Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ще се съгласи ли Украйна на условията
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Хасан
Цитат(Hartmann @ 12/03/2022, 12:39) <{POST_SNAPBACK}>
Ето разказ на един професионален войник. Пак е доста млад, но не е наборник. Вслушай се, но понеже едва ли знаеш повече от 5 думи на руски - вгледай се внимателно.

Учил съм руски и често общувам с руснаци, но нямам намерение да гледам видеото. Избрал си е да бъде войник, няма право да се оплаква.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 12/03/2022, 15:01) <{POST_SNAPBACK}>
Учил съм руски и често общувам с руснаци, но нямам намерение да гледам видеото. Избрал си е да бъде войник, няма право да се оплаква.

Той не се оплаква. smile.gif

Между другото, в един момент той казва - група наши морски пехотинци се отказа да атакува украиниците, защото осъзнаха какво се случва.

Дори руските "морпехи" вече разбират какво става. Вие - "неутралните" и русофилите - останахте единствените, които "не разбирате". Но вервай ми, за това "неразбиране" ще платите тежка цена. И "тежка цена" е много меко казано.
Хасан
Цитат(Hartmann @ 12/03/2022, 15:45) <{POST_SNAPBACK}>
Той не се оплаква. smile.gif

Между другото, в един момент той казва - група наши морски пехотинци се отказа да атакува украиниците, защото осъзнаха какво се случва.

Дори руските "морпехи" вече разбират какво става. Вие - "неутралните" и русофилите - останахте единствените, които "не разбирате". Но вервай ми, за това "неразбиране" ще платите тежка цена. И "тежка цена" е много меко казано.

Ами ще осъзнаят, но те не са там за да мислят, а за а изпълняват щом са професионални военни.

Какво значи неутрален? Вчера говорих с един русофил. Каза майната им на украинците, нека ги бие Путин. Те колко престъпления извършиха срещу руснаци. Няма как да се съглася с него, въпреки че не харесвам украинците и Зеленски. Украйна била измислена държава. И така да е, я има.
ЕксГорски
Цитат(Хасан @ 12/03/2022, 16:41) <{POST_SNAPBACK}>
Украйна била измислена държава.

която е ... измислила Русия!
Бай Ганьо
Цитат(Hartmann @ 12/03/2022, 15:45) <{POST_SNAPBACK}>

Едно време точно така са нарочвали нехаресваните с: врагове на народа, кулаци и предатели. Избивали са ги без съд и присъда.
Ся гледам историята върви отново нататък.
Спиране на руски канали, тубата е пълна само с украинските постижения срещу руските танкове и самолети, всеки турил украинското знаме.Някой казал нещо различно от това което трябва да се каже и хоп- балтията.
Ще поживеем и ще видим до къде ще стигнете.
Но и до тук само да е, то е достатъчно.
Ясни сте ми.
Не, че преди не ми бяхте ясни де.
Тоя филм сме го гледали вече, а някои и участвахме в него.
Hartmann
Цитат(Бай Ганьо @ 12/03/2022, 17:31) <{POST_SNAPBACK}>
Спиране на руски канали

Проблемът е, че още не навсякъде са спрени.

За да не повтарям два пъти просто ще се самоцитирам от мои отговори до Ask:

---------

Искаш да сравняваи руските "медии" със Свободна Европа? smile.gif Ами я тогава сравни "Радио Хиляди хълмове" или "журналиста" Юлиус Щрайхер с руските "медии" и "журналисти". Ако не си наясно кои са тия - осведоми се.

Ще ти кажа - радиото на хилядата хълма е руандийско радио. По една случайност (иначе не мога да си го обясня smile.gif ) тъкмо няколко месеца след като радиото започва да излъчва, в Руанда става клане на етническа основа, в което за около 15 седмици представителите на народа хуту избиват малко над милион от народа тутси. Има и хиляди изнасилвания, има и милиони бежанци, всичко как си требе. И ако мислиш, че на радиото и журналистите му им се е разминало, то ти си в грешка. Както не се е разминало и на Юлиус - той е обесен заедно с останалите престъпници от Нюрнбергския процес, макар че не е издавал заповеди и не е убил никого лично. Обесен журналист - сигурно ти звучи кофти. smile.gif
agrippa
В един момент ще се съгласят на някакви условия. А те в най-лошия случай ще загубят територията си, но ще спасят повечето жители, което прави народа и държавата. А Русия ща продължава да потъва, докато се разпадне един ден. Защото санкциите ще останат в по-голямата си част. Но засега им е интересно да воюват.

А Зеленски може ли да промени сам конституцията: явно не. Такива неща се правят в мирно време. Икакво означава думата на Русия, че няма да имат претенции? Та те нямаше и да нападат. И куп други лъжи за Украйна и Донбас. И всичката друга помия, дето се лее от техните медии. И кой ще гарантира безопасността на една демилитаризирана страна, окупаторите ли?
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 12/03/2022, 07:31) <{POST_SNAPBACK}>
Ще поживеем и ще видим до къде ще стигнете.
Но и до тук само да е, то е достатъчно.
Ясни сте ми.
Не, че преди не ми бяхте ясни де.
Тоя филм сме го гледали вече, а някои и участвахме в него.

Ха-ха-ха! Колкото поживяхме досега, едно и също виждаме от теб: купища тотално погрешни концепции. Няма дори един случай, когато да си се оказал прав. Е, има ли такъв? Ако мислиш, че има, хайде посочи го! Нищо по-лесно от това да бъдаш затрупан с провалените твои оценки и предвиждания, документирани собственоръчно във форума.
Така че си ясен: неизменно се оказваш на погрешната страна на историята. 453.gif
Радио Ереван
Цитат(Хасан @ 07/03/2022, 17:17) <{POST_SNAPBACK}>
https://nova.bg/news/view/2022/03/07/360049...украйна/

Преди малко прочетох това. Ако е вярно, в което се съмнявам, е чудесна новина.

Какво чака Зеленски и не се съгласява на тези условия? Запазва се териториалната цялост на страната или поне такава каквато беше преди войната и се правят промени в конституцията.

Русия иска Украйна да прекрати военните си действия, да направи промени в конституцията си, които гарантират неутралитета й, да признае Кримския полуостров за руска територия, а Донецк и Луганск - за независими територии. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред агенция Ройтерс. По думите му Москва е информирала Киев за своята готовност „незабавно“ да прекрати военните действия, ако въпросните искания бъдат изпълнени.
Досега това е най-ясното определяне на условията на Москва за спиране на т. нар. „специална военна операция“, която продължава вече 12-и ден, отбелязва агенцията.
Песков заяви, че Украйна е запозната с руските условия. „Беше им съобщено, че всичко това може да спре незабавно“, каза още той.
По темата за неутралитета на Украйна Песков каза, че украинците „трябва да направят промени в конституцията, от които да става ясно, че няма да се стреми да се присъедини към какъвто и да е блок“. Той подчерта, че в бъдеще Русия няма да има никакви териториални претенции към Украйна.
„Ние наистина завършваме демилитаризацията на Украйна. Ще я доведем докрай. Най-важното е Киев да прекрати военните си действия - тогава никой няма да стреля“, каза Песков.
Очертаването на руските искания идва в момент, в който делегациите от Русия и Украйна се подготвят за третия кръг от преговорите, който ще се проведе днес в Беловежката гора.

https://www.mediapool.bg/ukrainskata-armiya...-na-kiev-news33
https://www.dw.com/bg/%D0%BE%D1%81%D1%83%D0...0%BC/a-61208652
Ще кандисат украинците. Дано да е по-скоро.
Честно казано яд ме е на Путин, но не ми е жал за тях. Сърбаме попара заради тях.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 22/03/2022, 22:25) <{POST_SNAPBACK}>
https://www.mediapool.bg/ukrainskata-armiya...-na-kiev-news33
https://www.dw.com/bg/%D0%BE%D1%81%D1%83%D0...0%BC/a-61208652
Честно казано яд ме е на Путин, но не ми е жал за тях. Сърбаме попара заради тях.

В единия линк се казва, че на места вече украинската армия контраатакува, от което ти си правиш извода "Ще кандисат украинците". smile.gif

Нека да припомня и другите "експерти" - transalp на 1-ви март - всичко в Украйно почти e приключило. Хасан на 16 март - Киев ще падне скоро. След три дни става месец, откак Украйна трябваше да бъде взета "за три дни". smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 22/03/2022, 22:33) <{POST_SNAPBACK}>
В единия линк се казва, че на места вече украинската армия контраатакува, от което ти си правиш извода "Ще кандисат украинците". smile.gif

Нека да припомня и другите "експерти" - transalp на 1-ви март - всичко в Украйно почти e приключило. Хасан на 16 март - Киев ще падне скоро. След три дни става месец, откак Украйна трябваше да бъде взета "за три дни". smile.gif

И какво като контаатакува? Да се радват, че няма да загубят още територии. Като са тъпи и не успяха да се разберат преди войната с Путин, кой им е виновен? Зеленски, ако беше тарикат щеше да изтъргува за много пари за Украйна приемането на тези условия. Можеше и той да си напълни шкафчето с пачки и кюлчета, като Боко. Сега страдаме всички. Мир ще има, но цената ще е висока. За Русия също.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 22/03/2022, 22:39) <{POST_SNAPBACK}>
И какво като контаатакува? Да се радват, че няма да загубят още територии. Като са тъпи и не успяха да се разберат преди войната с Путин, кой им е виновен? Зеленски, ако беше тарикат щеше да изтъргува за много пари за Украйна приемането на тези условия. Можеше и той да си напълни шкафчето с пачки и кюлчета, като Боко. Сега страдаме всички. Мир ще има, но цената ще е висока. За Русия също.

Ако джуджака имаше пипе поне колкото на шимпанзе, цяла Украйна щеше да бъде негова без да пукне пушка. Защото до 2014 над 80% от украинците бяха твърдо проруски настроени и твърдо против влизане в НАТО.
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 22/03/2022, 22:43) <{POST_SNAPBACK}>
Ако джуджака имаше пипе поне колкото на шимпанзе, цяла Украйна щеше да бъде негова без да пукне пушка. Защото до 2014 над 80% от украинците бяха твърдо проруски настроени и твърдо против влизане в НАТО.

Това мене не ме интересува.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 22/03/2022, 23:18) <{POST_SNAPBACK}>
Това мене не ме интересува.

Ето ти тогава нещо, което пак може да не те интересува, но то "ще се интересува" от тебе - войната още не е започнала, а ти вече искаш да свършва. smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 22/03/2022, 23:37) <{POST_SNAPBACK}>
Ето ти тогава нещо, което пак може да не те интересува, но то "ще се интересува" от тебе - войната още не е започнала, а ти вече искаш да свършва. smile.gif

Нека да погледнем от хубавата страна. Ако войната продължи дълго, Варна ще се напълни с украинци, което мен ме устройва. Все някога ще свърши. Дори и стогодишната война е свършила. smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 22/03/2022, 23:37) <{POST_SNAPBACK}>

Грешка.
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 22/03/2022, 14:58) <{POST_SNAPBACK}>
Нека да погледнем от хубавата страна. Ако войната продължи дълго, Варна ще се напълни с украинци, което мен ме устройва.

По-важното е, че ще се напълни с украинки. Някой ми каза актуалния виц, че откак украинките пристигат в България, се наблюдава, че българските жени вече не ги боли глава.
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 23/03/2022, 00:25) <{POST_SNAPBACK}>
По-важното е, че ще се напълни с украинки. Някой ми каза актуалния виц, че откак украинките пристигат в България, се наблюдава, че българските жени вече не ги боли глава.

good.gif
Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 07/03/2022, 18:47) <{POST_SNAPBACK}>
Колкото трябва!

На чуждо дупе и сто тояги са малко. smile.gif
Питето
От друга страна, нЕкои нечии дупета трябва да отнесат поне тройно и четворно тоягите, за да престанат да мислят с дупето си...
Alexfield
Аз смятам, че трябва да защитим чуждото дупе, за да не дойде ред на нашето. Не си мисли, че съдбата на Варна ще е различна от тази на Одеса, ако продължаваме седим в позиция уплашен щраус и да обясняваме, как трябва да се снишаваме, за да не ядосаме Путлер.
"Руският депутат Пьотр Толстой: "България ще я изкупим цялата"; институциите не реагират "
Източник
Процесът е в действие. Ти си от Варна. Огледай се.
П.П. И про-руски милиции си имаме: БНО Шипка.
Питето
Може пък да нямат червено мастило...
Rat_in_the_house
Това беше много отдавна.С днешна дата не само нищо не могат да изкупят, ами продават закупеното. В "Малая Россия" в Поморие тук-там е останал някой руснак. Това пък на свой ред повлече град като Бяла, където също беше започнало да се концентрира руско присъствие. Русия вървше добре до 2013-та някъде. Путин водеше добра икономическа политика и някъде около тия години руското БВП подмина това на Италия, като всяка година имаше уверен растеж. Ако бяха продължили така, до десетина година можеше да станат нормална държава. Поне с нормална икономика. Ясно ,че за да стане от руснака нещо близо до европейската представа за нормален гражданин, щеше да има още път.
agrippa
Цитат(Питето @ 09/03/2022, 00:15) <{POST_SNAPBACK}>
Аха, и ти предоставят "коридор" само към Турция, но не и към Румъния... да продължа примера дето ти дадоха с Кърджали, та дано се усетиш какъв точно цинизъм са руските "коридори" към Русия и Беларус.

Аз бих избрал турския коридор. Вече и отдавна сме им свикнали на мурафетите, табиетите и мохабетите.
agrippa
Цитат(Радио Ереван @ 22/03/2022, 14:25) <{POST_SNAPBACK}>
...
И да свърши войната, голяма част от санкциите ще останат. Докато се смени режима и външната политика на РФ. Приспособявайте се към новите условия. Подслаждайте попарата.
Shade
Цитат(agrippa @ 26/03/2022, 07:33) <{POST_SNAPBACK}>
И да свърши войната, голяма част от санкциите ще останат. Докато се смени режима и външната политика на РФ. Приспособявайте се към новите условия. Подслаждайте попарата.

Никакви санкции няма да бъдат вдигнати поне пет години и най-вече преди да бъдат договорени и подписани съответстващи репарации за възстановяваване разрушената от бомбардировки инфраструктура на Украйна, възмездяване за избитото мирно украинско население и обезщетяване на Запада за военната поддръжка на Украйна по време на руската агресия. Които Русия да е започнала кротко да изплаща.
Много от западните фирми, които напуснаха Русия, едва ли ще се върнат там. Бързата ликвидация на един работещ бизнес е свързана с огромни загуби, значително по-големи от началните инвестиции за отваряне на нов бизнес. Загуби, които не могат да бъдат покрити с нищо.
Ако Русия по някакъв магически начин успее да спечели тази война, "придобвките" в Украйна ще й приседнат, направо ще й заседнат в гърлото.
Хасан
Цитат(Shade @ 26/03/2022, 17:09) <{POST_SNAPBACK}>
Никакви санкции няма да бъдат вдигнати поне пет години и най-вече преди да бъдат договорени и подписани съответстващи репарации за възстановяваване разрушената от бомбардировки инфраструктура на Украйна, възмездяване за избитото мирно украинско население и обезщетяване на Запада за военната поддръжка на Украйна по време на руската агресия. Които Русия да е започнала кротко да изплаща.
Много от западните фирми, които напуснаха Русия, едва ли ще се върнат там. Бързата ликвидация на един работещ бизнес е свързана с огромни загуби, значително по-големи от началните инвестиции за отваряне на нов бизнес. Загуби, които не могат да бъдат покрити с нищо.
Ако Русия по някакъв магически начин успее да спечели тази война, "придобвките" в Украйна ще й приседнат, направо ще й заседнат в гърлото.

Демек кандисва Украйна на условията на Путин, но санкциите остават. Украйна може да се съгласи и да няма претенции за репарации като условие в мирния договор. На какво основание тогава ще има санкции срещу Русия?
viara
Цитат(Хасан @ 26/03/2022, 17:44) <{POST_SNAPBACK}>
Демек кандисва Украйна на условията на Путин, но санкциите остават. Украйна може да се съгласи и да няма претенции за репарации като условие в мирния договор. На какво основание тогава ще има санкции срещу Русия?

На какво основание престъпник нахлул в чужда собственост го санкционират?
Shade
Цитат(Хасан @ 26/03/2022, 08:44) <{POST_SNAPBACK}>

Как точно си го представяш това "кандисва Украйна на условията на Путин"? Украйниците се примиряват да си се оправяват сами с възстановяването на лунния пейзаж, останал след руската агресия, и геницида, извършен над мирното украинско население? А Западът да преглътне изхарчените милиарди, все едно хвърлени в морето. Наистина ли допускаш, че е възможно подобно статукво да се превърне в реалност през 21-век? Ако обичаш, отговори директно на този въпрос.
Хасан
Цитат(viara @ 26/03/2022, 17:50) <{POST_SNAPBACK}>
На какво основание престъпник нахлул в чужда собственост го санкционират?

След като според пострадалата Украйна няма нанесени щети, какво основание да има?
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 26/03/2022, 17:58) <{POST_SNAPBACK}>
След като според пострадалата Украйна няма нанесени щети, какво основание да има?

Моля? Това откъде го измисли? Кой в Украйна твърди, че няма нанесени щети?
Хасан
Цитат(Shade @ 26/03/2022, 17:55) <{POST_SNAPBACK}>
Как точно си го представяш това "кандисва Украйна на условията на Путин"? Украйниците се примиряват да си се оправяват сами с възстановяването на лунния пейзаж, останал след руската агресия, и геницида, извършен над мирното украинско население? А Западът да преглътне изхарчените милиарди, все едно хвърлени в морето. Наистина ли допускаш, че е възможно подобно статукво да се превърне в реалност през 21-век? Ако обичаш, отговори директно на този въпрос.

Ако бъдат принудени след продължителна война може да се съгласят на всичко. Не се знае дали няма да убият Зеленски и някой друг да кандиса при такива унизителни условия. Репарация плаща загубилата страна.
viara
Цитат(Хасан @ 26/03/2022, 17:58) <{POST_SNAPBACK}>

Това цитат ли е? Според кой? Отказала съм се, да разчитам на маймунския ум.
Отдавна.
Оф, това беше ника на Трансалп дето не говоря. Все едно не съм задала въпрос.
Забрави... Да, извинявайте господа.
Забравих, че това е вашето място и че на мен тук не ми е мястото.
Благодаря, че ми припомни.
На Шаде много здраве и успехи. Приличаме на един човек, който много уважавам - Росич.
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 26/03/2022, 18:00) <{POST_SNAPBACK}>
Моля? Това откъде го измисли? Кой в Украйна твърди, че няма нанесени щети?

Никой не твърди такова нещо. Щетите са огромни, но може Украйна да няма претенции за нанесени щети, което е нещо различно.
viara
Цитат(Хасан @ 26/03/2022, 18:00) <{POST_SNAPBACK}>
Ако бъдат принудени след продължителна война може да се съгласят на всичко. Не се знае дали няма да убият Зеленски и някой друг да кандиса при такива унизителни условия. Репарация плаща загубилата страна.

То по същия начин не се знае дали няма да убият Путин, по думите на Башар смятах, че е в някоя пещера се е скрил ... нищо не се знае вече.
Хасан
Цитат(viara @ 26/03/2022, 18:04) <{POST_SNAPBACK}>
То по същия начин не се знае дали няма да убият Путин, по думите на Башар смятах, че е в някоя пещера се е скрил ... нищо не се знае вече.

Путин трудно ще го убият.
evanka
Цитат(Хасан @ 26/03/2022, 16:44) <{POST_SNAPBACK}>

Санкциите не са обвързани с това кой на какво е кандисал, кой какво е подписал, колко репарации е платил.
Санкции се налагат бързо, но се отменят мнооого бавно. Куба е все още под санкции, въпреки че отдавна не заплашва никого.

Санкциите ще са в сила докато Русия не стане страна от третия свят - бедна, изолирана, ненужна. Докато след Путин дойде друг, след него друг ... Докато накрая се появи някой, който да не споменава през два дни ядрения си арсенал. ...

Чети новините от Брюксел между редовете. Европа се готви за пренастройване на енергетиката си, с което след няколко години ще има много по-малка нужда от горива.
И когато след 30г някои санкции към Русия отпаднат, то света ще е влязал в друга технологична ера и никой няма да има нужда от газа на Русия.
evanka
Цитат(Хасан @ 26/03/2022, 17:01) <{POST_SNAPBACK}>
Никой не твърди такова нещо. Щетите са огромни, но може Украйна да няма претенции за нанесени щети, което е нещо различно.

Достатъчно е някой да внесе иск в европейски съд за нанесени щети в Украйна без задължително да е украинец за да започне процедура. Има блокирани едни 600 млрд на Русия. Щетите на Украйна досега са към 200 млрд. Както ти казах преди един месец, има пари да построят три Украйни.
Хасан
Цитат(evanka @ 26/03/2022, 18:40) <{POST_SNAPBACK}>
Санкциите не са обвързани с това кой на какво е кандисал, кой какво е подписал, колко репарации е платил.
Санкции се налагат бързо, но се отменят мнооого бавно. Куба е все още под санкции, въпреки че отдавна не заплашва никого.

Санкциите ще са в сила докато Русия не стане страна от третия свят - бедна, изолирана, ненужна. Докато след Путин дойде друг, след него друг ... Докато накрая се появи някой, който да не споменава през два дни ядрения си арсенал. ...

Чети новините от Брюксел между редовете. Европа се готви за пренастройване на енергетиката си, с което след няколко години ще има много по-малка нужда от горива.
И когато след 30г някои санкции към Русия отпаднат, то света ще е влязал в друга технологична ера и никой няма да има нужда от газа на Русия.

Европа се готви, но затова ще е нужно време.
Мисълта ми беше, че едва ли Русия ще се съгласи на репарации. Няма да подпише такъв мир.
Хасан
Цитат(evanka @ 26/03/2022, 18:47) <{POST_SNAPBACK}>
Достатъчно е някой да внесе иск в европейски съд за нанесени щети в Украйна без задължително да е украинец за да започне процедура. Има блокирани едни 600 млрд на Русия. Щетите на Украйна досега са към 200 млрд. Както ти казах преди един месец, има пари да построят три Украйни.

И ако това стане Русия започне нова военна операция в Украйна? Докога така?
agrippa
Цитат(Хасан @ 26/03/2022, 10:50) <{POST_SNAPBACK}>
На Русия и остават все по-малко ресурси и желание за военни операции в У-на.

Въстановяването наУ-натрябва да е съпътствано с военно укрепване, няма как иначе. Примерно тракторите и комбайните да са с двойна употреба... animatedwink.gif
vayu
Цитат(agrippa @ 26/03/2022, 17:58) <{POST_SNAPBACK}>
На Русия и остават все по-малко ресурси и желание за военни операции в У-на.

Въстановяването наУ-натрябва да е съпътствано с военно укрепване, няма как иначе. Примерно тракторите и комбайните да са с двойна употреба... animatedwink.gif

Тракторите им вече са,що руска военна техника привлачиха ...
evanka
Цитат(Хасан @ 26/03/2022, 17:50) <{POST_SNAPBACK}>

Разбира се, че не е изключено Русия да започне нова война в Украйна. Така както се върнаха в Чечня за да довършат започнатото въпреки мирния договор, който подписаха, така могат да се върнат и в Украйна.
Точно поради тази причина, санкциите ще бъдат тежки и продължителни, докато напълно изтощят руснаците.
evanka
Цитат(Хасан @ 26/03/2022, 17:48) <{POST_SNAPBACK}>
Европа се готви, но затова ще е нужно време.
Мисълта ми беше, че едва ли Русия ще се съгласи на репарации. Няма да подпише такъв мир.

Няма да подпише такъв мир, но не може и да спечели войната. Ще трябва да направи компромиси.
Виждаш, че от вчера се концентрират върху Донбас, защото Украйна се оказа голяма хапка за нарочената за втора в света военна сила.
Хасан
Цитат(evanka @ 26/03/2022, 19:58) <{POST_SNAPBACK}>
Няма да подпише такъв мир, но не може и да спечели войната. Ще трябва да направи компромиси.
Виждаш, че от вчера се концентрират върху Донбас, защото Украйна се оказа голяма хапка за нарочената за втора в света военна сила.

Да направи компромис като се съгласи на репарации? Няма друг избор освен да принуди Украйна да се съгласи на изгоден за Русия мир.
evanka
Цитат(Хасан @ 26/03/2022, 19:04) <{POST_SNAPBACK}>
Да направи компромис като се съгласи на репарации? Няма друг избор освен да принуди Украйна да се съгласи на изгоден за Русия мир.

Ако джигит нанесе телесна или материална повреда на някой гражданин, то съдията иска ли съгласието и подписа на джигита за да го осъди да изплати обещетение? Не. Просто го осъжда да изплати някаква сума. Ако няма сумата, му се удържа месечно от заплатата. Исковете към държавите работят на същия принцип.
Питето
...или да продължава и така докато му се разпадне икономиката, от там армията, от там държавата, както стана с СССР. Тогава пак ще има Украйна в пълен размер, само дето няма да има кой да я заплашва...
Solly
Преди да следвате сляпо наложената ни от Запада пропаганда, трябваше да мислите рационално, в полза на държавата и в полза на нашето бъдеще като народ и държава!

Но стадото е свикнало да не разсъждава разумно, а да следва посоката наложена от пропагандната машина. Да не говорим че нямаме смели, силни и разумни управляващи, които да защитават интересите на народа.

Така че, сега българският народ да се готви за непосилна бедност и нищета!

...........................................................
Докато „цивилизованият“ свят се готви да не се къпе или да се къпе по-рядко и ще студува, за да му е гадно на Путин, бай Дън предложил да продава газ на европейците. Щото американския газ, който ще донесе бай Дън в „цивилизована“ и некъпана Европа, бил „екологично чиста енергетика“, а руския газ – следователно е мръсен и комунистически. Какъв да е инак?!

И това, видите ли, щяло да реши от раз цели два големи проблема на дъртата „цивилиована“ Европа. От една страна ще реши проблема със зависимостта на ЕС от газа на омразна Русия, а от друга – ще осигури „намаляване на търсенето на газ като цяло“, рекъл бай Дън.

С други думи – ще купувате скъп газ от САЩ и ще студувате и гладувате, ама казано с патос и гордост от тези цивилизационни перспективи. Важното е на Путин да му е гадно нали, защото целият свят е против него. Е, изключая руснаците, които пък много си го харесват и рейтинга му кърти рекорда от 80,6% само за два дни, особено когато рекъл, че газът вече ще е само в рубли. И още 2/3 от населението на планетата като Китай и Индия. Последната показала среден пръст на Великобритания и се отказала да приеме делгацията им, която щяла да настоява Индия да заеме „силна позиция“ в антируския курс.

Междувременно ръководителят на Световната търговска организация (СТО) Нгози Оконджо-Иуела предупредила, че увеличението на световните цени на храните поради ситуацията в Украйна може да доведе до бунтове на гладуващи хора в бедните страни.

„Въздействието върху цените на храните и глада тази и следващата година ще бъде значително. Храната и горивото са двата най-важни артикула в пазарската кошница на бедните хора по света. Бедните страни и бедните хора в бедните страни ще пострадат най-много“, казала тя пред The ​​Guardian.
О, тигре, тигре, имаш ли пари…

Между другото, колкото и да се бием в гърдите, че сме цивилозовани, ние сме най-бедните в „цивилизован“ ЕС и дори клетите украинци карат по-нови и по-яки коли от нас и това се вижда. Разбира се и за това пак Путин е виновен, кой да е друг. Нищо, че сме в НАТО, ЕС и сме НАТО и ЕС и въобще нато е в нас и ний сме в нато.

Сещай се, Кире, да нахраниш гладните като дойдат този път с камъне и дърве с… натото си.

П.П. Ако не сте запомнили името на ръководителя на Световната търговска организация (СТО) Нгози Оконджо-Иуела, не е страшно. По-страшно е, ако нямате рубли.

Армен Попов

https://svobodnoslovo.eu/%D0%B4%D0%BE%D0%BA...82%D0%B2%D0%B8/
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 26/03/2022, 19:01) <{POST_SNAPBACK}>

Може. А може и петел да снесе.
Hartmann
Цитат(Solly @ 27/03/2022, 07:57) <{POST_SNAPBACK}>
ние сме най-бедните в „цивилизован“ ЕС

Така е, България е най-бедна в ЕС.

От първи април българската минимална заплата става 710 лева или близо 360 евро на месец.
В момента минималната заплата в Русия е 13 890 рубли, което към днешна дата е 115 евро.
Цените в Русия към днешна дата са средно с 15% по-високи от българските.

Честито, Соли smile.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.