Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Нацистки родилни домове
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Thursday Next
Майка ми и баща ми също искаха по-високи пенсии. Затова след промените оставиха държавната работа и минаха на свободна практика, всеки в своята област. Осигуряваха се на максимума през цялото време, сега си имат много прилични пенсии и се справят съвсем добре, да са живи и здрави. Не знам как не им е хрумнало да ходят по улиците и да зеят "Коооой ще ни даде паррриииии?", трябва да ги питам.
Rat_in_the_house
Имат още някоя седмица студено време. После ще стане страшно и страшното ще продължи до април. Размекнатата украинска кал, известна като "распутица" е погълнала не една армия. Като започнем от монголи, минем през Наполеон и стигнем до Хитлер.

Rat_in_the_house
От миналата седмица има нова мода-предлагат на наборниците, които вече имат 3 месеца служба, да се зачислят при кадровиците, но не срещу пари, а срещу това, че 1 месец служба ще се зачита за колкото им остава там до уволнение. След месец се уволняват като редовно отслужили.
wal
Цитат
Нарушаването на правата на човека със затварянето на границите за мъже под 60 години в Украйна също.

Ще се пробвам така да го обясня, никой от нашето поколение не знае що е това война.Свикнахме вече всички с правата си и ги смятаме за вечни.
По време на ВСВ в САЩ стигат до там, че затварят местните японци в лагери.По време на реална война правилата и правата са други.На мъжете годни да носят оръжие до 60 годишна възраст мястото им е в армията, а не при полите на жените си в бежанките лагери.
Хасан
Цитат(Rat_in_the_house @ 13/03/2022, 13:35) <{POST_SNAPBACK}>
От миналата седмица има нова мода-предлагат на наборниците, които вече имат 3 месеца служба, да се зачислят при кадровиците, но не срещу пари, а срещу това, че 1 месец служба ще се зачита за колкото им остава там до уволнение. След месец се уволняват като редовно отслужили.

Това къде? В Русия ли? Те може и една седмица да не изкарат.
Хасан
Цитат(Тарабас @ 12/03/2022, 21:42) <{POST_SNAPBACK}>
Ами да са плащали за високи пенсии. То не става само с искане.
Не може цяла една държава да се крепи само на мантрата, да се грижи са социално слабите.

Примерно един учител преди 15 години е работил за около 400 лева заплата? Ако се е пенсионирал тогава как да е плащал по-високи осигуровки? Заплатата му не е зависела от него. 292.gif Сега такива хора изнемогват, а най-голямата подигравка, че приравниха техните пенсии с пенсиите на чистачките заради минималната пенсия, която стана 430 лева с добавката.

Хасан
Цитат(Hartmann @ 12/03/2022, 21:48) <{POST_SNAPBACK}>
Възраждане не са управлявали, нямаме пример от тяхно управление.

БСП обаче са управлявали много пъти. Правителството на Луканов беше тяхно, на Беров - подкрепено от тях, на Жан Виденов беше тяхно, та чак до правителството но Орешарски, което също беше тяхно. По-високи пенсии, казваш? Ами резултатите им бяха точно обратните. smile.gif Като се почне от купонната система при Луканов и пенсиите от 3 долара на месец при Виденов и се стигне до слагането на Пеевски за шеф на ДАНС при Орешарски - всичко това може да го сътворят единствено и само същества с интелект отвъд клиничната идиотия.

Помня, помня аз Лукановата зима. Ама бяхме млади и вече имаше демокрация. Пътувахме където си искаме, че и бизнес правихме. На Беров правителство бе на Мултигруп, а при Виденов имаше хора които спечелиха заради курса на долара. И бяха около пет долара пенсиите, а не три.
Че какво му е на Пеевски? Млад преуспял мъж, може би най-младият богаташ в България по онова време. Значи има акъл. wink.gif
Хасан
Цитат(wal @ 13/03/2022, 17:57) <{POST_SNAPBACK}>
Ще се пробвам така да го обясня, никой от нашето поколение не знае що е това война.Свикнахме вече всички с правата си и ги смятаме за вечни.
По време на ВСВ в САЩ стигат до там, че затварят местните японци в лагери.По време на реална война правилата и правата са други.На мъжете годни да носят оръжие до 60 годишна възраст мястото им е в армията, а не при полите на жените си в бежанките лагери.

В САЩ до края на 60-те години на миналия век е имало расизъм. Защо ги даваш за пример?
Мъжете сами трябва да решат къде да отидат. Животът си е техен, а не на държавата.
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 12/03/2022, 22:10) <{POST_SNAPBACK}>
Майка ми и баща ми също искаха по-високи пенсии. Затова след промените оставиха държавната работа и минаха на свободна практика, всеки в своята област. Осигуряваха се на максимума през цялото време, сега си имат много прилични пенсии и се справят съвсем добре, да са живи и здрави. Не знам как не им е хрумнало да ходят по улиците и да зеят "Коооой ще ни даде паррриииии?", трябва да ги питам.

И се пенсионираха преди 15 години?
Всеки ли може да мине на свободна практика?
И това го пиша аз човек с десни убеждения. Какво остава лявомислещите.
Хасан
Цитат(Hartmann @ 11/03/2022, 20:32) <{POST_SNAPBACK}>
Не смятам, че се гъбарка, човека просто е с.... как да се изразя по-меко - със специални потребности в някои сфери и отношения. smile.gif

Донякъде си прав. Нека ти обогатя малко познанията ти по история. Пацифистките разбирания съществуват още в старите времена. Такива реакции са описани още в комедия на Аристофан, в която 2 героини решават да принудят мъжете си да сключат мир, като ги отлъчат дотогава от семейното ложе.
Първите пацифистки организации възникват през втората половина на XIX век сред интелектуалците във Великобритания и САЩ. Особено голямо разпространение това движение има през 1880-те и 1890-те години. По онова време в тези движения се вливат и хора със социалистическа ориентация. Оттогава пацифизмът е възприеман от лидерите на комунистическите движения като антиимпериализъм и те се стремят да привлекат пацифистите за идеите на комунизма.
След Втората световна война, особено след разработването на ядрени оръжия за масово поразяване, пацифистките движения се разрастват и въвличат широки маси хора. Съвременната проява на пацифизма включва движението на хипитата в края на 1960-те и началото на 1970-те години. Пацифизмът в САЩ се свързва най-вече с протестни действия срещу войната във Виетнам – изгаряне на военните книги, отказ на мобилизираните младежи да отидат във военните поделения и т.н.
Най-новите пацифистки организации са близки до левите политически кръгове и най-често си сътрудничат с екологическите организации – зелените.
Символ на принадлежност към пацифизма е знакът, изработен от лорд Бъртран Артър Уилям Ръсел – британски аристократ, философ, есеист, логик и математик, Нобелов лауреат, през 1950 г. Ръсел инциира провеждането на Първата пъгуошка конференция с минифеста си, подписан и от Алберт Айнщайн. За първи път Ръсел използва знака на пацифизма през 1958 г. Той е комбинация от семафорните знаци за буквите „N“ и „D“, началните букви на Nuclear Disarmament (ядрено разоръжаване).
Съществен принос в световното пацифистко движение имат Лев Толстой, Махатма Ганди и Джон Ленън. „Бащата на ядрената физика“ Нилс Бор категорично отказва да участва в проект Манхатън по ядрената програма на САЩ.
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 12/03/2022, 21:17) <{POST_SNAPBACK}>
Нарушаването на правата на човека със затварянето на границите за мъже под 60 години в Украйна също.

Това е известно още като мобилизация. Прави се по време на война. Повечето хора считат, че човек освен права, има и задължения.
Thursday Next
Преди 10. Не е кой знае каква голяма разликата. Ако бяха останали на държавна работа, щяха сигурно да се осигуряват допълнително, знам ли. Но и през ум нямаше да им мине да обикалят по улиците и да развяват руски знамена, настоявайки за немски пенсии.
Hartmann
Да ти кажа нещо по въпроса. Един от най-умните хора, живели някога и един от най-големите пацифисти е Алберт Айнщайн - оня, физика, който създава половината съвременна физика. Този човек е твърдо против оръжията и против войната. Но после, като вижда накъде отиват нещата по време на 2-рата световна, се съгласява да участва в създаването на американската атомна бомба. Толкоз по въпроса за пацифизма.
ЕксГорски
Цитат(wal @ 13/03/2022, 18:57) <{POST_SNAPBACK}>
.На мъжете годни да носят оръжие до 60 годишна възраст мястото им е в армията, а не при полите на жените си в бежанките лагери.

Wal, ти говориш за мъже. Това за Хасан не се отнася!
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 13/03/2022, 23:09) <{POST_SNAPBACK}>
Това е известно още като мобилизация. Прави се по време на война. Повечето хора считат, че човек освен права, има и задължения.

Когато те задължават да правиш неща, които застрашават здравето и живота ти, можеш да откажеш да ги изпълниш. Известно е като гражданско неподчинение.
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 14/03/2022, 01:00) <{POST_SNAPBACK}>
Когато те задължават да правиш неща, които застрашават здравето и живота ти, можеш да откажеш да ги изпълниш. Известно е като гражданско неподчинение.

Разбира се. Можеш да го направиш, стига да си понесеш последствията без да мрънкаш. Справка: Хенри Дейвид Торо.
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 13/03/2022, 23:13) <{POST_SNAPBACK}>
Преди 10. Не е кой знае каква голяма разликата. Ако бяха останали на държавна работа, щяха сигурно да се осигуряват допълнително, знам ли. Но и през ум нямаше да им мине да обикалят по улиците и да развяват руски знамена, настоявайки за немски пенсии.

Съгласен, не знаех, че има такива с руски знамена. Мисълта ми беше, че хора работили едно и също и произвеждали еднакво, но не по едно и също време, получават различни пенсии, което не е справедливо.
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 14/03/2022, 00:02) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се. Можеш да го направиш, стига да си понесеш последствията без да мрънкаш. Справка: Хенри Дейвид Торо.

Защо като Торо, като мога да напусна страната и да заживея другаде? neprichom.gif
Хасан
Цитат(Hartmann @ 13/03/2022, 23:34) <{POST_SNAPBACK}>
Да ти кажа нещо по въпроса. Един от най-умните хора, живели някога и един от най-големите пацифисти е Алберт Айнщайн - оня, физика, който създава половината съвременна физика. Този човек е твърдо против оръжията и против войната. Но после, като вижда накъде отиват нещата по време на 2-рата световна, се съгласява да участва в създаването на американската атомна бомба. Толкоз по въпроса за пацифизма.

Бомбандировките над Хирошима и Нагасаки слагат край на ВСВ, така че решението му има логика, макар и спорна. Нямам спомен обаче Айнщайн да е участвал във военни действия.
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 14/03/2022, 00:10) <{POST_SNAPBACK}>
Бомбандировките над Хирошима и Нагасаки слагат край на ВСВ, така че решението му има логика, макар и спорна. Нямам спомен обаче Айнщайн да е участвал във военни действия.

Това може да има нещо общо с факта, че е бил над 60 по време на ВСВ.
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 14/03/2022, 00:06) <{POST_SNAPBACK}>
Защо като Торо, като мога да напусна страната и да заживея другаде? neprichom.gif

Еми айде, събирай куфарите и тръгвай, какво само се жалваш как не искаш да воюваш. Направи най-после нещо.
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 14/03/2022, 00:23) <{POST_SNAPBACK}>
Еми айде, събирай куфарите и тръгвай, какво само се жалваш как не искаш да воюваш. Направи най-после нещо.

Чакай, още не са ни нападнали. Не се жалвам, а се чудя как може на никой да не му пука за тези украинци, които отиват насила на война.
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 14/03/2022, 00:22) <{POST_SNAPBACK}>
Това може да има нещо общо с факта, че е бил над 60 по време на ВСВ.

А по време на ПСВ на колко е бил?
Hartmann
Цитат(Хасан @ 14/03/2022, 00:38) <{POST_SNAPBACK}>
Чакай, още не са ни нападнали. Не се жалвам, а се чудя как може на никой да не му пука за тези украинци, които отиват насила на война.

Украинците защитават Украйна (така както финландците са защитавали Финландия и пр.). Къде видя украинци, които да са на фронта под дулото на автомати или с каквато и да било "вила на врата" аз не знам. Това са лично твое фантазии. В момента има около 2 милиона украинци, готови да воюват. Ти смяташ, че с някакви висши вселенски сили са ги задължили насила да се готвят за отразяване на фашистката агресия?
Хасан
Цитат(Hartmann @ 14/03/2022, 00:44) <{POST_SNAPBACK}>
Украинците защитават Украйна (така както финландците са защитавали Финландия и пр.). Къде видя украинци, които да са на фронта под дулото на автомати или с каквато и да било "вила на врата" аз не знам. Това са лично твое фантазии. В момента има около 2 милиона украинци, готови да воюват. Ти смяташ, че с някакви висши вселенски сили са ги задължили насила да се готвят за отразяване на фашистката агресия?

Ако не ги задължават да воюват, защо не им разрешават да напуснат страната? Дори да не ги карат насила на война, нарушават правата им и излагат на опасност живота и здравето им. Цивилни също загиват и биват ранявани. Ама нали е война, всичко е позволено. Даже и убийството на свой.

https://blitz.bg/svyat/stana-yasno-zashcho-...news872204.html
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 14/03/2022, 00:38) <{POST_SNAPBACK}>

Е то след като ни нападнат, ще е малко късно да се изсулиш, действай, докато още има време. Предлагам ти Коста Рика, там изобщо няма армия, таман като за тебе е.

Мен ми пука много за тези, които доброволно се включват в защитата на Украйна. А те са мнозинство.
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 14/03/2022, 01:01) <{POST_SNAPBACK}>
Е то след като ни нападнат, ще е малко късно да се изсулиш, действай, докато още има време. Предлагам ти Коста Рика, там изобщо няма армия, таман като за тебе е.

Мен ми пука много за тези, които доброволно се включват в защитата на Украйна. А те са мнозинство.

Ти ми предлагаш да отида в страна, която няма армия. Ами ако някой нападне Коста Рика? w00tbrows.gif

П.П. На 55 г. съм и не подлежа на мобилизация. Все пак ти благодаря, че си се загрижила за мен! thmbup.gif
Hartmann
Цитат(Хасан @ 14/03/2022, 01:01) <{POST_SNAPBACK}>
Ако не ги задължават да воюват, защо не им разрешават да напуснат страната? Дори да не ги карат насила на война, нарушават правата им и излагат на опасност живота и здравето им. Цивилни също загиват и биват ранявани. Ама нали е война, всичко е позволено. Даже и убийството на свой.

https://blitz.bg/svyat/stana-yasno-zashcho-...news872204.html

Нека да бъда пророк и за още нещо - 3-тата световна е практически неизбежна, при което ще се използва не само ядрено, но също и биологическо оръжиe. Та интересно ми стана - къда точно смяташ да се завреш? smile.gif
Хасан
Цитат(Hartmann @ 14/03/2022, 01:06) <{POST_SNAPBACK}>
Нека да бъда пророк и за още нещо - 3-тата световна е практически неизбежна, при което ще се използва не само ядрено, но също и биологическо оръжиe. Та интересно ми стана - къда точно смяташ да се завреш? smile.gif

Защо трябва да се завирам някъде? Всичко ще приключи бързо, едва ли ще остане време да се уплашим, така че съм спокоен. sunbathing.gif
Hartmann
Цитат(Хасан @ 14/03/2022, 01:14) <{POST_SNAPBACK}>
Защо трябва да се завирам някъде? Всичко ще приключи бързо, едва ли ще остане време да се уплашим, така че съм спокоен. sunbathing.gif

хахахах laughing.gif разсмя ме искрено. Желая ти успех.
Shade
Цитат(Хасан @ 13/03/2022, 16:14) <{POST_SNAPBACK}>

Бързо, колко бързо? Някой планираше всичко да приключи за 48 часа, но ето че продължава вече трета седмица...
Rat_in_the_house
До 55 ако си бил редник.
Средния състав е до 60, висшия-до 65.
Повишиха възрастите преди няколко години.
wal
Цитат(Хасан @ 13/03/2022, 19:20) <{POST_SNAPBACK}>
В САЩ до края на 60-те години на миналия век е имало расизъм. Защо ги даваш за пример?
Мъжете сами трябва да решат къде да отидат. Животът си е техен, а не на държавата.

Това ли е новата версия на .."а, вие защо биете негрите"!? laugh.gif
Мъжът сам трябва да реши къде да отиде, ако е отгледан например от животни(Маугли) в джунглата, гората, планината без помоща на обществото и държавата.Дори и в първобитните общества на мъжете работата е била да защитават рода, племето, общността от всякакви опасности.Сетя ли се за някое по разбираемо за теб обяснение непременно ще пиша.
Хасан
Цитат(Rat_in_the_house @ 14/03/2022, 02:05) <{POST_SNAPBACK}>
До 55 ако си бил редник.
Средния състав е до 60, висшия-до 65.
Повишиха възрастите преди няколко години.

Да, зная.
Хасан
Цитат(wal @ 14/03/2022, 10:08) <{POST_SNAPBACK}>
Това ли е новата версия на .."а, вие защо биете негрите"!? laugh.gif
Мъжът сам трябва да реши къде да отиде, ако е отгледан например от животни(Маугли) в джунглата, гората, планината без помоща на обществото и държавата.Дори и в първобитните общества на мъжете работата е била да защитават рода, племето, общността от всякакви опасности.Сетя ли се за някое по разбираемо за теб обяснение непременно ще пиша.

Не, САЩ не е държава за пример в това отношение дори и сега. Полицейска държава е.

Аха, разбрах логиката. Значи щом съм отгледан в България значи съм длъжен да дам живота си за нея, ако се наложи. Това, че майка ми и баща ми са работили за смешни заплати и са плащали данъци, няма никакво значение. Това, че и аз съм изсипал един куп пари в държавния бюджет също е малко. Ако се наложи и живота трябва. Е, аз пък него не го давам. Няма съразмерна престация. Обществото няма ако се наложи да загине заради мене.
Хасан
Цитат(Shade @ 14/03/2022, 01:21) <{POST_SNAPBACK}>
Бързо, колко бързо? Някой планираше всичко да приключи за 48 часа, но ето че продължава вече трета седмица...

Ако сега взема да мисля колко време ще трае ядрената война, която предстои, ще си наруша рахатлъка. Затова приемам, че ще приключи бързо и няма да се мъчим. sunbathing.gif
Hartmann
Цитат(Хасан @ 14/03/2022, 11:23) <{POST_SNAPBACK}>
Ако сега взема да мисля колко време ще трае ядрената война, която предстои, ще си наруша рахатлъка. Затова приемам, че ще приключи бързо и няма да се мъчим. sunbathing.gif

Представата ти, че 7 милиарда души ще умрат за броени секунди/минути - е затрогваща и показва, че вярно съм те преценил. smile.gif

Нека бъда още малко пророк - първо ще бъдат разменени ядрени удари със съвсем малък, тактически ядрен заряд, няма да се зачаткат още в началото с големите стратегически ракети. Така че агонията ще е доста дълга. Но като знам качеството на матр'яла, това ме устройва напълно. smile.gif
Бай Ганьо
....
Хасан
Цитат(Hartmann @ 14/03/2022, 12:00) <{POST_SNAPBACK}>
Представата ти, че 7 милиарда души ще умрат за броени секунди/минути - е затрогваща и показва, че вярно съм те преценил. smile.gif

Нека бъда още малко пророк - първо ще бъдат разменени ядрени удари със съвсем малък, тактически ядрен заряд, няма да се зачаткат още в началото с големите стратегически ракети. Така че агонията ще е доста дълга. Но като знам качеството на матр'яла, това ме устройва напълно. smile.gif

Пак не си ме разбрал. Опитах се да обясня, че приемам, че един от първите ядрени удари ще е срещу България и аз лично няма да се мъча много. Не е сигурно че ще стане точно така, даже е малко вероятно.
Те няма да умрат всичките седем милиарда. Ще има оцелели, поне за известно време.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 14/03/2022, 13:03) <{POST_SNAPBACK}>
Всичко ще приключи бързо, едва ли ще остане време да се уплашим.

Пак не си ме разбрал.

Не е сигурно... даже е малко вероятно... Ще има оцелели...

Може би ти не разбираш самият себе си?
Хасан
Цитат(Hartmann @ 14/03/2022, 14:45) <{POST_SNAPBACK}>
Може би ти не разбираш самият себе си?

Когато един човек иска да е спокоен, приема благоприятен за него вариант, когато нещата не зависят от него. Този, който не иска, прави обратното.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 14/03/2022, 15:27) <{POST_SNAPBACK}>
Когато един човек иска да е спокоен, приема благоприятен за него вариант, когато нещата не зависят от него. Този, който не иска, прави обратното.

А, ясно. Тогава ето ти прогноза лично за тебе и цялата ти рода - всички ще се окажете точно в епицентъра на ядрен взрив и протоните ви ще се разхвърчат за около една стохилядна от секундата. Надявам се да си доволен. smile.gif
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 14/03/2022, 02:05) <{POST_SNAPBACK}>
П.П. На 55 г. съм и не подлежа на мобилизация. Все пак ти благодаря, че си се загрижила за мен! thmbup.gif

Е в такъв случай за какво беше цялото тръшкане? Не искам, та не искам да воювам. И без това никой няма да те кара, спокойно можеш да спреш да го повтаряш.
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 14/03/2022, 01:40) <{POST_SNAPBACK}>
А по време на ПСВ на колко е бил?

Ти да не би да нямаш Гугъл? Или поне калкулатор?
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 14/03/2022, 21:25) <{POST_SNAPBACK}>
Е в такъв случай за какво беше цялото тръшкане? Не искам, та не искам да воювам. И без това никой няма да те кара, спокойно можеш да спреш да го повтаряш.

Това тръшкане ли е? "Не се жалвам, а се чудя как може на никой да не му пука за тези украинци, които отиват насила на война."
Хасан
Цитат(Hartmann @ 10/03/2022, 15:12) <{POST_SNAPBACK}>
Руснаците не са враг на никого, те са туристи- пешаци:

Това ми прилича на тактика. Масово руските войници се предават и така ангажират част от украинската армия да ги охранява. Освен това трябва и да ги хранят. Абе нещо като игра на табла, когато единият има много бити пулове и задръства мястото на другия играч. На такова нещо ми мяза. laugh.gif
wal
Как разбра, че на никого не му пука?Аз например им се възхищавам.
За насилието ще се опитам да го обясня така.Ако ми вдигнат с "паяка" колата, щото съм я паркирал, където си поискам или където са ми прошепнали звездите и след това ме накарат да плащам, насилие ли е!?
Hartmann
Цитат(Хасан @ 14/03/2022, 22:57) <{POST_SNAPBACK}>
Това тръшкане ли е? "Не се жалвам, а се чудя как може на никой да не му пука за тези украинци, които отиват насила на война."

Къде са доказателствата, че отиват "насила"? smile.gif Точно обратното - дори милионери, тв и спортни украински звезди, декларират, че ще защитават Украйна до последна капка кръв. Последно такова изявление видях от световните шампиони по бокс Усик и Кличко.
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 14/03/2022, 23:57) <{POST_SNAPBACK}>

Айде да не увърташ, а? Твоят рефрен е "Аз не искам да воювам", повторено многократно. Как от това трябва да се досещаме че всъщност казваш "Много ми пука за украинците", не е ясно.
Отивали насила, трънки. Ей Буитенландера да ти разкаже защо не може да евакуира тъста и тъщата.

Ето ти тука, да прочетеш малко за "насилата".

https://www.politico.eu/article/ukraine-spo...r-fight-russia/
Hartmann
Цитат(Бай Ганьо @ 14/03/2022, 12:12) <{POST_SNAPBACK}>
....

Ко стана, Ганьо, да не изгуби дар-слово? smile.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.