Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Третата доза ваксина
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Хасан
И ква стана тя? unsure.gif Не само, че задължително ще има трета доза, но се и оказва, че трябва да е след третия месец, а не след шестия.
https://nova.bg/news/view/2021/12/03/348861...B8%D1%82%D0%B5/

Баща ми (85 г.) с триста доза си я постави и то чак когато лекуващият му кардиолог му каза, слагай я веднага след като изтече срока, ако искаш да живееш. Оказва се, че между третия и шестия месец не е бил достатъчно защитен. У нас обаче никой не иска да съкрати срока.
Shade
Цитат(Хасан @ 05/12/2021, 12:18) <{POST_SNAPBACK}>
И ква стана тя? unsure.gif Не само, че задължително ще има трета доза, но се и оказва, че трябва да е след третия месец, а не след шестия.

Хм..., как така за България, където само 26% от населението са напълно ваксинирани с две дози, вече има задължителна трета доза?
При мен например въпреки незадължителността на ваксинацията и наличието на голямо консервативно лоби от конспиратори-антиваксъри, са ваксинирани 59.8% от населението. Като трета доза също е въпрос на лично решение.
Хасан
Цитат(Shade @ 05/12/2021, 22:44) <{POST_SNAPBACK}>
Хм..., как така за България, където само 26% от населението са напълно ваксинирани с две дози, вече има задължителна трета доза?
При мен например въпреки незадължителността на ваксинацията и наличието на голямо консервативно лоби от конспиратори-антиваксъри, са ваксинирани 59.8% от населението. Като трета доза също е въпрос на лично решение.

Написах, че ще е задължителна, защото натам вървят нещата. Дори това да не стане, ще бъде задължителна за всеки разумен човек. В момента в България не само, че не е задължителна, но и да искаш, не можеш да я поставиш преди шестия месец. Оказва се, че у нас имаме над 600 човека починали ваксинирани с две дози или с една на Янсен. По-голямата част от тях са възрастни хора и ваксинирани преди повече от три месеца.

Потребител

Цитат
И ква стана тя? unsure.gif ...

... две години след началото на тихата интифада, адептите на култа "Вярвам в науката!“ /все едно науката е някаква религия и в нея се вярва/, нямате нито сигурност срещу вируса, нито свобода ...

Поздрави :.)

Питето
Това го пишеш по интернет и живееш дето линейката пристига и те лекуват над това, дето може да платиш като лечение... ма не е така, нема такова животно. Мда, и науката ми дава повече шансове да оцелея, та заради това се придържам към нея.
lati1960
Цитат(Хасан @ 05/12/2021, 22:18) <{POST_SNAPBACK}>

Баща ми (85 г.) с триста доза си я постави и то чак когато лекуващият му кардиолог му каза, слагай я веднага след като изтече срока, ако искаш да живееш. Оказва се, че между третия и шестия месец не е бил достатъчно защитен. У нас обаче никой не иска да съкрати срока.

Приятелю!
Лесно можеш да провериш кой лъже и кой мами, и кой, кои казват истината по тази пишман пандемия.
Не ме разбирай погрешно, не желая да се правя на пророк, гадател и подобни неща, нито да ти внушавам какво да правиш. Но, примерно, ако за баща ти е трудно на тази възраст така скоростно да се дупчи /а според доктора му това го обричало на сигурна смърт, така разбрах/, то, ако не го ваксинират с трета и четвърта, а той продължи да живее... е, кой е лъжецът?! Разбираш ли? Просто е. Но не е за прости хора.
Бъди здрав, както и баща ти, и всички в дома ти! Както и всички останали тук!
Шаманите измамници рано или късно ще сгафят, не че и досега не, но така, че и най-наивните и заблудените ще разберат колко са ги мамили. Въпросът е - сега какво? Да ги бием ли тия, да ги махаме ли, какво да ги правим? Щото специално у нас робският ген примиренчески следва техните инструкции, не че им вярва вече някой. Докога ще ни баламосват и ще се гаврят с нас?! Докато стане нетърпимо ли! Хайде, хора, събудете се!
Хасан
Цитат(lati1960 @ 06/12/2021, 13:10) <{POST_SNAPBACK}>
Приятелю!
Лесно можеш да провериш кой лъже и кой мами, и кой, кои казват истината по тази пишман пандемия.
Не ме разбирай погрешно, не желая да се правя на пророк, гадател и подобни неща, нито да ти внушавам какво да правиш. Но, примерно, ако за баща ти е трудно на тази възраст така скоростно да се дупчи /а според доктора му това го обричало на сигурна смърт, така разбрах/, то, ако не го ваксинират с трета и четвърта, а той продължи да живее... е, кой е лъжецът?! Разбираш ли? Просто е. Но не е за прости хора.
Бъди здрав, както и баща ти, и всички в дома ти! Както и всички останали тук!
Шаманите измамници рано или късно ще сгафят, не че и досега не, но така, че и най-наивните и заблудените ще разберат колко са ги мамили. Въпросът е - сега какво? Да ги бием ли тия, да ги махаме ли, какво да ги правим? Щото специално у нас робският ген примиренчески следва техните инструкции, не че им вярва вече някой. Докога ще ни баламосват и ще се гаврят с нас?! Докато стане нетърпимо ли! Хайде, хора, събудете се!

Ти ми предлагаш баща ми да не си слага трета доза и така да провери дали лекарят му казва истината? w00tbrows.gif Ако му се размине, значи докторът кардиолог го лъже.
Баща ми е на 85 г., има кардиологично заболяване и е застрашен от ковид.
Потребител

... интелигентно, аргументирано и много последователно, както умее само колега по цех ... а, не се хвалите със здрава психика ...

... случайно да знаете, дислекцията придобива ли се подобно условен рефлекс? ...

lati1960
Цитат(Хасан @ 06/12/2021, 14:41) <{POST_SNAPBACK}>
Ти ми предлагаш баща ми да не си слага трета доза и така да провери дали лекарят му казва истината? w00tbrows.gif Ако му се размине, значи докторът кардиолог го лъже.
Баща ми е на 85 г., има кардиологично заболяване и е застрашен от ковид.

Баща ти е застрашен от напреднала възраст и болно сърце. Нататък без коментар.
Бъди здрав, баща ти също!
lati1960
Цитат(Хасан @ 05/12/2021, 22:18) <{POST_SNAPBACK}>

Всъщност истинската цел на виртуалната ковид пандемия е ето тази:
https://news.bg/int-politics/ot-dnes-v-ital...sertifikat.html
Тоталното разделяне на обществата и хората вече е факт!
Това си е нова форма на комунизъм и тоталитаризъм, с различно оправдание, но е същото. Ще има едни по-равни от равните, стига да се подчиняват абсолютно на властта, каквото и да им наредѝ. Светът вече открито отива към диктатура, и това не се крие. Засега добрата новина е, че ЕКомисията в Брюксел отказва да отговори на натиска на отделни държави и да задължи Съюза за задължителна ваксинация. Докога ще е така, ще видим. Крачката до нов вид глобален фашизъм е ваче малка. Дали ще бъде направена и тя, бъдещето ще покаже. Моята прогноза е, че ще се иде и към това, дано и този път не позная.
Shade
Цитат(Хасан @ 06/12/2021, 00:07) <{POST_SNAPBACK}>
Написах, че ще е задължителна, защото натам вървят нещата. Дори това да не стане, ще бъде задължителна за всеки разумен човек. В момента в България не само, че не е задължителна, но и да искаш, не можеш да я поставиш преди шестия месец. Оказва се, че у нас имаме над 600 човека починали ваксинирани с две дози или с една на Янсен. По-голямата част от тях са възрастни хора и ваксинирани преди повече от три месеца.

Всъщност нещата вървят в малко по-друга посока. Няма как да ти сложат вилата на врата и да те ваксинират насила. Преди около 70 години българските комунисти провеждат кампания за борба срещу тенията чрез масово унищожаване на селските кучета. Всеки собственик на куче е бил задължен доброволно или с бой да си доведе кучето до пукта за умъртвяване, където да го отровят със стрихнин.
Нищо подобно няма да се случи сега, но има много голяма вероятност в един момент и най-гласовитите кротко и без много приказки да подвият ръкав и да се примолят да ги ваксинират.
Хасан
Цитат(Shade @ 06/12/2021, 22:25) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност нещата вървят в малко по-друга посока. Няма как да ти сложат вилата на врата и да те ваксинират насила. Преди около 70 години българските комунисти провеждат кампания за борба срещу тенията чрез масово унищожаване на селските кучета. Всеки собственик на куче е бил задължен доброволно или с бой да си доведе кучето до пукта за умъртвяване, където да го отровят със стрихнин.
Нищо подобно няма да се случи сега, но има много голяма вероятност в един момент и най-гласовитите кротко и без много приказки да подвият ръкав и да се примолят да ги ваксинират.

В Гърция вече е задължителна за хората над 60 г. и в много други страни се обсъжда така да стане. Както написах, дори да е само препоръчителна, тя ще е задължителна за всеки разумен човек. Кардиологът на баща ми каза, че няма значение възрастта и заболяванията на човека, всеки трябва да си сложи трета доза, ако иска да е здрав. Само че има един период от няколко месеца в които е по-малко защитен. Затова умират ваксинирани.
evanka
Цитат(lati1960 @ 06/12/2021, 19:35) <{POST_SNAPBACK}>
Тоталното разделяне на обществата и хората вече е факт!
Това си е нова форма на комунизъм и тоталитаризъм, с различно оправдание, но е същото.

Ако всички са ваксинирани, няма да има разделяне на обществото на ваксинирани-неваксинирани.
И съответно всички ще имат право да ползват градски транспорт, ресторанти ...и т.н.
Помисли и ми кажи има ли в човешката история форма на общество, в което хората да не са били подчинени на някакви правила. Идеално и свободно общество, в което никой не дължи нищо, прави си каквото иска без последици ...?
Все от някъде сме натиснати. И ако задълбочиш разсъжденията, ще забележиш, че принудителната ваксинация е все пак една съвсем малка загуба на свобода, в сравнение с други писани и неписани правила, на които доброволно се подчиняваш без да го правиш на проблем.

Питето
Клише от наръчника на пропагандатора: "Оплюй опонента, ако нямаш адекватен отговор." ...по-здрав или беше прозд, ли... обърквам се от многоточията...
lati1960
Цитат(evanka @ 07/12/2021, 16:03) <{POST_SNAPBACK}>
Ако всички са ваксинирани, няма да има разделяне на обществото на ваксинирани-неваксинирани.
И съответно всички ще имат право да ползват градски транспорт, ресторанти ...и т.н.
Помисли и ми кажи има ли в човешката история форма на общество, в което хората да не са били подчинени на някакви правила. Идеално и свободно общество, в което никой не дължи нищо, прави си каквото иска без последици ...?
Все от някъде сме натиснати. И ако задълбочиш разсъжденията, ще забележиш, че принудителната ваксинация е все пак една съвсем малка загуба на свобода, в сравнение с други писани и неписани правила, на които доброволно се подчиняваш без да го правиш на проблем.

По принцип е така.
/Не само аз, предполагам, всички сме с ваксини още от деца, по различни заболявания, шарка, детски паралич, не ги помня докрай... / Само че.
С тази ковид пандемия нещата не са наред. Гнили са. От самото начало. Купища лъжи. Противоречия. Манипулации. Увъртания, и от властите, и от учените... Пример с новия окси-докси микрон или както там са го кръстили щам: Учените още не са го разгадали, не им е ясно почти нищо по него, а ваксините май вече готови, новите! blink.gif То така беше и още с първия вариант, в Китай, после навсякъде. Да не изреждам всичко. Отвсякъде погледнато тази "пандемия" е съмнителна, затуй което си писала, макар и вярно, не се отнася за нея.
Дори малкото автентично инфо за самите ваксини ме убеди, и не само мен, че в никакъв случай не бива да позволя да ме боцнат. Това е. Нататък всеки да си прави избора и да си носи последиците. Не искам да влияя на никого.
Питето
Цитат(lati1960 @ 08/12/2021, 20:42) <{POST_SNAPBACK}>
... Пример с новия окси-докси микрон или както там са го кръстили щам: Учените още не са го разгадали, не им е ясно почти нищо по него, а ваксините май вече готови, новите! blink.gif То така беше и още с първия вариант, в Китай, после навсякъде....

Аха, гледаш жирафа в зоопарка и коментираш: "Е тЕ такова животно нЕма."
Ми хората почти 20 години подготвят тази технология за светкавично (100 дни за нова ваксини до етап "камионите с ваксините тръгват по света") създаване на ваксини, за да може ваксината да е готова преди задълбочените изследвания върху новия вирус. Щото вируса няма да чака да го изследват подробно и с години. Еле пък ако е някой изкуствено създаден и използван за тероризъм (каквито са били опасенията навремето, заради които ДАРПА "поръчва" новите ваксин, технологията зад тях, де)...
Е, може все пак рептилите да продължават със световната конспирация...
evanka
Цитат(lati1960 @ 08/12/2021, 19:42) <{POST_SNAPBACK}>
По принцип е така.
/Не само аз, предполагам, всички сме с ваксини още от деца, по различни заболявания, шарка, детски паралич, не ги помня докрай... / Само че.
С тази ковид пандемия нещата не са наред. Гнили са. От самото начало. Купища лъжи. Противоречия. Манипулации. Увъртания, и от властите, и от учените... Пример с новия окси-докси микрон или както там са го кръстили щам: Учените още не са го разгадали, не им е ясно почти нищо по него, а ваксините май вече готови, новите! blink.gif То така беше и още с първия вариант, в Китай, после навсякъде. Да не изреждам всичко. Отвсякъде погледнато тази "пандемия" е съмнителна, затуй което си писала, макар и вярно, не се отнася за нея.
Дори малкото автентично инфо за самите ваксини ме убеди, и не само мен, че в никакъв случай не бива да позволя да ме боцнат. Това е. Нататък всеки да си прави избора и да си носи последиците. Не искам да влияя на никого.

Едно време е имало сакатлъци с ваксини и лекарства, но информацията не е стигала до хората. В началото на 70-те един наш съсед почина след ваксина (алергичен шок), което разбира се не е било повод да се спрат ваксините, дори напротив - много хора сега предпочитат ваксини от 'стария тип", защото били по-безопасни. Нищо подобно, просто няма масова информация за страничните им ефекти, но наивни хора си мислят, че те са за предпочитане.

За днешната епидемия никой не крие информация - пълно е със сайтове за статистика. Страничните ефекти на ваксините, броя на пострадали след ваксина, са описани и публикувани в надеждни сайтове, както и броя починали от ковид.
Ковид епидемията тръгна с лъжи, защото тръгна от Китай - там лъжата е метод за информиране.
После, за нещо непознато, всеки си има мнение, дори и специалисти в тази област. Други търсят внимание по медиите и предлагат шокираща информация, вместо достоверна... Което обърква хора като теб.
В днешно време е много лесно да се направи ваксина върху нов щам, когато матрицата е вече готова.
Генетичните манипулации са много напреднали и стават все по-лесни. Ако тази епидемия се беше случила преди 20г, ваксина нямаше да има и положението щеше да е драматично, икономически нямаше да издържим дълъг глобален локдаун.
lati1960
Цитат(evanka @ 09/12/2021, 13:29) <{POST_SNAPBACK}>
Едно време е имало сакатлъци с ваксини и лекарства, но информацията не е стигала до хората. В началото на 70-те един наш съсед почина след ваксина (алергичен шок), което разбира се не е било повод да се спрат ваксините, дори напротив - много хора сега предпочитат ваксини от 'стария тип", защото били по-безопасни. Нищо подобно, просто няма масова информация за страничните им ефекти, но наивни хора си мислят, че те са за предпочитане.

За днешната епидемия никой не крие информация - пълно е със сайтове за статистика. Страничните ефекти на ваксините, броя на пострадали след ваксина, са описани и публикувани в надеждни сайтове, както и броя починали от ковид.
Ковид епидемията тръгна с лъжи, защото тръгна от Китай - там лъжата е метод за информиране.
После, за нещо непознато, всеки си има мнение, дори и специалисти в тази област. Други търсят внимание по медиите и предлагат шокираща информация, вместо достоверна... Което обърква хора като теб.
В днешно време е много лесно да се направи ваксина върху нов щам, когато матрицата е вече готова.
Генетичните манипулации са много напреднали и стават все по-лесни. Ако тази епидемия се беше случила преди 20г, ваксина нямаше да има и положението щеше да е драматично, икономически нямаше да издържим дълъг глобален локдаун.

Пълно е с дезинформация. Не с информация, по тази т. нар. "пандемия".
Иначе, едни депутати от евро парламента дори тръгнаха да съдят Евро Комисията, понеже не прави публични договорите с фармацефтичните компании производители на ваксини, в които надлежно е описано самото им съдържание. Нататък всичко е спекулация. Дори на учени, които ни обясняват какво било. Това си е само тяхно мнение, нищо повече. Та, укриването на истината също си е форма на лъжа. Или поне манипулация.
Според мен всичко се направи, за да ни натъпчат с тия гадости във "ваксините". Всичко води към това. Останалото са подробности, по тази измама, не само за мен. Пример ще ти дам от днес, от Гърция: Днес гръцкото правителство решѝ, че зелените сертификати там ще важат не 6 или 9, както другаде в Еврозоната, ами само за 3 месеца! Тоест, дори да си се ваксинирал, след три месеца, ако не се дупчиш пак със същите лайна, вече нямаш сертификат. И така, докога? Утре ще издадат указ, и не само в Гърция, убеден съм /пак ще говорим/, че това важи само седмица. Тоест, ще трябва да ни дупчат всяка седмица! А може би всеки де? 292.gif no.gif Защо не. След време и това може да им хрумне. Така че, вярвайте им на тези, които искате, ваша работа. Акъл няма да ви давам. Аз в тази игра няма да участвам, и дано моя Бог ми помогне никога да не ме принудят. А който иска да си играе с Дявола, да заповяда. Успех му желая. Ще има нужда. Макар че изходът е ясен. sad.gif
Бай Ганьо
Цитат(evanka @ 09/12/2021, 13:29) <{POST_SNAPBACK}>
Ако тази епидемия се беше случила преди 20г, ваксина нямаше да има и положението щеше да е драматично, икономически нямаше да издържим дълъг глобален локдаун.

На кой въобще му хрумна, че глобален локдаун ще реши вирусна инфекция.
Да, никой няма да умре от вируса, но и няма да е жив след това.
Това е такова безумие, че няма смисъл от разискване.
Единствено за което съжалявам, че се родих и живях в най-глупавото поколение на човешката цивилизация.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 09/12/2021, 05:39) <{POST_SNAPBACK}>
На кой въобще му хрумна, че глобален локдаун ще реши вирусна инфекция.
Да, никой няма да умре от вируса, но и няма да е жив след това.
Това е такова безумие, че няма смисъл от разискване.
Единствено за което съжалявам, че се родих и живях в най-глупавото поколение на човешката цивилизация.

Може ли аз да ти отговоря?
Както се позовем се на кумира ти, можем да постулираме, че това е хрумнало на някой, който има проблем със себе си.
В тази връзка, в което и поколение на човешката цивилизация да се родиш и живееш, ако си носител на същата персоналност, пак ще бъдеш в аналогична конфликтна ситуация.
Бай Ганьо
Ти си прозрачно ясен, така че запази квалификациите за себе си.
ByBa
Цитат(Потребител @ 06/12/2021, 16:56) <{POST_SNAPBACK}>
... интелигентно, аргументирано и много последователно, както умее само колега по цех ... а, не се хвалите със здрава психика ...

... случайно да знаете, дислекцията придобива ли се подобно условен рефлекс? ...

Да

поздрави :-)
ByBa
Цитат(Питето @ 07/12/2021, 23:58) <{POST_SNAPBACK}>
Клише от наръчника на пропагандатора: "Оплюй опонента, ако нямаш адекватен отговор." ...по-здрав или беше прозд, ли... обърквам се от многоточията...

Що бе?
Много......................................................................
.................................................................................
.....................................................
исках да напиша многоточията .....................................................какво ти говорят ?
ByBa
Цитат(lati1960 @ 06/12/2021, 21:35) <{POST_SNAPBACK}>
. Светът вече открито отива към диктатура, и това не се крие.

Така е, но забрави да добавиш - В ИМЕТО НА ОБЩОТО БЛАГО, бе !
ByBa
Цитат(evanka @ 07/12/2021, 17:03) <{POST_SNAPBACK}>

Така е, с тази разлика, че ако пътувам в градския транспорт БЕЗ БИЛЕТ, ще ме глобят 20 лева, докато ако пътувам без маска...ами без стол, без пушка, без грим....Та, разликата е в средството...не транспортното, ако ме разбираш, а това, което ПРОТИВ волята на хората им искат да им го вкарат...дори няма смисъл да обяснявам какво, защото ТОВА СИ Е МОЕТО тяло - откраднете ми портмонето, саксията /пардон сака/, дори и бастуна, но тялото си е МОЕ ...и тоя, който ми го...ще си го получи тъпкано...

:-)

и от там...до забраната на абортите е една крачка...вие все още не знаете колко са свободни българите, в сравнение с американците...
ByBa
Цитат(lati1960 @ 08/12/2021, 21:42) <{POST_SNAPBACK}>
С тази ковид пандемия нещата не са наред. Гнили са. От самото начало. Купища лъжи. Противоречия. Манипулации. Увъртания, и от властите, и от учените... Пример с новия окси-докси микрон или както там са го кръстили щам: Учените още не са го разгадали, не им е ясно почти нищо по него, а ваксините май вече готови,

Не само това, ами и

начина на приказването

по медии, телевизии и прочие, където започват със Опасния нов Враг...О....и продължават с речитатива от предишните вече до болка познати приказки за предпазване, та да стигнат до...че О все още се изследва...хаха

кое О

ОО

?
ByBa
Аз мисля, че не е лошо да се преразгледа - отново - имунизационния календар и да се премахнат някои ваксини !

В Америка няма ваксини срещу туберкулоза...и има случаи на туберкулоза...

Да бе, като пишеш, че лъжата тръгнала от Китай...то затова Китай е вече първа ВЕЛИКА сила...
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 09/12/2021, 08:32) <{POST_SNAPBACK}>
Ти си прозрачно ясен

Сигурно е така, щом настояваш, и няма да се затръшкам.
А как мислиш, дали също така съм предсказуем до степента, до която ти си, или не чак дотам? wink.gif
D-rA
Цитат(ByBa @ 09/12/2021, 19:21) <{POST_SNAPBACK}>
Така е, с тази разлика, че ако пътувам в градския транспорт БЕЗ БИЛЕТ, ще ме глобят 20 лева, докато ако пътувам без маска...ами без стол, без пушка, без грим....
и от там...до забраната на абортите е една крачка...вие все още не знаете колко са свободни българите, в сравнение с американците...

... изпускаш "без гащи", което кореспондира със забраната за абортите... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(ByBa @ 09/12/2021, 19:26) <{POST_SNAPBACK}>
Не само това, ами и

начина на приказването

по медии, телевизии и прочие, където започват със Опасния нов Враг...О....и продължават с речитатива от предишните вече до болка познати приказки за предпазване, та да стигнат до...че О все още се изследва...хаха

кое О

ОО

?

Ако не беше трагедия всичко това, щеше да е смешно и комично. Но не е. sad.gif
А аз продължавам да се чудя защо по-голямата част от обществата прие така лесно тази невероятна измама ковид?
Някои хора, особено по медиите, изпадат буквално в екстаз от факта, че са ги натъпкали с някакви отрови и гадни химикали! huh.gif no.gif За жалост феноменът е факт - толкова е елементарно хората да бъдат вкарани в режим на диктатура и тирания! Дори те самите го желаят и се натискат. Тъжно.
Питето
Голяма сила са, още ядът квото докопат. Бъркаш размера със силата. Аре като за детската градина — Давид и Голиат, или силата срещу размера. Китай са просто голям размер. Виж, комшиите им са сила, японците, без собствени природни ресурси и с пъти по-малко население станаха втора икономика, а китайците го докараха от размер, обаче си остават назад, еле пък собствения им народ в собствената им държава.
Тарабас
Третата доза не е вече актуална. Идва четвърта.
Швейк
Да де - още сума букви има в гръцката азбука
Бай Ганьо
https://bntnews.bg/news/nova-zelandiya-zabr...178057news.html

Потвърждение на думите ми по-горе.
За протокола не съм пушач, но това което се опитват да направят някои идиоти минава всички граници.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 09/12/2021, 22:53) <{POST_SNAPBACK}>
Потвърждение на думите ми по-горе.
За протокола не съм пушач, но това което се опитват да направят някои идиоти минава всички граници.

И таз добра! Сега пък някакви местни закони в Нова Зеландия ни в клин, ни в ръкав били потвърждение на някакви твои думи по-горе. Тези думи ли имаш предвид?
Това, което се набива на очи е, че точно както се биеш в гърдите за уж голям антикомунист, точно така изразяваш възхищение от всички бивши и съвременни диктатори, които "били направили толкова много хубави неща". Последният ти кумир-диктатор е един самовлюбен авторитарен бивш президент, тотално потъпкал всички закони, който толкова умело наложи култ към личността си, че слага в джоба си комунистическите диктатори. Зомбиран си в преклонение към него до степен въпреки типично комунистическите му изцепки да го обявиш за най-големия антикомунист на съвремието. И ме убеждаваше как по твой образец в един момент онзи щял да ми залипсва. За протокола, продължава да не ми липсва, точно обратното.

Да, определено не си в час... no.gif
Дали всичко това не е страничен ефект от коронавируса? Може би за теб е по-здравословно вместо непрестанно да се тръшкаш, че вятърът си духа, просто да се ваксинираш. И неописуемата ти трагедия да приключи веднъж завинаги.
Shade
Цитат(Швейк @ 09/12/2021, 22:08) <{POST_SNAPBACK}>
Да де - още сума букви има в гръцката азбука

Да, ама ще стане трудно на всемогъщите задкулисни тарикати, дето правят големи пари с промоции на мутации на този вирус, ако междувременно гръцката азбука се изчерпи. Току-виж това доведе и тях да ги хване ковид със страничните си ефекти и не много висока смъртност. След като несъмнено не са се ваксинирали с ваксините, предизвикващи масов мор, които пробутват на наивните глупаци.
Хасан
Цитат(Тарабас @ 10/12/2021, 07:49) <{POST_SNAPBACK}>
Третата доза не е вече актуална. Идва четвърта.

Мисълта ми беше, че много ваксинирани с две дози се разболяха, а някои и умряха между третия и шестия месец от ковид след втората ваксина. В болницата Плевен имаше и сега има много болни с две дози Пфайзер, вярно не са в интензивното и не умират, но са с пневмония и дълго време ще се възстановяват. Ако бяха си сложили след третия месец трета доза, нямаше да боледуват по такъв начин.
Тарабас
Това е целта на ваксинацията. Да не се умитра от една въздушно капкова инфекция.
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 10/12/2021, 09:42) <{POST_SNAPBACK}>
Може би за теб е по-здравословно вместо непрестанно да се тръшкаш, че вятърът си духа, просто да се ваксинираш. И неописуемата ти трагедия да приключи веднъж завинаги.

Мислиш, че ако се ваксинирам ще спра да се тръшкам!!!
Стой си в щатско, боготвори си байдъновците и си живей живота.
За другите не бери грижа.
Ние ще се оправим някакси.
Не мога да повярвам....
D-rA
Една определяща ситуацията мисъл на Борис Стругацки:
"Робството не започва от робовладелците.

Робството започва от робите. Истинската същност на робството е в съзнателната замяна на свобода за сигурност."
lati1960
Цитат(ByBa @ 09/12/2021, 19:17) <{POST_SNAPBACK}>
Така е, но забрави да добавиш - В ИМЕТО НА ОБЩОТО БЛАГО, бе !

Че те всички диктатори точно това твърдят - че било за общото благо. no.gif
Аз обаче продължавам да съм шашнат от лекотата, с която голямата част от обществата приемат налагането на подобни тоталитарни модели, меко казано. Да, в случая с ковид щуротията го направиха много хитро и постепенно, стъпка по стъпка, търпеливо, на принципа на постепенно сварената жаба. На определени етапи части от истински демократичните общества реагираха, с масови протести, дори ексцесии, локални бунтове... Всичко потушено силово и драстично, на мига. Ключова е ролята на медиите и правителствата. Оттам внушенията са непрекъснати и методични, в стил ала Гьобелс, когато едни лъжи повтаряни многократно се превръщат в "истина" за обществата. Единствената защита и отпор засега е в нет мрежите, но не изключвам варианта скоро да се вземат мерки и в този смисъл. Което ще е още един признак за налагане на въпросната диктатура, в глобален и всякакъв план. Засега се използва мекия вариант, като в медиите не се позволяват мнения извън официалната версия за "пандемията". Знаейки това, мнозина коментатори и учени си налагат автоцензура, като не смеят да говорят открито за проблема, да кажат истина по него. Единствен у нас беше Мангъров, но на него скоро ще му бъдат повдигнати дисциплинарни обвинения, а защо не и съдебни: https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/248133-...tervyu-dokument
Та, това ако не е диктатура, какво е?!
Хасан
Цитат(Питето @ 09/12/2021, 22:45) <{POST_SNAPBACK}>
Голяма сила са, още ядът квото докопат. Бъркаш размера със силата. Аре като за детската градина — Давид и Голиат, или силата срещу размера. Китай са просто голям размер. Виж, комшиите им са сила, японците, без собствени природни ресурси и с пъти по-малко население станаха втора икономика, а китайците го докараха от размер, обаче си остават назад, еле пък собствения им народ в собствената им държава.

Не ми ги хвали и двете държави. Там се бачка много яко, повече дори и от САЩ. Най-добре е в Катар, нищо че са мюсюлмани. sunbathing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 10/12/2021, 01:53) <{POST_SNAPBACK}>
Мислиш, че ако се ваксинирам ще спра да се тръшкам!!!
Стой си в щатско, боготвори си байдъновците и си живей живота.
За другите не бери грижа. Ние ще се оправим някакси.
Не мога да повярвам....

Хи-хи-хи, буквалист! Нито го мисля, нито ме интересува!!!
Ето, дори Борис Стругацки е дал интерпретация на понятието "глава, заровена в пясъка" с обяснението, че истинската същност на робството е илюзорна замяна на реалността с вяра и надежда. В случая вяра и надежда, че като не се ваксинираш, ще ти се размине.
Вярвай си, няма лошо. Пожелавам ти да ти се размине и за разлика от теб нямам ни най-малкото намерение да кълна кръчмарски "Дано те тръшне вирусът, дано!"

Къде ще стоя и докога ще стоя там, това не е твоя работа. По-добре не навлизай сфера, която е извън компетнтността на клишетата, с които боравиш.

Да бера грижа за теб? Това може да се случи само в сънищата ти. Дреме ми как се оправяш.

И аз не мога да повярвам, че след като презирам кримималния престъпник Тръмп, пред когото ти се прекланяш, автоматично ми припсваш боготворене на Байдън. По образеца на нискообразования контингент в селска кръчма. Несъмнено очакваш да се пъна да го защитавам и превъзнасям. Както е видно, само дотук си. Байдън ме вълнува точно толкова, колкото и ти. smile.gif

Питето
Едните бачкат яко и са напред като количество с качество, а другите (дето са десет пъти повече и с ресурси под краката) бачкат яко, и едва го докарват до количество-то...

За Катар, когато си купя катарска техника, тогава ще мога да преценя дали държавата има потенциал или просто "Господ им е сипал с черпака и заради това не са гладни..."
Хасан
Цитат(Питето @ 10/12/2021, 17:54) <{POST_SNAPBACK}>
Едните бачкат яко и са напред като количество с качество, а другите (дето са десет пъти повече и с ресурси под краката) бачкат яко, и едва го докарват до количество-то...

За Катар, когато си купя катарска техника, тогава ще мога да преценя дали държавата има потенциал или просто "Господ им е сипал с черпака и заради това не са гладни..."

САЩ имат много повече ресурси на глава от населението от Китай. Япония изобщо не я споменавам, защото тя ресурси почти няма.
Като производител Китай е най-голям.
Катар не само че не са гладни, те са най-богати. Там данъци не се плащат. Държавата се грижи за почти всичко. Има много богати, а няма бедни за разлика от страните които изброих. Ако го нямаше исляма, супер щеше да бъде.
Хасан
Цитат(Тарабас @ 10/12/2021, 11:02) <{POST_SNAPBACK}>
Това е целта на ваксинацията. Да не се умитра от една въздушно капкова инфекция.

Вярно ли, че бременните жени в Германия се ваксинират само с Астра Зенека?
У нас тази ваксина изчезна, а има хора, които искат да си я сложат.
Тарабас
Не, не е вярно. С Астра не се ваксинира никой.
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 10/12/2021, 17:33) <{POST_SNAPBACK}>
Вярвай си, няма лошо. Пожелавам ти да ти се размине и за разлика от теб нямам ни най-малкото намерение да кълна кръчмарски "Дано те тръшне вирусът, дано!"

Вижте прикачените файлове

Понеже даваш връзка, където не исках да ти обяснавам (по твоя препоръка) но се налага да го направя, защото си усвоил да съвършенство манипулациите.
Никого никога не съм кълнал.
Никога в живота си не съм кълнал и няма да го направя.
Това се само болни мисли в твоята глава.
Просто казах, че ние не сме като вас.
Виж картинката и прочети мнооооого внимателно дървото, което сам си линквал.
Питето
Пак настъпваш мотиката. Катар са обречени, просто ти не го знаеш. Схемата е една и съща:

"... Науру!

Оказва се, че ако торът на милиони птици бъде печен от екваториалното слънце в продължение на стотици хиляди години, ще се получи нещо много, много ценно. Става ясно, че под плодородната почва на Науру се крие изумително съкровище. Веднага след като бива провъзгласена за независима република през 1968 година, Науру се хвърля в ураганен добив и износ на фосфати.

Колкото и да е невероятно, само няколко години по-късно Науру става НАЙ-БОГАТАТА СТРАНА В СВЕТА! Не Швейцария! Не Саудитска Арабия! Не Катар! Не... Отговорът е Науру! Десетхилядното му население започва да се къпе в невиждано охолство. Въпреки че обиколката на острова с кола отнема двайсет минути, абсолютно всички жители си купуват скъпи западни автомобили. Премахнати са, каквито и да било данъци. Вдигат се къщи от тежки материали. Поникват хотели. Построено е феноменално игрище за голф. Създадена е авиокомпанията „Науру“. Образованието, здравеопазването и много обществени услуги са напълно безплатни. Държавните служители си раздават екстравагантни заплати и бонуси. Фосфатните долари създават гарантиран доход и доброволна безработица. Миньорите, лекарите, чистачите, инженерите ... цялата работна ръка е внос от безфосфатната чужбина. Любимото занимание на самите науруанци е да карат колите си из острова, докато пият бира, и да хвърлят празните кутии през прозореца. Икономиката просперира. Животът е песен. Или по-скоро химн ...
...
През деветдесетте години обаче фосфатните залежи на острова се изчерпват. И то по най-кошмарния възможен начин ... В момента някогашната приказна Гогенова импресия е едно от най-ужасяващите места на света. "
от Иво Иванов

Ей на такова нещо се възхищаваш. При китайците, пак си в грешка, водят по количество, ама влагат най-много труд от най-много хора, което е обратното на онова, дето наричаме рай.
Същото и с ваксинирането — един гледа етикета, друг рекламата, трети статистиката...
Хасан
Цитат(Тарабас @ 10/12/2021, 18:35) <{POST_SNAPBACK}>
Не, не е вярно. С Астра не се ваксинира никой.

Значи са ме излъгали затова, че бременните се ваксинират само с Астра Зенека? Така и предполагах.

Не се ваксинират защото не искат или защото я няма?
Чувам, че заради риска от миокардит при РНК ваксините, се препоръчва за мъже до 30 години.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.