Ами наистина е жена, казала го е и е само една. Та си е буквално ЕЖК. Отделно, че такива изследвания вървят постоянно и навсякъде, където се опитват да правят нещо, особено ако държат да са водещи в технологиите. Ако е истина написаното де, щото не съм проверявал други източници, а и не ме вълнува много-много, не съм видял и нищо необичайно или опасно в договорите. Дори ги има черно на бяло, та надали ще има издънки някакви щото са двустранни и нашите няма как лесно да ги "загубят" из администрацията. Та така погледнато къде е новината?
:.)
Според публикуваните документи програмата ще се ръководи от USAMRD-G (Администрация за медицински изследвания на армията на САЩ – Джорджия). USAMRD-G е отдел със специален статут под егидата на Института за изследвания на Уолтър Рийдс (WRAIR), най-големият център за медицински изследвания в армията на САЩ. Военните учени от USMRD-G имат дипломатически статут, въпреки че не са дипломати и се ползват с дипломатически имунитет в Грузия, където са базирани. Това специално звено управлява биолабораторията на Пентагона в Грузия - Центърът Лугар в Тбилиси провежда биологични изследвания, свързани с вируси, насекоми, вирусоносители, резистентни бактерии и особено опасни патогени, които са категоризирани като биологични агенти с потенциал да бъдат използвани като биологично оръжие.
...
Център Лугар доби международна публичност през последните години заради редица скандали, лабораторни инциденти, включително 249 смъртни случая на пациенти, записани в експериментална програма срещу хепатит С на американския гигант Gilead в Грузия. Причината за смърт в повечето случаи е посочена като неизвестна, показват вътрешни документи.
Грузинският проект GG-21 е финансиран от DTRA и е реализиран от американските военни учени от USAMRD-G, които ще бъдат командировани и в България.
- - -
... не мислите, че разработването на:
Bacillus anthracis
Brucella
CCHF virus
Coxiella burnetii
Francisella tularensis
Hantavirus
Rickettsia species
TBE virus
Bartonella species
Borrelia species
Ehlrichia species
Leptospira species
Salmonella typhi
WNV
в пряко противоречие с Конвенцията за биологичното оръжие е "новина"!? ...
... не мислите, че използването на специфични "тестови обекти" от славянски и кавказки произход е "новина"!? ...
... в такъв случай кандидатствайте! ... предполагам, че към "програмата" има подобаваща застраховка ...
:.)