Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Наука, вяра и религия
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Питето
Това също е мнение, а не проверим факт.
Shade
Цитат(Питето @ 28/12/2021, 13:41) <{POST_SNAPBACK}>
Това също е мнение, а не проверим факт.

За теб е мнение, за вярващите - факт, виж по-горе.
Питето
Абе и за тях е мнение, щото иначе щяха да ходят по вода и да местят планини... Проблема е, че се опитват да пробувтат ходенето по вода като факт, и се намират достатъчно тъпи дето тръгват по водата без да знаят да плуват и после трябва да ги спасяваме.
Питето
Ограничено е смятането на факти за неистини според наклона на собствения... сещаш ли се, факта не зависи нито от нечие мнение, нито от нечия гледна точка. Това, че не смяташ гравитацията за факт съвсем не значи че можеш да левитираш или да ходиш по водата... animatedwink.gif

В тази посока, очаквам факт, доказващ съществуването на господ. Нещо, което мога да си проверя сам и да не е нечие мнение. Щото ги бъркате собствените мераци с факти. Примерно да направя една разходка по водата или да преместя нЕкоя планина, аз, а не някой някъде, щото да си го проверя лично. А после и друг да повтори това с разходката по водата или местенето на планината.
lati1960
Цитат(Rat_in_the_house @ 28/12/2021, 21:38) <{POST_SNAPBACK}>
И религията, и науката, и политиката, са човешко дело, обаче. Съвсем, ама съвсем човешко. И като системи, нищо човешко не им е чуждо.

Уточнявайки, че говорим и за религия /не за вяра/, се съгласявам.
Но, проблемът си остава. В чии ръце е науката? Под чий контрол?
Ето това е въпросът. Защото, сама по себе си науката не е нещо лошо, тъкмо напротив. Само че. Кой, кои я контролират и използват. И за какво? Ето по което трябва да се замислим сериозно.
lati1960
Цитат(Питето @ 29/12/2021, 12:03) <{POST_SNAPBACK}>
Ограничено е смятането на факти за неистини според наклона на собствения... сещаш ли се, факта не зависи нито от нечие мнение, нито от нечия гледна точка. Това, че не смяташ гравитацията за факт съвсем не значи че можеш да левитираш или да ходиш по водата... animatedwink.gif

В тази посока, очаквам факт, доказващ съществуването на господ. Нещо, което мога да си проверя сам и да не е нечие мнение. Щото ги бъркате собствените мераци с факти. Примерно да направя една разходка по водата или да преместя нЕкоя планина, аз, а не някой някъде, щото да си го проверя лично. А после и друг да повтори това с разходката по водата или местенето на планината.

Имало е Един, Който е ходил по водата, не че ще повярваш.
Мисля слагаш каруцата пред коня, което опитах да ти обясня няколко пъти. Животът ни въобще, и ние самите, и светът в който пребиваваме, всичко това е толкова сложно, многообразно и взаимосвързано, уникално, че няма как да се самосъздаде от някакъв космически "бульон" или квото там са го кръстили пишман учени някакви, изповядващи теорията за т. нар. Голям взрив. Затова, нека пък аз да те питам - дай едно доказателство, че тази теория е вярна! И че обяснява произхода на живота, и на нас самите. Още ли не разбираш?
По въпроса винаги съм давал елементарен пример, с простичък експеримент, всеки може да си го направи, дори в домашни условия: Написваш буквите от азбуката на копчета, хартийки, топчета, на каквото намериш, но да са с еднакво тегло и размер. После ги слагаш в шапка, купа, в нещо, в което да ги разбъркаш хубаво, и накрая ги изсипваш отвисоко на пода или земята. И, се вглеждаш внимателно дали нейно величество "случайността" е сглобила от тези букви поне една смислено подредена дума. Поне една! Не говорим за изрази, изречения, диалог и нещо по-сложно. Поне една смислена дума! Е? Ми - не, няма. Повярвай, правил съм го това стотици пъти. Нито една дума дори, нито веднъж! Можеш да го играеш това хиляди, милиони пъти, милиарди, докато си жив. Нито една дума няма да се получи! Гаранция. А светът ни е повече от дума, дори изречение! Ето ви го голем взрив или някаква подобна безсмислица. Трилиони пъти да опитваш, пак няма да стане! Тоест, животът не е плод на "случайност". Нито на някакви стихийни и хаотични космични процеси, без значение фактора Време. Не. Той е резултат от творчестки процес, на Един Висш Всемирен Разум, на Когото дължим съществуванието си. Това е факт. Това е истината. А че ти и други не я приемате, ваш проблем. Добрата новина е, че все повече сериозни учени са го разбрали това, което дава някакви шансове на света ни да избегне едни страшни неща, които предстоят, ако науката продължава да е слуга на политиката и корумпираната крадлива власт. Тази битка тепърва престои, засега печели Злото, имайки предвид случващото се покрай идиотщината ковид. Но, войната продължава. И, както знаеш от приказките, накрая Доброто винаги побеждава! animatedwink.gif
lati1960
Цитат(Швейк @ 28/12/2021, 21:17) <{POST_SNAPBACK}>
Ако това е малкото ти говорене, какво ли ще е многото ти
!!??.. a4dff7b7.gif

Идея си нямаш! laugh.gif
Отворѝ си голямата дебела Книга, и четѝ.
Там съм говорил много, мно-о-ого повече! animatedwink.gif
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 29/12/2021, 14:39) <{POST_SNAPBACK}>
Отворѝ си голямата дебела Книга, и четѝ.
Там съм говорил много, мно-о-ого повече! animatedwink.gif

Оооо, ние се изживяваме вече като самия Бог Творец! angel_not.gif
До сега бяхме самo неговия пророк! angel2.gif
Питето
Щом пишеш обикновени съществителни с главна буква, значи лъжеш.
Shade
Цитат(lati1960 @ 29/12/2021, 04:33) <{POST_SNAPBACK}>
Животът ни въобще, и ние самите, и светът в който пребиваваме, всичко това е толкова сложно, многообразно и взаимосвързано

Хайде бе! Пишеш, сякаш не си чел Книгата, където всичко е дадено в изчистен вид - просто и елементарно:

В начало Бог създава небесната твърд и земята. Създава тази земя пуста и неустроена.
И докато се носи над водата, отбелязва, че е малко тъмно, създава светлината и няма вече тъмно.
После решава да създаде две светила, които да си служат с тази светлина като диспетчери. Голямото светило я ползва през деня, а малкото светило - през нощта. Следваща крачка - начуква звездите върху небесната твърд.
Вика си "това е хубаво" и започва да създава добитък...

И, разбира се, след като си почива на седмия ден, продължава със съзидането. Следва създаването на галактиката, черни дупки, пулсари, квзари, други галактики...
Абе, с други думи, Голям взрив прави, след като за начало създава земята, небето, слънцето, добитъка и хората.

А, имаше нещо и за три ябълки. Едната използвал, за да стимулира Адам и Ева да разсъждават, с другата ударил Нютон по главата, та да му светне по въпроса с гравитацията. Третата се присънила на Стив Джобс...
Питето
Мнение на някой си, описано някъде си. Факт е нещо, което може да се провери, примерно ако ти и аз утре се разходим по някой водоем. Осатаналото е просто парадокс, който се опитваш да обясниш със самия парадокс, щото няма как да изкараш проверим факт.
lati1960
Цитат(Питето @ 29/12/2021, 18:27) <{POST_SNAPBACK}>
Мнение на някой си, описано някъде си. Факт е нещо, което може да се провери, примерно ако ти и аз утре се разходим по някой водоем. Осатаналото е просто парадокс, който се опитваш да обясниш със самия парадокс, щото няма как да изкараш проверим факт.

Животът не е парадокс. Той е факт. Нали искаше факти!
Животът е прекалено сложен, уникален, буквално чудо, за да е плод на някаква космична случайност.
Мамят ви за това! Но, всеки има право да вярва в какви ли не тъпотии. Ти също.
lati1960
Цитат(Shade @ 29/12/2021, 17:27) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде бе! Пишеш, сякаш не си чел Книгата, където всичко е дадено в изчистен вид - просто и елементарно:

В начало Бог създава небесната твърд и земята. Създава тази земя пуста и неустроена.
И докато се носи над водата, отбелязва, че е малко тъмно, създава светлината и няма вече тъмно.
После решава да създаде две светила, които да си служат с тази светлина като диспетчери. Голямото светило я ползва през деня, а малкото светило - през нощта. Следваща крачка - начуква звездите върху небесната твърд.
Вика си "това е хубаво" и започва да създава добитък...

И, разбира се, след като си почива на седмия ден, продължава със съзидането. Следва създаването на галактиката, черни дупки, пулсари, квзари, други галактики...
Абе, с други думи, Голям взрив прави, след като за начало създава земята, небето, слънцето, добитъка и хората.

А, имаше нещо и за три ябълки. Едната използвал, за да стимулира Адам и Ева да разсъждават, с другата ударил Нютон по главата, та да му светне по въпроса с гравитацията. Третата се присънила на Стив Джобс...

Горе-долу. На верен път си. laugh.gif
Само това за Големия взрив бърка картинката, щото е лъжа. И от нея произлизат още много, много такива.
Но, както казах и на Питето, всеки е свободен да вярва и в лъжи, свободна воля, нали така.
lati1960
Цитат(D-rA @ 28/12/2021, 23:00) <{POST_SNAPBACK}>
Що някой ден? Две години вече е този валеж... sunbathing.gif

good.gif
Това беше добро! Много добро.
Направо в десятката! 501.gif
То е най-краткото и най-сполучливото обяснение за случващото се през последните две години "пандамия", което съм прочел или чул някъде. 328.gif
Адмирации!
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 29/12/2021, 15:29) <{POST_SNAPBACK}>
Оооо, ние се изживяваме вече като самия Бог Творец! angel_not.gif
До сега бяхме самo неговия пророк! angel2.gif

Човек не може ли да се пошегува тук?
Нито съм пророк, за другото да не говорим въобще.
Иначе, за Книгата, си е вярно. Не пречи да си я поразлистите някои, може пък да ви просветнат някои неща, дано!
По темата мога само да повторя: Всяко добро нещо е от Бога, включително и науката. Въпросът е кой за какво я използва? То не само с науката е така.
lati1960
Цитат(Питето @ 29/12/2021, 16:07) <{POST_SNAPBACK}>
Щом пишеш обикновени съществителни с главна буква, значи лъжеш.

Аз и да лъжа, не е от значение. И си е за моя сметка.
По-важно е дали лъже Книгата, тоест Библията, което внушавате някои?
Но, не искам да вкарвам разговора в чисто религиозния контекст, за другия раздел е.
Тук мога само да ти подскажа, че, ако си направиш труда да прочетеш последните няколко глави от последната Книга в Библията, наречена Откровение, ще установиш, че е описан един наречен Небесен Град, за който се казва, че ще бъдат в него спасените накрая, в който няма да имат нужда даже от слънцето! Можеш ли да си представиш живот на земята без слънцето? Немислимо, нали. Опитвам се да кажа, че Господ няма против развитието нито на науката, нито на технологиите, нито на всяко добро нещо. Въпросът е кой за какво ги използва? А проблемът днес е, че те са в ръцете и под контрола на зловредни за хората и света ни сили. И резултатите са налице, не само с т. нар. ковид "пандемия".
Прост пример: При наличието на толкова енергийни източници, като Козлодуй, и не само, в София вече почна режим на тока. Засега неофициално. Това предстои и навсякъде в страната, тепърва. Защо? Щото някои така са зинали за милиони и милиарди, за трилиони, че не се наситиха идиотите, за власт и парѝ! И няма да се наситят, докато не доведат света ни до катастрофа. Енергийна криза няма. Създават я изкуствено едни тарикати, за да спекулират и печелят, още, и още, и още... Няма насищане! Любопитно ми е само докога ще ги търпят обществата? Може би докато стане нетърпимо. no.gif
Shade
Цитат(lati1960 @ 29/12/2021, 10:24) <{POST_SNAPBACK}>
Горе-долу. На верен път си. laugh.gif
Само това за Големия взрив бърка картинката, щото е лъжа. И от нея произлизат още много, много такива.
Но, както казах и на Питето, всеки е свободен да вярва и в лъжи, свободна воля, нали така.

Горе-долу така, викаш. Голям взрив не е имало, щото е лъжа. Истината е, че видимата Вселена е била само една вода (гóла вóда, описана в Книгата), на над която се е носил Духът Божи. wink.gif
Швейк
Чел съм една друга книга - '' Забавна библия '' се казва...писана от човек бил кухнята на нещата - Лео Таксил се казва
lati1960
Цитат(Shade @ 29/12/2021, 20:57) <{POST_SNAPBACK}>
Горе-долу така, викаш. Голям взрив не е имало, щото е лъжа. Истината е, че видимата Вселена е била само една вода (гóла вóда, описана в Книгата), на над която се е носил Духът Божи. wink.gif

Пак спекулираш.
Това е писано за нашата Земя, не за Вселената. Може лесно да се провери, ако се отвори Книга Битие в Библията.
Но, пак казвам - не ми се иска тук да отиваме в схоластичен диспут в чисто религиозния аспект на проблема.
Моята идея, на тази тема, беше да покаже, че не самата наука е проблем, тя е нещо добро, извън всяко съмнение. Проблем са тези, които в момента я контролират и използват за нечисти цели, меко казано. Като пример ще дам едно видео, което е показателно в това отношение, касаещо ковид манипулацията, и то като свидетелство от човек, който е загубил собственито си дете, поради което няма как да го обвиняваме, че лъже, ето:

Няма да правя коментар, моята позиция е ясна отдавна. Всеки да си изгради своята.
Изводът за мен: Не науката е убила момчето на човека. Убили са го тези, които използват науката за власт, контрол, гнусни печалби и всякакво зло! Както писах преди, идва времето, че все повече ще се разкрива истината по тази нечиста игра на пандемии, в която ни вкараха. Жалко, че не малко хора се поддадоха, от страх, паника, заради някакви интереси, и т. н. Цената обаче ще е ужасна, за всички! Колкото по-бързо светът прекрати това, толкова по-добре за него. За съжаление не виждам да се отива към този вариант.
Shade
Цитат(lati1960 @ 29/12/2021, 11:21) <{POST_SNAPBACK}>
Проблем са тези, които в момента контролират и използват науката за нечисти цели, меко казано. Като пример ще дам едно видео, което е показателно в това отношение, касаещо ковид

Голословната ти декларация как "някой контролира и използва науката за нечисти цели" и задгробната интонация на водещата във видеото, озаглавено "Какво убива болните от Ковид", не променят добре известния факт, че "убиецът" е автоимунната реакция на организма. С "Божия помощ", разбира се.
evanka
Цитат(lati1960 @ 29/12/2021, 19:45) <{POST_SNAPBACK}>
По-важно е дали лъже Книгата, тоест Библията, което внушавате някои?
..... Любопитно ми е само докога ще ги търпят обществата? Може би докато стане нетърпимо. no.gif

Библията не лъже, защото вътре има ясно предупреждение какво ще стане с тези, които добавят или отнемат нещо от текста.
Да речем, Библията е истина. НО сигурни ли сме, че ние с човешкия си мозък я интерпретираме правилно?
Ако щеш дори самия факт, че е писана от хора преди 3500 с техни думи и понятийна система, много различна от нашата.

И друго. Кой, къде е казал, че Земята трябва да е светла и прекрасна като Небесата?
Земята е свят за страдание и изкупление. Избрали сме да сме тук заради първородния грях, заради любопитството и желанието за познание. Затова е добре да живеем смирено, дори примирено... Да си носим телата и теглата....

Ти си приел някаква идея за живота си. Знаеш, че всичко е Божия воля. Тогава защо се бунтуваш срещу организацията на този долен и болен свят без бъдеще? Корона вируса и липсата на ток са само поредните трудности, които сами сме избрали да преживеем.
lati1960
Цитат(Shade @ 29/12/2021, 23:00) <{POST_SNAPBACK}>
Голословната ти декларация как "някой контролира и използва науката за нечисти цели" и задгробната интонация на водещата във видеото, озаглавено "Какво убива болните от Ковид", не променят добре известния факт, че "убиецът" е автоимунната реакция на организма. С "Божия помощ", разбира се.

no.gif
Фактите от видеото подсказват друго. Фактите! Не голословните декларации.
Но, това го оставям на преценката на всеки. Ще опитам да доизясня докрай моята позиция, щото ми се струва, че криво сте ме разбрали някои. Та: Ние всички днес живеем в СОЦИУМ. Без значение как го наричаме - общество, държава, нация, това е общност, в която всеки от нас освен привилегии, права и свободи, има отговорности, задължения и е длъжен да дава своя принос, според възможностите си, за доброто в тази общност и нейното позитивно развитие. В този смисъл нямам и никога не съм имал против идеята, че, когато има глобален проблем, всеки от нас трябва да направи своите жертви, за да бъде той решен, вкл. и когато говорим за пандемии. Само че. Тази сега "пандемия", ковид, е нещо различно. От самото начало. Няма нужда да убеждавам разумните хора, информираните, те вече са наясно. Живеем в Нет Ерата, за Бога! Кого мислите някои, че можете да излъжете? Мисълта ми е, че това не е пандемия като пандемия, а нещо различно. Въобще не оспорвам, че има здравен проблем, че циркулира нещо заразно, че се разболяват хора от него, някои тежко, дори фатално, и т. н. Не. Но, то не е по-различно и страшно от която и да било тежка грипна вълна досега. Това твърдя. И не само аз, а сериозните и непредубедени учени. Само че. В какво го превърнаха властите, или по-точно онези, които иззад завесата на управленията диктуват нещата. В какво? Ми в нов тип диктатура и насилствено налагане на обществата нов ред на вече известната нова "нормалност", за която никой не ни е питал дали я искаме! И, много важно - което въобще не касае здравния проблем, още по-малко неговото решаване, видно вече цели 2 години! Тъкмо обратното. Съзнателно го задълбочават, за да... ми за да ни "ваксинират" всички, ако може. Мирише тази "пандемия" отвсякъде, още от пръкването ѝ, от Китай, и не само. СЗС примерно издава някакви безумни директиви, които с нищо не помагат. Научната общност, като цяло, се изживява като нов Хитлер с микробиологични мустачки, който опитва да налага на света тази нова тирания в бели престилки, както сполучливо я описа д-р А тук някъде. Дори държави, в които процентът ваксинирани клони вече към 100%, точно сега са в най-тежко състояние, в момента. Е, тогава защо да се дупча? Ми няма. Аз съм си здрав, не заразявам никого, не съм проблем. Проблем са тези, които налагат този нов световен ред на неототалитаризъм от най-страшен тип, мога да го кажа, защото е с оправданията за доброто на хората. Впрочем, всяка тирания е с тези оправдания. И, мога да те уверя, че тази "пандемия" няма да приключи, докато не надупчат с неизвестните субстанции наречени "ваксини" над 90-95% от населението навсякъде. Дори и тогава ще я продължат играта на вируси, щото тя пълни касичките на доста тарикати, но друга тема. Та, откъдето и да го погледнеш, това си е измама, манипулация и опит за налагане диктат над хората и народите. Вече има и ковид митология, издават някои книги, трудове... да не говорим за кризите в икономиките, културата, спорта, и т. н. Засегнат е целия ни живот. И не че вирусът е страшен, имало е и има по-страшни, страшно е това, което се опитват да направят някои покрай него. И, успяват, засега. Докога ще го търпят това обществата, не знам. Оказва се, те са доста податливи към диктаторски методи на управление, което е жалко и страшно. За съжаление голяма част от съвременните хора мислят повече със стомасите и слабините си, отколкото с разума си. Тъжна констатация. sad.gif
lati1960
Цитат(evanka @ 30/12/2021, 11:25) <{POST_SNAPBACK}>
Библията не лъже, защото вътре има ясно предупреждение какво ще стане с тези, които добавят или отнемат нещо от текста.
Да речем, Библията е истина. НО сигурни ли сме, че ние с човешкия си мозък я интерпретираме правилно?
Ако щеш дори самия факт, че е писана от хора преди 3500 с техни думи и понятийна система, много различна от нашата.

И друго. Кой, къде е казал, че Земята трябва да е светла и прекрасна като Небесата?
Земята е свят за страдание и изкупление. Избрали сме да сме тук заради първородния грях, заради любопитството и желанието за познание. Затова е добре да живеем смирено, дори примирено... Да си носим телата и теглата....

Ти си приел някаква идея за живота си. Знаеш, че всичко е Божия воля. Тогава защо се бунтуваш срещу организацията на този долен и болен свят без бъдеще? Корона вируса и липсата на ток са само поредните трудности, които сами сме избрали да преживеем.

"Да речем, Библията е истина. НО сигурни ли сме, че ние с човешкия си мозък я интерпретираме правилно?"

Не съм сигурен. По която причина Господ е промислил вече всеки човек, който желае, да има свободен достъп до Книгата, да я чете и разбира както той преценѝ. В същия смисъл аз най-често повтарям едно и също, вкл. в Х-раздела: Отваряйте всеки, и четете! И който каквото разбере, за него си е. Без да го налага на другите. По последното пък винаги уточнявам, че изказвам само мнение и позиция, че дори с признанието, че може и да са погрешни. По-коректно няма накъде!

"Ти си приел някаква идея за живота си. Знаеш, че всичко е Божия воля. Тогава защо се бунтуваш срещу организацията на този долен и болен свят без бъдеще? Корона вируса и липсата на ток са само поредните трудности, които сами сме избрали да преживеем."

Съжалявам, но не съм ги създал аз тези трудности, нито съм ги избирал, нито ги приемам. Не става така. Налага ни ги една Сила, която е наречена дявол и сатана, разбирай хора и кланове, съмишленици, които са приели Злото като своя цел и същност, и от древни времена причиняват страдание на човека, най-общо казано. В Новия завет Исус нарече тази Сила лъжец, човекомразец и човекоубиец! Наясно съм, че до новото идване на Господ това няма да спре. Дори ще ескалира до страшни мащаби, писано е. Но това не означава, че не бива да предупреждаваме хората да се пазят от това Зло. Напротив. Това и правя, поне опитвам, със скромните си възможности. А които са разумни и без мен са наясно с тези неща. Болно ми е, че моят бунт срещу Злото и Дявола се интепретира и изопачава от някои тук като бунт срещу Божия Ред и промисъл. Безумие е това! Да, Господ допуска тези събития да се случват, така е. Без позволение отгоре няма как да стане. Но, в Тора има едно изречение, което ще цитирам по памет, в което е смисълът и на моето пребиваване тук: "Бог няма да допусне нищо за народа си, без преди това да го предупреди чрез своите слуги пророците." Не, не, не съм пророк. Ни най-малко. Просто чета какво е предсказано, и го представям както съм го разбрал - и за наши дни, и за бъдещето. А дали правилно, нека всеки да преценѝ. Ако някой смята, че не, да отвори сам Книгата, да чете и да разбира по-добре, така и трябва! Не преча на никого. Но, да съдиш, клеветиш и обиждаш един безобиден човек със скверни лъжи и гнусни клеветѝ, само защото не уйдисва на разбиранията ти, това с чий дух е? no.gif Такива, които го правят, не разбират ли на кого и кои служат, и че заради такива светът ни не отива към добро?
Накрая, за трудностите. Знаеш онази крилата фраза, която ме насърчава винаги и мен, когато се сблъсквам с такива: Онова, което не ме убива, ме прави по-силен! Е, слава на Бога, засега ковида не ме е убил. И, ако е рекъл Господ, ще изляза от това изпитание по-силен отвсякога. Пожелавам го и на всички тук!
evanka
Цитат(lati1960 @ 30/12/2021, 10:59) <{POST_SNAPBACK}>
"Да речем, Библията е истина. НО сигурни ли сме, че ние с човешкия си мозък я интерпретираме правилно?"

Не съм сигурен. По която причина Господ е промислил вече всеки човек, който желае, да има свободен достъп до Книгата, да я чете и разбира както той преценѝ. В същия смисъл аз най-често повтарям едно и също, вкл. в Х-раздела: Отваряйте всеки, и четете! И който каквото разбере, за него си е. Без да го налага на другите. По последното пък винаги уточнявам, че изказвам само мнение и позиция, че дори с признанието, че може и да са погрешни. По-коректно няма накъде!

"Ти си приел някаква идея за живота си. Знаеш, че всичко е Божия воля. Тогава защо се бунтуваш срещу организацията на този долен и болен свят без бъдеще? Корона вируса и липсата на ток са само поредните трудности, които сами сме избрали да преживеем."

Съжалявам, но не съм ги създал аз тези трудности, нито съм ги избирал, нито ги приемам. Не става така. Налага ни ги една Сила, която е наречена дявол и сатана, разбирай хора и кланове, съмишленици, които са приели Злото като своя цел и същност, и от древни времена причиняват страдание на човека, най-общо казано. В Новия завет Исус нарече тази Сила лъжец, човекомразец и човекоубиец! Наясно съм, че до новото идване на Господ това няма да спре. Дори ще ескалира до страшни мащаби, писано е. Но това не означава, че не бива да предупреждаваме хората да се пазят от това Зло. Напротив. Това и правя, поне опитвам, със скромните си възможности. А които са разумни и без мен са наясно с тези неща. Болно ми е, че моят бунт срещу Злото и Дявола се интепретира и изопачава от някои тук като бунт срещу Божия Ред и промисъл. Безумие е това! Да, Господ допуска тези събития да се случват, така е. Без позволение отгоре няма как да стане. Но, в Тора има едно изречение, което ще цитирам по памет, в което е смисълът и на моето пребиваване тук: "Бог няма да допусне нищо за народа си, без преди това да го предупреди чрез своите слуги пророците." Не, не, не съм пророк. Ни най-малко. Просто чета какво е предсказано, и го представям както съм го разбрал - и за наши дни, и за бъдещето. А дали правилно, нека всеки да преценѝ. Ако някой смята, че не, да отвори сам Книгата, да чете и да разбира по-добре, така и трябва! Не преча на никого. Но, да съдиш, клеветиш и обиждаш един безобиден човек със скверни лъжи и гнусни клеветѝ, само защото не уйдисва на разбиранията ти, това с чий дух е? no.gif Такива, които го правят, не разбират ли на кого и кои служат, и че заради такива светът ни не отива към добро?
Накрая, за трудностите. Знаеш онази крилата фраза, която ме насърчава винаги и мен, когато се сблъсквам с такива: Онова, което не ме убива, ме прави по-силен! Е, слава на Бога, засега ковида не ме е убил. И, ако е рекъл Господ, ще изляза от това изпитание по-силен отвсякога. Пожелавам го и на всички тук!

Добре. Разбрах каква е идеята ти.
По какъв критерии разбираш кое идва от сатаната? Само защото е кофти ли?
Или защото хората еволюционно са се селекционирали към индивиди, които дърпат блага и власт към себе си? Това е най-обикновено оцеляване. Няма как да посадиш живот в агресивен биологичен вид, да му предложиш трудни условия за съществуване и да очакваш, че света ще се движи от любов и доброта.

В края на крайщата, Откровението ще се изпълни. Знаем как свършва историята и кой побеждава.
Ако на теб ти пука за хората и искаш да помогнеш на повече души, ще ти припомня един хубав български лаф "Всеки сам си преценя". Ти си преценяш за ковида, друг си преценя на кого ще служи ... Хората пръскат негативизъм във Вселената и пречат на духовната еволюция... Ами има лекарство - Потоп за едни, а за нас ще е нещо друго ... И пак всичко отначало, докато се подобрим. Време има.

Който ни е пуснал тук, такива каквито сме, да си ни бере гайлето.
lati1960
Цитат(evanka @ 30/12/2021, 17:50) <{POST_SNAPBACK}>
Добре. Разбрах каква е идеята ти.
По какъв критерии разбираш кое идва от сатаната? Само защото е кофти ли?
Или защото хората еволюционно са се селекционирали към индивиди, които дърпат блага и власт към себе си? Това е най-обикновено оцеляване. Няма как да посадиш живот в агресивен биологичен вид, да му предложиш трудни условия за съществуване и да очакваш, че света ще се движи от любов и доброта.

В края на крайщата, Откровението ще се изпълни. Знаем как свършва историята и кой побеждава.
Ако на теб ти пука за хората и искаш да помогнеш на повече души, ще ти припомня един хубав български лаф "Всеки сам си преценя". Ти си преценяш за ковида, друг си преценя на кого ще служи ... Хората пръскат негативизъм във Вселената и пречат на духовната еволюция... Ами има лекарство - Потоп за едни, а за нас ще е нещо друго ... И пак всичко отначало, докато се подобрим. Време има.

Който ни е пуснал тук, такива каквито сме, да си ни бере гайлето.

Горе-долу... да, така е.
Всичко опира до свободния ни избор в цялата тая ситуация, както си я описала, и като глобална общност, като цивилизация, и като отделни такива, като общества, нации и хора. Взаимообвързани решения, точно по оцеляването първо, но и по развитието напред. Всъщност, парадоксът е, че колкото повече се подобряват през наука и технологии животът и условията за нас специално, хората /за сметка екология и природа!/, толкова повече ние се овълчваме и ставаме все по-зли, агресивни и дори безумни в някои отношения. /ковид е в този смисъл/ Това е битката за екстрите на консуматорското общество, победата на стомаха над ума и разума. А злото се разпознава лесно - то е всичко, което води до деструкция, насилие, лъжа, манипулации, ограбване, лицемерие, лукавство и увреждане на отделния човек или групи, общества, народи, с цел гнусна печалба, през спекулации, войни, и т. н. Това не е тайна. Съпътства нашето развитие векове. Няколко клана, родове и фамилии паразитират доста успешно стотици години изхранвайки се и богатеейки неимоверно от описаното по-горе зло. Те искрено смятат, че това е по Божията воля и дори е полезно за хората и света ни. Дори са убедили още съмишленици на различни нива в същото, които охотно им служат, заради същото - гнусна печалба. /Не говоря за нормалната такава като принадена стойност в икономиката и бизнеса/ Гнусна печалба означава да печелиш астрономически суми от нещастието, страданието и дори погубването на хората. Същото се развива пред очите ни и с този ковид вирус. Само че. В Книгата пише друго, че не такава е Божията воля, и за света ни, и за отделния човек. И са дадени ясни указания какво точно да вършим всички, за да я изпълним. И ето тук е разломът между този самозван и самоназначил се "елит" от "богоизбрани", които причиняват зло и страдание, и истинските намерения на Бог за нас и света ни. А защо Господ позволява това да продължава? За да изпита всички ни, е най-простият отговор. За да направи всеки своя избор - между доброто и злото. Истината е, че Бог не ни е създал такива, каквито сме сега. Пише го. Сега ние сме плод на деструкция причинена от чистото Зло, което опитва да си доизгради Империя или Матрица на пълно подчинение, чрез която ще се опита да воюва с Господ, когато Той отново ще се яви в света ни. Такъв е целият смисъл, включително и на "новия" световен ред и новата "нормалност" през ковид измамата, в която ни набутаха. Не е редно които виждаме и разбираме какво се случва да мълчим. Колкото можем трябва да обясняваме на хората, за да направят своя информиран избор. А те са свободни в това. Бог не насилва никого за нищо. Насилникът е друг!
Хубави празници, и щастлива нова година! На всички тук!
Shade
Цитат(lati1960 @ 30/12/2021, 10:34) <{POST_SNAPBACK}>
Горе-долу... да, така е.

С други думи всичко е в Божиите ръце, но молитвите работят само за онези, които живеят по лицензираната версия на живота, т.е. Книгата.
evanka
Цитат(lati1960 @ 30/12/2021, 19:34) <{POST_SNAPBACK}>
Горе-долу... да, така е.
Всичко опира до свободния ни избор в цялата тая ситуация, както си я описала, и като глобална общност, като цивилизация, и като отделни такива, като общества, нации и хора. Взаимообвързани решения, точно по оцеляването първо, но и по развитието напред. Всъщност, парадоксът е, че колкото повече се подобряват през наука и технологии животът и условията за нас специално, хората /за сметка екология и природа!/, толкова повече ние се овълчваме и ставаме все по-зли, агресивни и дори безумни в някои отношения. /ковид е в този смисъл/ Това е битката за екстрите на консуматорското общество, победата на стомаха над ума и разума. А злото се разпознава лесно - то е всичко, което води до деструкция, насилие, лъжа, манипулации, ограбване, лицемерие, лукавство и увреждане на отделния човек или групи, общества, народи, с цел гнусна печалба, през спекулации, войни, и т. н. Това не е тайна. Съпътства нашето развитие векове. Няколко клана, родове и фамилии паразитират доста успешно стотици години изхранвайки се и богатеейки неимоверно от описаното по-горе зло. Те искрено смятат, че това е по Божията воля и дори е полезно за хората и света ни. Дори са убедили още съмишленици на различни нива в същото, които охотно им служат, заради същото - гнусна печалба. /Не говоря за нормалната такава като принадена стойност в икономиката и бизнеса/ Гнусна печалба означава да печелиш астрономически суми от нещастието, страданието и дори погубването на хората. Същото се развива пред очите ни и с този ковид вирус. Само че. В Книгата пише друго, че не такава е Божията воля, и за света ни, и за отделния човек. И са дадени ясни указания какво точно да вършим всички, за да я изпълним. И ето тук е разломът между този самозван и самоназначил се "елит" от "богоизбрани", които причиняват зло и страдание, и истинските намерения на Бог за нас и света ни. А защо Господ позволява това да продължава? За да изпита всички ни, е най-простият отговор. За да направи всеки своя избор - между доброто и злото. Истината е, че Бог не ни е създал такива, каквито сме сега. Пише го. Сега ние сме плод на деструкция причинена от чистото Зло, което опитва да си доизгради Империя или Матрица на пълно подчинение, чрез която ще се опита да воюва с Господ, когато Той отново ще се яви в света ни. Такъв е целият смисъл, включително и на "новия" световен ред и новата "нормалност" през ковид измамата, в която ни набутаха. Не е редно които виждаме и разбираме какво се случва да мълчим. Колкото можем трябва да обясняваме на хората, за да направят своя информиран избор. А те са свободни в това. Бог не насилва никого за нищо. Насилникът е друг!
Хубави празници, и щастлива нова година! На всички тук!

Казано е, че Краят няма да дойде преди и последната душа да бъде спасена.
Ти може би си адвентист и виждаш нещата в близък срок.
Но според мен последната спасена душа ще е след милиярди години ... Докато всеки бавно, с раждане, прераждане ... добър или лош живот, на тази планета или на друга ... бавно и полека всяка божия част ще се движи еволюционно към Извора (Господ)
Затова според мен, доброто или лошото, агресията, алчността ... страданието ..са само неща, които просто се случват.
Те не идват от Сатана, а от човешкото, което не е перфектно...

А пророчествата не се появяват за да ни предпазят. Напротив, те поддтикват човеци да ги изпълняват... Да играят ролята на Антихриста. Даже и Ватикана вече чертае бъдещето на Църквата според пророчества и избира Папи според какво е удобно на това бъдеще ...

Rat_in_the_house
Тези въпроси спокойно могат да се задават и за трите системи. Религията в чии ръце е?
Ами политиката?

Грешката идва от там, че разглеждаме системите като световни, а те са строго регионални. От приемането им за световни се хранят теориите на конспирацията и лесно ще паднем в ръцете на манипулаторите.
Религията в Москва дали има нещо общо с тая в Рим?
Науката в БАН нещо общо с науката в Харвард?
А политиката в БГ колко общо има с тая в Индия?

Малко ли религии са се опитали да установят световно господство... Неуспешно! В политиката се сещам за един, дето последния му райх трябваше да трае 1000 години...С науката е абсолютно същото. Ако започнем да им търсим единен център...ми честито-вече сме в лагера на "конспираторите". Разбирай го като "в тиня до ушите". Само дето никой от нас не е Барон Мюнхаузан-да се изтегли от блатото като се дърпа сам за перуката. Трябва някой друг. И стигаме до доста сложната тема за единството в обществото и как търсещите "злия сценарист" го разделят, създавайки токсична среда на недоверие между членовете му.
D-rA
Цитат(Rat_in_the_house @ 31/12/2021, 01:19) <{POST_SNAPBACK}>
Грешката идва от там, че разглеждаме системите като световни, а те са строго регионални.

Те, тези системи са си световни... Грешката е в регионалния им анализ и употреба ... sunbathing.gif
Питето
Тя (науката) си се самоконтролира доста прилично за човешка система, за разлика от вярата, религията и политиката. При това е възприела фактите като база за саморегулация, а собствените мнения са оставени назад като хипотези и теории, които трябва да бъдат проверени, и препроверявани редовно (с нови технологии и методи и връзки между други новооткрити неща), та да бъдат валидни към момента. Другите системи разчитат предимно на "вЕрвайте ми, не ви лъжа"...
Питето
Живота е факт, останалото дето си писал е твое си мнение, докато не посочиш проверим факт, който да го потвърждава. А за "толкова сложно нещо няма как да е случайно", ми баце, просто нямаш знанията и заради това ти се струва невъзможно и от там изкарваш приказки за богове и сътворения, щото да не "висиш" в нищото. Точно по същия начин древните са обяснявали светкавиците като божествени действия, щото са нямали достатъчно познания за света, ама как да изглеждаш умен шаман ако не знаеш откъде идват светкавиците... animatedwink.gif
Питето
Чиста лъжа на измамници — щедро обещават изобилие, ама "някога", "ще..." или на недостъпно място (в облаците), за да не ги линчуват измамени тълпи дарители...
Точно заради това, хората вярват (тези дето не разбират от икономика) повече на хартиените пари, отколкото на релгииите.
Rat_in_the_house
Ако питаш в Атака, Възраждане и при другите антиваксъри, те ще ти кажат, че според тях в момента и науката работи на "вЕрвайте ми". smile.gif
lati1960
Цитат(Rat_in_the_house @ 31/12/2021, 13:23) <{POST_SNAPBACK}>
Ако питаш в Атака, Възраждане и при другите антиваксъри, те ще ти кажат, че според тях в момента и науката работи на "вЕрвайте ми". smile.gif

Малко е спекулативно това. Че важи само за Атака и Възраждане, и подибни. Ето:
https://topsport.bg/australian-open/dzhokov...alian-open.html
https://segabg.com/node/202389
И не само в спорта е така. Не малко световно известни личности са антиваксъри. Само че. Не им се дава трибуна в медиите, в официозните. Нима и Джокович е социопат, както ни нарече Тарабаса тука? Съмнявам се.
Впрочем, хайде да поговорим за мистър Омикрон, в контекста. Знаете ли че:
Никой не го е виждал този нов шам на ковида реално, под микроскоп примерно.
Никой не го е изолирал този “вирус" в лабораторни условия.
Омикрон се пръкна - къде? В ЮАР. И не случайно. Защо там? Щото в Африка така или иначе са в перманентни пандемии и зарази. Ниска хигиена, лоша здравна култура, подходящ за това климат, и т. н., да не изброявам. Да, там имало нещо. Ама какво? О, ми Омикрон. После идиотите от СЗО го "узакониха" това, и, давайте юрош на доматите, пардон, на вирусите! Само че.
Това нещо просто не съществува! То е поредното, едно от последните плашила, измислени да паникьосат света и хората, за да ги натирят да се дупчат с ковид "ваксините". Няма нито едно доказателство за противното! Всичко са само приказки, предположения, гадания на учени шамани, продали се за няколко сребърника.
Така че, по-кротко с "независимата" наука. Няма такова нещо! Въпросът е от кого ще зависи? А днес виждаме от кого и кои. От едни лъжци, измамници, манипулатори, печалбари и мошеници, които смъкват трилиони, докато разделят хората и обществата, натикват ни в диктатура и през всичко това системата скоро ще гръмне, щото блокираха икономиките, растежа, нормалното развитие на света и държавите. Обаче бумерангът на злото ще се върне накрая към тях, бъдете сигурни. Няма къде да идат! Нито на Луната ще избягат, още по-малко на Марс. Каквото си надробиш, накрая ще си го сърбаш. Безумци! no.gif Лошото е, че целият свят ще плати тежка цена за тази игра на вируси. Но, хората сами са си виновни, защото продължават да търпят безропотно да ги мамят и манипулират. На глупака и идиота никой не може да му помогне! sad.gif
lati1960
Цитат(Питето @ 31/12/2021, 10:39) <{POST_SNAPBACK}>
Живота е факт, останалото дето си писал е твое си мнение, докато не посочиш проверим факт, който да го потвърждава. А за "толкова сложно нещо няма как да е случайно", ми баце, просто нямаш знанията и заради това ти се струва невъзможно и от там изкарваш приказки за богове и сътворения, щото да не "висиш" в нищото. Точно по същия начин древните са обяснявали светкавиците като божествени действия, щото са нямали достатъчно познания за света, ама как да изглеждаш умен шаман ако не знаеш откъде идват светкавиците... animatedwink.gif

Ми големи знания имате по това, да.
Някакво първично яйце преди милиарди години се било взривило и от този голем взрив... Абе вие сериозно ли! malii.gif
no.gif
lati1960
Цитат(Shade @ 30/12/2021, 20:58) <{POST_SNAPBACK}>
С други думи всичко е в Божиите ръце, но молитвите работят само за онези, които живеят по лицензираната версия на живота, т.е. Книгата.

Зависи за какво са молитвите.
Ако молиш само за неща касаещи тук и сега, този ти живот, не знам. Знам само какво пише по въпроса в Книгата. А в нея пише, че първо трябва да търсим Божия свят, Небесното идващо Царство, а останалото, което ни е нужно тук и сега, така или иначе ще го имаме. Отделен въпрос дали всеки е доволен от което му е дадено на този свят. Повечето не са. И оттам идва проблемът. Почват да търсят други начини да си набавят онова, което смятат, че заслужават. Казват си: Понеже Господ не ми ги дава, ми, така де... ще си ги набавя сам. И се почнала една! Та до днес. Мътна и кървава. Дотам, че всеки вече смята, че може да е като бог на земята, някои в Х-раздела дори съвсем сериозно го твърдят - че били богчета и богини! И то тук и сега, в плът. no.gif
Впрочем, за да не е абстрактно, да те питам, не си длъжен да ми отговаряш: Ти молил ли си се някога? И за какво?
Иначе - да. Всичко е в Божиите ръце. Което не отменя факта, че Господ ни е дал напълно свободна воля да избираме, между добро и зло, и въобще. И да носим последиците от този наш избор.
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 31/12/2021, 14:25) <{POST_SNAPBACK}>
които смъкват трилиони,

Този ... "трилион" дето от известно време ни го пробутваш, знаеш ли какво представлява - колко нули има след единицата и къде може да се намерят толкоз ... пари, освен в болното ти въображение?!
lati1960
Цитат(evanka @ 30/12/2021, 21:35) <{POST_SNAPBACK}>
Казано е, че Краят няма да дойде преди и последната душа да бъде спасена.
Ти може би си адвентист и виждаш нещата в близък срок.
Но според мен последната спасена душа ще е след милиярди години ... Докато всеки бавно, с раждане, прераждане ... добър или лош живот, на тази планета или на друга ... бавно и полека всяка божия част ще се движи еволюционно към Извора (Господ)
Затова според мен, доброто или лошото, агресията, алчността ... страданието ..са само неща, които просто се случват.
Те не идват от Сатана, а от човешкото, което не е перфектно...

А пророчествата не се появяват за да ни предпазят. Напротив, те поддтикват човеци да ги изпълняват... Да играят ролята на Антихриста. Даже и Ватикана вече чертае бъдещето на Църквата според пророчества и избира Папи според какво е удобно на това бъдеще ...

Не съм сигурен, че си разбрала правилно първото, което твърдиш.
Писано и казано е, че краят на този свят, не на живота въобще, ще дойде чак когато благовестието Христово стигне и до последния човек на земята. А не че всички ще бъдат спасени. Различно е. Разбираш ли? Смисълът е, че и на последният човек на земята ще се даде правото да направи основния избор в нашия живот тук и сега - на кого и какво да служи, на Бога и доброто, чрез Сина и Духа, или на дявола и злото, чрез лъжи, измами, насилие, войни, грабеж, и т. н. Чак тогава Господ ще дойде пак. Така пише.
И, не, не съм адвентист. Не и като член та тази църква. Иначе съм адвентист по вяра, щото адвент означава чакащ, очакващ Господ Исус Христос, неговото Пришествие. Опита ти да навържеш лъжата прераждане с Христовото Учение не е удачен, защото християнството говори за Възкресение, всеобщо, не за многократно прераждане. А злото определено е Дух, както и Бог е Дух, така че не ние хората сме проблемът. Проблемът е духът, който е в тези, които приемат нечист и сатанински такъв. Което не оневинява никой, понеже това е доброволен акт и осъзнат избор. Нечистият дух на дявола не може да влезе в теб, ако ти не му позволиш и не го допуснеш, или не го търсиш, по някакъв начин. А начините са много, свързани с желанията и мераците на хората, за неща, които или не заслужават, или не знаят какво да ги правят, дори да ги имат. Накратко, това е първичното желание на човека да бъде сам бог, извън божествената Среда и Битие на Твореца. С която лъжа бяха подмамени първите ни праотци, а всички до днес плащаме жестоката цена за това. Отново подчертавам - това е съзнателен избор, свободен, напълно, така че никой не е оневинен, че е приел да върши зло и нечестие. Но не такава е изначалната ни същност, като творение, на човеците. Това е духът на дявола в нас, който мнозина доброволно приемат. За да получат някои временни активи и екстри на този свят. Такава е сделката. С Господ тя е друга, и е въпрос на вяра. Ако вярваме, ще имаме много повече, дори живот вечен, без смърт, страдание и болка, но - не тук и сега, а После, след възкресението, след като бъдем изправени пред Съд на Небето, на който ще бъдат разгледани делата и живота на всички ни. И, който вярва и не приема злото докрай, няма да се посрами. За съжаление, повечето хора са избрали временното, затуй ще изгубят вечното. Не можеш да имаш и двете! Четете по това думите на Исус в евангелията. Щастливи празници!
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 31/12/2021, 15:33) <{POST_SNAPBACK}>
Ми големи знания имате по това, да.
Някакво първично яйце преди милиарди години се било взривило и от този голем взрив... Абе вие сериозно ли! malii.gif
no.gif

Бях те посъветвал нещо (точка 3)!
Хасан
Цитат(lati1960 @ 31/12/2021, 14:25) <{POST_SNAPBACK}>
Малко е спекулативно това. Че важи само за Атака и Възраждане, и подибни. Ето:
https://topsport.bg/australian-open/dzhokov...alian-open.html
https://segabg.com/node/202389
И не само в спорта е така. Не малко световно известни личности са антиваксъри. Само че. Не им се дава трибуна в медиите, в официозните. Нима и Джокович е социопат, както ни нарече Тарабаса тука? Съмнявам се.
Впрочем, хайде да поговорим за мистър Омикрон, в контекста. Знаете ли че:
Никой не го е виждал този нов шам на ковида реално, под микроскоп примерно.
Никой не го е изолирал този “вирус" в лабораторни условия.
Омикрон се пръкна - къде? В ЮАР. И не случайно. Защо там? Щото в Африка така или иначе са в перманентни пандемии и зарази. Ниска хигиена, лоша здравна култура, подходящ за това климат, и т. н., да не изброявам. Да, там имало нещо. Ама какво? О, ми Омикрон. После идиотите от СЗО го "узакониха" това, и, давайте юрош на доматите, пардон, на вирусите! Само че.
Това нещо просто не съществува! То е поредното, едно от последните плашила, измислени да паникьосат света и хората, за да ги натирят да се дупчат с ковид "ваксините". Няма нито едно доказателство за противното! Всичко са само приказки, предположения, гадания на учени шамани, продали се за няколко сребърника.
Така че, по-кротко с "независимата" наука. Няма такова нещо! Въпросът е от кого ще зависи? А днес виждаме от кого и кои. От едни лъжци, измамници, манипулатори, печалбари и мошеници, които смъкват трилиони, докато разделят хората и обществата, натикват ни в диктатура и през всичко това системата скоро ще гръмне, щото блокираха икономиките, растежа, нормалното развитие на света и държавите. Обаче бумерангът на злото ще се върне накрая към тях, бъдете сигурни. Няма къде да идат! Нито на Луната ще избягат, още по-малко на Марс. Каквото си надробиш, накрая ще си го сърбаш. Безумци! no.gif Лошото е, че целият свят ще плати тежка цена за тази игра на вируси. Но, хората сами са си виновни, защото продължават да търпят безропотно да ги мамят и манипулират. На глупака и идиота никой не може да му помогне! sad.gif

Джокович си мисли, че като е преболедувал, няма нужда от ваксина и явно се страхува не лепне миокардит. Друго разумно обяснение нямам. neprichom.gif П.П. Има много редки случаи на миокардит на ваксинирани с Пфайзер и Модерна.
Питето
В спорта, там като се знаят какво "никога не съм приемал такива вещества", сметя ли да се боцнат и да се отъркалят на терена като онзи футболист... По-добре официален антивакъср... svirkam si.gif
Питето
Ето, нямаш факт, само оплюваш опонента. Аре още малко да те измъча, онзи ден изведоха в космоса телескоп, точно за да се опитат да проверят това, дето ти го пишеш че нямало как да го бъде. Та така действа науката, проверява, проверява при това с факти. Останалите карате на "щото аз така ти казвам".
Питето
Валят най-вече в интензивните отделения по света... Всеки може сам да си провери "нивото на валежа в милиметри", ако иска де.
Shade
Цитат(lati1960 @ 31/12/2021, 04:41) <{POST_SNAPBACK}>
Впрочем, за да не е абстрактно, да те питам, не си длъжен да ми отговаряш: Ти молил ли си се някога? И за какво?

Молил съм се, разбира се. Навремето започнах с попълване на молба за постъпване на работа. Попълвал съм и молба за получване на жилище. Попълвал съм също така молби за задгранични визи (а, те май се наричаха заявления или applications).
Оттам-нататък приключих с молитвите, запретнах ръкави, и продължих с борба. И стискане на зъби, ако не мога да се преборя.
Rat_in_the_house
Не ми се влиза в толкова дълбоки разсъждения, защото няма смисъл. Само две неща. Професионалните спортисти пият такива количества химия, при тях възможностите на тялото са толкова изцедени до краен предел, че изобщо не е чудно да са масово антиваксъри. Съвсем в реда на нещата е. Там не знаеш какво с какво ще взаимодейства.

Информацията ти за Африка като цяло обаче е проблем, защото е на поне 20 години.
lati1960
Цитат(Питето @ 31/12/2021, 17:32) <{POST_SNAPBACK}>
Валят най-вече в интензивните отделения по света... Всеки може сам да си провери "нивото на валежа в милиметри", ако иска де.

Ми те интензивните отделения преди ковид са стояли с години празни, а докторите в тях са чоплили семки.
Едва сега разбрахме, че имало такива, да не повярваш! no.gif
---------------
За много години, приятелю! Да си жив и здрав най-вече, и никога да не се налага да виждаш интензивно отделение отблизо и отвътре, поне не и ковид такова! Това ти пожелавам. Щото вече разбрахма и видяхме как "лекуват" там.
lati1960
Цитат(Shade @ 31/12/2021, 17:58) <{POST_SNAPBACK}>
Молил съм се, разбира се. Навремето започнах с попълване на молба за постъпване на работа. Попълвал съм и молба за получване на жилище. Попълвал съм също така молби за задгранични визи (а, те май се наричаха заявления или applications).
Оттам-нататък приключих с молитвите, запретнах ръкави, и продължих с борба. И стискане на зъби, ако не мога да се преборя.

Разбрах.
Продължавай в същия дух.
Обаче, защо риташ срещу Този, към Когото не си "подавал" никога никаква молба?
О кей, не вярваш, че Го има. Добре. Твое право. Но, защо отричате такива моето право да вярвам, че Го има, и че изпълнява различни "молби"?
---------------------
Честита нова година, впрочем!
lati1960
Цитат(Rat_in_the_house @ 31/12/2021, 18:53) <{POST_SNAPBACK}>
Не ми се влиза в толкова дълбоки разсъждения, защото няма смисъл. Само две неща. Професионалните спортисти пият такива количества химия, при тях възможностите на тялото са толкова изцедени до краен предел, че изобщо не е чудно да са масово антиваксъри. Съвсем в реда на нещата е. Там не знаеш какво с какво ще взаимодейства.

Информацията ти за Африка като цяло обаче е проблем, защото е на поне 20 години.

Не е само Джокович, и не са само спортисти антиваксъри.
Не се дава трибуна на такива, дори известни, популярни личности, в световен мащаб, не и в официозните медии. Такава е политиката сега. А и повечето от тях не желаят да го афишират, защото ще навреди на кариерите им. Което подсказва, какво? Че вече сме в режим на глобална диктатура! Това подсказва. Вече има страх! Да изразяваме дори какво мислим, официално говоря, не тук по форумите. Напоследък върви тотална и агресивна медийна кампания в подкрепа на ваксинацията. Не се дава възможност на нито един опонент на това, поне някаква алтернатива да изкаже! Иначе сме много за баланса в позициите, за политкоректността, за правата на педерастите, травеститите, лезбийките, и всякакви извратеняци! На тях може, нали така. Тях може да ги показваме масово и винаги. Дори паради да им спретваме, прайтове, мрайтове... no.gif Дори да бием с палки и обгазяваме които са против това! Всяка гадост и извратеност може да бъде показвана и популяризирана, обаче не и да се чуе и гласец против ковид манипулацията и лъжата! Това не може. Стига, хора! Замислете се. Толкова е прозрачно всичко!
lati1960
Цитат(Питето @ 31/12/2021, 17:29) <{POST_SNAPBACK}>
Ето, нямаш факт, само оплюваш опонента. Аре още малко да те измъча, онзи ден изведоха в космоса телескоп, точно за да се опитат да проверят това, дето ти го пишеш че нямало как да го бъде. Та така действа науката, проверява, проверява при това с факти. Останалите карате на "щото аз така ти казвам".

Онзи ден изведоха телескоп, с който да изследват Слънцето, поне аз така разбрах, ето:
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Na-z...deo_178730.html
И, какво мислиш, ще научат? Ми нищо, и половина. Или може пък да открият черупки от праяйцето там, от което сме произлезли всички? Знае ли човек. malii.gif
Няма да изразявам мнение по това, точно защото уважавам труда на всички учени. Поне на сериозните, и непродалите се. /Сега с ковид измамата и последното трябва вече да го уточняваме./ Но. Нека само две неща да отбележа, пък ти размишлявай, не че ще:
1. Огледалата на този телескоп, с които ще се улавят лъчите в близост до светилото ни, са от златно покритие.
2. Припомнѝ си при каква температура се топи златото и какви са градусите около Слънцето, не говорим на повърхността му и въобще в него!
Ще изследват отблизо Слънцето с телескоп с огледала със златно покритие! no.gif
Тотални манипулации са и това, и лъжи. Поне за мен. Скромно мнение на профан, световен конспиратор. animatedwink.gif
ЕксГорски
Ти съвсем изперка! w00tbrows.gif
Та ти си неспособен една проста научно-популярна статия (която цитираш) да прочетеш (да разбереш) както трябва!
Бях те посъветвал да не се занимаваш с неща, които не са за твоята уста лъжица! headbonk.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.