Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Трета доза ваксина - имаме ли нужда
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Хасан
Цитат(vayu @ 22/01/2022, 08:02) <{POST_SNAPBACK}>
А ако са на 80 с рак или инсулт или и двете заедно не си съгласен?Или ако са 40 годишни кашалоти с ръст 160 и тегло 140 кг,със всички прелести,които следват от затлъстяването,като диабет и кръвно налягане на жираф?

Не съм съгласен, тъй като ковидът е допринесъл за смъртта им. Ако шибна един юмрук на Кубрат Пулев, на него няма да има нищо, но ако ударя болен старец може и да умре. Значи ли, че е починал само защото е стар и болен?
Хасан
Цитат(vayu @ 22/01/2022, 08:18) <{POST_SNAPBACK}>
С риск да се повторя-Грипа в Германия през сезона 2017-2018 отне живота на 25 000.Никой тогава не е тествал масово за грипен вирус,никой не е плащал по 14000 евро на легло заето от болен от грип.В тая бройка ги няма блъснатите от коли,падналите от скелето,тихо угасналите от грип в хосписите старци.Каква ли би била бройката при сегашните критерии,ако имаше масово тестване за грипен вирус.2020 починаха според статистиката 40 000.Като махнем 30те % умрели от друго,но с положителен тест какво се получава?Май грипа е по смъртоносен.Как издържа здравната система тогава?

Германия не ме интересува, аз живея в България. Смъртността в България се увеличи много в последните две години. Самият аз боледувах миналата пролет така както никога не съм боледувал за 55 години.
Ето нещо за грипа в Германия.
https://www.dw.com/bg/%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D...0%B0/a-55984797
vayu
Цитат(Хасан @ 22/01/2022, 09:22) <{POST_SNAPBACK}>
Значи ли, че е починал само защото е стар и болен?

Значи,че преди никой нямаше да го вземе в спешното тоя старец,щеше да си умре в къщи или в хосписа.
Хасан
Цитат(vayu @ 22/01/2022, 12:14) <{POST_SNAPBACK}>
Значи,че преди никой нямаше да го вземе в спешното тоя старец,щеше да си умре в къщи или в хосписа.

Преди нямаше да се намери някой да го бие и щеше да изкара още някоя година.
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 17/01/2022, 16:19) <{POST_SNAPBACK}>
Намалиха срока между втора и трета доза от шест на три месеца. Възниква следният въпрос. Ако си преболедувал, за теб втората доза не е ли трета? Наложително ли да си слагаш бустерна доза в този случай и ако да след колко време? Ето и отговорите:
1. Слагай възможно най-бързо, ако са изминали три месеца
2. В този случай не е нужно да бързаш, ако имаш много антитела, изчакай да изминат шест месеца
3. Ти вече имаш "трета" доза, не ти трябва да се бодеш още
4. По-добре изчакай да "дойдат" в началото на лятото новите ваксини срещу Омикрон и Делта
5. И десет дози да си сложиш с каквито и да е ваксини безсмъртен няма да станеш, тъй че все тая.

Кой отговор най-много ви харесва?

Току-що ми казаха една полза. Наш роднина с диабет и кръвно, на 35 години се ваксинирал преди два дни. Вчера починал. Дали е от ваксината? Не било сигурно ще кажат мнозина олигофрени.
vayu
Цитат(Хасан @ 22/01/2022, 09:28) <{POST_SNAPBACK}>
Германия не ме интересува, аз живея в България. Смъртността в България се увеличи много в последните две години. Самият аз боледувах миналата пролет така както никога не съм боледувал за 55 години.
Ето нещо за грипа в Германия.
https://www.dw.com/bg/%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D...0%B0/a-55984797

Явно ще трябва да вадя боичките sad.gif.Ковид 19 е по смъртононен от грипа единствено защото никой никога не е тествал масово за грипен вирус.Като обърни вниманаие,не казвам,че ковид-19 е безобиден!Аз лично пък като възрастен съм карал 3-4 пъти по тежък грип от короната,кояти изкарах скоро!
Хасан
Цитат(trаnsalp @ 22/01/2022, 12:21) <{POST_SNAPBACK}>
Току-що ми казаха една полза. Наш роднина с диабет и кръвно, на 35 години се ваксинирал преди два дни. Вчера починал. Дали е от ваксината? Не било сигурно ще кажат мнозина олигофрени.

Нека му направят аутопсия и ще се разбере от какво е починал. Може инсулт да е получил като е имал високо кръвно. Каква ваксина си е сложил?
Хасан
Цитат(vayu @ 22/01/2022, 12:21) <{POST_SNAPBACK}>
Явно ще трябва да вадя боичките sad.gif.Ковид 19 е по смъртононен от грипа единствено защото никой никога не е тествал масово за грипен вирус.Като обърни вниманаие,не казвам,че ковид-19 е безобиден!Аз лично пък като възрастен съм карал 3-4 пъти по тежък грип от короната,кояти изкарах скоро!

Не знам за грип, който да трае две години, тъй че не ме плаши с него. Можеш да се затвориш вкъщи като те е страх, за два месеца, но не и за две години.
Бай Ганьо
Ами ся има затворени тук едни българи, щот теста им е положителен.
На тях нищо им няма, но не могат да се върнат.
Другата седмица пак тест.
И ако той е положителен!
400 лева до сега само за тестове.
Но не е само това.
Ако разкажа всичко, някои колеги тук ще искат доказателства.
Иначе били кръчмарски приказки.
Ами така е.
Докато ние си говорим някои диплят пачки.
vayu
Цитат(Хасан @ 22/01/2022, 11:36) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам за грип, който да трае две години, тъй че не ме плаши с него. Можеш да се затвориш вкъщи като те е страх, за два месеца, но не и за две години.

Грипа си продължава столетия,може и от хилядолетия да е тук,и ще си е с нас дълго време още. Както и короната ще бъде столетия с нас.И кога съм казал,че ме е страх било от корона,било от грип.
Хасан
Цитат(Бай Ганьо @ 22/01/2022, 12:48) <{POST_SNAPBACK}>
Ами ся има затворени тук едни българи, щот теста им е положителен.
На тях нищо им няма, но не могат да се върнат.
Другата седмица пак тест.
И ако той е положителен!
400 лева до сега само за тестове.
Но не е само това.
Ако разкажа всичко, някои колеги тук ще искат доказателства.
Иначе били кръчмарски приказки.
Ами така е.
Докато ние си говорим някои диплят пачки.

Е, как им няма нищо, пък са с положителен тест? Ще си налягат парцалите известно време, не са за оплакване.

Хасан
Цитат(vayu @ 22/01/2022, 13:29) <{POST_SNAPBACK}>
Грипа си продължава столетия,може и от хилядолетия да е тук,и ще си е с нас дълго време още. Както и короната ще бъде столетия с нас.И кога съм казал,че ме е страх било от корона,било от грип.

Столетия, ама е ендемичен и е много по-малко опасен. Писах по принцип. Който го е страх да се затвори по време на грипна епидемия.
Catpuccino
Цитат(vayu @ 22/01/2022, 12:21) <{POST_SNAPBACK}>
.

Ковид 19 е по смъртононен от грипа единствено защото никой никога не е тествал масово за грипен вирус.

Какво проникновено теърдение! На какви факти се основава?
Catpuccino
Цитат(trаnsalp @ 22/01/2022, 12:21) <{POST_SNAPBACK}>

Щом ти е роднина, значи знаеш отговора на някои въпроси!

Тип диабет?
Липиден профил?
BMI?
Вид и поредност на ваксината?
Мнение на личен лекар?
Хипертония - давност, лечение?

Кои са олигофрените?
Бай Ганьо
Ами здрави са.
Знаеш ли колко здрави (но носители на вируса) се разхождат необезпокоявани!
В България са поне 300 000.
Как зная ли!
Ами зная.
Ама ние сме затворили тези тримата, щот им трябвало да се тестват!
Идиотизъм!
vayu
Цитат(Хасан @ 22/01/2022, 12:41) <{POST_SNAPBACK}>
Столетия, ама е ендемичен и е много по-малко опасен. Писах по принцип. Който го е страх да се затвори по време на грипна епидемия.

E ти изби рибата вече-ендемичен бил грипа! biggrin.gif Същото казвам и аз,който го е страх от короната да се затваря в къщи и да не пречи на останалите да си гледат работата!
vayu
Цитат(Catpuccino @ 22/01/2022, 12:58) <{POST_SNAPBACK}>

Тип диабет?
Липиден профил?
BMI?
Мнение на личен лекар?

Кои са олигофрените?

Е то това е типичния профил на тия които тежко карат короната и умират smile.gifИнтересно ми е,що политиците които изненадващо се хвърлиха да спасяват човешки животи не се заемат с дебелите?Толкова пари могат да спестят на здравните каси,а и жертвите на короната ще паднат на половина! Опсс,сетих се защо,и
приходите на някои фирми ще паднат на половина..
Хасан
Цитат(vayu @ 22/01/2022, 14:17) <{POST_SNAPBACK}>
E ти изби рибата вече-ендемичен бил грипа! biggrin.gif Същото казвам и аз,който го е страх от короната да се затваря в къщи и да не пречи на останалите да си гледат работата!

Не може да си стоиш все вкъщи. Не се прави на луд. smile.gif
Хасан
Цитат(Бай Ганьо @ 22/01/2022, 13:59) <{POST_SNAPBACK}>
Ами здрави са.
Знаеш ли колко здрави (но носители на вируса) се разхождат необезпокоявани!
В България са поне 300 000.
Как зная ли!
Ами зная.
Ама ние сме затворили тези тримата, щот им трябвало да се тестват!
Идиотизъм!

Затварят тези, които хванат. smile.gif Винаги е било така.
vayu
Ето какво мислят някои лекари по въпроса
"Thomas N., MD, Ph.D., Ph.D., (58) ръководи от 14 години отделението по травматология. Главният лекар е фалшифицирал своя и на партньорката си сертификат за ваксинация. Все повече лекари предпочитат да рискуват работата си и здравето на пациентите си, отколкото да се ваксинират Снимка: Klinikum Weiden
Д-р Смит е хирург ортопед, който е специализиран в лечението на наранявания на ръцете и краката. Томас Н. , роден в САЩ (58) е експерт в своята област, но що се отнася до ваксинациите, главният лекар в Klinikum Weiden (Бавария) изглежда не вярваше на собствените си колеги.
Той и партньорката му бяха освободени без предупреждение, защото и двамата представиха фалшиви сертификати за ваксинация."
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 22/01/2022, 12:31) <{POST_SNAPBACK}>
Нека му направят аутопсия и ще се разбере от какво е починал. Може инсулт да е получил като е имал високо кръвно. Каква ваксина си е сложил?

Не знам ваксината. Аутопсии не се правят.
vayu
На факта ,че никой никога не е тествал масово за грипен вирус.Старите хора масово грипа ги отнася,но никой не им е правил тестове.Писах вече за грипния сезон в Германия 2017/2018,за Испанския грип изобщо няма да отварям приказка.
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 22/01/2022, 12:36) <{POST_SNAPBACK}>

Не две! Много повече трае, ако се замислиш. Винаги го е имало. Просто никой не надписва и не бие тъпана.
trаnsalp
Цитат(Catpuccino @ 22/01/2022, 13:58) <{POST_SNAPBACK}>

Тип диабет?
Липиден профил?
BMI?
Мнение на личен лекар?

Кои са олигофрените?

Излишни подробности. Нищо няма да докажат на хора без необходимото съзнание. Въпросът с олигофрените е принципен, затова не ме питай за конкретни личности. . Олигофрен всъщност е човек без съответното съзнание /било за класовата борба на Маркс или смъртността и ползата от ваксините при ковида/
vayu
Цитат(trаnsalp @ 22/01/2022, 11:21) <{POST_SNAPBACK}>

Мой приятел се ваксинира почти по същото време,когато аз бях болен.При мен симтомите бяха -вдигах температура до 38 градуса 6 дни,той получи треска от ваксината с температура 38 градуса за 4 дни.Далавера си е от всякаде,дано само да не се разболее и той както е ваксиниран.
trаnsalp
Цитат(vayu @ 22/01/2022, 15:07) <{POST_SNAPBACK}>
Мой приятел се ваксинира почти по същото време,когато аз бях болен.При мен симтомите бяха -вдигах температура до 38 градуса 6 дни,той получи треска от ваксината с температура 38 градуса за 4 дни.Далавера си е от всякаде,дано само да не се разболее и той както е ваксиниран.

При него се е проявило като цяло разболяване. Поне по-добър имунен отговор е изградил.
Catpuccino
Разбрах…съответно на твоето! Нямам повече въпроси!
Catpuccino
И? Той и Мангъров уж “мисли”!
Бай Ганьо
И ти си ок с този идиотизъм?
Защо ли питам, след като реалността е пред очите ми.

evanka
Цитат(vayu @ 22/01/2022, 13:25) <{POST_SNAPBACK}>
Интересно ми е,що политиците които изненадващо се хвърлиха да спасяват човешки животи не се заемат с дебелите?Толкова пари могат да спестят на здравните каси,а и жертвите на короната ще паднат на половина! Опсс,сетих се защо,и
приходите на някои фирми ще паднат на половина..

Ами защото нямат смелост да кажат на дебелите, че са дебели, на старите - че са стари, а на диабетиците - че са хронично болни.
Затова ваксинират всички за да не се обидят някои категории, че ги сегрегират. И понеже няма как да задължат всички да се ваксинират по ен пъти, измислиха сертификатите с ограничен срок. Обаче на старците не им пука, защото не ходят никъде. Т.е. те ще продължат да пълнят болниците и да умират, а младите - ще продължат да се ваксинират по няколко пъти в годината, въпреки, че 99% от тях карат вируса почти без симптоми.
Питето
Щото не е заразно, и не причинява смърт и финансови проблеми на околните. ЛИчен избор с изключително лични последици.
Питето
И са ги решили да са така, просто щото на един работен обяд им скимнало... или все пак някъде са пробвали и други неща, и се оказало че това работи оптимално...
Питето
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата.

Аха, фалшиви сертификати и шефска заплата, вместо да подаде оставка и никой да не му търси сметка има ли сертификат. Аха, щеше да изкара една-две години отпуска и ще може да си търси подобна позиция, а сега "хванат с фалшиви документи"... чакай някой да се навие да те назначи пак за шеф.
vayu
Цитат(Питето @ 22/01/2022, 18:41) <{POST_SNAPBACK}>
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата.

Аха, фалшиви сертификати и шефска заплата, вместо да подаде оставка и никой да не му търси сметка има ли сертификат. Аха, щеше да изкара една-две години отпуска и ще може да си търси подобна позиция, а сега "хванат с фалшиви документи"... чакай някой да се навие да те назначи пак за шеф.

И що така не иска да се вакинира,нали е в кухнята на нещата?Или може би точно за това не иска?
wal
Щото всеки сам си преценя.Този е преценил, че няма да го изловят и ще продължава да бъде шеф.
Solly

Чешка певица почина, след като умишлено се зарази с COVID-19

https://bntnews.bg/news/cheshka-pevica-poch...182350news.html

Кога ли и тукашните антиваксъри ще пробват да се заразят с измисления вирус, за да ни докажат че това е едно никакво безобидно грипче!
lati1960
Цитат(The_Purifier @ 22/01/2022, 10:03) <{POST_SNAPBACK}>
Ха така, браво, бой с вироса по непослушната кратуна!

п.п.Имам чувството, че на моменти във форума не се чете написаното и трябва да се напомня специално.

Абсолютно вярно.
Направо ме заболя тиквата от такива доброжелателни пожелания! navikvane.gif a4dff7b7.gif
no.gif
lati1960
Цитат(Питето @ 22/01/2022, 19:35) <{POST_SNAPBACK}>
И са ги решили да са така, просто щото на един работен обяд им скимнало... или все пак някъде са пробвали и други неща, и се оказало че това работи оптимално...

Нищо не са решили.
Спуснати са им отвън, от СЗО, и нататък... пълно подчинение. За кинти.
Кое не разбра?
lati1960
Цитат(wal @ 22/01/2022, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
Щото всеки сам си преценя.Този е преценил, че няма да го изловят и ще продължава да бъде шеф.

Въпросът беше друг, братко Стена: Защо, след като е в кухнята на нещата, като лекар, отказва да се ваксинира? Нали е безопасно, нали е здравословно, полезно, пази от гадния ковид призрак, и т. н.? Нали? Е, защо?
Лесно е да изкарате човека луд и ненормален. Но не е. Защо отказва, с риск да загуби работа, кариера, всичко? А отговорът на въпроса е много важен и показателен. Но няма да го дадете. Защото прецаква цялата манипулация по ковид "пандемията". И този не е единственият случай!
lati1960
Цитат(iridium @ 21/01/2022, 21:43) <{POST_SNAPBACK}>
А забелязвате ли, колеги, че тези "усложнения" със "страшния" вирус
са насочени към наи'- развитите страни, към наи '-развитата цивилизация, към нацииTе, които са болшинство бели ...
В мишената, насочена чрез тази "страшна" болест са де факто :
нациите, които и от които може са се изтеглиaт наи'- безумни суми от данъците им.

Как така този вирус не върлува в черна Африка или в Афганистан примерно.. neprichom.gif
И никои' не гони с "ваксини" и принуждаване за "ваксини TaM...
Европа, Щатите, Нова Зеландия, Австpалия...: нашият свят, нашата цивилизация е на прицел с тези идиотщини.

328.gif
Направо в десятката, на проблема.
С много повече думи назад в темите съм опитвал и това да засегна. Защото е истина.
Примерно, в Африка като цяло ваксинацията, и то само на първа игла, обхваща не повече от 10% от населението! А там хората си живеят както преди и без вируса ковид. Но, дори на черния континент именно най-развитата страна е в най-тежко положение като "пандемия", и това е ЮАР. Пак в контекста на горното. Далавера! Отвсякъде. Освен нов ред, нова диктатура, "нормалност" и разделение - това е ковид. Новата игра на супер богатите срещу раята световна. Не е чудно, че дузината най-богати хора на света са удвоили богатството си именно в периода на тази пандемия! А най-бедните страни са станали още по-бедни и задлъжняли, включително и родната ни такава. Случайност? Не мисля.
Тарабас
Те не са спрели да го правят. Вчера са починали 86 човека, 94% са неваксинирани. Така е всеки ден от месеци.
vayu
Цитат(wal @ 22/01/2022, 19:46) <{POST_SNAPBACK}>

Вярно,сами си преценят,не слушат какво казва телевизора.Публична ваксинация за такива гадове!
lati1960
Цитат(Хасан @ 21/01/2022, 22:13) <{POST_SNAPBACK}>
Ами не е била изобщо такава. Кога е имало над 500 човека в интензивни отделения? neprichom.gif
Никога не съм боледувал толкова тежко и продължително. Никога не са боледували и умирали толкова много познати за толкова малко време. Положението е сравнимо с война.

Положението е сравнимо с масова психоза. Не с война. Войната е на задкулисието и глобалните играчи срещу света и нациите. Виж какво пише Иридиум по въпроса, точно така е. Сега всеки като кихне, и търчи към интензивното, уплашен да не е ковид. И нататък... всичко останало. Не виня хората, паникьосват се, разбираемо. Вината е на медии, власти, здравни, продажни, и т. н. И идваме на резултата, който сочиш. Чисто съвпадение иначе е, в кавички, че точно през зимните месеци този ковид върлува като побъркан, пък лятос на моренцето го няма никакъв! animatedwink.gif Но ми омръзна да ги повтарям тези истини, явно който иска да бъде лъган, ще бъде. Воля ваша, на такива. Проблемът си е ваш.
Иначе, не само аз съм се разболявал толкова тежко, от грип и усложнена пневмония далеч преди да се пръкне призрака ковид. И, какво от това? Разликата е, че тогава ни лекуваха точно от което бяхме болни, а не от измислени пандемии. Затуй оцелявахме, а сега хората умират. Но не желая да те убеждавам в нищо. Вече са ти промили мозъка.
lati1960
Цитат(vayu @ 22/01/2022, 14:58) <{POST_SNAPBACK}>
На факта ,че никой никога не е тествал масово за грипен вирус.Старите хора масово грипа ги отнася,но никой не им е правил тестове.Писах вече за грипния сезон в Германия 2017/2018,за Испанския грип изобщо няма да отварям приказка.

good.gif
Жалкото е, че са им промили на някои мозъците, силата на съвременните медии е огромна!
Нищо не може да се направи. Затова всеки да си взима решенията и да си носи последиците.
Разболяват се от нещо, тежък грип, тежка простуда, дихателна инфекция, пневмония... После им внушават, че това било ковид, и... нататък е неспасяемо положението. Щото са убедени, че е така. Иди им обяснявай, че не е. Логиката на такива е желязна - бях болен, значи има ковид! no.gif
Solly
Цитат(lati1960 @ 22/01/2022, 22:14) <{POST_SNAPBACK}>
бях болен, значи има ковид! no.gif

Да, и аз се разболях и затова ти пожелавам и ти да се разболееш и ковида да те удари яко, за да престанеш да плещиш глупости!
Уверявам те, че той няма нищо общо нито с обикновен грип, нито с нещо познато, от което съм боледувала някога!
lati1960
Цитат(vayu @ 22/01/2022, 22:05) <{POST_SNAPBACK}>
Вярно,сами си преценят,не слушат какво казва телевизора.Публична ваксинация за такива гадове!

a4dff7b7.gif good.gif
Дадох го на друго място вече този виц, но и тук ще го повторя, показателен е по горното:

Попитали един дървен антиваксър като мен:
- Защо всички се заразяват от ковид, а ти не?
Отговорът бил:
- Ми защото не пускам телевизора!

Мисля коментарът е излишен. И затваря темата.
Поне за мен.
lati1960
Цитат(Тарабас @ 22/01/2022, 22:02) <{POST_SNAPBACK}>
Те не са спрели да го правят. Вчера са починали 86 човека, 94% са неваксинирани. Така е всеки ден от месеци.

Така е от хиляди години, Тарабасчо.
Въпросът е от какво точно са починали тези 86 човека, и не само те?
Властите могат да кажат, че е от марсианска или нептунска треска, и ние трябва да повярваме ли?
no.gif
Хасан
Цитат(Бай Ганьо @ 22/01/2022, 17:10) <{POST_SNAPBACK}>
И ти си ок с този идиотизъм?
Защо ли питам, след като реалността е пред очите ми.

На мен не ми пречи. Досега не съм имал подобни проблеми. sunbathing.gif
D-rA
Цитат(Тарабас @ 22/01/2022, 22:02) <{POST_SNAPBACK}>

В тая статистика пише ли колко % са от лекарски грешки? sunbathing.gif
Тарабас
Предполагам от лекарски грешки умират едно 80-90%. Те затова отиват в болницата, не им се живее повече. Нормални са тези неща.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.