Цитат(Радио Ереван @ 27/01/2022, 11:01) <{POST_SNAPBACK}>
Искаш да кажеш, че ако съм с 2700 лева брутна заплата трябва да плащам данъци, а този който е с минимална не е нужно да плаща?
Защо аз да давам, а той да се скатава?
Виж за заплати над 20 000 лева съм съгласен, че трябва да се облагат с по-голям данък, примерно 15%, но не повече за да могат да се събират.
Виж за заплати над 20 000 лева съм съгласен, че трябва да се облагат с по-голям данък, примерно 15%, но не повече за да могат да се събират.
Оф. Не съм казал това.
Писах, че данъчното облагане трябва да не е 10% за всички, а пропорционално спрямо доходите и печалбите на фирмите. Примерно за минималната заплата да е 10%, за посочената от теб 2700 да е 20%, за 20 000 да е 50%, а за над 100 000 да е 70-80%, за милиони и милиарди печалби да е почти 90-100%, както сами са предложили някои от най-богатите хора на запад. Нещо такова, не твърдя тези цифри да са най-удачните. Но, разбираш смисъла. Така се гради просперираща, развита и социална държава. В която доходи няма как да се укрият и няма бедност, поне не и работеща. Ако пък се и премахнат офшорните зони и т. нар. данъчни райове за богатите тарикати, и те няма къде да се скрият, тогава всичко ще си дойде на мястото. Само че. Кой, кои не искат това да стане? Ти дай отговора.