Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Олио-френия!
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
biggeorge
Направих тема за истерията за олио, но текста е прекалено дълъг за форума.
Ако на някой му се чете - ето линк.
Приложил съм и доказателства. w00tbrows.gif
Ще задам само въпросите си:
Някой пита ли се как стигнехме дотук?
Поне един от вас?
И как ли ще свърши всичко това?
292.gif
Бай Ганьо
Ако това ще те успокои на запад и не само са същите олигофрени.

https://youtu.be/MW4d8_LLYp8

Rat_in_the_house
Пшеницата се сее октомври месец...т.е. вече е засята и проблемът при нея стои с прибирането на реколтата, ако войната в Украйна и особено санкциите срещу Русия продължат до юли. Възможно е да има някакво презастраховане в момента, но засега поне, по отношение на пшеницата, нещата са чиста спекула.
Със слънчогледа и царевицата обаче има реален риск, защото те се сеят през пролетта. И двете са силажни култури освен това. Няма страна в Черноморския басейн, заплашена от глад заради недостиг на зърнени култури. В останалата част на света обаче и особено в Африка, това въобще не е така.
Мнозина не разбират повсеместната негативна реакция срещу тази война и моменталната реакция със санкции срещу Русия. Отдават го на някаъв американски заговор, конспирация срещу Русия и пр. А истината далеч по-проста- след Втората световна никой никъде по света не си беше позволявал да започне война, застрашаваща толкова пряко и директно световната верига за хранителни доставки. При нарушаването и, освен финансовите загуби, под пряка заплаха от глад се очаква да попаднат минимум 700-800 милиона човека, което ще постави началото на нова серия войни, нестабилност и бедност. Нещо, за преодоляването на което светът се бори в последните 40-50 години и постигна немалки резултати. Именно това налага Русия да бъде наказана бързо и сурово за това хулиганство.
Тарабас
Не разбирам тези излишни драми покрай олиото. Явно има хора, които потребяват много олио и просто са имали нужда да се наредят и да си купят.

Хора без потребности в областта на олиопотреблението няма нужда толкуз да се набират на мускули.
Питето
Ами то, някои така и няма да поумнеят и ще плащат. Миналата седмица се опитаха да пробутат същия номер на шофьорите с горивата, ама "греда", нямаше опашки по бензиностанциите... и бензина/нафтата така и не го докараха спекулативно до три лева за литър. Хем сериозно "подгряваха" трите лева по тАлАвизията с разни експерти и петролни търговци и новини от борсите, ама шофьорите се оказаха достатъчно поумнели.

При олиото обаче, явно средно-статистическия-купувач няма акъл като за шофьорска книжка и му пробутаха прескъпо олио. Аха, България е сериозен световен износител на слънчоглед... ма ти трябва акъл и малко памет. Преди няколко години дори си бяхме счупили собствения рекорд по износ на слънчоглед. animatedwink.gif
нищ по дух
Цитат(Бай Ганьо @ 13/03/2022, 19:16) <{POST_SNAPBACK}>
Ако това ще те успокои на запад и не само са същите олигофрени.

https://youtu.be/MW4d8_LLYp8

Ама тук е за друго. Когато има намаление до 80 процента от цената ще се избият. Подобно нещо е и на североизток от нас:

https://youtu.be/8prteB1qgd0

https://youtu.be/sGL_-q6P3Ao

https://youtu.be/EMMfml0tPe4
нищ по дух
Цитат(biggeorge @ 13/03/2022, 18:00) <{POST_SNAPBACK}>
Направих тема за истерията за олио, но текста е прекалено дълъг за форума.
Ако на някой му се чете - ето линк.
Приложил съм и доказателства. w00tbrows.gif
Ще задам само въпросите си:
Поне един от вас?
И как ли ще свърши всичко това?
292.gif

Това тук не знам от кога е, но щом го показват днес, сигурно е от тези дни и не е в България:
Тарабас
Цитат(нищ по дух @ 13/03/2022, 19:43) <{POST_SNAPBACK}>
Това тук не знам от кога е, но щом го показват днес, сигурно е от тези дни и не е в България:

Аз питам, човек с толкова кръпки по панталоните от къде е намерил пари за толкова олио?
Поставено лице? На кого пере парите този сиромах?
Няма ли кой да помогне на тези бедни хора?
Тарабас
Не ми харесва как обиждаш бедните хора. Едно илио им е останало, а вие ги погнахте и им се подигравате два дена.
evanka
Количествата складирани олио и брашно са един вид антидот срещу стреса, предизвикан от неясната ситуация около бъдещето.
Както тоалетната хартия преди 2 години.
Да става каквото щЕ, нали си имам олио/ тоалетна хартия ...

Аз отдавна съм на мнение, че лошото здраве на българите се дължи на прекалената употреба на слънчоглед ...
А сега като са купили тези стекчета, ще трябва и да ги изпият ...
evanka
Цитат(Rat_in_the_house @ 13/03/2022, 18:23) <{POST_SNAPBACK}>
В останалата част на света обаче и особено в Африка, това въобще не е така.
При нарушаването и, освен финансовите загуби, под пряка заплаха от глад се очаква да попаднат минимум 700-800 милиона човека, което ще постави началото на нова серия войни, нестабилност и бедност.

Нали Африка е новата сфера на влияние на Русия.
Путин там е считан за месия. Чакат го да установи мир и ред за да могат веднъж завинаги да изритат западния колониалист.
Та викаш щели да умрат 800 млн души в Африка. Дано някой успее да им обясни от къде идва проблема им.
biggeorge
Според мен хората се опитват да се презапасят.
Смятат, че олиото ще стане 9-10 лева и искат да си купят колкото могат повече на най-ниската възможна цена.
Питето
Виноват, че баламите се бият по опашки да си дават парите за глупости... az takovata.gif
Питето
Утре ще снимам пред Метро количките нЕкой дето зарежда ресторант, качвам снимката у фейсбук и почваме презапасяването с... примерно с ориз или брашно или там квото има повечко в количката. Ма трябва да е нЕкой основен продукт, дето баламите го знаят. То, ако беше по-топло, може нЕкой да организира и една нощна опашка със записване и преброяване, като навремето за цветни телевизори. Сума народ ще си стопли сърцето с приказки за хубавото "едно време". bg.gif
biggeorge
Сега установих, че България е на 7 място по производство на слънчоглед в света. malii.gif
А най-големите производители в света в момента се замерят с бомби.
World Sunflower Production by Country
И въпреки това в България има достатъчно слънчоглед, а цената на олиото гони рекорди.
biggeorge
За какво му е толкова олио на този индивид?
Онзи ден видях същия тип хора да изкупуват същото количество олио.
Точно две колички.
Защо?
biggeorge
Ако, не дай си боже, започне ядрена война, олиото, брашното и тоалетната хартия няма да помогнат с нищо на никого.
biggeorge
На никого в Европа не му пука за Африка.
Африка е боклукчийското кошче на света.
biggeorge
Черният петък в Америка и потребителската истерия в България са две съвсем различни неща.
Тук се редят пенсионери, за които всяко левче е ценно.
Според мен потребителите в Америка се чудят къде да си изхарчат парите.
Питето
Това твоята гледна точка. Иначе САЩ пращат доста храна като помощи, че и други неща. Лека подсказка, навремето, САЩ изсипваха пшеница в морето за да държат цената. Простотия някаква на нЕкой тамошен чиновник или глупак "някъде на високо", и му нашокаха канчето, щото са капиталисти и мразят да губят готова стока, и от години насам вместо в морето, зърното отива в Африка. Ефекта е същия по борсите, само дето у африканско измират по-малко хора.
Да, знам, САЩ са виновни за всичко, дори за рептилите, обаче точно за това "плачеш на погрешния гроб". А дето се изсипва боклука в Африка, то е щото тамошните са по-подкупни. Иначе у африканско са сред кандидатите за "следващ Китай". Точно както Китай беше кандидат за "следващата Япония". Имат ресурси за изкопаване, акъл нямат, близо са до основен пазар (ЕС), знаят какво е глад и война, мечтаят за САЩ и Европа. Абе точно САЩ нямат файда да затрият Африка, щото се явява конкурент на Китай, а китайците взеха да замислят простотии напоследък, та си трябва конкуренция, да се охлаждат мераците на комунистите във властта.
Thursday Next
Дотук се стига с безкритично потребление на боклучави медии и нежелание да разбереш някои основни принципи, върху които почива икономиката. Човек става податлив на всякакви внушения, някой от чиливизура му каже, че ей сега ще стане страшно и цените на X, Y или Z ще скочат до небето, и гледай какво става. Разигравали са се грозни сцени, виждам. Тука е спокойно, никой не се презапасява, има достатъчно по магазините, цената си е тази, най-много да е мръднала с 4-5 цента. И между другото - слънчогледовото олио е на същите цени като рапичното и фъстъченото. Наличието на алтернативи изглежда също има значение.
biggeorge
Това не е моята гледна точка.
Аз говоря за боклук, който страни от ЕС изнасят за Африка и Азия.
REVEALED: THE EU COUNTRIES USING THE REST OF THE WORLD AS A DUMPING GROUND
ЕксГорски
Цитат(biggeorge @ 13/03/2022, 23:29) <{POST_SNAPBACK}>
Аз говоря за боклук, който страни от ЕС изнасят за Африка и Азия.

Ти говориш за неща, от които хал хабер си нямаш!
Да си ходил в Африка?
evanka
Цитат(biggeorge @ 13/03/2022, 21:45) <{POST_SNAPBACK}>
На никого в Европа не му пука за Африка.
Африка е боклукчийското кошче на света.

Напротив, пука им. Нарича се сфери на влияние. Доставят ценни метали, уран ...
Ако африканците обеднеят много, ще напират на север към нас, а ние нямаме интерес това да става.
И започнаха да не ни искат боклуците, и на тях им се живее като нас.
Rat_in_the_house
Това въобще не е вярно. Имат огромен потенциал, но за съжаление възможностите им за производство на храна са силно ограничени. Африканските петрол и газ се очаква да заместят руския на европейския пазар. Редица суровини за европейската промишленост идват от там. Тепърва ще се развиват енергийни мощности, основани на слънчева енергия и водород. Суровините, нужни за батерии, основно са си внос от там. Вярно е, че като по-бедни, са по-корумпирани. Това е решим проблем. Просто нещата са във верига. Всички си реализират свръхпроизводството на храни там. Това с днешна дата почти им реши проблема с глада. Като спрат да са гладни, ще започнат да мислят за образование. После ти е ясно какво следва за икономиката...
Rat_in_the_house
Ехаааа...ти ако започнеш да я четеш по-сериозно тая статистика (ама не както рогатия евнгелието), бая неща ще вземат да ти станат ясни. wavetowel2.gif
Rat_in_the_house
Хибридни атаки са това.
Провеждат се лесно в бедни държави с лошо управление, където лесно могат да се внедряват агенти и където има голяма маса немислещи хора.
Искаме или не, във война сме. Не я започнахме ние. Това е просто едно от проявленията и.
The_Purifier
Цитат(Rat_in_the_house @ 14/03/2022, 01:59) <{POST_SNAPBACK}>
Хибридни атаки са това.
Провеждат се лесно в бедни държави с лошо управление, където лесно могат да се внедряват агенти и където има голяма маса немислещи хора.
Искаме или не, във война сме. Не я започнахме ние. Това е просто едно от проявленията и.

Какви са тези конспирации?
The_Purifier
Аз си взех две шишета на цена 5,60. Не чаках на опашка, а и нямаше с кой да се сбия. Голяма скука.
Glo
при бойко борисов опашките бяха на гръцката граница за почивки в гърция, при кирчо тъпото и кокорчо опашките са за олио laugh.gif все сме в опашка деееба
Quaker between your quarks
С тихи стъпки,
в тихата тъма,
в твоят дом,
с подлост,
ще се озова.

В килерът ти,
ще се промъкна,
Калиакра олиото,
да отмъкна ! laugh.gif
wal
Цитат

Нали някои искахте на живо да си спомните колко хубаво беше при социализЪма.
Гоше, ти със захар зареди ли се вече!?И тоалетната хартия да не забравиш!!
Уискито е скъпо, и само да го гледам ми се допива.

Оня ден гледам скъпо олио........ rolleyes.gif
В трудните ситуации се раждат добрите решения ! Дън Сяо Пин !

Бе мен вкъщи, кат ми е 960 лева тока, че то олиото без пари ми се види.

Rat_in_the_house
След кримско-донбаската епопея на Путин, Русия започна да въвежда някои странни ограничения, каквито не беше имало от времето на соца. Една от тях бяха забраните за напускане на страната на висши държавни служители и тези от разузнаването. Това стана причина за доста продажби на имоти по черноморието у нас. Оказа се, че половината ГРУ си е накупило апартаменти тук. Путин се усети, ама късно. Макар да бяха купени на името на някой дядо/баба, спешната им продажба беше ясен показател с какво си имаме работа. Разбира се, това доведе до рязко забавяне в дейността на проруските партии у нас. С днешна дата сал един Копейкин е остал на фронта. БСП вегетират с някакви проруски позиции по отделни въпроси, но вече не са фактор. Много често от това време натам взеха да "горят" и руски шпиони. Веригите от хора очевидно се пропукаха-хората ги няма.
Днес забранили на служителите на Роскосмос да излизат. Анулират им международните паспорти. Същото вероятно предстои за заетите в ИТ сектора. А в Рсия си беше доста комфортно да живееш, ако работиш за чужда фирма, плащаща ти в твърда валута.
Много се притеснявам да не съм гей.

Алла Пугачова ми е по неприятна от Путин.

А Филип Киркоров ? Къв мъж си ти бее ! Какво работиш ?
Ни багерист, ни шлайфист, ни антифриз ! Евгени Минчев, зареден с падежей ! angry.gif
Народа а прос, а поета няма кой да оцени, и нарцисът линее. animatedwink.gif
Технеций. колко е поскъпнал ? И не че е поскъпнал технеций. Америкаю има 17 билиона кредити, които иска да обезцени , частично поне. А технеций е репер, жалон, щото го няма в природата, както блок чейн технологията я няма.

Пепеляшка я няма, щото е идея, идея за красивото, невинното и непорочното.
Няма я, не съществува, и за това може да е виртуален еталон, на недостъпното красиво. cool.gif
Thursday Next
Цитат(Quaker between your quarks @ 14/03/2022, 21:09) <{POST_SNAPBACK}>
Технеций. колко е поскъпнал ? И не че е поскъпнал технеций. Америкаю има 17 билиона кредити, които иска да обезцени , частично поне. А технеций е репер, жалон, щото го няма в природата, както блок чейн технологията я няма.

Пепеляшка я няма, щото е идея, идея за красивото, невинното и непорочното.
Няма я, не съществува, и за това може да е виртуален еталон, на недостъпното красиво. cool.gif

Е баш пък технеций не се бях сетила да търся в супера. laughing.gif
Тарабас
А само като се сетим, имало е времена без олио.

Питам се, как хан Аспарух е правил шопска салата без олио?
Shade
Цитат(Тарабас @ 14/03/2022, 13:14) <{POST_SNAPBACK}>
А само като се сетим, имало е времена без олио.

Намираше му се колая по онова време. Предлагаха се на черно дезодоранти: дезодорант за кухня с миризма на агнешко, дезодорант за хол с миризма на кафе, дезодорант за спалня с миризма на хасе...
Бай Ганьо
Цитат(biggeorge @ 13/03/2022, 22:57) <{POST_SNAPBACK}>

Жоре, тези които се блъскат там са същите дето се блъскат тук.
Не мисли, че онези са от друго тесто.
Същата помия са.
Shade
Цитат(biggeorge @ 13/03/2022, 13:57) <{POST_SNAPBACK}>
Черният петък в Америка...

Това е само твое умозрително мнение (Бай Ганьо, дето се изхвърля "на всяко гърне мерудия", е на същото ниво).
Потребителите в Америка много добре си правят сметката и никак не напират да си хвърлят парите за ненужни боклуци. Черният Петък е вълнуващ период преимуществено за разни пропаднали чернокожи и латиноси. Кой нормален човек ще се заложи на опашка по тъмно в 3-4 часа сутринта, за да се блъска в тълпата за някаква отстъпка? Вместо да дойде по нормално време и без някой да му диша във врата да прегледа и оцени стоката внимателно, след което да си купи онова, от което наистина има нужда и му допада най-много във всяко отношение.
biggeorge
Как е възможно да натрупаш 960 лева сметка за ток?
biggeorge
Във връзка с военната операция на Русия в Украйна прочетох две интервюта, които имат много повече смисъл от твоите брътвежи:
Ген. Атанас Самандов: Политиците не си свършиха работата, не заложиха на дипломацията
Ген. Шивиков: Украинската армия до дни ще се предаде
Остава да изчакаме и да видим дали тези прогнози ще се сбъднат. rolleyes.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 14/03/2022, 16:55) <{POST_SNAPBACK}>
Във връзка с военната операция на Русия в Украйна прочетох две интервюта, които имат много повече смисъл от твоите брътвежи:
Ген. Атанас Самандов: Политиците не си свършиха работата, не заложиха на дипломацията
Ген. Шивиков: Украинската армия до дни ще се предаде
Остава да изчакаме и да видим дали тези прогнози ще се сбъднат. rolleyes.gif

Tези празноглави фуражкаджии ли са меродавните ти източници на информация?
Първият плондер дрънка: "Държавниците и политиците не си свършиха работата, не заложиха на дипломацията". Глупости. Западна Европа до последния момент залагаше на дипломацията, а Путин лъжеше като дърт циганин, че нямал намерение да напада, учения провеждал само.
Пък вторият въшльо: "Русия не е агресор в този конфликт". А какъв се явява Русия, след като без да е предизвикана, без да обявява война, изведнъж нахлува в Украйна с танкове и започва да обстрелва жилищни квартали, болници и училища с ракети?
И като как очакваш тези "прогнози" да се сбъднат? Ако тази армия беше нахлула в България, домът ти беше изравнен със земята, а ти беше с късмет да си оживял, за разлика от роднините ти и познатите ти, но си на улицата при минусови температури? Щеше ли да свърши за теб войната, понеже някой авторитет ти казал, че това не са агресори, а омиротворители? Щеше ли да речеш "Хубаво, омиротвориха ни, чудесно, браво на тях!", без да се замислиш "А сега накъде?"
biggeorge
Тази събота планирах участие в масов бой, но ми развалиха плановете:
"Кауфланд" отменя планирана промоция на олио в събота
w00tbrows.gif
biggeorge
Това е конспиративна теория, която обяснява всичко лошо. което ни се случва с Русия.
Всичко лошо идва от Русия, всичко хубаво идва от САЩ.
ЕС са новия СССР, НАТО е новия Варшавски договор.
Сега чакаме на Орлов мост да дойдат съюзните НАТО-вски армии, които да посрещнем с цветя и сълзи от облекчение, че са ни спасили от Путин и Си Дзинпин.
Между другото в този форум има хора, които вярват че света се управлява от масоните или от илюминатите, или от рептилите, както и че Земята е плоска.
Не им се подигравам az takovata.gif , просто констатирам факта, че наши съфорумци вярват в такива "лесни за доказване" неща. w00tbrows.gif
biggeorge
Осъзнаваш ли, че в Русия война няма? rolleyes.gif
Това означава, че 8,414,731 хектара руска земя ще бъдат засети със слънчоглед и ще бъдат произведени 15,379,287 тона слънчогледово семе.
То ще бъде продадено на Китай и пак ще стигне до световните пазари въпреки всички санкции.
Тези санкции вредят на ЕС, а не на Русия.
Българският народ ще става все по-беден, докато на САЩ им се развива икономиката за сметка на нашата.
За производителите на оръжие войната е добра новина.
biggeorge
Не само във форума.
И по радиото им се подиграват.
Срамота е. dry.gif
Народът води битка за оцеляване, а на всички им е смешно.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.