Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Олио-френия!
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 16/03/2022, 03:29) <{POST_SNAPBACK}>
Добре де, не се ядосвай. laugh.gif
Аз само казвам какво чух по новините.
Предположих, че ще потвърдиш или отречеш информацията.
Като няма олио, пийте зехтин, полезен е за червата. good.gif

Не се ядосвам, смея се. Верно се смея. В събота ще ходя да пазарувам и специално ще ти снимам щанда с олиото, да се успокоиш, че не ни гони оскудация, независимо какво разправя кака Мара от Германия.
Е те това е проблемът, че явно масово го пият. Инак не мога да си обясня тия стекове. Тука огромното мнозинство от хората биха се срамували да награбят стекове. Сигурно щото си нямат поговорката "Всяка коза - за свой крак".
Quaker between your quarks
Обърквате ме, с тия умозаключения,
и аз витая, какво да умозаключа,
без да сторя нещо просто с разумът си,
и да ми тегли дълбоко самосъзнанието, тегоби. rolleyes.gif
Ти, Тарабас, си един древен пророк ! Кой набор си ?
laugh.gif
Тарабас
Ако питаш, дали съм некъде 1200 преди христа роден, не съм. Но така се чувствам. Болки в гърба, рефлукс, астма, таа жлеза, онаа жлеза, простата мрънка.
Адмирале, ти си възвишен интелектуалеtc.
Да ме поживи Господ, не мога си представя, че си купуваш евтино олио.

Олиото трябва да е скъпо ! smile.gif
Hartmann
Човека ти каза ясно: "санкциите не вредят на Русия". Какво по-умно и по-разумно нещо искаш да чуеш?
Я са дръж мъжки ! Жените питаш ли ги, кво им е ! animatedwink.gif
Тарабас
Нали знаеш, на болната жена мъжа и умрял laugh.gif
Thursday Next
Цитат(Quaker between your quarks @ 16/03/2022, 20:06) <{POST_SNAPBACK}>
Адмирале, ти си възвишен интелектуалеtc.
Да ме поживи Господ, не мога си представя, че си купуваш евтино олио.

Олиото трябва да е скъпо ! smile.gif

Категорично! Аз докато не се изравни с Вьов Клико, хич няма и да им го купувам! Ша ми пробутват те евтино олю, айде де!
ЕксГорски
Цитат(Thursday Next @ 16/03/2022, 21:51) <{POST_SNAPBACK}>
Категорично! Аз докато не се изравни с Вьов Клико, хич няма и да им го купувам! Ша ми пробутват те евтино олю, айде де!

Аз олио не зная какво е - само зехтин! sunbathing.gif
biggeorge
Вие сте виден аристократ. rolleyes.gif
Ваше благородие, позволете да ви запитам нещо, което не разбирам - защо хабите ценното си време да се занимавате с битовите проблеми на низшата класа?

Белое солнце пустыни (Булат Окуджава - Ваше Благородие)

hat.gif
ByBa
Цитат(Thursday Next @ 16/03/2022, 01:39) <{POST_SNAPBACK}>
blink.gif Как се вари в олио?
Като изключим тази смехория, какво толкова страшно ще стане, ако вземеш например зехтин, или малко масло, или мас?

С тази смехория живеят стотици американци и ще ти обясня как - когато даваш купон от 50 цента при покупката си и ги събираш като тружелюбна пчеличка, за да спестиш 1,25 от общата покупка /някои купони са с номинация от 25 цента/.
ByBa
Жоре, много от тоя форум тук сякаш са се съюзили срещу теб.

Аз съм съгласна с всичко, което пишеш.

Дали имаме поддръжници?

И бай ДаУей, всеки тук си пише ако не врелите-некипелите у главата му, то това, което не е във връзка с поставената тема.

Некои са много Учени и не им е мястото тук.

Я въпросите, които си задал са прекалено общи: как стигнахме дотук и как ще излезем от тук?

немам айдиа

:-)
Rat_in_the_house
Очаквам да започне да мисли с главата си, а не с оная си работа. Няма да реши всички проблеми, но ще е добра отправна точка за бъдещето.
biggeorge
Американците загубиха и първата и втората война в Ирак.
След като два пъти си тръгнаха от Ирак след тях не остана демокрация, а само разруха и хаос.
Същото се случи и в Афганистан.
Rat_in_the_house
Никаква конспирация няма, а са два термина с конкретно съдържание.
"Хибридна война" и "Асиметрична война". Тъй като са понятия от 70-те години на миналия век, има и литература по въпроса.
Хибридната война на Русия срещу БГ е факт и тя не е спирала след 90-та година. Непрекъснато се извършват дейсвия, целящи подкопаване на националния ни суверенитет, насаждане на недоверие в институциите, предизвикване на всевъзможни кризи и конфликти. Не сме само ние потърпевши, това се прави на територията на целия бивш "соцлагер", който Русия счита за своя, полагаща и се по право сфера на влияние. Икономическо и политическо.
Rat_in_the_house
Имай нагласата и двете да се окажат грешни.
Първо-че са били положени неимоверни дипломатически усилия да не се стига до тук.
И второ- че дори да се случи прекратяване на военните действия в рамките на дни или седмица, то това изобщо няма да е заради "предаването" на украинската армия. Доставките с оръжие си вървят, обсъждат се планове за въстановяване на Украйна, членството и в ЕС, времето работи изцяло в полза на украинците вече, а руската армия е до ушите в логистични проблеми. които стават все по тежки.
Днес Украйна успешно се включи в европейската електроенергийна система, прекъсвайки всякакви връзки с руската такава.
https://ec.europa.eu/commission/presscorner...ATEMENT_22_1789
biggeorge
Цитат(Shade @ 16/03/2022, 07:25) <{POST_SNAPBACK}>
В мненията на хора от форума вслушваш ли се или си по-компететен от всички?

А дали е възможно да грешите?
Безкритичността и сляпото вярване на пропагандата не показват голяма компетентност.
Преди 100 години всички са мислели Адолф Хитлер за голям лидер.
Сключвали са договори с него, снимали са се с него, имитирали са го.
После се е оказало, че не е точно такъв за какъвто се е представял.
Когато бях ученик и учех за периода между двете световни войни и за Втората световна война попитах родителите ми защо никой не се е противопоставил на Адолф Хилер.
Те ми казаха, че най-вероятно хората ги е било страх да се съпротивляват.
Много години по-късно разбрах, че е имало хора, които са се противопоставяли и са се озовали в концентрационните лагери, в затвори, на фронта и т.н.
August Landmesser
Лесно е да се пишат глупости в Интернет, но е трудно да се противопоставиш, когато към лицето ти има насочено дуло на оръжие.
Затова, докато всички възхвалявате "героите на Украйна", аз имам по-различно мнение.
Украинците не са такива за каквито се представят.
Те не са борци за свобода.
Те са убийци с много добри пиари.
Но вие не слушайте мен, а вярвайте на пропагандата.
Рано или късно истината ще излезе наяве.
biggeorge
Може би трябва да започнем да измисляме вицове за олиото. w00tbrows.gif
Още вицове за олиото. Мрежата кипи

Hartmann
Цитат(ByBa @ 17/03/2022, 01:55) <{POST_SNAPBACK}>
как стигнахме дотук и как ще излезем от тук?

Този въпрос, казват някои потайни източници, си задавали и в Кремъл. smile.gif
Питето
...

Настройваш фритюрника на 90-100°С и си сваряваш няколко яйца. ВЕрно, че така няма да стават за боядисване на Великден, обаче са сварени в олио.
нищ по дух
Като изключим тази смехория, какво толкова страшно ще стане, ако вземеш например зехтин, или малко масло, или мас?

Не да се вари в олио, а олиото да се използва при варене, примерно боб приготвен без запръжка, а олиото се вари в чорбата:
https://youtu.be/j-HbD4seQUg

Thursday Next
Ти наистина ли изрови мой коментар от преди половин година да ми обясняваш нещо, което очевидно знам? Верно? 453.gif
нищ по дух
Цитат(Thursday Next @ 14/08/2022, 20:52) <{POST_SNAPBACK}>
Ти наистина ли изрови мой коментар от преди половин година да ми обясняваш нещо, което очевидно знам? Верно? 453.gif

biggrin.gif
Преди мен Питето ти е писал и с коментара му темата е повдигната отново и четейки, се зачудих защо така питаш, пък помислих, че сигурно олиото го ползваш само в пържени продукти, а сега се сещам, че някои го консумират върху филия със сол и пипер.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.