Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ядрена
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Rat_in_the_house
https://twitter.com/oleksiireznikov/status/...redayte-se.html

Амнистия и 5 мил. рубли (около 80 хил лева днешни) за всеки предал се заедно с бойната си машина.
За да не получават съобщения от украинските телекоми, руското МО е прибрало телефоните на всички войници. Днес отново ги има снимани на разни места как просят храна и цигари от украинците по селата. Иначе в Украйна в момента е студеничко и това създава нова серия проблеми- руските войски не могат да правят лагери заради нападенията на украинската армия, нямат достъп до полеви кухни и т.н. Стоят по танковете и ядат консерви. Там се и топлят, от което запасите с гориво намаляват още повече. А доставки продължават да се правят тук-там, защото конвоите с горива и продоволствие нямат защита от нападения с дронове. Преди войната Украйна са направили договор с Турция- доставят за Турция украински двигатели за дроновете "Байрактар", а Турците им дали чертежите и лиценз да ги произвеждат. Шведите (SAAB) пък им доставили високоточни ракети последно поколение, специално разрботени за изстрелване от дронове...
trаnsalp
Цитат(Тарабас @ 28/02/2022, 22:35) <{POST_SNAPBACK}>
... и панирани езичета от славейчета за закуска ..

w00tbrows.gif Това беше добро.
ByBa
Цитат(Shade @ 27/02/2022, 20:02) <{POST_SNAPBACK}>
Малко вероятно е Путин да прибегне до този самоубийствен ход. Само плаши гаргите, което потвърждава, че усеща, че губи позиция на стратегическо ниво. Неядрената експлозия на реактора в Чернобил преди 36 години вдигна нивото на радиоактивно замърсяване в цяла Европа за години. Ясно е до какво ще доведе ядрена експлозия в сърцето на Европа.

А някой спомня ли си ЧИЯ беше грешката...Чернобил ?

Във всеки случай не на Путин !
ByBa
Цитат(Shade @ 27/02/2022, 21:46) <{POST_SNAPBACK}>
Въпросът е наистина ли в Русия процедурата по изстрелване на ядрени ракети зависи само от един човек до степен разумът да не може да се наложи над егото на един очевиден психопат?

хм, а кой психопат дръпна шалтера над Флорида с ...въображаемата ядрена атака?
Shade
Цитат(ByBa @ 28/02/2022, 14:04) <{POST_SNAPBACK}>
А някой спомня ли си ЧИЯ беше грешката...Чернобил ?

Във всеки случай не на Путин !

Два въпроса по същество:
1. ЧИЯ беше грешката... Чернобил?
2. Според теб какво следва от това, че "Във всеки случай не на Путин!"?
ByBa
Цитат(Rat_in_the_house @ 28/02/2022, 01:03) <{POST_SNAPBACK}>
То целия срам идва от това, че нещата изобщо не се развиват толкова далече от границата. Киев е съвсем близо до границата с Беларус, Харков е още по-близо до руската. От Харков до руския Белгород има влакче. Разстоянието е нещо като София-Перник.

А стига бе!
не е ли 600 километра?
ByBa
Цитат(Shade @ 28/02/2022, 01:56) <{POST_SNAPBACK}>
С инфантилни надприказвания не ми се занимава.

Със здраве!

Грешката е само в сссссссссс

весде.....
Shade
Цитат(ByBa @ 28/02/2022, 14:15) <{POST_SNAPBACK}>
А стига бе!
не е ли 600 километра?

400 км.
ByBa
Аз съм свободна...не чакам да ме освобождават...

770d4fd976.gif
Shade
Цитат(ByBa @ 28/02/2022, 14:17) <{POST_SNAPBACK}>
Грешката е само в сссссссссс

весде.....

Знае се, че пишеш грамотно, значи може да ти се вярва. good.gif
ByBa
абе ти остави сега...а ми кажи какво ще стане, ако Иран се сдобие с ядрено оръжие...Ирак ли беше, Иран ли беше - все тая...
Shade
Цитат(ByBa @ 28/02/2022, 14:14) <{POST_SNAPBACK}>
хм, а кой психопат дръпна шалтера над Флорида с ...въображаемата ядрена атака?

Дай $5 и ще ти кажа.
ByBa
абе тук на заяждане ли ще си играем...

Шот ако ще се заЯждаме...да попитам, може ли...

имаме ли си ние шииииит ...не шииииити ...не...ШИТ бе, Щит бе и какво ще стане...ако две нати-вски страни се за-ядат...помежду си...това вече го виждаме - гледали сме го това...в Кипър...а, на коя страна Нати ще помогне...да си разреши проблемите...не войните бе!
ByBa
Съгласявам се с теб, но не в часа...ох, часта, в който европейския съюз ще приеме украйна в неговите редици...не и в близките 5 часа svirkam si.gif
Shade
Цитат(ByBa @ 28/02/2022, 14:23) <{POST_SNAPBACK}>
абе ти остави сега...а ми кажи какво ще стане, ако Иран се сдобие с ядрено оръжие...Ирак ли беше, Иран ли беше - все тая...

Само първият въпрос е на промоция. За втория - $10. Ако си дзифтарка, ще трябва да се мъчиш да намериш отговора сама. smile.gif
ByBa
Верно, къде са сега важните - брейкинг нюз за починалите от ковида ?
ByBa
Да ти кажа ли честно, че хич, ама хич - не ме интересува...
ByBa
е, гледах предаване...от мястото на събитието...където на украинците им идват в много консервите, храната де...с което ми напомнят африканите, които пият вода от пластмасови шишета...полюшън, полюшън за околната среда...кой мисли като се изхвърлят тези шишета...не алкохолните де w00tbrows.gif
Shade
Цитат(Rat_in_the_house @ 28/02/2022, 13:33) <{POST_SNAPBACK}>
https://twitter.com/oleksiireznikov/status/...redayte-se.html

Амнистия и 5 мил. рубли (около 80 хил лева днешни) за всеки предал се заедно с бойната си машина.
За да не получават съобщения от украинските телекоми, руското МО е прибрало телефоните на всички войници. Днес отново ги има снимани на разни места как просят храна и цигари от украинците по селата. Иначе в Украйна в момента е студеничко и това създава нова серия проблеми- руските войски не могат да правят лагери заради нападенията на украинската армия, нямат достъп до полеви кухни и т.н. Стоят по танковете и ядат консерви. Там се и топлят, от което запасите с гориво намаляват още повече. А доставки продължават да се правят тук-там, защото конвоите с горива и продоволствие нямат защита от нападения с дронове. Преди войната Украйна са направили договор с Турция- доставят за Турция украински двигатели за дроновете "Байрактар", а Турците им дали чертежите и лиценз да ги произвеждат. Шведите (SAAB) пък им доставили високоточни ракети последно поколение, специално разрботени за изстрелване от дронове...

Дадоха по телевизията един репортаж, все едно холивудски филм гледаш. Украинци с мегафон от укритие: "Екипажа на танк номер 503, имате 30 секунди да напуснете машината преди да бъде унищожена". Люковете се отварят, руснаците изкачат и побягват в снега. В следващия миг свистене на Javelin, тежък грохот, и танкът избухва в пламъци.
Shade
Цитат(ByBa @ 28/02/2022, 14:37) <{POST_SNAPBACK}>
Да ти кажа ли честно, че хич, ама хич - не ме интересува...

Като не те интересува и си толкова честна, какво си седнала да ми се обясняваш? 453.gif
D-rA
Цитат(Shade @ 01/03/2022, 00:54) <{POST_SNAPBACK}>
Дадоха по телевизията един репортаж, все едно холивудски филм гледаш. Украинци с мегафон от укритие: "Екипажа на танк номер 503, имате 30 секунди да напуснете машината преди да бъде унищожена". Люковете се отварят, руснаците изкачат и побягват в снега. В следващия миг свистене на Javelin, тежък грохот, и танкът избухва в пламъци.

Ти сериозно ли вярваш на всичко по вашите тв канали?... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 28/02/2022, 14:58) <{POST_SNAPBACK}>
Ти сериозно ли вярваш на всичко по вашите тв канали?... sunbathing.gif

Точно колкото вярвам, че ти си вярваш, че си разработил велико занаятчийско изделие с ефективност над световното ниво. svirkam si.gif
D-rA
Цитат(Shade @ 01/03/2022, 01:01) <{POST_SNAPBACK}>
Точно колкото вярвам, че ти си вярваш, че си разработил велико занаятчийско изделие с ефективност над световното ниво. svirkam si.gif

Аз не искам да вярваш в това което правя и носи полза. Вредно е за малоумници само. sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(Rat_in_the_house @ 28/02/2022, 01:20) <{POST_SNAPBACK}>
Ако си сред свои, които само те чакат да ги "освободиш" -лесно.
Ако си на чужда територия, без съюзници, където и кашпите с цветя стрелят по теб, нещата стават близки до невъзможните. Модерното въоръжение слабо помага в градски условия. Последно се сещам за Турция в Ал Баб какъв бой яде от ИДИЛ. Немските танкове от последно поколение се оказаха непотребно парче желязо. Изгубиха половината преди да се усетят какво им се случва.

Нали отиват да освободят руснаците в Украйна. Гледах двама как се радват по руската телевизия, че са ги освободили. Прегръщаха се.
Ако не пазиш цивилните не е толкова трудно. Обкръжаваш града, засипваш го с бомби, ракети и снаряди, може и с малко химическо оръжие, ако са упорити и тогава атакуваш. Е, без жертви няма да стане.
Shade
Цитат(D-rA @ 28/02/2022, 15:07) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не искам да вярваш в това което правя и носи полза. Вредно е за малоумници само. sunbathing.gif

Склонен съм да се съглася с теб. Само малоумници могат ни в клин, ни в ръкав да задават неадекватния въпрос "Ти сериозно ли вярваш на всичко", когато някой просто споделя какво е гледал.
D-rA
Цитат(Shade @ 01/03/2022, 01:11) <{POST_SNAPBACK}>
Склонен съм да се съглася с теб. Само малоумници могат да задават въпрос "Ти сериозно ли вярваш на всичко", когато някой просто споделя какво е гледал.

Не ме вълнуват склонностите ти на каквото и да е, както и емоциите ти от тв които гледаш. Не са дори за учудване и опитите ти за изводи... Но това е в пряка връзка с недостига на гънки под корените на нещото наречено коса,ако я имаш... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 28/02/2022, 15:19) <{POST_SNAPBACK}>
Не ме вълнуват склонностите ти на каквото и да е, както и емоциите ти от тв които гледаш. Не са дори за учудване и опитите ти за изводи... Но това е в пряка връзка с недостига на гънки под корените на нещото наречено коса,ако я имаш... sunbathing.gif

След като уж не те вълнува, понеже подчертано истерично звучиш, имаш ли, поне за себе си, смислено обяснение защо се напъваш да лееш на всеослушание селяндурщината си?
Бай Ганьо
Вижте прикачените файлове

А пък аз вярвам, че тази снимка е автентична и няма никакъв опит за фалш.
Просто фотографът е излязал както обикновено със своя апарат и е запечатил този така въздействащ момент. laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 28/02/2022, 22:17) <{POST_SNAPBACK}>
А пък аз вярвам, че тази снимка е автентична и няма никакъв опит за фалш.
Просто фотографът е излязал както обикновено със своя апарат и е запечатил този така въздействащ момент. laughing.gif

Разбира се, точно така е направил фотографът, запечатал е този така въздействащ момент. Евала на теб, sugar-coated "реалист". hat.gif
А този тук фотограф заслужава вездесъщият недодялан занатчия с мания за велик изобретател да му се присмее истерично, че вярва във всичко, което е видял.
Бай Ганьо
Всички тук видяхме на какво вярваш, така че опити за измъкване от ситуацията само ще ти навредят.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 01/03/2022, 00:54) <{POST_SNAPBACK}>

Защото е холивудски филм.
trаnsalp
Цитат(Радио Ереван @ 01/03/2022, 01:10) <{POST_SNAPBACK}>
Нали отиват да освободят руснаците в Украйна. Гледах двама как се радват по руската телевизия, че са ги освободили. Прегръщаха се.
Ако не пазиш цивилните не е толкова трудно. Обкръжаваш града, засипваш го с бомби, ракети и снаряди, може и с малко химическо оръжие, ако са упорити и тогава атакуваш. Е, без жертви няма да стане.

Ноооо, нова никой не го отчита.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 01/03/2022, 09:03) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се, точно така е направил фотографът, запечатал е този така въздействащ момент. Евала на теб, sugar-coated "реалист". hat.gif
А този тук фотограф заслужава вездесъщият недодялан занатчия с мания за велик изобретател да му се присмее истерично, че вярва във всичко, което е видял.

А в Сърбия на времето нито едно дете не умря.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 10:35) <{POST_SNAPBACK}>
А в Сърбия на времето нито едно дете не умря.

Онзи ден в телевизията поканили некъв капут от БСП и той уж говори за войната в Украйна, но вика - а да знаете в Йемен откога се води война... Журналистката го връща към Украйна, а той пак - да, ама в Йемен пък от години се стреля... Накрая на онази и писна и му вика - добре, разбрахме, че тази вечер искате да си говорим за Йемен. smile.gif

Сега, ако искате, може да поговорим за убитите деца в Германия, Италия и Япония по време на другата война. Искате ли?
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 11:28) <{POST_SNAPBACK}>
Онзи ден в телевизията поканили некъв капут от БСП и той уж говори за войната в Украйна, но вика - а да знаете в Йемен откога се води война... Журналистката го връща към Украйна, а той пак - да, ама в Йемен пък от години се стреля... Накрая на онази и писна и му вика - добре, разбрахме, че тази вечер искате да си говорим за Йемен. smile.gif

Сега, ако искате, може да поговорим за убитите деца в Германия, Италия и Япония по време на другата война. Искате ли?

Няма как да мине без жертви. Ноооо, както казах, за това се мисли преди да се случи. После е късно. Когато се въоражаваха, играеха си на Рамбо в отрядите на Азов, не го ли помислиха? Ето, да говорим за Украйна. Не мисли! Продажнито им ръководство не мисли!
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 12:00) <{POST_SNAPBACK}>
Ноооо, както казах, за това се мисли преди да се случи.

Именно, мисли се предварително. Когато "ихтамнети-те" нахлуха в Крим, Донецк и Луганск, онези малоумници защо не помислиха какво ще се случи?
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 12:28) <{POST_SNAPBACK}>
Именно, мисли се предварително. Когато "ихтамнети-те" нахлуха в Крим, Донецк и Луганск, онези малоумници защо не помислиха какво ще се случи?

Те едва ли са жертвите. Те са "агресорите". А агресора няма право да се прави на жертва. Въпросът тук е "жертвата" колко е жертва. За агресора е ясно.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 12:43) <{POST_SNAPBACK}>
Те едва ли са жертвите. Те са "агресорите". А агресора няма право да се прави на жертва. Въпросът тук е "жертвата" колко е жертва. За агресора е ясно.

Кое е ясно?

Още веднъж - "их-там-нет" (тях-там-ги-няма) - така наричат руските войски. За разлика от американците, които носят армейските си шеврони, руските войски влязоха като анонимни страхливци, каквито са, в суверенна държава, откъсвайки от нея няколко области, а именно - Крим, Донецк и Луганск. Украйна се защитаваше доколкото можа, но първо - никой не очаква брат му да му забие нож в гърба и второ - украинската армия по онова време никаква я нямаше. Сега обаче вече не е така. И всеки ще получи заслуженото.
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 12:55) <{POST_SNAPBACK}>
Кое е ясно?

Още веднъж - "их-там-нет" (тях-там-ги-няма) - така наричат руските войски. За разлика от американците, които носят армейските си шеврони, руските войски влязоха като анонимни страхливци, каквито са, в суверенна държава, откъсвайки от нея няколко области, а именно - Крим, Донецк и Луганск. Украйна се защитаваше доколкото можа, но първо - никой не очаква брат му да му забие нож в гърба и второ - украинската армия по онова време никаква я нямаше. Сега обаче вече не е така. И всеки ще получи заслуженото.

Ясно е, че не са жертви. Въпросът е "жертвите" колко са жертви.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 12:57) <{POST_SNAPBACK}>
Ясно е, че не са жертви. Въпросът е "жертвите" колко са жертви.

Какво искаш да кажеш - изрази се ясно и направо, няма нужда да шикалкавиш като уплашено бункерно джудже.
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 12:59) <{POST_SNAPBACK}>
Какво искаш да кажеш - изрази се ясно и направо, няма нужда да шикалкавиш като уплашено бункерно джудже.

Аз вече го казах по-горе. Агресорите са ясни. Те няма да се оплакват и да обвиняват други за състоянието си. Но оплакващите се, "жертвите" трябваше да помислят предварително.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 28/02/2022, 23:50) <{POST_SNAPBACK}>
Всички тук видяхме на какво вярваш, така че опити за измъкване от ситуацията само ще ти навредят.

Не може, обаче, да се отрече, че ти си единственият sugar-coated представител на гилдията на нискоинтелигентните русофили-антиваксъри. hat.gif
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 13:13) <{POST_SNAPBACK}>
Агресорите са ясни.

"жертвите" трябваше да помислят предварително.

Ако предположим, че имаш дъщеря и някой я изнасили, ти ще кажеш ли на дъщеря си, че е трябвало "да помисли предварително"?
Shade
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 00:30) <{POST_SNAPBACK}>
Защото е холивудски филм.

Това ще да е, няма какво друго да бъде. Холивудски филм, сниман в Киев, където изобщо не се води война и нищо подобно не се случва. Истината е показана по-горе: децата се радват на преминаващите танкове.
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 15:38) <{POST_SNAPBACK}>
Ако предположим, че имаш дъщеря и някой я изнасили, ти ще кажеш ли на дъщеря си, че е трябвало "да помисли предварително"?

Ами аз вееече съм и казал, че при определено поведение това ще стане.
Разбира се, не при всяко изнасилване жертвата има вина и не винаги има вина. В случая обаче жертвата има.
Знаеш ли, колко пъти съм го гледал този казус. Виждам човек, рухнал онвсякъде и си казвам, защо му е дошло на главата това. И понякога, подчертавам понякога, ще се хванеш за главата, какви ги е вършил този човек в силата си. Голям въпрос е. Често го разглеждаме в другия раздел.
Shade
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 06:19) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се, не при всяко изнасилване жертвата има вина и не винаги има вина. В случая обаче жертвата има.
Знаеш ли, колко пъти съм го гледал този казус. Виждам човек, рухнал онвсякъде и си казвам...

Не се мъчи с нерешими за теб каузи! Срещни се с познат, на когото вярваш, и го питай той да ти каже.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 01/03/2022, 16:50) <{POST_SNAPBACK}>
Не се мъчи с нерешими за теб каузи! Срещни се с познат, на когото вярваш, и го питай той да ти каже.

Като каза познат, че се сетих.Една позната я изнасилиха. Отишла на командировка с шефа, взели една стая за по-евтино, но тя не знаела, че можело да се случи толкос лошо нещо. Вечерта я "изнасилил" пък тя стояла и се мъчела...с отвращение. Ма тя си беше такава. Просто не осъзнаваше нейната част в цялата работа.
Бай Ганьо
О, разбира се. И това изобщо не ме притеснява.
Радвам се че и айкюто ми знаеш. laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 01/03/2022, 07:32) <{POST_SNAPBACK}>
О, разбира се. И това изобщо не ме притеснява.
Радвам се че и айкюто ми знаеш. laughing.gif

Откъде мога да ти знам IQ-то и защо ми е нужно да го знам? Четкам те просто. Но щом не го оценяваш, добре, ще избягвам да споменавам каквото и да е положително за теб.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 16:19) <{POST_SNAPBACK}>
Знаеш ли, колко пъти съм го гледал този казус. Виждам човек, рухнал онвсякъде и си казвам, защо му е дошло на главата това. И понякога, подчертавам понякога, ще се хванеш за главата, какви ги е вършил този човек в силата си. Голям въпрос е. Често го разглеждаме в другия раздел.

trаnsalp: "не при всяко изнасилване жертвата има вина"

Супер, ще трябва да дам предложение да се промени Наказателния кодекс. smile.gif

А тази разкошна твоя мисъл ще си я сложа за подпис. smile.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.