Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ще се съгласи ли Украйна на условията
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Shade
Цитат(Хасан @ 08/03/2022, 09:07) <{POST_SNAPBACK}>
Винаги могат да го направят, дори да няма война в Украйна.

Могат, разбира се, но преди да вземе решение за аналогична авантюра, Си Дзинпин търпеливо чака да види изхода от тази война и развитието на събитията около Путин и Русия.
vayu
Цитат(Хасан @ 08/03/2022, 14:09) <{POST_SNAPBACK}>
Ами, окупираха България през 1944 г. и ни наложиха режим.

Всъщност ние с теб трябва да сме им благодарни. Ако не бяха те, нямаше да се родим.

а,теб руснаците са те правили!
Хасан
Цитат(vayu @ 08/03/2022, 19:18) <{POST_SNAPBACK}>
а,теб руснаците са те правили!

Помисли малко, ако го нямаше СССР, светът вероятно щеше да е по-добър, но ние нямаше да се родим. Историята щеше да е друга.
Хасан
Цитат(Shade @ 08/03/2022, 19:17) <{POST_SNAPBACK}>
Могат, разбира се, но преди да вземе решение за аналогична авантюра, Си Дзинпин търпеливо чака да види изхода от тази война и развитието на събитията около Путин и Русия.

Що не го направи преди пет години? Преди десет години?
Shade
Цитат(Хасан @ 08/03/2022, 09:23) <{POST_SNAPBACK}>
Що не го направи преди пет години? Преди десет години?

Защото не се чувстваше толкова силен, колкото сега.
В момента, с военен бюджет, по-голям от военните бюджети на всички останали азиатски страни заедно, Китай строи трети самолетонасач и притежава повече бойни кораби от която и да е друга страна.
wal
Победени победители ще излязат руснаците от тази война.
Хасан
Цитат(Shade @ 08/03/2022, 19:27) <{POST_SNAPBACK}>
Защото не се чувстваше толкова силен, колкото сега.
В момента, с военен бюджет, по-голям от военните бюджети на всички останали азиатски страни заедно, Китай строи трети самолетонасач и притежава повече бойни кораби от която и да е друга страна.

Не може да сравнява с бюджета на САЩ и сега, но добре, що не го направи преди пет месеца?
Уж Русия не иска още територии. Иска само това което е налапала преди осем години плюс неутрална Украйна. Ще видим дали е така.
Shade
Цитат(Хасан @ 08/03/2022, 09:40) <{POST_SNAPBACK}>
Не може да сравнява с бюджета на САЩ и сега, но добре, що не го направи преди пет месеца?
Уж Русия не иска още територии. Иска само това което е налапала преди осем години плюс неутрална Украйна. Ще видим дали е така.

По същата причина, поради която не го направи и вчера: не желае да се конфронтира с най-големите си пазара САЩ и ЕС, преди да види крайните последствия за Русия.
Хасан
Цитат(Shade @ 08/03/2022, 19:46) <{POST_SNAPBACK}>
По същата причина, поради която не го направи и вчера: не желае да се конфронтира с най-големите си пазара САЩ и ЕС, преди да види крайните последствия за Русия.

Преди пет месеца нямаше война. Или те са знаели, че ще има.
Ask
Цитат(Хасан @ 08/03/2022, 11:44) <{POST_SNAPBACK}>
Нали пуснаха коридори до Русия и Беларус. Това е добре за мъжете, които искат да напуснат страната.

А дали тези мъже искат да отиват в тази посока? А ако искат да изберат другата посока, ще ги разстрелят ли?Не мислиш ли, че подобно предложение с точно известни противници е доста цинично, меко казано?
Shade
Цитат(Хасан @ 08/03/2022, 09:47) <{POST_SNAPBACK}>
Преди пет месеца нямаше война. Или те са знаели, че ще има.

Тези разговори са безпредметни, сметка без кръчмаря са.
Си Дзинпин отдавана точи зъби за Тайван. Ако Путин постигне целите си така, както Брежнев ги постигна през 1968 г. в Чехословакия, т.е. в крайна сметка да се размине само с мъмрене от страна на Запада, това ще е индикация за Китай, че може спокойно да си анексира Тайван.
Ask
Цитат(Shade @ 08/03/2022, 19:17) <{POST_SNAPBACK}>

Като каза "търпеливо" та се сетих за едно интервю от миналата година на външния министър на Китай, Ван И. На въпрос какви са намеренията на Китай за Тайван, той отговаря: "Остров Тайван се премества всяка година към Китай с 1 см. Китай има време и може да чака." Китайското търпение е пословично. С търпение са асимилирали маса народи през 5000-ната си история.
От известно време Китай бавно трупа кораби в Тайванския провлак и ако стъпи в Тайван, това означава, че няма да е по китайски.
Хасан
Цитат(Ask @ 08/03/2022, 19:54) <{POST_SNAPBACK}>
А дали тези мъже искат да отиват в тази посока? А ако искат да изберат другата посока, ще ги разстрелят ли?Не мислиш ли, че подобно предложение с точно известни противници е доста цинично, меко казано?

Не разбирам. Ако искат да воюват, остават. Ако искат, си заминават. Може да решат да се върнат след време.
Buitenlander
Цитат(Хасан @ 08/03/2022, 14:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ще се предадат до края на месеца, спокойно. Няма война без край.

Готов ли си да заложиш нещо на това си твърдение?
Хасан
Цитат(Buitenlander @ 08/03/2022, 20:20) <{POST_SNAPBACK}>
Готов ли си да заложиш нещо на това си твърдение?

Да бе, готов съм. Една боза става ли?
Ask
Цитат(Хасан @ 08/03/2022, 20:16) <{POST_SNAPBACK}>
Не разбирам. Ако искат да воюват, остават. Ако искат, си заминават. Може да решат да се върнат след време.

Къде?
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 08/03/2022, 20:16) <{POST_SNAPBACK}>

Тоест, ти действително си представяш, че тези коридори към агресорите Русия и Беларус ще изведат решилите да поемат по тях до нещо като общежития - опърпанки, скромни, но сигурни, където тези хора ще бъдат настанени, лекувани и хранени, докато свърши войната? При тези стародавни традиции с каторги и ГУЛАГ в Русия? И като поискат, веднага ще ги пуснат да се върнат?
Buitenlander
Цитат(Хасан @ 08/03/2022, 19:22) <{POST_SNAPBACK}>
Да бе, готов съм. Една боза става ли?

Бутилка Джак Даниелс 0.7л? При капитулация на Украйна печелиш ти. Иначе аз. ОК?
wal
Цитат(Хасан @ 08/03/2022, 15:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ще се предадат до края на месеца, спокойно. Няма война без край.

За кой месец става въпрос!?Първо бяха 48 часа, след това за седмица.Към края на месеца да не се покриеш някъде?
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 08/03/2022, 20:47) <{POST_SNAPBACK}>
Тоест, ти действително си представяш, че тези коридори към агресорите Русия и Беларус ще изведат решилите да поемат по тях до нещо като общежития - опърпанки, скромни, но сигурни, където тези хора ще бъдат настанени, лекувани и хранени, докато свърши войната? При тези стародавни традиции с каторги и ГУЛАГ в Русия? И като поискат, веднага ще ги пуснат да се върнат?

Не мислех си, че в луксозни хотели ще ги настанят и после ще се чудят как да ги изгонят.
Тези хора би трябвало да минат транзит през Русия и Беларус за Полша. Разбира се, който има роднини може и да остане. Никой не е длъжен да ги издържа и да ги храни. На какво основание да ги затварят в ГУЛАГ?
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 08/03/2022, 21:25) <{POST_SNAPBACK}>
Не мислех си, че в луксозни хотели ще ги настанят и после ще се чудят как да ги изгонят.
Тези хора би трябвало да минат транзит през Русия и Беларус за Полша. Разбира се, който има роднини може и да остане. Никой не е длъжен да ги издържа и да ги храни. На какво основание да ги затварят в ГУЛАГ?

Предполагам, на същото основание, на което обстрелват училища и болници в последните дни. Щото така са си намислили.
"Би трябвало", казваш. Сещам се за едни камери преди време, дето хората "би трябвало" да влизат за къпане и дезинфекция. Ама не станало точно така.
ЕксГорски
Цитат(Хасан @ 08/03/2022, 22:25) <{POST_SNAPBACK}>

Ти наистина ли си толко наивен или ги разправяш тия от дух за противоречие!
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 08/03/2022, 21:31) <{POST_SNAPBACK}>
Предполагам, на същото основание, на което обстрелват училища и болници в последните дни. Щото така са си намислили.
"Би трябвало", казваш. Сещам се за едни камери преди време, дето хората "би трябвало" да влизат за къпане и дезинфекция. Ама не станало точно така.

Щом са такива гадове защо не извозят населението от окупираните територии насилствено в Русия? Даже протест на граждани имаше в един град.
ЕксГорски
Цитат(Хасан @ 08/03/2022, 21:42) <{POST_SNAPBACK}>
Щом са такива гадове защо не извозят населението от окупираните територии насилствено в Русия?

И това са опитали
vayu
Цитат(Thursday Next @ 08/03/2022, 19:47) <{POST_SNAPBACK}>

Или като настаниха доста поляци в Катинската гора през втората световна война.
Питето
Аха, и ти предоставят "коридор" само към Турция, но не и към Румъния... да продължа примера дето ти дадоха с Кърджали, та дано се усетиш какъв точно цинизъм са руските "коридори" към Русия и Беларус.
Хасан
Цитат(Питето @ 09/03/2022, 08:15) <{POST_SNAPBACK}>
Аха, и ти предоставят "коридор" само към Турция, но не и към Румъния... да продължа примера дето ти дадоха с Кърджали, та дано се усетиш какъв точно цинизъм са руските "коридори" към Русия и Беларус.

Примерът ти е точен. Всеки сам си преценява дали да ползва този коридор. Аз лично бих го ползвал.
ЕксГорски
Цитат(Хасан @ 09/03/2022, 10:51) <{POST_SNAPBACK}>
Примерът ти е точен. Всеки сам си преценява дали да ползва този коридор. Аз лично бих го ползвал.

Щото си Хасан ли?
Хасан
Цитат(ЕксГорски @ 09/03/2022, 13:31) <{POST_SNAPBACK}>
Щото си Хасан ли?

Не съм Хасан. В личната ми карта пише български имена.
Бай Ганьо
Това със смяната на имената беше голяма олигофрения.
Ма като гледам и западът е същият.
Руските спортисти да се състезавали под друг флаг.
Друга страна да ги препознала.
Абе алланкоолу!
Нали спорта няма нищо общо с политиката!
А не говорим за културата дет говорихме вече. laughing.gif
Хасан
Цитат(Бай Ганьо @ 09/03/2022, 16:17) <{POST_SNAPBACK}>
Това със смяната на имената беше голяма олигофрения.
Ма като гледам и западът е същият.
Руските спортисти да се състезавали под друг флаг.
Друга страна да ги препознала.
Абе алланкоолу!
Нали спорта няма нищо общо с политиката!
А не говорим за културата дет говорихме вече. laughing.gif

На мен никой не ми е сменял името. Не знам по какъв повод пишеш за тази смяна на имена.
Хасан
Цитат(ЕксГорски @ 08/03/2022, 21:38) <{POST_SNAPBACK}>
Ти наистина ли си толко наивен или ги разправяш тия от дух за противоречие!

Дори да има някакъв риск, той е по-малък от това да живееш в град в който се водят военни действия.
Питето
Наопаки. Когато става дума за мъдростите на Кремъл, често е по-добре да си далече от тях, та ако ще и в град насред военни действия.
Питето
Е щом ти е мерак да ходиш при тези, дето те стрелят... кой съм аз да критикувам естествения подбор.
Quaker between your quarks
Не случайно, аз, като проникновен обозревател, лансирах дъртият термин, пирова победа.

Ще ти отнема настойничеството на децата, но как ще те накарам да ме обичаш ? dry.gif
Хасан
Цитат(Питето @ 09/03/2022, 20:58) <{POST_SNAPBACK}>
Е щом ти е мерак да ходиш при тези, дето те стрелят... кой съм аз да критикувам естествения подбор.

И какво като отида при тях? По-добре ли е да стоя под обстрела и да се чудя днес ще оцелея ли? Писах го и на Горския. И да има риск е по-малък. Никъде не чух и не прочетох, че руснаците са убивали или затваряли хора, които са ползвали този коридор?
Хасан
Цитат(Buitenlander @ 08/03/2022, 21:02) <{POST_SNAPBACK}>
Бутилка Джак Даниелс 0.7л? При капитулация на Украйна печелиш ти. Иначе аз. ОК?

Не става. Не пия алкохол. Боза със захар става ли?
Питето
О, има и неофициални войни, дето се точат с десетилетия... ЕДните овладели територията, написали офицално една капитулация, турили едни марионетки да я подпишат от към другите, ама победителите не смеят да замръкнат извън гарнизона... Отделно, че тази война, дори приключена по руски документи, няма да приключи докато света не признае Крим за руски, както и независимост на отцепените територии, там републики или както са ги вписали в пропагандата. Квото и да подпишат от Кремъл, санкциите ще продължават, което означава, че за света войната в Украйна не е свършила. Питай в Иран какво е да имаш мир със санкции. Те и заради това сега се снишават и не правят щуротии, щото очакват да завземат руския нефтен пазар, докато за света Кремъл е по-кофти от Техеран.
Хасан
Цитат(Питето @ 10/03/2022, 16:39) <{POST_SNAPBACK}>
О, има и неофициални войни, дето се точат с десетилетия... ЕДните овладели територията, написали офицално една капитулация, турили едни марионетки да я подпишат от към другите, ама победителите не смеят да замръкнат извън гарнизона... Отделно, че тази война, дори приключена по руски документи, няма да приключи докато света не признае Крим за руски, както и независимост на отцепените територии, там републики или както са ги вписали в пропагандата. Квото и да подпишат от Кремъл, санкциите ще продължават, което означава, че за света войната в Украйна не е свършила. Питай в Иран какво е да имаш мир със санкции. Те и заради това сега се снишават и не правят щуротии, щото очакват да завземат руския нефтен пазар, докато за света Кремъл е по-кофти от Техеран.

Защо да не смеят да замръкнат? Нали ще си изтеглят войските. Искат само промени в конституцията им и да признаят Крим и републиките. Стига да не излъжат пак разбира се.
Санкциите не знам докога ще се махнат, но това не е в наша полза. Нефтът и газта им няма как да не ги купуваме.
Не ти се струва странно, че САЩ толкова много са се загрижили за Украйна?

Спазват ли се човешките права в Украйна, щом като мъжете се опитват да преминат нелегално границата? Така беше у нас едно време, като се отнасяше за всички, не само за мъжете. Не знам дали го помниш.

https://www.novinite.bg/articles/214035/Maj...a-na-kola-VIDEO

https://fakti.bg/life/659890-hvanaha-sina-i...agat-ot-ukraina
wal
Цитат
Искат само промени в конституцията им и да признаят Крим и републиките.

Което означава, че тази война скоро няма да свърши.Няма държава, дори и най-смотаната, която да се съгласи на такива условия.
Хасан
Цитат(wal @ 10/03/2022, 17:52) <{POST_SNAPBACK}>
Което означава, че тази война скоро няма да свърши.Няма държава, дори и най-смотаната, която да се съгласи на такива условия.

Украйна така или иначе не владее тези територии от осем години и скоро няма да ги приемат в НАТО. Унизително е, но няма как.
Alexfield
Ако зависи от теб, всичко би дал на орките, само защото така може би ще те оставят на мира. Добре че не зависи от теб и пораженческото ти съзнание...
Hartmann
Цитат(Хасан @ 09/03/2022, 23:21) <{POST_SNAPBACK}>
И какво като отида при тях? По-добре ли е да стоя под обстрела и да се чудя днес ще оцелея ли? Писах го и на Горския. И да има риск е по-малък. Никъде не чух и не прочетох, че руснаците са убивали или затваряли хора, които са ползвали този коридор?

Начи е време да прочетеш smile.gif

Россия сорвала эвакуацию жителей из осажденных городов: коридор Мариуполя под обстрелом

https://www.9tv.co.il/item/41689
Хасан
Цитат(Alexfield @ 10/03/2022, 19:34) <{POST_SNAPBACK}>
Ако зависи от теб, всичко би дал на орките, само защото така може би ще те оставят на мира. Добре че не зависи от теб и пораженческото ти съзнание...

Какво значи всичко би дал? Те са си го взели преди осем години.

Спомням си за едно героично наше съзнание през двете Балкански войни и през ПСВ и до къде ни доведе.
Бай Иван
Наближава времето когато разликата м/у лев и рубла ще е 1 лев.
Питето
А аз помня времето, когато освен Украйна, още 14 републики не владееха собствените си територии, пък сега ги има на картата като независими държави. animatedwink.gif
Hartmann
Цитат(Хасан @ 10/03/2022, 18:52) <{POST_SNAPBACK}>
Украйна така или иначе не владее тези територии от осем години и скоро няма да ги приемат в НАТО. Унизително е, но няма как.

Аз така като гледам, малко по-унизително ми се виждат стотиците видеа с руски солдати, които реват и молят майките си да дойдат в Украйна да ги вземат. smile.gif Това ли е страшната и най-силна армия, от която се предполагаше да трепери цяла Украйна и цялото НАТО с USA начело? smile.gif

Хасан
Цитат(Hartmann @ 11/03/2022, 11:09) <{POST_SNAPBACK}>
Аз така като гледам, малко по-унизително ми се виждат стотиците видеа с руски солдати, които реват и молят майките си да дойдат в Украйна да ги вземат. smile.gif Това ли е страшната и най-силна армия, от която се предполагаше да трепери цяла Украйна и цялото НАТО с USA начело? smile.gif

От непрофесионална армия закарана насила какво очакваш? И теб да те закарат така и ти ще ревеш да те връщат.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 11/03/2022, 11:40) <{POST_SNAPBACK}>
От непрофесионална армия закарана насила какво очакваш? И теб да те закарат така и ти ще ревеш да те връщат.

Кадировците и вагнеровците - и те ли са "непрофесионална армия, закарана насила"?
Hartmann
Цитат(Хасан @ 11/03/2022, 11:40) <{POST_SNAPBACK}>

Ето разказ на един професионален войник. Пак е доста млад, но не е наборник. Вслушай се, но понеже едва ли знаеш повече от 5 думи на руски - вгледай се внимателно.

Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.