Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ще се съгласи ли Украйна на условията
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Solly
В жълто са оцветени страните, които подкрепиха санкциите срещу Русия! Поглеждайки картата вероятно ще се запитате, а защо Азия, Африка, и Южна Америка не подкрепиха тези санкции? Всъщност, истината е много проста! Всичките тези континенти са силно потърпевши от действията на САЩ през последните няколко десетилетия! Тези континенти заплатиха висока цена за агресията на САЩ, която се изразява в милиони човешки животи и реки от кръв.
Тъжно е, че Европа много бързо забрави протестите на хората в целия ЕС срещу насилствено налаганото ТПТИ (Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции) от САЩ. Европа забрави, че САЩ напрактика искаше да наложи своя канибалски начин на търговия, който нямаше как да не бъде отхвърлен от трезвомислещите хора. Добре помня с какво мнозинство през 2016 година в парламентарната комисия по Икономика и туризъм отхвърлихме всякакви възможности за приемане на ТПТИ. Тогава някой се провикна в залата - това е края на този парламент! Така и се случи!
САЩ не се спря и днес всички сме свидетели на самоубийствената политика на Европа, която изцяло обслужва хищническите търговски мераци на САЩ! Забележете колко налудничаво звучат малоумните твърдения на Европа за енергийна независимост! Искаме да сме енергийно независими от Русия, но нямаме нищо против да сме зависими от САЩ?
Всъщност страните в сиво са и големите доставчици на газ и петрол, а тези страни също воюват за своята независимост!

Тяхната независимост от ДОЛАРА!

Русия е напът да избави света от доларовата зависимост! През последните години САЩ доказаха, че не признават нито правото на частната собственост, нито правото на закона, нито правото на суверенитет! Ако Европа не се освободи бързо от слугите, които САЩ предвидливо е инсталирала по високите етажи на властта, я очакват много тежки времена! Тези времена ще са съпътствани от глад и мизерия!
- Димитър Байрактаров
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t39....amp;oe=62448748
evanka
Цитат(Solly @ 27/03/2022, 06:57) <{POST_SNAPBACK}>
Така че, сега българският народ да се готви за непосилна бедност и нищета!

Нищо ново. България докато е закачена за Русия и устройва икономиката си на същия принцип - с кражби, държавен бандитизъм и подобни ще е все бедна.
Няма как да си роб и да си богат.
Хасан
Цитат(Питето @ 27/03/2022, 02:32) <{POST_SNAPBACK}>
...или да продължава и така докато му се разпадне икономиката, от там армията, от там държавата, както стана с СССР. Тогава пак ще има Украйна в пълен размер, само дето няма да има кой да я заплашва...

Ще гладуват, но затова ще обвинят лошия Запад. Не ги ли виждаш, че са дървени глави. Загубите им ще са огромни, но си спомни колко дали през ВСВ? Тези ще са дреболия сравнение с тогава.
Ако няма мирен договор, според мен ще искат да изселят още около 20 милиона украинци и да сложат марионетно правителство. Част от тези хора ще дойдат в България, което е добре поради демографския срив.
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 27/03/2022, 10:34) <{POST_SNAPBACK}>
Може. А може и петел да снесе.

Ако е притисната, всичко може.
Хасан
Цитат(evanka @ 26/03/2022, 20:53) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се, че не е изключено Русия да започне нова война в Украйна. Така както се върнаха в Чечня за да довършат започнатото въпреки мирния договор, който подписаха, така могат да се върнат и в Украйна.
Точно поради тази причина, санкциите ще бъдат тежки и продължителни, докато напълно изтощят руснаците.

Ама и нас ще изтощят. Другото лошо е, че ако санкциите не се отпуснат, тогава няма какво да плаши Русия. Няма как да е санкционират допълнително. Може открито да стане терористична държава. То не че и сега не е.
Хасан
Цитат(Solly @ 27/03/2022, 12:05) <{POST_SNAPBACK}>
В жълто са оцветени страните, които подкрепиха санкциите срещу Русия! Поглеждайки картата вероятно ще се запитате, а защо Азия, Африка, и Южна Америка не подкрепиха тези санкции? Всъщност, истината е много проста! Всичките тези континенти са силно потърпевши от действията на САЩ през последните няколко десетилетия! Тези континенти заплатиха висока цена за агресията на САЩ, която се изразява в милиони човешки животи и реки от кръв.
Тъжно е, че Европа много бързо забрави протестите на хората в целия ЕС срещу насилствено налаганото ТПТИ (Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции) от САЩ. Европа забрави, че САЩ напрактика искаше да наложи своя канибалски начин на търговия, който нямаше как да не бъде отхвърлен от трезвомислещите хора. Добре помня с какво мнозинство през 2016 година в парламентарната комисия по Икономика и туризъм отхвърлихме всякакви възможности за приемане на ТПТИ. Тогава някой се провикна в залата - това е края на този парламент! Така и се случи!
САЩ не се спря и днес всички сме свидетели на самоубийствената политика на Европа, която изцяло обслужва хищническите търговски мераци на САЩ! Забележете колко налудничаво звучат малоумните твърдения на Европа за енергийна независимост! Искаме да сме енергийно независими от Русия, но нямаме нищо против да сме зависими от САЩ?
Всъщност страните в сиво са и големите доставчици на газ и петрол, а тези страни също воюват за своята независимост!

Тяхната независимост от ДОЛАРА!

Русия е напът да избави света от доларовата зависимост! През последните години САЩ доказаха, че не признават нито правото на частната собственост, нито правото на закона, нито правото на суверенитет! Ако Европа не се освободи бързо от слугите, които САЩ предвидливо е инсталирала по високите етажи на властта, я очакват много тежки времена! Тези времена ще са съпътствани от глад и мизерия!
- Димитър Байрактаров
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t39....amp;oe=62448748

Не разбирам, защо Крим и "Народните републики" са оцветени в жълто?
Предполагам, че заради планът за възстановяване се присъединихме и ние в жълтата зона. Евала на сърбите, които си гледат интереса. Не са успели да ги притиснат да подкрепят санкциите.
Хасан
Цитат(evanka @ 26/03/2022, 21:32) <{POST_SNAPBACK}>
Ако джигит нанесе телесна или материална повреда на някой гражданин, то съдията иска ли съгласието и подписа на джигита за да го осъди да изплати обещетение? Не. Просто го осъжда да изплати някаква сума. Ако няма сумата, му се удържа месечно от заплатата. Исковете към държавите работят на същия принцип.

Ами не си права. Ако аз те блъсна с колата, ще ме съдят и вземат къщата и осъдят на лишаване от свобода, може и условно, но обезщетение ще получиш, ако или ти или наследниците ти се включат в процеса като граждански ищци или водиш (ти или наследниците ти) отделно дело след осъдителната присъда за нанесени вреди. Прокуратурата няма да съди джигите да ти плаща. Не е нейна работа.
evanka
Цитат(Хасан @ 27/03/2022, 11:47) <{POST_SNAPBACK}>
Ами не си права. Ако аз те блъсна с колата, ще ме съдят и вземат къщата и осъдят на лишаване от свобода, може и условно, но обезщетение ще получиш, ако или ти или наследниците ти се включат в процеса като граждански ищци или водиш (ти или наследниците ти) отделно дело след осъдителната присъда за нанесени вреди. Прокуратурата няма да съди джигите да ти плаща. Не е нейна работа.

В нормалните държави плаща застраховката на джигита. На Русия застраховката са онези запорирани в централната европейска банка милярди.
evanka
Цитат(Хасан @ 27/03/2022, 11:23) <{POST_SNAPBACK}>
Ще гладуват, но затова ще обвинят лошия Запад.

Винаги Запада е виновен. Питай българите, ще ти кажат същото. animatedwink.gif
Хасан
Цитат(evanka @ 27/03/2022, 12:52) <{POST_SNAPBACK}>
В нормалните държави плаща застраховката на джигита. На Русия застраховката са онези запорирани в централната европейска банка милярди.

И в България е така, но пострадалият трябва официално да го поиска пред съда. Не става служебно.
Shade
Цитат(Solly @ 27/03/2022, 02:05) <{POST_SNAPBACK}>
В жълто са оцветени страните, които подкрепиха санкциите срещу Русия! Поглеждайки картата вероятно ще се запитате, а защо Азия, Африка, и Южна Америка не подкрепиха тези санкции?
Тъжно е, че Европа (всъщност имаш предвид България, нали?) много бързо забрави...

Глупости. Подкрепяш лъжи на едро. Ето ги страните които подкрепиха резолюцията на ООН за заклеймяване агресията на Русия, което неявно е подкрепа на санкциите срещу Русия, дори формално да не ги поддържат. Вижда се кои са страните, които подкрепиха Русия, и страните, които се въздържат.
А ето какво прави ООН за Африка, понеже онзи ден ти беше пуснала линк към един виц, как цяла Африка поддържала Русия, която единствена я била спасявала от глад и мизерия.
И да, очевидно наистина България много бързо забрави съветското робство. Както се вижда, представителите на твоята категория желаят отново ярема на Русия като гаранция за илюзорна сигурност. "Енергийна независмост, топло и спокойно" с глава, навряна в пясъка, нали така? smile.gif
Hartmann
Цитат(Solly @ 27/03/2022, 12:05) <{POST_SNAPBACK}>
В жълто са оцветени страните, които подкрепиха санкциите срещу Русия!

А ето сега и истината - директно от официалната страница на ООН. smile.gif

Против Русия са 141 държави в света. 35 държави се въздържат.

ЗА Русия гласуват 5 страни - Северна Корея, Беларус, Сирия и Еритрея. И самата Русия, разбира се.

https://news.un.org/ru/story/2022/03/1419092

Що се отнася до загнилия Запад и загнилия долар - баба ми разправяше, че още преди 60 години големи експерти като тебе обяснявали колко са загнили. smile.gif
evanka
Цитат(Hartmann @ 27/03/2022, 16:37) <{POST_SNAPBACK}>
А ето сега и истината - директно от официалната страница на ООН. smile.gif

Против Русия са 141 държави в света. 35 държави се въздържат.

ЗА Русия гласуват 5 страни - Северна Корея, Беларус, Сирия и Еритрея. И самата Русия, разбира се.

https://news.un.org/ru/story/2022/03/1419092

Що се отнася до загнилия Запад и загнилия долар - баба ми разправяше, че още преди 60 години големи експерти като тебе обяснявали колко са загнили. smile.gif

Това, което гласуваха в ООН е едно, но реалността е друга.
Реално само Запада + Япония и Астралия се придържат към санкциите. Африка, Индия, Южна Америка... продължават нормалните си отношения с Русия. И подозирам са доволни от факта, че Запада е малко самотен в тази ситуация.
Hartmann
Цитат(evanka @ 27/03/2022, 19:52) <{POST_SNAPBACK}>
Това, което гласуваха в ООН е едно, но реалността е друга.
Реално само Запада + Япония и Астралия се придържат към санкциите. Африка, Индия, Южна Америка... продължават нормалните си отношения с Русия. И подозирам са доволни от факта, че Запада е малко самотен в тази ситуация.

Абе малко е самотен запада в някои отношения. При това и българската нация не можем да я причислим към запада - тя е съставена на 80% от русофили (проф. Иво Христов е абсолютно прав в този случай).

Обаче пък в някои други отношения не е много самотен:

Kитaй oтĸaзa нa Pycия дocтaвĸa нa peзepвни чacти зa aвиaциятa
https://money.bg/politics/kitay-otkaza-na-r...viatsiyata.html
Glo
аз съм като бог, гледам невъзмутим отвисоко и не земам страна, да зимаш позиция по спорове и войни които не те засягат лично си е дебилно, не че искам да ви обидя най-стръвните тука, ама повече си разменяте лични пристрастия и прочетени новини отколкото гейполитически ваши лични анализи, горката еванка и тя барабар петко с мъжете 292.gif абсолютна скука, пророчества и анализи правеше ЛАти, нищо че бяха пълни тъпни, и той само новини пействаше и личните си глупотевински изводи на база библията, но беше интересно човек да го чете, да се хили и да си вика наум – ебаси идиота, обаче го банкираха и защо? за нищо! тоя човек не беше обидил никого 292.gif банкирали са и сладура Трансалп, той пък защо бе смешни домакини дето сте си напрайли публичен форум у хола си ахахахахаа laugh.gif банкираха и глупавия макак Швейк, ми той си е глупав бе, какво толкоз ви пречеше? 292.gif И сродната ми душа Бай Ганьо разкараха, и добрия и скучен доктор А, но той не биеше таквизи смешни шутове на хората, да ! и мене ме е слагал на пауза за седмица и то абсолютно с право, накрая ше оставят само дъртия хъкчо да пише тука с тях си, за компенсация заради хилядите му излагации и банове в дира, па и нали пенсионер вече, то неудобно да го разчекне админ, нали са израснали с неговите пиянства, пропуснах ли някой банкиран напоследък, ако съм пропуснал допълнете ме biggrin.gif може би да съм аз wavetowel2.gif
Thursday Next
От всички изброени от теб само Швейк е в изтрезвителя за няколко дена.
evanka
Цитат(Hartmann @ 27/03/2022, 19:28) <{POST_SNAPBACK}>
Kитaй oтĸaзa нa Pycия дocтaвĸa нa peзepвни чacти зa aвиaциятa
https://money.bg/politics/kitay-otkaza-na-r...viatsiyata.html

Аз затова не споменах Китай в нито една от групите, защото не са ясни.
Те дори и да им дадат части за самолети, някои неща по самолета може да ги пипа само производителя.
Самолет, на който не са опреснени база данните на навигацията, трудно ще лети където си поиска.
Hartmann
Цитат(evanka @ 27/03/2022, 22:05) <{POST_SNAPBACK}>
Те дори и да им дадат части за самолети, някои неща по самолета може да ги пипа само производителя.
Самолет, на който не са опреснени база данните на навигацията, трудно ще лети където си поиска.

Ето тогава официално становище от една африканска страна:

Shade
Цитат(evanka @ 27/03/2022, 12:05) <{POST_SNAPBACK}>

Главен проблем на гражданската авиация на Русия е регулярната техническа поддръжка на самолетите. Русия разполага с около 860 пътнически и товарни самолета, от които 332 Boeing и 305 Airbus. За да летят тези самолети, е необходима доставка на сертифицирани резервни части, получавани директно от производителите, които се подменят на определен брой летателни часове. Тези части стават ембаргови за Русия, което означава, че преобладаващата част от самолетите на руската гражданска авиация предстои да бъдат трайно приземени. Може би на руснаците ще се наложи да възстановят производството на пътническите Туполев и Илюшин, които Русия отдавна не използва за външни полети, понеже не отговарят на световните стандарти по важни параметри. Преди 20 години тези самолети летяха до западноевропейски летища, обаче не ги допускаха до гейтовете заради наднормения шум, създаван от двигателите им, а ги паркираха далеч от сградите на летището и разтоварваха пътниците със стълби и автобуси.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.