Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Нацистки родилни домове
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Хасан
Цитат(wal @ 14/03/2022, 23:14) <{POST_SNAPBACK}>
Как разбра, че на никого не му пука?Аз например им се възхищавам.
За насилието ще се опитам да го обясня така.Ако ми вдигнат с "паяка" колата, щото съм я паркирал, където си поискам или където са ми прошепнали звездите и след това ме накарат да плащам, насилие ли е!?

Ами на никого не му пука. Дай линк някой някъде да протестира или недоволства срещу нарушаване на човешките права на мъжете в Украйна. Имаше един случай, мъж се скрил в багажника в опит да премине границата с Полша.
Това с паяка не го разбрах. Мъжете не желаят да живеят в Украйна, но не им се дава тази възможност. Сякаш са крепостни селяни.
Хасан
Цитат(Hartmann @ 15/03/2022, 09:35) <{POST_SNAPBACK}>
Къде са доказателствата, че отиват "насила"? smile.gif Точно обратното - дори милионери, тв и спортни украински звезди, декларират, че ще защитават Украйна до последна капка кръв. Последно такова изявление видях от световните шампиони по бокс Усик и Кличко.

Щом не могат да минат границата и подлежат на задължителна мобилизация да не би да е доброволно? w00tbrows.gif
Ами разбира се, жадни са за слава. Естествено няма да отидат на първа линия.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 15/03/2022, 12:40) <{POST_SNAPBACK}>
Щом не могат да минат границата и подлежат на задължителна мобилизация да не би да е доброволно? w00tbrows.gif
Ами разбира се, жадни са за слава. Естествено няма да отидат на първа линия.

Знам, че не си полагал военна клетва, но някои са. Нарушаването и е тежко престъпление и се квалифицира наравно с държавната измяна, а по време на война наказанията са доста тежки, както се досещаш. Разбира се, винаги има малодушни същества, но на 99% от украинците не им се налага да нарушават закона.
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 15/03/2022, 09:45) <{POST_SNAPBACK}>
Айде да не увърташ, а? Твоят рефрен е "Аз не искам да воювам", повторено многократно. Как от това трябва да се досещаме че всъщност казваш "Много ми пука за украинците", не е ясно.
Отивали насила, трънки. Ей Буитенландера да ти разкаже защо не може да евакуира тъста и тъщата.

Ето ти тука, да прочетеш малко за "насилата".

https://www.politico.eu/article/ukraine-spo...r-fight-russia/

Писах по принцип, а не за мен конкретно. "Когато те задължават да правиш неща, които застрашават здравето и живота ти, можеш да откажеш да ги изпълниш. Известно е като гражданско неподчинение."

Който иска да воюва, никой не го спира. Тези, които не искат, обаче ги арестуват.

https://dariknews.bg/novini/sviat/arestuvah...moldova-2302322

Хасан
Цитат(Hartmann @ 15/03/2022, 12:44) <{POST_SNAPBACK}>
Знам, че не си полагал военна клетва, но някои са. Нарушаването и е тежко престъпление и се квалифицира наравно с държавната измяна, а по време на война наказанията са доста тежки, както се досещаш. Разбира се, винаги има малодушни същества, но на 99% от украинците не им се налага да нарушават закона.

Опитвах се да продаваш на краставичар краставици, а не си много наясно със законите.
Полагал съм военна клетва през далечната 1984 г. , но тогава България беше тоталитарна държава. Ако откажех, щях да вляза в затвора. Не съм имал избор. Неполагането й, не беше тежко престъпление, но и пет години затвор не са малко. Освен това осъждан ли си веднъж, нямаш бъдеше.
Всъщност и самото полагане беше пародия. Правехме се, че се подписваме на клетвеният лист, а всъщност се бяхме подписали предния ден.
Значи карат те насила да положиш клетва и после ако я нарушиш си изменник. w00tbrows.gif

Горното важи с още по-голяма сила за руските войници.
Хасан
Цитат(Hartmann @ 14/03/2022, 15:57) <{POST_SNAPBACK}>
А, ясно. Тогава ето ти прогноза лично за тебе и цялата ти рода - всички ще се окажете точно в епицентъра на ядрен взрив и протоните ви ще се разхвърчат за около една стохилядна от секундата. Надявам се да си доволен. smile.gif

Да, много. Благодаря ти! Да се връща и на теб и цялата ти рода! smile.gif
Hartmann
Цитат(Хасан @ 15/03/2022, 12:58) <{POST_SNAPBACK}>
Полагал съм военна клетва през далечната 1984 г.

406.gif Дърто, тебе няма да те извикат в армията, дори да станат три световни войни едновременно. Не бой се, никой не кара зомбита да ходят на война. Това, разбира се не значи, че няма да пострадаш. smile.gif
Хасан
Цитат(Hartmann @ 15/03/2022, 13:39) <{POST_SNAPBACK}>
406.gif Дърто, тебе няма да те извикат в армията, дори да станат три световни войни едновременно. Не бой се, никой не кара зомбита да ходят на война. Това, разбира се не значи, че няма да пострадаш. smile.gif

Аз това го писах вече, че не подлежа на мобилизация. Не се притеснявам за себе си. Офицерите обаче подлежат на тази възраст. Мисълта ми беше затова, че никой не му пука за мъжете в Украйна, които нямат право да напуснат страната. Ако бях украинец и аз щях да съм на този хал.
Нали се разбрахме как ще "пострадаме" и двамата. laugh.gif
vayu
Цитат(Хасан @ 15/03/2022, 13:02) <{POST_SNAPBACK}>
Мисълта ми беше затова, че никой не му пука за мъжете в Украйна, които нямат право да напуснат страната. Ако бях украинец и аз щях да съм на този хал.

На мен остави,че не ми пука,ама съм на мнение,че трябва да ги разстрелват на място при опит да напуснат държавата! animatedwink.gif
Хасан
Цитат(vayu @ 15/03/2022, 19:08) <{POST_SNAPBACK}>
На мен остави,че не ми пука,ама съм на мнение,че трябва да ги разстрелват на място при опит да напуснат държавата! animatedwink.gif

Защо да хабят куршумите? Да им прерязват гърлата и на прасетата. Жените и децата им пък да ги продадат в робство... А, то робство отдавна няма, че и смъртно наказание също. Време е да ги въведем обратно.

Напомняш ми на Георгий Жуков.
Shade
Цитат(Хасан @ 15/03/2022, 10:36) <{POST_SNAPBACK}>
Защо да хабят куршумите? Да им прерязват гърлата и на прасетата. Жените и децата им пък да ги продадат в робство... А, то робство отдавна няма, че и смъртно наказание също. Време е да ги въведем обратно.

Напомняш ми на Георгий Жуков.

И това не е добро решение. Най-правилно е да ги бесят публично и да не ги свалят от въжето. Та да висят и да се полюшват на вятъра за назидение на онези, които имат нужда от поука.
Хасан
Цитат(Shade @ 15/03/2022, 19:54) <{POST_SNAPBACK}>
И това не е добро решение. Най-правилно е да ги бесят публично и да не ги свалят от въжето. Та да висят и да се полюшват на вятъра за назидение на онези, които имат нужда от поука.

Значи идваш си да видиш родата в България и пепел ми на устата тогава започне война и хайде Shade на фронта. Не щеш ли? Ще те обесим за назидание. Това устройва ли те, защото мене не. unsure.gif
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 14/03/2022, 21:26) <{POST_SNAPBACK}>
Ти да не би да нямаш Гугъл? Или поне калкулатор?

Тогава знаеш какъв млад мъж е бил Айнщайн по време на ПСВ. Възрастта не му е пречела да воюва.
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 15/03/2022, 23:41) <{POST_SNAPBACK}>
Тогава знаеш какъв млад мъж е бил Айнщайн по време на ПСВ. Възрастта не му е пречела да воюва.

Е млад, млад, гонел е 40-те вече. Ако се сетиш и къде е бил по това време, и чий гражданин е бил, ще си отговориш съвсем сам на въпроса защо не е воювал.
Shade
Цитат(Хасан @ 15/03/2022, 13:39) <{POST_SNAPBACK}>
Значи идваш си да видиш родата в България и пепел ми на устата тогава започне война и хайде Shade на фронта. Не щеш ли? Ще те обесим за назидание. Това устройва ли те, защото мене не. unsure.gif

Най- ме устройва да видя как някой тълкува буквално. grin.gif
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 15/03/2022, 22:54) <{POST_SNAPBACK}>
Е млад, млад, гонел е 40-те вече. Ако се сетиш и къде е бил по това време, и чий гражданин е бил, ще си отговориш съвсем сам на въпроса защо не е воювал.

Между 35 и 39 години е бил. Идеално време да воюваш. Вече си създал поколение, че децата ти са и малко поотраснали, чудесно време да умреш. Защо ли не го е направил? w00tbrows.gif

Не се сещам. neprichom.gif През 1913 г. Айнщайн се завръща в Политехническия институт в Цюрих, а през 1914 г. заминава за Германия. Между 1914 и 1933 г. е директор на института по физика „Кайзер Вилхелм“ в Берлин.
Понеже е бил директор ли? neprichom.gif
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 15/03/2022, 23:13) <{POST_SNAPBACK}>
Между 35 и 39 години е бил. Идеално време да воюваш. Вече си създал поколение, че децата ти са и малко поотраснали, чудесно време да умреш. Защо ли не го е направил? w00tbrows.gif

Не се сещам. neprichom.gif През 1913 г. Айнщайн се завръща в Политехническия институт в Цюрих, а през 1914 г. заминава за Германия. Между 1914 и 1933 г. е директор на института по физика „Кайзер Вилхелм“ в Берлин.
Понеже е бил директор ли? neprichom.gif

Понеже е бил швейцарски гражданин.
Хасан
Цитат(Shade @ 15/03/2022, 23:06) <{POST_SNAPBACK}>
Най- ме устройва да видя как някой тълкува буквално. grin.gif

Има и такива, които си го мислят. Радвам се, а и не се учудвам, че не си от тях.
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 15/03/2022, 23:16) <{POST_SNAPBACK}>
Понеже е бил швейцарски гражданин.

Но и немски е бил по това време, по-късно се отказва. Могъл е да стане доброволец.
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 16/03/2022, 00:17) <{POST_SNAPBACK}>
Но и немски е бил по това време, по-късно се отказва. Могъл е да стане доброволец.

Могъл е, но не е. Не разбирам какво се опитваш да съобщиш с тия безкрайни локуми. Аз ти обяснявам защо не е мобилизиран. А ти ме питаш що не е станал доброволец. Ми питай него най-добре.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 15/03/2022, 22:41) <{POST_SNAPBACK}>

Бе нали ти казах, че е бил върл пацифист до средата на 2-рата световна. smile.gif Ти си даже по-зле отколкото си представях.

Хасан
Цитат(Thursday Next @ 15/03/2022, 23:31) <{POST_SNAPBACK}>
Могъл е, но не е. Не разбирам какво се опитваш да съобщиш с тия безкрайни локуми. Аз ти обяснявам защо не е мобилизиран. А ти ме питаш що не е станал доброволец. Ми питай него най-добре.

Ставаше въпрос защо не е воювал и щом не е станал доброволец, вероятно не му харесва да воюва.

Хасан
Цитат(Hartmann @ 15/03/2022, 23:35) <{POST_SNAPBACK}>
Бе нали ти казах, че е бил върл пацифист до средата на 2-рата световна. smile.gif Ти си даже по-зле отколкото си представях.

Той до края на живота си е бил пацифист. Ти ли ще ми даваш информация за Айнщайн. smile.gif Надценяваш се. smile.gif
Не участва в проекта Манхатън в Лос Аламос, а за атомните бомби над Хирошима и Нагазаки научава от вестниците. Дали не е бил пацифист и тогава?
Hartmann
Цитат(Хасан @ 15/03/2022, 23:42) <{POST_SNAPBACK}>
Той до края на живота си е бил пацифист. Ти ли ще ми даваш информация за Айнщайн. smile.gif Надценяваш се. smile.gif
Не участва в проекта Манхатън в Лос Аламос, а за атомните бомби над Хирошима и Нагазаки научава от вестниците. Дали не е бил пацифист и тогава?

Обратното е - продължавам да те надценявам. smile.gif

Айщайн вижда на какво са способни нацистите. Изплашва се здраво и бяга в Америка. Той е човекът, който обръща внимание на американския президент, че нацистите е възможно скоро до направят Бомбата, затова американците трябва да побързат. И помага с разработването й. По-късно той пак изпада в обичайният си пацифизъм (когато опасността вече е отминала) и започва да съжалява, че е участвал в тая история. Така става с пацифистите, независимо колко добри учени са. smile.gif

biggeorge
За да различиш кои войници са украинци и кои руснаци гледай дали имат жълти ленти на ръцете.
Ако имат жълти ленти - значи са украинци от "Десен сектор".
Glo
Цитат(wal @ 11/03/2022, 23:28) <{POST_SNAPBACK}>
lati 1960 ми липсва в тази тема.Някой знае ли нещо за този колега!?

rolleyes.gif

Thursday Next
laughing.gif Ама той Лати не е баннат. Може да си пише, но само на едно място. Ма не ще. Манастирът тесен за мойта душа е, дет рекъл поетът.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.