По принцип съм солидарен с разсъжденията ти, само ще маркирам някои забележки, като лично мнение, добавено.
И аз не разбирам защо в наистина свободни и демократични страни има задължителни неща, като казармата, а сега и ваксинацията. Това, че са плод на обществен консенсус или налагане от мнозинството, не означава, че са правилни.
В този смисъл трябва да уточня, че, когато говорим за пълна свобода и въобще за свобода, за свободи и права в едно общество, нужно е да се каже, че става дума само за такива, които не накърняват същите на останалата част от гражданите. Мислех, че се подразбира. Тоест, визирам права и свободи в рамките на законите, не извън тях, нарушавайки ги. Само че. Когато пък ситуацията излезе от рамките на демократичната реалност, както се случи с ковид пандемията, тогава имаме право да търсим начини да управжняваме своите права и свободи вече в условията на диктат и извън законите на някакви наложени със сила тиранични модели. Не бива да се смесват тези неща. Нито да се отива в крайности.
Иначе, ти не страдаш от ковид, нито дълъг, нито къс. Ти си преболедувал някакъв тежък грип или подобна инфекция, дихателна, респираторна или може би пневмония с усложнения, типично за този сезон далеч преди да се пръкне мистър Ковид. Нищо ново, нищо различно. Преди време и аз минах пред нещо подобно, възстановявах се после с месеци! Случи се много преди да научим за ковид вируса. Впрочем, доста хора са го преживели. Защо сега да е ковид? Щото някой, някои казали?
За Мъск, Безос, Гейтс и останалите си прав, и, ако не беше задкулисното им участие в подготовката и активирането на глобалната манипуляция ковид, щях да мисля като теб. Проблемът е, че тези хора са използвани от сили зад сцената на световното управление, чиито цели и намерения не бих определил като чисти и почтени спрямо обществата и народите. Но, това е моето мнение. Ти имаш право на своето. Не ти се бъркам. Тук само споделяме. Адмирации, че поне с теб можем да го правим цивилизовано и добронамерено! Успех желая, в пълното оздравяване, и въобще!