Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Когато няма справедливост
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Питето
Знаех си че знаеш за двете оставки, че и по дати, пък дали е бил притиснат или не, все едно — подадеш ли оставка, може да ти я приемат, а после може да не те изберат. Та както потечтвъртвам имаме политик с две оставки и три назначения, което е най-много от едното и другото засега. animatedwink.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 26/12/2021, 23:00) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност - ти смяташ че неосоца е полезен за България, така ли? sunbathing.gif

Напротив. Смятам обратното. И съм го писал тук, че и ние като поляци, чехи, унгарци трябваше да направим лустрацията веднага след 1990г., ама веднага! Само че. Какво щеше да се случи? Ми всички наши управници дотук включително, трябваше да са аут! До един. Щото всички са плод, от семейства на комунисти, комсомолци, агенти на ДС, членове на БКП, деца на такива, и т. н. И трябваше други да ни управляват, нали разбираш. Щото не всички бяхме комунисти, и не на всички родителите са били. Моите не бяха. Така погледнато е ясно защо не го сториха. Щото, от които зависеше, бяха и са от същото котило, на ДС и БКП.
Питето
Кефи го на принципа: "Важното е на Вуте да му е зле." Само дето всичките полтици го клатят на този принцип като идват на власт, и всичките си тръгват с червените куфарчета, със саковете и чекмеджетата... щото нали следващите обещават същото щото схемата работи, а накрая винаги става: "Гарван гарвану око не вади." a4dff7b7.gif
Питето
Щото са напреднали и си правят тънка гаргара със по-простите си съграждани, като им пробутват цар-марионетка. Нещо като религия, ама в по-мека и безопасна форма.
ЕксГорски
Цитат(Питето @ 27/12/2021, 14:04) <{POST_SNAPBACK}>
Щото са напреднали и си правят тънка гаргара със по-простите си съграждани, като им пробутват цар-марионетка. Нещо като религия, ама в по-мека и безопасна форма.

Прав си, на вярващите е безсмислено да се опитваш да обясниш каквото и да било, въпреки очевидността на нещата - Вярвай си! prashchai grigorii.gif
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 20/12/2021, 14:10) <{POST_SNAPBACK}>
Може би, понеже не ти е ясно какво значи "Конституционна монархия", която е "на власт" в ... най-напредналите европейски страи!

Моля те, не се настройвай срещу мен, далеч съм от Симеон Кобурготски.
По повод корелацията между Конституционна монархия и най-напреднали европейски страни, би ли споделил къде поставяш Франция сред европейските страни по отношение критериите за напредналост като БВП, ниво на индустриализация, инфраструктура, и общ стандарт на живот? И как ти лично се вписваш в живота на тази Конституционна република с най-голяма територия в ЕС?
Buitenlander
Цитат(Shade @ 27/12/2021, 16:47) <{POST_SNAPBACK}>
Моля те, не се настройвай срещу мен, далеч съм от Симеон Кобурготски.
По повод корелацията между Конституционна монархия и най-напреднали европейски страни, би ли споделил къде поставяш Франция сред европейските страни по отношение критериите за напредналост като БВП, ниво на индустриализация, инфраструктура, и общ стандарт на живот? И как ти лично се вписваш в живота на тази Конституционна република с най-голяма територия в ЕС?

Първо, Симеон Сакскобург-Гота, никак не се отнася към конституционната монархия, понеже никога и никъде не е изявявал желание да бъде част от някоя такава.
Да видим и въпроса за БВП-то. На Франция е 2,72 трилиона долара, при 551 000 кв. км. площ и 66 милиона няселение. На Холандия е 0,91 трилиона долара при 41 000 кв км площ и 17 милиона население.

https://www.flandersinvestmentandtrade.com/...ankrijk/cijfers

https://www.flandersinvestmentandtrade.com/...derland/cijfers

Тоест, конституционната монархия е 250% по ефективна като БВП на квадратен километър и 123% по ефективна като БВП на калпак. Сходни са съпоставките и с другите европейски конституционни монархии.Толкова за статистиката. Освен това, 3-4 години назад въпроса беше разгледан подробно в поредица от теми. На някои от въпросите си, все още очаквам отговор от теб …..

Не съм много сигурен, дали е коректно да зачекваш темата пак, без да си приключил предната, не виждам смисъла да се повтарям….

Shade
Цитат(Buitenlander @ 27/12/2021, 09:03) <{POST_SNAPBACK}>
Първо, Симеон Сакскобург-Гота, никак не се отнася към конституционната монархия, понеже никога и никъде не е изявявал желание да бъде част от някоя такава.
Да видим и въпроса за БВП-то. На Франция е 2,72 трилиона долара, при 551 000 кв. км. площ и 66 милиона няселение. На Холандия е 0,91 трилиона долара при 41 000 кв км площ и 17 милиона население.

https://www.flandersinvestmentandtrade.com/...ankrijk/cijfers

https://www.flandersinvestmentandtrade.com/...derland/cijfers

Тоест, конституционната монархия е 250% по ефективна като БВП на квадратен километър и 123% по ефективна като БВП на калпак. Сходни са съпоставките и с другите европейски конституционни монархии.Толкова за статистиката. Освен това, 3-4 години назад въпроса беше разгледан подробно в поредица от теми. На някои от въпросите си, все още очаквам отговор от теб …..

Не съм много сигурен, дали е коректно да зачекваш темата пак, без да си приключил предната, не виждам смисъла да се повтарям….

Споменал съм Симеон само защото се включвам към тема, асоциирана с представянето му в България. Но не желая да го обсъждам.
Единствено ми е интересно дали съществуват солидни неутрални потвърждения, че Конституционната монархия (без да я отричам, никога не съм я отричал) е наистина най-ефективна като икономическа система. А не става дума за спорадични съвпадения и натъкмявания.

Отделно от всичко това, както сме коментирали с теб преди години, и което ме смущава сериoзно при аристокрацията, е родствената връзка между всички европейски кралски фамилии. И общите генетично предавани здравословни проблеми между тях. Спомням си, когато преди 24 години работих за няколко месеца в Холандия, за коментирани здравословни проблеми от такъв тип при тогавашната холандска кралица Беатрикс. Доколкото съм чувал, и синът й, настоящият крал на Холандия, има подобни оплаквания. Но не се правя на всезнаещ, със сигурност ти си по-запознат от мен с тези неща. Британската монархия през последните години е най-напред с материала за отдалечаване от замърсяването на кръвта чрез бракове с неаристократични семейства.
lati1960
Цитат(Питето @ 27/12/2021, 14:00) <{POST_SNAPBACK}>
Кефи го на принципа: "Важното е на Вуте да му е зле." Само дето всичките полтици го клатят на този принцип като идват на власт, и всичките си тръгват с червените куфарчета, със саковете и чекмеджетата... щото нали следващите обещават същото щото схемата работи, а накрая винаги става: "Гарван гарвану око не вади." a4dff7b7.gif

Така де. Но нали за това говорим. Че нямаше лустрация на комунизма и ДС у нас.
Как очакваш да е друго при това положение. Впрочем, да те питам и теб - в твоето семейство и род колко бяха с партийни билети, от БКП и Комсомола? animatedwink.gif
Големи борци срещу комунизма и тук! no.gif
Питето
До комсомолец всичките, щото беше задължително. Частно-капиталистическо-финансовите прояви ги почнах още преди Тато да падне. Други замазващо-разсейващи въпроси имаш ли, или просто държиш последна дума да е твоята...
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.