Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Когато няма справедливост
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Здравейте!
Темата е за Правосъдието, у нас. С главна буква. Конкретно за Прокуратурата и главния прокурор, и по принцип, и конкретно за настоящия. Отварям я, понеже аз пак нещо не разбирам - защо са дадени толкова права на главния прокурор? blink.gif Задачата му, и на Прокуратурата въобще, е да повдига обвинения когато и където има доказателства за нарушаване на закона и извършване на престъпления. Просто е. За което не са нужни тези огромни права и тази неприкосновеност. Напротив. Нужно е да има някакъв орган, който да го санкционира /не само Гешев, въобще главните прокурори/, при отказ да си върши работата и да си изпълнява задълженията. Ако вие откажете да си вършите работата на работното място, какво следва за вас? За главния прокурор обаче не следва това. Нищо не следва. Защо? Щото едни тарикати още преди много-много години, когато са правели Конституцията и законите на страната ни след т. нар. промени от 1989-та, са ни заложили тази бомба със закъснител. Защо бомба? Щото са знаели, че точно те, от ДС и БКП, и техните изчадия, дечурлига и наследници, ще ошушкат държавата до дъно, и ще ни крадат ама яко! И, за да няма последствия за тях и ортаците им, са го измислили добре, това с главния неприкосновен от никого прокурор. България е единствената от източноевропейските страни, в която няма политик, държавник или виден общественик в затвора, за доказани престъпления. А доказателства бол! Но няма осъдени и затворени. Защо е така? Защото ги вардят именно главните прокурори. Не е само Гешев. Той пази ГЕРБ, Борисов и ДПС от последните 10 години. Преди него Цацаров правеше същото. Преди пък Велчев, Татарски... Не са важни имената. Самата институция Главна Прокуратура, както е формирана след 1989-та е с тази цел - да пази от народния гняв тези, които обират нацията. Поне аз така виждам нещата. А вие?
На това трябва да се сложи край! Крайно време е. Иначе каквото и да си приказваме, каквито и обещания да ни дават, схемата си остава същата, само лапачите се превъртат периодично, по грабежа над обществото. По същата причина много подкрепям Христо Иванов, без значение косурите му и всичко друго, защото той е политикът, който най-добре е схванал същината на проблема в държавата ни. А това е именно Съдебната власт и конкретно Главна Прокуратура, както са замислени и структурирани, като буфер и стена за грабителите, които дотук винаги остават безнаказани. Кирил Петков също даде заявка да се работи по въпроса. Дано. Но, ако не променят самия закон за съдебната власт и прокуратурата, каква е гаранцията, че като /ако успеят/ да махнат Гешев, новите няма да си сложат свой послушник, който пък тях да варди докато и те ограбват народа? Разбирате ли същината на проблема?
Докато няма законност и справедливост за всички, нищо добро не ни очаква като нация. Защото, каквито и промени да има, краденето ще продължи, на всички нива, понеже крадците и престъпниците се чувстват безнаказани. И са. Да не отварям разговор за самата престъпност, знаем как се разхождат такива с по няколко висящи дела, с по десетки, дори стотици регистрации за престъпни деяния, и т. н. Докога така! Това ли било демокрацията? Ми не е. Демокрацията първо е закон и ред, за всички. Справедливост. Оттам нататък много труд и работа, пак от всички. Крайно време е това да бъде казано, че и направено. Съмнявам се обаче, че у нас има воля за това. Вие какво мислите?
Бай Иван
Не знам тъй ли никой не се сеща какво трябва да се направи или просто бият в трета глуха.Предложението за контрольор на гл.прокурор е мижи да те лажем,щото някой пък трябва да контролира контролиращия и т.н.Решението е много ,просто,- мажоритарно избрано НС.В такова едно НС не може да има преобладаващо мнозинство което да избира свои хора в управлението.А, гл.прокурор трябва да се отчита на такова народно събрание.И което е най-важното да може НС да снема доверието си от гл. Прокурор преди края на мандата му. Мажоритарно избрано НС може да прави принципни закони независещи от това кой е на власт в момента.
Бай Иван
Друга важна промяна е нужна и в съдебната с-ма.Партийните и всякакви други мафиоти,могат да въздействат на всеки съдия,защото и той е човек и той има семейство.Трябва да се дадат по-големи правомощия на съдебните заседатели.Те трябва да преценят виновен ли е или не подсъдимия,а съдията само да следи за реда в залата и прилагане на на закона според наказателния кодекс.
lati1960
Цитат(Бай Иван @ 09/12/2021, 17:21) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам тъй ли никой не се сеща какво трябва да се направи или просто бият в трета глуха.Предложението за контрольор на гл.прокурор е мижи да те лажем,щото някой пък трябва да контролира контролиращия и т.н.Решението е много ,просто,- мажоритарно избрано НС.В такова едно НС не може да има преобладаващо мнозинство което да избира свои хора в управлението.А, гл.прокурор трябва да се отчита на такова народно събрание.И което е най-важното да може НС да снема доверието си от гл. Прокурор преди края на мандата му. Мажоритарно избрано НС може да прави принципни закони независещи от това кой е на власт в момента.

Аз съм за такива промени. Но, както и преди говорихме по друг повод с теб, те не са изгодни за властта у нас, без значение коя и каква е в момента. Понеже това означава спазване на законите и правилата от всички, вкл. от народните избраници, от министри, премиер, президент... no.gif Няма да го направят.
Освен всичко, контрапродуктивно е за една прохождаща млада демокрация, каквато сме ние, да си го кажем, е един човек да бъде облечен в толкова власт и неприкосновеност от никого. Щото е лесно да бъде сплашен, изнудван, купен или просто сложен от определени среди, за да ги обслужва и пази, от правосъдие. Което и наблюдаваме у нас. Същото го пише от години в евро докладите за страната ни, конкретно по темата за съдебната власт, в частност за прокуратурата. Но, дори това не може да сломи инстинкта на самосъхранение на продажната ни и крадлива политическа класа. На тях не им дреме, че сме на опашката по всичко. Нали си пълнят банковите сметки и офшорките! Днес примерно стана ясно, че макар с Хърватия да бяхме поканени заедно в чакалнята на банковия и валутен съюз, хърватите получиха право да правят евромонети, докато ние - не. Показателно е. Ако някой у нас си мисли, че в Брюксел управляват идиоти, които не са наясно какви ги вършим тук, много греши.
lati1960
Цитат(Бай Иван @ 09/12/2021, 17:29) <{POST_SNAPBACK}>
Друга важна промяна е нужна и в съдебната с-ма.Партийните и всякакви други мафиоти,могат да въздействат на всеки съдия,защото и той е човек и той има семейство.Трябва да се дадат по-големи правомощия на съдебните заседатели.Те трябва да преценят виновен ли е или не подсъдимия,а съдията само да следи за реда в залата и прилагане на на закона според наказателния кодекс.

Да, това е американската правораздавателна система. Засега няма по-добра измислена. Не е нужно да откриваме топлата вода, просто трябва да се въведе. Но, няма. И знаеш защо. Щото краденето, поне в тези огромни мащаби у нас ще трябва да спре. Не че тотално, винаги ще има тарикати, които ще опитват, но, което е дотук вече повече от 30 години, е безобразие! Самото ни общество е отровено от тази зловредна атмосфера на търпимост към далавери и престъпления по обогатяване, на всички нива. Дотолкова хората свикнаха с това, че не им правят вече впечатление и най-страшните скандали и нарушения на законите. Това не е нормално! Нужна е много работа, вкл. в психологически план, в морален, от медии, власт, образователна система, от всички, за да се излезе от този посткомунистически синдром, в който още пребиваваме като общество. Иначе, аз съм категорично за мажоритерен избор на всички нива и във всички сфери. Чрез избори трябва да се назначават и съдии, и прокурори, вкл. главния, и кварталните полицаи /шерифи/, и въобще всякакви отговорни длъжности в държавата. Както избираме кметове и президенти. Не случайно в две от най-развитите демокрации - американската и швейцарската, това е практика от столетия! Но се съмнявам, че у нас ще бъде въведено скоро. Първо, самата политическа класа няма да го позволи, наясно сме защо. Второ, самото ни общество не е дорасло граждански за подобен рязък скок в истинската демокрация. За която у нас само се говори, но нищо конкретно не се върши. Просто параван, за далаверите на всички нива. И една огромна говорилня.
Питето
Е ние имахме такова народно събрание, и накрая промениха конституцията, та Партията да е винаги начело. А да, и никой не потърси сметка на никого за предложението да изгубим суверенитет и да станем 16--та република... Толкоз за схемата "прокуратурата се отчита на народното събрание".
lati1960
Цитат(Питето @ 09/12/2021, 22:49) <{POST_SNAPBACK}>
Е ние имахме такова народно събрание, и накрая промениха конституцията, та Партията да е винаги начело. А да, и никой не потърси сметка на никого за предложението да изгубим суверенитет и да станем 16--та република... Толкоз за схемата "прокуратурата се отчита на народното събрание".

Де го чукаш, де се пука.
На някои тоя пусти социализъм мира не ви дава, на други пък Рошата.
Какъвто и разговор да подхванем тук, все към това ви тегли. Хора, комплекси ли избивате?
Иначе по тема ще напомня, че по мъгляв спомен от детството, преди 1989-та имаше едно предаване "Всяка неделя", с Кеворкян. Негов партньор в ефира в началото беше синът на виден партиец член на ЦК на БКП с име Пеко Таков, синът беше Янчо Таков. Тези двамата, Янчо и Кеворк, създадоха "Всяка неделя". Не беше лошо предаване, за тогава. Гледах го с интерес. По едно време обаче Янчо Таков се изгуби. Защо, мислиш? Човекът решил да прекара контрабанда от Турция няколко кожуха и кожени якета и манта. Хванаха го. Осъдиха го, и лежа. Факт. Син на член на ЦК!
Какво опитвам да кажа. Че, колкото и лошо да е било тогава, все пак органите на реда и конкретно прокуратурата не си поплюваха, вършеха си работата, колкото беше възможно в онези условия. Янчо Таков не беше единственият хванат в издънка от голямото добрутро, който облече раирани дрешки. А днес?
Да си дойдем на темата. Днес за знаеш някой от тези крадльовци да лежи? Ми няма такива. И то за милиарди!
Точно главният прокурор ги пази. Повдига обвинения само на политически неудобни на назначилите го, но и такива не лежат. Къде е Цветан Василев? Къде е Васил Божков? А Пеевски? Че какво стана дори с Баневи, с Бобоков, и т. н.? Всички се измъкват, щото си платят, и дим да ги няма. Гнила е направена Съдебната система, и смея да твърдя, че това е целенасочено. Точно за да се краде безогледно и безнаказано, на всички нива.
Така че, стига сте се връщали назад някои, ми да видим какво става днес. А става, че на главния прокурор са дадени такива правомощия и недосегаемост, че са го превърнали в защитна стена за политическата класа, която краде като за последно у нас. Ето това става. И не е само този днес, с каскета. Всички дотук вършеха същото - пазеха крадците от управлението от справедливостта на закона. Европейската комисия се умори да ни пише в докладите всяка година едно и също по това. Правят се, че не разбират нашите потурковци. Затова аз пак питам: Защо му е на главния прокурор тази недосегаемост? Тя не е необходима, ако си върши работата по Конституция и Наказателен Кодекс. А работата му е да повдига обвинения и да представя доказателства в съда, когато има наличие на такива за извършени престъпления. Просто е. Ако това върши, без да гледа на лице кои са подсъдимите, не е нужно някой да го пази от когото и каквото и да било. Кое не разбрахте някои?
Затуй съм на мнението на бай Иван, че и главният прокурор трябва да е избирателна длъжност, от обществото, а не назначена политически и от властта, без значение коя. Когато знае, че ще е и отзоваем, ако не си върши работата, тогава ще я върши, и още как. Това да важѝ и за кварталните полицаи, т. нар. шерифи, щото и те се сраснаха с престъпниците, с наркодилъри, сводници, джебчии, и си докарват доста мръсни парѝ с това. Нататък цялото ни общество се изродѝ тотално, морално и всякак. Без безпристрастна и истински независима Съдебна система нищо добро не може да се случи. Не само у нас. Но в България нещата са трагични в това отношение. Много се надявам Христо Иванов да стане министър на Правосъдието и да ги натиска новите да направят заедно така належащата съдебна реформа. Тя е ключова за бъдещото развитие на страната ни! Ако това не се направи, и то на пожар, всичко останало ще е напразно, щото краденето ще продължи.
lati1960
По темата днес се стигна до абсурдната ситуация МВР и Главна Прокуратура да продължат с буквалната война помежду си. Конкретният повод е разследването по източване на средства от строителството на магистрала "Хемус":
https://www.google.com/search?q=%D0%B2%D0%B...me&ie=UTF-8
Прокуратурата е образувала досъдебно производство за оказван натиск. А МВР преписка за отказ от изпълнение на служебни задължения. Защо се стигна до тази ненормална ситуация? Просто е, отговорът отдавна е ясен - заради Иван Гешев. Който вече съвсем открито брани от Закона назначилите го Борисов, ГЕРБ и ДПС, конкретно техни кадри, за които има данни за извършени престъпления. Рано или късно този човек, с каскета, ще бъде отстранен, и то напълно законно. Такава е логиката на събитията, ако искаме да сме наистина правова държава, с реално разделени власти. Това трябва да стане, и ще стане. Заедно с нов закон за съдебната власт, и т. н. механизми, които да не позволяват на следващ главен прокурор подобни действия. Но дотогава какво правим? Къде ще иде откраднатото, ако изобщо е в страната? Разчита се на дестабилизация, и, мога да прогнозирам, че тази зима от страна на Борисов, ГЕРБ и ДПС ще има не малко провокации срещу новата власт, не всички с открит източник, да не забравяме, че самият Борисов е железен кадър на същите служби, знае ги тези номера. Иначе за пръв път българското общество има шанс да потърси сметка на тези, които го ограбваха дотук. Съпротивата срещу това ще е колосална! Надявам се да не успее и всеки да получи заслуженото. Крайно време е това да се случи, за да продължим напред начисто.
D-rA
Нали знаеш че монетата винаги има две страни - винаги ще има недоволни, сега от Гешев, утре от този който го смени и т.н. Истината не е едностранна - а в България винаги истината е приятел на управляващите...

Никой не го е грижа за твоята или моята истина... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 12/12/2021, 21:20) <{POST_SNAPBACK}>
Нали знаеш че монетата винаги има две страни - винаги ще има недоволни, сега от Гешев, утре от този който го смени и т.н. Истината не е едностранна - а в България винаги истината е приятел на управляващите...

Никой не го е грижа за твоята или моята истина... sunbathing.gif

Наясно съм с това.
Но, мутренската истина, и ченгеджийската, заедно с посткомунистическата, са най-страшни.
Всички те бяха същината на управлението на Борисов и ГЕРБ, с подкрепата на ДПС. Затова трябваше най-после да бъдат наистина изчегъртани. Да, съгласен съм, и вече го писах, че не личността Гешев е главният проблем на Съдебната власт. Самата тя е структурирана така, че да не работи, още от началото на 90-те, когато правиха, знаеш кои, нашата нова Конституция. Трябват промени. Не само по нея, впрочем. От Брюксел ни го напомнят това всяка година, в докладите. Аз съм доволен, че в тази посока нещата ще тръгнат, надявам се. Преди много време писах тук, че младите, образованите, умните и дейните ще си поискат държавата и ще си я вземат. Е, случи се. Също напомних, че няма да е лесна тая работа. И, няма. Но, поне е някакво начало. По-добро е, от мутрите, ченгетата и остатъчните комунистически структури, прелели се в ГЕРБ и ДПС. Да, и в БСП. Но, ако си пуснеш днешното изказване на Нинова пред трибуната на парламента, ще се изнедадаш колко разумно и конструктивно звучи. Дали ще стане, друг въпрос. Заложени се тази неща, в коалиционното споразумение - за работещите, за бизнеса, за майките, децата, пенсионерите, за всичко. Ще видим. ГЕРБ вече е в историята. Надявам се. ДПС ще си кретат, те си имат своя 10%-ен електорат, от турчеещи се и роми, да са във вечна опизиция, така трябва. Нататък? Уверявам те, че младите хора у нас ще си нагласят рано или късно държавата такава, каквато си я искат и каквато е удобна за живеене, за тях, и децата им. А дали на нас с теб ни харесва... ми друг разговор. Много ми се ще заедно с Борисов да си иде скоро и човека с каскета от Прокуратурата, за да освободи обществото ни от старите посттоталитарни модели на отношения, и покровителство над крадците. Ще стане и това. Дано да е мирно, по законен начин, надявам се. Ако самият Гешев толкова мисли за страната си и народа си, много бързо трябва да освободи поста. Вижда, че покровителят му вече е аут! На какво се надява? Мимикрира с лукави декларации днес, че и той искал нулева корупция! Че кой ще му повярва? Да си ходи! Колкото по-бързо, толкова по-добре за нацията. Поне да го направи с достойнство!
Бай Ганьо
Цитат(lati1960 @ 13/12/2021, 19:44) <{POST_SNAPBACK}>
Преди много време писах тук, че младите, образованите, умните и дейните ще си поискат държавата и ще си я вземат. Е, случи се.

Кирил много се впечатлил от младият актьор, който ремонтирал сцената на читалището в селото на дядо му и го поканил за министър.
Да, ама трябвало сега да се ремонтира и покрива, защото течал. laughing.gif
Та този ли ще управлява министерство!

Цитат(lati1960 @ 13/12/2021, 19:44) <{POST_SNAPBACK}>
Но, ако си пуснеш днешното изказване на Нинова пред трибуната на парламента, ще се изнедадаш колко разумно и конструктивно звучи.

Тук съм безмълвен.
D-rA
По-скоро се приготви за президентско управление...
С толкова пръти в колелетата, това правителство е обречено... я изкара до пролетта, я не. sunbathing.gif
D-rA
Цитат(Бай Ганьо @ 13/12/2021, 20:31) <{POST_SNAPBACK}>
Тук съм безмълвен.

И си е така... За да я върнат в това ведомство хем шеф, хем вице..., от което Станишев я уволни като зам-министърка, за корупция.... след което зае мястото на Станишев, а него го "уредиха" за добри парици в Европата...
значи само едно - има голям кукловод в дълбока сянка в тая наша държавица... Явно се клати поне още един голям оборот на БКП паричките, забърсвайки и европариците...C'est la vie... sunbathing.gif

Питето
Баце, само за мерака да ставаме 16-та република трябваше да има доживотни присъди, ама нЕмаше, дори наопаки — същите прокараха в конституцията, тяхната партия винаги да е на власт... пак нямаше осъдени. Ма го били хванали за палта и го осъдили... осъдили са го, щото е прекалено тъп, и щото са разрешили отгоре на прокуратурата да му повдигне обвинения, а не щото била много работна и независима.
lati1960
Цитат(D-rA @ 13/12/2021, 21:58) <{POST_SNAPBACK}>
И си е така... За да я върнат в това ведомство хем шеф, хем вице..., от което Станишев я уволни като зам-министърка, за корупция.... след което зае мястото на Станишев, а него го "уредиха" за добри парици в Европата...
значи само едно - има голям кукловод в дълбока сянка в тая наша държавица... Явно се клати поне още един голям оборот на БКП паричките, забърсвайки и европариците...C'est la vie... sunbathing.gif

Добре, пичове. Само че.
ГЕРБ е аут. Борисов е аут. ДПС е аут. Надявам се, всички тия.
Дразни ви, че БСП е пак във властта. И мен ме дразни. Но. От изказването на Нинова става ясно, че новата власт ще работи за хората, за всички, които се трудят, плащат данъци, спазват законите и не вършат престъпления. Плюс обещанието за нулева корупция. Вие не им вярвате. Аз също. Но, аз ще им дам срок, поне няколко месеца, за да видим какви ще ги направят. Нека изчакаме, и после пак да говорим. Става ли?
Аз лично им вярвам на тези момчета. Искате ли да ви кажа защо? Щото са назначени, и те, пак от Биг Брадър отвъд големото море. Тоест, и те изпълняват поръчка. А поръчката е добра, щото е от Вашингтон ДС, които най-после се усетиха, че интересите на Америка съвпадат с тези на българските граждани. Така че. Няма мърдане. Тези новите ще си изпълнят поръчката, затова не се съмнявайте, че ще бъдат безкомпромисни към всякакви опити да се кръшка по тъч линията на далаверите, кражбите и източването на държавата. С целия този грабеж. Опитвам се да ви кажа, че най-сетне в Щатите решиха, че у нас трябва да дойде власт, която да приключи този безкраен посткомунистически преход. Цената за Америка може и да не е толкова приемлива, понеже се отива към обгрижване на обикновените хора, което противоречи на американските разбирания за капитализъм. Но, ще го преглътнат. От тази гледна точка, новата ни власт ще ни въведе в новия свят и новите глобални условия, в които идните поколения трябва да пребивават. Разберете го това. ГЕРБ си свършиха работата, Борисов също, да си налягат парцалите. Вече не е актуално онова "Оставка!", и те го знаят. ДПС ще мимикрират, както винаги. Цонев го каза вчера, в парламента, между другото много разумно изказване, особено що касае приноса досега. Истината каза човека. Нататък? Нов свят, нова глобалност, нова власт, нови хора, предимно млади ще са, преглътнете го. Това е положението. Не сте съгласни? Ми ваш проблем.
lati1960
Цитат(D-rA @ 13/12/2021, 21:03) <{POST_SNAPBACK}>
По-скоро се приготви за президентско управление...
С толкова пръти в колелетата, това правителство е обречено... я изкара до пролетта, я не. sunbathing.gif

Този път грешиш.
Не за друго, а щото ролята на президента Радев беше инцидентна, по остсрелването на ГЕРБ, Борисов и ДПС от властта. Този път с позволението на правилното посолство. animatedwink.gif Този сигнал подсказва, че хоризонтът на това управление ще е по-дълъг, отколкото някои прокобяват. Не че няма да има трусове, издънки и проблеми, грешки и забежки. Ще има. Но, отвъд голямото море дадоха сигнал през закона Магнитски, че е нужен нов подход към властта у нас, с нови хора и играчи, предимно млади, образовани, знаещи и можещи. Лично аз нямам нищо против. Всичко е по-добро от мутрите, ченгетата и преките наследници на посткомунистическата кочина. С това се свърши! Вярвате някои или не, но е така.
Оттук-насетне ще видиш, че Радев ще си наляга парцалите, и ролята му вече ще е нищожна. Самите изказвания на Кирил Петков в този смисъл са показателни. Властта насетне категорично ще се еманципира от зависимостта си от президента. Цялата работа беше да се махнат ГЕРБ, Борисов, мутрите и ченгетата с подкрепата на ДПС. Нататък предстои нова политическа игра. Връщане назад този път няма да има. Ако щеш, глобалната ситуация го изисква.
Нов свят, с нови хора и нова власт. Това ще е. Не ни харесва? Наш проблем. Никой не ни пита!
lati1960
Цитат(Питето @ 13/12/2021, 22:39) <{POST_SNAPBACK}>
Баце, само за мерака да ставаме 16-та република трябваше да има доживотни присъди, ама нЕмаше, дори наопаки — същите прокараха в конституцията, тяхната партия винаги да е на власт... пак нямаше осъдени. Ма го били хванали за палта и го осъдили... осъдили са го, щото е прекалено тъп, и щото са разрешили отгоре на прокуратурата да му повдигне обвинения, а не щото била много работна и независима.

Не е така.
Янчо Таков не е бил единственият, тогава. Но, няма да споря.
Да сме живи и здрави, поне още две-три години, и ще видиш. Гаранция, че не малка част от които са крали дотук, ще идат на топло! Пак ще говорим. Просто иска време процедурата по премахване на Гешев първо, после промени по съдебното законодателство, но, ще стане. И не за друго, а щото такива са директивите отвъд голямото море. Там най-после решиха, че е време законността у нас да заработи. Щото разбраха, че зад краденето и усукването, прозират всъщност интересите на едно друго посолство, сещаш се кое. От което като нова власт полза ще има страната ни. Америка най-после разбчра, че има полза от законност, ред и прозрачност в българското управление. И въобще. Ми добре. Остава да бъде направено. И ще бъде. Не се съмнявай. Щото и краденето досега беше пак с позволение отвън. Ако не ги вардеха грабителите иззад граница, нямаше да могат така да се разпасват у нас. Играта обаче се променѝ! Някои още не сте го разбрали, ще го разберете.
Хасан
Цитат(D-rA @ 13/12/2021, 21:03) <{POST_SNAPBACK}>

За да се случи това, някоя от четирите партии трябва да се оттегли от управлението? Защо да го прави? neprichom.gif
lati1960
Цитат(Хасан @ 14/12/2021, 12:05) <{POST_SNAPBACK}>
За да се случи това, някоя от четирите партии трябва да се оттегли от управлението? Защо да го прави? neprichom.gif

good.gif
Ако предположим, че все пак някоя прояви глупостта да го стори, то същата ще е аут на следващите избори за парламент, а, ако това се случи, такива ще са неизбежни. Тоест, това би било буквално политически харакири, буквално самоубийство! no.gif Не, едва ли. Има един вариант да стане, който включва нареждане отвъд големото море към някоя от същите, но, към коя? Сещам се само за Демократична България, може би. БСП няма да го сторят, те толкова години драпаха да се доберат до властта... не, няма да са те. Хората на Слави? Енигма. Ако имат сделка с Борисов и ДС нова, възможно е. Ще си проличи. Да поживеем, ще видим. Бъдещето ще покаже.
Rat_in_the_house
Дай от началото, че се обърках. Пък с тая тема си на моя територия и...не обичам като почне някой юнашки да гази цветта без да мисли.

Изброй ми, моля, правомощията, които има Гл. прокурор по закон и видовете дела, в които по принцип участват прокурори.

За да ги сравним с правомощията на главните прокурори в уж по-цивилизованите държави и да сравним нашия по-властен ли е, не е ли... Или пък е същият?

п.с. ужасно е, когато по толкова специфични теми се наливат клишета с кофите и се бичи толкова долнопробен политически брейнуошинг.
D-rA
Цитат(lati1960 @ 14/12/2021, 11:55) <{POST_SNAPBACK}>
Оттук-насетне ще видиш, че Радев ще си наляга парцалите, и ролята му вече ще е нищожна.

Наистина ли си наивник или си заслепен от Деси sunbathing.gif
Хасан
Цитат(Rat_in_the_house @ 15/12/2021, 23:10) <{POST_SNAPBACK}>
Дай от началото, че се обърках. Пък с тая тема си на моя територия и...не обичам като почне някой юнашки да гази цветта без да мисли.

Изброй ми, моля, правомощията, които има Гл. прокурор по закон и видовете дела, в които по принцип участват прокурори.

За да ги сравним с правомощията на главните прокурори в уж по-цивилизованите държави и да сравним нашия по-властен ли е, не е ли... Или пък е същият?

п.с. ужасно е, когато по толкова специфични теми се наливат клишета с кофите и се бичи толкова долнопробен политически брейнуошинг.

Колега, не знам дали знаеш, че един прокурор за да расте нагоре, срещу него трябва да има компромати, за да е зависим. Това важи и за съдиите. Срещу тези, които няма, си стоят в Окръжна прокуратура или в Окръжен съд. Колко ли има за главния прокурор, за да го изберат? neprichom.gif
Rat_in_the_house
В коя система, изградена на вертикален принцип на подчинение, не е така?
Бай Ганьо
Цитат(lati1960 @ 14/12/2021, 10:38) <{POST_SNAPBACK}>
Нов свят, нова глобалност, нова власт, нови хора, предимно млади ще са, преглътнете го. Това е положението. Не сте съгласни? Ми ваш проблем.

https://youtu.be/E40pzA0Fdj0
Хасан
Цитат(Rat_in_the_house @ 16/12/2021, 11:15) <{POST_SNAPBACK}>

Аз лично за друга такава система в държавата не знам. Не твърдя, че няма.
Питето
Ще, ще, ще... Новите нямат елементарна икономическа грамотност и гласуваха управление на икономиката с декрети и мораториуми, щели да окошарват досегашните ефективно — смях, смях. След нова година ще има шумни разследвания на едни милиарди народна пара, ще има показни акции на милицията, ще се размахват (без да се показва какво съдържат) едни папки с яки доказателства... за да се насочи гнева от сметката за ток и парно към някой друг. А ако случайно успеят да осъдят някого, то след година-две ще му плащаме милиони обезщетения заради нелепо правораздаване.
Щом БСП участва, ще има още по-яко крадене, и не, няма да има осъдени, щото после (като се завърти колелото и останат в опозиция) да не ги осъдят тях.
Хасан
Цитат(Питето @ 16/12/2021, 12:59) <{POST_SNAPBACK}>
Ще, ще, ще... Новите нямат елементарна икономическа грамотност и гласуваха управление на икономиката с декрети и мораториуми, щели да окошарват досегашните ефективно — смях, смях. След нова година ще има шумни разследвания на едни милиарди народна пара, ще има показни акции на милицията, ще се размахват (без да се показва какво съдържат) едни папки с яки доказателства... за да се насочи гнева от сметката за ток и парно към някой друг. А ако случайно успеят да осъдят някого, то след година-две ще му плащаме милиони обезщетения заради нелепо правораздаване.
Щом БСП участва, ще има още по-яко крадене, и не, няма да има осъдени, щото после (като се завърти колелото и останат в опозиция) да не ги осъдят тях.

Споко бе, поправиха се днес. Бъди малко по-толерантен към тях. Дай им поне 100 дни да ги видим що за стока са.
https://offnews.bg/politika/ns-se-popravi-t...-da-766875.html
Rat_in_the_house
Във всички. Че даже и в частния сектор. Качването нагоре по стълбичката винаги си е имало цена.
Хасан
Цитат(Rat_in_the_house @ 16/12/2021, 15:56) <{POST_SNAPBACK}>
Във всички. Че даже и в частния сектор. Качването нагоре по стълбичката винаги си е имало цена.

В другите системи хората не са защитени така както магистратите и има и други начини да се отърват от тях, дори и да не са зависими.
Питето
Дай ми новата си кола, да се уча да шофирам. За трийсетина дни, само... Що бе, то само ламарина, не е цяла държава с живота на хората.
Хасан
Цитат(Питето @ 16/12/2021, 17:24) <{POST_SNAPBACK}>
Дай ми новата си кола, да се уча да шофирам. За трийсетина дни, само... Що бе, то само ламарина, не е цяла държава с живота на хората.

Дадена ти е за четири години още на 14.11.2021 година. Ти и още трима сте спечелили изборите за нея.
Питето
Баце, ние тогава сме избирали шофьори на държавата, и тези обясняваха че знаели и можели да шофират, ама май са излъгали ... та може да се промени ситуацията и спешно да си търсим други шофьори...
Хасан
Цитат(Питето @ 16/12/2021, 18:14) <{POST_SNAPBACK}>
Баце, ние тогава сме избирали шофьори на държавата, и тези обясняваха че знаели и можели да шофират, ама май са излъгали ... та може да се промени ситуацията и спешно да си търсим други шофьори...

Да сме гледали като сме ги избирали. Новите избори са чак след 4 години. Така беше и при Баце. Човекът си изкара мандата.
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 16/12/2021, 12:02) <{POST_SNAPBACK}>

По-добре това неопитно и неориентирано момче, отколкото обиграните, крадливи и нагли мутри и ченгета на Батко.
Без да се засягаш. Камъните не са към твоя двор и политически пристрастия, имаш право на тях. С цялото ми уважение разбира се.
lati1960
Цитат(D-rA @ 15/12/2021, 23:29) <{POST_SNAPBACK}>
Наистина ли си наивник или си заслепен от Деси sunbathing.gif

Може и да съм. Ще видим.
Но вече дадох от коя висока трибуна дойде подкрепата за новото правителство, от Нейно Превъзходителство посланика на САЩ г-жа Херо Мустафа. Днес новият ни премиер отиде в Брюксел, откъдето също ще получи подкрепа, не се съмнявам. Тоест, това е положението, нещата ще се развиват в тази посока. Разбира се, Борисов с ГЕРБ си остават резервен вариант, ако се получат много големи издънки, дадох няколко точки по съответните актуални теми. Но, голем Брат отвъд океански залага вече на млади хора в родното управление, връщане назад няма да има, надявам се. Що касае Радев, той е част от същата игра - по мирното и безкръвно подменяне на управленския модел, получи се. Клеветите, че бил руски агент са смехотворни, ако се проследят във времето изказванията му най-вече зад граница. А че някои не го харесват, техен проблем. И аз не харесвах Борисов, но го търпяхме повече от 10 години! Така че, свиквайте. animatedwink.gif
Питето
Къде пише, че трябва да се изкара пълен мандат? Точно пък ББ имаше такива моменти с оставки. Може пак да се прекъсне мандата на настоящите и пак да избираме, ако продължават с глупостите.
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 14/12/2021, 11:55) <{POST_SNAPBACK}>
млади, образовани, знаещи и можещи. Лично аз нямам нищо против.

Такива, нали:

https://www.youtube.com/watch?v=ZwD0KZu-XAw

Иначе е ясно, че почитателите на ПП нямат нищо против - тези нещастни същества също са с... алтернативна интелигентност, също като въпросния млад, образован, знаещ и можещ. smile.gif

А еко колко е акъла на самият Кирчо: https://youtu.be/LMnlcaF6HIo?t=108

8,5 милиарда хора са се ваксинирали по света - изглежда Кирчо е преброил и извънземните от околните галактики 406.gif
Хасан
Цитат(bloody.gerry @ 16/12/2021, 22:48) <{POST_SNAPBACK}>
Такива, нали:

https://www.youtube.com/watch?v=ZwD0KZu-XAw

Иначе е ясно, че почитателите на ПП нямат нищо против - тези нещастни същества също са с... алтернативна интелигентност, също като въпросния млад, образован, знаещ и можещ. smile.gif

А еко колко е акъла на самият Кирчо: https://youtu.be/LMnlcaF6HIo?t=108

8,5 милиарда хора са се ваксинирали по света - изглежда Кирчо е преброил и извънземните от околните галактики 406.gif

Е и какво от това, момчето се смути, но вторият му опит бе по-добър.

Кирчо се поправи веднага. Става въпрос за над 8 милиарда поставени ваксини, а не за ваксинирани хора. Посочи ми наш премиер, който да е по-образован от него?

Питето
От обща култура, населението на света е под 8 милиарда миналата година, та няма как, според човека от трибуната, да са ваксинирани 8,3 милиарда. Бустерните дози не са отделна ваксина, щото човека си е ваксиниран, та и от към математика и обща култура около ваксините пак е автогол.
Питето
Това вече сме го играли в България след 9-ти септември. Нова власт, нов свят, млади хора във властта (също толкова наивни като тези, щото това показват досега), забравяне на Гешев и царщината, край на спекулантите, ,шуробаджанащината, корупцията, уравление с декрети... Има чувството че: "Нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено."
Е на тебе ти е простено, щото обичаш да вярваш вместо да четеш читанки (по история примерно), ама и останалите гласоподаватели не остават назад. Виж ми подписа, от тогава е.
D-rA
Има го в нета
Вижте прикачените файлове
bloody.gerry
Цитат(Хасан @ 16/12/2021, 23:42) <{POST_SNAPBACK}>
Е и какво от това, момчето се смути, но вторият му опит бе по-добър.

Кирчо се поправи веднага. Става въпрос за над 8 милиарда поставени ваксини, а не за ваксинирани хора. Посочи ми наш премиер, който да е по-образован от него?

момчето се смути, но вторият му опит бе по-добър - викаш, току-виж до края на мандата се научил да произнася членоразделни речи, вместо да мучи безпомощно. ))))))))

Посочи ми наш премиер, който да е по-образован от него?

Писмо от Харвард: Кирил Петков е учил при нас близо 2 години "Бизнес администрация"

https://www.actualno.com/politics/pismo-ot-...ws_1648138.html

Ахахахаххахахахаххааххахахах )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ох, свърши ми въздуха, честно ....., чакай, че ми потекоха сълзи laughing.gif laughing.gif

Това е великия образован премиер на България - учил в Харвард "почти 2 години" ахахаххахаха )))))) Абе то всеки шушляк, който завършва селскостопански колеж учи повече от "близо 2 години". w00tbrows.gif А Кирчо е посещавал Бизнес училище, където учил бизнес администрация от септември 2005 до юни 2007. И туй-то. След това става ясно защо човека смята, че има поставено "ваксини на 8,5 милиарда хора" smile.gif /и накрая за протокола и за сведение на свръхобразования глупак - правилният израз е 8,5 милиарда души, не хора smile.gif /
Хасан
Цитат(bloody.gerry @ 17/12/2021, 08:19) <{POST_SNAPBACK}>
момчето се смути, но вторият му опит бе по-добър - викаш, току-виж до края на мандата се научил да произнася членоразделни речи, вместо да мучи безпомощно. ))))))))

Посочи ми наш премиер, който да е по-образован от него?

Писмо от Харвард: Кирил Петков е учил при нас близо 2 години "Бизнес администрация"

https://www.actualno.com/politics/pismo-ot-...ws_1648138.html

Ахахахаххахахахаххааххахахах )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ох, свърши ми въздуха, честно ....., чакай, че ми потекоха сълзи laughing.gif laughing.gif

Това е великия образован премиер на България - учил в Харвард "почти 2 години" ахахаххахаха )))))) Абе то всеки шушляк, който завършва селскостопански колеж учи повече от "близо 2 години". w00tbrows.gif А Кирчо е посещавал Бизнес училище, където учил бизнес администрация от септември 2005 до юни 2007. И туй-то. След това става ясно защо човека смята, че има поставено "ваксини на 8,5 милиарда хора" smile.gif /и накрая за протокола и за сведение на свръхобразования глупак - правилният израз е 8,5 милиарда души, не хора smile.gif /

Може и по-бързо да се научи, въпрос на психика е.
За Кирчо:
Завършва финанси в Университета на Британска Колумбия във Ванкувър и магистратура по бизнес администрация в Харвардския университет, където е класиран в челните 10% между завършилите неговия випуск.[3] Един от неговите преподаватели е професор Майкъл Портър, при когото специализира в развитието на клъстерни стратегии. Той е един от основателите на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ „Св. Климент Охридски“, асоцииран към Харвардския университет. В Центъра води курсове по икономическо развитие и микроикономика на конкурентоспособността.
Хайде покажи ми по-образован от него премиер, ама да бил такъв след 1944 година.
Писах ти, че се поправи. Поставените ваксини са близо 8,5 милиарда. Човекът е живял от 13 годишен в чужбина. Нормално е да допуска неточности в изразите.
bloody.gerry
Цитат(Хасан @ 17/12/2021, 11:49) <{POST_SNAPBACK}>
Може и по-бързо да се научи, въпрос на психика е.
За Кирчо:
Завършва финанси в Университета на Британска Колумбия във Ванкувър и магистратура по бизнес администрация в Харвардския университет, където е класиран в челните 10% между завършилите неговия випуск.[3] Един от неговите преподаватели е професор Майкъл Портър, при когото специализира в развитието на клъстерни стратегии. Той е един от основателите на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ „Св. Климент Охридски“, асоцииран към Харвардския университет. В Центъра води курсове по икономическо развитие и микроикономика на конкурентоспособността.
Хайде покажи ми по-образован от него премиер, ама да бил такъв след 1944 година.
Писах ти, че се поправи. Поставените ваксини са близо 8,5 милиарда. Човекът е живял от 13 годишен в чужбина. Нормално е да допуска неточности в изразите.

Да, да, друго си е да си учил "почти 2 години в Харвард" © 486.gif Тоя ще остане така в истрорията - Кирчо Канадеца, учил почти 2 години Харвард. Ма той направо се е свръхобразовал. smile.gif А иначе университети, макар и не в Британска Колумбия, всички сме завършили. smile.gif

Погледнах му дипломната работа - на тема оптимизиране работата на шивашки цех. smile.gif Лошо няма - да ходи да си отвори шивашки цех.

И отново - човека каза, че "8,5 милиарда хора са ваксинирани", а не, че били поставени "близо 8,5 милиарда ваксини". Другия глупендер пък не можа 2 изречения да върже. На Кокорчо бившия партньор от Дания потресен обясни, че "той е голям мошеник, но е много хитър". Удари единия, блъсни другия. smile.gif
Хасан
Цитат(bloody.gerry @ 17/12/2021, 13:22) <{POST_SNAPBACK}>
Да, да, друго си е да си учил "почти 2 години в Харвард" © 486.gif Тоя ще остане така в истрорията - Кирчо Канадеца, учил почти 2 години Харвард. Ма той направо се е свръхобразовал. smile.gif А иначе университети, макар и не в Британска Колумбия, всички сме завършили. smile.gif

Погледнах му дипломната работа - на тема оптимизиране работата на шивашки цех. smile.gif Лошо няма - да ходи да си отвори шивашки цех.

И отново - човека каза, че "8,5 милиарда хора са ваксинирани", а не, че били поставени "близо 8,5 милиарда ваксини". Другия глупендер пък не можа 2 изречения да върже. На Кокорчо бившия партньор от Дания потресен обясни, че "той е голям мошеник, но е много хитър". Удари единия, блъсни другия. smile.gif

Не посочи премиер, който да е по-образован от него. В БГ няма универистет, който да е равностоен на този във Ванкувър. Всеки може да направи лапсус. Какво толкова? Ще отречеш ли, че хората гласуваха за ПП заради него?
Какво да каже бившият му партньор след като са се съдили? Да го хвали ли? unsure.gif

bloody.gerry
Цитат(Хасан @ 17/12/2021, 14:12) <{POST_SNAPBACK}>
Не посочи премиер, който да е по-образован от него. В БГ няма универистет, който да е равностоен на този във Ванкувър. Всеки може да направи лапсус. Какво толкова? Ще отречеш ли, че хората гласуваха за ПП заради него?
Какво да каже бившият му партньор след като са се съдили? Да го хвали ли? unsure.gif

Кокорчо са го съдили, защото е измамил партньорите си - а вие чакате вас да "оправи". Ще ви оправи - както ви оправи Сакскобурга. smile.gif

И като стана дума - ето какъв премиер сме имали: Симеон II, цар на българите 1943 – 1946.

В Мадрид завършва Френски лицей.
Няколко години негов възпитател е известният български журналист, писател, философ и общественик Стефан Попов.
През 50-те е курсант във военната академия „Вали фордж“, гр. Уейн, щата Пенсилвания, САЩ.
Завръща се в Мадрид, където учи право от 1959 година в Мадридския университет, който и завършва през 1964 година.
Говори свободно седем езика: български, италиански, английски, немски, френски, испански и португалски.
В продължение на 13 години е председател на испанския филиал на френската групировка за отбранителна и електронна промишленост „Томсън“.

Да ти припомням ли как завърши славното управление на Кобурга или сам ще се сетиш? smile.gif
Хасан
Цитат(bloody.gerry @ 17/12/2021, 16:00) <{POST_SNAPBACK}>
Кокорчо са го съдили, защото е измамил партньорите си - а вие чакате вас да "оправи". Ще ви оправи - както ви оправи Сакскобурга. smile.gif

И като стана дума - ето какъв премиер сме имали: Симеон II, цар на българите 1943 – 1946.

В Мадрид завършва Френски лицей.
Няколко години негов възпитател е известният български журналист, писател, философ и общественик Стефан Попов.
През 50-те е курсант във военната академия „Вали фордж“, гр. Уейн, щата Пенсилвания, САЩ.
Завръща се в Мадрид, където учи право от 1959 година в Мадридския университет, който и завършва през 1964 година.
Говори свободно седем езика: български, италиански, английски, немски, френски, испански и португалски.
В продължение на 13 години е председател на испанския филиал на френската групировка за отбранителна и електронна промишленост „Томсън“.

Да ти припомням ли как завърши славното управление на Кобурга или сам ще се сетиш? smile.gif

Измамата по целият свят е престъпление, а срещу Кокорчо е водено гражданско дело. Значи няма как да е за измама. Има ли са граждански спор, който са решили чрез спогодба. И на теб може да ти се случи, няма нищо срамно.

Да сравниш образованието на Кобурга, което е от далечната 1964 година с това на Кирчо!? w00tbrows.gif Добър опит, наистина сравнение с останалите ни бивши премиери Симеончо беше наистина най-образован.
Да припомним ли какво завари Кобурга през 2001 година? Въпреки кражбите и безобразията страната дръпна напред. Имаше видим икономически растеж. Провери колко дългове остави Кобурга и колко ни остави Тиквата.
biggeorge
Цитат(Rat_in_the_house @ 16/12/2021, 11:15) <{POST_SNAPBACK}>

В армията, в полицията, в държавната администрация, в частните компании ... в цивилизованите държави.
Компроматите с нищо няма да помогнат ако си напълно некомпетентен да си вършиш работата, за която си назначен, без значение дали си компрометиращия или компрометирания.
Само в държавите от Трития свят на високите позиции се назначават компрометирани некадърници, за да бъдат лесно контролируеми от ЦРУ, КГБ, мафията, олигарсите, монополите, тайния световен елит и т.н.
Компрометираните некадърници (като Гешо Каскета) са само пионки, подставени лица, кукли на конци, зад които стоят други хора, които вземат истинските решения.
bloody.gerry
Цитат(Хасан @ 17/12/2021, 17:32) <{POST_SNAPBACK}>
Измамата по целият свят е престъпление, а срещу Кокорчо е водено гражданско дело. Значи няма как да е за измама. Има ли са граждански спор, който са решили чрез спогодба. И на теб може да ти се случи, няма нищо срамно.

Да сравниш образованието на Кобурга, което е от далечната 1964 година с това на Кирчо!? w00tbrows.gif Добър опит, наистина сравнение с останалите ни бивши премиери Симеончо беше наистина най-образован.
Да припомним ли какво завари Кобурга през 2001 година? Въпреки кражбите и безобразията страната дръпна напред. Имаше видим икономически растеж. Провери колко дългове остави Кобурга и колко ни остави Тиквата.

А, сега възрастта на Кобурга се оказа, че била проблем. smile.gif

Какво завари Кобурга ли - завари държава, в която за 4 години средната пенсия нарасна от приблизително 3 долара при умното и компетентно правителство на Виденов, избрано с около 70% от гласовете на умното население - на около 45 долара, т.е. към 15 пъти или 1500 процента. Завари държава, в която има финансова стабилност благодарение на въведения от злият Костав валутен борд и растеж на БВП.

А какво направи въпросният образован цар - продаде ордените на дядо си, на които мястото им беше в Историческия музей, "върна" си имоти, които не бяха негови, а държавни и изсече вековни български гори, като продаде дървения материал в Гърция. Но това е цвете - Кирчо, Кокорчо и техните отбрани млади и образовани малоумници наистина ще ви разкажат играта. smile.gif Те вече и започнаха - наложиха мораториум върху цените, благодарение на което, вместо сега да скочат с десетина процента, след 3 месеца ще скочат с 30%. И това е само началото. smile.gif
D-rA
Цитат(bloody.gerry @ 17/12/2021, 19:34) <{POST_SNAPBACK}>
Но това е цвете - Кирчо, Кокорчо и техните отбрани млади и образовани малоумници наистина ще ви разкажат играта. smile.gif Те вече и започнаха - наложиха мораториум върху цените, благодарение на което, вместо сега да скочат с десетина процента, след 3 месеца ще скочат с 30%. И това е само началото. smile.gif

Пропускаш изявеното му желание в Брюксел - да строим втори мост на Дунав?!? sunbathing.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.