Първо, Симеон Сакскобург-Гота, никак не се отнася към конституционната монархия, понеже никога и никъде не е изявявал желание да бъде част от някоя такава.
Да видим и въпроса за БВП-то. На Франция е 2,72 трилиона долара, при 551 000 кв. км. площ и 66 милиона няселение. На Холандия е 0,91 трилиона долара при 41 000 кв км площ и 17 милиона население.
https://www.flandersinvestmentandtrade.com/...ankrijk/cijfershttps://www.flandersinvestmentandtrade.com/...derland/cijfersТоест, конституционната монархия е 250% по ефективна като БВП на квадратен километър и 123% по ефективна като БВП на калпак. Сходни са съпоставките и с другите европейски конституционни монархии.Толкова за статистиката. Освен това, 3-4 години назад въпроса беше разгледан подробно в поредица от теми. На някои от въпросите си, все още очаквам отговор от теб …..

Не съм много сигурен, дали е коректно да зачекваш темата пак, без да си приключил предната, не виждам смисъла да се повтарям….
Споменал съм Симеон само защото се включвам към тема, асоциирана с представянето му в България. Но не желая да го обсъждам.
Единствено ми е интересно дали съществуват солидни неутрални потвърждения, че Конституционната монархия (без да я отричам, никога не съм я отричал) е наистина най-ефективна като икономическа система. А не става дума за спорадични съвпадения и натъкмявания.
Отделно от всичко това, както сме коментирали с теб преди години, и което ме смущава сериoзно при аристокрацията, е родствената връзка между всички европейски кралски фамилии. И общите генетично предавани здравословни проблеми между тях. Спомням си, когато преди 24 години работих за няколко месеца в Холандия, за коментирани здравословни проблеми от такъв тип при тогавашната холандска кралица Беатрикс. Доколкото съм чувал, и синът й, настоящият крал на Холандия, има подобни оплаквания. Но не се правя на всезнаещ, със сигурност ти си по-запознат от мен с тези неща. Британската монархия през последните години е най-напред с материала за отдалечаване от замърсяването на кръвта чрез бракове с неаристократични семейства.