Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Олио-френия!
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
biggeorge
Учените и на Марс не са ходили, но знаят туй-онуй за съседната планета. a4dff7b7.gif
biggeorge
Растителни масла има от хиляди години.
Вероятно Хан Аспарух си е поливал шопската салата със зехтин, а не с олио. wink.gif
Слънчогледът е пренесен от Северна Америка в Европа през 1510 г.
Слънчоглед от Уикипедия, свободната енциклопедия
biggeorge
Много активно плюеш двама военни с опит във воденето на война и мисиите в чужбина.
Ти лично в колко войни си участвал?
На колко мисии си ходил?
Стрелял ли си по хора и убивал ли си човек?
Поне ходил ли си в казармата, че да си толкова компетентен във военните дела?
dry.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 14/03/2022, 18:47) <{POST_SNAPBACK}>
Много активно плюеш двама военни с опит във воденето на война и мисиите в чужбина.
На колко мисии си ходил?
dry.gif

Тичай да задаваш тези глупави въпроси в кръчмата. Където хора, които за разлика от теб са минали през казарма и са имали възможност да се запознаят за две години от непосредствена близост с акъла на професионалните български военни, просто ще ти се изсмеят.
Тези фуражкаджии, според които войната на Путин щяла да приключи до два дни с победа за Русия, не биха могли да ти обяснят как точно ще изглежда такава победа. В продължение на три седмици Русия почти тъпче на място и е превзела единствено 280-хилядното градче Херсон. Където окупаторите са вдигнали ръце от нестихващите враждебни протести на населението, въпреки наложеното военно положение и полицейски час. За да се пишат победители, руснаците трябва или да затворят, или да избият цялото население.
И на последните смотаняци е ясно, че единственият начин за приключване на тази война с победа за Русия до два дни, е пълно изтегляне на руската армия с декларация, че е победила. В противен случай до десетина дни Русия ще остане в Украйна без военна техника, без резерви, без хора, изолирана от целия цивилизован свят и поддържана само от някои авторитарни световни режими и изоглавени русофили.
Glo
Цитат(biggeorge @ 15/03/2022, 01:49) <{POST_SNAPBACK}>
Как е възможно да натрупаш 960 лева сметка за ток?

тоа е богат като руснак бе, има оръжеен завод и къща с бункер на склона, бункера е с отделна сметка за ток 501.gif
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 15/03/2022, 02:49) <{POST_SNAPBACK}>
Как е възможно да натрупаш 960 лева сметка за ток?

Еми как ... голяма къща, много ламби ... Отделно вечер като седне да пие, пуска три гатер-банцига за фон. И те така, той токът си върви.
Hartmann
Цитат(wal @ 14/03/2022, 10:22) <{POST_SNAPBACK}>
Нали някои искахте на живо да си спомните колко хубаво беше при социализЪма.
Гоше, ти със захар зареди ли се вече!?И тоалетната хартия да не забравиш!!

Чакай малко, най-хубавото предстои. Руснаците също вече се връщат в СССР - с опашки за храна и празни рафтове. Джорджи може да отиде в Русия, за да му е социалистическо. Но нещо ми подсказва, че няма да го направи. smile.gif
Hartmann
Цитат(biggeorge @ 15/03/2022, 01:55) <{POST_SNAPBACK}>
Във връзка с военната операция на Русия в Украйна прочетох две интервюта, които имат много повече смисъл от твоите брътвежи:
Ген. Атанас Самандов: Политиците не си свършиха работата, не заложиха на дипломацията
Ген. Шивиков: Украинската армия до дни ще се предаде
Остава да изчакаме и да видим дали тези прогнози ще се сбъднат. rolleyes.gif

Да, то и тука във форума имаше един такъв пророк - trаnsalp на 1-ви март: всичко в Украйна е почти приключило... smile.gif
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 15/03/2022, 03:47) <{POST_SNAPBACK}>
На колко мисии си ходил?
dry.gif

Айде сега отговори и ти на същите въпроси, за да видим доколко си компетентен да оценяваш мненията на Шивиков и Самандов. Щото ако не си ходил на мисии, колко пък да тежи оценката ти?
biggeorge
Аз какво те питам, ти какво ми отговаряш.
Като глухия и слепия сме. laugh.gif
biggeorge
Отговаряш на въпросите с въпрос.
Нападението е най-добрата защита. hat.gif
biggeorge
Веднъж ходих да си плащам сметките и пред мен имаше човек, който плати 5000 лева за ток.
Като чух изпаднах в шок! shocking.gif
Hartmann
Цитат(biggeorge @ 15/03/2022, 11:25) <{POST_SNAPBACK}>

За Shade не е чак толкова интересно дали е служил, в колко мисии е участвал и колко души е убил.

Много по-интересно е да научим отговорите на тези въпроси по отношение на руския военен министър генерал Шойгу. Даже не всички въпроси, а само един единствен: колко казармена служба има генерал Шойгу?
biggeorge
Не съм съгласен.
В България по опашки се редят пенсионери, които едва свързват двата края.
Пенсионерите оцеляват с 300 лева пенсия.
В Америка хората се чудят как да си изхарчат парите по време на Черния петък.
В България по време на Черния петък пенсионери няма да видиш.
Има огромна разлика между българските опашки и американските опашки.
Българите се бият за хляба и олиото.
Американците се бият за техника, дрехи и т.н.
Българите се редят на опашки от страх да не умрат гладни.
Американците се редят на опашки, за да не изтърват промоциите.
biggeorge
Вчера чух по новините по радиото, че и в Германия има борба за олио и презапасяване.
Българка от Германия: И тук скриха олиото, пускат по малко, навсякъде има бележки на касите
Явно истерията с олиото е достигнала до цяла Европа. laugh.gif
biggeorge
Цитат(Shade @ 14/03/2022, 23:54) <{POST_SNAPBACK}>
Кой нормален човек ще се заложи на опашка по тъмно в 3-4 часа сутринта, за да се блъска в тълпата за някаква отстъпка?

Това ми напомня на един скеч, който съм гледал като дете:
ARMCHAIR Bean | Funny Clips | Mr Bean Official

Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 14/03/2022, 23:54) <{POST_SNAPBACK}>
Потребителите в Америка много добре си правят сметката и никак не напират да си хвърлят парите за ненужни боклуци.

laughing.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 15/03/2022, 02:25) <{POST_SNAPBACK}>

Въпросите, които задаваш, са без сериозна основа и с нулева практическа стойност. Въпреки това ти дадох достатъчно ясен отговор, че по мое време беше задължителна военна служба в продължение на две години. Където, наред с неизбежните учения със стрелба и обучение в стратегия и тактика, се налагаше и т.н. "патриотично обучение". Дефакто обучение в рософилство, вяра, че СССР е всемогъщ, винаги прав, и следва да бъде обект на нестихващ възторг.
Като чете човек какви ги пишат шапкарите, на които се позовават вижданията ти, в главите на тези индивиди съвсем очевидно вегетира само "патриотичното" чувство.
Що се отнася до войната на Путин, това е война, която предстои да бъде загубена. Точно както войната на САЩ във Виетнам и войната на СССР в Афганистан.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 15/03/2022, 03:06) <{POST_SNAPBACK}>
laughing.gif

Само толкова ли можеш? Хилеща се икона като аргумент от тази категория ли? wink.gif
Quaker between your quarks
Музикант съм, тренирам вкъщи.
Баскитарата, гълта много ток. dry.gif
Rat_in_the_house
Вчера слушах един икономист от хората на Навални. Според него, ако в края на тази година Русия не е обявила фалит и е с по-малко от 15-20 милиона безработни, ще е огромен успех за правителтвото им. При рботещи 80 милиона, това означава 1 на 4-5 да е безработен.
Бе, аз кат ти казвам , че съм по умен от теб, ти все риташ.

Наколенеее...! laugh.gif
Тарабас
Как се оцелява с олио?
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 15/03/2022, 11:44) <{POST_SNAPBACK}>
Вчера чух по новините по радиото, че и в Германия има борба за олио и презапасяване.
Българка от Германия: И тук скриха олиото, пускат по малко, навсякъде има бележки на касите
Явно истерията с олиото е достигнала до цяла Европа. laugh.gif

406.gif Момче, ще взема да ти платя билета и да те храня една седмица, да я видиш най-сетне тая пуста страховита Европа, пък да видим тогава ще спреш ли да говориш щуротии. Един приятел вика обаче първо да те пратим за седмица в някое село отвъд Пичкомайновск на Амур, че да имаш материал за сравнение. Склонна съм да се съглася с него.

Значи някакъв изпаднал бършиг*з докладва как леля Мара у Германия казала намсикво. И за илюстрация качва снимка на ... скритото олио ли, кво ли ...

На, чети, тука обясняват.

https://www.t-online.de/leben/essen-und-tri...er-knapper.html
Обърни внимание особено на това:

"Ein Industrievertreter erklärte der "Lebensmittel Zeitung", dass 2021 zwei große europäische Hersteller aus der Produktion von abgefülltem Speiseöl ausgestiegen seien."

Та такива ми ти работи. Има забавяния в доставките тук-там, още от миналата година, и те се изразяват в това, че известно време ги няма два от петте вида, които хората са свикнали да има. Представяш ли си, никой не ги крие. А като няма ден-два рапично или слънчогледово, готвим със зехтин. Като няма хляб, ядем пасти.
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 15/03/2022, 11:29) <{POST_SNAPBACK}>
Отговаряш на въпросите с въпрос.
Нападението е най-добрата защита. hat.gif

А нещо по същество да имаш да кажеш?
Питал съм се, когато си прост, откъде идва прозрението ?
sad.gif
Тарабас
Когато си прос си щастлив. Прозрението и познанието мъкнат само мъка със себе се, бате.

Ена каса олио и човек е щастлив.
biggeorge
Олиото е основен продукт за готвене - пържене, печене, варене.
Без олио храната става постна и безвкусна.
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 16/03/2022, 00:36) <{POST_SNAPBACK}>
Олиото е основен продукт за готвене - пържене, печене, варене.

blink.gif Как се вари в олио?
Като изключим тази смехория, какво толкова страшно ще стане, ако вземеш например зехтин, или малко масло, или мас?
admiral
Цитат(Thursday Next @ 16/03/2022, 00:39) <{POST_SNAPBACK}>
...какво толкова страшно ще стане, ако вземеш например зехтин, или малко масло, или мас?

Фнимавай, вървиш по стъпките на Мария Антоанета. biggrin.gif
Thursday Next
Цитат(admiral @ 16/03/2022, 00:43) <{POST_SNAPBACK}>
Фнимавай, вървиш по стъпките на Мария Антоанета. biggrin.gif

Хихи, да, нека започнем с нещо по-лесно: да не бухаш по половин шише олио на манджа.
biggeorge
Нали нямаше сфери на влияние? wacko.gif
Нали Русия се опитваше да върне сферите на влияние в един свят без сфери на влияние?

Започнах да се обърквам вече:
Цитат
Няма да се поддаваме на руските провокации – да се опитат да ни върнат към политиката на т.нар. Сфери на влияние.
Източник: Високо напрежение: Искането на Русия НАТО да се изтегли от България разбуни духовете в НС

Цитат
"Не можем да се съгласим опитите на Руската федерация да възстанови системата, при която държави като Русия да имат сфери на влияние, които да контролират и да решават какво да правят другите им членове", подчерта генералният секретар на НАТО.
Източник: НАТО: Подкрепяме Украйна, Русия не може да има сфери на влияние

Русия (или Китай) не може да има сфера на влияние, но САЩ (или ЕС) могат да имат сфера на влияние.
Държава като Русия не може да има сфера на влияние, която да контролира и да решава какво да правят другите им членове, но държава като САЩ (или организация като НАТО) може да има сфери на влияние, която да контролира и да решава какво да правят другите им членове. neprichom.gif
Отскоро забелязах как Европейския съюз бива наричан Съюза, както едно време наричаха Съветския съюз.
Също така забелязах как НАТО бива наричан Блока, както едно време наричаха Съветския блок.
Явно в душите на журналистите сработват някакви рефлекси от преди 1989 г. malii.gif
biggeorge
Ако готвиш супа олио не използваш ли за запържване, задушаване ...?
Да, можеш да използваш зехтин, но цената му засега е доста по-висока от тази на олиото.
Когато цените им се изравнят ще е все едно дали ползваш олио или зехтин.
И кравето масло става за готвене, но трябва да се ползва в малки количества за запържване или задушаване.
Със мас не е полезно да се готви, независимо дали е свинска или патешка. wacko.gif
Направо настръхвам като чуя "мас за готвене".
biggeorge
Или войната на САЩ в Ирак, или войната на НАТО в Афганистан. wink.gif
biggeorge
Цитат(Thursday Next @ 15/03/2022, 09:59) <{POST_SNAPBACK}>
Айде сега отговори и ти на същите въпроси, за да видим доколко си компетентен да оценяваш мненията на Шивиков и Самандов. Щото ако не си ходил на мисии, колко пък да тежи оценката ти?

Искаш от мен да оценявам мненията на Шивиков и Самандов като военен, какъвто аз не съм.
Аз не претендирам за някаква компетентност, но се вслушвам в мненията на хора, които са по-компетентни от мен.
biggeorge
Добре де, не се ядосвай. laugh.gif
Аз само казвам какво чух по новините.
Предположих, че ще потвърдиш или отречеш информацията.
Като няма олио, пийте зехтин, полезен е за червата. good.gif
biggeorge
А какво ще стане със слънчогледа?
Няма да го хвърлят в Черно море, я! wacko.gif
Rat_in_the_house
Утре у нас идва военният министър н САЩ. Непланирано. Не сме му в програмата, включил е среща с премиера в последния момент.
Може да има доста причини да долети спешно. Сещам се основно за две:
Първата не искам да я мисля- чисто военна опасност от руска провокация в Черно море. Вчера на срещата на НАТО еднозначно са ни идентифицирали като най-слбото и проблемно звено по източния фланг. Може да решат да разположат техника и още военни у нас. Няма да е зле, но ще стане бавно.
Втората и по-вероятна е да имат оперативна информация за руски шиони и провокатори. До сега винаги след такива изненадващи посещения са следвали акции и арести. Дано да е това, а не първото.

Край на войнаа след три дни..."Чакай и се надявай". В Украйна все още има твърде много живи руски войници и техника. Няма да стане толкова бързо.
Тарабас
Цитат(biggeorge @ 16/03/2022, 00:13) <{POST_SNAPBACK}>
Ако готвиш супа олио не използваш ли за запържване, задушаване ...?
Да, можеш да използваш зехтин, но цената му засега е доста по-висока от тази на олиото.

Разбирам. Тук си говорим за еФтиниджоси за населението. Доста мило е, когато човек отделя от ценното си време, за да влезе в кухнята и живота на долните класи.

Значи, ако сега пуснат, залеят просто пазара с висококачествен зехтин oт остров Крит, никой няма да оди да се бие по магазините и да мъкне тонове мазнина със себе си. Проблемът начи не е с олиото, а с наличието на мноо бедни хора, такива от долната класа.
Тарабас
Започнаха чибурашките да правят паралели между тогава и сега. Било същото, пак се редили хората за храна на опашки, пак мизерия и глад.
Тарабас
С умиление и сълзи в очите гледах едно видео от Масква, как две каки се бият за един тиган в IKEA в последния ден, в който веригата беше отворена за орките. Беше последния тиган. Надявам се последен в живота им.
Shade
Цитат(biggeorge @ 15/03/2022, 16:21) <{POST_SNAPBACK}>
Искаш от мен да оценявам мненията на Шивиков и Самандов като военен, какъвто аз не съм.
Аз не претендирам за някаква компетентност, но се вслушвам в мненията на хора, които са по-компетентни от мен.

В мненията на хора от форума вслушваш ли се или си по-компететен от всички?
Glo
Цитат(Quaker between your quarks @ 15/03/2022, 20:29) <{POST_SNAPBACK}>
Питал съм се, когато си прост, откъде идва прозрението ?
sad.gif

спецялно българския човек никак не е прост, даже напротив rolleyes.gif прозрението му иде от присмеха на небългарите, че е беден понеже не е материалис а е човек на духа, духовния човек преди всичко се погрижва за своя душевен път, подредения и последователен българин на първо място фърля няколко стотака или хилядарки да му бъдат изчистени професионално всички магии и родови проклятия и едва след това тръгва по пътя на разчистената си карма да разбере дали го чака път в чужбина, да пусне една лотария, да си напрай бяла магия за любов докато му изтлее и самото прозрение като доказано ненужно и фалшиво, бе кво прозрение като си прост бееее, простия прозрението единствено го заслепява laugh.gif
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 16/03/2022, 01:21) <{POST_SNAPBACK}>

Ама ти вече си ги оценил - заяви, че ето, това са смислените мнения, а не като някои други (тука). Та затова те попитах въз основа на какъв опит точно ги оценяваш. Колкото до компетентността, тя не е производно на звездичките и нашивките. Той и Шойгу обясняваше, че за максимум седмица са готови, а то ...
Hartmann
Цитат(biggeorge @ 16/03/2022, 01:16) <{POST_SNAPBACK}>
Или войната на САЩ в Ирак, или войната на НАТО в Афганистан. wink.gif

Ако САЩ бяха загубили войната срещу Ирак, сега Кувейт нямаше да съществува.

Да, САЩ освободиха Кувейт. Но кувейтците не са сложили огромен паметник на американската армия в центъра на столицата си, нито примират от телешки възторг по американците.
Nepoznata
Цитат(Quaker between your quarks @ 14/03/2022, 18:57) <{POST_SNAPBACK}>
Алла Пугачова ми е по неприятна от Путин.

Защо ти е неприятна Алла? neprichom.gif
Виж колко са готини и смели двамата с Галкин. heart.gif
Изобщо не може и да има сравнение с Путин. no.gif

Швейк
Що па тая злоба...не ти дават рускини ли, или са те онодвали руснаци?
Hartmann
Цитат(Тарабас @ 16/03/2022, 07:19) <{POST_SNAPBACK}>
С умиление и сълзи в очите гледах едно видео от Масква, как две каки се бият за един тиган в IKEA в последния ден, в който веригата беше отворена за орките. Беше последния тиган. Надявам се последен в живота им.

Тва по-готино

Питето
Ми със свинска мас бе юнак. Навремето, да не мислиш че шарлана* са го гребели с кофата от реката? Отделно, че със свинска мас може и до министър председател да го докараш. Да ти напомня, че познаваме един такъв, хем доста мандати изкара на поста...

-------------
*А са имали шарлан, не щото са били с гурме-култура, ми щото са нямали свестни машинки да цедят слънчогледа както трябва... animatedwink.gif
Питето
Избързваш, още не са опрели до купони. Там да видиш какво умиление ще има... и да не пропусна "връзки"-те и "под щанда"...
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.