Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Когато няма справедливост
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Цитат(Питето @ 16/12/2021, 23:59) <{POST_SNAPBACK}>
Това вече сме го играли в България след 9-ти септември. Нова власт, нов свят, млади хора във властта (също толкова наивни като тези, щото това показват досега), забравяне на Гешев и царщината, край на спекулантите, ,шуробаджанащината, корупцията, уравление с декрети... Има чувството че: "Нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено."
Е на тебе ти е простено, щото обичаш да вярваш вместо да четеш читанки (по история примерно), ама и останалите гласоподаватели не остават назад. Виж ми подписа, от тогава е.

Твое виждане.
Това управление сега, е най-доброто, което може да се извади от родната действителност. Факт. Няма по-добро.
Нататък? Ми ще видим. Нека изчакаме няколко месеца, ще се види накъде ще тръгнат нещата. Засега заявката на новата власт е да си изпълнява поетите обещания, дано. Аз няма да бързам с изводите, макар вече да имам някои резерви, споделих ки - и по отношение Северна Македония, по енергийния проблем, по зелената сделка, и по бюджета и заемите, и по бавния напредък по електронното правителство и съдебната реформа... Но, това са големи промени, нужно е време, не става веднага. Над 30 години боксуване, тотална корупция и крадене не могат да се изличат ей така, за няколко дни. Ще трябва време. И много работа.
lati1960
Цитат(biggeorge @ 17/12/2021, 19:13) <{POST_SNAPBACK}>
В армията, в полицията, в държавната администрация, в частните компании ... в цивилизованите държави.
Компроматите с нищо няма да помогнат ако си напълно некомпетентен да си вършиш работата, за която си назначен, без значение дали си компрометиращия или компрометирания.
Само в държавите от Трития свят на високите позиции се назначават компрометирани некадърници, за да бъдат лесно контролируеми от ЦРУ, КГБ, мафията, олигарсите, монополите, тайния световен елит и т.н.
Компрометираните некадърници (като Гешо Каскета) са само пионки, подставени лица, кукли на конци, зад които стоят други хора, които вземат истинските решения.

328.gif
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 17/12/2021, 21:45) <{POST_SNAPBACK}>
Това управление сега, е най-доброто, което може да се извади от родната действителност. Факт. Няма по-добро.

Правителството е, дето се вика, от броени часове. Като как успя да разбереш за няколко часа, че туй било "най-доброто" и "няма по-добро"? Някоя врачка ли ви го подшушна? smile.gif

P.S. Кирчо си продаде фирмата с милиони печалба годишно и декларира 4500 лева от сделката, а Рашков има няколко апартамента в София, обединени в комплекс с гаражи, басейн и пр, няколко селски къщи, отделно къща в Несебър, няколко парцела земя и пр. - със сравнително скромна държавна заплата smile.gif Спестовно момче е изглежда. Другите и те не са по-цвете. Ако туй е "най-доброто и няма по-добро" - майка ви жална. smile.gif
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 17/12/2021, 21:53) <{POST_SNAPBACK}>
Правителството е, дето се вика, от броени часове. Като как успя да разбереш за няколко часа, че туй било "най-доброто" и "няма по-добро"? Някоя врачка ли ви го подшушна? smile.gif

P.S. Кирчо си продаде фирмата с милиони печалба годишно и декларира 4500 лева от сделката, а Рашков има няколко апартамента в София, обединени в комплекс с гаражи, басейн и пр, няколко селски къщи, отделно къща в Несебър, няколко парцела земя и пр. - със сравнително скромна държавна заплата smile.gif Спестовно момче е изглежда. Другите и те не са по-цвете. Ако туй е "най-доброто и няма по-добро" - майка ви жална. smile.gif

По първото - за най-доброто, момчетата /и дамите/ са образовани, млади, ерудирани и неизцапани от властта досега.
По второто... Има си органи, които да ги проверят тези неща. И съм сигурен, че ще го сторят. За мен е интересно къде бяхте такива, когато същото лъсна ца Цецо Кумецо, за бат Бойко и останалите от бандата на ГЕРБ. О, да, за тях всичко било клевета, нямало доказателства. А сега вече имате доказателства. no.gif Не сте обективни, някои. Личат си от километри пристрастията ви. Ако наистина търсите законност и справедливост, излизайте по площадите, и протестирайте, докато не го махнат каскета от Прокуратурата, за да почне да работи системата. И тогава ще се види кой какво има, дали го е спечелил с труд, дали откраднал, и т. н. Дотогава само си чешем езиците.
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 17/12/2021, 22:08) <{POST_SNAPBACK}>
По първото - за най-доброто, момчетата /и дамите/ са образовани, млади, ерудирани и неизцапани от властта досега.
По второто... Има си органи, които да ги проверят тези неща. И съм сигурен, че ще го сторят. За мен е интересно къде бяхте такива, когато същото лъсна ца Цецо Кумецо, за бат Бойко и останалите от бандата на ГЕРБ. О, да, за тях всичко било клевета, нямало доказателства. А сега вече имате доказателства. no.gif Не сте обективни, някои. Личат си от километри пристрастията ви. Ако наистина търсите законност и справедливост, излизайте по площадите, и протестирайте, докато не го махнат каскета от Прокуратурата, за да почне да работи системата. И тогава ще се види кой какво има, дали го е спечелил с труд, дали откраднал, и т. н. Дотогава само си чешем езиците.

Да, Цецо също имаше 6 апартамента - и също като Рашков се измяташе, като твърдеше, че били на тъща му. smile.gif Рашков пък казва, че 19-те имота били на жена му ахахахах smile.gif

Но Цецко нещо от години не го виждам нито в ГЕРБ, нито във властта. А с Рашков е точно обратното. Да, ще му дойде времето, не бой се. smile.gif

Що се отнася до младите и образовани малоуници, които не могат две приказки да вържат, които не разбраха изобщо какво гласуват и чиито лидер е учил "почти 2 години в Харвард" - с тях всичко е съвсем ясно. smile.gif
Питето
История дето не си я учил, баце, бъркаш гледна точка с факти.
Питето
Е точно де, няма как да имаш 8+млрда ваксинирани при население 8- млрда. Както и 8+млрд поставени инжекции не са 8+ млрда ваксинирани (едно че няма толкова хора, второ че ваксините са предимно две боцкания минимум)... Та липса на обща култура, и кофти мислене под стрес.
ЕксГорски
Цитат(bloody.gerry @ 17/12/2021, 08:19) <{POST_SNAPBACK}>
Това е великия образован премиер на България - учил в Харвард "почти 2 години"

Или не ти е ясна структурата на висшето образование, или си мислиш, че на никого не е ясна:

- В Харвард, това е Мастер : Мастер1 - една година, Мастер2 - една година : общо 2 (две) години, както навсякъде.
- В Мастер не се влиза от улицата. За да влезе в Мастер, преди това има ПЪЛЕН курс по финанси в Университета на Британска Колумбия (което ти се правиш, че не знаеш).

Новия бългaрски Премиер нито го зная, нито познавам, нито имам представа какво ще прави, но такива злонамерени изопачавания са ми неприятни
bloody.gerry
Цитат(ЕксГорски @ 17/12/2021, 22:50) <{POST_SNAPBACK}>
Или не ти е ясна структурата на висшето образование, или си мислиш, че на никого не е ясна:

- В Харвард, това е Мастер : Мастер1 - една година, Мастер2 - една година : общо 2 (две) години, както навсякъде.
- В Мастер не се влиза от улицата. За да влезе в Мастер, преди това има ПЪЛЕН курс по финанси в Университета на Британска Колумбия (което ти се правиш, че не знаеш).

Новия бългaрски Премиер нито го зная, нито познавам, нито имам представа какво ще прави, но такива злонамерени изопачавания са ми неприятни

Системата на висшето образование ми е кристално ясна. smile.gif

Също така ми е кристално яско какво се цели, когато се казва, че Кирчо бил "харвардски възпитаник". Съжалявам, но пълният курс в Харвард е доста повече от "почти 2 години". И "харвард бизнес скул" може да завърши куцо, кьораво и сакато. Кирчо, доколкото го чувам, дори не говори добър английски, колкото и невероятно да звучи това. Ами нека да кажат, че е възпитаник на университета в Британска Колумбия. Ама не звучи толко авторитетно като Харвард, нали. smile.gif Айде да не ни правят на балъци.
Хасан
Цитат(D-rA @ 17/12/2021, 20:44) <{POST_SNAPBACK}>
Пропускаш изявеното му желание в Брюксел - да строим втори мост на Дунав?!? sunbathing.gif

Ами да, втори мост до Русе.
https://www.dnevnik.bg/politika/2021/12/17/...ovori_za_vtori/
Хасан
Цитат(bloody.gerry @ 17/12/2021, 19:34) <{POST_SNAPBACK}>
А, сега възрастта на Кобурга се оказа, че била проблем. smile.gif

Какво завари Кобурга ли - завари държава, в която за 4 години средната пенсия нарасна от приблизително 3 долара при умното и компетентно правителство на Виденов, избрано с около 70% от гласовете на умното население - на около 45 долара, т.е. към 15 пъти или 1500 процента. Завари държава, в която има финансова стабилност благодарение на въведения от злият Костав валутен борд и растеж на БВП.

А какво направи въпросният образован цар - продаде ордените на дядо си, на които мястото им беше в Историческия музей, "върна" си имоти, които не бяха негови, а държавни и изсече вековни български гори, като продаде дървения материал в Гърция. Но това е цвете - Кирчо, Кокорчо и техните отбрани млади и образовани малоумници наистина ще ви разкажат играта. smile.gif Те вече и започнаха - наложиха мораториум върху цените, благодарение на което, вместо сега да скочат с десетина процента, след 3 месеца ще скочат с 30%. И това е само началото. smile.gif

Аз не твърдя, че Кобурга е бил цвете за мирисане, но очевидно при него имаше възход.
Според теб не е важно образованието на премиера.
Наложи го парламентът по предложение на ГЕРБ. Искат да проверят основателни ли са увеличенията на цените.
Хасан
Цитат(Питето @ 16/12/2021, 22:25) <{POST_SNAPBACK}>
Къде пише, че трябва да се изкара пълен мандат? Точно пък ББ имаше такива моменти с оставки. Може пак да се прекъсне мандата на настоящите и пак да избираме, ако продължават с глупостите.

Баце не пожела да подаде оставка въпреки многобройните протести.

Като гледам добре са разпределили властта и няма да се откажат лесно от нея.
bloody.gerry
Цитат(Хасан @ 17/12/2021, 23:46) <{POST_SNAPBACK}>
Наложи го парламентът по предложение на ГЕРБ.

О, да - ако бях на мястото на ГЕРБ и аз така щях да процедирам - я поемете сега този мораториум - оппа, гласувахте за него, браво. Ама аз съм в опозиция, не съм управляващ. Мога да си предлагам каквото ми е кеф, но вие сте тези, които казват да го бъде или не. Сега за тоя мораториум вие ще сте отговорни и ще му берете гайлето, па аз доволно ще се подсмивам отстрани. smile.gif

Ами браво на ГЕРБ, те добре си играят играта, а "образованите и млади" малоумници им се връзват - прекрасно, така няма да изкарат дълго.
ЕксГорски
Цитат(bloody.gerry @ 17/12/2021, 19:34) <{POST_SNAPBACK}>
"върна" си имоти, които не бяха негови, а държавни и изсече вековни български гори, като продаде дървения материал в Гърция.

Еййй, тия вицове ще си ги разправяте до края на света 453.gif
D-rA
Цитат(Хасан @ 17/12/2021, 23:41) <{POST_SNAPBACK}>
Ами да, втори мост до Русе.
https://www.dnevnik.bg/politika/2021/12/17/...ovori_za_vtori/

Според медиите в крак с това правителсво е казал:"Може би втори мост до този в Русе над Дунав би бил много интересна точка от стратегическа важност. В този смисъл, когато включим тази инвестиция, мисля, че изпълняваме целта за 2% разходи от БВП за отбрана", заяви на английски език Кирил Петков."
Но в същност е казал:"По неговите думи, когато в НАТО се говори за развитие на инфраструктура, полезна за граждански и военни цели, може да се обсъди изграждането на втори мост над Дунав край Русе. Според него по тази начин ще се достигне изискването за 2% от БВП-то да е за отбрана."
Сам К. Петков е казвал че е в България от повече от 15 години, т.е. като влязъл едва сега в реалната политика и то като министър председател, допускането на подобни двусмислици говори само за политическа неграмостност...
ЕксГорски
Цитат(bloody.gerry @ 17/12/2021, 23:33) <{POST_SNAPBACK}>
Съжалявам, но пълният курс в Харвард е доста повече от "почти 2 години".Ами нека да кажат, че е възпитаник на университета в Британска Колумбия. Айде да не ни правят на балъци.

Mай ти правиш някои на ... балъци или не можеш да ... четеш!
В Харвард е Мастер; пълният курс е в университета в Британска Колумбия
Още нещо?!

А, и да вземеш магистратура (между първите!) в Харвард е доста по-престижно, отколкото да си завършил пълен курс там (без магистратура).
bloody.gerry
Цитат(ЕксГорски @ 18/12/2021, 00:04) <{POST_SNAPBACK}>
Еййй, тия вицове ще си ги разправяте до края на света 453.gif

Обърнете се към всички български медии и им напишете, че са майтапчии и вицоразказвачи smile.gif

Сакскобургготски и сестра му прибрали над 2 млн. лева от поголовната сеч
https://blitz.bg/obshtestvo/izsekli-drveta-...news325404.html

Специалистите са посочили също, че за шестте години са били изсечени над 27 000 кубика дърва. Това прави керван от 780 тира, пресметнаха специалисти от дърводобива.
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Sa...-na-gori-546636

"Труд": Яка сеч в царските гори
https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/tr...te-gori-2490591

масово изсичане на гори и изнасяне на дървения материал за Гърция
https://www.actualno.com/crime/ima-signal-d...ews_728177.html

Само от горите, които сече в Рила и които се изнасяха под формата на дървен материал за Гърция, се е обогатил с милиони левове.
http://burgas-podlupa.com/връзката...белене”

И т.н. и пр.
Rat_in_the_house
Никой не коли златната кокошка. Поне докато снася. По-добре свикни с мисълта за каскета. Ще поостане.
bloody.gerry
Цитат(ЕксГорски @ 18/12/2021, 00:11) <{POST_SNAPBACK}>
Mай ти правиш някои на ... балъци или не можеш да ... четеш!
В Харвард е Мастер; пълният курс е в университета в Британска Колумбия
Още нещо?!

А, и да вземеш магистратура (между първите!) в Харвард е доста по-престижно, отколкото да си завършил пълен курс там (без магистратура).

Още веднъж - човека е бил в харвад бизнес скул около година и половина. Всеки може да се напъха в бизнес скул, имат и онлайн обучение, което и ти може да завършиш без да мръднеш от къщи, и после да твърдиш, че си "харвадски възпитаник". Eто статистика на Харвард бизнес скул - имат представители в стотици страни и стотици хиляди студенти - https://www.hbs.edu/about/statistics/Pages/default.aspx

Ето му нещо като дипломна работа на тоя шушляк:

Bulgaria’s Apparel Cluster
Team members: Patrice Clausse, Maya Horii, Kiril Petkov and James Simmons
May 4, 2007

Това дори не е самостоятелна негова разработка, а съвместна работа на четирима души

https://www.isc.hbs.edu/Documents/resources...luster_2007.pdf

И кат е специализирал на тема "Bulgaria’s Apparel Cluster" - ами да ходи да си отвори шивашки цех. smile.gif
Хасан
Цитат(D-rA @ 18/12/2021, 00:07) <{POST_SNAPBACK}>
Според медиите в крак с това правителсво е казал:"Може би втори мост до този в Русе над Дунав би бил много интересна точка от стратегическа важност. В този смисъл, когато включим тази инвестиция, мисля, че изпълняваме целта за 2% разходи от БВП за отбрана", заяви на английски език Кирил Петков."
Но в същност е казал:"По неговите думи, когато в НАТО се говори за развитие на инфраструктура, полезна за граждански и военни цели, може да се обсъди изграждането на втори мост над Дунав край Русе. Според него по тази начин ще се достигне изискването за 2% от БВП-то да е за отбрана."
Сам К. Петков е казвал че е в България от повече от 15 години, т.е. като влязъл едва сега в реалната политика и то като министър председател, допускането на подобни двусмислици говори само за политическа неграмостност...

Демек са го цитирали неточно. Как го разбра това? И каква е двусмислицата?
Хасан
Цитат(bloody.gerry @ 17/12/2021, 23:52) <{POST_SNAPBACK}>
О, да - ако бях на мястото на ГЕРБ и аз така щях да процедирам - я поемете сега този мораториум - оппа, гласувахте за него, браво. Ама аз съм в опозиция, не съм управляващ. Мога да си предлагам каквото ми е кеф, но вие сте тези, които казват да го бъде или не. Сега за тоя мораториум вие ще сте отговорни и ще му берете гайлето, па аз доволно ще се подсмивам отстрани. smile.gif

Ами браво на ГЕРБ, те добре си играят играта, а "образованите и млади" малоумници им се връзват - прекрасно, така няма да изкарат дълго.

Гледай го в Панорама Петков какво каза. Искахме да проверим има ли основателни причини да се вдигнат цените. Може би наистина ще се вдигнат, но след нашата проверка. Говори и за евтиният азерски газ.

Значи когато си опозиция и гласуваш, не носиш политическа отговорност. w00tbrows.gif
ЕксГорски
Цитат(bloody.gerry @ 18/12/2021, 10:52) <{POST_SNAPBACK}>
Ето му нещо като дипломна работа на тоя шушляк:

Бе, както да го въртиш и извърташ, това е далеч най-образованият български Премиер! След Симеон, разбира се! angel_not.gif
Хасан
Цитат(Питето @ 16/12/2021, 23:54) <{POST_SNAPBACK}>
От обща култура, населението на света е под 8 милиарда миналата година, та няма как, според човека от трибуната, да са ваксинирани 8,3 милиарда. Бустерните дози не са отделна ваксина, щото човека си е ваксиниран, та и от към математика и обща култура около ваксините пак е автогол.

Колко пъти да ти повтарям, че Петков се поправи. unsure.gif
lati1960
Цитат(Питето @ 17/12/2021, 22:45) <{POST_SNAPBACK}>
История дето не си я учил, баце, бъркаш гледна точка с факти.

Гледната ми точка е ясна.
Давай фактите!
bloody.gerry
Цитат(Хасан @ 18/12/2021, 13:33) <{POST_SNAPBACK}>
Колко пъти да ти повтарям, че Петков се поправи. unsure.gif

8,5 милиарда хора са се ваксинирали по света... аа, извинявайте, 8,5 милиарда са си сложили по една ваксина... съжалявам, да...

В какво точно се е поправил тоя малоумен чукундур? smile.gif

Да повторим, че явно не става съвсем ясно - населението на света към момента по официални данни е малко над 7 и половина милиарда. Няма как 8 и половина милиарда да са направили каквото и да е. smile.gif
bloody.gerry
Цитат(Хасан @ 18/12/2021, 11:43) <{POST_SNAPBACK}>
Гледай го в Панорама Петков какво каза. Искахме да проверим има ли основателни причини да се вдигнат цените. Може би наистина ще се вдигнат, но след нашата проверка. Говори и за евтиният азерски газ.

Значи когато си опозиция и гласуваш, не носиш политическа отговорност. w00tbrows.gif

Когато си опозиция и си много далеч от парламентарно мнозинство, няма как да носиш отговорността на управляващите, които имат парламентарно мнозинство далеч над 121 гласа и съответно вземането на абсолютно всички решения зависи от тях и единствено от тях. Какво не ви стана ясно? smile.gif
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 17/12/2021, 22:13) <{POST_SNAPBACK}>
Да, Цецо също имаше 6 апартамента - и също като Рашков се измяташе, като твърдеше, че били на тъща му. smile.gif Рашков пък казва, че 19-те имота били на жена му ахахахах smile.gif

Но Цецко нещо от години не го виждам нито в ГЕРБ, нито във властта. А с Рашков е точно обратното. Да, ще му дойде времето, не бой се. smile.gif

Що се отнася до младите и образовани малоуници, които не могат две приказки да вържат, които не разбраха изобщо какво гласуват и чиито лидер е учил "почти 2 години в Харвард" - с тях всичко е съвсем ясно. smile.gif

Радвам се, че на някои тук всичко им е ясно.
Впрочем, нека те светна чие протеже е Кирчо Петков, примерно. Чувала ли си за Ани Безуханова? Знаеш ли коя е тя и с какво се занимава? Знаеш ли, че беше съветник и от екипа на бившия президент Плевнелиев? Тя го лансира Петков, преди години. Тоест, той не е човек на Радев, както се твърди. Изобщо. Проверявайте фактие и истините, преди да говорите някои.
Що касае бат Цецо Цветанов, той си направи собствена партия, с която кандидатства и в трите парламентарни избори, ако не знаеш. Беше в коалиция с част от пишман патриотите, доколкото помня, с тази воглаве с Валери Сиемонов. И, мога да те уверя, че годините, в които дон Цецо беше на власт под крилото на Дон Бойко, са много повече от тези, в които Рашков ще е. Но вие ги тъпряхте Цецко и Батко, че и още леете сълзи и лиги по тях! no.gif Не сте обективни! А истината, от първа инстанция, е извън сферата на субективизма. Пона опитайте, не пречи.
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 18/12/2021, 15:09) <{POST_SNAPBACK}>
Радвам се, че на някои тук всичко им е ясно.
Впрочем, нека те светна чие протеже е Кирчо Петков, примерно. Чувала ли си за Ани Безуханова? Знаеш ли коя е тя и с какво се занимава? Знаеш ли, че беше съветник и от екипа на бившия президент Плевнелиев? Тя го лансира Петков, преди години. Тоест, той не е човек на Радев, както се твърди. Изобщо. Проверявайте фактие и истините, преди да говорите някои.
Що касае бат Цецо Цветанов, той си направи собствена партия, с която кандидатства и в трите парламентарни избори, ако не знаеш. Беше в коалиция с част от пишман патриотите, доколкото помня, с тази воглаве с Валери Сиемонов. И, мога да те уверя, че годините, в които дон Цецо беше на власт под крилото на Дон Бойко, са много повече от тези, в които Рашков ще е. Но вие ги тъпряхте Цецко и Батко, че и още леете сълзи и лиги по тях! no.gif Не сте обективни! А истината, от първа инстанция, е извън сферата на субективизма. Пона опитайте, не пречи.

Кирчо той не е човек на Радев, както се твърди. - да, да, разбира се, Радев случайно го избра за икономически министър и сега Кирчо случайно е премиер на правителство, посочено от Радев. Същоа тъй снегът е горещ, водата е суха, а слънцето изгрява откъм запад. smile.gif

Цецо беше коалиция с част от пишман патриотите, доколкото помня, с тази воглаве с Валери Сиемонов. не помниш. smile.gif

Отново да припомним - Цецко не е в ГЕРБ от много години и не е във властта. Ситуацията с Рашков е точно обратната - той беше 8 месеца в служебното правителство на Радев, а сега е правителството на Кирчо и Кокорчо, наредено от Радев. Има 19 имота, които няма как да закупи със сравнително скромната си държавна заплата и твърди, че били на жена му. smile.gif
bloody.gerry
Цитат(ЕксГорски @ 18/12/2021, 13:17) <{POST_SNAPBACK}>
Бе, както да го въртиш и извърташ, това е далеч най-образованият български Премиер! След Симеон, разбира се! angel_not.gif

Да - и ето какъв е резултата от управлението на Симеон:

разочарованието на народа от неизпълнените му обещания е голямо. Към него се прибавя и силен яд - предизвикан от осъществената междувременно от царя и неговата сестра реституция на семейните имоти.

https://www.dw.com/bg/%D1%86%D0%B0%D1%80%D1...D0%B8/a-5331453
Бай Ганьо
Ти да видиш!
Дойде Царят и ни изсече горите.
Преди и след него ено дърво не сме отсекли. p.gif
bloody.gerry
Цитат(Бай Ганьо @ 18/12/2021, 15:31) <{POST_SNAPBACK}>
Ти да видиш!
Дойде Царят и ни изсече горите.
Преди и след него ено дърво не сме отсекли. p.gif

Както писах и на ексгорски - въпросът не е само в горите, които Симеон наистина изсече и наистина изнесе в Гърция (и няма нужда от защита в стил - да, ама вие пък биете негрите smile.gif )

Въпросат е в това:

разочарованието на народа от неизпълнените му обещания е голямо. Към него се прибавя и силен яд - предизвикан от осъществената междувременно от царя и неговата сестра реституция на семейните имоти.

https://www.dw.com/bg/%D1%86%D0%B0%D1%80%D1...D0%B8/a-5331453
Бай Ганьо
Не е въпроса за негрите.
В България се е крало, краде и ще се краде.
И все пак ние бяхме най-добре по времето на Царя.
Хасан
Цитат(bloody.gerry @ 18/12/2021, 15:06) <{POST_SNAPBACK}>
Когато си опозиция и си много далеч от парламентарно мнозинство, няма как да носиш отговорността на управляващите, които имат парламентарно мнозинство далеч над 121 гласа и съответно вземането на абсолютно всички решения зависи от тях и единствено от тях. Какво не ви стана ясно? smile.gif

Значи ако този мораториум се окаже грешка, ГЕРБ ни лук са яли, ни лук са мирисали? w00tbrows.gif
Питето
Точно така. Нали ГЕРБ са изчегъртани и от тях нищо не зависи, та отиваш при онези от които зависи, дето са мнозинство и са гласували тази глупост и там питаш кой е виновен.
В тази посока, дали пак ББ и ГЕРБ са виновни за новата новина за мерака "изграждането на втори Дунав мост"? animatedwink.gif
Питето
Фактите са в учебника по история, дето пише за 9 септември. Там проверено има кои са били преди, кои вземат властта, възраст, акъл, какво правят с валстта, какви неща прокарват и докъде се докарват...
Пак да кажа, фактите са в учебника по история, да не ги търсиш в некоя дебела книга с главни букви по средата на изреченията...
Питето
Борисов е подавал повече оставки от всеки друг български министър-председател. Няма да те питам що е имал такава възможност. По-интересно е че новите се усетиха как ги прекараха с новите цени на тока и парното, и от страх се хванаха на шегата с мораториума.
Хасан
Цитат(Питето @ 18/12/2021, 18:15) <{POST_SNAPBACK}>
Борисов е подавал повече оставки от всеки друг български министър-председател. Няма да те питам що е имал такава възможност. По-интересно е че новите се усетиха как ги прекараха с новите цени на тока и парното, и от страх се хванаха на шегата с мораториума.

Подавал защото така е поискал. Когато имаше най-много протести не поиска. Негово право е. Да не са го избирали.
11% не е голямо поскъпване. Идеята е да се провери дали има нужда от него. Вероятно има, ама проверката си е проверка.
Хасан
Цитат(Питето @ 18/12/2021, 18:05) <{POST_SNAPBACK}>
Точно така. Нали ГЕРБ са изчегъртани и от тях нищо не зависи, та отиваш при онези от които зависи, дето са мнозинство и са гласували тази глупост и там питаш кой е виновен.
В тази посока, дали пак ББ и ГЕРБ са виновни за новата новина за мерака "изграждането на втори Дунав мост"? animatedwink.gif

За съжаление не са изчегъртани и са още в парламента. Отговорността е на партиите, които са го гласували. Ако примерно от ИТН и ДБ бяха гласували против щяха ли да носят отговорност? unsure.gif

Какво лошо има да се изгради втори мост до Русе? neprichom.gif
Бай Иван
Преклонена главица сабя не я сече.Това ли предлагаш?Или на всичко се намира колай,каза вълчо с куче ли си ? Лай!За туй сме на това дередже.Свалянето на прокурора не решава проблема.Следващият пак ще прави същото само дето ще защитава другата мафия.Спешно се нуждаем от нова конституция,за въвеждането на мажоритарни избори на НС,а гл. прокурор /ако се прецени ,че има нужда от него/ да се отчита пред това НС, и евентуално снеман от НС.При пропорционални избори винаги се получава някакво партийно.или коалиционно мнозинство.което си избира удобни съдии и прокурори. /макар и индиректно/
ЕксГорски
Цитат(bloody.gerry @ 18/12/2021, 15:30) <{POST_SNAPBACK}>
Към него се прибавя и силен яд - предизвикан от осъществената междувременно от царя и неговата сестра реституция на семейните имоти.

А, дойдохме си на думата: имотите били ... семейни, а не ... държвни, както се опитвате да внушите, безпочвено!

И какво лошо има в това?!
"Семейни имоти" и аз съм си ... "реституирал", сигурно и ти, и много други!
Е, малко по-малки (имоти), но какво да правиш - случил човекът на дядо! wavetowel2.gif
Питето
Аха, опозицията е виновна, щото е опозиция. Умно, отлично оправдание за всякакви простотии на управляващите. ГЕРБ самички ли гласуваха декрета? Не, нали, значи остава търсиш грешката при тези, дето имат мнозинство... и гледат да гласуват срещу ГЕРБ.

Втори мост имаме при Видин. Просто му трябва инфраструктура, която така и така си трябва за там, заради целия регион. Втори мост при Русе, означава пак нова допъллнителна вътрешна инфраструктура (на цената като при Видин, щото всичко по пътищата ще се удвоява заради двойния трафик) плюс строежа на един мост (който вече е платен и построен при Видин). Аха, пак Бойко е виновен заради липсата на икономическа мисъл, сигурно щото я е откраднал от настоящите... Баси, дори да беше "трети мост до Силистра" пак щеше да има повече икономика и логика от "удвояване при Русе".
Питето
Аха, чух го колко му е акъла, особено от към математика (+- 8млрд все едно), а икономиката не върви без математика, та ако очакваш нещо по-така... да си вземеш малката кошница. "Дедо" и той изтърси едно число (800) и то се оказа невярно, недосметнато и поради това непостижимо погрешно. Абе умни хора...
Засега сме имали само един икономически грамотен водещ полтик, който наистина измъкна лева от бездната и разкара калпавите активи, при това ги пробута точно на тези, дето ги създадоха та сами да си ги унищожат. А да, като политик каза "Не" на големите братя от изток и запад.
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 18/12/2021, 15:27) <{POST_SNAPBACK}>
Кирчо той не е човек на Радев, както се твърди. - да, да, разбира се, Радев случайно го избра за икономически министър и сега Кирчо случайно е премиер на правителство, посочено от Радев. Същоа тъй снегът е горещ, водата е суха, а слънцето изгрява откъм запад. smile.gif

Цецо беше коалиция с част от пишман патриотите, доколкото помня, с тази воглаве с Валери Сиемонов. не помниш. smile.gif

Отново да припомним - Цецко не е в ГЕРБ от много години и не е във властта. Ситуацията с Рашков е точно обратната - той беше 8 месеца в служебното правителство на Радев, а сега е правителството на Кирчо и Кокорчо, наредено от Радев. Има 19 имота, които няма как да закупи със сравнително скромната си държавна заплата и твърди, че били на жена му. smile.gif

Говориш неистини. Да не кажа нещо по-силно.
Проверѝ отново колко години беше във властта с ГЕРБ Цветан Цветанов!
Оттам всичко останало по-горе е невярно!
---------------------
За протокола мога да те светна, че не Радев избира кои ще са в служебните му кабинети, спускат му ги от едно посолство, можеш да се сетиш от кое. Но не е разговор на ниво, за което си готов/а.
Затова, точѝ лиги за Батко и мутрите, няма лошо. Може пък да се върнат, знае ли човек. Така се мутренизираха и чалгализираха нещата, че всичко е възможно. Пример от 8 декември, празника на студентите: Опитах да открия заведение, в което младите хора да не се кълчат с кючеци и гюбеци на чалга музика, но, така и не успях. sad.gif Тъжна картинка. На времето слушахме диско, рок, реге... Сега красиви като сълзици деца се кълчотат на цигански маанета, и им идва отвътре! no.gif Не е добре. Никак не е добре! Нацията ни загива, факт.
Хасан
Цитат(Питето @ 18/12/2021, 21:33) <{POST_SNAPBACK}>
Аха, опозицията е виновна, щото е опозиция. Умно, отлично оправдание за всякакви простотии на управляващите. ГЕРБ самички ли гласуваха декрета? Не, нали, значи остава търсиш грешката при тези, дето имат мнозинство... и гледат да гласуват срещу ГЕРБ.

Втори мост имаме при Видин. Просто му трябва инфраструктура, която така и така си трябва за там, заради целия регион. Втори мост при Русе, означава пак нова допъллнителна вътрешна инфраструктура (на цената като при Видин, щото всичко по пътищата ще се удвоява заради двойния трафик) плюс строежа на един мост (който вече е платен и построен при Видин). Аха, пак Бойко е виновен заради липсата на икономическа мисъл, сигурно щото я е откраднал от настоящите... Баси, дори да беше "трети мост до Силистра" пак щеше да има повече икономика и логика от "удвояване при Русе".

Виновни са тези, които са гласували, без значение от кои са.

Петков каза за втори мост близо до този в Русе, какво общо има моста до Видин? neprichom.gif
Хасан
Цитат(ЕксГорски @ 18/12/2021, 13:17) <{POST_SNAPBACK}>

Ей тук не съм съгласен. Образованието му е по-добро от това на Симеон, което е от далечната 1964 година и то в страна, която тогава е била най-много средно развита.
lati1960
Цитат(Питето @ 18/12/2021, 18:09) <{POST_SNAPBACK}>
Фактите са в учебника по история, дето пише за 9 септември. Там проверено има кои са били преди, кои вземат властта, възраст, акъл, какво правят с валстта, какви неща прокарват и докъде се докарват...
Пак да кажа, фактите са в учебника по история, да не ги търсиш в некоя дебела книга с главни букви по средата на изреченията...

Нещо излезе от контекста на диалога ни. С тези факти. Не че не са верни.
Можеш да уточниш какво се опитваш да кажеш, ако искаш да ти опонирам. Щото така няма за какво.
Комунистите взели властта, на 9 септември 1944-та. Е, и? Хайде направѝ си справка колко кумунисти има в ГЕРБ и СДС примерно, и колко агенти на службите и доносници при същите? Мога да те уверя, че в ПП са много по-малко, в ИТН също, както и в ДБ, в която няма нито един с досие! Тоест, сегашното управление е именно антипод на наследниците на статуквото от посткомунистическия модел през последните 30 години. Да, изключение са БСП. Но пък те отдавна не са лява партия, също факт. Комунизмът у нас най-после има шанс да си отиде и този прословут безкраен посттоталитарен преход да приключи. А че някои още циврите за ГЕРБ и Батко с шкафчето и пищова, ваш проблем. Днес д-р Михайлов го каза по БНР, ще цитирам по памет: "ГЕРБ и Борисов бяха политическа аномалия в съвременната история на България, както и срам за страната ни!" По-добре няма как да го кажа.
Бай Ганьо
Цитат(Питето @ 18/12/2021, 21:46) <{POST_SNAPBACK}>
"Дедо" и той изтърси едно число (800) и то се оказа невярно, недосметнато и поради това непостижимо погрешно.

"Готов съм да предложа схема от икономически мерки и социално-икономическо партньорство, посредством които не по-късно от 800 дни прочутото българско трудолюбие и предприемчивост ще променят живота ви."

Ако българинът беше трудолюбив и предприемчив може би нямаше да си мислите, че ви е излъгал.
Излъгал се е той, а не вас.
Той не знаеше, че българинът е неспособен да си направи собствената телена ограда като хората. Да не говорим за вратата към нея.
Хасан
Цитат(bloody.gerry @ 18/12/2021, 15:04) <{POST_SNAPBACK}>
8,5 милиарда хора са се ваксинирали по света... аа, извинявайте, 8,5 милиарда са си сложили по една ваксина... съжалявам, да...

В какво точно се е поправил тоя малоумен чукундур? smile.gif

Да повторим, че явно не става съвсем ясно - населението на света към момента по официални данни е малко над 7 и половина милиарда. Няма как 8 и половина милиарда да са направили каквото и да е. smile.gif

Не разбирам защо се правиш на дръж ми шапката. neprichom.gif
Близо 8,5 дози са поставени.
Напиши този Петков не ме кефи и ще те разбера.
ЕксГорски
Цитат(Хасан @ 18/12/2021, 23:09) <{POST_SNAPBACK}>
Образованието му е по-добро от това на Симеон,

Съгласен! tan.gif
D-rA
Цитат(ЕксГорски @ 18/12/2021, 23:02) <{POST_SNAPBACK}>
Съгласен! tan.gif

С кое? Нима дипломите гарантират образование? И какво значение има кой колко етажа тухли с тапии има, когато реалността ги поставя на по-ниско ниво от Кольо Фичето - който така е строил, но с мозък, а не с образование, че което е построил е устояло на няколко войни и бомбандировки, на приридни катаклизми и все още е стабилно... за разлика от ... всички след него sunbathing.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.