във форума да осигурят "помощ от приятел".

Да, разбира се, благодарение на теб научаваме че всички които имаме друго мнение сме безсмислени... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 12/12/2021, 10:46) <{POST_SNAPBACK}>
Да, разбира се, благодарение на теб научаваме че всички които имаме друго мнение сме безсмислени... sunbathing.gif

От мен би могъл също така да научиш, че не е красиво да нагрубяваш грубо и тенденциозно онези, които имат друго мнение (желаеш ли линкове или затолкова помниш?), но явно толкова ти е дадено.
Със здраве!
D-rA
Цитат(Shade @ 12/12/2021, 20:57) <{POST_SNAPBACK}>
От мен би могъл също така да научиш, че не е красиво да нагрубяваш грубо и тенденциозно онези, които имат друго мнение (желаеш ли линкове или затолкова помниш?), но явно толкова ти е дадено.
Със здраве!

1. За разлика от някои нискообразовани самодейци, аз съм с инженерно образование.

Кои самодейци визираш? И като си с инженерно образование, защо се подиграваш на други инженерни решения, само защото са ти непонятни? sunbathing.gif
trаnsalp
Цитат(Shade @ 12/12/2021, 20:57) <{POST_SNAPBACK}>
Със здраве!

Като например някои хора с предварително увреден мозък които вярват на профани като Мангъров и кресливи простаци като Киро
Уникален си. Идея си нямаш какво правиш явно.
Питето
...щото новия модел не е толкова сериозен, и няма достатъчно измрели за да се произнесеш.
Shade
Цитат(D-rA @ 12/12/2021, 11:01) <{POST_SNAPBACK}>
Кои самодейци визираш? И като си с инженерно образование, защо се подиграваш на други инженерни решения, само защото са ти непонятни? sunbathing.gif

Ако виждаш себе си в това описание, аз нямам вина.
И да, наистина се подигравам на такива, които без изобщо да ме познават, ми декларират в прав текст като самонадеяни пубери "Не можеш да се сравняваш с мен!"
Shade
Цитат(trаnsalp @ 12/12/2021, 11:10) <{POST_SNAPBACK}>

Точно пък ти ли намери да се наместиш тук? smile.gif
Ако бях уникален, щях да предложа линкове към твоите добре аргументирани изразни средства: "добитък", "идиот", "изрод", "безумен", "несмислен", "лумпен", "малоумщина", "тъпотия", "изродена работа", "гьонурат", "лъжи", "мерзост" и т.н...

А иначе точният цитат е в малко по-различен аспект от онова, което се опитваш да пробуташ тук:
Проблемът е, че някои хора с предварително увреден мозък вярват на профани като Мангъров и кресливи простаци като Киро, защото от тях чуват онова, което им се иска да чуят. И игнорират всичко, което не го потвърждава. Главата в пясъка като щрауси и дотам.
D-rA
Цитат(Shade @ 12/12/2021, 21:57) <{POST_SNAPBACK}>
Ако виждаш себе си в това описание, аз нямам вина. И да, наистина се подигравам на такива, които без изобщо да ме познават, ми декларират самонадеяно в прав текст "Не можеш да се сравняваш с мен!"

Аха, ясно - имаш непоклатимо его и самооценка... Радвай и се, няма да ти преча.
Колкото до моята оценка в прав текст - нима не съм прав? Няма критерии общоизвестни по които да се сравняваш с мен. Ти си имаш твоя живот и твое житие и битие, а и нищо не знаеш за мен за да не съм прав... Което с нищо не принизява това което си.
Не, не виждам себе си в твоя пасквил, а и никой от форумците които пишат в този форум не го виждам в него.

Затова попитах да се конкретизираш - но явно няма да го направиш... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 12/12/2021, 12:23) <{POST_SNAPBACK}>
Затова попитах да се конкретизираш - но явно няма да го направиш... sunbathing.gif

По кой точно начин очакваш да се конкретизирам? С любимото ти клише "Докажи ми обратното?", след като от римско време насам е установен принципът да се доказва наличието на нещо, а не отсъствието му? Или с използване на твоите изразни средства като единствен разбираем за теб шаблон на изразяване? Не, благодаря, дотам няма да падна.
D-rA
Цитат(Shade @ 12/12/2021, 22:38) <{POST_SNAPBACK}>
По кой точно начин очакваш да се конкретизирам? С любимото ти клише "Докажи ми обратното?", след като от римско време насам е установен принципът да се доказва наличието на нещо, а не отсъствието му? Или с използване на твоите изразни средства като единствен разбираем за теб шаблон на изразяване? Не, благодаря, дотам няма да падна.

Простичък въпрос ти зададох по-горе, Кои самодейци визираш?Това което правиш сега, е съизмеримо с поговорката (приеми я и за кръчмарска) - измирисваш се като пръдня от гащи... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 12/12/2021, 12:41) <{POST_SNAPBACK}>
Простичък въпрос ти зададох по-горе, Кои самодейци визираш?Това което правиш сега, е съизмеримо с поговорката (приеми я и за кръчмарска) - измирисваш се като пръдня от гащи... sunbathing.gif

Пак се закрасти. smile.gif
И продължаваш да се излагаш, и да ме информираш за виденията си, които изобщо не ме интересуват. Не съм длъжен да се подчинявам на разпорежданията ти да се изповядвам като на разпит. Някога да съм ти искал подобни глупави обяснения? Ако това не то ясно - здраве да е.
D-rA
Цитат(Shade @ 12/12/2021, 22:51) <{POST_SNAPBACK}>
Пак се закрасти. smile.gif
И продължаваш да се излагаш, и да ме информираш за виденията си, които изобщо не ме интересуват. Не съм длъжен да се подчинявам на разпорежданията ти да се изповядвам като на разпит. Някога да съм ти искал подобни глупави обяснения? Ако това не то ясно - здраве да е.

Когато иноформираш общността тук, че
1. За разлика от някои нискообразовани самодейци, аз съм с инженерно образование.

следва да обясниш кои нискообразовани самодейци визираш... иначе се превръщаш в обикновено "trаnsalp" - ово определение... sunbathing.gif
trаnsalp
Цитат(Shade @ 12/12/2021, 22:07) <{POST_SNAPBACK}>
Точно пък ти ли намери да се наместиш тук? smile.gif
Ако бях уникален, щях да предложа линкове към твоите добре аргументирани изразни средства: "добитък", "идиот", "изрод", "безумен", "несмислен", "лумпен", "малоумщина", "тъпотия", "изродена работа", "гьонурат", "лъжи", "мерзост" и т.н...

А иначе точният цитат е в малко по-различен аспект от онова, което се опитваш да пробуташ тук:
Проблемът е, че някои хора с предварително увреден мозък вярват на профани като Мангъров и кресливи простаци като Киро, защото от тях чуват онова, което им се иска да чуят. И игнорират всичко, което не го потвърждава. Главата в пясъка като щрауси и дотам.

Дааа! Точно от теб бих могъл също така да науча, !че не е красиво да нагрубяваш грубо и тенденциозно онези, които имат друго мнение"!
Иначе за мен добре си изброил как говоря, но си забравил да посочиш, къде давам съвет как "От мен би могъл също така да научиш, че не е красиво да нагрубяваш грубо и тенденциозно онези, които имат друго мнение'. /съответно не е красиво да нагрубяваш/изясняваш с идиот, добитък, лумпен и т. Н../ Нооо понеже аз съм много наясно как говоря, няма как да пиша така. Напротив! В прав текст казвам, че според мен към идиотъ трябва да се отнасяш като към идиот. Добре е и да му го кажеш по някакъв начин. Няма как да уча другите, че е лошо да им се казват такива неща понеже не било красиво, а сам да ги върша.
Shade
Цитат(D-rA @ 12/12/2021, 12:59) <{POST_SNAPBACK}>
Когато иноформираш общността тук, че

следва да обясниш кои нискообразовани самодейци визираш... иначе се превръщаш в обикновено "trаnsalp" - пово определение... sunbathing.gif

Нищо такова не следва. Тук изповедалня ли е?
Както вече стана дума, ако някой вижда себе си в това описание, проблемът си е негов. Кой на кого е длъжен да му държи ръчицата и да го утешава?
Нямаш ли намерение вече да приключиш с тази диария? Защото аз съм дотук.
D-rA
Цитат(Shade @ 12/12/2021, 23:07) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо такова не следва. Тук изповедалня ли е?

Не, както не е и кофа за душевни полюции... sunbathing.gif
Catpuccino
Цитат(D-rA @ 12/12/2021, 19:13) <{POST_SNAPBACK}>
….да оплюва всичко което не разбира и то с ерудицията която лигавник създава sunbathing.gif

Хахахаххаххах това автопортрет ли беше w00tbrows.gif
Много си бил самокритичен…не знаех!
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 12/12/2021, 23:59) <{POST_SNAPBACK}>
Хахахаххаххах това автопортрет ли беше w00tbrows.gif
Много си бил самокритичен…не знаех!

От това което си цитирала, си изпуснала ..."Това му е номера"... или точния цитат е:
Цитат(D-rA @ 12/12/2021, 19:13) <{POST_SNAPBACK}>
Сега ли?
Всеки си има номер в живота - това е неговият, да оплюва всичко което не разбира и то с ерудицията която лигавник създава

Но явно е и твоя... Постоянно го доказваш, неясно защо. sunbathing.gif
Бай Ганьо
Тук мога да се съглася с теб.
Трябва да сме много внимателни при непълните цитати.
Понякога се изваждат от контекста несъзнателно и се получава манипулация.
Е някои колеги го правят съзнателно.
Те си знаят кои са.
Може и аз да съм сгрешил някъде.
Бих се радвал да бъда поправен навреме.
Тук в случая и аз бих направил същата грешка като Сатпучиното.
Все пак си прав и едва ли тя би се засегнала.
ByBa
[quote name='Shade' date='12/12/2021, 02:25' post='130839']

Но си струва да се коментират вече доказаните и потвърдени високи научно-технически познания, че например използваният в органичната химия графичен символ на пентозен пръстен, изграден от хидроксилни групи, безусловно превръща веригата на РНК в "кръгова". От което следва, че тази верига "светва за последен път", когато се облъчи с "генератора на здравето". "Генератор", който по аналогичен начин твърдо унищожава ракови "кръгове" и всякакви други болестотворни "кръгове". Понеже в химията на човешкия организъм подобни "кръгове" отсъстват.
"Генератор", чиято ефективност и универсалност е демонстрирана толкова убедително със силата на вярата, че изобщо не се нуждае от клинични изследвания.
----

Защо ли това ми звучи отнякъде познато, познато оттук, в някой постинг...не знам как обаче да потърся кой е авторът?

Начинът ти на писане не ми дава възможност да разбера дали иронизираш или пишеш това, което мислиш - праволинейно, без да влагаш емоции...така както ги влагат другите участници.
ByBa
каскадната имунна реакция
противораковите имунни терапии
рнк ваксини
.....
Срещнах и статия, която обяснява тромбопенията с инжекция на ваксината в кръвоносен съд, защото на никой не му се занимава с изтегляне на буталото. Да не говорим, че ваксини слагат всякакви девойки, първа година медицински сестри или пожарникарки на стаж...
[/quote]
Значи, всички виждаме къде се слага ковид ваксината.../нямам предвид новите варианти на слагане на ваксината, защото по същество, може би, и ваксината е променена - например ако се впръсква в носа/

Пълен кръгъл профан съм в тази област, но...все пак...да попитам...не трябва ли ПЪРВО да се избута буталото и после да се инжектира? За да не влиза въздух...иначе кръвоносни съдове има навсякъде...по-важно е да не попадне на нерв, но има области, където няма нерви...простете невежеството ми :-)
...
а, забравих и да ти се извиня персонално, ако си се обидила от обръщението, допуснато случайно ...добре, че те чета, а не те произнасям :-)щот винаги щях да те бъркам
Shade
Цитат(ByBa @ 12/12/2021, 15:40) <{POST_SNAPBACK}>
Начинът ти на писане не ми дава възможност да разбера дали иронизираш или пишеш това, което мислиш - праволинейно, без да влагаш емоции...така както ги влагат другите участници.

Не е необходимо човек да е кой знае колко проницателен, за да види, че когато някой, способен да заяви "Ти не можеш да се сравняваш с мен!", а после да добави "Имаш непоклатимо его и висока самооценка!", единствената емоция, която това предизвиква, е превиване от смях.
Ти как си с проницателността?

ByBa
Цитат(Потребител @ 06/12/2021, 11:41) <{POST_SNAPBACK}>
... две години след началото на тихата интифада, адептите на култа "Вярвам в науката!“ /все едно науката е някаква религия и в нея се вярва/, нямате нито сигурност срещу вируса, нито свобода ...

Поздрави :.)

От време ОнО хората на науката са подложени на всякакъв натиск и влияние - нека не си затваряме очите.

От време ОнО лекари и учени са били принудени да се съобразяват..."И все пак Тя се върти"...:-)

От време Оно те са били заклеймявани, ако са изказвали по-различно мнение от това на официалното /защо ли си спомням от време оно как един лекар, управителя май на Исул се беше изпуснал с един епитет към управляващите и го махнаха, защото уронвал престижа на лекарската професия...а на човекът просто не му бяха издържали нервите/.

От време ОнО има лекари и учени, които искат да уредят преди всичко себе си или са обзети от някаква и залагат на карта животът и здравето на другите - тук гледната им точка е егоцентрична, макар че се твърди, че го правят за другите /в очите на повечето американци бомбите над Хирошима и Нагазаки са били полезни... navikvane.gif /

Та от две години вече се посвещаваме в тайните на Ковида и човешката популация...

Потребител

... по-сложно е ...

... исторически погледнато е поучителна история, за това какво ще последва, ако в човечеството вземе връх най-лошата от жадуващите власт, крайна непреклонна ксенофобия ...

... хората са поизнервени ... дори тук ...

... повече от десетилетие се наблюдава методичен процес по енфорсване на различията, чрез култивиране и менажиране на егоизма и егоцентризма ...

... привързани сме към своите възприятия ...

... методологията е проста, грижливо отглеждане на евристичната система на възприятие ... чрез затрупване с много и несъществена информация например ...

... някак естествено спираме да си задаваме въпроса - Защо? ... примерно, инфлацията не е природно явление ...

- - -

... западняците сте кретени :.) ...

п.п. ... да изпреваря порязването - "кретени" не е обидно определение! ... идва от планинска област във Франция - Кретиен, където живеят е'ни симпатични селски хора - кретиени /дан' се бърка с chrétienne/... чак после се е разбрало, че наличието на тежки метали в питейната вода води до ... ама това е една друга история ...

Поздрави :.)

Хасан
Цитат(Shade @ 11/12/2021, 20:05) <{POST_SNAPBACK}>
Храбреци са, разбира се. Но завиване с одеялото презглава надеждно защитава от лоши чудовища в тъмното. За всеки случай... grin.gif

И аз бях така като бях на 4-5 годинки. Имам смътни спомени...
През последните два месеца по груби изчисления в САЩ умират средно по 1200 души на ден при над 65% ваксинирани пълнолетни в страната. Имаш ли данни колко от тях са ваксинирани?
Бай Ганьо
В щатите всяка година умират много хора и от обикновен грип, за който също има ваксини. Ако направят задължителни и тези ваксини всички тези хора ще бъдат спасени.
Не ли?
Защо не са ги направили до сега?
Хасан
Цитат(Бай Ганьо @ 15/12/2021, 12:06) <{POST_SNAPBACK}>
В щатите всяка година умират много хора и от обикновен грип, за който също има ваксини. Ако направят задължителни и тези ваксини всички тези хора ще бъдат спасени.
Не ли?
Защо не са ги направили до сега?

Може би защото грипът не е толкова смъртоносен.

https://www.bgonair.bg/a/4-world/221250-kov...onosen-ot-gripa
Бай Ганьо
Разбрах.
Нека 40 000 да си умират всяка година в щатите.
Не са много.
Shade
Цитат(Хасан @ 15/12/2021, 01:01) <{POST_SNAPBACK}>
И аз бях така като бях на 4-5 годинки. Имам смътни спомени...
През последните два месеца по груби изчисления в САЩ умират средно по 1200 души на ден при над 65% ваксинирани пълнолетни в страната. Имаш ли данни колко от тях са ваксинирани?

В САЩ ваксинациите срещу ковид са задължителни само на места, където работата е свързана с контактуване с много хора. Високата смъртност не е убедителен аргумент за антиваксърите, които в тази страна с традиционна обсесия за свобода и независимост, са мощна гилдия, по-силни и организирани (и най-важното по-интелигентни) от еквивалентните в България
Живея в щата, който е най-засегнат от ковид, и пред очите ми са минали такъв обем факти, че ако си поставя за цел, мога да напиша документален роман по темата. Но избягвам я коментирам, та да не се нервират излишно първосигналните, които всичко знаят и разбират, и с пяна на уста бълват мъдри поучения и съвети от категорията:
Цитат
Тук не е кофа за душевни полюции.
Избрахте си мухлясъл лидер. Стой си в щатско, боготвори си байдъновците и си живей живота
Хасан
Цитат(Shade @ 15/12/2021, 16:30) <{POST_SNAPBACK}>
В САЩ ваксинациите срещу ковид са задължителни само на места, където работата е контактуване с много хора. Високата смъртност не е убедителен аргумент за антиваксърите, които в тази страна с традиционна обсесия за свобода и независимост, са мощна гилдия, по-силни и организирани (и най-важното по-интелигентни) от еквивалентните в България
Живея в щата, който е най-засегнат от ковид, и пред очите ми са минали такъв обем факти, че ако си поставя за цел, мога да напиша документален роман по въпроса. Но избягвам да го коментирам, за да не се нервират излишно първосигналните, които всичко знаят и разбират, и с пяна на уста изхвърлят мъдри съвети и поучения от категорията:

Не разбрах при тази относително висока ваксинация какъв е процентът на починалите ваксинирани с две дози?

Много често срещам хора, които са преболедували съвсем леко и смятат, че е ненужно да се "бодат". Щом са го изкарали веднъж, щяли да го изкарат и втори път. Това не са точно антиваксери. Ваксините според тях са за кекавите и възрастните хора със заболявания.
Хасан
Цитат(Бай Ганьо @ 15/12/2021, 16:02) <{POST_SNAPBACK}>
Разбрах.
Нека 40 000 да си умират всяка година в щатите.
Не са много.

Властите в САЩ не могат да накарат хората да се ваксинират срещу ковид, който е много по-опасен, а ти се чудиш защо не ги карат да се ваксинират срещу грип. Ако беше преди 60-70 години, щеше да е друго.
Shade
Цитат(Хасан @ 15/12/2021, 07:00) <{POST_SNAPBACK}>
Не разбрах при тази относително висока ваксинация какъв е процентът на починалите ваксинирани с две дози?

Много често срещам хора, които са преболедували съвсем леко и смятат, че е ненужно да се "бодат". Щом са го изкарали веднъж, щяли да го изкарат и втори път. Това не са точно антиваксери. Ваксините според тях са за кекавите и възрастните хора със заболявания.

Не се откроява по-висок процент умрели ваксинирани на фона на всичките останали проценти. Ако имаше подобна тенденция, данните щаха да са публикувани със заглавия с огромен, удебелен червен шрифт. Разбира се, такива данни са налични, но не ме вълнуват, не съм ги търсил, и не разполагам с тях. Всичко е достъпно в мрежата, така че ако те интересуват, можеш да ги откриеш.

С оглед текущата реалност, дали вторият път се изкарва по същия начин, по-леко или много по-тежко, е нещо твърде индивидуално, което никак не зависи от кекавостта или възрастта.
Бай Ганьо
Аз не се чудя.
На мене ми е ясно.
Питето
За да се компенсира естествения подбор предполагам.
В САЩ, лечението се плаща (къде директно, къде през застраховки ама се плаща) и доста народ си преценява колко да рискува. Примерно Тръмп не му пукаше щото държавата осигурява на президента лечение срещу всичко възможно, за което има лечение. Сега, по-наивните с малките доходи... абе естествен подбор на ново ниво. Подозирам, че някои подхождат към темата хазартно, а други живеят силно изолирано, та са си преценили.
Хасан
Цитат(lati1960 @ 06/12/2021, 20:24) <{POST_SNAPBACK}>
Баща ти е застрашен от напреднала възраст и болно сърце. Нататък без коментар.
Бъди здрав, баща ти също!

Благодаря! Значи все пак не си напълно против ваксинирането. Поздравления!
lati1960
Цитат(Хасан @ 16/01/2022, 12:38) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря! Значи все пак не си напълно против ваксинирането. Поздравления!

Разбира се, че не съм. Аз самият съм ваксиниран още от дете с всички възможни дотук ваксини. Дори не ги помня колко са, и срещу какво са. Но съм. Аз съм против налагането на диктатура и тирания! на разделение чрез лъжа. На нов тоталитарен ред чрез измама и манипулация.Това са различни неща. Мисля някои още не осъзнавате, че са различни. Което е проблемът всъщност. Срещу който днес имаше масови протести в почти всички големи европейски държави - в Германия, в Италия, Франция... Гаврата с тенисиста Джокович в Австралия е показателна в каква нова реалност вече живеем. Саморазправата с този голям спортист е назидателна като послание към останалия свят - ваксинирайте се, или! no.gif Или губите всичко! Това ако не е диктатура, не знам какво е. Оправданията, че с ваксините се решава някакъв проблем, не работят. Защото самите ваксини не решиха нищо. Обратното. Колкото повече ви дупчат, толкова по-зле става. Кой кого лъже и прецаква, оставям всеки да си преценява сам. От мен толкова, по темата. Отвратителното безцеремонно линчуване в този смисъл на големия спортист Джокович за мен приключи въпроса. Дори за най-големите идиоти би трябвало вече да е станало ясно какво става и защо. Да продължавам да съм в режим обяснителен по тази абсурдна и ненормална ситуация за мен вече е безсмислено.
С цялото ми уважение, и нищо лично към никого тук!
Питето
Уважен си. При Джокович, балканската тарикатщина катастрофир челно у едни държавни закони, дето важели и за тарикатите. Ужас ти казвам. А за "ваксинното заробване", гледам излезе статистиката за миналата година, за смъртността в България, та чертичките за ковид-периода стърчат яко над тренда от предишните години... таковата, цената на свободата "сам да си преценяш" личи отдалече... 271.gif
lati1960
Цитат(Хасан @ 05/12/2021, 22:18) <{POST_SNAPBACK}>
И ква стана тя? unsure.gif Не само, че задължително ще има трета доза, но се и оказва, че трябва да е след третия месец, а не след шестия.
https://nova.bg/news/view/2021/12/03/348861...B8%D1%82%D0%B5/

Баща ми (85 г.) с триста доза си я постави и то чак когато лекуващият му кардиолог му каза, слагай я веднага след като изтече срока, ако искаш да живееш. Оказва се, че между третия и шестия месец не е бил достатъчно защитен. У нас обаче никой не иска да съкрати срока.

Точно по темата днес дойде изненадващо изказване точно на човекът, чиято заслуга по идентифициране на ковид вируса е най-голяма, на Люк Монтание, ето, вижте:
https://www.dnes.bg/notifikacii/2022/01/16/...-italiia.517183
https://dnes.dir.bg/comments/nobelistat-lyu...v-italiya-video
Ако някой не знае кой е Люк Монтание /между другото нобелов лауреат/, то значи няма право въобще да пише по темата тук. След това изказване, поне за мен всички спорове по въпроса се обезсмислят.
С цялото ми уважение към привържениците на тезата за "пандемия", но тя все повече издиша отвсякъде. Големият проблем е, че не издишат опитите светът ни да бъде вкаран в нов ред и нова "нормалност" от нов и стрешен тип диктатура и тирания, непознати досега. Защото всички дотук бяха регионални, макар и с претенциите да прераснат в световни. Но тази вече си е световна, факт. Навсякъде почти с пълзящо насилие се налага задължителна ваксинация, и в Австрия от 1 февруари, и в Германия, и във Франция, в Италия, в САЩ, навсякъде, и то точно в доскоро най-свободния и демократичен свят! Случайно ли е това? Ми не. Има сили, среди и хора, които се боят от свободата и демокрацията. Мисля е ясно кои. И мисля, че както винаги именно обществата в свободния свят няма да им позволи да постигнат целта си. Поне се надявам.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.