Библията не лъже, защото вътре има ясно предупреждение какво ще стане с тези, които добавят или отнемат нещо от текста.
Да речем, Библията е истина. НО сигурни ли сме, че ние с човешкия си мозък я интерпретираме правилно?
Ако щеш дори самия факт, че е писана от хора преди 3500 с техни думи и понятийна система, много различна от нашата.
И друго. Кой, къде е казал, че Земята трябва да е светла и прекрасна като Небесата?
Земята е свят за страдание и изкупление. Избрали сме да сме тук заради първородния грях, заради любопитството и желанието за познание. Затова е добре да живеем смирено, дори примирено... Да си носим телата и теглата....
Ти си приел някаква идея за живота си. Знаеш, че всичко е Божия воля. Тогава защо се бунтуваш срещу организацията на този долен и болен свят без бъдеще? Корона вируса и липсата на ток са само поредните трудности, които сами сме избрали да преживеем.
"Да речем, Библията е истина. НО сигурни ли сме, че ние с човешкия си мозък я интерпретираме правилно?"
Не съм сигурен. По която причина Господ е промислил вече всеки човек, който желае, да има свободен достъп до Книгата, да я чете и разбира както той преценѝ. В същия смисъл аз най-често повтарям едно и също, вкл. в Х-раздела: Отваряйте всеки, и четете! И който каквото разбере, за него си е. Без да го налага на другите. По последното пък винаги уточнявам, че изказвам само мнение и позиция, че дори с признанието, че може и да са погрешни. По-коректно няма накъде!
"Ти си приел някаква идея за живота си. Знаеш, че всичко е Божия воля. Тогава защо се бунтуваш срещу организацията на този долен и болен свят без бъдеще? Корона вируса и липсата на ток са само поредните трудности, които сами сме избрали да преживеем."
Съжалявам, но не съм ги създал аз тези трудности, нито съм ги избирал, нито ги приемам. Не става така. Налага ни ги една Сила, която е наречена дявол и сатана, разбирай хора и кланове, съмишленици, които са приели Злото като своя цел и същност, и от древни времена причиняват страдание на човека, най-общо казано. В Новия завет Исус нарече тази Сила лъжец, човекомразец и човекоубиец! Наясно съм, че до новото идване на Господ това няма да спре. Дори ще ескалира до страшни мащаби, писано е. Но това не означава, че не бива да предупреждаваме хората да се пазят от това Зло. Напротив. Това и правя, поне опитвам, със скромните си възможности. А които са разумни и без мен са наясно с тези неща. Болно ми е, че моят бунт срещу Злото и Дявола се интепретира и изопачава от някои тук като бунт срещу Божия Ред и промисъл. Безумие е това! Да, Господ допуска тези събития да се случват, така е. Без позволение отгоре няма как да стане. Но, в Тора има едно изречение, което ще цитирам по памет, в което е смисълът и на моето пребиваване тук: "Бог няма да допусне нищо за народа си, без преди това да го предупреди чрез своите слуги пророците." Не, не, не съм пророк. Ни най-малко. Просто чета какво е предсказано, и го представям както съм го разбрал - и за наши дни, и за бъдещето. А дали правилно, нека всеки да преценѝ. Ако някой смята, че не, да отвори сам Книгата, да чете и да разбира по-добре, така и трябва! Не преча на никого. Но, да съдиш, клеветиш и обиждаш един безобиден човек със скверни лъжи и гнусни клеветѝ, само защото не уйдисва на разбиранията ти, това с чий дух е?

Такива, които го правят, не разбират ли на кого и кои служат, и че заради такива светът ни не отива към добро?
Накрая, за трудностите. Знаеш онази крилата фраза, която ме насърчава винаги и мен, когато се сблъсквам с такива: Онова, което не ме убива, ме прави по-силен! Е, слава на Бога, засега ковида не ме е убил. И, ако е рекъл Господ, ще изляза от това изпитание по-силен отвсякога. Пожелавам го и на всички тук!