Цитат(Бай Иван @ 02/01/2022, 17:39) <{POST_SNAPBACK}>
Обикновено човек се страхува ,да не му се случи нещо лошо.Вярата и надеждата са производни на този страх.Религията разчита точно на този страх,и измисля некви правила,и закони чрез които спазващият ги ,ще избегне неприятностите.Тези правила и неписани закони не са от божи,а от обществен произход.Спазващият "божите закони",ще има много по- малко конфликтни събития с околните,и това естествено поражда комфортно съществувание.Бог,- това са природните закони които малко,по малко продължаваме да откриваме.Даже религията не е закостеняло познание,а постепенно се преформатира, в съответствие с новите познания за света.Учените в миналото са възпитавани в почит към религиите и по традиция остават такива и в напреднала възраст.Отделно ,че в миналото с наука са се занимавали предимно вярващите в някоя от религиите.По същият начин и аз бях левскар като дете,а днес въпреки окаяното положение на Левски,и липсата на интерес към отбора се имам за левскар.
Горното обаче важѝ за религиите, не за Вярата. Различни неща са. Защото.
Когато човек повярва истински, говоря за християните, какъвто опитвам да бъда, се случва точно обратното - все по-трудно да пребиваваме с християнските ценности и морал в свят на грехове, нечестие, насилие и зло.
Ти си умен човек, и мисля ще разбереш разликата.
Бъди здрав, успешна година ти желая!