Би ли дал подробности как точно стана с "
пишман ковид "пандемията", с всичките лъжи и измами по нея, и манипулации"? Да чуем каква е истината, която се била "
разбрала накрая". И кое по-точно е "
краят".
А това, че като достоен русофил се позоваваш необективно само на руската пропаганда, не е нищо ново. Защо не посочваш и доводите на "обвиняемия"? Или не си струва да бъде изслушван, понеже е "
виновен по подразбиране", понеже ти си решил, че ти е ясно кои точно "
лукавстват, мамят и изопачават"?

По пишман ковид "пандемията" съм писал във всички съответни теми, с аргументи, факти и коментари, и прогнози. Всички до една сбъднали се дотук! Можеш да се върнеш назад и да четеш, ако искаш. Нямам намерение да водя отново спор по нещо, което вече се изясни, поне за разумните и обективните.
Да, русофил съм, не крия. По причина посочена многократно от историята ни - костите на десетки хиляди руски солдати, оставени по нашите земи, за да не носиш още фес, а жена ти фередже! Кое не разбра по това? Иначе, не ми дреме нито за руската пропаганда, нито за Путин. Колкото на него за мен, толкова и на мен за него. Само че. Това, което най-много ме вълнува и интересува, е Истината, също фактите и обективната реалност, по всичко. А истината по украинската криза изкристализира през самите лъжи и на Байдън, и на шефа на НАТО Столтенберг, и на Зеленски, и на цялата тази хибридна пропагандна атака от ноември насам. Ти дори не знаеш откъде тръгна. Ще напомня: През ноември миналата година Путин поиска писмени гаранции от НАТО и Запада в лицето на САЩ алиансът да не доближава руските граници, което изключва Украйна от списъка с кандидати. Китай подкрепи тази идея, официално. Тогава във Вашингтон беше сформиран комитет, който да начертае стратегия срещу руското развитие занапред. И се почна! Та до днес. Лъжа след лъжа, измама след измама, манипулация след манипулация. Продажните подлоги в Брюксел подеха това, в Лондон също, и, ето ни днес в тази каша. Обаче. Нека да обясня още нещо важно. Ясно е, че продажници и слагачи ще подкрепят тази хибридна кампания, нормално. Само че какво правим с обикновените хора? Защото не руснаците предизвикаха кризата, вкл. енергийната, оттам финансова, ценова, инфлационна, всякаква. О кей, продажниците и в Германия ще спрат Северен Поток 2. И, какво ще постигнат? Ще купуват прескъп щатски втечнен газ. Не че ще им реши проблемите. И, после? Цените навсякъде не само в Европа ще ескалират до небесата. Ще дойде нова финансова криза, глобална, също и банкова, продоволствена, много по-страшна от тази през 2008-ма! Кой я предизвиква? Не и руснаците. Въпреки гадните клевети, лъжи и хибридни инсинуации спрямо тях, те продължават да нагнетяват към Европа енергийни ресурси, по съответните договори. Американците искат да прекратят това, с лъжите по Украйна. За да изкарат Русия виновна. Но те са виновни! Щото те почнаха това, още през 2014-та, и продължават. Не че имата избор. Ако загубят Украйна, губят глобалния си статут на суперсила и световен хегемон. Не че вече на са. Но продължават да разстройват взаимоотношенията между отделните глобални центрове, за да ги контролират. Опитват. Рано или късно обаче обществата и народите ще се усетят кой, кои им причиняват това - високи цени, страшна инфлация, обедняване, обезценяване на парѝ и ресурси, кризи и пандемии... и ще реагират? Впрочем, т. нар. конвои на свободата не бяха само срещу ковид мерките, имаха и имат чисто социални искания. Сигурно руснаците са виновни за обедняването и на канадците, и на американците, и на австралийците, европейците, на българите също...

Не, приятелю. Не руснаците са виновни, и ти го знаеш.
Въпросът е защо някои продължавате да защитавате лъжци, измамници, манипулатори, насилници и провокатори убийци военолюбци?!