Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ако някоя враждебна страна заплашва България
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
Питето
Можеше и кошмар да е. Сънуваш че сглобяваш казан за ракия, а то все калашник се получава...
admiral
Цитат(Питето @ 28/01/2022, 17:46) <{POST_SNAPBACK}>
Можеше и кошмар да е. Сънуваш че сглобяваш казан за ракия, а то все калашник се получава...

А глоба за стари вицове? wink.gif
Питето
По-добре стар виц за елементарен самовар, отколкото после аз да сънувам кошмари, кво може да се получи, ако тръгне да сглобява... некоя изчанчена сонда примерно...
Quaker between your quarks
Да, има изчанчени сонди, но моите са изящни, бутикови произведения на трансформър изкуството.

Абе ряпии..къде съм аз, къде е Спас . laugh.gif
Catpuccino
Цитат(admiral @ 28/01/2022, 19:14) <{POST_SNAPBACK}>
А глоба за стари вицове? wink.gif

Ъ? Ти новия админ ли си wink.gif
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 29/01/2022, 00:12) <{POST_SNAPBACK}>
Ъ? Ти новия админ ли си wink.gif

Тц не е, но стана мода да се размахват галони с уиски... И ще измисля глоба скоро време... sunbathing.gif
Catpuccino
Цитат(D-rA @ 29/01/2022, 00:48) <{POST_SNAPBACK}>
Тц не е…

Жалко angry.gif angry.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 28/01/2022, 23:48) <{POST_SNAPBACK}>
Тц не е, но стана мода да се размахват галони с уиски... И ще измисля глоба скоро време... sunbathing.gif

Офф:
Обзалагането нарушава ли някое от правилата на форума?
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 29/01/2022, 00:58) <{POST_SNAPBACK}>
Офф:
Обзалагането нарушава ли някое от правилата на форума?

Не, но се заформя хазартно начало, което е смущаващо... sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 28/01/2022, 23:59) <{POST_SNAPBACK}>
Не, но се заформя хазартно начало, което е смущаващо... sunbathing.gif

От друга страна, не смяташ ли, че качеството на мненията и споделяната информация ще се повиши, ако всеки си отговаря за глупостите, които е написал с джоба? animatedwink.gif Е , поне от време на време.
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 29/01/2022, 01:03) <{POST_SNAPBACK}>
От друга страна, не смяташ ли, че качеството на мненията и споделяната информация ще се повиши, ако всеки си отговаря за глупостите, които е написал с джоба? animatedwink.gif Е , поне от време на време.

Да, има логика - но във всяка заигравка такава е измислено понятието "Банка"... Ха ха... sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 29/01/2022, 00:05) <{POST_SNAPBACK}>
Да, има логика - но във всяка заигравка такава е измислено понятието "Банка"... Ха ха... sunbathing.gif

Ако администрацията поеме отговорността да не възникват двусмислени ситуации (като моята) при залагането, и гарантира че на неизпълнилия облога участник това ще му бъде отразено в аватара - гласувам с две ръце “за”.
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 29/01/2022, 01:10) <{POST_SNAPBACK}>
Ако администрацията поеме отговорността да не възникват двусмислени ситуации (като моята) при залагането, и гарантира че на неизпълнилия облога участник това ще му бъде отразено в аватара - гласувам с две ръце “за”.

Отвори тема с предложение по въпроса, можеш и анкета да създадеш.Ако всички вие присъстващи, четящи, коментиращи и ... залагащи потвърсите с масовост тази посока, защо не - няма проблем да се създаде форум Залози - със заключени с фиксирани от темите залози и с времеви параметри и конкретика.Темата залог ще е свидетел на всичко това което е опряло до т.н. Бас... sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 27/01/2022, 19:43) <{POST_SNAPBACK}>
Тц. Сърбите няма да ни нападнат. Така че няма да ръзсъждавам по невъзможни хипотези.
Иначе, ще ти отговоря, понеже те уважавам много: Не, няма да използвам оръжие срещу никого! Било срещу сърби евентуално, било срещу американци, руснаци, турци... срещу никого! Абсолютно съм против насилието, във всичките му форми. По обясними причини, мисля и тук са ясни, опитвам да съм Християнин. Но истински. Според мен единствената реална заплаха за страната ни са действията на Вашингтон спрямо Русия в момента, нагнетяващи лъжи, клевети и манипулационна ескалация срещу Кремъл, заради интересите на янките в Украйна и жалките им опити да спрат Северен Поток 2. Като опитват да ни набутат в този конфлик източно европейците, и засега им се получава. Защото ни управляват продажници и крадци!
Обяснил съм какво ще стане, ако тази газова връзка проработи. Тогава американци и украинци могат да пият по една студена вода и да си се цамбуркат на спокойствие в Черно море, като броят рибките в него, никакъв проблем. Цяла западна Европа ще получава безпрепятствено евтин руски газ, в неограничени количества. И цялото напъване на Щатите в Украйна ще се окаже безпредметно. А то им струваше милиарди долари, и продължават да влагат в него още, въоръжавайки украинците с надеждата да ги сблъскат с братята им руси! Ето това е истината. Всичко друго е измама. Бъди здрав!

Че е невъзможна, невъзможна е, но за момента. Никой не знае след 20 години как ще се променят нещата. Аз съм противник на войните, макар че обичам военните филми.
Ами Русия като ненападне американците какво ще направят? Много шум за нищо.
Благодаря!
Buitenlander
Цитат(Радио Ереван @ 29/01/2022, 00:27) <{POST_SNAPBACK}>

Можеш ли да разгледаш въпроса от гледната точка, че целият шум, който го вдигат американците, е с цел Русия да не нападне? И ще ти се избистри картината.
Buitenlander
Цитат(Радио Ереван @ 29/01/2022, 00:27) <{POST_SNAPBACK}>
Ами Русия като ненападне американците какво ще направят?

Освен това, формулировката “Русия напада” е едно безкрайно разтегливо понятие.
Ето ти пример:
https://rusvesna.su/news/1643387162
Ако не говориш руски , същността на новината - В Русия има “Съюз на доброволците” , шеф му е депутат от партията на Путин, но е “доброволен”. От този съюз, в момента се формират “специални подразделения” за изпълнение на “особени задачи” на територията на Украйна, в отцепените от сепаратистите области. Преминаването на държавната граница се осъществява в участъците неподконтролни на украинската армия. Но…. всичко е на доброволни начала, не е известно кой осигурява въоръжението, планировката и логистиката. Руската държава “няма” нищо общо…. Това акт на агресия ли е?
И тук няма никакъв Байдън, Майдън и Нато, информацията е от най-проруския сайт, има я и на фейсбука на депутата - доброволец-председател.
Quaker between your quarks
Тук си това, на което са напраиш.
И в живота е така, не е важно кой си, а кой са чувстваш. laugh.gif
Питето
Е тЕ така се почва с корупцията... с добри намерения.
Питето
Питаш за жени, дето са грабнали оръжие. Ми точно де, били са цивилни, просто военните дават безплатно по-добро оръжие.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 29/01/2022, 01:27) <{POST_SNAPBACK}>
Че е невъзможна, невъзможна е, но за момента. Никой не знае след 20 години как ще се променят нещата. Аз съм противник на войните, макар че обичам военните филми.
Благодаря!

Русия няма да нападне. Не и първа. Ще го стори само ако украинците нападнат Донбас и Приднестровието, самозваните проруски републики там. Впрочем, украинските военни сили дислоцирани в региона са над 250 000! Оборудвани с модерно американско въоръжение. Руските на север са около 100 000, провеждащи рутинни военни учения. Безумно е да се твърди кой за кого е заплаха, то е видно от самите цифри. Иначе хибридните пропагандни напъни на американците не са шум за нищо. Вече нееднократно обясних защо го правят: 1. Окончателно стопиране на Северен Поток 2. Това е основата на тази игра. Ключово! По интересите на Америка в Европа. 2. Обграждане, окупиране буквално на всички възможни подстъпи и държави около Руската Федерация, военно. С бази, нови военни и оръжие, вкл. ядрено! Както е в Турция, примерно. Това ще стане и в Прибалтика, вече е факт в Полша, надолу през Чехия, Унгария, Румъния, у нас също, отвъд Турция към Средна Азия /Казахстан засега го изгубиха/, до Япония. Е, на фона на всичко това, кой е агресорът, обективно погледнато? Ми ясно е, че са САЩ. Русия отдавна се е изтеглила военно и от Източна Европа, и от Южна Америка, от Средна също, от Куба, от Северна Африка, от Азия, отвсякъде! На базата на тези факти да се твърди, че руснаците са военолюбци, които застрашават световния мир, е безумна и нагла лъжа! То е все едно крадецът да вика - дръжте крадецът! Но. Русия няма вече накъде да отстъпва. Такава е другата истина, обективната. Ако Украйна стане член на НАТО, и там бъдат разположени ракети със среден обсег на действие, до Москва те ще стигнат за няколко минути буквално. Е, как да реагират на това в Кремъл? Нататък всички дрън-дрън на антируски и крайни русофилски енджиота и мекерета са лъжи, манипулации и нагла пропаганда. Такива дори не се крият, че мечтаят за унищожаването на цяла една нация и народ! Е, какво е това? Продуктивно ли е за света ни? За новата ера на хуманност, която се прокламира именно то агресорите във Вашингтон? Тотално лицемерие!
Какво повече да ти кажа... май нищо. Който е разумен, вече е разбрал. С омраза и насилие умопомрачените умове могат да предизвикат нова световна касапница, нищо друго. Лошото е, че новите поколения не знаят какво е истинска война, още по-малко световна, и им се струва майтап. Да коментирам подобни безумни изказвания за мен е унизително и безпредметно! Бъди здрав!
Радио Ереван
Цитат(Buitenlander @ 29/01/2022, 01:39) <{POST_SNAPBACK}>
Освен това, формулировката “Русия напада” е едно безкрайно разтегливо понятие.
Ето ти пример:
https://rusvesna.su/news/1643387162
Ако не говориш руски , същността на новината - В Русия има “Съюз на доброволците” , шеф му е депутат от партията на Путин, но е “доброволен”. От този съюз, в момента се формират “специални подразделения” за изпълнение на “особени задачи” на територията на Украйна, в отцепените от сепаратистите области. Преминаването на държавната граница се осъществява в участъците неподконтролни на украинската армия. Но…. всичко е на доброволни начала, не е известно кой осигурява въоръжението, планировката и логистиката. Руската държава “няма” нищо общо…. Това акт на агресия ли е?
И тук няма никакъв Байдън, Майдън и Нато, информацията е от най-проруския сайт, има я и на фейсбука на депутата - доброволец-председател.

Такива доброволни отряди не би трябвало да са проблем за украинската армия. Не мислиш ли? И какво общо имат руските войски до границата?
Радио Ереван
Цитат(Buitenlander @ 29/01/2022, 01:30) <{POST_SNAPBACK}>
Можеш ли да разгледаш въпроса от гледната точка, че целият шум, който го вдигат американците, е с цел Русия да не нападне? И ще ти се избистри картината.

Ако ненападне, което и ще стане, никой няма да разбере имала ли е такива намерения.
Всъщност оръжията се дрънкат за да се вдига цената на газа. Друга причина няма.
Buitenlander
Цитат(Радио Ереван @ 29/01/2022, 20:14) <{POST_SNAPBACK}>
Такива доброволни отряди не би трябвало да са проблем за украинската армия. Не мислиш ли? И какво общо имат руските войски до границата?

Не знам какво да мисля. Последните такива “доброволни отряди” имаха зенити установки дето могат да свалят самолети на 11000 метра. А руските войски до границата им осигуряват логистиката, въоръжението и често им прикриват пробивите с артилерийски огън от дълбочина. Поне така правеха 2014-15 година.
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 27/01/2022, 20:27) <{POST_SNAPBACK}>
За колко време стига една ракета до Москва от Одеса, която руснаците не успяха да анексират? Бонус, Одеса е по-близо svirkam si.gif Не се ли усещаш колко са ти тъпи “доводите”. Поне Гугъл мапс отвори, виж къде са Литва, Латвия, Естония, Норвегия. Притрябвало му е на някой да стреля с ракети от Крим по Москва.

Тоест, ти признаваш, че в гореизброените от теб държави САЩ и НАТО са разположили ядрени оръжия?
Е тогава защо те учудва поведението на Путин и Кремъл? Поставѝ се на тяхно място. Отвсякъде до границите ти са те обградили с военни бази, войски и ядрени оръжия. Какво ще сториш?
О кей. По причини които разбрахме, ти си необективен, злонамерен и злорад. Но, ако не си такъв? Каква е истината? Това, че искаш и сънуваш Русия да бъде унищожена, не означава, че ще стане. Няма да стане. Казвам ти го. Точно обратното ще стане, един ден Америка ще гори в адски пламъци! И не че американците като народ го заслужават, това им го дробят днес тия във Вашингтон ДС, с безумната си глобална политика, не само спрямо Русия. Те са едно към едно с ето този, който стори същото със света ни, те вървят по неговия път, буквално, че и по-лошо:
https://www.vbox7.com/play:72a676ebde
Щото той не успя да създаде атомно оръжие, но тези успяха, и не само те. Какво мислите, че ще направите, като притискате така Русия до стената? Безумци! Това сте такива.
Shade
Цитат(lati1960 @ 30/01/2022, 10:23) <{POST_SNAPBACK}>
Е тогава защо те учудва поведението на Путин и Кремъл? Поставѝ се на тяхно място. Отвсякъде до границите ти са те обградили с военни бази, войски и ядрени оръжия. Какво ще сториш?
...той не успя да създаде атомно оръжие, но тези успяха, и не само те. Какво мислите, че ще направите, като притискате така Русия до стената? Безумци! Това сте такива.

Наистина ли допускаш, че Русия ще си позволи да открие сезона на употребата на ядрено оръжие?
И какво се предполага да се случи в подобна ситуация, светът да падне на колене пред Путин ли?
Навремето, когато България ликвидира съветските ракети на СС-20 на българска територия, някои експерти също така тревожно прогнозираха нападение на беззащитната България от страна на Турция. Сякаш няколкото стари неточни ракети, които най-много да разрушат 2-3 квартала на Истанбул, ако успеят да ги нацелят, биха могли да доведат до капитулация на Турция и да предотвратят десант на 19-милионната турска армия...
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 30/01/2022, 19:23) <{POST_SNAPBACK}>
Тоест, ти признаваш, че в гореизброените от теб държави САЩ и НАТО са разположили ядрени оръжия?

Остави лакърдиите, ами кажи какво стана с мотивировката ти, че “ руснаците анексирали Крим, защото ракетата стига оттам за минути до Москва”.

За другите простотии дето ги ръсиш, да ти поясня - Русия граничи с НАТО от 1949-та годена, от деня на създаването на пакта. Защо ли това не им пречеше досега?

Тъпнята за “признаването за ядреното оръжие” няма да я коментирам, ти не си виновен, толкова си можеш. Задължително ли е ракетите да носят ядрен заряд? laugh.gif
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 29/01/2022, 18:51) <{POST_SNAPBACK}>
Питаш за жени, дето са грабнали оръжие. Ми точно де, били са цивилни, просто военните дават безплатно по-добро оръжие.

Всички военни са бивши цивилни. Нямам предвид тях.
Радио Ереван
Цитат(Buitenlander @ 29/01/2022, 21:35) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам какво да мисля. Последните такива “доброволни отряди” имаха зенити установки дето могат да свалят самолети на 11000 метра. А руските войски до границата им осигуряват логистиката, въоръжението и често им прикриват пробивите с артилерийски огън от дълбочина. Поне така правеха 2014-15 година.

И какво като имат зенитни установки? Авиация, танкове и хеликоптери имат ли?
Не е необходима цяла армия за логистика и въоръжение и дори за артилерийски огън.
Питето
Ти имаш ли у вас такова въоръжение, та като решиш да отидеш доброволец срещу нЕкоя комшийска държава, да го грабнеш и да опуцаш армията им професионално... или просто се правиш на улав и чешеш клавиатурата.
ЕксГорски
Цитат(Питето @ 31/01/2022, 01:27) <{POST_SNAPBACK}>
.. или просто се правиш на улав и чешеш клавиатурата.

Разбира се, че се прави на улав, както и за ползата от ЕС.
Това си му е коронният номер!
Затова така се е и кръстил!
wavetowel2.gif
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 31/01/2022, 01:27) <{POST_SNAPBACK}>
Ти имаш ли у вас такова въоръжение, та като решиш да отидеш доброволец срещу нЕкоя комшийска държава, да го грабнеш и да опуцаш армията им професионално... или просто се правиш на улав и чешеш клавиатурата.

Нямам, но какво общо има това с дискусията ми? Тезата ми е, че е невъзможно доброволни отряди, колкото и добре да са въоръжени от друга държава да се справят с редовна армия.
Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 31/01/2022, 13:24) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се, че се прави на улав, както и за ползата от ЕС.
Това си му е коронният номер!
Затова така се е и кръстил!
wavetowel2.gif

Ти да не би да ме бъркаш с някой друг с подобен ник? w00tbrows.gif

Все пак аз живея в България и би трябвало да съм по-компетентен от теб по този въпрос. Прнципно не съм против членството ни в ЕС, но не съм и за, поне засега. Нещата са на кантар. Ще видим от фондовете за възстановяване дали ще има някаква файда. Ако има, ще си променя мнението.
Buitenlander
Цитат(Радио Ереван @ 31/01/2022, 14:32) <{POST_SNAPBACK}>
Нямам, но какво общо има това с дискусията ми? Тезата ми е, че е невъзможно доброволни отряди, колкото и добре да са въоръжени от друга държава да се справят с редовна армия.

И как точно мотивираш тезата си?
Или ти май наистина не разбираш, че на тези отряди, само името им е “доброволни”? Съставът им е от кадрови военни в отпуск, бюджетът и въоръжението са им неограничени. Как точно ги отличаваш от редовната армия, освен че са в униформи без отличителни знаци?
Питето
Всичко е общо. Обясняваш, как някакви отряди не били проблем, ама пък пропускаш че тези отряди доброволци са въоръжени с армейско оръжие на ниво да се бият срещу редовна армия, и съвсем не питаш "откъде имат такова оръжие". Аха, не говоря за автомати и пищови, а за сериозни играчки. Дори едните свалиха пътнически самолет на километри, дето не е по силите на обикновено оръжие ниво кашик. Та се правиш на улав, щото надали си недоучен.
Бай Иван
Четете я тази история бре.Хитлер прекрати инвазията във Франция,за да се предислоцира към СССР.Генералисимуса изигра ефрейтора.И защо му е било да отваря втори фронт,като от СССР получаваше всичко необходимо за войната с/у Европа?Защото Сталин нахлу в Румъния /Молдова и сев. Буковина/,от където Хитлер получаваше горивото си./кладенците о/о Плоещ.Генералисимуса изигра ефрейтора,макар ,че аха ,аха да оплете конците.
Радио Ереван
Цитат(Бай Иван @ 31/01/2022, 17:15) <{POST_SNAPBACK}>
Четете я тази история бре.Хитлер прекрати инвазията във Франция,за да се предислоцира към СССР.Генералисимуса изигра ефрейтора.И защо му е било да отваря втори фронт,като от СССР получаваше всичко необходимо за войната с/у Европа?Защото Сталин нахлу в Румъния /Молдова и сев. Буковина/,от където Хитлер получаваше горивото си./кладенците о/о Плоещ.Генералисимуса изигра ефрейтора,макар ,че аха ,аха да оплете конците.

Какво е прекратил Хитлер във Франция не разбрах? Тя е била разделена на две части.
Искал е да получава всичко безплатно от СССР, а и е знаел, че все някога ще бъде нападнат от Сталин. Войната е била неизбежна.
Само че какво общо има напусаното по-горе с темата? w00tbrows.gif
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 31/01/2022, 16:31) <{POST_SNAPBACK}>
Всичко е общо. Обясняваш, как някакви отряди не били проблем, ама пък пропускаш че тези отряди доброволци са въоръжени с армейско оръжие на ниво да се бият срещу редовна армия, и съвсем не питаш "откъде имат такова оръжие". Аха, не говоря за автомати и пищови, а за сериозни играчки. Дори едните свалиха пътнически самолет на километри, дето не е по силите на обикновено оръжие ниво кашик. Та се правиш на улав, щото надали си недоучен.

То е ясно от кого и как са въоръжени и това не го дискутираме.
Искаш да кажеш, че украинската армия е по-зле и от нашата. w00tbrows.gif Не съм съгласен с теб. Дори да е така за толкова години можеха да подобрят армията си така, че да измете всичко на тяхна територия.
Радио Ереван
Цитат(Buitenlander @ 31/01/2022, 16:24) <{POST_SNAPBACK}>
И как точно мотивираш тезата си?
Или ти май наистина не разбираш, че на тези отряди, само името им е “доброволни”? Съставът им е от кадрови военни в отпуск, бюджетът и въоръжението са им неограничени. Как точно ги отличаваш от редовната армия, освен че са в униформи без отличителни знаци?

Не ме карай да се повтарям. Нямат авиация, бронирана техника, хеликоптери и т.н. Колкото и да са многобройни не могат да победят редовна армия при всеобща мобилизация. То ако беше така както казваш ти да са превзели Киев.
Buitenlander
Цитат(Радио Ереван @ 31/01/2022, 16:34) <{POST_SNAPBACK}>
Не ме карай да се повтарям. Нямат авиация, бронирана техника, хеликоптери и т.н. Колкото и да са многобройни не могат да победят редовна армия при всеобща мобилизация. То ако беше така както казваш ти да са превзели Киев.

Че няма да могат, няма. То нали затова сега е на дневен ред вероятността да бъдат подпомогнати от редовна руска армия, за 8 години и 30-40000 трупа, разбраха че така няма да стане.
Радио Ереван
Цитат(Buitenlander @ 31/01/2022, 17:45) <{POST_SNAPBACK}>
Че няма да могат, няма. То нали затова сега е на дневен ред вероятността да бъдат подпомогнати от редовна руска армия, за 8 години и 30-40000 трупа, разбраха че така няма да стане.

За осем години не трябваше да ги има тези доброволни отряди. Армията беше длъжна да се справи с тях. Явно украинските управници това не го желаят. Дори границата не охраняват както трябва техните войски.
ЕксГорски
Цитат(Радио Ереван @ 31/01/2022, 18:57) <{POST_SNAPBACK}>
За осем години не трябваше да ги има тези доброволни отряди. Армията беше длъжна да се справи с тях. Явно украинските управници това не го желаят. Дори границата не охраняват както трябва техните войски.

Ти май наистина се правиш на улав или ... си наистина! az takovata.gif
Чул ли си какво е Осназ? navikvane.gif
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 26/01/2022, 13:34) <{POST_SNAPBACK}>
https://www.vesti.bg/sviat/ukrainska-majka-...za-kiev-6137018

В Украйна започват да се въоръжават и жените.
Чудя се, ако наистина се стигне до военен конфликт, колкото и нереално да изглежда това, какъв човек трябва да си, ако си цивилен и то жена да започнеш да стреляш по вражеските войници? unsure.gif Първо можеш да раниш или убиеш някой от тях и второ самата ти вероятно ще бъдеш убита. Тогава кой ще се грижи за децата ти. Или може би по никого не се готви да стреля, само иска да стане известна. wink.gif

Всъщност ето кой кого заплашва, и защо:
http://www.focus-news.net/news/2022/02/01/...dnichestvo.html
https://www.dnes.bg/politika/2022/02/01/shy...k-v-nato.518940
А ето кой кого не заплашва и работи конструктивно и добронамерено:
http://www.focus-news.net/news/2022/02/01/...imir-putin.html
Както винаги съм казвал - разумните ще разберат.
За да е пределно ясно за какво става дума, по тези две диаметрално противоположни позиции по отношение глобалните проблеми от които е част и този за Украйна, ето факт от тази среща, който стана актуален: Унгария преди години е сключила дългосрочен договор за доставка на газ от Русия на фиксирани цени до 2036-та година. До 2036-та! Не, няма грешка. Истина е. От което следва, че в момента Унгария получава газ на цени 5 пъти под пазарните в момента! Пет пъти! Какво ли ще е след 3, 7, 10 или 13 години? Ако така продължава. Унгарците ще се къпят в евтин газ, а ние, продажниците, тарикатите, хитреците, подлогите, ще таковаме газовата американска "супа" на стократни завишени цени! Е, кой е лъжецът, кой военолюбецът, кои лъжците, и кои измамниците?!
Хайде бе, хора! Размишлявайте. Орбан ли е малоумникът, който получава евтин руски газ, или ние, или тези тука, дето пишат тотални умопомрачителни безуимия по въпроса? Ми ясно е, нали.
Бай Ганьо
Българите са подлоги.
Същите, които лижеха задниците на руснаците едно време, сега лижат на американците.
Народ без никакво достойнство.
Помияри.
Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 31/01/2022, 21:53) <{POST_SNAPBACK}>
Ти май наистина се правиш на улав или ... си наистина! az takovata.gif
Чул ли си какво е Осназ? navikvane.gif

Всеки си има право на мнение, а моето е, че определени държави имат изгода военните действия да продължат дълго. От войни и кризи се печели най-много. Същото беше и с войната срещу ИДИЛ. Американците можеха да ги смачкат за няколко месеца, но не го направиха. Помисли си кои имат изгода от продължаващо дълго войни.

https://www.ozon.ru/product/osnaz-voyska-os.../?sh=qyFs2AAAAA
Питето
Та щом сме единни от кога и с какво са подпомогнати, значи не са и "доброволни отряди". Това с "отряди доброволци" е парлама за пред медиите, та да не е замесена официално Русия, иначе на всички им е ясно кой кой е в ситуацията. Просто се дава предимство на "формата пред същността".
Бай Иван
Не му се наложило да превзема цяла Франция,защото поставя марионетно правителство,начело с ген.Петен.
ЕксГорски
Цитат(Бай Иван @ 02/02/2022, 22:10) <{POST_SNAPBACK}>
начело с ген.Петен.

Маршал navikvane.gif
Питето
Тц, пак не си схванал. Пак лижат кремълски задници, щото газ от САЩ няма да внесем, щото няма как технически, обаче руски ще купим на високите цени, което пасва на Кремъл. Та старите дупелизци са си, просто нови аватари.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 02/02/2022, 19:31) <{POST_SNAPBACK}>
Та щом сме единни от кога и с какво са подпомогнати, значи не са и "доброволни отряди". Това с "отряди доброволци" е парлама за пред медиите, та да не е замесена официално Русия, иначе на всички им е ясно кой кой е в ситуацията. Просто се дава предимство на "формата пред същността".

Това дали са доброволни или са си чисти наемници не е толкова важно. Може би има и от едните и от другите. Това че има някой силен (в случая Русия) който е замесен си е в реда на нещата. Ако ЕС и САЩ преди осем години бяха изрично предупредили Украйна, че няма да може да разчита на тяхна подкрепа, дали сега щеше да има конфликт? misli.gif Ако искаш една война да продължи малко време, подкрепяш (може и неофициално) по-силния, но ако не ти пука колко ще продължи или искаш да продължи дълго, подкрепяш по-слабия.
Радио Ереван
Цитат(Бай Иван @ 02/02/2022, 21:10) <{POST_SNAPBACK}>
Не му се наложило да превзема цяла Франция,защото поставя марионетно правителство,начело с ген.Петен.

Е, нали това писах. Франция е била разделена на две.

За Патен мненията са разнопосочни.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.