Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Защо ни набутват
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Hartmann
Цитат(Стефи @ 19/02/2022, 08:14) <{POST_SNAPBACK}>
Русия иска тя да окупира западна Украйна? Важно й е Украйна да не е самостоятелна страна, а да е зависима, затова е цялата патаклама. Сега признаване на Луганската народна република и ДНР искат. Откъде накъде? Смяташ ли, че това е справедливо - да се откъснат части на Украйна и да бъдат признати за руски републики? Дори нашите политици са разбрали кой прави провокациите, само ти продължаваш да идеализираш Русия и да я изкарваш "невинна Жертва", смятайки я за нещо по-различно от САЩ. az takovata.gif
https://offnews.bg/politika/balgaria-osadi-...epu-770575.html
Ето ти една задачка с понижена трудност - защо си взривяват сами джиповете?
https://offnews.bg/sviat/dzhip-e-vzriven-v-...sti-770726.html

хаха, заради доброто дело не са пожалили уазката smile.gif Чудя се колко ли е IQ на хората, измислили и осъществили това и колко е на тези, които ще им повярват (изключваме русофилите, те са с непоправими увреждания)
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 19/02/2022, 10:41) <{POST_SNAPBACK}>
Ползваш ли Уиндоус? А роднините ти? Насиш ли джинси (дънки)? А роднините ти? Имаш ли климатик, пералня и пр, ползваш ли интернет? А роднините ти? Е, всички тия неща са измислени в Америка. Вие се утрепвате един през друг кой повече и по-често да ги ползва.

Не сме ли си платили с пари за тях? Длъжни сме и да ги търпим ли? Откъде, накъде? Те са ни дали дънките и климатика, ние сме им дали пари. Това е. За свободата и волята ни, не сме се разбирали. Сега като се замисля, защо не включиш и едно надупване, щом сме ползвали дънки и климатици?
А логиката ти ми е мнооого добре позната. Повече отколкото ми се е искало. Ама измряха тея, които ме задължаваха, понеже са ми дали нещо /и аз съответно/ Всеки иска така да заробва. Не са го измислили американците, нито ти.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 19/02/2022, 10:50) <{POST_SNAPBACK}>
Не сме ли си платили с пари за тях? Длъжни сме и да ги търпим ли? Откъде, накъде? Те са ни дали дънките и климатика, ние сме им дали пари. Това е. За свободата и волята ни, не сме се разбирали. Сега като се замисля, защо не включиш и едно надупване, щом сме ползвали дънки и климатици?
А логиката ти ми е мнооого добре позната. Повече отколкото ми се е искало. Ама измряха тея, които ме задължаваха, понеже са ми дали нещо. Всеки иска така да заробва. Не са го измислили американците, нито ти.

Друго исках да кажа - вие направихте Америка силна и богата. Спрете да купувате и да ползвате всичко, измислено в Америка - ама не, как тъй ще си лишите задниците от удобства. smile.gif
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 19/02/2022, 10:53) <{POST_SNAPBACK}>
Друго исках да кажа - вие направихте Америка силна и богата. Спрете да купувате и да ползвате всичко, измислено в Америка - ама не, как тъй ще си лишите задниците от удобства. smile.gif

Климатика ми е японцки, сглобяван в Чехия. Дънките са туркски. В трешка си, че дънките и климатика направиха Америка силна. Политики като създаването на Кувейт я направиха силна. Изчерпването на ресурси. Затова им е евтина енергията на америка. Дошли, забили един молив на иракската карта и създали Кувейт. Има много филми, как отиват и изсмукват ресурсите, пък след тях потоп.
Пълна демагогия. Аз съм далече по принцип, но ми е интересно мисленето ви.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 19/02/2022, 10:58) <{POST_SNAPBACK}>
Климатика ми е японцки, сглобяван в Чехия. Дънките са туркски. В трешка си, че дънките и климатика направиха Америка силна. Политики като създаването на Кувейт я направиха силна. Изчерпването на ресурси. Затова им е евтина енергията на америка. Дошли, забили един молив на ираксщата карта и създали Кувейт. Има много филми, как отиват и изсмукват ресурсите, пък след тях потоп.

А, точно за Кувейт исках да поговорим. Преди тридесетина години Ирак нападна Кувейт и САЩ се притекоха на помощ.
И сега нека направим малка аналогия - след броени дни у нас е националния празник 3 март. Русия ни се притекла на помощ. smile.gif
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 19/02/2022, 11:01) <{POST_SNAPBACK}>
А, точно за Кувейт исках да поговорим. Преди тридесетина години Ирак нападна Кувейт и САЩ се притекоха на помощ.
И сега нека направим малка аналогия - след броени дни у нас е националния празник 3 март. Русия ни се притекла на помощ. smile.gif

Кувейт е американска територия. Те са го създали. Обичат се. Ние сме Кувейт на Русия ли?
lati1960
Цитат(Hartmann @ 18/02/2022, 23:27) <{POST_SNAPBACK}>
редовна украинска армия днес започна масирана въздушна и артилерийска атака срещу Донбас и Луганск. Тоест, тия дето врещяха Путин да е военолюбец, точно те почват военна офанзива в източна Украйна!

-----------

31 август 1939 г.: Провокацията срещу радио Глайвиц е формалният повод за Втората световна война

На разсъмване на 31 август 1939 г. отряд мъже в полски военни униформи и с полско оръжие завладяват немска радиостанция в Горна Силезия, намираща се в района на граничния немски град Глайвиц (днес Гливице, Полша).

Същевременно в немския държавен радиоефир прозвучават няколко изстрела и е озвучено "обръщение" на полски език: "Граждани на Полша! Дойде време за война между Полша и Германия. Обединявайте се и убивайте всички немци." Всичко това е инсценирана провокация, активно мероприятие на немските тайни служби под кодовото наименование "Консерви", послужило като Casus belli (формален повод за обявяване на война)

https://blitz.bg/svyat/31-avgust-1939-g-pro...news152943.html

------------

Чудех се възможно ли е в Кремъл да са толкова тъпи, че да използват нацистката провокация - оказа се, че е възможно. smile.gif

Така де. Сигурно руснаците са отишли оттатък в украинската зона на запад, и са заредили тежките американски оръжейни системи, с които да атакуват своите си в Донбас, Луганск и Приднестровието. Вериятно и тази детска градина са ударили сами: https://btvnovinite.bg/svetut/bombardiraha-...-v-ukrajna.html По същата причина десетки хиляди от източна Украйна се евакуират отвъд границата към Руската федарация. По което да те светна нещо: Бежанците винаги отиват към нападания, и бягат от агресора! Е, кой е той в случая?
Нещо си се объркал пак, друже. Коя от лъжите на Байдън и Столтенберг да коментираме?
Нека ти цитирам едно към едно изявлението на първия председател на НАТО при създаване на алианса, уж с отбранителна идея: "Смисълът да създадем НАТО е СССР/Русия да е вън, Америка/САЩ да са вътре, а Германия да е долу!" Опа-а-а. Ти да видиш. Германия да била ДОЛУ? Що бе, нали още янките са я окупирали Германия. Що да е долу? animatedwink.gif Ми и днес така - да е долу Германия, да не може да реши сама да го има Северен Поток 2 и да развива добри отношения с Москва. Тука ги стяга чепика янките, във Вашингтон конкретно. Ако заработи тази тръба, Европа ще има евтина енергия от изток, ползотворно сътрудничество с Русия, а тя пък с Китай, с Иран, и нататък какво правим с Америка? Една загиваща и загниваща империя. Сам Байдън го каза онзи ден - с Украйна отворихме на Русия една огромна рана, която се надяваме никога да не заздравее! Откровено и ясно. Както сториха с Косово и Сърбия. Само че, Русия не е Сърбия, друг залък е. Много сте се объркали някои. Русия никога няма да даде Украйна! Янките опитват да набутат Украйна както през 2008-ма Грузия срещу Русия. Какво стана тогава? По милост руснаците не влязоха в Тибилиси, и все още я има Грузия. Което оборва тезата, че руснаците са военолюбци и заплаха. Заплаха днес е единствено Америка, за световния мир. Можеш да си провериш - САЩ в момента имат над 1000 военни бази по света! Колко има Русия? На едната ръка!
Истината и фактите са важни, не нашите субективни пристрастия. Някои просто сте се продали, за салама, но сте изгубили свободата и усещането за нея. Който с лъжи, измами и насилие е опитал да налага власт, вкл. глобална, винаги накрая се е провалял. Това чака и Америка. Между другото, Китай официално подкрепи руската позиция по украинската криза, призовавайки САЩ да работяп по разпускането на НАТО като агресивна и военолюбива организация вредна за световния мир! Май не си давате сметка някои накъде отива света и чие е бъдещето?
lati1960
Цитат(Shade @ 18/02/2022, 21:12) <{POST_SNAPBACK}>
Би ли дал подробности как точно стана с "пишман ковид "пандемията", с всичките лъжи и измами по нея, и манипулации"? Да чуем каква е истината, която се била "разбрала накрая". И кое по-точно е "краят".
А това, че като достоен русофил се позоваваш необективно само на руската пропаганда, не е нищо ново. Защо не посочваш и доводите на "обвиняемия"? Или не си струва да бъде изслушван, понеже е "виновен по подразбиране", понеже ти си решил, че ти е ясно кои точно "лукавстват, мамят и изопачават"? smile.gif

По пишман ковид "пандемията" съм писал във всички съответни теми, с аргументи, факти и коментари, и прогнози. Всички до една сбъднали се дотук! Можеш да се върнеш назад и да четеш, ако искаш. Нямам намерение да водя отново спор по нещо, което вече се изясни, поне за разумните и обективните.
Да, русофил съм, не крия. По причина посочена многократно от историята ни - костите на десетки хиляди руски солдати, оставени по нашите земи, за да не носиш още фес, а жена ти фередже! Кое не разбра по това? Иначе, не ми дреме нито за руската пропаганда, нито за Путин. Колкото на него за мен, толкова и на мен за него. Само че. Това, което най-много ме вълнува и интересува, е Истината, също фактите и обективната реалност, по всичко. А истината по украинската криза изкристализира през самите лъжи и на Байдън, и на шефа на НАТО Столтенберг, и на Зеленски, и на цялата тази хибридна пропагандна атака от ноември насам. Ти дори не знаеш откъде тръгна. Ще напомня: През ноември миналата година Путин поиска писмени гаранции от НАТО и Запада в лицето на САЩ алиансът да не доближава руските граници, което изключва Украйна от списъка с кандидати. Китай подкрепи тази идея, официално. Тогава във Вашингтон беше сформиран комитет, който да начертае стратегия срещу руското развитие занапред. И се почна! Та до днес. Лъжа след лъжа, измама след измама, манипулация след манипулация. Продажните подлоги в Брюксел подеха това, в Лондон също, и, ето ни днес в тази каша. Обаче. Нека да обясня още нещо важно. Ясно е, че продажници и слагачи ще подкрепят тази хибридна кампания, нормално. Само че какво правим с обикновените хора? Защото не руснаците предизвикаха кризата, вкл. енергийната, оттам финансова, ценова, инфлационна, всякаква. О кей, продажниците и в Германия ще спрат Северен Поток 2. И, какво ще постигнат? Ще купуват прескъп щатски втечнен газ. Не че ще им реши проблемите. И, после? Цените навсякъде не само в Европа ще ескалират до небесата. Ще дойде нова финансова криза, глобална, също и банкова, продоволствена, много по-страшна от тази през 2008-ма! Кой я предизвиква? Не и руснаците. Въпреки гадните клевети, лъжи и хибридни инсинуации спрямо тях, те продължават да нагнетяват към Европа енергийни ресурси, по съответните договори. Американците искат да прекратят това, с лъжите по Украйна. За да изкарат Русия виновна. Но те са виновни! Щото те почнаха това, още през 2014-та, и продължават. Не че имата избор. Ако загубят Украйна, губят глобалния си статут на суперсила и световен хегемон. Не че вече на са. Но продължават да разстройват взаимоотношенията между отделните глобални центрове, за да ги контролират. Опитват. Рано или късно обаче обществата и народите ще се усетят кой, кои им причиняват това - високи цени, страшна инфлация, обедняване, обезценяване на парѝ и ресурси, кризи и пандемии... и ще реагират? Впрочем, т. нар. конвои на свободата не бяха само срещу ковид мерките, имаха и имат чисто социални искания. Сигурно руснаците са виновни за обедняването и на канадците, и на американците, и на австралийците, европейците, на българите също... no.gif Не, приятелю. Не руснаците са виновни, и ти го знаеш.
Въпросът е защо някои продължавате да защитавате лъжци, измамници, манипулатори, насилници и провокатори убийци военолюбци?!
lati1960
Цитат(Hartmann @ 18/02/2022, 09:54) <{POST_SNAPBACK}>
Знам, знам, Путин е много велик и много добър. Нещо като Дядо Коледа, но по-нисък и без брада. Тъй наречените "Луганска Народна Република" и "Донецка Народна Република" изобщо не са марионетни проксита на Москва и никак не са контролирани от Кремъл. Кремъл изобщо не им изпраща оръжие и никак не раздаде 700 000 руски паспорта в ЛНР и ДНР миналата година. Когато започват стрелба по украинските селища , те получават заповеди за това от ЦРУ, МИ6 и Мосад. Така добре ли е?

Не, не е добре.
Което си изредил за Луганск и Донецк, е вярно.
Но, то нямаше да се случи, ако американците не бяха свалили с насилствен преврат тип майдан законната власт в Киев на Янукович, с американски снайперисти тогава, с над 5 милиарда вложени долари по това, и т. н. Тоест, ако американците не бяха анексирали западна Украйна с Киев, то и Русия нямаше да анексира Крим и да подпомага проруските зони там. Такава е обективната истина.
Назад в темите ти дадох източници за колко стотици милиони долари е военната оръжейна помощ на САЩ към режима в Киев. Който е незаконен, впрочем. Щото е резултат от насилствен преврат. Предисторията - Радата в Киев през 2010-13 отдава на руснаците Крим и Севастопол за 50 години, с писмен договор. Същата отказва да ратифицира преговири на Украйна с Евросъюза. Тогава се намесват американците и... Няколко продали се американски марионетки в Киев ще направят така, че може би един ден Украйна няма да я има! Като уйдисват на лукавите манипулатори от Вашингтон ДС. Не се заблуждавайте някои - Русия няма да даде Украйна! То е все едно Америка да даде Мексико на враговете си. Не става така! Но не руснаците са военолюбците, те и до този момент свръх търпеливо понасят всички инсинуации, лъжи, клевети и провокации, без да реагират. Днес украински снаряд американско производство е паднал чак в Ростов!
http://www.focus-news.net/news/2022/02/19/...t-v-rusiya.html
https://www.dnes.bg/index/2014/07/14/tyrpen...ranichno.232226
Вероятно руснаците сами са си го пуснали, за да се накарат пак сами да изтърпят клеветите и лъжите на Байдън, Столтенберг, Джонсън и внички тия измамници като Буш, Блеър, Олбрайт, Пауъл, и цялата тая пасмина, която продължава да тормози и рекетира света ни! Само че, светът ни вече е друг. Студената война приключи. Днес хората и народите ще усетят по джобовети, хладилниците и масите си какво е да те управляват американците, конкретно тези от Белия дом във Вашингтон. И как мислите ще свърши това? Светът вечно ще търпи тези лъжи и измами? Много сте се объркали някои!
Hartmann
Цитат(lati1960 @ 19/02/2022, 14:44) <{POST_SNAPBACK}>
Но, то нямаше да се случи, ако американците не бяха свалили с насилствен преврат тип майдан законната власт в Киев на Янукович

Т.е., народът няма право да сваля властта в дадена страна. Румънците не трябваше да свалят и застрелят Чаушеско, българите трябваше докрай да търпят управлението на БСП през 1996-97 и т.н. Мисля, че малко си се объркал. smile.gif
Hartmann
Цитат(lati1960 @ 19/02/2022, 14:08) <{POST_SNAPBACK}>
НАТО като агресивна и военолюбива организация

Така е пишел вестник Работническо дело преди 40-50 години. smile.gif

Сега ще се случи същото, което се случи и преди - няма нищо ново под слънцето.
Shade
Брей, това ще да е то, няма шест-пет! Една загиваща и загниваща империя, и една изгряваща и процъфтяваща империя, викаш. Бежанците, значи, бягат от агресора в посока към струпаните танкове на миротвореца, гарантиращи Светлото бъдеще:
Цитат
По същата причина десетки хиляди от източна Украйна се евакуират отвъд границата към Руската федарация. По което да те светна нещо: Бежанците винаги отиват към нападания, и бягат от агресора!

Интересно откъде идва тази възторжена любов към един блудкав авторитарен режим? Да не би да е по аналогия? Изглежда царството Му е представено от диктаторски режим, управляван на принципите на Абсолютната монархия: "Да нямаш други богове освен мен" (Изход 20:3). Или в съответствие със съвременната терминология: "КПСС, БКП! Слава, слава, слава!" smile.gif
Питето
Ми канят ги навсякъде, заради това САЩ имат бази из цял свят. Еле пък ако някой се самозабрави и почне с геноцида и САЩ се намесят и света не рипа срещу тях. Руснаците ги канят само закъсали диктатори. Дори при последния дето ги покани да му помагат, китайците се намесиха и ги изгониха набързо, та да им е мирно около тази граница...
Shade
Цитат(lati1960 @ 19/02/2022, 04:30) <{POST_SNAPBACK}>
По пишман ковид "пандемията" съм писал във всички съответни теми, с аргументи, факти и коментари, и прогнози.
А истината по украинската криза изкристализира през самите лъжи и на Байдън, и на шефа на НАТО Столтенберг, и на Зеленски, и на цялата тази хибридна пропагандна атака от ноември насам.

Глупости.
До момента прогнозите ти за ковид-пандемията са се сбъднали само във виденията ти.
В допълнение към това, единственото, което Байдън е посочил е, че данните от разузнаването и фактът, че 190-хилядната руска армия, обградила Украйна от три страни (включително от страната на васалния на Москва Белорус), се дислоцира в нападателна позиция, сигнализира, че Путин се подготвя за нападение. Освен това Байдън казва, че предложението за преговори продължава да стои на масата и ще остане там до момента, в който масираната атака започне.
Shade
Цитат(trаnsalp @ 19/02/2022, 01:04) <{POST_SNAPBACK}>
Кувейт е американска територия. Те са го създали. Обичат се. Ние сме Кувейт на Русия ли?

За имперска Русия ние сме Задунайская губерния. Което, разбира се, на теб нищо не ти говори. Но то вдъхновява представителите на вашата гилдия да обичат Русия. Срещни някой от всезнаещите ти познати и ако между тях се намират неизоглавени, опитай да получиш консултация по въпроса. smile.gif
vanbg
Цитат(lati1960 @ 19/02/2022, 14:44) <{POST_SNAPBACK}>
Не, не е добре.
Но, то нямаше да се случи, ако американците не бяха свалили с насилствен преврат тип майдан законната власт в Киев на Янукович....[/url]

Янукович, промени отношението си към евроинтеграцията на страната, след като беше привикан на разговор тет-а-тет в Москва при Хуйло, и обяви обръщане на външнополитическия курс на страната въпреки желанието на своя народ.Янукович провали преговорите с ЕС, като каза, че са му поставили неприемливи условия, което не е вярно. И след това взе кредит за 50 милиарда рубли от хуйлото.

Имаше гласувана позиция на Радата за водене на предприсъеденителни преговори за членство в ЕС. И именно Янукович в нарушение на конституцията отхвърли тези преговори. Това стана и причина за Майдана

Нещо подобно се случи и в БГ на Виденов -никой не му направи преврат, а народа съвсем демократично протестираше и поиска оставката му, въпреки желанието на цалята комунистическа сган да се открие огън по протестиращите...Не се получи. Срещу Виденов имаше протести не защото той е имал каквото и да е мнение, а защото липсата му на мнение и предаването на властта в ръцете на крадливата комунистическа шайка, направи курса на долара 3000 лв за долар и избута инфлацията до хиляди проценти.

Я я,чуй пак Немцов,

Елцин него искаше да сложи за президент,но КГБ наложи своето отроче,и хуйлотозапочна да избива конкурентите си,Навални още го пече на бавен огън

trаnsalp
Цитат(Питето @ 19/02/2022, 18:17) <{POST_SNAPBACK}>
Ми канят ги навсякъде, заради това САЩ имат бази из цял свят. Еле пък ако някой се самозабрави и почне с геноцида и САЩ се намесят и света не рипа срещу тях. Руснаците ги канят само закъсали диктатори. Дори при последния дето ги покани да му помагат, китайците се намесиха и ги изгониха набързо, та да им е мирно около тази граница...

Разбира се! От Виетнам до Либия и Сирия, все ги канят.
Схемата е много проста. Лесно намират онеправдана група от хора в страната, която им е интересна. После им помагат.
Стефи
Цитат(lati1960 @ 19/02/2022, 14:08) <{POST_SNAPBACK}>
Така де. Сигурно руснаците са отишли оттатък в украинската зона на запад, и са заредили тежките американски оръжейни системи, с които да атакуват своите си в Донбас, Луганск и Приднестровието.

Мисли логично - кога успяха да подготвят съоръжения да приемат евакуирани? Така спонтанно ли са решили да ги подготвят тези съоръжения или целенасочено са работили в тази посока доста дълго време преди възникването на провокациите? Не ти ли мирише на гнило? Голям цирк са сътворили руските власти, горките хора в Украйна и в републиките! sad.gif

https://www.manager.bg/svyat/separatisti-v-...uaciya-v-rusiya
Стефи
Цитат(vanbg @ 19/02/2022, 18:47) <{POST_SNAPBACK}>
Янукович, промени отношението си към евроинтеграцията на страната, след като беше привикан на разговор тет-а-тет в Москва при Хуйло, и обяви обръщане на външнополитическия курс на страната въпреки желанието на своя народ.Янукович провали преговорите с ЕС, като каза, че са му поставили неприемливи условия, което не е вярно. И след това взе кредит за 50 милиарда рубли от хуйлото.

Имаше гласувана позиция на Радата за водене на предприсъеденителни преговори за членство в ЕС. И именно Янукович в нарушение на конституцията отхвърли тези преговори. Това стана и причина за Майдана

Ами не, не може украинците да се присъединят към ЕС, те имат право само да стоят залепени за Русия и да завиждат на Полша за големите дотации, които получава за селското стопанство и т.н. Защо икономиката на Украйна не върви, ами защото Русия си я кътка, за да я използва. Украинците, видите ли нямат право да живеят добре, те трябва да обслужват интересите на Русия. И някои, имащи се за много справедливи наши сънародници, смятат, че Русия има право да постъпва по такъв начин спрямо народи, които принципно би трябвало да са суверенни и сами да решават към кой съюз да се присъединят. prashchai grigorii.gif
lati1960
Цитат(vanbg @ 19/02/2022, 18:47) <{POST_SNAPBACK}>

Нещо подобно се случи и в БГ на Виденов -никой не му направи преврат, а народа съвсем демократично протестираше и поиска оставката му, въпреки желанието на цалята комунистическа сган да се открие огън по протестиращите...Не се получи. Срещу Виденов имаше протести не защото той е имал каквото и да е мнение, а защото липсата му на мнение и предаването на властта в ръцете на крадливата комунистическа шайка, направи курса на долара 3000 лв за долар и избута инфлацията до хиляди проценти.

Я я,чуй пак Немцов,

Елцин него искаше да сложи за президент,но КГБ наложи своето отроче,и хуйлотозапочна да избива конкурентите си,Навални още го пече на бавен огън

Имам само един въпрос по горното: Ти как разбра каква е била и каква е сега волята на украинския народ? Референдум ли направихте, или какво? Щото, ако украинците от Донбас и Луганск искаха, можеха отдавна да се изтеглят на запад към Киев, Одеса, Лвов и т. н. Само че бягат на изток и север, към Русия! Що така? Тях някой попита ли ги? Впрочем, никой никога не попита и украинците от западната част какво искат, дали са за НАТО и Евросъюза. Ако бъде сторено, чрез обективно допитване, някои ще останете същисани от резултата, меко казано.
Впрочем, никой не попита и нас българите какво искаме по същото.
Една огромна манипулация и измама, по грабежа над хората и народите, от... кого и кои? Ти кажѝ.
lati1960
Цитат(Стефи @ 19/02/2022, 20:26) <{POST_SNAPBACK}>
Ами не, не може украинците да се присъединят към ЕС, те имат право само да стоят залепени за Русия и да завиждат на Полша за големите дотации, които получава за селското стопанство и т.н. Защо икономиката на Украйна не върви, ами защото Русия си я кътка, за да я използва. Украинците, видите ли нямат право да живеят добре, те трябва да обслужват интересите на Русия. И някои, имащи се за много справедливи наши сънародници, смятат, че Русия има право да постъпва по такъв начин спрямо народи, които принципно би трябвало да са суверенни и сами да решават към кой съюз да се присъединят. prashchai grigorii.gif

Когато направите референдум в Украйна по това, и разберете резултата, ще се срамувате от подобни изказвания. Днес по-голямата част на Украйна е буквално окупирана от американците, но украинците не живеят по-добре от преди, напротив. Що така?
Впрочем, дежа вю, с наша родна милост. Ние днес също сме безгласен протекторат на Америка, включително през подлогите ѝ в Брюксел, и? Забогатяха една шепа продажни тарикати покрай тази слугинска власт, а какво сполетя България? Тотална национална катастрофа и разпад, и демографска, и икономическа, да не говорим за духовна, морална, ценностна, и т. н.
Да редите някои пропагандни клишета и тиради е много далече от обективната реалност. no.gif
Питето
Даже китайците ги поканиха, да им оправят икономиката, та къв е проблема? Дори на самите руснаци в Русия се притекоха на помощ... аха, буквално, при това втория път съвсем скоро беше, малко след разпада на СССР...
lati1960
Цитат(Shade @ 19/02/2022, 18:24) <{POST_SNAPBACK}>
Глупости.
До момента прогнозите ти за ковид-пандемията са се сбъднали само във виденията ти.
В допълнение към това, единственото, което Байдън е посочил е, че данните от разузнаването и фактът, че 190-хилядната руска армия, обградила Украйна от три страни (включително от страната на васалния на Москва Белорус), се дислоцира в нападателна позиция, сигнализира, че Путин се подготвя за нападение. Освен това Байдън казва, че предложението за преговори продължава да стои на масата и ще остане там до момента, в който масираната атака започне.

Хубавото на този форум е, че всичко назад се пази. Който желае, може да се върне в темите, и да провери дали аз казвам истината, или ти. Дори няма да коментирам, има си го назад черно на бяло.
Иначе, ето ти новата изцепка на неадекватния меко казано Байдън: https://nova.bg/news/view/2022/02/19/357693...B1%D0%B0%D1%81/
Ново десет! Русия щяла да нахлуе до дни. Ама до колко, мистър Байдън? До два, три, десет, хиляда, пет хиляди дни? blink.gif no.gif То бива малоумие, ама това вече на нищо не прилича!
И, да, прав си, руска армия е обградила Украйна, щото американската е във Украйна - чрез военни инструктури, съветници, подстрекатели, американско оръжие купено от украинците с транзитните такси на руския газ! И насъскват украинците да атакуват на изток, към Донбас и Луганск. Провокацията, за която предупредих преди дни, вече е факт там. И е от страна на украинската армия. Идеята е да се провокира наистина руска намеса. В крайна сметка все някога ще успеят, защото руснаците не могат да изоставят своите сънародници. И така безумците във Вашингтон ще постигнат целта си - да спретнат братоубийствен конфликт между братя славяни и сънародници. Нищо ново под слънцето. Сториха го в Косово, след като бомбиха Югославия, сега опитват същото в Украйна. Въпросът е колко още остава от търпението на руснаците? И пита ли ги някой самите украинци какво желаят? Колкото ни питаха и нас, българите. sad.gif
lati1960
Цитат(Hartmann @ 19/02/2022, 15:11) <{POST_SNAPBACK}>
Така е пишел вестник Работническо дело преди 40-50 години. smile.gif

Сега ще се случи същото, което се случи и преди - няма нищо ново под слънцето.

Не, приятелю. Това са точните думи на първия ръководител на НАТО, буквално цитирани. Можеш да си направиш справка в съответните архиви.
Уникално е как някои игнорирате всичко, което не ви изнася, по истината и фактите! no.gif
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 19/02/2022, 13:08) <{POST_SNAPBACK}>
Вериятно и тази детска градина са ударили сами: https://btvnovinite.bg/svetut/bombardiraha-...-v-ukrajna.html

Ей лъжльо, детската градина е в украинската зона на Донбас, а я удариха от руската. Така че, не е имало нужда да ходят никъде рушняците.
lati1960
Цитат(Shade @ 19/02/2022, 18:09) <{POST_SNAPBACK}>
Брей, това ще да е то, няма шест-пет! Една загиваща и загниваща империя, и една изгряваща и процъфтяваща империя, викаш. Бежанците, значи, бягат от агресора в посока към струпаните танкове на миротвореца, гарантиращи Светлото бъдеще:

Интересно откъде идва тази възторжена любов към един блудкав авторитарен режим? Да не би да е по аналогия? Изглежда царството Му е представено от диктаторски режим, управляван на принципите на Абсолютната монархия: "Да нямаш други богове освен мен" (Изход 20:3). Или в съответствие със съвременната терминология: "КПСС, БКП! Слава, слава, слава!" smile.gif

Ми идете и питайте хората бе, друже. Защо питаш мен?
Самият факт, че бягат към Русия, а не към Киев, е показателен и красноречив.
Впрочем, бягат натам не само от източните проруски зони, но и от западната част!
Иначе се получава в случая интересен парадокс: Диктаторският режим в Москва проявява нечовешко търпение за да избегне военен конфликт, а великите демократи във Вашингтон насъскват своите протежета в Киев да провокират такъв и да се бият с руснаците! 292.gif Така погледнато кои са военолюбците и кои искат война?
Безумните "предсказания" и внушения от старчето в Белия дом засега не хващат дикиш, но човекът опитва, не спира. И не само той. Проблемът е, че някои не си давате сметка, че това не е игра, много сериозно е. И ако пламне Украйна, последиците не само за Русия и Украйна ще са ужасяващи, но и за целия ни свят. И за това вината ще е на безумците във Вашингтон. А още по-лошото е, че такива като теб ги подкрепяте, и, ако не дай си Боже стане голямата беля, ще си скубете косите, но ще е късно!
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 19/02/2022, 19:50) <{POST_SNAPBACK}>
Когато направите референдум в Украйна по това, и разберете резултата, ще се срамувате от подобни изказвания.

Направихме го, що де се срамуваме? На последните, и на предпоследните парламентарни избори, на 1-во и на 2-ро място бяха партии, чиято платформа гласеше че “Европейската и Евроатлантическа ориентация на Украйна е толкова важна, че трябва да бъде вписана в конституцията на страната.” И вече няколко години е вписана. Партиите, които бяха против това, всичките общо, събраха под 20%. Какви още резултати искаш?
lati1960
Цитат(Стефи @ 19/02/2022, 20:19) <{POST_SNAPBACK}>
Мисли логично - кога успяха да подготвят съоръжения да приемат евакуирани? Така спонтанно ли са решили да ги подготвят тези съоръжения или целенасочено са работили в тази посока доста дълго време преди възникването на провокациите? Не ти ли мирише на гнило? Голям цирк са сътворили руските власти, горките хора в Украйна и в републиките! sad.gif

https://www.manager.bg/svyat/separatisti-v-...uaciya-v-rusiya

Мисля логично, да.
Чувала ли си за разузнаване? И, откога е украинският конфликт? Откога американците ровят там и подстрекават украинците да се бият със своите братя по кръв? Вече почти десетилетие! Русия не е продажна България. Хората там разсъждават, предвиждат, и правят нужното, за да си защитят родината. Не познавате руския човек и неговото отношение към Матушка Рус. Това е непонятно за подлоги и продажници, които за пари са готови за всичко. Нещо много по-голямо е, което е съхранило този народ през вековете, въпреки многократните напъни и опити да бъде унищожен. Та.
Руснаците отблизо наблюдават с години какво правят янките в Киев и в западна Украйна, те пък се грижат за своя суверенитет на изток. Не руски войски, бази и военни са на американските граници, обратното е. Защо някои все игнорирате този факт! Така погледнато, агресорът е ясен. Чисто фактологически. Въобще не става дума вече за демокрация, права, дрън-дрън. Това е война! И я почнаха американците, анексирайки Киев и Украйна. Руснаците правят нужното, за да си защитят хората и държавата. Нали не очаквате да се предадат, щото на някои им се иска?
И, ако обобщим - главният причинител на този конфликт, който може да подпали света, е кликата във Вашингтон и Белия дом. Нататък разговорът в детайли вече е друг.
Питето
Русия не е България. Да, тука си стискаме ръцете. Обаче Русия не мисли напред както ти се иска, дори напротив — забатачва все повече и повече. Продава Сибир на Китай, продава нефт срещу жълти стотинки пак на китайците, а можеше просто да си намали армията (разходите от бюджета щото са вързани) до разумно ниво, и да наблегне на икономиката и нормалността. Всичките бивши републики щяха да се натискат да търгуват, да се обвържат икономически, ама онези в Кремъл го докараха до всички съседи на Русия да я мразят и да искат американски бази на своя територия за да се чувстват защитени от Русия. Сега китайците ще ги изкупят на безценица, и ще преработват ресурсите на Сибир в стоки, които ще идват при нас (ЕС) и САЩ щото ние сме пазара на Китай.
trаnsalp
Цитат(lati1960 @ 19/02/2022, 21:25) <{POST_SNAPBACK}>
Мисля логично, да.
Чувала ли си за разузнаване? И, откога е украинският конфликт? Откога американците ровят там и подстрекават украинците да се бият със своите братя по кръв? Вече почти десетилетие! Русия не е продажна България. Хората там разсъждават, предвиждат, и правят нужното, за да си защитят родината. Не познавате руския човек и неговото отношение към Матушка Рус. Това е непонятно за подлоги и продажници, които за пари са готови за всичко. Нещо много по-голямо е, което е съхранило този народ през вековете, въпреки многократните напъни и опити да бъде унищожен. Та.
Руснаците отблизо наблюдават с години какво правят янките в Киев и в западна Украйна, те пък се грижат за своя суверенитет на изток. Не руски войски, бази и военни са на американските граници, обратното е. Защо някои все игнорирате този факт! Така погледнато, агресорът е ясен. Чисто фактологически. Въобще не става дума вече за демокрация, права, дрън-дрън. Това е война! И я почнаха американците, анексирайки Киев и Украйна. Руснаците правят нужното, за да си защитят хората и държавата. Нали не очаквате да се предадат, щото на някои им се иска?
И, ако обобщим - главният причинител на този конфликт, който може да подпали света, е кликата във Вашингтон и Белия дом. Нататък разговорът в детайли вече е друг.

Не! Никой спът американците не са виновни, нито са бъркат в работите на света. Просто са едни хубави, умни, адекватни хора и ги викат да помагат. И те на мъка - айде, пак ще оправим света.
trаnsalp
Цитат(Питето @ 19/02/2022, 21:02) <{POST_SNAPBACK}>
Даже китайците ги поканиха, да им оправят икономиката, та къв е проблема? Дори на самите руснаци в Русия се притекоха на помощ... аха, буквално, при това втория път съвсем скоро беше, малко след разпада на СССР...

Специално за помощта към Русия, съм слушал Путин. Каза -изглежда, приятелите ни, много искат да ни помагат с картофи, жито и др. основни продукти. Те са супер помагащи като за аборигени, но е проблем, ако искаме да постигнем нещо. Беше казано много по-добре, разбира се. Такива с американска помощ съм ги имал до себе си. Повръща ми се от такава робска помощ. Старо е като света -помагам ти, за да те подчиня.
Shade
Цитат(trаnsalp @ 19/02/2022, 12:45) <{POST_SNAPBACK}>
Специално за помощта към Русия, съм слушал Путин. Каза -изглежда, приятелите ни, много искат да ни помагат с картофи, жито и др. основни продукти. Те са супер помагащи като за аборигени, но е проблем, ако искаме да постигнем нещо. Беше казано много по-добре, разбира се. Такива с американска помощ съм ги имал до себе си. Повръща ми се от такава робска помощ. Старо е като света -помагам ти, за да те подчиня.

С това "Помагам ти, за да те подчиня" да нямаш предвид Русия, дето се опитва да диктува политиката на Запада, понеже им помага с газ ли?
trаnsalp
Цитат(Shade @ 19/02/2022, 23:56) <{POST_SNAPBACK}>
С това "Помагам ти, за да те подчиня" да нямаш предвид Русия, дето се опитва да диктува политиката на Запада, понеже им помага с газ ли?

Колкото ми помага и подчинява кварталния магазин с хляба, който му плащам, толкова и Русия с газта.
Shade
Цитат(lati1960 @ 19/02/2022, 11:15) <{POST_SNAPBACK}>
Безумните "предсказания" и внушения от старчето в Белия дом засега не хващат дикиш, но човекът опитва, не спира. И не само той. Проблемът е, че някои не си давате сметка, че това не е игра, много сериозно е. И ако пламне Украйна, последиците не само за Русия и Украйна ще са ужасяващи, но и за целия ни свят. И за това вината ще е на безумците във Вашингтон. А още по-лошото е, че такива като теб ги подкрепяте, и, ако не дай си Боже стане голямата беля, ще си скубете косите, но ще е късно!

Тесничък ти е кръгозорът. Но това е типично за вярващите, така че ти е простено.
Въжеиграчът от Кремъл на миналите избори не успя да помогне отново за преизбирането на тъпанара Тръмп, когото с лекота въртеше на малкия си пръст (нагледно потвърждение: срещата в Хелзинки през 2018). Партията на Тръмп, обаче, продължава да поддържа политиката, че Русия е в правото си да присъедини цяла Украйна, понеже украинците всъщност били руснаци (преди повече от 80 години един друг диктатор също тръгна от правото си да присъедини Австрия към Германия, понеже австрийците били германци). Очевидно ако Тръмп беше останал президент, настоящите събития нямаше да ги има и Путин щеше необезпокояван да анексира цяла Украйна, както преди 8 години завладя Крим. Една от целите на настоящите сътресения, предизвиквани от Путин, е ловък принос към подготовката на терена на Тръмпликанците на предстоящите след 10 месеца избори. В допълнение към ето такива изпълнения: сенаторът-лакей на Тръмп, Josh Hawley, използва снимката, направена му от журналисти на 6-ти януари 2021, когато поздравява тълпата, щурмуваща Капитолия, изпратена от Тръмп да осуети сертифицирането на избора на президент на САЩ. Тази чаша за кафе, вдъхновяваща тръмпликанската паплач, се продава на цена $15 като част от предизборната кампания на сенатора:

Shade
Цитат(trаnsalp @ 19/02/2022, 14:06) <{POST_SNAPBACK}>
Колкото ми помага и подчинява кварталния магазин с хляба, който му плащам, толкова и Русия с газта.

Това го знаем. Уведомил си ни нееднократно, че на теб ти помага само вдигане на температурата. Помага за всичко, от унищожаване на коронавируси, до изостряне на мисленето. smile.gif
D-rA
Цитат(Shade @ 20/02/2022, 00:27) <{POST_SNAPBACK}>
Това го знаем.

Някога ще напишеш ли че го знаеш? Защото е неясно кои са тези зад които се криеш - които знаят... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 19/02/2022, 14:30) <{POST_SNAPBACK}>
Някога ще напишеш ли че го знаеш? Защото е неясно кои са тези зад които се криеш - които знаят... sunbathing.gif

Със споменатата информация е запозната цялата аудитория. Така че би било твърде нескромно да се бия в гърдите, че само аз знам. Ще наподобява някой инфантил, който заявява в прав текст "Не можеш да се сравняваш с мен!"
Hartmann
Цитат(lati1960 @ 19/02/2022, 21:05) <{POST_SNAPBACK}>
Не, приятелю. Това са точните думи на първия ръководител на НАТО, буквално цитирани. Можеш да си направиш справка в съответните архиви.
Уникално е как някои игнорирате всичко, което не ви изнася, по истината и фактите! no.gif

Да, думи отпреди 75 години. А по онова време Германия е била пълна с нацисти, включително всички деца са били в Хитлерюгенд, както по-късно всички деца у нас бяха пионери и комсомолци и както в момента децата в Русия са в Юнармия - военно детска организация, където учат деца на 7-14 годишна възраст да убиват.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 20/02/2022, 00:27) <{POST_SNAPBACK}>
Това го знаем. Уведомил си ни нееднократно, че на теб ти помага само вдигане на температурата. Помага за всичко, от унищожаване на коронавируси, до изостряне на мисленето. smile.gif

А дали разбра за разликата между заробващата помощ и търговията? Или кръгозорът ти едно си знае, едно си бае? w00tbrows.gif
trаnsalp
Цитат(Shade @ 20/02/2022, 00:44) <{POST_SNAPBACK}>
Със споменатата информация е запозната цялата аудитория. Така че би било твърде нескромно да се бия в гърдите, че само аз знам. Ще наподобява някой инфантил, който заявява в прав текст "Не можеш да се сравняваш с мен!"

В случая "споменатата" информация я изсмука от пръстите! Ти лично! А аз говорех за съвсем друго нещо. Пак лъжеш!
Стефи
Цитат(lati1960 @ 19/02/2022, 20:44) <{POST_SNAPBACK}>
Имам само един въпрос по горното: Ти как разбра каква е била и каква е сега волята на украинския народ? Референдум ли направихте, или какво? Щото, ако украинците от Донбас и Луганск искаха, можеха отдавна да се изтеглят на запад към Киев, Одеса, Лвов и т. н. Само че бягат на изток и север, към Русия! Що така? Тях някой попита ли ги? Впрочем, никой никога не попита и украинците от западната част какво искат, дали са за НАТО и Евросъюза. Ако бъде сторено, чрез обективно допитване, някои ще останете същисани от резултата, меко казано.
Впрочем, никой не попита и нас българите какво искаме по същото.
Една огромна манипулация и измама, по грабежа над хората и народите, от... кого и кои? Ти кажѝ.

Ооо, референдуми най-лесно се правят, ако Русия ги попита, непремененно ще се окаже, че украинците от Донбас и Луганска, а също така и от Западна Украйна искат Русия, непременно така ще се окаже, помни ми думата, при това няма да има нито един против, всички ще са за Русия - на сто процента. Също, както стана с референдума за Крим. animatedwink.gif

Хасан
Цитат(lati1960 @ 16/02/2022, 20:05) <{POST_SNAPBACK}>
Помните ли?
Днес - 16 февруари 2022-ра, Русия трябваше да нахлуе в Украйна. Но не нахлу.
Кой сбърка, кой излъга, и кой все ни набутва от криза в криза?
То беше ковид, то беше енергийна, мигрантска, то с Украйна... Какво ли ще е още?
Впрочем, чухте ли, прочетохте ли, научихте ли каква ще е съдбата на Северен Поток 2? Аз - не, така и не разбрах, в този ненормален хибриден шум. Ще го бъде ли, или няма да го бъде?
За да разберем какво се случва, и кой, кои печелят хибридната война покрай Украйна, има точно два варианта:
1. Ако Северен Поток 2 не заработи, значи печелят американците, а Русия губи.
2. Ако заработи, печелят руснацита, губят янките.
Няма средно положение. Щото около това се завъртя цялата хибридна въртележка, вкл. военната, пропагандната, цялата. Обаче, никой не ще да ни каже истината, и по това. Нататък всичщо е бла-бла, дрън-дрън, лала-ленд, буквално.
А ето пък как родната нова власт бори тази криза:
https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10880576
https://trafficnews.bg/bulgaria/kiril-petko...z-sasht-236359/
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31706407.html
Днес българска делегация начело с Петков е в Америка, за да договаря именно това - втечнен газ за страната ни. Нататък нещата са ясни. Дрънкането на оръжия покрай Украйна има газов привкус. Пак нещата опират до парѝ, печалби, и власт. Или не смятате така? Кажете мнение.

Говорих миналата седмица с Путин и му казах, говори се, че ще нападнеш Украйна на 16 ти февруари, вярно ли е? Вярно е и ми каза той, така ще ги ударя, че 20 години няма да се съвземат. Недей, му казах аз. Имам бизнес с руснаци, ще ти наложат санкции и ще го развалиш. Какво искаш за да няма война? Той помисли малко и поиска един кашон "Белуга". Аз му го пратих и той заради уговорката ни се отказа от войната. Тъй че на мен благодарете. sunbathing.gif
ЕксГорски
Цитат(Хасан @ 20/02/2022, 11:05) <{POST_SNAPBACK}>
Аз му го пратих и той заради уговорката ни се отказа от войната.

Не му вярвай. Не се е отказал, само е преместил датата за утре 21/02/2022.
Чака края на зимната олимпиада : Като правоверен христианин спазва нареждането: да се спрат всякакви битки по време на игрите! huh.gif
Хасан
Цитат(ЕксГорски @ 20/02/2022, 12:26) <{POST_SNAPBACK}>
Не му вярвай. Не се е отказал, само е преместил датата за утре 21/02/2022.
Чака края на зимната олимпиада : Като правоверен христианин спазва нареждането: да се спрат всякакви битки по време на игрите! huh.gif

Значи ще ме изнудва за още водка. Знаех си.
П.П. До 21 ви няма да изпие тази, която му пратих, така че има още време.
Питето
Ти и Путин очаквате помощта да е съвременни ракети и високотехнологично оръжие... lol1.gif
ЕксГорски
Цитат(Питето @ 20/02/2022, 14:28) <{POST_SNAPBACK}>
Ти и Путин очаквате помощта да е съвременни ракети и високотехнологично оръжие... lol1.gif

Някой беше казал, че Русия е бензиностанция с ядрено оръжие (точно така си е)
А пък друг, също така правилно каза: Имате си танкове - яще ги! wavetowel2.gif
Shade
Цитат(trаnsalp @ 20/02/2022, 00:24) <{POST_SNAPBACK}>
В случая "споменатата" информация я изсмука от пръстите! Ти лично! А аз говорех за съвсем друго нещо. Пак лъжеш!

Да де, да, ти винаги говориш за нещо друго. smile.gif
Изобщо някога знаеш ли какво говориш? Или просто си чешеш езика?
Shade
Цитат(trаnsalp @ 20/02/2022, 00:22) <{POST_SNAPBACK}>
А дали разбра за разликата между заробващата помощ и търговията? Или кръгозорът ти едно си знае, едно си бае? w00tbrows.gif

Препоръка: работи върху разширяване на собствения си кръгозор. По правилния начин: срещай повече познати и по-често.
Shade
Цитат(Хасан @ 20/02/2022, 01:05) <{POST_SNAPBACK}>
Говорих миналата седмица с Путин и му казах, говори се, че ще нападнеш Украйна на 16 ти февруари, вярно ли е? Вярно е и ми каза той, така ще ги ударя, че 20 години няма да се съвземат. Недей, му казах аз. Имам бизнес с руснаци, ще ти наложат санкции и ще го развалиш. Какво искаш за да няма война? Той помисли малко и поиска един кашон "Белуга". Аз му го пратих и той заради уговорката ни се отказа от войната. Тъй че на мен благодарете. sunbathing.gif

Трябвало е и един кашон дънки да му предложиш, за да започне да се разоръжава.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 20/02/2022, 17:56) <{POST_SNAPBACK}>
Препоръка: работи върху разширяване на собствения си кръгозор. По правилния начин: срещай повече познати и по-често.

И това ще те спре ли да пробутваш търговията като пример за робска помощ? Ще те предпази ли от бъдещо объркване? Правиш грешка след грешка, лъжа след лъжа, но някак "хитро" ги отбягваш и продължаваш за нечия личност. И някакво съзнание, кога ще покажеш?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.