Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Мораториум ...
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Цитат(Питето @ 21/12/2021, 22:54) <{POST_SNAPBACK}>
Ето, схвана че който е комбина със социалисти-комунисти го докарва до дефицит за народа. А ако дръпнат шалтера, веднага отиват при бай ти Тодор... на бунището на историята. animatedwink.gif

Да де, ама ти не схвана, че който е комбина с подлогите на Щатите в Брюксел, също го докарва до дефицит за народа. Щото, дотук всички наши управления правеха което им се нарежда отвън, и, докъде го докараха? Ми пак до същото. Не че тези отвън са ни виновни. Но ти и това няма да го схванеш. На крадливо и продажно племе не само социалисти-комунисти, нито капиталисти, дори марсианци няма как да му помогнат!
Иначе, говориш пълни глупости, по темата. Щото точно БСП от години лобират за дострояване на Белене. А добрите нови братя ни спират. Същото беше и по Южен поток. Нека те светна и по друг въпрос - за чистотата на въздуха, по което ни предстоят яки санкции от Брюксел! Точно Борисов и ГЕРБ с партньорите си проспаха 10 години, акумулирайки, разбирай крадейки евро фондове, без да направят каквото и да е по въпроса! Тоест, и ти, и Борисов лъжете, че комунистите ни били виновни. Сега предстоят санкции, и до ежедневни скоро, по това! В размер на милиони евро! Е, кой управляваше тези 12 години, последните? Нима гадните комунисти? /Не че ми пука за тях/ Но лъжете като дърти цигани някои тук, това е истината. Засрамете се! Щото не само по "Хемус", чистотата на въздуха и фондовете стоят така нещата.
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 22/12/2021, 12:46) <{POST_SNAPBACK}>
Само ще маркирам и напомня, че българин стои в основата на компютъра,…..

Кой е този българин? george.gif
Хасан
Цитат(Питето @ 21/12/2021, 22:54) <{POST_SNAPBACK}>
Ето, схвана че който е комбина със социалисти-комунисти го докарва до дефицит за народа. А ако дръпнат шалтера, веднага отиват при бай ти Тодор... на бунището на историята. animatedwink.gif

Как на бунището! blink.gif Я виж как го хвали Киро Брейка.
https://www.youtube.com/watch?v=XOLU0kS1Ktw
https://p.facebook.com/watch/?v=590250302397359&_rdr

Човекът е харчил без лимит.
https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10525580
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 22/12/2021, 17:57) <{POST_SNAPBACK}>
Кой е този българин? george.gif

Дядо ти Пешо.
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 22/12/2021, 19:04) <{POST_SNAPBACK}>
Дядо ти Пешо.

laugh.gif laugh.gif laugh.gif Е , не , това е уникално-)))) Моля аудиторията да обърне внимание на сниманите по-долу постове и датите им -))))

И цялата тема :

http://forumabv.eu/index.php?showtopic=2117&st=40

Значи, след като преди половин година си написал една глупост, целия форум, включая Бай Ганьо и Доктора са ти обяснили колко не си прав, ти си се съгласил, сега я повтаряш дословно, пак като факт от последна инстанция - ))))) Наистина си неспасяем…..
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 22/12/2021, 12:53) <{POST_SNAPBACK}>
Че защо да изчезвам? Щото на теб ти е кеф? Ми няма.
Да, имам руска косачка, и руски тостер, не че го ползвам в момента. Някъде в килера е, една метална кутия с реотан вътре и ламаринено чекмедже. Между другото, западни смених не почня колко, горят на поразия, не че са западни де, производство "Мейдин Схина". Руският още си е читав, работил е доколкото помня повече от 10 години! Същото важѝ и за косачката, руската. С което не желая да доказвам каквото и да било, не и че руските технологии превъзхождат западните, не. Но, да се твърди, че русначите живеят още като неандерталци и ядат кучешко, щото няма какво друго, това са пълни измишльотини част от хибридната задявка на Щатите с Путин. Писна ми от вашите щуротии в този смисъл, затова, като искате да си хортувате по същото, отворете си тема, и си изливайте комплексите! Бай, бай, дасвиданье!

Кво стана със снимката на тостера?-)))
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 22/12/2021, 13:53) <{POST_SNAPBACK}>
Че защо да изчезвам? Щото на теб ти е кеф? Ми няма.
Да, имам руска косачка, и руски тостер, не че го ползвам в момента. Някъде в килера е, една метална кутия с реотан вътре и ламаринено чекмедже. Между другото, западни смених не почня колко, горят на поразия, не че са западни де, производство "Мейдин Схина". Руският още си е читав, работил е доколкото помня повече от 10 години! Същото важѝ и за косачката, руската. С което не желая да доказвам каквото и да било, не и че руските технологии превъзхождат западните, не. Но, да се твърди, че русначите живеят още като неандерталци и ядат кучешко, щото няма какво друго, това са пълни измишльотини част от хибридната задявка на Щатите с Путин. Писна ми от вашите щуротии в този смисъл, затова, като искате да си хортувате по същото, отворете си тема, и си изливайте комплексите! Бай, бай, дасвиданье!

Снимките, лати - дай снимките на косачката, където се вижда, че е "Made in Russia" и на тостера и на квото руско още твърдиш, че имаш. Давай да ги видим. smile.gif
lati1960
https://m.president.bg/bg/cat37/Nagrada-Jonh-Atanasov

Ходи се оплачѝ на дядо си Пешо!
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 22/12/2021, 21:10) <{POST_SNAPBACK}>
Кво стана със снимката на тостера?-)))

А кво стана с комсомолската ти книжка? animatedwink.gif
А с партийните на майка ти, баща ти, дядо ти и бабата ти?
Омръзна ми от това лицемерие. Затова, нека си го кажем направо.
Не ме долюбвате някои тук, щото не можете да ме нахъсате да мразя Русия. Тука ви стяга чепика. Като въобще не поставям равенство между Путин и руския народ. Не че това ви интересува някои. Нека да ти разкажа нещо накратко: Когато ни приемаха за комсомолци, точно преди промените, аз избягах от салона. И така и не получих комсомолска книжка. Но ти имаш, нали animatedwink.gif . Аз пък си понесох съответните последствия. Та. Много е грозно, долно и некоректно от страна на такива като теб да ме обвинявате. Не, няма да мразя Русия. Десетки хиляди кости на руски войничета лежат в земите ни, напоени от тяхната кръв, пролята за нашата /и твоята/ свобода. Нито един американец, британец, французин не е дал живота си за нея. Обратното. Тези ни бомбиха няколко пъти, помним. Но, слагачи и подлоги винаги е имало, и ще има. Аз не харесвах социализма, нито комунизма, в моето семейство няма нито един комунист или партиен член. Докато в родата на такива като теб е пълно! Така че, трябва да те е срам да пишеш лъжи и клевети тук! Не че ще. Наглостта и безочието е едно от отличителните качества на подлогите и лицемерите. Това ми е ясно. Ще повторя и друго важно, и не заради теб, щото ти си ясен: Аз обичам Америка, за пореден път го казвам, както и ценностите, които са залегнали в нейната Конституция. Обаче. Там властта е завзета от злонамерени спрямо самата нея сили, които настройват американското общество срещу Русия. Щото им е нужен външен враг, когото да посочат вътре, за да не се разбере, че те са този враг, на самата Америка! Заблудени фанатици или тролове като теб са извън истината и фактологията по това. Вашите бащи венцехвалеха СССР и комунизма, вие сега по същия унизителен начин се слагате на новия Голем Брат. Само че. Да те светна - в самите управленски среди във Вашингтон и Брюксел са наясно, че такива сте продажници. Вие винаги ще се връткате според както духа вятъра, конунктурния. Утре, ако палачинката се обърне, пак ти и тези като теб отново ще целувате задника или на Путин, или на наследниците му! Наясно си, нали. Затова, не че ще се засрамиш, но поне опитай да осмислиш което ти казвам. Макар че, едва ли. no.gif Срам и позор сте такива, които винаги предавате и продавате България! sad.gif
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 22/12/2021, 21:31) <{POST_SNAPBACK}>
Снимките, лати - дай снимките на косачката, където се вижда, че е "Made in Russia" и на тостера и на квото руско още твърдиш, че имаш. Давай да ги видим. smile.gif

Влез в нета, после в Гугъл, изпишѝ съответно което търсиш, и, ще видиш това, за което питаш.
Други въпроси?
------------
О, да не забравя. Писах на колегата, и на теб - полудявате тука някои, че не искам да мразя Русия. Затова. Ако такива толкова я мразите, нарамвайте пушките, идете на източния фронт, примерно в източна Украйна, и се бийте с гадните руснаци. Ако ви стиска. animatedwink.gif Да те светна - там плащат добри кинти за доброволци! Но, така като гледам, няма много мераклии. Що ли? Иначе по форумите големи ербапи сте някои! no.gif
Абсолютно лицемерие!
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 23/12/2021, 15:01) <{POST_SNAPBACK}>
Влез в нета, после в Гугъл, изпишѝ съответно което търсиш, и, ще видиш това, за което питаш.
Други въпроси?
------------
О, да не забравя. Писах на колегата, и на теб - полудявате тука някои, че не искам да мразя Русия. Затова. Ако такива толкова я мразите, нарамвайте пушките, идете на източния фронт, примерно в източна Украйна, и се бийте с гадните руснаци. Ако ви стиска. animatedwink.gif Да те светна - там плащат добри кинти за доброволци! Но, така като гледам, няма много мераклии. Що ли? Иначе по форумите големи ербапи сте някои! no.gif
Абсолютно лицемерие!

Снимките, лати, дай снимките - не снимки на руски боклуци по принцип, а снимки на твоите лични руски боклуци, които твърдиш, че притежаваш. Снимай ги, като преди това отстрани сложиш надпис върху лист хартия - lati1960. Давай снимките, лати, чакаме. smile.gif
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 23/12/2021, 14:01) <{POST_SNAPBACK}>
Други въпроси?
------------
Абсолютно лицемерие!

Разбрах, лъжеш че имаш руски тостер и косачка laugh.gif
lati1960
Аз предлагам да се върнем на темата, с ето това:
https://www.vesti.bg/sviat/putin-amerikanci...t-kitaj-6135650
Защо с пресконференцията на Путин? Защото тя даде някои отговори, по т. нар. енергийна "криза" - кой, кои, защо и как я предизвикват. И, както обикновено, става дума за... парѝ. За много парѝ. Ами разбира се! Та.
Кой е главният виновник за енергийната криза сега в Европа? Ми Брюксел, плутократите там. Причините?
Путин открехна някои от тях. Примерно: Той оповести факта, че само за последния месец Газпром е нагнетил за Германия допълнително над 5.7 милиарда обем газ, което е допълнително около над 10% от потреблението там. По дългосрочни договори, на цени 6 до 7 пъти по-ниски от спотовите! Какво обаче правят немците? Ми препродават, тоест спекулират с тези количества, като ги изнасят за страни в централна и източна Европа, да кажем за Полша. Същото правят нашите тарикати, като Добрев Хасковлията, Теменужчето Петкова, и други, чрез чиито фирми се спекулира с евтиния български ток, който изнасят за Румания, Северна Македония, Сърбия, Гърция и т. н. Което пък раздува родните ценѝ. И, ето ни го "свободния" европейски пазар на енергоносители. Чиста проба спекула. Гешевт! За да печелят едни хитреци, за сметка цените нагоре за обикновените хорица. Такава е истината. Путин обяснява и друго важно нещо: Газпром е предложил на Брюксел дългосрочни договори за доставка на руски газ за периоди до 10, 20 и повече години, с фиксирани цени! Разбирате ли за какво става дума? Фиксирани цени за 20 години напред! Това е просто джакпот, енергиен, за ЕС. Но, какво правят идиотите в Брюксел? Ми отказват. Защо? Щото отвъд океана им нареждат това, понеже се води хибридна, и вече не само хибридна атака срещу Русия. Която е и търговска, за да си продават янките нагнетения газ добит от шистови находища, чрез които тровят Америка! Тоест, евро управниците в Брюксел, под натиск от Вашингтон са причинителите на тази енергийна криза. Такава е истината. Знам сега каква помия от някои тук ще се излее върху мен, но, такави са фактите. Същите сили ни затвориха читави реактори в Козлодуй, същите не ни позволиха Южен поток, същите не ни дават да си достроим Белене, същите ще ни затворят Мариците и въглищните централи, същите ще превърнат България в напълно зависима погиваща нация! Не че вече не успяха. И не че не им го позволихме. Сега е моментът тренда да се обърне. Дали новата ни власт ще го направи, ще видим. Аз лично се съмнявам, но пък дано ме опровергаят. Дано!
Питето
Аре и декрет за телефоните... Нинова-БСП набра скорост и забранява на мобилните оператори да пипат цените, сакън след нова година да не дойдат големи сметки и народа да катурне правителството... Щото нали така изработиха ББ предишния път, с високи сметки, та да не стане автогол.
Бай Ганьо
grin.gif Стари кучета са.
Знаят как се правят преврати.
Питето
Това си е някаква твоя си идея, САЩ да докарт някакъв дефицит. Най-вече "някакъв"... a4dff7b7.gif Отакат се наложи нашите "управници" да слушат МВФ, САЩ и ЕС сме го докарали много напред и нагоре от преди, когато слушаха СССР. Историтята сочи, че който слуша САЩ го докарва напред и нагоре, а който прави наопаки, му се получава както го прави — назад и надолу. Прясно-прясно Афганистан, по-старото е ГДР и ФРГ. А да, и откак лева е евро в българска народна носия, оттогава и си със стабилна заплата.
Rat_in_the_house
В случая се съобразява със становището на КЗК.
Питето
Кви пушки, кви фронтове... Пак те избива на сОвецки мераци, а и никой не мрази Русия, виж, за обратното не съм много сигурен. Сега, що ти се струва че я мразим, щото явно те влече към руското, и всеки факт в ущърб го приемаш като омраза.
lati1960
Цитат(Питето @ 24/12/2021, 01:05) <{POST_SNAPBACK}>
Кви пушки, кви фронтове... Пак те избива на сОвецки мераци, а и никой не мрази Русия, виж, за обратното не съм много сигурен. Сега, що ти се струва че я мразим, щото явно те влече към руското, и всеки факт в ущърб го приемаш като омраза.

Влече ме към Истината. Обективната.
Затова, понеже някои тука все ритат срещу тая Русия и лошия злодей Путин, им предложих да грабват пушките и да ходят да ги трепят гадните руснаци, за да се приключи веднъж завинаги. Нали това е мечтата им - да я няма Русия. Ми да дадат своя реален принос, това им казах. Но, като гледам, няма много мераклии. no.gif
Да громиш лошите по форумите е лесна работа. Лицемерие!
lati1960
Цитат(Питето @ 23/12/2021, 22:28) <{POST_SNAPBACK}>
Това си е някаква твоя си идея, САЩ да докарт някакъв дефицит. Най-вече "някакъв"... a4dff7b7.gif Отакат се наложи нашите "управници" да слушат МВФ, САЩ и ЕС сме го докарали много напред и нагоре от преди, когато слушаха СССР. Историтята сочи, че който слуша САЩ го докарва напред и нагоре, а който прави наопаки, му се получава както го прави — назад и надолу. Прясно-прясно Афганистан, по-старото е ГДР и ФРГ. А да, и откак лева е евро в българска народна носия, оттогава и си със стабилна заплата.

Нека специалисти по това да се произнесат, банкери, финансисти, икономисти.
Аз така като гледам, откакто ги слушаме новите братя презокеански, нацията ни се стопи почти наполовина, икономиката ни също, селското стопанство тотално вече го няма, индустрията и тя, демографската катастрофа е тотална и страшна, а дефицитите ни по дълговата спирала са се увеличили от 2 милиарда през 2009-та, до над 23 милиарда в края на управлението ГЕРБ и Борисов. Такива са фактите. Иначе ти си ги разправяй твоите басни, но кой ли ти вярва.
Shade
Цитат(lati1960 @ 24/12/2021, 04:26) <{POST_SNAPBACK}>
...откакто ги слушаме новите братя презокеански, нацията ни се стопи почти наполовина, икономиката ни също, селското стопанство тотално вече го няма, индустрията и тя, демографската катастрофа е тотална и страшна, а дефицитите ни по дълговата спирала са се увеличили...

Включвам се тук в твоя подкрепа.
Нацията се топи, точно както спада нивото на разсъхнала се каца. Докато слушахме презморските братя, обръчите на кацата бяха здрави и нищо не излизаше навън. Имахме мощна икономика на световно ниво, която не влизаше в криза (понеже никога не излезе от такава), стабилно държавно селско стопанство, поддържано с безплатния труд на ученици, войници и студенти. А за дефицити и дългове никой дори не беше чувал. Даже да е имало някаква минимална задлъжнялост, тя прогресивно се стопяваше. Системата беше стабилна и перспективна, без каквато и да е тенденция към сриване под тежестта на проблемите, които сама създаваше. И ако не я бяха свалили с насилие и кръвопролитие, днешна България щеше да цъфти и връзва на върха на Светлото Комунистическо Бъдеще.
Питето
За неекспертите като тебе, тези с подозрително късата памет, "лукановата зима" дойде щото Луканов отказа да плаща външния ни дълг, дето според тебе сме го нямали... За селското стопанство, закъсването в селското стопанство, не е точно закъсване, щото изнасяхме рекордно слънчоглед (дето соца не го можеше), с мнооооого по-малко заети в селското стопанство (също нещо невъзможно за соца с неговите бригади за ученици, студенти и работници). За останалото "сринато" в икономиката, "обезкръвена майка България" днес, изнася много повече отколкото "9 млн" през соца, и сме по-добре, щото улиците са пълни с коли и дори високите цени на горивата не ни спират да ги търкаляме, което съвсем не беше така през соца с дефицита по магазините. Кога по Ивановден през соца си имал в кварталния плодзеленчук пресни краставици, пипер, домати, лук и копър? За режима на тока, емблемата на соца, да ти напомням ли...
lati1960
Цитат(Shade @ 24/12/2021, 17:39) <{POST_SNAPBACK}>
Включвам се тук в твоя подкрепа.
Нацията се топи, точно както спада нивото на разсъхнала се каца. Докато слушахме презморските братя, обръчите на кацата бяха здрави и нищо не излизаше навън. Имахме мощна икономика на световно ниво, която не влизаше в криза (понеже никога не излезе от такава), стабилно държавно селско стопанство, поддържано с безплатния труд на ученици, войници и студенти. А за дефицити и дългове никой дори не беше чувал. Даже да е имало някаква минимална задлъжнялост, тя прогресивно се стопяваше. Системата беше стабилна и перспективна, без каквато и да е тенденция към сриване под тежестта на проблемите, които сама създаваше. И ако не я бяха свалили с насилие и кръвопролитие, днешна България щеше да цъфти и връзва на върха на Светлото Комунистическо Бъдеще.

Не е имало насилие и кръвопролитие по свалянето на комунизма у нас. Просто защото той не беше свален. Не е и до днес. Той само се трансформира в някакъв посттоталитарен хибрид между комунизъм и дивашки капитализъм тип Америка 1920 г. Тепърва ще се правят опити в тази посока, по истинското разграждане на тази идиотска живковско бойковска мафиотска система. Не че ще е лесно, виждаш и тук каква е съпротивата на привъжениците ѝ. Явно в не малката си част българите харесват такъв тип обществени отношения, иначе нямаше след повече от 30 години преход да почваме истинските демократични промени тепърва! Да, няма такъв народ. Това е факт.
Иначе, на народа не му дреме, да ти кажа. Виж ето тази статистика, тя е показателна:
https://www.pariteni.bg/novini/kreditirane/...-bankite-241170
Андрешко победѝ бирника, не само в разказа. И не само бирника. Уникални сме, в снишаването и хитруването, трябва да се признае. Това е положението. Излишно е повече да обяснявам, или?
Каква демокрация, какви пет лева! Банките са пълни. Да не ти пука!
D-rA
Объркани са ти мислите...Тепърва ще избиват комплексите на червения капитал, не очаквай демокрация - няма да я има... Животът е спирала и сега сме в участъка, завъртащ се около 90'та на миналия век, но с 30 години по-късно...Защо - защото енергийните капитали са комунистически и под техен контрол - те казват каква ще е цената... Пък ти се надявай да има пазарна икономика, след като ти се заявява че нямаш право да продаваш продукция по твои разчети, а трябва да слушкаш иначе Бойко Рашков... И т.н. Шоуто започна - шутове колкото искаш, а дебелия, както винаги ще го отнесем всички... sunbathing.gif
Shade
Цитат(lati1960 @ 22/12/2021, 03:47) <{POST_SNAPBACK}>
Ми, друже, като е толкова слаба Русия, що не я прегазят братята янки, и да се свърши? animatedwink.gif
no.gif

Чувал ли си вица за предоженията за национални гербове?
На Русия - амурче: Голичко, но въоръженичко.
На България - хипопотамче: Затънало до шия в кал, ама ето такава уста отворило.
D-rA
Цитат(Rat_in_the_house @ 23/12/2021, 23:07) <{POST_SNAPBACK}>
В случая се съобразява със становището на КЗК.

А КЗК е над правителството ли? sunbathing.gif
biggeorge
Това, което си написал е много вярно.
Живеем в посттоталитарна псевдодемокрация.
Под друга форма комунизма си продължава и до днес.
И никога няма да изчезне.
D-rA
Цитат(biggeorge @ 24/12/2021, 23:42) <{POST_SNAPBACK}>
Това, което си написал е много вярно.
Живеем в посттоталитарна псевдодемокрация.
Под друга форма комунизма си продължава и до днес.
И никога няма да изчезне.

Нещо като Рак в следваща фаза... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 24/12/2021, 21:51) <{POST_SNAPBACK}>
Объркани са ти мислите...Тепърва ще избиват комплексите на червения капитал, не очаквай демокрация - няма да я има... Животът е спирала и сега сме в участъка, завъртащ се около 90'та на миналия век, но с 30 години по-късно...Защо - защото енергийните капитали са комунистически и под техен контрол - те казват каква ще е цената... Пък ти се надявай да има пазарна икономика, след като ти се заявява че нямаш право да продаваш продукция по твои разчети, а трябва да слушкаш иначе Бойко Рашков... И т.н. Шоуто започна - шутове колкото искаш, а дебелия, както винаги ще го отнесем всички... sunbathing.gif

По последното си прав. Впрочем не само по него. Но. Прочете ли какво писах в най-долния си пост в тази тема?
Да, нали и аз това твърдя - че у нас не само капиталите са червени, цялата ни държава е още в режим на постоталитарен следживковски хибрид, доразвит перфектно от мафиотската буквално структура на ГЕРБ с Борисов /и Цветанов до един момент/. Иначе, истинските причини за тази енергийна криза, са управляващите в Брюксел, които за пореден път показаха, че са слугинаж на Вашингтон ДС. Хайде помислѝ - каква заплаха от Русия биха били дългосрочни договори с Газпром за газ на фиксирани ценѝ за 20 години напред? Каква заплаха, за Европа? 292.gif Единствената заплаха е по зависимостта на ЕС от САЩ, и за енергийните корпорации на Америка, които няма да могат да си продават нагнетения газ на високи цени! Такава е истината. Тоест, става дума за много парѝ и за чисто търговска война, облечена в идеологически допотопни идиотщини! Така че, пак до същото стигаме - за каквото и да си говорим, става дума за парѝ. За много парѝ! И за власт, бих добавил. Оттам контрол, отново парѝ, власт, огромни печалби, нищо ново под слънцето. Нека си го кажем направо: Каква е логиката Европа да купува прескъп американски шистов газ, а не евтин руски, и то с дългосрочно фиксирани ниски цени?! no.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 24/12/2021, 23:48) <{POST_SNAPBACK}>
Нещо като Рак в следваща фаза... sunbathing.gif

good.gif
Лошата новина е, че и този тип рак, общественият, е злокачествено заболяване, което винаги има латентен край!
sad.gif Знаеш ли кое е абсурдното? 200 години византийско робство не ни заличиха като народ и нация. Почти 500 турско такова също. Половин век съветско и комунистическо почти, но и те не успяха. Но се очертава около 50 години "демокрация" да свършат перфектно тази работа!
D-rA
Цитат(lati1960 @ 25/12/2021, 12:20) <{POST_SNAPBACK}>
good.gif
Лошата новина е, че и този тип рак, общественият, е злокачествено заболяване, което винаги има латентен край!
sad.gif Знаеш ли кое е абсурдното? 200 години византийско робство не ни заличиха като народ и нация. Почти 500 турско такова също. Половин век съветско и комунистическо почти, но и те не успяха. Но се очертава около 50 години "демокрация" да свършат перфектно тази работа!

Хвърли си дипломата за пророк там където няма да я намери никой... Ние не изчезваме като нация и народ, а около 20% (неясно число всъщност - може и да са повече) търсят щастие там където мислят че го има. Животът е кръговрат със спираловиден ефект - днес е така, утре как ще е и оня горе не ни казва, но който преживее ще може да го напише.

И пак ще ни има - корените ни са дълбоки... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 26/12/2021, 22:44) <{POST_SNAPBACK}>
Хвърли си дипломата за пророк там където няма да я намери никой... Ние не изчезваме като нация и народ, а около 20% (неясно число всъщност - може и да са повече) търсят щастие там където мислят че го има. Животът е кръговрат със спираловиден ефект - днес е така, утре как ще е и оня горе не ни казва, но който преживее ще може да го напише.

И пак ще ни има - корените ни са дълбоки... sunbathing.gif

В този смисъл, че ще ни има като българи, като сбор от такива, били те тук или там, си прав, не споря. Аз го рекох в друг контекст - като нация и държава. Примерно, те и палестинците си ги има, част под окупация в Израел, много повече пръснати по целия свят, но нямат своя Държава. Това имах предвид. Същото се очертава и за нас. Макар и не в такава крайност, макар че, знае ли човек. Държава като България може да има и има и днес на картата, но, дали сме вече нация и народ, в истинския смисъл? Сбор от хора, търсещи нацини да оцеляват и правят парѝ е едно, но нация... ?
Питето
Квото сам си направи, никой не може да ти го причини. Това му е хубавото, че можеш да престанеш да си го причиняваш и да обърнеш посоката. Ето, причинихме си комунизма (не му се съпротивлявахме) и си носим последиците, ама пък много от новото поколение смениха посоката и взеха да мислят капиталистически... а това засега е най-добрата масова стратегия известна на човечеството. Най-малкото, щото тези с по-калпавите стратегии ще намаляват по естествен път.
D-rA
Цитат(Питето @ 27/12/2021, 13:38) <{POST_SNAPBACK}>
Квото сам си направи, никой не може да ти го причини. Това му е хубавото, че можеш да престанеш да си го причиняваш и да обърнеш посоката. Ето, причинихме си комунизма (не му се съпротивлявахме) и си носим последиците, ама пък много от новото поколение смениха посоката и взеха да мислят капиталистически... а това засега е най-добрата масова стратегия известна на човечеството. Най-малкото, щото тези с по-калпавите стратегии ще намаляват по естествен път.

Не сме си го причинили комунизма - наложиха ни го. Съпротивлявали са се - и са изгнили в Белене и по други затвори... Глупости пишеш.И кой мисли капиталистически - отрочетата на комунистите станали капиталисти - затова и сме в хаоса на безвремието - все още агонизираща соц система... sunbathing.gif
Rat_in_the_house
КЗК е независим от изпълнителната власт мандатен орган с мандат 5 години.
Сегашната КЗК е доминирана 100% от ГЕРБ.
lati1960
Цитат(Rat_in_the_house @ 03/01/2022, 02:31) <{POST_SNAPBACK}>
КЗК е независим от изпълнителната власт мандатен орган с мандат 5 години.
Сегашната КЗК е доминирана 100% от ГЕРБ.

Не само КЗК е доминирана от ГЕРБ.
Цялата държавна машина почти навсякъде е доминирана от ГЕРБ и ДПС. Факт.
Областни управители, кметове, и на големите градове, и по села и махали, навсякъде.
Във Висшия съдебен съвет, в Главна Прокуратура, стана ясно, във всички държавни органи, администрации, бордове... Нормално е, след повече от 10 години управление. Самият Борисов го призна преди време, че са преяли с власт. Което трудно ще бъде променено, ще иска много време и усилия, и не само от правителството. Впрочем, като стана дума за правителството, ето една добра новина за страната, от Брюксел, по темата: https://www.dnevnik.bg/evropa/2021/12/09/42...rodniia_gaz_za/ Вчера имаше изявление в същия смисъл, че е почти решено. Та. Новата ни власт да не се ослушва повече, а Кирчо и Ники да запретнат ръкави и да идат да направят новата "първа" копка по довършването на Белене! Скоростно. Веднага!
Иначе, аз вече няма да им вярвам. Че искрено работят по интересите на страната ни. Всичко друго в енергийния сектор ще е безсмислено и бла-бла, и ще ни доведе рано или късно до енергиен дефицит и режим на тока. Както и до драстично поскъпване на живота, зависимост тотална от външни сили, и т. н. Впрочем, очаквам да видя скоростни действия и по бързото въвеждане на т. нар. електронно правителство, което да позволи драстични съкращения в безполезната администрация, която беше раздута неимоверно от ГЕРБ, за да ги крепи на власт. По съдебната реформа се чака решение на Конституционния съд, но и там трябва да натискат здраво и безкомпромисно. Иначе само си дрънкаме и отново май ще се снишаваме по живковски и борисовски, нищо различно.
Rat_in_the_house
Това е само проект на ЕК. Страните, които инвестират масирано във ВЕИ, сега ще скочат. Зелените също. Т.е. това нещо не само не е окончателно, ами изобщо не е ясно дали ще го бъде по принцип, специално в частта за газа. За мен лично признаването на природния газ за "зелен" е крайна форма на идиотщина. Нищо зелено няма в него, а вносът му директно храни разни диктаторски режими като тоя на Путин, враждебни по принцип на идеята за обединена Европа. Да не говорим старите газови инсталации какво отделят. Недоразумения като софийската топлофикация, с инсталации на по над 60 години, трябва да се затворят моментално. Тези неща убиват хора. Съвсем реално.
lati1960
Цитат(Rat_in_the_house @ 03/01/2022, 11:20) <{POST_SNAPBACK}>
Това е само проект на ЕК. Страните, които инвестират масирано във ВЕИ, сега ще скочат. Зелените също. Т.е. това нещо не само не е окончателно, ами изобщо не е ясно дали ще го бъде по принцип, специално в частта за газа. За мен лично признаването на природния газ за "зелен" е крайна форма на идиотщина. Нищо зелено няма в него, а вносът му директно храни разни диктаторски режими като тоя на Путин, враждебни по принцип на идеята за обединена Европа. Да не говорим старите газови инсталации какво отделят. Недоразумения като софийската топлофикация, с инсталации на по над 60 години, трябва да се затворят моментално. Тези неща убиват хора. Съвсем реално.

Едното не пречи на другото.
Все пак уж живеем в демократична страна с пазарна икономика, или? Държавата да си дострои Белене, а в частния сектор никой не пречи на който желае да прави ВЕИ, тецове, мецове, каквото си иска. Щото иначе излиза, че сме още в някакъв хибрид на постсоциалистическа икономика, в която държавата се намесва във всичко. И май си е така.
И стига с тоя Путин! Писна ми. Не само руснаците предлагат газ. Азерски има, американски втечнен, и не само. Наясно съм къде ви стяга чепика някои, но вече е контрапродуктивно това. Истината е в обратната посока - руската страна проявява неимоверно търпение спрямо Европа по отношение доставките на газ. Въпреки всичките глупости натворени от Брюксел по въпроса. Където хем ги боли, хем ги сърби, хем им е драго. Като не искат руски газ, да кажат че не искат, и толкова. Китайчетата са насреща, Турция, и не само. Руснаците има къде да продават. А не да се държат като ощипана мома, зад която май стои един друг жених, отвъд големото море, с неговите интереси. animatedwink.gif Които не винаги са идентични с европейските.
Хайде стига вече, че ставате смешни някои.
Rat_in_the_house
Газ има...като залежи. Транспортирането му до отдалечени точки изобщо не е лесна задача. Изисква доста скъпа и сложна инфраструктура, която винаги е обект на геополитически спорове.
Quaker between your quarks
Пазарната икономика, е за епоха , в която AL, още не е внедрен като капо ди тути капи. И не спори с.мен, мен.
lati1960
Цитат(Rat_in_the_house @ 03/01/2022, 15:46) <{POST_SNAPBACK}>
Газ има...като залежи. Транспортирането му до отдалечени точки изобщо не е лесна задача. Изисква доста скъпа и сложна инфраструктура, която винаги е обект на геополитически спорове.

Така е.
И точно тук е заровено "кучето", както се казва, тоест това е проблемът на проблемите. Става дума за пазари, влияние, ресурси, икономика, парѝ и власт. Но ти знаеш това. Примерно, като анексираха чрез пуч и цветна революция Украйна, американците изкупиха цялата газопреносна мрежа там, която контролират. И от която печелят. Впрочем, синът на Байдън взе тогава активно участие в процеса. animatedwink.gif Не случайно сеща бащата изостря отношенията с Москва. Понеже, ако тръгне Северен поток 2, то цялата тая работа с Украйна се обезсмисля! Разбираш това, нали. Всичко е игра за власт и кинти. Без да взимам страна, само го констатирам. Някои обаче взимате, страна. И не сте обективни. За съжаление такива сте повечето, което ще натежи и на позицията и решенията в България, което ще е пагубно за страната ни. Ситуацията много напомня тази преди родните управници да ни присъединят към Третия Райх, без да се съобразят с обществените настроения и желанията на нацията. Същото е и днес, едно към едно. А това ще доведе до поредната национална катастрофа, рано или късно.
Поучете се от Орбан, да му се не види! Не е задължително винаги да се подлагаме! no.gif
Питето
Виновно ви е "международното положение", а не ГЕРБ. Все едно от кого е доминирана, КЗК няма право да се меси на изпълнителната власт* и да разпорежда, министъра на икономиката какво да прави, нито пък наопаки. Та както писах горе, на Нинова декретите спрямо фирмите са непазарни и вредни, но пък са напълно в стила на социалистите (навсякъде по света)... Та виновни са новите, изчегъртвачите със соц мислене и прилагането му у властта, а не ГЕРБ.

-------------------
*Комисията (КЗК) упражнява правомощията си по този закон без право на намеса и даване на инструкции в работата и от страна на всички органи на държавната власт, включително органи на изпълнителната власт, на местното самоуправление или частноправни субекти, като това не засяга спазването на приетите от Народното събрание на Република България и от Министерския съвет стратегии, програми и планове за развитие на съответните сектори на икономиката.
От ЗЗК.
Rat_in_the_house
Заради това му казват "становище". Незадължително, но мотивирано.
Аз го четох това. Доста подробен анализ на договорите на операторите и според мен КЗК са напълно прави, от там и министерството. Европейското законодателство (за разлика от нашето) гледа много сериозно на правата на потребителите, особено когато има договори при общи условия. Колкото повече такава практика-толкова по-добре.
Питето
Ами не. Колкото и много да са подобните практики, няма как да спреш олигопол с декрети. Олигопол се бори с отваряне на пазара за още външна конкурениця. Точно това е работата на правителството и на министъра на икономиката, както и на законотворците. Е, обаче при тях модела на мислене е декретно-мораториумен и замразителен, а не прагматичен и пазарно адекватен. Един свестен министър на икономиката (който наистина е икономически грамотен), би отворил дума за спешна подготовка (и дори стартово субсидиране ако се наложи) на честоти за още трима оператори, щото при такова спонтанно-общо вдигане на цените трябва още конкуренция в дългосрочен план... Което изказване ще бъде схванато бързо и ясно от операторите, особено онова между редовете.
Rat_in_the_house
Ами те бяха 5 оператора. От тях МаксТелеком фалира преди да си изгради мрежата даже, а Булсат спряха преди две седмици гласовата услуга. Очевидно няма пазар за толкова оператори.
Питето
Това сме го слушали, още когато беше само един оператор...
Rat_in_the_house
Когато беше 1 оператор, средната заплата беше под 100 лева, а един телефон струваше 200-300$.
Като говорим за "пазар", той не е нещо по принцип там, съществуващо някъде си, а е конкретна картина, хваната в конкретен момент. На базата на много такива картини се правят прогнози за пазара. Т.е. ако не можеш да направиш прогнозата, картинките само по себе си не ти вършат работа, защото към момента, към който ги гледаш, те вече са стари.
lati1960
Цитат(Quaker between your quarks @ 03/01/2022, 16:50) <{POST_SNAPBACK}>
Пазарната икономика, е за епоха , в която AL, още не е внедрен като капо ди тути капи. И не спори с.мен, мен.

Пазарната икомика - да. Но, в България няма такава!
Като как в същата би имало въобще регулатори, държавни?
Като как в същата държавата би подпомагала бизнеса, и кой точно, и коя точно негова част, с кои точно бизнесмени? no.gif
Като как в такава държавата слага мораториуми върху цени?
Да продължавам ли? В какво всъщност пребиваваме ние българите днес? И вече повече от 30 години? /Преди това ясно/
У нас е някакъв средновековен неофеодален хибрид между патриархално олигархични мутренски модели в симбиоза с посткомунистически шуробаджанашки анахронизми, абе пълна каша, която дори не мога да формулирам! Мутри, ченгета, бивши и настоящи комунисти, техните наследници, псевдодемократи... Цялата тая банда продължава да се трансферира във властта нагаждайки се хамелеоновски и до днес. Мога да дам елементарен пример, който илюстрира това - като се смени властта, следващата си създава своя инвестиционна банка за развитие, и почва да налива народна пара в джобовете на ортаци, наши юнаци, баджанаци и авери. А те едни и същи от доста време, публични са: Пеевски, Домусчиеви, Гергов, Ковачки, Прокопиев, Бобокови, момокови, додокови, и цялата кохорта посткомунистическа и бандитска. Каква пазарна икономика, какви пет лева! Можеш ли да се конкурираш на уж свободен пазар с бизнесмен, на който му опрощават стотици милиони дългове, отделно му наливат в сметката още толкова, а ти откъде ще ги вземеш? Пълна порнография! Като сме пазарна икономика, да оставят всички свободно да се конкурират, на равни начала, и, който фалира, да фалира. Който е кадърен, ще оцелее и продължи. Това е свободен пазар. С какви глупости ни занимават повече от 30 години!
Питето
Точно де, в следващата картинка правителството ще "разреши" още три-четири честоти за оператори... Ако се наложи. Дори някой "стартов бонус" може да предложат. Колкото и да се чувстват силни трите оператора, със сигурност няма да искат още двама-трима мераклии да разбутват пазара (дори след време да се откажат) и ще си преосмислят ценовата политика.
Швейк
Я пак...кога средната заплата е била под 100 лв. Това при стационарните ли

Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.