Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Трета доза ваксина - имаме ли нужда
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Хасан
Намалиха срока между втора и трета доза от шест на три месеца. Възниква следният въпрос. Ако си преболедувал, за теб втората доза не е ли трета? Наложително ли да си слагаш бустерна доза в този случай и ако да след колко време? Ето и отговорите:
1. Слагай възможно най-бързо, ако са изминали три месеца
2. В този случай не е нужно да бързаш, ако имаш много антитела, изчакай да изминат шест месеца
3. Ти вече имаш "трета" доза, не ти трябва да се бодеш още
4. По-добре изчакай да "дойдат" в началото на лятото новите ваксини срещу Омикрон и Делта
5. И десет дози да си сложиш с каквито и да е ваксини безсмъртен няма да станеш, тъй че все тая.

Кой отговор най-много ви харесва?
Astyag
Според здравните власти преболедуването не може да замести ваксинацията, така че изобщо не би следвало да се брои.
Според противниците на ваксините те не са необходими и дори са вредни за организма.
Лично на мен средният отговор 3 ми изглежда най-балансиран. Аз съм за него.
Хасан
Цитат(Astyag @ 17/01/2022, 17:20) <{POST_SNAPBACK}>
Според здравните власти преболедуването не може да замести ваксинацията, така че изобщо не би следвало да се брои.
Според противниците на ваксините те не са необходими и дори са вредни за организма.
Лично на мен средният отговор 3 ми изглежда най-балансиран. Аз съм за него.

Преди Омикрон основно научно правило беше, че една инфекция се равнява на една доза от ваксина, смята Шулце цур Виш. И така хората, които са боледували от Ковид, са били защитени, докато имунитетът не започне да намалява между четвъртия и шестия месец. Не е ясно обаче дали придобитият естествен имунитет е осигурявал на организма по-добра защита от ваксинацията.

https://www.bgonair.bg/a/4-world/252455-pre...tita-ot-omikron
Тарабас
Тежко преболедувалите с двустранна пневмония, на Hi-Flow терапия, неинвазивно или инвазивно обдишване имат известно време добър имунен отговор. Но не вярвам, някой да си пожелава такъв имунитет.
Ваксината дава в пъти по-силен отговор.
Хасан
Цитат(Тарабас @ 17/01/2022, 18:07) <{POST_SNAPBACK}>
Тежко преболедувалите с двустранна пневмония, на Hi-Flow терапия, неинвазивно или инвазивно обдишване имат известно време добър имунен отговор. Но не вярвам, някой да си пожелава такъв имунитет.
Ваксината дава в пъти по-силен отговор.

Кортикостероиди не намаляват ли имунния отговор? В България често ги използват и мен ме лекуваха с тях, макар че нямах пневмония, сатурацията ми беше над 90 и не съм влизал в болница.
Цитирах един германски лекар, който казва че боледуването се равнява на една доза ваксина. Аз като съм с две дози, за мен третата няма ли да е четвърта? neprichom.gif
Тарабас
Пак ще го напиша. Има огромна разлика в това да имаш главоболие, кашлица и температура и да си позитивен и да си позитивен с двустранна пневмония, с тромбоемболия, ARDS, и да си на апаратно дишане. Какво бил казал немския доктор и какво си разбрал, не мога да коментирам.
Хасан
Цитат(Тарабас @ 17/01/2022, 18:29) <{POST_SNAPBACK}>
Пак ще го напиша. Има огромна разлика в това да имаш главоболие, кашлица и температура и да си позитивен и да си позитивен с двустранна пневмония, с тромбоемболия, ARDS, и да си на апаратно дишане. Какво бил казал немския доктор и какво си разбрал, не мога да коментирам.

И дълго време сърцебиене, стомашни проблеми, липса на сили, свалих осем кг за три дни...абе нищо работа, карал съм го леко. Жена ми и тя така, абе късметлии.
evanka
Броя на дозите не бил важен, важен е периода след последната.
В някои страни преболедуването не се брои за доза.
Ако не правиш бустерна доза заради сертификат в такава страна, то преболедуването се брои за доза.
Но ако е за твое успокоение, гледай срока между последната ти (в случая втора доза) и бустерната да не е над 6 месеца.
Това, което Тарабас иска да каже е, че добър имунитет правят хора, които са карали тежко вируса. Тези, които са били с положителен тест без симптоми може и да не са направили имунитет, а може и теста им да е бил фалшиво положителен.
lati1960
Цитат(Хасан @ 17/01/2022, 16:19) <{POST_SNAPBACK}>
Намалиха срока между втора и трета доза от шест на три месеца. Възниква следният въпрос. Ако си преболедувал, за теб втората доза не е ли трета? Наложително ли да си слагаш бустерна доза в този случай и ако да след колко време? Ето и отговорите:
1. Слагай възможно най-бързо, ако са изминали три месеца
2. В този случай не е нужно да бързаш, ако имаш много антитела, изчакай да изминат шест месеца
3. Ти вече имаш "трета" доза, не ти трябва да се бодеш още
4. По-добре изчакай да "дойдат" в началото на лятото новите ваксини срещу Омикрон и Делта
5. И десет дози да си сложиш с каквито и да е ваксини безсмъртен няма да станеш, тъй че все тая.

Кой отговор най-много ви харесва?

На мен лично най-много ми харесва ето този отговор:
https://www.vesti.bg/sviat/te-zabogatiaha-r...emiiata-6136559
С ето тази добавка към него: https://www.vesti.bg/sviat/plasheshta-progn...-cenite-6136455
То друг май няма, каквото и да си говорим тук. Или?
no.gif
Тарабас
Дали човек ще се разболее тежко зависи и от колочеството на вирусите viral load, с които се е заразил. От там и имунната реакция и изработването да имунитет.
Тарабас
Цитат(Хасан @ 17/01/2022, 17:19) <{POST_SNAPBACK}>
Кортикостероиди не намаляват ли имунния отговор? В България често ги използват и мен ме лекуваха с тях, макар че нямах пневмония, сатурацията ми беше над 90 и не съм влизал в болница.

Стероидите намаляват имунитета, те затова се дават при пациенти с ниска кислородна сатурация. Ковид-19 започва като вирусна инфекция и преминава в имунен отговор срещу организма. Това което вкарва хората в болница и ги вързва за респиратора е автоимунен ендотелит. Там не помагат антибиотици, плазма, антитела. За това няма имунитет.
ByBa
Цитат(Тарабас @ 17/01/2022, 23:28) <{POST_SNAPBACK}>
Дали човек ще се разболее тежко зависи и от колочеството на вирусите viral load, с които се е заразил. От там и имунната реакция и изработването да имунитет.

Да, това се забравя, но както се спомена тук - отговорът е многостранен,много странен?

Не се само до количеството господин Вирус, не е само до имунната реакция /която е индивидуална за определен човек и зависи от гена му и имунитета му/, не е само до възрастта или болестите му, не е само до болничната помощ или протоколите, не е само до замърсяването на природата и организмите, а е

само

самО

до социализацията, с която трябва да се бори човек, така че

самоизолирайте се...което по същество е невъзможно - Как да се изолираш от само себе си?
prashchai grigorii.gif
ByBa
никой
Швейк
Тоест , клониш към точка пета grin.gif
Хасан
Цитат(lati1960 @ 17/01/2022, 21:15) <{POST_SNAPBACK}>
На мен лично най-много ми харесва ето този отговор:
https://www.vesti.bg/sviat/te-zabogatiaha-r...emiiata-6136559
С ето тази добавка към него: https://www.vesti.bg/sviat/plasheshta-progn...-cenite-6136455
То друг май няма, каквото и да си говорим тук. Или?
no.gif

Избери си коя от моите точки най-много ти харесва.
evanka
Цитат(Тарабас @ 17/01/2022, 21:28) <{POST_SNAPBACK}>

Зависи и от рецептивността.
Много случаи на хора, които спят в един креват с болния си мъж или жена и не проявяват симптоми.
Също и деца, живящи със заразени родители не винаги развиват симптоми.
lati1960
Цитат(Хасан @ 18/01/2022, 08:53) <{POST_SNAPBACK}>
Избери си коя от моите точки най-много ти харесва.

След като толкова държиш, от уважение, точка №5 резюмира моето отношение към проблема ковид делта омикрон делтакрон и производните. Впрочем, към предния си пост тук бих добавил и ето това:
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...ovid-19-6136627 Първа игла не ви спаси от пандемията. Втората също. Нито третата, бустерна, подготвят ви за четвърта, пета... А вече откровено ви казват, че периодично ще ви дупчат всяка година, предполагам нееднократно. Здраво място няма да остане по вас! Така че, запретвайте ръкави, и боц-боц, да ви е честито!
Хасан
Цитат(lati1960 @ 18/01/2022, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
След като толкова държиш, от уважение, точка №5 резюмира моето отношение към проблема ковид делта омикрон делтакрон и производните. Впрочем, към предния си пост тук бих добавил и ето това:
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...ovid-19-6136627 Първа игла не ви спаси от пандемията. Втората също. Нито третата, бустерна, подготвят ви за четвърта, пета... А вече откровено ви казват, че периодично ще ви дупчат всяка година, предполагам нееднократно. Здраво място няма да остане по вас! Така че, запретвайте ръкави, и боц-боц, да ви е честито!

Защо се чудиш? Има хора, които се ваксинират срещу грип всяка година. Така че лошо няма. Нека има боц-боц. smile.gif
trаnsalp
Цитат(lati1960 @ 18/01/2022, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>

Вчера говорих с един тираджия от Америка. Питам го как работи като не е ваксиниран. Казва с тестове. Ваксиниран или не за да минеш трябват тестове. Един приятел затова се ваксинира, че Гърция му е любима. Напразно се оказа. Влизането става пак с тестове. Пълен цирк. Но гледам, че хората малко по малко се лумпенизират /остават без съзнание за истината/. Колко тръбачи има и тук във форума. Да се чуди човек как оцеляваме тез без ваксините. В болниците умирали. Ами ще умират ами. Поемат ли те там шансовете намаляват драстично - свалят температурата, свалят имунитета, блокират дишането и викат "ма умря". Идиоти
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 18/01/2022, 21:52) <{POST_SNAPBACK}>
Защо се чудиш? Има хора, които се ваксинират срещу грип всяка година. Така че лошо няма. Нека има боц-боц. smile.gif

И всяка година болни от грип. От новия щам, де. Като настина и аз хващам грип. Като се загрея се оправям. Просто е. Вчера един приятел се обажда, че децата му са болни от 20 дена. Преди десет обаче ходих, ми те студени! Болни и със студени ръце, крака. Викам му, не мъ занимавай с глупости, бе. Няма как да сте по къс ръкав и да се излекувате. А аз бях с вълнена фанела и ми стана хладно в тях.. Елементарни неща са. Ваксините не могат да компенсират тъпотията.

Пп майката е лекар, а по стара лекарска традиция когато детето е болно се оставя по къс ръкав да не би да дигне температура. По същата традиция на 38 градуса се почва с компресите, а на 38.5 напрао под студения душ. Лумпенизацията е пълна.
Хасан
Цитат(trаnsalp @ 19/01/2022, 07:26) <{POST_SNAPBACK}>
И всяка година болни от грип. От новия щам, де. Като настина и аз хващам грип. Като се загрея се оправям. Просто е. Вчера един приятел се обажда, че децата му са болни от 20 дена. Преди десет обаче ходих, ми те студени! Болни и със студени ръце, крака. Викам му, не мъ занимавай с глупости, бе. Няма как да сте по къс ръкав и да се излекувате. А аз бях с вълнена фанела и ми стана хладно в тях.. Елементарни неща са. Ваксините не могат да компенсират тъпотията.

Мм майката е лекар, а по стара лекарска традиция когато детето е болно се оставя по къс ръкав да не би да дигне температура. По същата традиция на 38 градуса се почва с компресите, а на 38.5 напрао под студения душ. Лумпенизацията е пълна.

Ваксините от грип предпазват около 50% от него, но тези които боледуват обикновено го прекарват леко. Никой обаче не реве срещу тези ваксини, че не били ефективни.
Температурата е реакция на организма да се бори с инфекцията. И на мен като малък са ми слагали компреси на главата. За няколко дни съм се оправял.
Хасан
Цитат(trаnsalp @ 19/01/2022, 07:21) <{POST_SNAPBACK}>
Вчера говорих с един тираджия от Америка. Питам го как работи като не е ваксиниран. Казва с тестове. Ваксиниран или не за да минеш трябват тестове. Един приятел затова се ваксинира, че Гърция му е любима. Напразно се оказа. Влизането става пак с тестове. Пълен цирк. Но гледам, че хората малко по малко се лумпенизират /остават без съзнание за истината/. Колко тръбачи има и тук във форума. Да се чуди човек как оцеляваме тез без ваксините. В болниците умирали. Ами ще умират ами. Поемат ли те там шансовете намаляват драстично - свалят температурата, свалят имунитета, блокират дишането и викат "ма умря". Идиоти

Ако назначат по един лекар експерт като теб във всяко интензивно отделение, няма да умират и няма да има нужда от ваксини. Правилно ли съм те разбрал?
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 19/01/2022, 08:17) <{POST_SNAPBACK}>
Ако назначат по един лекар експерт като теб във всяко интензивно отделение, няма да умират и няма да има нужда от ваксини. Правилно ли съм те разбрал?

В повече ми идва "като тебе". Има много експерти, но лечението следва протокол, а именно -сваляне на температура, имунитет и дишане.
Колкото до мен, важното си остава за мен -аз, дъщеря ми и майка ми се оправихме за часове. Доста е! Слабо ме интетересува лумпенът, който знае как да се лекува. Няма защо да ме интересува, щом знае. И се оправя? w00tbrows.gif ...или не точно..

Пп когато попитаха Мангъров, дали е променил лечението като завеждащ, това каза "една птичка пролет не прави". Спреш ли им медицината /разбирай търговията/ в затвора ще те вкарат. Няма как да стане просто.
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 19/01/2022, 08:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ваксините от грип предпазват около 50% от него, но тези които боледуват обикновено го прекарват леко. Никой обаче не реве срещу тези ваксини, че не били ефективни.
Температурата е реакция на организма да се бори с инфекцията. И на мен като малък са ми слагали компреси на главата. За няколко дни съм се оправял.

Да! И знаеш ли защо? Много е просто -не са задължителни и не ти ограничават свободата чрез тях. animatedwink.gif
Нека направят така и ковидните, повярвай ми никой дума няма да каже.
Питето
Да, обаче лек проблем — ковида има гадната склонност да препълва интензивните отделения, което пък (да не дава господ) може да докара триаж, което е брутално наопаки на свободата, дето си я представяш. Отделно паниката, хаоса и насилието, което би се случило, ако опрем до триаж. И това лично те касае, въобще не зачеквам темата дали имаш свободата да ме заразяваш и да ми вдигаш риска да гушна букета, при условие че олично знаеш какво правиш...
trаnsalp
Цитат(Питето @ 19/01/2022, 08:43) <{POST_SNAPBACK}>
Да, обаче лек проблем — ковида има гадната склонност да препълва интензивните отделения, което пък (да не дава господ) може да докара триаж, което е брутално наопаки на свободата, дето си я представяш. Отделно паниката, хаоса и насилието, което би се случило, ако опрем до триаж. И това лично те касае, въобще не зачеквам темата дали имаш свободата да ме заразяваш и да ми вдигаш риска да гушна букета, при условие че олично знаеш какво правиш...

Ново двайсе /за мен/. Днес научих, че се употребяват сериозни количества миорелаксанти по протокол, когато пациентът има затруднено дишане. Значи ще се препълват отделенията. Спираха температурата, имунитета, сега разбирам и дишането. Няма как да не ги препълват!

Колкото до свободата. Помисли! Ти като ваксиниран и сертифициран с ограничена свобода ли си да ме заразиш? Жокер! Кой зарази групата правителствени членове и ги прати в карантина? Неваксиниран? Несертифициран? Нееее точно..
Хасан
Цитат(trаnsalp @ 19/01/2022, 08:31) <{POST_SNAPBACK}>
Да! И знаеш ли защо? Много е просто -не са задължителни и не ти ограничават свободата чрез тях. animatedwink.gif
Нека направят така и ковидните, повярвай ми никой дума няма да каже.

В България и тези срещу ковид не са задължителни, а препоръчителни. Това да не можеш да отидеш в ресторант или в мол (всъщност можеш, ако знаеш как) не прави ваксинацията задължителна. Зеленият сертификат помага да не се напълнят болниците, макар че те пак ще се напълнят, но по-бавно.

https://bnr.bg/starazagora/post/101588030/1...-na-koronavirus

Един общ локдаун със затваряне на всички барове, молове и ресторанти повече ли ще ти хареса? Тогава всички ще имаме равни права и никой няма да протестира.
Хасан
Цитат(trаnsalp @ 19/01/2022, 08:52) <{POST_SNAPBACK}>
Ново двайсе /за мен/. Днес научих, че се употребяват сериозни количества миорелаксанти по протокол, когато пациентът има затруднено дишане. Значи ще се препълват отделенията. Спираха температурата, имунитета, сега разбирам и дишането. Няма как да не ги препълват!

Колкото до свободата. Помисли! Ти като ваксиниран и сертифициран с ограничена свобода ли си да ме заразиш? Жокер! Кой зарази групата правителствени членове и ги прати в карантина? Неваксиниран? Несертифициран? Нееее точно..

Ами все още нямаме такива експерти като теб, които да поправят протокола, това е проблем наистина.

Кого е заразил? neprichom.gif
Хасан
Цитат(trаnsalp @ 19/01/2022, 08:26) <{POST_SNAPBACK}>
В повече ми идва "като тебе". Има много експерти, но лечението следва протокол, а именно -сваляне на температура, имунитет и дишане.
Колкото до мен, важното си остава за мен -аз, дъщеря ми и майка ми се оправихме за часове. Доста е! Слабо ме интетересува лумпенът, който знае как да се лекува. Няма защо да ме интересува, щом знае. И се оправя? w00tbrows.gif ...или не точно..

Пп когато попитаха Мангъров, дали е променил лечението като завеждащ, това каза "една птичка пролет не прави". Спреш ли им медицината /разбирай търговията/ в затвора ще те вкарат. Няма как да стане просто.

Така де, нямаме такива "експерти" които да променят протокола. Да ги лекуват без да ги убиват и да печелят от престоя им в болниците.
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 19/01/2022, 09:24) <{POST_SNAPBACK}>
Ами все още нямаме такива експерти като теб, които да поправят протокола, това е проблем наистина.

Кого е заразил? neprichom.gif

Цялата група е заразена и карантинирана от ваксиниран и сертифициран. Нооо това е без значение. Лумпенизацията ще продължава. И познай. Лумпенът има своята част.
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 19/01/2022, 09:27) <{POST_SNAPBACK}>
Така де, нямаме такива "експерти" които да променят протокола. Да ги лекуват без да ги убиват и да печелят от престоя им в болниците.

Точно така. Експерти против търговията не се допускат.
Хасан
Цитат(trаnsalp @ 19/01/2022, 09:40) <{POST_SNAPBACK}>
Точно така. Експерти против търговията не се допускат.

Ами нали за да печелят трябва да ги държат дълго време живи. Това не са погребални агенции.
Хасан
Цитат(trаnsalp @ 19/01/2022, 09:38) <{POST_SNAPBACK}>
Цялата група е заразена и карантинирана от ваксиниран и сертифициран. Нооо това е без значение. Лумпенизацията ще продължава. И познай. Лумпенът има своята част.

Кои са заразени и имат положителен тест? Дай линк.
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 19/01/2022, 09:21) <{POST_SNAPBACK}>
В България и тези срещу ковид не са задължителни, а препоръчителни. Това да не можеш да отидеш в ресторант или в мол (всъщност можеш, ако знаеш как) не прави ваксинацията задължителна. Зеленият сертификат помага да не се напълнят болниците, макар че те пак ще се напълнят, но по-бавно.

https://bnr.bg/starazagora/post/101588030/1...-na-koronavirus

Един общ локдаун със затваряне на всички барове, молове и ресторанти повече ли ще ти хареса? Тогава всички ще имаме равни права и никой няма да протестира.

Всеки ден по десет процента "нови" заразени? Нашто население досега трябва да е над 2000%. ... ако ма разбираш. Или малко по-точен да бъда. 600 дена по 5% примерно са 3000%.

Пп. Между другото "Кирчо от село Павел" обърна внимание на това. Нооо, както казах, безмислено е.
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 19/01/2022, 09:42) <{POST_SNAPBACK}>
Кои са заразени и имат положителен тест? Дай линк.

Еее, стига , де. Това е известна работа. Ще потърся все пак.
Ето.
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 19/01/2022, 09:41) <{POST_SNAPBACK}>
Ами нали за да печелят трябва да ги държат дълго време живи. Това не са погребални агенции.

Е, малко ли стоят по болниците? Те да усвоят пътеката, пък после "изписват" и приемат други.
Хасан
Цитат(trаnsalp @ 19/01/2022, 09:52) <{POST_SNAPBACK}>
Е, малко ли стоят по болниците? Те да усвоят пътеката, пък после "изписват" и приемат други.

Ако умре за два дена каква файда ще имат? Нали трябва да се опитат го закрепят. Като го направят може и да живее.
Хасан
Цитат(trаnsalp @ 19/01/2022, 09:47) <{POST_SNAPBACK}>
Еее, стига , де. Това е известна работа. Ще потърся все пак.
Ето.

Това го знаем. Напиши кого е заразил Минчев и дай линк.
Хасан
Цитат(trаnsalp @ 19/01/2022, 09:43) <{POST_SNAPBACK}>
Всеки ден по десет процента "нови" заразени? Нашто население досега трябва да е над 2000%. ... ако ма разбираш. Или малко по-точен да бъда. 600 дена по 5% примерно са 3000%.

Пп. Между другото "Кирчо от село Павел" обърна внимание на това. Нооо, както казах, безмислено е.

10% от тестваните, а не от цялото население. Могат да се заразят и повторно, може и да потретят. Обърни внимание на това.
Тарабас
Много интересна публикация biggrin.gif
35% от участниците в плацебо групата със странични реакции от “ваксинацията”. laugh.gif laugh.gif

https://jamanetwork.com/journals/jamanetwor...article/2788172
lati1960
Цитат(Хасан @ 18/01/2022, 21:52) <{POST_SNAPBACK}>

Въпросче и по това: Това боц-боц срещу гриповете да ви е спасило от тях? no.gif
Впрочем, ако се върнеш към статистиките отпреди две години и преди ерата "ковид", ще установиш, че точно в сегашния период на зимния сезон е имало същия почти процентен бум заболеваемост, само че от грип/ове, настинки, тежки инфекции, и т. н. Нищо различно, нищо ново. Само дето сага го наричат "ковид", делта, омикрон и дрън-дрън. Просто такъв е сезонът! С ковид или без ковид, по това време на годината народът кашля, киха, разболява се, настива, хваща грипове, други дихателни инфекции, с усложнения, пневмонии, и т. н. Само че това сякаш се забрави и замете под "ковид" килима. Сякаш не е било. Сякаш дотук всички сте били здрави, и само ковид е единствената зараза и болест на света! Сериозно ли? blink.gif Стига бе! no.gif
Толкова е елементарно, че трябва наистина да си идиот, за да вярваш в страшната ковид зараза. Не че аз не съм идиот, съм. Признавам си. Но, чак пък дотам... no.gif Не са познали!
Хасан
Цитат(lati1960 @ 19/01/2022, 19:27) <{POST_SNAPBACK}>
Въпросче и по това: Това боц-боц срещу гриповете да ви е спасило от тях? no.gif
Впрочем, ако се върнеш към статистиките отпреди две години и преди ерата "ковид", ще установиш, че точно в сегашния период на зимния сезон е имало същия почти процентен бум заболеваемост, само че от грип/ове, настинки, тежки инфекции, и т. н. Нищо различно, нищо ново. Само дето сага го наричат "ковид", делта, омикрон и дрън-дрън. Просто такъв е сезонът! С ковид или без ковид, по това време на годината народът кашля, киха, разболява се, настива, хваща грипове, други дихателни инфекции, с усложнения, пневмонии, и т. н. Само че това сякаш се забрави и замете под "ковид" килима. Сякаш не е било. Сякаш дотук всички сте били здрави, и само ковид е единствената зараза и болест на света! Сериозно ли? blink.gif Стига бе! no.gif
Толкова е елементарно, че трябва наистина да си идиот, за да вярваш в страшната ковид зараза. Не че аз не съм идиот, съм. Признавам си. Но, чак пък дотам... no.gif Не са познали!

Помага да се боледува много по-леко. Не винаги разбира се.

Само дето през 2021 г. са починали около 40 000 повече от 2019 година. Бях ти пратил линк, но ти писа, че това е стъкмистика и не вярваш. Искаш да ти изброят жертвите поименно и да те запознаят с роднините им.
Питето
Цитат(lati1960 @ 19/01/2022, 19:27) <{POST_SNAPBACK}>
...Толкова е елементарно, че трябва наистина да си идиот, за да вярваш в страшната ковид зараза. Не че аз не съм идиот, съм. Признавам си. Но, чак пък дотам... no.gif Не са познали!

Мда, трябва да си идиот, за да вярваш, вместо да провериш нещото. Поне това е проверимо и няма как да бъде скрито или раздуто зорлем. Дори да го направят, може да го провериш, щото няма как да променят всички данни за всичко.
Хасан
Цитат(Питето @ 19/01/2022, 20:17) <{POST_SNAPBACK}>
Мда, трябва да си идиот, за да вярваш, вместо да провериш нещото. Поне това е проверимо и няма как да бъде скрито или раздуто зорлем. Дори да го направят, може да го провериш, щото няма как да променят всички данни за всичко.

Няма как да провери. Явно иска да се запознае с всички смъртни актове и роднините на жертвите, а това е невъзможно.
Питето
"Шубето е голям страх"...
Питето
Неще да провери. Не му пасва на лакърдиите.
Хасан
Цитат(Питето @ 19/01/2022, 20:22) <{POST_SNAPBACK}>
Неще да провери. Не му пасва на лакърдиите.

Иска око да види, ръка да пипне. Не се доверява на стъкмистики.
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 19/01/2022, 13:11) <{POST_SNAPBACK}>
10% от тестваните, а не от цялото население. Могат да се заразят и повторно, може и да потретят. Обърни внимание на това.

Извадката с тестовете е представителна за цялото население. Дали ще са 2000 или 20 000 тестваните, съотношението се запазва. Ако е 5% при 20 000 и при 2 мил. пак ще е толкова. При така представената статистика повтарянето е не два или три при някои, а 30 средно на човек. Нооо както казах, безмислено е. Колкото повече обеснявам, толкова повече се отчайвам за хомо сапиенс.
Хасан
Цитат(trаnsalp @ 19/01/2022, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
Извадката с тестовете е представителна за цялото население. Дали ще са 2000 или 20 000 тестваните, съотношението се запазва. Ако е 5% при 20 000 и при 2 мил. пак ще е толкова. При така представената статистика повтарянето е не два или три при някои, а 30 средно на човек. Нооо както казах, безмислено е. Колкото повече обеснявам, толкова повече се отчайвам за хомо сапиенс.

Не съм съгласен, че процентът се отнася за цялото население. Тестват се хора при които има по-голям риск от заразяване, напоследък и заради зеления сертификат. Важното е колко хора са в болниците и колко умират. Много често вирусът повтаря, понякога и по-тежко.
Shade
Цитат(Тарабас @ 19/01/2022, 09:20) <{POST_SNAPBACK}>
Много интересна публикация biggrin.gif
35% от участниците в плацебо групата със странични реакции от “ваксинацията”. laugh.gif laugh.gif

Силата на вярата в действие.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.